Acarim Nervash

Më pak se një muaj pasi janë lyer, vijat e bardha në gjithë Tiranën janë fshirë, apo po fshihen me shpejtësi si për të zbuluar një vjedhje në mes të qytetit. Paratë e taksave tona ishin të vërteta, të ndershme dhe të fituara me mund, por ajo që morëm në shkëmbim është kjo bojë që u zhduk në pak ditë, siç zhduken pa gjurmë paratë publike të këtij populli të varfër.

U bë luftë e madhe për ish-Tregun ushqimor te Uzina Dinamo, u fol për të flamosurat kushte higjeno-sanitare që na helmojnë popullsinë e dëlirë tiranase, u përfol si një treg jashtë standardeve europiano-aziatike, u përfol si një gjoja aleancë për ndërtim pallatesh, u fol për një bashkim forcash

Së fundmi u dhanë 125 040 $ për shpenzime në arbitrazh përballë një kompanie greke që kishte depozita nafte në Durrës.

Një këmishë, e cila shkaktoi furtunë dhe tërboi qarqet feministe nxjerr në pah se sa e brishtë dhe e paqëndrueshme është balanca gjinore edhe në vendet më të zhvilluara.

Sa herë që vij në Vlorë mbështillem nga një gjëndje zymtësie e pezmatimi.

Gjithçka që syri ndesh është gri, e rrënuar e lenë në harresë.

Ajo çka të bën më tepër përshtypje është bashkëjetesa e Vlonjatëve, ky pakt i zi me degradimin dhe me gjëndjen e mjetuar.

Të pafuqishëm, të heshtur përballë një indiference totale të pushtetit lokal dhe më sipër duket sikur çdo gjë ka ngelur në vend.

Godina të vjetëruara dhe sipërfaqe gjoja të reja të cilave po ju del themeli shumë më shpejtë nga ç’duhet nëse do e llogarisim në bazë të lekëve të harxhuara.

Kodheli: Padi për shpifje Corriere-s

Të gjithëve na ka qëlluar të shohim në Durrës, përballë Bashkisë, shatërvanin e vjetër rrethuar nga një lulishte në stil neoklasik. Ai i takon viteve 1930 dhe së bashku me sheshin është projektuar nga italianët në kohën e monarkisë. Tani e tutje do të na duhet ta ruajmë mirë në kujtesë imazhin e tij, sepse ai mund të "ikë". Bashkia ka miratuar një projekt për “rijetësimin” e qendrës së qytetit të Durrësit. Parashikohet ndryshimi i të gjithë sheshit aktual, heqja e shatërvanit ekzistues dhe lulishtes që është e lidhur integralisht me të.

Po ai që i vodhi, s'ka faj fare mo?! Hiç ai, gjak e dhjamë ato që vodhi....:D

Faqet