Diskutime te lira - Qershor 2021

278 postime 7866 shikime 1 qershor 2021 në 04:56 e paradites
squarepusher

Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.

Mirejam_Tirana

pak dritë
or shok
or mik
or vlla

STALKER

1991: 160 mijë lekë kursime, tha Nexhi.
2021: 100 mijë € kursime, tha Saliu.

30 vjet çlirim :joy:

InkuizitoriMoth

neqoftese kerkon drite nga une, te them qe jam ne erresire per vete. Riperseris, mbasi rishikova shkrimin e fundit (per Florenskij) te sapo publikuar, shkova te fle, dhe kur u zgjova ne mengjez pashe se ne titull ishin dy fjale tallese. Dhe kur kerkova “te behet drite” me mesazh personal, asnje pergjigje. E kerkova publikisht, prape asnje pergjigje. Sido te kete ndodhur, mu nuk me jipet asnje garaci per rregullen me elementare dhe me bazike per ke shkruan ne blog. Me fjale te tjere me shume edukate me eshte thene: “shko pirdhu se nuk dum me t’pa surratin”, ose ne rastin me te mire: square nuk eshte ne gjendje te kontrolloje situaten. Dhe un po iki se s’kam ç’bej tjeter, megjithse me shume keqardhje, kam investuar shume ne Peshk, njekohesisht kam perfituar shume. E di qe do vuaj ndonje jave, sikur le cigaren ose te piret e rakise, por nga nje pikpamje tjeter do jem me mire. Ne fakt un vazhdoja per kokderrllik, prej kohesh nuk kisha me ç’te perfitoj ne Peshk, vetem deshperim nga shamatara te kota. Keshtu edhe sikur “te behet drite”, tani eshte teper vone.

squarepusher

inkuzitor, lexo inbonx-in

InkuizitoriMoth

kam 2 jave qe e lexoj, po njesoj, edhe tani sapo e lexova, ka vetem nje mesazh (mesazhi i pare) nga r.v., pasta zequa etj.

squarepusher

ma dergon ketu linkun e temes ne fjale?

sapo te dergova nje mesazh tjeter tani, me njofto nese ka mberritur

InkuizitoriMoth

nuk ka mberritur asnje mesazh, mesazhi i fundit eshte i r.v., me 30 mars.

squarepusher

me sa shoh tema ka 11 rishikime te gjitha nga inkuizitorimoth. A mund te besh nje modifikim (psh fjalen intemezzo ta besh Intermezzo) tek titulli i temes per te pare nese ndrsyhimi i titullit reflektohet si rishikim? me sa kuptova problemi ishte te titulli apo dhe brenda postimit?

InkuizitoriMoth

jo ishte ne titull

InkuizitoriMoth

fjala ne titull eshte intermezzo, dhe jo intemezzo siç thua ti. Ta ndryshoj, dmth ta shkruaj gabim?

squarepusher

i-ne e vogel beje te madhe ose ca te duash, e rikthen serish sic ishte, thjesht per test

InkuizitoriMoth

tani e ke me “I” te madhe

squarepusher

po reflektohet cdo ndryshim ne titull, kam pershtypjen qe e sheh dhe vete tek rishikimet

squarepusher

ndryshimi tek titulli kur ka ndodhur? a ishte aprovuar tema?

InkuizitoriMoth

sigurisht qe ishte e aprovuar, dhe titulli ne fillim ishte ne rregull, ndryshimi eshte bere me vone, shume ore me vone, ose dy dite me vone, tani nuk e mbaj mend mire.

squarepusher

a i sheh dot rishikimet kur klikon per tek ikona e redaktimit? nuk rezulton nje gje e tille, dmth te gjitha redaktimet jane bere nga ty dhe nuk ka redaktim titulli pervecse ketij qe testuam bashke.

InkuizitoriMoth

tani i bie qe une paskam pas nje alucinacion. Megjithate ka prap nje problem ku mund te kapem. Nje ikonen e redaktimit jane 12 rishikime, ndersa kur klikon dhe sheh te gjitha rishikimet, shoh qe jane 13. Ku eshte nje rishikim, ka hy n’uje?

InkuizitoriMoth

tani shoh qe te gjitha temat kane te njejtin ndryshim rishikimesh, pra problemi nuk qendron. Ngelet vetem qe un kam pare nje aluçinacion.

squarepusher

@InkuizitoriMoth :slightly_smiling_face: nuk besoj te jete halucinacion. si moderator kaq kam ne dore teknikisht te verifikoj, por po e sjell ne vemendje te admins (@peshku)

te lutem me njofto nese te vjen notification per permendje emri qe te perdorim kete si metode komunikimi kur ka dicka per te terhequr vemendje. nderkohe do te te lutesha t’i testosh mesazhet e inboxit me anetare te tjere per te pare nese shkojne e vijne normalisht me anetare te tjere.

r.v

E sheh qe s’te do askush pervec meje? Pendohu Toro sepse mreteria e qiejve eshte afer…

InkuizitoriMoth

ka kohe qe nuk vjen asnje lloj notifike, perveç zemres ose pelqimit. As notifika e mesazhit, as e lidhjes me tjetrin kur pergjigjesh, as permendja e emrit. Me zequan kam komunikuar me mesazh ne 15 mars, hapa rastesisht inboksin dhe pashe mesazhin e zequas. Dmth komunikoj me te djathtet ne inboks :stuck_out_tongue:

squarepusher

qe prej nje viti a me shume numri i anetareve aktive sic e ke vene re numerohet me gishtat e dores, dhe shumica jane te pamoderueshem dhe nuk e di a ben me sens moderimi i postimeve ne peshk, ndaj per respekt te ppu-se/anetareve qe ende e vizitojne dhe komentojne, si dhe per respekt te vetes moderimi im eshte i kufizuar ne aprovimin/publikimin e prurjeve nga anetaret (sic eshte rasti yt per shembull), moderimin e postimeve te sinjalizuara nga anetaret e tjere si te papershtateshem dhe gjera te ngjashme, derisa te kete qofte dhe nje vizitor ne ppu.

InkuizitoriMoth

ne rregull bashke, tani te besoj komplet. Por besoj se me lejohet te dyshoj nese nuk ka veç heshtje kur ngre zerin per nje problem.

Alba2265

Zeneli-Murriqi nuku keq sot.Por prape me kete menyre ndertimi te ekipit kombetar si Shqiperia dhe Kosova do te kene 11 lojtare ne fushe por jo skuader .

del-ta

Të ka ngel mendja të top-et​:nerd_face::rofl:
Sportiste e vjetër!
Keni patur edhe ju kovaçin,brahon,xhambazin,!

Alba2265

O pellazg peder i vjeter
Kur nuk flet ke mend me teper
Poplli :joy:

del-ta

Po na pëlqeve ti,kemi marrë fund moj e kozmait🤣
26/7 form corinthians

r.v

E filloj Arbani Kapedani tek peshku, e vazhdojne keto te tjeret ne parlament…
Pellazgu flet per Shqiperi etnike, Patronazhisti na rreklamon shifra si intelektual i moth

InkuizitoriMoth

kur njeriu kruhet në vete edhe kur nuk ka zgjebe, atëherë eshte zgjebja vetë që vetëkruhet.

r.v

Termi " i moth" nuk eshte me doemos ekskluziviteti i dikujt.

Machiavelli

Alba2265

10 vjet te kohes se Zogut popullsi 90% analfabete,nxorren Migjenin dhe Lasgushin.
40 vjet te kohes se Dulles ,arsimim masiv Kadare dhe Agolli (disa te vepra te tyre)
30 vjet post komunizmes ,periudha me e hapur ne kontaket me dijen e Shqiperise 0 autore te shquar .

InkuizitoriMoth

Kush do na shpëtojë nga autori i shquar dhe nga fansat e tij? - i Modhi :smiley:

InkuizitoriMoth

Në Itali, nën pushtetin e Borgia-s, për tridhjetë vjet patën luftëra, terror, vrasje, masakra: e ata prodhuan Mikelanxhelon, Leonardo da Vinçin dhe Rinashimenton. Në Zvicër, patën dashuri vëllazërore, pesëqind vjet paqe dhe demokraci, e çfarë prodhuan? Orët me ku-ku.

Zequa
Alba2265

Shyqyr se na kaloi gjithe bota😀

Zequa

Mire thote!? S’ka asi lidhje, Elbasani shquhet per bollokumet.

InkuizitoriMoth

e hongri i laper turijve edhe Macroni, i rrofte rafinimi esprit franse e intelektualit t’modh, s’ka kuptu akoma qe kane ardhe kohe te tjera, koha e laprave:

Alba2265

E hengri edhe Ilir Meta .Ne fakt e they ligjin rendshem .Karriere brilante ne kuptimin se eshte I vetmi politikan ne 100 vite shtet shqiptar te kete patur postet me te larta te shtetit .Cfare beri per Shqiperine dhe shqiptaret me ate pushtet eshte muhabet tjater .

del-ta

Edhe meta hyri më listë dhe po pret radhën mbas kancerit serb berisha.
Gjërat duket se po shkojnë mirë në atdhe,

InkuizitoriMoth

shume mire shkojne gjerat ne atdhe kur fillon i han te gjithe kanceri (ka ndodh kjo me Beqir Ballukun si fillim). Ju hengert te gjitheve kanceri dhe metastazat e kancerit shkofshin nga Greqia e deri ne Kanada, kudo qe ka refugjate, kanceri ishallah te gjitheve. Veç ne fuksat jo, se ndryshe nuk behet Shqiperia!

Alba2265

Listen e kujt pellazg efendi ?kush eshte sovran ne trojet pellazge ?pse duhet qe drejtesine ta veje amerikoni e jo shqipot qe jane te zotet e shtepise?

Alba2265

Si thoshte merhumi Hazbi:kanceri mu ne gryke e vdekshin qe te nesermen.Po I varfri vdiq vete perpara atyre qe mallkonte .

InkuizitoriMoth

kaq sa thu ti eshte Shqiperia, e me tej se ajo, kjo eshte esenca, e gjithe historia jane levozhga rreth kesaj esence kanceroze qe nuk ndryshon per qamet.

r.v

Une do vij nga Koreja vetem kur ti te shpallesh mevetesimin e te gjitha trojeve Shqiptare… Me te tille deklarata duket qe dita qenka afer

Pjer

shqiptaret konsumojne me shume politike se çdo vend tjeter i botes,

Alba2265

Politika eshte arti I qeverisjes.shqipot flasin dite e Nate per te e prape jane gazi I botes be qeverisjen e vatanit .

InkuizitoriMoth

Pjer, ma sqaro nje mister qe kam: ti je vizionar shqiptar qe konsumon politike apo magazinier belg qe konsumon çfar llap vete, ç’te del nga goja llap e llap, ta llup perseri goja? Apo je skizofren me dy personalitete qe nuk kane vetedije per ekzistencen e tjetrit?

Apo je “apo jo Korrikse?”?

del-ta

Ajo ditë do të vijë kur të shtohen “pellazgët” dhe të pakësohen internacionalistët e" djathtë":nerd_face::nerd_face: .
Kur ata më shtyllë kurrizore të kalojnë 50%-n dhe " evgjitëria" <30%.

r.v

Kur amerikanet i shkuan ne zyre presidentit César Gaviria me qellim qe ti jepte autoritet te vepronin kunder Eskobarit, presidenti i lexoj nje nga raportet per konsumimin e kokaines ne SHBA.
" Me keto shifra, ju duhet te shqetesoheni edhe te perqendroni forcat tuaja ne memedhe pasi problemi nr 1 jane konsumatoret"

Ti pellazg bej nuk po i komenton fare keto deklaratat e fundit gjeopolitike te “gringo-ve” ne rajonin tend shume te dashur.

InkuizitoriMoth

delta, per çfar e ka fjalen r.v. se nuk e kuptoj thellesine filozofike te saj, e ka me te hedhur qe presidentin e atdheut tone te dashur e hoqen amerikanet?

r.v

Filloj te zberthej zinxhirin e perparem te pantallonave ku ndodhet zakonisht xhepi qe mbaj KARten e identifikimit, edhe ta perllcas ja 2 here syve qe ta shohesh mire perkatesine gjinore timen… kujdes mos trullosesh se keto KARtat e identifikimit te Republikes se Korese jane pak te medha

STALKER

sot ketu flitet vetem per kete

InkuizitoriMoth

bravo r.v., mjafton qe ti te heqesh pantollat se Marloni nuk e ka fare problem gjinine ngambrapa, as qe ti ke pashaporte ne Kore te Veriut, e as qe presidentin e hoqen amerikanet me ndihmen e meksikaneve.

InkuizitoriMoth

qe ku dulen paret per te ble vaksinat

Alba2265

Aty Cesar gavria ka patur te drejte .Escobar u be nje nga njerezit me te pasur te planetit dhe pasuria e tij ishte vetem nje fraksion i vogel i vleres se shitjes me pakice te kokaines (street value).Nese duan ta luftojne drogen duhet te investojne ne science of addiction.verej nje lloj fshatarlleku ne pulitiken amerikane .Qahen se pse dynden emigrantet ne amerike .natyrisht nese e prupagandon kete vend si parajse njerezia do te duan te vine ketu .eshte njelloj si te reklamosh nje tourist spot e pastaj te ankohesh se pse vijne njerezit .nese thone te verteten se sa e veshtire eshte jeta per ata qe jane le e rrit aty e pastaj shumezoje me dy per emigrantet .nese sjellin shembujt e emigranteve te tjere ,pepinot psh te cilet kane emigruar qe kur s’mbahet mend e vetem aty nga brezi i trete apo i katert u bene rob te integruar atehere robt nuk do te dynden drejt Amerikes si drejt parajses.

del-ta

Shprehu qartë,se në përgjithësi,kur i bie nga kina,dhe ndalon për kafe në korenë e kuqe, të kimi,kërkon shtigje për interpretime sipas vijës së partisë.
Ilir meta që i dha shtetësinë shqiptare janullatosit duke ligjëruar pushtimin grek të kishës ortodokse shqiptare, dhe berisha, që vetëm milosheviçi ja kalon në antishqiptarizlm, po nxirren jashtë loje edhe me ndihmën e amerikës. Kjo është pozitive dhe i hap rrugën ,shqipërisë së madhe. Rama nuk është nacionalist ,por nuk është as kundra si opozita majtisto- anarkiste që vetëm shqiptare nuk e quan dot.

Alba2265

U trete pellazg u trete
Sos u mundove per vete
Po per gjithe vilajete
Poplli😀

InkuizitoriMoth

Edhe delta eshte nje hero titan qe kerkon te pamunduren: te bashkoje te majten me te djathten, dmth te bashkoje dy bolet e marlonit ne nje bole te vetme, gje qe se arriti dot as shoku Enver.

Pjer

kesaj pyetje po i pergjigjem po me pyetje ;
ti kur flet per bolet e marlonit, ku ke qejf ti mbash, n’sum apo n’goj,

r.v

Filluan drejte australise edhe vazhdon edhe sot, shume te rinj nisen drejt Australise edhe Zelandes se Re

r.v

Ilir Meta mund te jete njeriu me negativ qe ekziston te gjithe Kohe-hapsiren shqiptare, Sali Berisha gjithashtu mund te jete njeriu me negativ ne bote, por te 2 i perkasin te shkuares (sidomos Berisha). Kush do e ndante Kosoven? Kush ja fali detin Greqise me 12 milje dhe jo me 6? Kush po e shpopullon Shqiperine?

InkuizitoriMoth

Pjer, pyet mamane tende simas rregullores se bandes.

Pjer

leri te te ndjerat te prehen ne paqe, mos u hap si bajga ne derrase,
nuk te ngacmoi dhe nuk te fyu njeri, vete e fillove,

InkuizitoriMoth

Sigurisht qe une e fillova, sepse tani s’kam asnje iluzion qe qellimi final i diskutimit ne peshk eshte te shash tjetrin nga nona, gjithe lezeti i diskutimit aty eshte.

Alba2265

Ai qe te rreh te do - thone pellazget😀

r.v

Fillova te shkruaja intenerarin qe ndjek i mothi cdo dite nga shpia deri tek bolet e Davidit duke dhen disa detaje por sme doli koha

Mirejam_Tirana

e dim e dim
image

InkuizitoriMoth

ahahaha :rofl: :joy:

Mirejam_Tirana

ai qi t’çi içik ma shum

InkuizitoriMoth

r.v., e shof qe po te kruhet moj vajze, por jom knoq teper mjaft tu bo i dor muhabet muhabet bolesh me Pjerin, i her tjeter bojme muhabet bashke per mandatin e trete te kryeministrit, un ti, dhe Zequa. Eshte fut edhe Pjeri ne banden tuaj.

Yeriho

Sikur edhe keta tipat te futeshin te pakten 1 muaj, jo kater, jo per arsye taksash, por per shpullat e perditshme qe hane punetoret ne kompanite te cilat kryesojne.

Yeriho

Pa imigracion nuk do kishte Melanias dhe fushatat e tyre me ‘Be Best’.

InkuizitoriMoth

ah sikur te fusnim ne burg edhe Bezos, Elon Musk dhe Warren Buffett, çfar kenaqsie t’i shihje mbas hekurash bashke me Meten, Berishen, Ismail Kadarene dhe spijunet e felliqur te serbit. Çfar pamje e mrekullueshme! Kushedi si do ulerase mamaja nga lezeti kur t’i ngulet ke ai veni maja e piramides se pushtetit!

Alba2265

Te bertasim si pellazg efendia ne 1945 ;“Kriminelet ne litar”.

Pjer

pjeter, si nuk u takuam kesaj here ne shqiperi,

r.v

Ne vitin 1972 Enver Hoxha hartoj planin e mbrojtes edhe ideoi konceptin e bunkerve. Motivi ishte mbrojtja e ndonje sulmi te jashtem nga “bandat”.
Viti 2021 i mothi harton plane edhe konspiracione mes anetareve te peshkut. Motivi te kete gjithmon nje armik edhe pse ishulli nuk eshte edhe aq pro ideve te tij.

Alba2265

Armiku apo ideja e tij I perbashkon njerezit .Psh bumja e vendosur nga FSB e Putin por qe fajesuan cecenet bashkoi ruset e percare nga ekonomia e dobet e korrupsioni I kohes se Jeltcinit .Gjithmone duhet nje armik I perbashket ne menyre qe te jemi te bashkuar ,nese s’e kemi ta shpikim perndryshe do I kthehemi njeri tjatrit.

Alba2265

i modhi ka dale ne rruge i bere tape duke festuar fitoren e Italise :grinning:

InkuizitoriMoth

r.v., pse ngaterron punet moj vajze? E pare e punes armiqte nuk i shpiku shoku Enver sepse nuk ishte kaq i zoti qe te ndante planetin ne 2 kampe armiq, ai luajti bukur me te dy bolet planetare te Marlonit. E dyta, jeni ju ne Peshk qe i tundni vazhdimisht dy bolet e marlonit, kushedi sa here te kam thene qe une kam neveri totale per diskutimet e juaja armiqsore kunder njerit apo tjetrit grupim politik, grekut me syze apo serbit pa poture, por ti huk ha pyke nga ajo ane, nga nje vesh te hyn e nga tjetri te del, sepse e ke mendjen tek bolet e marlonit, nga njera ane hyn bolja e nga tjetra te del. Une po perpiqem t’ju unifikoj nepermjet mamave tuaja qe kane hipur ne maje te piramides se pushtetit e jane tu bo qef t’modh tu u ferku me majen e pushtetit, e kane ngul majen tek ai vendi, e nuk ka zot qe jua heq prej atij vendit.

Yeriho

Po,po. Gjithcka eshte komplotizem.

Nuk eshte as problem vetem amerikan.

InkuizitoriMoth

Yeriho,
un tashme e di mire qe ne Peshk dhe per tej Peshkut gjasme diskutohet, por ne fakt flitet perçart me vete. Megjithate shpresa vdes e fundit, po e provoj edhe nje here. Une nuk kam fol fare per Teori Komploti, kam fol vetem per urrejtjen qe kane njerzit ne themel te jetes dhe ekzistences tyre promoteike, dhe kjo urrejtje e njejte si esence, shprehet ne konteste te ndryshme historike ne menyre te ndryshme ne perputhje me kontestin. Psh ishte kjo urrejtje per pushtetaret e vjeter te korruptuar sherbetore te Italise dhe feudalizmit tribal turk bejlere dhe agallare qe e beri te parakaloje ne 45-sen Enver djalin ne sheshin Skenderbe dhe vajzat t’i hidhnin lule si shpresa e ardhmes. Po kjo urrejtje morri formen “kriminelet ne litar” ne gjyqin bere Kadri Azbiut dhe Beqir Ballukut. Po njesoj kur u rrezua Busti i enveri kriminelit ne 89-ten. Une nuk mund te bej listen, po ti si trokellites i boleve te marlonit e di mire se si ne keto 30 vjet Berisha, Nano, Rama e shume te tjere te ngjashem, nga shpresa e te ardhmes se pa korruptuar, kane perfunduar ne te kunderten si kriminele te korruptuar qe duhet te futen ne burg. Ky mekanizem bjelle manivele, nuk ka te mbaruar kurre levizjen automatike me koqe si puna jote qe gerthisni kunder kriminelit te korruptuar duke presupozuar te pakorruptuarin e rradhes me virtute te ralla. Kjo eshte dialektika e kriminel-virtytit, dhe nga kjo pikpamje krimineli zanafillor eshte vete kokloqja qe nuk kontrollon veten dhe situaten, dhe materiali me te cilen vetekrijohet Teoria e Komplotit. Kokloqja Promethe jeton me iluzionin e rrezikshem se duke demaskuar te keqen, automatikisht vete behet burri i mirre.

ne videon tende shume me teper e neveritshme se bemat e Bezos, ishte kjo jevga e dhjamosur. Dikur revolucionaret ishin elegante.

Pjer

yeriko, shpjegoja plakut pak, çfar ndodhi me kete loqen, ç’a thote ky minimafioz,

Yeriho

Me mire “hi,hi,hi” dhe “ha,ha,ha” se ia futi dikush me shpulle Makronit dhe te mahnitesh me moshen e gruas se tij apo kete te fundit me peshen e nje gruaje. Tani do te evitoj te linkoj video me femra te shendoshta sepse qenke delikat.

Nderhyrja e Stalker ishte domethenese sepse ne vend qe te flitet per gjera qe realisht kane impakt ne ekonomite e vendeve ku jetojme, flitet per shpullen ndaj Macronit.

Por ti vazhdo merru me ceshtje te revistave feminile.

Yeriho

As mos u merr hic me ca thote, pij dhe ha dhe rri qete sepse je brez me fat. Ke pune luksi ne te kunderten e te rinjve qe punesohen nga keto kompani. Kur s’jane ne gjendje thone disa, ta lene punen. Problemi tyre.

InkuizitoriMoth

ha ha hi hi je ti e Stalker dhe koqe te tjere qe nuk jeni ne gjendje te kuptoni qe nje shpulle e dhene Makronit ka lidhje me lajmin e Stalker Vudi Halese dhe me heqjen e Metes, te gjitha lidhen me Teorine e Komplotit Koronavirus.

u bo bytha jote te me akuzoje qe un jam ha ha ha e hi hi hi. Pa te shofim bythen tate serioze te na shkruj ndonje shkrim si ç’kam shkrujt un me vite ne peshk. Apo ti ke shume pune serioze dhe vjen ne Peshk per tu relaksu me ha ha ha e hi hi hi me dy gisht lajm te Stalker vudi halese ne revista feminile.

Yeriho

Jo, jo nuk i hyj duelit. Lavdia e jotja eshte, nuk ta merr kush. Mos u komplekso.

Pjer

yeriho, lajmin e dhane dhe ketu, por ne ate kohe isha i zene me diçka tjeter, dhe nuk e morra vesh mire,
çfar ndodhi me kete mavri,

InkuizitoriMoth

ti ne duel je duke hyre, por meqe je pa bythe, del fitimtar duke shkrujte komente me dy fraza e gjysem qe nuk denjon te hysh ne dyel. Kjo eshte nje menyre e poshter per te fituar duelin, nderkohe qe as e kam ndermend te hyj ne duel me ty, se nuk kam per ç’te luftoj e fitoj kunder nje koqje qe ka shume pune dhe komenton me dy rreshta vetem dy rreshtat e fundit te komentit tim, qe ishte sa nje çarçaf. Kete koment duhet te komentoje ti, koment qe nxjerr kriminale revolucionaret po aq sa padronet, qe bota fillon nga ty e jo nga Bezo. Por ti nuk ke bythe as per nje koment, jo per nje shkrim.

Yeriho

Jo, kam gjera me te rendesishme te bej. Si psh te pergatis shtratin per te bere gjume te mire.

InkuizitoriMoth

gjume t’omel, beji t’fala marlonit ne shtrat dopio obez feminil.

Pjer

a ha, qenke bo dhe ti si i modhi, egoist dhe qe sheh vetem interesin e sumes tate,

InkuizitoriMoth

jo jo Pjer un jam egoist qe shof interesin e sumes time, Yeriho eshte altruist se shef interesin e boleve te marlonit.

Alba2265

Ed Rama duhet te kete lexuar te modhin tek se "vrava baben tim politik thote per Tos nanon .Tosi nga ana tjater ia kthen :ma fute po une prape te kam xhan(ka frike se mo i hap ndonje pune me vetingun).G Ruci jep doreheqjen .Mire ben po pse pasi zgjedhesit i japin mandat ai dorehiqet.A nuk e dinte kur bente fushate se ishte gati 70 vjec?!!nderrim brezash te PS ,nga eterit tek bijte e bijat…

Let the word go forth from this time and place, to friend and foe alike, that the torch has been passed to a new generation

InkuizitoriMoth

Edi Rama ka lexu Frojdin ashtu si e kam lexuar une. Po te me lexonte mu nuk duhet te vriste baben si Frojdi, sepse ka me te medhej se Frojdi dhe te vertete me te madhe se frojdiste, qe biri duhet te kete nje meshire te tille birnore (pietas filiale) qe baba te sakrifikoje veten (te vdese) me kenaqesi per te birin. Mbas kesaj sakrifice ata ringjallen dhe mbeten gjalle dhe te pavdekshem ne jete te jeteve, ndryshe jane kerma, pluhur rruge, fryn era dhe i merr, shume shume era i fut ne nje liber historie qe eshte nje lloj tjeter pluhuri, pluhur i divanit te sinjora Bertinit.

InkuizitoriMoth

me burra maskarenj nuk bohet, hyp se t’vrava, zbrit se t’vrava. Ben shkrime dhe komente me pretendime, te thone: “çfar je duke na bere, filozofira te shekujve te kaluar na ben ne blog ku njerzit vijne per relax e per te kaluar kohen e lire para se te flejme gjume?”; bej komente me shakara, te thote i njejti lapanjoz: “çfar ben, po na ben ha ha ha e hi hi hi kur neve gjithe diten na ka shkerdhy padroni e s’na ze gjumi?”.

InkuizitoriMoth

Alba,
a ka mundesi te sjellesh lidhjen, link ose video, ku ke lexuar per Ramen qe flet per vrasjen e babes?

Alba2265

Kam harritur ne mejtimin se sporti prefesionist ndersa eshte englendi e madhe ta besh sehir per ata qe e ushtrojne eshte sakrifice e madhe qe mund ti lere cyryk si ai futbollisti danez sot por edhe nje harxhim monumental i energjive njerezore 99% te te cilave shkojne dem .nga 1.5 milion kalamaj qe frekuentojne akademite e futbollit ne Angli vetem 180 behen futbolliste te premier liges dhe keta jane gjithmone nje keputje ligamenti apoa nje atak zemre larg cuarjes se gjithe asaj pune dem.

InkuizitoriMoth

vallaj ne 1 ore e gjysem video mitingu politik nuk ja kam ngene e as nerva te gjej se ku ka fol Rama per Edipin mbret.
Por me pasqyrim i bi qe ne partine kundeshtare te kete ndodh e kunderta: ati ka vra birin.

Mirejam_Tirana

image

del-ta

Rama në ameriqi të blinkeni,ay shoku i salës!
Ç’ta dojë vallë?? Për 5g thonë!!
Mund të shpallet çeta e salës .org. terrorriste? Pse jo? Partitë e majta revolucionare të tipit “hamaz” nuk shijen me sy të mirë në perëndim.

Alba2265

Kina eshte bere rival i shba dhe duhet qe edhe na te mbajme anen e shba .Uroj te mos ia fusim vetes si Dulle djegesi dikur qe u be hasem me ta e ngordhi popllin per buke mu kur ata filluan reformat te cilat I bene fuqi globale.Kina ka para te madhe ,qe neve na duhen aq shume ,te cilat po i investon ne bote .BE e SHBA s’po japin aq sa duhet .Shqipot gjithmone lypsare kane qene perkunder kengeve epike e iluzioneve grandioze qe kane ne mendjen e tyre .uroj qe te dale per hair se pervec qendrave te disa qyteteve kriesore pjesa tjater e Shqiperise eshte si vend I botes se trete .

r.v

Gjerat po shkojne mire ne atdhe tha i ziu Delta, por gjerat ne atdhe duken sikur kan ngecur njesoj si jeta e te mothin ne Firenze

del-ta

Ja,edhe djali I salës i fotoi zgjedhjet me 90%! Si ato të frontit😂
I ka numëruar emini, që 100% do këtë qenë ndonjë spiun fronti para 90-s!

Megjithatë,partia komuniste demokratike e berishës,ngelet teorikisht kandidate për të qeverisur.
Vetëm se nuk ka mjaftueshëm komuniste për ta votuar

Vlonjat

Me sa me ka treguar nje i “mrençem” i rrjetit te para 90 por edhe te atij te pas 90’ jemini ka qene sigurims. Me kishte treguar dhe per pseudonimin qe fatkeqesisht nuk me kujtohet. Por po qe nevoja e “piesim” burimin dhe e thote prape ay. Kshu qe nuk je kabim :grinning:.

InkuizitoriMoth

Pjer, nuk e kuptova pse mi ke dedikuar mua keto qelbsinlleqe, qe jane dhe idjotsira?

InkuizitoriMoth

jeta e personit, ne kuptimin e brendeshem shpirteror, nuk varet nga vendi ku jeton dhe pozita qe ka. Psh, meqe ti je mener me thon kristian, shen Pjetri ishte nje peshkatar i thjeshte ne nje province te humbur te Perandorise Romake, por jeta e tij nuk kishte ngec ne kake ne mut e leng sperme kurvash si e perandorit te Romes ne ate kohe. Konkretisht sot peshkatari ebre ka nje objekt kulti qe eshte qender e katoliçizmit, ndersa perandorit romak i ka humbur emri. Konkretisht nje shqiptar i thjeshte nga nje katund i Skraparit potencialisht mund te jete me perpara ne kohe se presidenti i Amerikes qe i lepin seksin sekretares se vet ne Shtepine e Bardhe duke komanduar boten.

InkuizitoriMoth

Ndersa persa i perket Firences. Un e kam ditur qe kur isha peshkatar i thjeshte ne Shqiperi se Firences i ka ngel ora ne kohen e Rilindjes, e qe eshte nje varreze ne qiell te hapur qe vjen ere myk. Keshtu nuk kam asnje iluzion per jeten materiale ne Firence. Por nuk kam asnje iluzion, siç kane iluzione intelektualet servile kokloqe shqipetare, se Nju-Jorku eshte qender e botes; ishte e tille para vitit 89-te, tani pak nga pak pa vene re eshte katandisur ne nje qender turistike te ngjashme me Venecian. Amerika e ka humbur misionin e saj, tani Amerikes pirdhi ne te, e per tu dukur si evidente pordha per te gjithe duhet akoma ca kohe, ashtu siç u desh ca kohe Perandorise Romake qe ishte vetem nje bordello e destinuar te shkaterrohet.

Sot avangarde teknologjie eshte Wuhani qe prodhoi koronavirusin (mjafton te shohesh nje video te urbanistikes se Wuhanit per ta kuptuar), ndersa kokloqet servile shqiptare (“qeni leh atje ku ha”) akoma vazhdojne te merren me Fishten, Konicen, Kadarene, Eqrem Çabejin, presidenti Wilson, presidenti Biden dhe pellazge e pellazgjizma te tjera te ketij lloji.

a po jo Korrikse?

InkuizitoriMoth

ka edhe intelektuale te shquar qe merren me loqet e fishkura te Vudi Halese ne Amerike, njekohesisht me bolet plastike te Ali Pashe Tepelenes ne Firence se keshtu ju duket vetja moderne contemporane.

a po jo Korrikse?

Alba2265

Ceshtja stalker shtrohet se I kerkoi zgjedhesve mandat .Ata ia dhane.Tani ky thote do jape doreheqjen se mbush 70 vjec .Mosha nuk eshte rrethane e papritur e cila ia ben te pamundur kryerjen e detyres.ky ishte koshient se do mbushte 70 vjec kete vit qe perpara zgjedhjeve .mund te kete njerez qe kane votuar per PS ne besimin qe kane per te si person ,tani ky jep doreheqjen .per mua tregon tallje bythe me vullnetin dhe besimin e zgjedhesve .doreheqja ne postet e zgjedhura jepet per arsye madhore pasi kane te bejne me ushtrimin e vullnetit te zgjedhesve.Flas ne parim pasi per mua te gjithe jane nje tufe gomeresh ne duart e te cileve nuk duhet lene shteti por ja qe per rrethana gjeostratetigjike komuniteti nderkombetar ka vendosur qe shqipot duhet te kene nje shtet te tyre ne te cilin te presin gurmazin e njeri tjatrit.

InkuizitoriMoth

çeshtja eshte se po ekzekutohet nje klase politike per shkak te permbysjes se sistemit, akoma jo e dukeshme, nga gjendja e jashtezakonshme e epidemise. Klasa e vjeter politike eshte ne prak pensioni e ngordhur nga koronaviruste mire e te keqinj, disidente dhe spijune, te ndershem dhe te korruptuar, te rinj dhe te vjeter.
Problemi eshte se njerzit kujtojne se klasa e re do jene me te mire, nje lesh, kjo ka ndodh sakte me klasen politike italiane mbas komunizmit, Kraksi qe e masakruan per vjedhje fondesh, sot e qajne si te fundit politikan, mbas tij ka vetem karagjoze dhe palaço te degraduar qe nuk dine te lidhin dy fjale (perjashto tekniket qe thirren si zjarrfiksa).

E vetmja e mire nga kjo histori eshte se ju jepet popullit loqe nje shfaqje me vrasje presje si dikur gladiatoret ne amfiteater. Parulla “shtyje or burr”.

Alba2265

Te rinjte kur sulmojne te vjetrit ,mendojne se vete nuk do plaken nje dite ,te vjetrit harrojne se dikur ishin vete te rinj e kane sulmuar brezin para tyre …

InkuizitoriMoth

harresa dhe kujtesa jane proçese te psikologjise se thellesise, pra harresa dhe kujtesa jane te interesuara. Lufta midis te vjeter dhe te rinj ka ne baze kompleksin e Edipit (vrasja e atit qe e tha Rama, i vetmi kryeminister ne bote me kepuce adidas qe ka lexuar Frojdin), pra ne thelb ka ndjenje e krimit, dhe krimi nuk kryhet duke kujtuar, por duke harruar. Duhet ta harrosh baben qe ta vrasesh. E me pas te harrosh edhe krimin.

InkuizitoriMoth

kjo eshte deshmia me e vyer e ketij muhabet sepse tejkalon kufijte e politikes duke zbuluar mekanizmin e çdo lloj Tangentopoli. Dialektika e Kraksit eshte madheshtore, qendrimi gjithashtu, njekohesisht nga vuajtja e persekutimit behet profet duke parashikuar mizerjen e te ardhmes, diktaturen e gjykatesve, diktaturen e Vileforeve te drejtesise. I vetmi efekt i Tangentopolit ishte se kryegjykatesi Di Pietro, njeri brutal e i pagdhendur, u be heroi i sinjorinave sentimentale, krijoi edhe nje parti te drejteve qe do ndreqnin boten me gjyqe populli, e ne fund fare u rrenua edhe ai, i gjeten nje apartament 2 dhoma e 1 guzhine si dhurate korruptive :joy:

r.v

Di Pietro ishte prokuror…

InkuizitoriMoth

e çfar rendesie ka moj vajze qe thu dy llafe me pika pika pika ngambrapa per te tregu qe ti thu llafe me kuptim te thelle filozofik?

r.v

Ka shume rendesi… se prokurori eshte ai qe te kopsit letrat, ndersa gjyqtari thjesht jep vendimin ne baze te asaj qe ka kopsit prokurori. Ti kopsisesh letrat kryeministrit ne cfardo vendi te botes nuk eshte e thjesht :wink:

InkuizitoriMoth

o vajze tarrallake, gjej edhe ndonje gabim gramatikor neper komente ne menyre qe te dalesh superiore

InkuizitoriMoth

“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”"

Un magistrato è il titolare di un ufficio pubblico. Più specificamente, il termine designa funzionari investiti delle funzioni di giudice e, in certi ordinamenti, di pubblico ministero.

r.v

Ke perdor kete fjale qe ska lidhje me fjalen “Magjistrat”. Nje prokuror eshte nje “Magjistrat” por nuk eshte Gjyqtar…

InkuizitoriMoth

Un magistrato è il titolare di un ufficio pubblico. Più specificamente, il termine designa funzionari investiti delle funzioni di giudice e, in certi ordinamenti, di pubblico ministero .

ne sistemin italian i ka te dy funksionet, ne popull dhe ne media partia e Di Pietro eshte quajtur “il partito dei giudici” = paria e gjykatesve, prandaj dhe une quajta kryegjykatesi. Sidoqofte nuk ka pike rendesi ne çfar desha te them une qe ka te beje me thelbin e fenomenit, por dihet qe intelektuali i shquar nuk merret me gjojna te vogla, eshte i modh vetvetiu edhe kur ben melejezyshen e klases pare fillore duke gjet gabime gramatikore.

Mjeshtra jeni per te terhek vemendjen nga problemi kryesor, mos u merzit eshte sport kombetar.

r.v

do merremi me “Mani Pulite” ? hajde merremi

InkuizitoriMoth

jo bija ime, do te merremi me shprehjen tironse:

po i pate duart e pastra, a ma kap nji her për qafe?

Vlonjat

Tiku me duket se po shikoj opinionin me fevziun( me pak floke) dhe tos nanon :grinning::grinning::grinning:.

InkuizitoriMoth

Dihet qe Fevziu eshte bruno vespa shqiptar, dhe programi i fevziut eshte kopje e “Porta a porta”. Dhe qe ne fillesat e tij tv demokratik shqiptar kopje karikature e rait. Vete se Nano nuk eshte kopje e Kraksit, fenomeni nano eshte i pamundur ne Itali, eshte puro fenomen shqiptar.

InkuizitoriMoth

per vizionin politik dhe praktiken politike te Kraksit nuk kam ndonje admirim te veçante, ndersa per figuren e tij si person njerzor po, kam shume. Tek kjo video eshte thelbi i çfare qe admiroj tek ai:

Yeriho

Meh… Brezi pas nazisteve ishte me i mire. Gjerat shkojne keq kur brezat nuk kuptohen dhe ne shoqerite ne tranzicion te madh si Shqiperia ky fenomeni i ‘vrasjes se babait’ ( koncept komplet i diskredituar nga psikologet bashkohore dhe vete Frojdi po ashtu eshte i diskredituar) eshte detyrimisht me i theksuar.

Meqe ra fjala per brezat, po pija nje kafe ne weekend dhe me beri pershtypje nje rast komplet banal qe normalisht nuk duhet te me beje pershtypje: po kalonte nje i ri dergues uber eats me biciklete sic kalojne me qindra te rinj te tjere dhe trembi nje cift rreth moshes 60-70 vjecare. Megjithese i riu ndoshta kishte bere 600m nga ‘ngjarja e krimit’ keto te dy qendronin akoma te ngrire te shokuar, duke pare njeri-tjetrin e duke pare rreth e rrotull nese ndokush ishte revoltuar si ato vete.

Habi e madhe, thashe me vete. Eshte po ai brez qe voton ne perqindje te madhe per te djathten liberale, ose me mire me thene per ato qe mbrojne nje politike ekonomike ultra liberale ku keto te rinj punojne si te vetepunesuar dhe ne nxitim te madh per te derguar sa me shume komanda dhe per pasoje qe shkaktojne shume aksidente.

Kjo per te thene qe keto diskutimet jane icik pafund, nese nuk ka komunikim dhe kompromise: brezi vjeter qe bllokon te riun dhe i riu qe devalorizon te vjetrin, etc.

STALKER

Sigurisht. Por nuk ke kuptuar moralin e fabules: ishte thjesht nje ‘cocking a snook’ ndaj Berishes (alteregos se tij ne PD : ata kane patur te njejtin rrugetim politik dhe te njejten peshe politike respektive në partite e tyre perkatese, per te njejten kohështrirje !). Ishte per ti thene : ik zbythu plak matuf, ende pa te marre te tutë me dru

image

InkuizitoriMoth

psikologet bashkohore e kane vra baben tyre, dmth e kane vra Frojdin. Perveç kesaj kane pallu nenen e tyre per ta kompletuar Kompleksin e Edipit. Kjo eshte aryeja pse tani padronet tip Bezo pallojne puntoret e tyre aq shume sa revolucionaret ne darke nuk kane takat te rregullojne shtratin e tyre, ndersa revolucionaret vuajne nga bulimia dhe dhjamosja mbi 100 kile, bllokojne gjithe inkuadraturen e videos.

Per te njejten arsye Vudi Haleja martohet me gocen e vet duke deskredituar Frojdin qe thoshte te pallonte none e vet, dhe brohoritet nga kinofilet revolucionare qe punojne nen Bezon si dikur nen Stalinin.

Yeriho

Pse jo, mund ta marresh per baze nje pseudoshkence sa te duash per ta zgjeruar aplikimin e saj ne cfare te duash ti; nje psikoanalist mund ta analizoje kete mekanizem te trurit.

Nderkohe, nuk nderhyj ne luften tende me eren, me revolucionare dhe antirevolucionare.

InkuizitoriMoth

e di qe nuk nderhyn ne perçatjet e mija pseudoshkencore, sepse interlekutori jot shkencor jane shkencetarja r.v. dhe shkencetari Stalker.

E para punes çdo shkence eshte pseudoshkence (qofte edhe teoria e relativitetet) perderisa pretendon “se eshte shkencore”, pa asnje lidhje me gje tjeter, dmth pretendon se e verteta eshte vetem shkencore (biologjike ne rastin e Frojdit). Ishte sakte pretendimi i Frojdit, i jot, i Stalker, i r.v. dhe i Vudi Halese qe ka palluar gocen e vet per te treguar se Frojdi tani eshte i diskredituar, po njesoj idiskredituar si Marksi qe quante marksizmin si teori shkencore, bashke me nje liste shkencetaresh hebrej qe jam i sigurte qe ti si njef sepse punon nen peshen e Bezos, nuk ke kohe te merresh me teori te shekujve te shkuar, del ne bulevardin Stalin, shef brezin e ri qe ngren rroten e biçikletes perpjete bashke me rroçken, dhe kaq e pat dituria, u gjet e verteta.

E dyta e punes, Frojdi (si edhe Marksi dhe nje liste profetesh te shek. te shkuar e te diskredituar), kane pasur disa intuita dhe zbulesa gjeniale te qena nder njerez shume me pare se ata te ishin projekt per te lindur. Ata vetem i kane riinterpretuar keto zbulime ne kontekstin e kohes, e megjithse teorizuar me gabime dhe praktikuar ne menyre kriminale, kjo nuk do me thene se zbulimet e tyre nuk kane vlere te hatashme. Psh Kolombit asgje nuk i prek meriten gjeniale te zbulimit te Amerikes, megjithse ai kujtonte se kish zbuluar Indine. Kompleksin e Edipit e kishte zbuluar 2 mije vjet me pare nje tragjik grek kur shkroi tragjedine “Edipi mbret”, Frojdi u mundua ta racionalizoje shkencerisht qasjen artistike iracionale qe i bente fenomenit tragjiku gjenial.
Kompleksin e Edipit, te quajtur ndryshe mekat origjinal nga teologjia e krishtere, e kishin zbuluar 2 mije dhe 3 mije vjet me pare dy hebrej te tjere te lashtesise qe i kane diskredituar psikologet moderne, brezi i ri tek bulevardi Stalin qe e ngre rroçken perpjete dhe Vudi Haleja qe mahnit me filmat e tij Stalker, Korrikse dhe Abanoid.

del-ta

Libet nuk janë të djathtë!

Alba2265

Nuk jam kondra kur sulmohen per shkak te bemave te tyre por jo thjesht prej moshes .hasell hasell diskriminimi per shkak te moshes eshte po aq i lige sa dhe diskriminimi per shkak te ngjyres se lekures .nese nje pulitikan ka qeverisur mire nuk duhet larguar prej moshes .senati amerikan eshte i mbushur me 80 vjecare .Sandro pertini ishte 87 vjec president i Italise.bota politikanet 45-50 vjec i quan buzequmesht .shqipot vene ministra 20 e ca vjecare me “vrull rinor “shembull eshte Ilir meta pas nje karriere 30 vjecare gjate de ciles ka provuar gjithe postet me te larta te shtetit eshte vetem 50 vjec .

InkuizitoriMoth

“Per mendimin tim” nje adoleshent nuk duhet ta urreje baben e vet sepse eshte bolefishkur siç ka mesuar Frojdi, i cili eshte i diskredituar nga psikologet moderne, te cilet “per mendimin tim” nuk urrejne baben, por “per mendimin e tyre” bejne seks me mamane.

korriku

Rama ngeli duke bombarduar perendimin me ankime per heqjen e kufizimeve pandemike,
Ndaj Greqise qe tall bidonat me shqiptaret nevojtare duke jua mbajt kufirin “perkohesisht” te mbyllur, s’u be i gjalle, sus.

InkuizitoriMoth

ja çdo te thote jesh i modh, kete lloj muti hane te gjithe te medhenjte dhe enderrojne te hane te gjithe te rinjte ambicioze.

r.v

Keshillohu me Delten sepse po angazhohet ta shty kufirin deri tek ura e Patres bashke me shokun Mozi dhe shokun Edi

STALKER

E hoqi edhe Gërqia kufirin.
Si gjithe vendet e BE

STALKER

zgjedhjet mbaruan Shqipëria u zhbllokua

Domethene, kellirat Meta, Berisha e Basha na paskan punuar per Rusinë (“sa me pak vende te Ballkanit në BE, aq më te medha shancet per ti futur nën suazen e Rusise”) + Trump anti-eruopiani : paska shpetu per hiçgje Shqiperia !
Pocaqi ! Këllira !!

korriku

Megjithese me greqine kufi i rendesise primare per ne ne pandemi, vetem ndaj perendimit hapte goje (gjermsni france e me radhe)

Apo si gjithnje i iken muhabetit ti

STALKER

çe pyet, i beri gropen Frances dhe Gjermanise

korriku

Si puna e Russiagate te trump-2016 kjo
:joy:

STALKER

Prit se nuk ke pare gje akoma :slight_smile:

korriku

Do degjojme thuaj

Mirejam_Tirana

natyrisht, edhe sipër t’Mothit ka nji ma t’ Madh :grinning:

korriku

E paska sinjalizuar amerika, d.v.
:joy:

InkuizitoriMoth

sinjalizim per bolet e fishkura te Vudi Halese

Mirejam_Tirana

ujku! ujku! por peshku ben kerdine

Yeriho

Jam dakord por ne rastet per te cilet flitet me siper behet fjale per individe qe kane qene pjese e nje sistemi te shkuar i cili nuk ka me lidhje me te tashmen: sistemi komunist, sistemi i korruptuar, etc. Nuk kane me cfare te kontribuojne ne klimen politike. Pastaj nese njeri jep dorejeqjen sepse eshte 70 vjec, eshte zgjedhja e tij.

InkuizitoriMoth

botes nuk i japin pensionistet e sistemit te shkuar si puna e Kadare, por i japin te rinjte qe ngasin biçikleten ne bulevardin Stalin me rroten e pare perpjete, sigurusht edhe rroçken perpjete qe nuk eshte diskredituar nga psikologet moderne.

Yeriho

Per partine RN megjithate eshte e pranueshme te financohet nga ruset e krishtere dhe te bardhe, ne te kunderten e partive qe financohen nga vendet myslimane dhe qe ne ate rast i cilesojne si antirepublikane.

Ve shamine ne koke myslimanja mesatare dhe cilesohet si antirepublikane dhe e influencuar nga islami politik.

Alba2265

Dakord por Ai qe te nxjerr jashte pulitikes eshte votuesi shqiptar I cili I voton keta njerez ,dhe vullneti i tyre duhet respektuar sado absurd dhe I pakuptueshem te duket vendimi I tyre .flas ne sens te teorise se psh Berisha ka qendruar ne pulitiken shqiptare 30 vjet me teper se sa duhej .

InkuizitoriMoth

Ku ka demokraci n’Shqipri mer jau! Pushtetin e kan akoma komunistat n’dor mer jau!

Yeriho

Demokracia nuk eshte ekzakte ne kuptimin qe ai qe zgjidhet eshte detyrimisht i pershtatur per ate post. Shembull: ‘bebet’ 20-vjecare neofashiste qe po zgjidhen ne Evrope. Prandaj checks and balances pertej votes popullore jane bonsens.

Nuk kam ndjekur lajmet por nje deputet qe jep doreheqjen mund edhe te kete pasur presione ( aq me mire) te brendshme partiake, politike apo te lidhura me performancen e tij, por le ta besojme qe eshte lodhur nga politika dhe duke qene 70 vjec do te shijoje jeten.

Nuk di cfare shkruhet neper rrjete sociale sepse kam kohe qe i kam hequr llogarite por me siguri jane komente idiote per moshen e tij.

InkuizitoriMoth

tirania eshte ekzakte, demokracia eshte konfuze si puna e rroçkes qe bredh ne bulevard Stalin e ngritur perpjete.

InkuizitoriMoth

ne fakt Ruçi eshte me ekzakti ne te folur nder politikane, sepse ka qene politikan i tiranise, nuk eshte modern rokenrol çuri furi si psikologet moderne qe kane diskredituar Frojdin me rroçke perpjete Vudi Haleja

STALKER

Nuk njoh ndonje te tille. Në France jo e jo.

Yeriho

Teknikisht po: ceshtja Sarkozy?

Ndersa une e kisha per debatet publike qe behen, akuzat qe iu behen partive te majta si partnere te islamit politik (te brendshem dhe te jashtem).

STALKER

Ah ok ! Po asi akuzash jane limonada (para)elektorale. Po flisja per financime (qe eshte tjeter gje :wink: )

STALKER

Ka shume vend per feste në Shqiperi sepse te pakten mbi gjysma e popullsise u infektua dhe mbi 40% e saj eshte tashme vaksinuar: imunitet tufe i garantuar. Plus qe jemi ne sezon vere. Eshte skenari më i mire nga pothuaj te gjithe skenarët e tjere (me perjashtim te karantines se marsit 2020 per te cilen koha ja konfirmoi absurditetin).
E vetmja gje per te cilen te vjen keq eshte pamundesia e ngritjes se nje padie penale ndaj opozites, dmth Partise Demokratike e cila, gjate muajve te dimrit (nentor 2020-mars 2021), u bente thirrje njerezve (sigurisht në menyre jo zyrtare), te mos shkonin ne spitale, sepse “atje te lene te vdesesh nga Covoidi” (kete gje ma ka pohuar deri edhe nje vajze me origjine nga veriu qe kthehej ne vendin e saj europian ku jeton: kish humbur njerin nga prinderit e saj, votues te perjetshem te PD-se, te cilet “degjuan Lul Bashen qe u thosh te mos shkonin ne spital se atje te lene te vdeshesh” - e citova. Dhe vdiqen në shtepi.

Yeriho

Po kete po dua te them, keto te RN financohen realisht (si dhe ceshtja Sarkozy) dhe kalon si lajm i perditshem nderkohe keto te tjeret jane te shitur te islamistet dhe … behet nami.

STALKER

Gjithsesi, në kete histori, fjalen e fundit do e kete ajo qe quajme rendom ekonomi. Dhe kur SHBA-te teshtijne, pjesen tjeter te globit fillon e zë pneumonia, ajo e verteta, persa gjithçka rrotullohet rreth asaj biletes se gjelber me simbol $

InkuizitoriMoth

te semuret me Covid hidheshin nga dritaret e spitalit pelltauuu! ne asfalt.
Edhe kete e ka bere Partia Demokratike, perveçse vrau 4 vete ne Shkoder nepermjet Gramoz Ruçit qe doli ne pension se e kishte moshen me te madhe se Biden.

InkuizitoriMoth

bolet e marlonit
nuk dija ç’te thosha tjeter, e thash kete

Mirejam_Tirana

image

Alba2265

Ka patur plot le te themi mesues qe kane shkrire jeten per te mesuar shqiptaret ,te cilet kane vdekur te harruar por emri i Gezim Kulufit ka mbetur ne histori.

InkuizitoriMoth

por mund te thosha edhe ndonje gje tjeter qe mund te ndryshonte kahun e rrjedhes historike ne Ballkan, por vetem se s’du vete, e pse? çar fitimi do kem?

InkuizitoriMoth

Kendonin fatosa e pionere: “xhaxhi Enver, xhaxhi Enver, e ke gojen me sheqer”, ja ndollen diabetin.

InkuizitoriMoth

Gramoz Ru¢l u nxuar ne pension me urdher te Biden sepse ishte teper plak, mjaft hengret ju te vjetrit, ju kane rene dhembet, lerini te rinjte te hane edhe ata.

Alba2265

As Biden nuk eshte spring chicken :joy:

InkuizitoriMoth

Edhe shok Enver thoshte vazhdimisht deri sa vdiq “tani e ka ne dore rinia”. Po si¢ duket e kishte fjalen per gje tjeter “kishte ne dore rinia”.

Zequa

E ka ne dore Marloni, ty, shok Enver,Biden, dhe te teme😂

InkuizitoriMoth

He bravo zeqo, keshtu duhet bere diskutimi, jo te shkerdhehesh familjarisht, e te thuash qe nuk e kemi me te shame nga nona. Deri tani e ke qire vete nenen tende, pervec kryeministrit.

r.v

hahahahhahaha i moth fare zequa

InkuizitoriMoth

e shef r.v. qe mamase tende i kruhet vete si pjestare e bandes qe rri ne maje te penisit te kryeministrit, dhe s’ke pse me pyet çke me mua? As ti e as zeqo nuk keni gje me mua, keni me mamate tuaja shterpa qe keni ne shtepi, jepni ndihmen tuaj kryeministrit ne punen e tij.

r.v

Zeqo perfundimisht je armik i popullit. Cdo faje qe do thuash do te kthehet ne sharje edhe ofendim…harrova te them armik i popullit te nje vendi qe ka vetem 1 banore edhe ka akses interneti…

Alba2265

E di qe e kemi trajtuar njehere kete teme por himni kombetar te cilin Asdreni e pershtati nga himni I transilvanise si nje zgjidhje e perkoheshme per shtetin e ri shqiptar ka ardhur koha qe pas 100 vjetesh te zevendesohet .

Zequa

120987654321

Zequa

12345687000

InkuizitoriMoth

jo moj vajze, eshte nje vend me akses interneti ku jane 2 armiq te popullit, plus 2 mamate te e tyre, plus 1 kryeminister, qe ka fituar mandatin e trete, mbi penisin e te cilit rrin mamajotedhemamajazeqos dhe qe nuk ka akses ne internet por ka akses tek mitrat e mamave tuaja shterpa me miter te çarfalitur nga liria demokratike.

r.v

Zgjohem naten here pas here edhe mendoj… Ç’fare do behet i mothi kur te rritet?

InkuizitoriMoth

ta jep pergjigjen mamaja jote kur t’i dale i modhi i gjigandit, qe i ka hy mrene e si del dot edhe per nje mandat te trete.

r.v

edhe nje ze i brendshem me flet… Koqe Kandari ka qene edhe do behet…po fli

InkuizitoriMoth

Zeri eshte feshferima e prodhuar nga ferkimi i mitres se mamase tende me penisin e kryeministrit.

Pjer

i modho, ne debatin me rv e korese, kam qene me ty, por ketu do te te kritikoj, se pavarsisht zenieve kotsekoti me te tjeret, permendja e mamave eshte e pakuptimte dhe e acaron situaten, ne vend qe te merremi me temat qe hidhen ketu,

InkuizitoriMoth

ketu nuk diskutohem me tema prej kohesh, ne blog vihet per te kryer nevojat fiziologjike, prej kohesh eshte kthyer ne nje nevojtore politike. Linket e sjellura nuk i lexon njeri (te tuat shpesh kane vetem nje lexim ose asnje), komentet jane mekanike te sterperseritur sikur eshte mekanike berja e shurres mbas murit, te vetmet komente qe duken origjinale jane te korrikses dhe Stalker, por jane komente pa pike kuptimi sidomos kur jane biseda midis tyre, pra si perfundim jane si mekanizma pa kuptim qe nuk kane asnje funksion, me keq se te tjereve qe kane nje kuptim te pakten megjithse jane parulla te sterdegjuara (del-ta psh). Si perfundim te vetmet diskutime me vlere jane sharja e mamave qe i jep impuls situates :stuck_out_tongue:

Edhe nderhyrja jote nuk ka pike kuptim ne kete situate, perveç se te kruhesh me mu per grindje te fresketa dhe per ide dhe vizione te ndryshme per boten, ke kushedi sa kohe qe nuk diskuton fare ne shkrimet e mija, as per mire e as per keq. Meqe do te kruhesh me mu po te them: ti aq trangull i idhet je sa te mos shohesh qe une kam nje shkak pse reagoj keshtu?

r.v

cfare do behesh kur te rritesh?

InkuizitoriMoth

ta jep pergjigjen mamaja jote kur t’i dale i modhi i gjigandit, qe i ka hy mrene e si del dot edhe per nje mandat te trete.

InkuizitoriMoth

ti aq trangull i idhet je sa te mos shohesh qe une kam nje shkak pse reagoj keshtu?

Pjer

une nuk po kruhem me ty, pse e kupton keshtu, une thjesht te bona nje kritike shoqerore,
sa per shkrimet e tua, shume nga ato i vlersoj por shume nuk i kuptoj dhe nuk jane tema ime,
degjo mua, se jam me i vjeter se ty, perpiqu te mos ofendosh njeri, pasi ti je njeri i kultures,
dhe duke mos ofenduar njeri, do shohesh se edhe te tjeret nuk do te te ofendojne,
le te mirret secili me temen, me idete e tija, dhe ke per te pare sa mire do heci faqja,

r.v

po ka nje shkak qe reagon kshu… Je mbyllur ne ate dhombzen tende ne rrugen qe mban emrin e nje aviatori te luftes se pare boterore edhe sheh vetem armiq te klases nga te gjitha anet

del-ta

Ai antipellazgu,antiskënderbeu,antiiliri o albës🤠 ish bërë akademik. Tani varianti grek i historisë do të jetë i zyrtarizuar në ash. Një copë blogeri " madhe in lubonja" ishte,por me sa duket çmitizuesit kanë lidhje të forta me paratë e fshehta dhe ndërkombëtarizmin .

r.v

O Pellazg je me i vjetri ne europe por europa te nxorri prap te kuqen edhe kete vit… si do ja besh?

InkuizitoriMoth

me loqe burra nuk bohet. Kujt t’i japesh pergjigje me pare.

Alba2265

Historia zhvillohet ne menyre dialektike pellazg efendi ,nuk ka asgje statike,Miq apo armiq te perjetshem.Dikur merr vesht Rillindja kombetare u frimezua nga greket.Korifejte e ringjalljes se keltyres shqiptare jane product i gjimnazit Zosimea te Janines .Por me vone kur ra perandoria osmane na e hipen.edhe na kur erdhi italia u perpoqem tua hypim,u beme tok me talianet e u rame,por qelloi qe ushtria greke te ishte me e forte se mendohej e shqipove s’ua mbajti te luftonin e iken I bene mutin.Kjo ishte arsyeja e jo se I moren me zor .pas lufte kane patur momente kur kane qene shoviniste por ka patur momente kur shpetuan rreth 600 mije shqiptare nga Uria e kanibalizmi .Ketu e ka llafin edhe Lubonja,Vehbiu e co qe me histori duhen te thuhen te gjitha e jo vetem ato copa qe interesojne ne.

InkuizitoriMoth

Luboja, Vehbiu e ko ko ko, e kuptojne ata apo nuk e kuptojne, e bejne per paret e Sorosit apo e bejne pa pare (per tradite spijunet ne Shqiperi i ke pa pare), e kupton ti apo se kupton ti bashke me miletin ko ko ko, nuk e kan shume hallin tek e verteta historike. Ne tjeter vend eshte mçef lepri.

dafne

ti a deshte me e fundos Europen-a ?

del-ta

Ja ,do mblidhet e " djathta":rofl:,dhe do shpallë shqipërinë e madhe!
Apo ti mendon si ca debo që evropa e ka me ramën?
Unë e kam thënë shpesh këtu që evropa nuk na pranon se në kemi qasje prej jevgu . Në e konsiderojmë evropën një bashkim shtetesh ku nacionalizmi mungon ose është i përçmuar. Bashkohu,forcohu,dhe kur të dalin ato kokrrat në mesh të shalëve, të kërkojnë vetë ata.
Në u rrimë të dera duke u jargavitur,dule u thënë që nuk kemi histori, gjuhë,identitet, sepse " vehbijtë" u kanë mbushur mëndjen që lamashi “pi ujë”.

del-ta

Unë këtë spiunin e janullatosit e kam " pështyrë" që në në fillim,kur ju qytetarët e botës😋 e admironit!
Besoj madam,se e di që ky votuesi i deklaruar i dules,është mbështetës i fuqishëm i salës!
Si shpjegohet që gjithë plehrat dhe antishqiptarët mblidhen të partia e sali karaxhiçit??
Ky është produkt i linjës vehbiu-lubonja. Ashtu si ti dhe shumë të tredhur ,evgjito- ndërkombëtaristë, që kujtojnë se mungesa e identitetit kombëtar është trendy😋 .

Yeriho

Kjo vlen edhe per politikanet qe nuk quhen Rama.

Po nejse, ky kryeson ate programin me femra qe kercejne gati nudo dhe ndoshta nuk kupton qe realizon nje program primitiv per njerez primitive. Cani, si Rama, gjendet mire ne Shqiperi.

InkuizitoriMoth

edhe ne nuk jemi keq ne Firence:

spencer-tunick-15

Mirejam_Tirana

rri ktu ti

Mirejam_Tirana

image

r.v

As e 1 as e 2ta nuk eshte firenze…

Mirejam_Tirana

prap

STALKER

Shembulli i vertete i zgjedhjes se problemit te epidemisë : imunitet kolektiv = qarkullim i lire i virusit + vaksinim masiv.

Rezultati :

STALKER

Shembulli i keq i zgjidhjes se problemit te epidemise : ndalim qarkulli i virusit + vaksinim i ulet. Tipike per vendet me popullate mazhoritare ksenofobe, raciste, egocentrike dhe ipokondriake

Rezultati (pas 18 muajsh pandemi !!) :

Alba2265

Duhet ndryshuar kodi penal.vrasja per shkak te reckless driving duhet konsideruar vrasje me paramendim,dhe ndeshkimet duhet te jene consecutive per cdo victim dhe jo concurrent si jane tani .

Yeriho

Nuk ka nevoje te ndryshohet ne dicka qe nuk eshte por thjesht te penalizohet sic duhet por edhe kjo e fundit nuk mjafton pa fushata masive sensibilizuese dhe pa ndryshuar njehere e mire paradigma ku idealisht makina eshte thjesht nje mjet qe te con nga A-B.

Pjer

fjalim briliant i famulltarit te shkodres, per ngjarjen e velipojes

del-ta

Παράδειγμα🤔

Pjer

me ne fund, nazarkoja i ri , duket qe eshte pjekur,

InkuizitoriMoth

franco-matticchio-italian-b-1957-varese-italy-for-salve-1984

r.v

I punesojne me page me te ulet se rroga minimale legale. I shfrytezojne 13-15 ore ne dite. I marrin per nje pune “kamarjer” edhe perfundojne duke hapur shezllone, duke punuar me lopate token rreth e qark, duke pastruar edhe sheshuar rreren. Ne fund kur vjen dita per te marre rrogen, ja vonojne me muaj, panvarsisht se rroga e tij/saj shkon aq sa mund te shpenzojne 2-3 tavolina me çmimet super te kripura qe i paguajne qytetaret. Pastaj i thojne edhe “shkoni merrni thikat” kur “Mij-Halet” nuk jane te kenaqur qe klientet cohen nga tavolina per shkak re cmimeve te kripura, edhe perfundojne deshmore te ketyre injoranteve qe ne nje tjeter realitet do ishin ose puntore komunalesh ose maksimumi mirmbajtes rrugesh…
Po “Patronazhisti” e ka mendjen tna tregoje se si mund te kemi sukses ndaj corona-virusit, ndersa Delta te shfryhet nga mllefi qe gjithe jeten e kan ofenduar “Alvanos” atje ku ju lezetos te jetoje tek “njerzit me ngjyre” Shqiptar.

Turp

del-ta

Delta,madamë,nuk e ka për ofendim " alvanosin",përkundrazi!
Edhe kur dikush nuk e di ,jam unë i pari që ja vë në dukje!
Ai që ka kompleksin e poshtësimit duket që në 2-3 rreshta ,si e përdor shqipen,dhe nga dëshira e madhe prej jevgu për të qenë qytetar i botës😋

InkuizitoriMoth

images (1)

images

r.v

Sigurisht… !!!

Alba2265

Cekia mundi Holanden .Dhe te mendosh se Kosova e mundi Cekine ne eleminatore…

Zequa

Nuk shikohet keshtu si e shef ti, ndodhi qe Kosova ishte me fat, do thuash qe Kosova mund edhe Hollanden​:joy::joy:

Alba2265

Po te ishte ne ate forme qe ishte ne 2019 po :grinning: Problemi eshte qe suksesi i parakohshem beri qe te rriten pritshmerite, kundershtaret te mobilizohen fort ndaj Kosoves e cila ka vetem 14-15 lojtare te nivelit te larte nderkohe qe i duhen 70-80 te tille dhe duhet te jete teper me fat qe keta lojtare te mbajne formen lart vazhdimisht .

espana

Ska te bej fare me fushate etj. Thjesht duhet te zbatohet ligji qe per disa egziston dhe per disa eshte inekzistent. Udhetimi ne rruget Shqiptare eshte nje makth sepse ne cdo cast do te vij ngjitur nje makine me nje shpejtesi te cmendur e cila mezi pret te parakoje. E keqja eshte se ti nuk ke ku ta denoncosh sepse policia keta individe nuk i ndalon kurre.

r.v

Ne firence makinat qarkullojne shume ne perputhje te plote me rregulloren…

InkuizitoriMoth

small

Mirejam_Tirana

fluturon, fluturon

InkuizitoriMoth

D124_510

InkuizitoriMoth

fluturon, fluturon

paint_003_409

Mirejam_Tirana

image

InkuizitoriMoth

2732_10527396_0

Pjer

vazhdojne incidentet me shezllonet ne ter vendin, fale palles 2 metrosh,

Alba2265

Shqipot e tunden sot me zvicren .duket se shqipot bejne hair per kedo pervecse vendin e tyre .

Zequa
InkuizitoriMoth

drawings-real-life-things-i-have-drawn-52-5de4210ed4e4d__700

r.v

Ligjet i bej une

InkuizitoriMoth

topor

STALKER

Mire o mire, por dhe Shqiperia kapitalizem eshte por tëk e tëk e tëk, i vaksinoi njerezit. Thuaj shyqyr qe vende si ajo (por dhe disa’ te tjere qe vepruan në te njejten menyre, dmth lanë gjithçka hapur + vaksinuan masivisht) nuk kishin kokerr leku, se perndryshe, a ha, si Tailanda (dhe mbreti i saj delirant qe jeton në tjeter planet) do kishin vepruar. Pra do e kishin çuar vendin në greminë ekonomike e sociale (sic po shkojne Tailanda me shoqe).
Kokën ! Kokën hengshin !!

InkuizitoriMoth

O stalker, di gje, e ka bere Berisha vaksinen?

Mirejam_Tirana

image

korriku

sigurisht te dogji keq llafi i presorit

InkuizitoriMoth

2d973369-3afc-4ff8-99a5-6dfe079d02b1

Alba2265

C’pune ka ambasada amerikane ketu moj lulushe?Po kur ta ngrene zerin amerikanet ne amerike, mos valle kane frike nga ambasada shqiptare?

InkuizitoriMoth

thumb_large

del-ta

Kunati I shokut xhemal😋
Shikon dhe ajo e zeza që politikanët gdhihen të dera e ambasadës,dhe ju duk vetja zëvendës ambasadore🤓
Jam amarikane-tha, si alba😀

r.v

mos posto gjera te tilla se s’ja mban suma deltes te flasi keq per amerikanet

squarepusher