Sociale

I frymëzuar nga leximi i romanit "Prilli i thyer", fotoreporteri francez Guillaume Herbaut realizoi në vitin 2004 një koleksion me foto të familjeve të ngujuara për shkak të gjakmarrjes në veri të Shqipërisë. Koleksioni mban titullin "2/7 Shkodra" dhe përmban imazhe të vuajtjes psikologjike dhe fizike të fëmijëve që si Gjorgu i Kadaresë jetojnë nën peshën e pritjes së një vdekjeje të mundshme, madje ca më keq, pasi ata s'janë 26 vjeçarë vrasës, por fëmijë pa fëmijëri, pa shkollë, pa shokë.

Trefishohet numri i kokainomanëve. Deri në 20,000 vetë mund të kenë eksperimentuar me kokainën, 200,000 kanë provuar marijuanën

E kuqja shënon rritje.  Bluja shënon ulje të popullsisë

Klikoni në link për hartën e plotë dhe shënimet përkatëse. 

Abolicioniste dhe abolicionistë francezë demonstrojnë, me sekretaren e shtetit Pascale Boistard(në qendër)

”Kur një prind fut në punë fëmijën e tij është si ta vrasë atë. Fëmijët janë për tu dashur e adhuruar jo për tu shfrytëzuar si vegla pune” me këto pankarta në duar dhjetra fëmijë të shkollave të Tiranës kanë marshuar sot përgjatë bulevardit “Dëshmorët e Kombit” për të sensibilizuar për t'i thënë stop punës së fëmijëve.

Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës së Fëmijëve, UNICEF dhe Save the Children tërheq vëmëndjen e autoriteteve shqiptare për marrjen e masave konkrete për ndalimin e fenomenit të shfrytëzimit të fëmijëve për punë.

Gjermania publikon shifrat: 4'992 kërkesa në muajin Maj

Para se te ndertohej rruga e Kombit, udhetaret qe shkonin drejt Kosoves edhe ndalonin ne Puke, por tani, shmangur nga itenerari, Puka vuan mungesen e atyre pak parave qe sillte ai turizem kalimtar. Kjo eshte ajo qe degjon te thone njerezit e ketij qyteti te vogel me me pak se 5000 banore, ndersa pi me ta nje "Birra Puka" qe nuk eshte aspak e keqe. Me ra rasti te kaloj dy dite ne Puke, ku kisha ndaluar vetem nje here 7 vjet me pare, dhe ia kalova shume mire. Njerez te qete mu duken pukjanet, pa shume pretendime dhe me nje mikpritje te ndjeshme.

Historia e Ervin Hasanajt, jetimit që u radikalizua në moshë të vogël dhe u ekzekutua nga militantët e ISIS pas zhgënjimit nga xhihadi, duke lënë në kampet e luftës gruan dhe dy vajzat e mitura.

Lufta kundër marijuanës në Shqipëri ka shkaktuar efekte anësore në Kosovë, ku përdoruesit kanë filluar ta përdorin më pak dhe të eksplorojnë narkotikë të tjerë që u shkaktojnë të njëjtin efekt.

Faqet