Kosova

Rektori i Universitetit të Prishtinës, Ibrahim Gashi, ka dhënë dorëheqje edhe zyrtarisht. Burime të KTV-së kanë konfirmuar se vendimi i tij është bërë i ditur në mbledhjen që Këshilli Drejtues i UP-së ka mbajtur në orët e vona të së shtunës.

Koha Ditore

*** 

Vazhdojnë protestat e studentëve

Një grup studentësh të Universitetit të Prishtinës vazhdojnë me bllokimin e Rektoratit. Lëvizja Studentore për Barazi, Studim Kritikë Veprim, nëpërmjet një kumtese ka bërë të ditur se protesta nuk do të ndalet deri në realizimin e kërkesave.

Disa nga fotot më interesante dhe të papara nga Shqipëria, Kosova, Ballkani që nga shekulli XIX, prej fotografëve të parë të trojeve shqiptare – vëllezërit Marubi – do të ekspozohen për herë të parë në Galerinë e Arteve të Kosovës në Prishtinë për Ditën e Pavarësisë së Kosovës.

Lajmin e konfirmoi të martën Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, nëpërmjet faqes së tij në Facebook.

Faqet