Byroja Kombëtare e Hetimit pranë realizimit (0)

Marrin fund dilemat sesi do të krijohet, nga kush do të varet dhe, cili do të jetë roli i Shteteve të Bashkuara të Amerikës e Bashkimit Europian për Byronë Kombëtare të Hetimit.

Qeveria, në mbledhjen e së mërkurës miratoi projektligjin për “Disa shtesa dhe ndryshime të ligjit për Policinë e Shtetit”, që i hap rrugën themelimit të Byrosë Kombëtare të Hetimit.

Top Channel ka siguruar projektligjin, ku në nenin 26/1 parashikohet organizimi i kësaj strukture, e cila do të jetë “një shërbim i Policisë Gjyqësore”.

Mendelejevi, Kosova, e ardhmja (5)

Pas asaj pune aq kërkimore e të lodhshme, plaku i urtë dhe studjues Dimitri Ivanoviç Mendeljev arriti të rendisë elementët e Natyrës në bazë të masës së tyre atomike, ndonëse kjo e fundit nuk dihej akoma se sa ishte për sejcilin element. Ai u nis nga premisa të tjera në këtë renditje, nga afërsitë, ngjashmëritë dhe të kundërtën e këtyre dy të parave, që paraqisnin elementët dhe materialet e ndryshëm në reaksionet e tyre kimike, gjatë eksperimenteve të bëra nga kimistët dhe alkimistët.

Babai i dëshpëruar kërkon të birin 6 vjeçar në mesin e ISIS-it (5)

Shqiptari Afrim Berisha, ka më shumë se një vit që kërkon të birin 6-vjeçar që ndodhet në Siri, pasi u rrëmbye nga nëna. Gjykata italiane ka ngritur akuzën e sekuestrimit të personit për Afërdita Berishën, pasi rrëmbeu djalin dhe iu bashkua luftëtarëve të ISIS. Tentativat e babait për të rimarrë të birin dhe paguar edhe 180 mijë euro për ta gjetur dhe kthyer nga Siria. Berisha: “Kam frikë mos djalit i ka ndodhur ndonjë gjë e keqe, mund ta kenë detyruar të luftojë dhe pse është i vogël.”

Problemet e emigrantëve shqiptarë në Greqi dhe Tirana zyrtare (13)

Problemet e emigrantëve shqiptarë në Greqi nuk kanë të sosur. Dikur pajisja me letra të rregullta, toponimet, shkollat shqipe, përçarja e tyre si pasojë e politikave të ndryshme nga pala shqiptare dhe ajo më e rëndësishmja pensionet që siç duket nuk do marin zgjidhje kurrë, ose më saktë qeveria shqiptare gjithmonë e ka lënë në harresë këtë çështje konkrete.

Për këta emigrantë nuk flet më askush, nuk do tja dijë njeri se ku jetojnë e me çfarë meren. Ata  janë pjesa më e diskriminuar e shoqërisë sonë, edhe pse më kontribuesja në krijimin e vlerave materiale shpirtërore të kësaj shoqërie, në zgrip të ekzistencës, në një kohë traumash dhe krizash kolektive, që po përjetojmë tash njëzet vjet tranzicioni pa mbarim.

Ja video e Butrintit në 3D! Ekspertët: Imazhet, fëmijërore! (12)

Ministria e Kulturës publikon videon e rindërtimit hipotetik në 3D, të teatrit antik të Butrintit, një projekt i financuar nga UNESCO. Kanë reaguar Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë dhe ekspertët e arkitekturës, duke i konsideruar këto imazhe: fëminore dhe jashtë kontekstit historik të tij. Ndërsa një variant i prerjes hipotetike të strukturës së Teatrit të Butrintit – është realizuar nga eksperti Guri Pani, vlerësuar më afër origjinës se propozimi i Monumenteve.

Debat: cilët duhet të jenë prioritet e investimeve publike në Shqipëri? (24)

Në vitet e fundit ka një debat të hapur (madje edhe në shtetet më të zhvilluar) rreth stimujve që Qeveritë duhet të ndërmarrin për rritje të qëndrueshme dhe zhvillim ekonomik, të prekshëm sidomos për pjesën më të madhe të qytetarëve të thjeshtë. 

Nga njëra anë pa asnjë dyshim politikat e mbështetjes së investimeve janë baza e zhvillimit ekonomik, dhe këtu mjafton të imagjinojmë efektet që mund të sjellë për investimet (sidomos të huaja) e kundërta e saj, sidomos mungesa e lirisë ekonomike, korrupsioni i lartë, paqëndrueshmëria politike etj.

Të tjera nga shtypi

Brenda muajit mars, Partia Demokratike do t’i japë fund programit të saj përmes së cilës ajo do të ballafaqohet në bazë si alternativë qeverisëse.

Me urdhër të Prokurorisë së Shkodrës është ndaluar mbrëmjen e të dielës ish-kandidati për deputeti në Shkodër, Sait Fishta. Ndaj tij rëndon akuza për “Ndërtim të paligjshëm në tokë publike”.

Arqipelagu

EKONAL

Almost Single

Konsumerizëm

Shtëpia e Librit

Fletore

Kinoditari

Rrethana dhe Rrethina

Arti i të jetuarit

Multimedia Channel

Aliens' Corner

Holy Shqip

Now (0)
Halloween (0)
Halloween (0)

Dude, where's my gomar?

The Lone Blonde

Bashkëbisedim

Tralala-ja që po dëgjon

Pa Censura

Pa censurë 110 (244)
e fundit nga Al bano