Bota

Shqipëria rikonfirmon vullnetin për bashkëpunim dhe politikë të fqinjësisë së mirë me çdo shtet në rajon.

Zëdhënësja e Departamentit Amerikan të Shtetit, Jen Psaki ka komentuar incidentet e ndodhura në ndeshjen midis Serbisë dhe Shqipërisë. Paski ka shprehur keqardhjen që ndeshja u ndërpre për shkak të dhunës dhe mungesa e tolerancës. Ajo mohoi që ambasada e SHBA-së në Beograd të kishte ndonjë lidhje me ngjarjen.

Serbia ka akuzuar Shqipërinë për atë që ajo e quan një provokim të qëllimshëm politik dhe e kanë fjalën për një banderolë shqiptare që fluturoi gjatë një ndeshje futbolli me Serbinë. Kjo çoi në përplasje gjatë lojës. Keni ndonjë reagim?

Sipas një studimi amerikan ndërkohë që në gjithë botën shumë njerëz shqetësohen për situatën e tyre ekonomike, gjermanët janë optimistë të vërtetë.

Gjithnjë e më shumë xhihadistë shkojnë nga Gjermania në Siri dhe Irak, ku vrasin cvilë të pafajshëm.

Referendumi mbi pavarësinë po e ndan shoqërinë skoceze në dy kampe: miqësitë po prishen e bashkëshortët debatojnë plot zell rreth të ardhmes së vendit. Siç bëjnë dhe Rachel e Stephen.

Debati nëse politika e jashtme e Amerikës duhet të tkurret ose jo është në fokus të ekspertëve amerikanë, gjë e cila duhet ta bëjë Evropën që të shqetësohet.

Ekzekutime masive, përdhunime, skllavëri, krimet e milicëve terroristë të "Shtetit Islamik" nuk duhet të mbeten pa u ndëshkuar, kërkon OKB. Këshilli i të Drejtave të Njeriut i OKB-së bëhet aktiv.

Tani nuk mund të mohohet më se Rusia po zhvillon luftë kundër Ukrainës. Kjo e detyron Evropën të veprojë, mendon Ingo Mannteufel.

Faqet