Peshku pa ujë është një blog kolektiv shqiptar i hapur në dhjetor të vitit 2003. Fillimisht, u nis si një projekt i revistës Ezeta, por tashmë është kthyer në një nga faqet më serioze shqiptare në Internet.

Disa prej synimeve të kësaj faqeje janë:

  • krijimi i një hapësire për zhvillimin e mendimit kritik dhe medias qytetare e të pavarur
  • përmbledhja e ngjarjeve kryesore të kohës duke përfshirë materiale nga burime të ndryshme në një faqe të vetme
  • krijimi i hapësires për komente, përgënjeshtrime dhe informacione të mëtejshme nga publiku i gjerë

Peshku synon të mbrojë të drejtat e autorit. Çdo shkrim në këtë faqe që vjen nga një burim tjetër duhet të identifikohet si i tillë, dhe brenda mundësive, të ketë dhe një link drejt shkrimit origjinal. Nëse hasni shkelje të këtij rregulli, ju lutemi të na kontaktoni

Kush merret me këtë faqe? 

Peshku mbahet nga një grup shqiptarësh në vende të ndryshme të botës. Faqja u themelua nga Penar Musaraj, i cili në faqe përdor nofkën pmusaraj. Grupi i tanishëm i administratorëve përbëhet nga Blendi Salaj, Monda dhe finisterre

Nga ana teknike, faqja ndihmohet edhe nga Eliani. Nofka admin është gjithashtu një llogari administratori. 

Nga viti 2003 deri në vitin 2007, Peshku u mbështet nga Harun Xhaferi (tani tek Albafonika), kryesisht për serverat e faqes. 

Si mund të merrni pjesë?

Tek Peshku, çdo anëtar mund të postojë shkrime, pyetje dhe tema për diskutim, dhe të komentojë mbi temat e hapura në këtë faqe. Për t'u anëtarësuar, mjafton të regjistroheni këtu. Peshku ka vazhdimisht nevojë për anëtarë aktivë. Nëse dëshironi të merrni pjesë, jeni të mirëpritur.

Ca sugjerime nëse hasni në vështirësi: 

  • Peshku ka një grup anëtarësh që kanë vite që marrin pjesë në këtë faqe dhe që e njohin njëri-tjetrin (të paktën si nofka në këtë ambient). Kjo mund t'a frikësojë një anëtar të ri. Mos u tutni! Komentet në këtë faqe mund të jenë të serta, por ato mund të jenë fare mirë edhe të gabuara. Dhe mes kritikave të forta, ka gjithmonë kritika dashamirëse dhe diskutime të ndershme. 
  • Nëse keni vështirësi me postimin e shkrimeve apo të komenteve, kontaktoni një nga administratorët e listuar më sipër. Si anëtar i regjistruar, ju mund t'i shkruani mesazhe personale administratorëve.