Problemet e emigrantëve shqiptarë në Greqi dhe Tirana zyrtare (8)

Problemet e emigrantëve shqiptarë në Greqi nuk kanë të sosur. Dikur pajisja me letra të rregullta, toponimet, shkollat shqipe, përçarja e tyre si pasojë e politikave të ndryshme nga pala shqiptare dhe ajo më e rëndësishmja pensionet që siç duket nuk do marin zgjidhje kurrë, ose më saktë qeveria shqiptare gjithmonë e ka lënë në harresë këtë çështje konkrete.

Për këta emigrantë nuk flet më askush, nuk do tja dijë njeri se ku jetojnë e me çfarë meren. Ata  janë pjesa më e diskriminuar e shoqërisë sonë, edhe pse më kontribuesja në krijimin e vlerave materiale shpirtërore të kësaj shoqërie, në zgrip të ekzistencës, në një kohë traumash dhe krizash kolektive, që po përjetojmë tash njëzet vjet tranzicioni pa mbarim.

Ja video e Butrintit në 3D! Ekspertët: Imazhet, fëmijërore! (12)

Ministria e Kulturës publikon videon e rindërtimit hipotetik në 3D, të teatrit antik të Butrintit, një projekt i financuar nga UNESCO. Kanë reaguar Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë dhe ekspertët e arkitekturës, duke i konsideruar këto imazhe: fëminore dhe jashtë kontekstit historik të tij. Ndërsa një variant i prerjes hipotetike të strukturës së Teatrit të Butrintit – është realizuar nga eksperti Guri Pani, vlerësuar më afër origjinës se propozimi i Monumenteve.

Debat: cilët duhet të jenë prioritet e investimeve publike në Shqipëri? (24)

Në vitet e fundit ka një debat të hapur (madje edhe në shtetet më të zhvilluar) rreth stimujve që Qeveritë duhet të ndërmarrin për rritje të qëndrueshme dhe zhvillim ekonomik, të prekshëm sidomos për pjesën më të madhe të qytetarëve të thjeshtë. 

Nga njëra anë pa asnjë dyshim politikat e mbështetjes së investimeve janë baza e zhvillimit ekonomik, dhe këtu mjafton të imagjinojmë efektet që mund të sjellë për investimet (sidomos të huaja) e kundërta e saj, sidomos mungesa e lirisë ekonomike, korrupsioni i lartë, paqëndrueshmëria politike etj.

Mungesa e imazhit të unifikuar, pozitiv shqiptar (22)

Është karakteristikë e vendeve të vogla, dhe sidomos e vendeve të vogla problematike, që të kenë krizë të imazhit të vet kundrejt vendeve të tjera në arenën ndërkombëtare. Edhe Shqipëria nuk bën përjashtim në këtë rast. Madje, Shqipëria është një përjashtim brenda përjashtimit, për arsye se jo vetëm që ajo ka problem me imazhin në rrethin e ngushtë të fqinjëve të saj, dhe në rrethin më të gjerë euroatlantik, por ajo ka një problem më specifik, i cili konsiston në imazhin që shqiptarët ia projektojnë vetes.

Morali i lapërdhisë (63)

Ajo është një vajzë që thotë se është këngëtare. Nuk e njihja këtë artiste, madje fotot e saj i pashë këto ditë në rrjet. Nuk mund të them që nuk më bëri përshtypje, megjithatë për të shuar kërshërinë lundrova në internet dhe gjeta këngët e saj. Çika bukuroshe nga Puka ka dy hite “T’sunami” dhe “Loca loca”. Nuk do të bëj asnjë koment për to, sepse do ngjaj old fashion, por prej tyre kuptova mjaft në lidhje me këtë personalitet.

Shqiptarët paguajnë kostot e largimeve të paligjshme nga administrata publike (9)

Jeta e Stak Pjetrit - baba i tre fëmijëve dhe teknik pyjesh në qytezën veriore të Fushë-Arrëzit u kthye përmbys më 12 nëntor 2012, kur eprorët i komunikuan urdhrin e pushimit nga puna. Pas tre dekadash në shërbim, ai e gjeti veten në listën e gjatë të të papunëve të Shqipërisë.

Invalid dhe i pashpresë, Pjetri iu drejtua Gjykatës Administrative për të kundërshtuar shkarkimin e tij. Gjatë periudhës 2-vjeçare të gjyqit, ai u përball me varfëri dhe konflikte familjare që përfunduan në divorc.

Të tjera nga shtypi

Brenda muajit mars, Partia Demokratike do t’i japë fund programit të saj përmes së cilës ajo do të ballafaqohet në bazë si alternativë qeverisëse.

Me urdhër të Prokurorisë së Shkodrës është ndaluar mbrëmjen e të dielës ish-kandidati për deputeti në Shkodër, Sait Fishta. Ndaj tij rëndon akuza për “Ndërtim të paligjshëm në tokë publike”.

Një muaj pasi miratoi pa paralajmërim vendimin për të dhënë një pjesë të Parkut Rinia në Tiranë me koncesion për parkingje nëntokësore, Bashkia u takua me aktivistë mjedisorë për tu shpjeguar projektin, ndërsa aktivistët kërkuan që koncesioni të anulohet.

Arqipelagu

Almost Single

Konsumerizëm

Shtëpia e Librit

Fletore

Kinoditari

Rrethana dhe Rrethina

EKONAL

Arti i të jetuarit

Multimedia Channel

Aliens' Corner

Holy Shqip

Now (0)
Halloween (0)
Halloween (0)

Dude, where's my gomar?

The Lone Blonde

Bashkëbisedim

Tralala-ja që po dëgjon

Pa Censura

Pa censurë 110 (222)
e fundit nga argendis