Teknologji

Bleva iphone 6 dhe nuk e dija qe kjo do sillte nje zinxhir gjerash qe ndoshta akoma nuk e kam perfunduar

Pajisje elektroshtëpiake, kompjutera, llampa, makina… Mund të kishin një jetëgjatësi shumë më të madhe. Po të mos ekzistonte “vjetërimi i programuar”. Marifet i cili ka një histori të gjatë në industri, dhe që megjithatë, mban në këmbë ekonominë

Për 5 muaj çdo dimër, qyteza e Rjukanit në Norvegji kridhet në errësirë për shkak të pozicionit verior gjeografik dhe një mali që i pengon çdo mundësi për dritë dielli. Por kjo do të ndryshojë më në fund. "Projekti Pasqyra" ka për qëllim reflektimin e rezeve të diellit drejt sheshit kryesor të qytezës, për tu dhuruar fëmijëve një pistë patinazhi të ndriçuar me dritë diellore. Projekti parashikon montimin e pasqyrave me sipërfaqe rreth 160 metër katrorë, për të ndriçuar sheshin e vogël rreth 650 metër katrorë në qendër të qytezës Rjukan. 

 

  • Projekti Google Glass

Ne besojmë se teknologjia duhet të punojë për ju - që të jetë aty kur keni nevojë për të dhe që të ju lërë të qetë kur nuk keni nevojë. Një ekip i Google po punon në këtë projekt për të ndërtuar këtë produkt të ri. Një teknologji e cila ju ndihmon të eksploroni dhe të ndani botën tuaj me të tjerët. 

http://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Facebook me tarifë 1 dollarëshe për mesazhet tek “jo-miqtë”

Në 3 Dhjetor, 1992, nje inxhinier dërgoi SMS (short message service - shërbimi i mesazhit të shkurtër* ) e parë: "Gëzuar Krishtlindjen" nga kompjuteri i tij në një celular duke përdorur rrjetin e Vodafonit.

Është vetëm një prototip, por perspektiva e tij është të kthehet në një pajisje të vërtetë industriale. Ky është roboti i parë shqiptar. Edhe pse nje krijesë në miniaturë për momentin, i aftë të veprojë i pavarur në mjedis sipas komandave të paracaktuara

Sapo është prezantuar iPad 3, produkti më ri i Apple. Me retina display dhe një rezolucion prej 2048×1536, për një total prej 3,1 milion pixel, ose më saktë një sasi miliona herë më e madhe se një ekran HD.

Krahas kësaj ato janë shumë funksionale dhe zgjidhin problemet e komunikacionit nëpër qytetet me shumë trafik. Urat, përfundimisht, janë në modë   

Ura më e lartë (Foto 1) - Viadukt në Millau, Francë 

Millau, qytezë në jug të Francës ishte i njohur jo vetëm me tollovitë në komunikacion por edhe me turistët që ktheheshin rrugës për në Spanjë. E falë urës, qyteti është bërë një nga atraksionet turistike. Ura i ka shtyllat e larta 245 metra dhe ato e bëjnë rrugën më të lartë në Evropës, 343 metra mbi tokë (në pikën më të lartë)  

Faqet