Opinion

Pengmarrje (135)

U çanë televizionet për bëmat e një grupi anarkisto-majtist studentësh, të cilët goditën me vezë kryeministrin Rama. Në dukje e drejtë, kur mendon nervin e dobët qe ka shoqëria jonë për padrejtësitë që aq shpesh na ndodhin. Ky grup studentësh, u bënë ylli i mbremjes së djeshme, ku nuk ngeli stacion televiziv pa i ftuar - shyqyr që doli një lajm i tillë se “u mbush programi”.

Dekadenca e një kaste globale pa destin në syrin e Paolo Sorrentinos

Sërish dhe sërish, shiu vjen dhe përmbyt. Sërish dhe sërish, qeveritë i gjejnë kanalet e kullimit, hidrovorët dhe objektet e tjera antipërmbytje në gjendje të mjerë. Dhe sërish qeveritarët mallkojnë qiellin, kur në fakt, diçka nuk shkon në tokë.

Zajednica (119)

Heronjtë duhen mbrojtur, jo burgosur!

[...] Në festën e Konferencës së Pezës u shfaqën, edhe një herë, portretet e Enver Hoxhës. Ata që i mbanin, një grumbull i pacaktuar njerëzish, të cilët nuk i quan dot as nostalgjikë e as besnikë të përjetshëm, pasi nuk janë aty për mall e shumë prej tyre nuk ia kanë parë hajrin asaj kohe, akuzohen se po ringjallin diktatorin. Duhet thënë se individë të tillë ka patur dhe do të ketë gjithnjë: dikur, në kohën e komunizmit, me gjithë forcën e ligjit, kishte zogistë që mendjen e kishin tek Ahmet Zogolli.

Faqet