Zgjedhjet presidenciale ne Shtetet e Bashkuara

317 postime 8012 shikime 2 nëntor 2020 në 10:09 e paradites
Patrioti

Ketu eshte tema per zgjedhjet presidenciale ne Shtetet e Bashkuara.

Politika e administrates amerikane ndikon si ashkush tjeter ne ceshtjen mbareshqiptare ne Shqiperi, Kosove, Mal te Zi, Maqedoni te Veriut dhe Greqi.
Politikat e administrates amerikane gjithashtu prekin drejtpersedrejti mijera emigrante te tjere shqiptare ne USA e Kanada
Sondazhet e Tetorit nxjerrin Biden ne avantazh prej 8-11%, po kjo eshte konge e kendueme dhe me perpara.

STALKER

Si tha nje i zgjedhur republikan dje ? “Ok, Trump mund te jete gangster, por eshte gangster yni. Domethene amerikan”.

ps: nese SHBA-te, duke filluar nga neser rreshqasin në lufte civile *, kurrsesi nuk eshte faji i Donald Trump por i republikaneve te cilet :

1. Nuk zgjodhen një kandidat te dyte ne Konventen e tyre në 2016, qofte kjo edhe me çmimin e humbjes automatike te zgjedhjeve nga pala e tyre.
  2. Nuk pranuan shkarkimin e tij në 2019.

*nje amerikan në kater, qe prej zgjedhjes se Trump, nuk flet më me nje anetar te familjes per shkak te tij

arb

Isha me i sigurte se do fitonte Klinton 4 vjet me pare se sa Biden sot ! Uroj vetem qe minoritetet dhe te majtet te mos e sabotojne Biden si ben me Klinton!

InkuizitoriMoth

nderkohe qe ju trokellisni bolet me Biden dhe Trump, un po i trokellis me Apollon dhe Dioniz. Njesoj eshte, trokellima eshte e njejte si me dy telat e çiftelise.

r.v

Kam pershtypjen se ne lufte civile do shkoje si pasoje e presionit edhe propagandes qe kryhet ne rrjeret sociale, kryesisht nga krahu i kundert me Trump

STALKER

Me sa di une presidenti aktual i USA eshte D. Trump. Normalisht, eshte ai qe ka pushtetin qe krijon edhe tensione. Per shembull, kur president ishte Obama, edhe pse président me ngjyre, nuk di te kete krijuar ndasi (cleavage) te nje forme apo tjeter

InkuizitoriMoth

jepi bole, bjeri bole, perplasuni o bole, bini çiftelise Jevg-antijevg, Trump-antitrump, Bole-antibole.

Arban

Ajo qe quan ti dasi, eshte perpjekja e deshperuar e Trapit per t’i kundervene disi dogmes “liberalo-majtiste”, qe ka ftohur ngambrapa Ameriken dhe po i merr shpirtin, virusi me i keq se çdo virus. Pse e ke inat Kinen “fashiste” ti besoj. Ngaqe nuk eshte prekur nga nje virus i tille. Surprize, Amerika eshte shume me “majtiste” (lexo: e ftohur ngambrapa) se Kina, prandaj edhe eshte e marre fund. Ndersa Amerika merret me pune emigrantesh dashnoresh te Albes me zamete e te ftohur ngambrapa, me traplliqe te tipit Black Lives Matters, me feminizmin idiot a duhet ta bejne meshkujt shurren ne kembe a ulur, Kina nuk humb kohe e energji me karlliqe te tilla, po flet per t’u bere vend i fuqishem ne ushtri, ne teknologji, e per rilindje kombetare. Pa harruar te shfrytezoje ne favorin e vet ftohjen ngambrapa liberalo-majtiste te Amerikes. Duke e dikur kete ndjeshmerine e leshit te punes se racizmit ne Amerike, kur ra virusi dhe Amerika donte te mbyllte dyert, vuri tellallet e vet te thoshin qe ky ishte racizem. Kur ne Kine u qetesua puna, po jashte u keqesua, i mbylli dyert e veta, dhe Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa nuk u ankua per racizem, madje as kur i lane dashnoret e saj afrikane jashte si qen, nuk i pranonin as ne hotele. Prandaj Kina “e djathte” e jo Amerika e ftohur ngambrapa prej majtizmit do jete numri nje se shpejti, duam s’duam ne.

kapo
Alba2265

Sigurisht do dilte dhe kjo se nuk ka lezet ahengu pa Bleonen .Ku leh qen e ku del tym , ku ia ben daullja bym do jete edhe Bleona .Se c’mut duan shqipot viktima te racizmit me racistet koketul te Amerikes vetem ai qe eshte nje e atje lart e di.

kapo
Alba2265

Vellaznit amerikane te Arban vegles e delta pellazgut.

Arban

Mbarove pune per sot? I pergatite mire dashnoret per votim. Lart u ngjite besoj, se dite e veçante.

Alba2265

si thote Ron White “you can’t fix stupid”.nashi edhe Bleona ka mbet per te dhene mend per politike .Nese trump nuk fiton Bleona thote se do te kthehet ne Shqiperi .Ja qe dhe per Shqiperine dite te mira pasketaj do vijne. :joy:

Alba2265

More nga vellezerit e Arban vegles.

varik

Çdo republikan i hajrit që njoh, do votojë për biden ( ose go rrijë të shpia). Të gjithë ata që thonë kenerike, ose kanë dikë të deportuar nga Trump, ose jetojnë me keq se qeni në Amerike, do votojë për koqen portokalle.

Këto nuk janë zgjedhje, por test zgjuarsie për amerikanët. Le të shohim sa % e Amerikes është trash

sica

Perseri ja zhyten koken ne mut ‘Mrikes. O Halene, o Bidene, zgjidh e merr.

Patrioti

Biden do me e bo US CO2 neutrale deri ne 2050 dhe ka deklaru qe do shfuqizoje vendimin e Trampit per XL pipeline. Qeverija e ksaj nahise time, ka investu $1.6miliarde te ky projekt dhe ka hy garant me $6miliarde te tjera. Keq punet po fitoi Bideja. I bohet mire Kosoves gjithsesi.

Nga ana tjeter eshte ai kokportokallja qe… as nji makine te perdorme $3000 nuk do e blejsha nga ai rob.

sica

Dallohen direkt ata qe nuk ja kane haberin ‘Mrikes; flasin per lufte civile.

Alba2265

Pas 2016 asnjerit nuk ia mban te beje parashikime , por ne leter Biden duket me mire .ka 203 vota te sigurta .Rreth 76 vota ne shtete qe anojne nga demokratet plus mundesia e votave ne swing states .Demokratet mundet te marrin edhe Senatin.Ne Arizona dhe Georgia duken te forte .

Arban

U prish edhe Varik… in, vari k… kesaj pune. Kur i them Grande Kapos kujdes mos shko ne Amerike, se do ftohesh ngambrapa, si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa dhe grupi i saj i antikomunisteve te oreve te para ne memedhe.

Arban

Në fakt zgjedhja mes halesë dhe bidesë nuk është shumë e vështirë. Varet nëse është fjala për “të jesh” apo “të kesh”. Të jesh, sigurisht është më mirë bide, është më e pastër, por për të pasur, më mirë të kesh hale, është më e nevojshme. Amerikanët po zgjedhin se kë të kenë, e jo si kush të jenë, prandaj më mirë të zgjedhin halenë, if you know what I mean (ndjesë sërish për përdorimin e gjuhës barbare).
Nejse, une po të isha shqiptar në Amerikë, qoftë edhe i paftohur ngambrapa, do kisha votuar për Bajdenin, për të njëjtën arsye që do të votoja Hilarinë katër vjet më parë. Thjesht pse jane më të mirë për shqiptaret, safe bet, edhe pse mund të mos jenë më mirë për Amerikën.

InkuizitoriMoth

kush mër Amerika, u bo bytha jote me më tregu Ameriken mu.

Arban

I Motho, Trapi eshte Dionisi apo Apoloni?

r.v

Se them une jo e thot Mrika vet, kemi shoqerine me te politizuar te 50 viteve te fundit

Arban

Ti veme drynin shoqerise amerikane, se eshte e politizuar. Ta bejme si Angola.

STALKER

Pyetje teknike (meqe pergjigjen nuk arrij ta gjej ne web) : 90 miljon e kusur votat qe jane hedhur tashmë ne kutite e votimit, fillojne e numerohen qe sonte, në 8pm, ne mbyllje te votimit ? Right ?

r.v

Drynin ta ka vene Hollanda ty edhe Liderit tend Suprem ja 2-3 vite rresht, edhe ti prap lexon Meron, KARLon edhe Fredin nga Peqini (binjakezuesi me i madh ne bote).

STALKER

Ti mendon se amerikanet duhet te shpetojne edhe kesaj rradhe présidentin e tyre nga borxhi 400 miljone $ qe u ka bankave??

varik

Jenë muhabete koti ato. Borxhet janë llafe koti. $ është virtual dhe fiktiv.

InkuizitoriMoth

bota eshte kot, pa kuptim, fiktive. Populli amerkon e di qe bota eshte fikshën me mire se Godard dhe kushdo tjeter, dhe ka per te votu per çin t’i teket suma. Viv le libertè! Poshte diktatoret qe kerkojne te kontrollojne sumen e popullit amerikon.

Alba2265

Varet nga shteti .disa shtete e fillojne numerimin perpara disa kur mbaron votimi be person .

STALKER

Ekzakt. varet nga shteti (edhe kete e dija). Por, po ato shtete qe e kane bere numerimin e tyre, e thone rezultatin e deritanishem ?

STALKER

Heu ! Domethene bankave nuk u behet vone per borxhet qe u kane klientet e tyre ? Keshtu ?

varik

Leku letër. Kur e jep borxhin zërë se e ke te humbur. Është gjithçka piramidë. Planeti tokë ka trilionë borxh, po kujt se?

InkuizitoriMoth

Zotit i ka borxh planeti, pranej se njifni se jeni borxhlinj, nuk doni te paguani borxhin. E keshtu perfiton Marloni qe jua fut n’mythe, Godard e Trump bashke.

InkuizitoriMoth

The German word for debt - ‘schuld’ - is the same as the German word for ‘guilt’. To get into debt you have done something bad.

InkuizitoriMoth

nje dhe budallai tani “i ka kapitalizmi, i ka”

arb

Mire kur Trampistet jane ne opozite por edhe kur jane ne pushtet “majtistet” perseri e kane fajin ? Trampistet e te tjere populiste duhen te zhduken nga bota politike , jane jo vetem te paafte te veprojne por edhe qofte te mendojne ! E vetmja gje qe dine eshte te ndjekin politiken e sondazhit…pasojat e te ciles po vuajme sot duke filluar “gjasme lockdown” e “gjasme hapje” !

arb

Ti duhet te jesh i vetmuar deri ne mjerim, ndryshe nuk shpjegohet ! Cfare jete muti qe ben !!

InkuizitoriMoth

kush diskuton vetem per politike ben jete muti! biles eshte mut muti!

une nuk diskutoj per politike, pra jete muti nuk bej, shume shume mund te bej jete kake!

InkuizitoriMoth

po ata majtistet paskan qene legena fare qe i kundervihen presidences ne keto kohe te rrezikeshme.

InkuizitoriMoth

sot jam i merzitur, nuk me behej te gatuaja, zbrita poshte ne bar hengra nje panine me biftek te prishur qe kish dy dite ne vitrine
jete muti te jesh vetem, ke vetem televizorin ne vend te gruas, te ze korenti po t’i futesh duart

Alba2265

Biden ia perplasi ne fitire Miloshevicit duke I thene se e ka vendin ne Hage .Per kete hallall e paste voten pavaresisht se eshte teper plak per ate pune por alternative nga krahi tjater eshte ai tipi qe mburret se ndaloi nje lufte midis serbeve e shqiptareve e cila ka 20 vjet qe ka marre fund .

Alba2265

Publikimi benet pasi jane numeruar te gjitha me sa di une .

kapo

…ene Lady Gaga per Biden is not good …

Alba2265

Trumpi ka Bleonen , Bideni lady Gaga .pra jane jek e jek :joy:

InkuizitoriMoth

Trumpi ka Bleonen, Bideni lady Gaga, Marloni i ka te gjithe ngambrapa.

Alba2265

jemi bere si ato personazhet e marques tek 100 vjet vetmi …

InkuizitoriMoth

te gjithe jemi duke bere jete muti te vetmuar, urrejme per vdekje njeri tjetrin dhe veten. Edhe çifti i fundit amoroz Stalker-Korrikse divorcuan. Era e urrejtjes fryn mbi Peshk.

r.v

Mua me pelqente shume tema kur flitej per Teatrin kombetare dhe shfaqet qe jepeshin aty, por e prishen kshu qe skemi ca mhb tj te bejme

InkuizitoriMoth

i gjithe Peshku eshte nje teme e vetme

r.v

Analize e bukur. Jam kurjoz/ze te di a i ke vete keto mendime apo ke folur me ndonje nga shoket kolege te ushtrise 50 cent ne Kinen Moter?

sica

Mos te te them kot loqe, po a lexon ca sjell, apo i fut nje google “civil war”?

Ka shance te shkoje si Bush-Gor, por asgje jashte rendit kushtetues.

Lufta civile ka luften brenda, dhe askush nuk do shkonte ne lufte vella vrasese per Trump.

Trump eshte ai lloj frikacaku qe ka dit ta perdor shume mire intuiten per te shpetu lekuren gjer tani. Maximumi qe do beje eshte nje marveshje, per te ikir ne heshtje, nese ashtu si Nixoni pasardhesi i jep fjalen qe nuk do rrasi brenda. Dhe kete leter mund ta loze vetem nese del “barazim”.

Alba2265

Si duket ti s’ke takuar asnje trump supporter.

sica

Lerini budalliqet. Nje gje te dalesh e te tregosh se ke arme ne nje miring ku paqeja sigurojet nga eskorta e policise, e nje gje tjeter te hash plumbin per taksat e Trumpit.

r.v

Black life matters nuk ishte thuajse gati te shkonte ne lufte civile?

Alba2265

Ata besojne se Antifa do te vrase te gjithe te bardhet .Liberalet konspirojne kondra te bardheve dhe se raca e bardhe eshte ne rrezik zhdukje nga racat e tjera prandaj duhet te pregatiten te mbrojne veten nga nje qeveri tiranike e sunduar nga cifutet e ku di une sa absurditete te tjera .kane arme , ka kohe qe pregatiten ne pyje per diten e kiametit.Duhet vetem nje t’ia beje bam e pastaj te tjeret pasojne .gjithe lufterat keshtu fillojne . ne fillim del nje i krisur , pastaj behen dy , tre . etj…

Arban

Ndihem i nderuar dhe sederperkedhelur kur marr vleresime te tilla nga dikush me nje livel aq te larte intelektual si ti. E dija qe dicka te bashkonte me Alben me zamete dhe te ftohur ngambrapa: peshtjellimi rreth identitetit gjinor. Po Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa eshte me firaun/e se ti, e fsheh gramatikisht nje gje te tille, ndersa ti jo. Jam kurjoz te di, ishe poshte ures sot, te beje ndonje lek, se eshte bere keq si i/e pavarur qe je dhe ne opozite te perhershme. Po sidomos shume shume kurjoz jam te di do t’u vesh kycin mediave te politizuara si CNN, Fox and co., qe ta besh Ameriken si Zimbabvet? Ne pritje te ma shuash kete kurjozitet qe po me rreshk e po tret.

STALKER

Drejt. Amà ata qe kane në numëruar deri tani, nje idé e kane se si eshte situata në zonen e tyre te votimit.
(në fakt une bej një gabim : ‘harroj’ qe në USA, 80% e shteteve e dine per cilin votohet në to. Vetem nje grusht i vogel shtetesh bejne diferencen. Dhe tek ta, edhe sikur te kene numeruar tashme një pjese te votave, eshte e pamundur te dallosh tendencen)

r.v

Besoj se Amerikanet mund ti japin drejtim vete se kujt duhet ti vejne kycin e kujt jo. Une nuk mund ta bej Ameriken si Zimbabwe sepse ja ka zen vendin Shqiperia qe eshte duke i ndertuar inceneratoret ashtu sic ben edhe ne Shqiperi, por ne ndryshim nga Reforma jote e Rilindjes ne drejtesi ne Zimbabwe e kane arrestu ministrin, ndersa ne Shqiperi, Krenari po rinderton, Mero, KARLo edhe Fredi shkruajne historine edhe bemat e Rilindjes, ndersa ti na i shperndan ketu. Jeni shume larg Zimbabwes

Alba2265

Trumpi do largohet por djalli qe nxorri nga shishja s’do futen me ne te .

sica

Jo. Pika pika pika

sica

Trump shfrytezoi pakenaqsine qe kish dekada qe kish mberthyer klasen puntore Amerikane, qe nga numrat ngjan e bardhe.
Demokratet i kane lene krejt pas dore me politikat e tyre neoliberale. Republikanet gjer tani vazhdojne i genjejne gjer me nje fare pike me Xheshuan, abortin e barotin.

Arban

E di, e di, ti nuk do te epesh derisa ta realizosh misionin tend mesianik te na besh si ZimbabWe (livelin e anglishtes e ke shume te larte). Thashe se mos i jepje edhe nje dore Amerikes, jo per gje, ta beje si RWanda.

STALKER

Më ben pershtypje dicka :
Për mua, vetem Covidi e mund Trumpin (nese humbet), perndryshe, shto dhe avantazhin qe kanë presidentët në detyre, e kish pothuaj fitoren në xhep.
Ajo qe me bën pershtypje eshte sa me poshte : normalisht, Trump nuk e ka gjuhen në xhep. Por, pervec se ta quaje virusi kinez, nuk ka shkuar me larg (psh të konsideroje qe virusi u dergua kinse për ta rrezuar).
Por nuk eshte kjo qe më intrigon. Eshte e kunderta : pra fakti (i supozuar, gjithmone) qe ai e di. Dhe qe nuk mund ta hape kamaren.

Ilustrim : tv francez sapo shfaqi nje sondazh të Associated Press mbi 10 preokupimet kryesore të votuesit amerikan. Coronavirusi eshte dallueshem në vendi të parë :

sica

Mbase sepse cdo gje lidhet me Covid? Nuk mund te rregullosh ekonomine pa perballuar suksesshem Covid.

sica

Kam degju se o kthy ajo karakurva e Shkodeloces e po jep leksione morali ( edhe politik )?

Arban

Ti ke akoma kryekurvin e Vicidolit duke dhene leksione e pellitur gjithe diten e dites, le me pastaj karakurva e Shkodres (qe duhet thene se konkurron per kete titull me ate kryekaren e Bashkise)

Arban

Sipas Bleones, Trapi qenka antikomunist i oreve te para, bash si Alba me zamete dhe e ftohur nbambrapa dhe grupi i saj i te ftohurve ngambrapa ne Amerike. Perse valle te jene kunder Trapit valle, apo per shkak te ftohjes ngambrapa qe kane marre ne Amerike?

sica

Bleona di me e lexu atmosferen e mejhaneve. Icik shale, icik cice, icik Mejk ‘Merica Antikomuniste Egejn, dhe mush breket me leke.

Alba2265

Baza e Trump nuk ka ndryshuar e as ndryshon cfaredo qe te beje ai .Ajo qe ndryshon eshte numri i atyre qe jane kondra e pertojne te votojne kete rradhe te ngrihen e te votojne .Hillary i nenvleftesoi Michigan dhe Wisconsin duke menduar se I kishte ne xhep ,po keshtu dhe Pennsylvania etj .Kesaj rradhe demokratet po i bejne hyzmetin .

sica

Ne fakt kesaj rradhe i kane care trapin njerzve si kurre me pare. Mbi 300 sms dhe telefonata javen e shkuar e gjer para nje ore. Robt jane te xhindos. Mu me ra zilja ne 1 te mengjesit. Koqja ishta nga Cali dhe kujtote se te gjith e kishin sahatin sipas PT.

varik

Sido të dalë rrezultati, Amerika ngeli në provim. Nga numërimit fillestare numri i trumpistave është mbi 10%. Kjo për mua është humbje e madhe per amerikistanin.

Arban

Baza e Trapit nuk ndryshon, baza e dashnoreve te Albes me zamete e te ftohur ngambrapa, Antifa, Jeta e Zeze Matters, e Bardha Jo, e c’jane keta shurruthllat e tjera, eshte shume elastike ne fakt, aspak dogmatike.

sica

Partia Demokratike ja futi perseri Berniet, dhe coi perpara Trumpit njeriun e gabuar. Duket qarte qe entuziazmi qe votuestit kishin per Bernin nuk u transmetua te Biden.

sica

Po me Antifan cke? Neonazisteve te cileve Trump i rriti e rrahu krahet duhet tja thynte dikush hunden atje ku duhej, para kamerave, ne rruge. Kjo eshte Antifa.

Arban

E di ate shprehjen “Ekstremet perputhen”. Ate kam.

Alba2265

Bernie eshte ideologue .Idete e tij po te jete president do te bllokohen ne Senat.18% e popullsise kontrollon 53% te pushtetit.

sica

Antifa ishte nje pergjigje organike kundra neonazizmit, veprim - kundra veprim. Kam pershtypjen se Antifa eshte goxha me e madhe se sa ajo hiperactive qe shihet gjithmone para kamerave.

sica

Bernie kish potencialin per te kthyer edhe senatin. Ku e pe ideologjine e Bernit? Propozime konkrete per probleme te dhimbshme.

Arban

Edhe komunizmi mund te shihet si pergjigje organike ndaj nazifashizmit, ose e anasjella, merre si te duash. Thelbi eshte qe eshte nje levizje pa drejtues dhe anarkiste. Ka organe ligji dhe rendi shteti, nuk e ve te drejten ne vend turma.

Alba2265

Deri nashi Covid duket se po i jep avantazh trumpit, se votuesit e kane kthyer ne referendum kondra kurvenatoreve demokrate qe urdheruan lockdown.

Alba2265

Trump mori Floriden e cila per zgjedhjet presidenciale ka te njejten rendesi qe kishte shijaku per haxhi qamilin.si duket do te perjetojme edhe 4 vjet te kesaj cmendurie.

InkuizitoriMoth
r.v

Po nuk jemi te gjithe intelektual si ju Rilindasit, qe dini gjithcka, beni gjithcka, jeni me te miret. Mbas Barletit, Sabriut dhe Plasarit, Spiropali eshte ajo qe do bej permbledhjen me te mire qe ka pare ndonjehere historia per jeten edhe bemat. Pastaj fajin nuk e ka RWanda por e ka Hollanda se ka zgjedhje atje prandaj.

STALKER

Duke qene se rezultati eshte i ngushte, i tille duhet te jete edhe per 435 mandatet per Dhomen e Perfaqesueseve, kshu ?

sica

Cili komunizem? Muhabet i gjat ai. Fakti qe Antifa nuk ka lider eshte pozitiv. Po flasim per manifestim ndjenje, jo venie drejtesie ne vend.

sica

Dhoma duket se iku. Senati do kaloje ne brisk.
Do kete nje mirazh te kuq pas Arizones mendoj. Votat me zarf do hane nja dy dite te numerohen dhe jane pergjithsisht blu.

STALKER

E kisha menduar, sepse e shikoj edhe ketu: lockdown i pare ishte popullor në masen 75-80% (kush nuk do palle ariu? - per ti rene shkurt). Ky i dyti, mezi e kalon 50% e popullaritetit. Ose, merr italianët, popull hipokondriak par excellence : kane fillu te dalin në rruge kunder masave shtrenguese (ndalim qarkullim pas ores 18… etj etj).

ps: per Floriden, degjoj se eshte puna e votave te burgosurve qe u liruan para dy vitesh me amnisti; jo?

STALKER

A i bie, psh, qe te gjitha votat me zarf te Florides dhe psh Teksasit te jene numeruar ? Dhe, nese po, pse ne to dhe jo, psh ne Pensilvani ?

sica

I bie qe ne qendra ku ka shumice demokrate, sipas vet deklarimit politik, shumica e votave me zarf te jene blu. Pra aty ato do te bejne ndryshimin ne fund.

Cfare ti sheh ne media tani jane parashikime, jo verdikte finale.

Arban

Ai komunizem qe beri gjemen ne gjysmen e botes, e qe shkaktoi po aq te vdekur sa nazifashizmi, ne mos me shume. E di cili cilesohet si nje nga problemet me islamin. Pikerisht se nuk ka nje “lider”, nje autoritet suprem, po secili koke me vete. Manifestimi i ciles ndjenje? I ndjenjes qe “pala tjeter” nuk ka te drejte, po ben dicka te padrejte, dhe ti do te jesh “vigilante”. Muhabet i gjate ne fakt eshte kjo puna e fashizmit, qe sherben si dordolec, ndersa fashizmi i vertete sot eshte ai liberal, policia e mendimit, nje diktature vertet totalitare, qe te dikton jo vetem cfare te thuash, por edhe si ta thuash.

Arban

Brothersat filluan rremujen. Se mos merr valixhen Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa e kthehet ne Shqiperi, dhe i lë thate. Se e tradhtuan edhe dashnoret e vet me te medhenj ne Florida.

STALKER

në ç’kuptim “iku” ? Une per momentin shoh 185 per dem dhe 175 per Rep

sica

Dole nga shinat me komunizmin. “Komunizmi” rus qe nisi si nje pergjigje ndaj feudalizmit shekullor? Apo “komunizmi” i sotem nordik?

Te krahasosh Antifen me Islamin trego qe o sja ke idene njeres, o tjetres o te dyjave.

Dhe po flasim per manifestimin e ndjenjes kundra vrasjeve ne kishe e sinagoge ne emer te pastertise rracore. Te manifestimit te ndjenjes kundra te trajtuarit te emigranteve si qen rrugesh ne emer te supremacise rracore etj etj.

Ka vend sa te duash per te folur kundra “vetvrasjes” liberale, por jo te mbrojme keta bythqiret qe bejne tatuazhe SS e flasin per egzekutime ne mase. Jane keta qe jane njesoj si Islami, si edhe ishin bashk gjat L2B.

sica

E moren dems.

STALKER

e gjeta pergjigjen : Pensilvania (ose Wiskonsin) e paskan filluar numerimin e votave anticipative (me korrespondence) veçse mbreme ne darke, në 8pm. Te tjeret, ditë më parë

STALKER

Qarte.

Po shikoja rastet e tjera (te rralla ne fakt) ne keto 50 vitet e fundit kur presidenti në ushtrim detyre humb mandatin e dyte (Karter ne 1981, Baba Bushi në 1992). Në te dyja rastet Dhoma e Pefaqesuesve i ka kaluar opozites, too.

Arban

Ç’ka të pakrahasueshme aty. Se ku krahasohen ta thashë, mungesa e udhëheqjes çon në rrumpallë. Dhe ku ishte dalja nga shinat. Ti jo dole, po rreshkite fare nga shinat me kete punen e komunizmit skandinav. Une nuk po merrem me gjëra nga nuk dalim dot, me përkufizimin e komunizmit apo cili është komunizëm “i vërtetë” e cili jo. Thashe qe pse diçka është “anti” diçkaje të keqe, nuk e bën doemos të mirë, duhet edhe të dish si të jesh kundër e të sjellësh diçka vërtet të mirë për ta zëvendësuar. Pse Bashkimi Sovjetik ishte kunder Gjermanise, kjo nuk e beri te mire Stalinin,kaq e thjeshte. Dhe ku e pe qe po mbroj ndonje naziskin, supremacist te bardhe a ku e di une.

sica

Dakort, por cfare e ben te keqe pervec portretizimit si e tille nga media neocon? Se ti nga aty nisesh e perpiqesh te gjesh paralele e tangjenciale. E merr te mireqene qe eshte nje levizje negative. Antifa qe njof une jane nje cift doktoresh 65 + qe jane kundra neonazizmit qe po fuqizohet para syve tane. Eshte nipi i tyre qe del e demostron. Nuk ka ideologji Antifa, eshte vetem reaksion kundra dickaje te keqe qe po ngre koken. Te pakten kaq kam pare une.

varik

Antifa = anti fascist

Te shikosh rilindjen e nazizmit në 2020 është gjë e hidhur

Arban

Dhe Antifa qe njeh ti eshte ajo e MSM-se. Po te duash te lexosh pertej censures se liberalfashizmit dhe korrekteses politike. Ose jo dhe aq pertej xhanem. Edhe vete Biden u detyrua te denonte aktet e dhunes te asaj Antifes qe nuk njeh ti. Prandaj te thashe qe nje levizje duhet te kete udheheqje, parime, objektiva, nuk leshohet azat. Lexoja komentet jo vetem ne mediat neocon, por lexova edhe te “Tema” qe e ka thene ai Carlson i medies neocon me duket (sigurisht duhet hedhur poshte, se e ka thene media neocon) qe arsyeja pse sondazhet deshtuan, eshte frika e atyre qe jane pro Trapit te shprehen. E mendon ti, ne Amerike, te kesh te jesh pro presidentit. Le cdo benin keta frikesues terrorizuesit, pjese e te cileve eshte edhe Antifa, po te vinin ne pushtet. Keshtu nis rreshqitja, pak nga pak, mos te duket cudi e te thuash kurre. Dhe Amerika nuk i perket vetem Amerikes, ta shtjelloj po deshe cfare dua te them. Ja shiko me poshte Varik…in, antikomunist i oreve te para dhe antifashist i oreve te fundit, te quan direkt nazist po te jesh kunder dhunes se Antifas, qofte edhe te jesh gabim. Dhe oburra, t"u biem nazisteve te dreqit, ne mos ne doktoret 65 +, nipat tane shpatullgjere qe nuk e kane njohur fashizmin.

sica

Rendesi ka qe ju doktoret 65+ tu tregoni nipave per bemat e facisteve trima. :stuck_out_tongue:

Ata i permenda per te treguar se kundershtia ndaj neonazisteve eshte me e gjere se djelmoshat e vajzat qe sheh ne rruge, e akoma me e gjere se ata qe ndeshen fizikisht.

Bideja eshte neoliberal per vete, produkt i varesise se politikaneve nga WS e grupe te tjera interesi. Ajo ish perpjekja e tij per te mar sa me shume vota centristesh te dyzuar…

Sa per varik, si tha shoku Hysni ne kohe te vet, edhe ata te tanet jane dhe i veshi partizane. :stuck_out_tongue:

sica

Se harrova? Trumpisteve po u mohohet fjale e lire? :joy::stuck_out_tongue: Mos u tall!

STALKER

pyetje : pse CNN dhe NYT bejne si buzeholle dhe nuk e pranojne fitoren e Biden ne Arizona, ndersa Fox News e pranon ?

Pjer

rv, je mashkull dhe femer njekohesisht, se ketu thua ; Jam kurjoz/ze ,
nese do thoshe ; Je kurioz/e , po dhe shkon, se nuk e di se ç’eshte bashkbiseduesi.

dhe e dyta, kush eshte ky autor apo gazetar Fredi nga Peqini,

Alba2265

Ish te burgosurit nese votojne do te votojne demokrat sepse demokratet jane perpjekur qe ish te burgosurve tu jepet e drejta e votes .

Alba2265

A nuk e quajti kumandari nigerine nje shithole country?

arb

Ka ndonje qe mendon akoma se USA eshte majtiste e lesbike e kjo gje do e coj drejt shkaterrimit? Te biesh preh e populisteve duhet te jesh vertet naiv ! Sa per Trump, hiqeni nga mendja se mund ta hiqni qafe me fair play e me rregulla demokracie ! Trump nuk ka shpikur asgje, evropa per 20 vjet ka patur Trumpin e saj! Nuk eshte politikan por bisnesmen ! Edhe si bisnesmen do bej gjithcka qe te fitoj pa patur skrupull fare duke perdorur cdo mjet qe do i lejojne! Them mjet qe do i lejojne e nuk them mjet qe lejohet ,sepse nuk eshte e njejta gje !

r.v

Ti nuk njeh Fredin nga Peqini? :unamused:

Alba2265

Me Michigan dhe Nevada ,Biden benet president.

Pjer

ti qenke nga ata allasojt, edhe kshu edhe ashtu, une te pyes kush eshte ky, ti ma kthen me pyetje
po gjersa pyes, pse e ben te çuditurin, apo ke qejf te gricesh me plakun, por s’kam nge une,

r.v

Fredi nga Peqini eshte Fred Peza, analisti dhe gazetari i pavarur i Republikes Popullore te Shqiperise

Pjer

ai quhet alfred peza dhe eshte nga peza, mos e ngatarro me çilin e peqinit,

r.v

Qenke keq fare me harten, Fredi eshte nga Peqini. Çili eshte nga Labinoti

Arban

Po te mohohet ty fjala e lire, jo thjesht trapistave. Guxo thuaj nje fjale jashte dogmes se liberalfashizmit, jashte politikishtkorrektistsesh. Mos me thuaj qe ka liri fjale e shprehjeje ne Amerike, si edhe ne Evrope, se do ishte shakaja e vitit.
Ata djelmoshat e djelmoshet qe perleshen ne rruge as ia kane idene fashizmit, nga kane degjuar per te, apo u bene antifashiste nga rrefimet e xhaxhit partizan, si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa qe u be antikomuniste nga rrefimet e xha Abazit. Antifashizem mund te thuhet se ka pasur ne Evrope, qe e ka vuajtur vertet, ndersa ne Ameriken e ftohur ngambrapa te sotme nuk ka asgje te paster.

InkuizitoriMoth

home kush fitoi? se du me gerthit per ate qe fitoi, sepse un jom me ate qi fito! E disha un qe do fitote!

STALKER

72,110,951 vota per Biden.
68,643,544 vota per Trump.

Jo dhe aq popullor (sa thuhet) presidenti në detyrë

STALKER

Sonte (me oren e Europes) Biden Fiton Xhorxhian n (Georgia).

Në ora 23h59 te mbremjes se 3 nentorit, Trump ishte 372 000 vota para.
Në ora 29h59 te mbremjes se 4 nentorit, pas numerimit te votave me korrespondence, Trump nuk ishte veçse 23 000 vota para.

Sot ne mengjes (me oren e USA), dmth pasdite (me oren e Europes) numerohen votat me korrespondence te Gwinnett County dhe DeKalb County; ato te Fulton County ishin 80% per Biden.

U palos

sica

Korrektesia politike ka kohe qe na kafshuar nga prapa si nje pitbull, e nuk na leshon. Nuk them dot se sdu me pagu me $1500/muj per sigurim shendetsor, se te qujn Trumpistet direkt komunist.
Nuk them dot se askush nuk duhet te marre ndihme ekonomike nga shteti nese eshte i zoti te punoj se te quajne direkt rracist.
Si thash dhe me lart, mund te flasim sa te dush per vetvrasjen liberale.

Pjer

sica, po pse mo, ne usa jetoke ti, po ik a derzi nga ai ven, se ka morr fund, ala se ke kuptu,
ik a derzi ne kanada, vend social dhe i qete, me rob te rregullt, jo te çmendur si ne usa,

STALKER

A mund te thuhet se Klintoneshes i eshte rene kot ne qafe në 2016 per humbjen e saj, perderisa demokratet, në 2016, u munden rendshem ne Zgjedhjet per Dhomen e Perfaqesuesve (194 mandate per ta, 241 per republikanet) ? Nderkohe qe kesaj rradhe situata eshte krejt tjeter (deri tani: 204 per ta, dhe 190 per republikanet).

r.v

Ku ka gje me te bukur se te blesh Beats e Dr.Dre 300$ kur je me asistence sociale.

Alba2265

Fitore si e Pirros.Gjysma e vendit votoi per Trump megjithese ai beri fushate pothuaj i vetem .Vitin tjeter kur paret e taksave te jene pergjysmuar per shkak te humbjeve te COVID 19 s’do kete zgjidhje tjeter vecse te shtype dollare e ta zhvleresoje si lireta italiane dikur .Kam pershtypje se do jete presidence si ajo e Jimmy Carter I cili ishte president shume me i mire se sa kauret i japin credit for por qe i ra fati te qeverise ne situata te veshtira .

Pjer

iku per lesh amerika, zgjedhje plot me probleme, mendoj se atje ku ka patur vjedhje, manipulime,
te perseriten zgjedhjet,

STALKER

Sigurisht, une te isha ne vend te tyre nuk do doja kurre te merrja pushtetin. Eshte fiks e njejta situate ne Europe : zimbabveizimi i vendeve te saj. Biles ketu vazhdohet akoma e akoma te insistohet me çmenduri te tilla si lockdown, te pakten andej nga ju sikur nuk ja mban më njeriu per gjera te tilla.

U daltë per hajer ! - themi ne shqipot

sica

Me pelqen vera Pier; e pi si tullac tullumbaci te teatri i kukullave, dhe vera kushton e do leke. Ku ti bej leket me mire e me rehat se ne USA? Nuk jane per ate pune vendet sociale.

Patrioti

Anallim loje thote Guliani

Alba2265

Atlanta per Trumpin po behet si Stalingradi per Hitlerin .Pothuaj jek e jek ne georgia.

Alba2265

ne fletet e votimit nuk eshte vetem presidenti por edhe senatoret , kongresmenet, kurvenatoret ,gjykates lokale , ceshtje lokale etj.Si ka mundesi qe vetem presidentit i vidhet vota e jo senatoreve , kongresmenave e kurvenatoreve republikane te cilet kane fituar ?

sica

As dreqi vet nuk e fshin bythen me Rudin.

sica

Fakt tashme se gjith ata republikanet qe do te votonin per Biden ishin thjesht fantazi.

Fakt qe te rinjte kane votuar ne mase me shume se asnjehere per JB, ndonese nuk e mbeshteten pothuajse fare gjat primareve.

Fakt qe si me cdo grupim te vetidentifikuar nje menyre a nje tjeter, edhe latinot kane koqet e tyre antikomuniste. Kudo pervec Florides latinot, qe jane shtresa e pare e piramides ekonomike amerikane, kane votuar ne shumice per Biden.

gjembi

E di mire? Cfare do me thene me kete? Une s’di te kete bere fushate vetem.TE marresh vetem familjen psh. Vertete Melania nuk doli per fushate por kjo per shkak te nivelit shume te ulet te inteligjences, plus qe qafekuqet nuk e pelqejne se ka aksent. Djemt dhe vajzat e tij u cane duke bere fushate. Junior madje tha te hapin lufte per vjedhjen (sipas tij) te votave.

sica

Kisha kohe pa pa tv shqiptar, tv ne pergjithsi me fakt. Qepar pash Evi Kokalarin te Eni Vasili. Ku ka ra niveli i antikomunizmit femeror shqiptaro-amerikan… tërp! tëëëërp!!!

Alba2265

E pata fjalen qe pervec familjes , republikanet e tjere pothuaj nuk bene fushate per te .

Alba2265

Po Bleona c’do me konservatoret te cilet promovojne vlerat familjare , jane njerez me namuz etj ndersa asaj i ngeli zogu perjashta .I’m not judging , just saying .

sica

Bleona me minuta pune paguhet. Them minuta e jo ore duke pare moshen e deduktuar takatin e atyre qe “shoqeron”.

varik

Ky pedofili giuliani që u zu mat nga votat me vajzën 15 vjeçe?

del-ta

Po të “djathtët” shqiptarë, cilin të kenë votuar vallë??

STALKER

Thua te kete ardh kjo noiher ke Peshku ?

gjembi

Meso si te parashikosh!

Nuk arrita ta ndjek por na thuaj a tha gje per Pennsylvania?

FireShot Screen Capture #238 - 'Evi Kokalari I Facebook' - www_facebook_com_evi_kokalari

Ti je i majte i keq
FireShot Screen Capture #242 - 'Evi Kokalari I Facebook' - www_facebook_com_evi_kokalari

Nuk e ka fajin ajo qe ti nuk ke mundesine te besh mik xhunjorin.

Alba2265

Keta kokalaret sikur jane dhe patriote te medhenj .Gary Kokalari bente thirrje te bombardohej Beogradi gjate luftes ne Kosove.Nashi behen kondra nje njeriu i cili dergoi djalin e vet ushtar ne Kosove ndersa keta patriotet e medhenj pervec mjaullitjeve patriotike se lujten menderen.Edhe nje shfaqje tjeter e trapllikut shqiptar in flesh and blood .

Arban

Te gjitheve muti i vet u duket se nuk bie shume ere, po te pakte jane ata qe u duket si mjalte.

Arban

Jo po se thotë Grande Kapo qe Palloshi eshte sorrë-ist. E shikon Grande Kapo qe eshte me Komandantin kokëverdhë ashtu si edhe ti.

STALKER

Kokalaret jane fis i stermadh. Kjo nuk duhet te kete asnje lidhje me Gary-n

Alba2265

Nuk e di sa te afert po jane nga i njejti soj se te dy pretendojne ta kene te afert Musine Kokalarin .Nejse mbeshtetja e Trump se Biden do e beje ameriken komuniste eshte absurditet.Fermeret e Midwest u shqepen ne subsidies prej qeverise e berrasin me fort nga te tjeret se nuk duan socialism ?!!

sica

Dahon - Kokalari- Anxhelakis tallen me mbiemrin e ati tjetrit qe qendron ne majen e nje piramide $35B!!

Nuk ka publicitet te keq. Nejse, kjo eshte biznes satelit i piramides Trump dhe si e tille dihet qe do mundohet per te. Degjova se dhe kompania e saj eshte nen lupe per tax evasion. Kush e di…

Pjer

gjembi, ku ke humbur, thashe se mos ne perleshje e siper ne demostrata, ke ngrene noi çomange
te pata thone, ik me mire nga ai vend se ka morr fund, hidhu ne kanada,

STALKER

Edhe me Musinen ka po aq lidhje sa kam unë me Kadarene. E thote me gojen e saj në studio te Fevziu. Biles ajo ka lidhje më se shumti me Hoxhatë dhe kete e thote po ashtu vetë

InkuizitoriMoth
Arban

Ka edhe ndonje qe ben dhe ha mut pa pushim, pse te tjeret nuk hane mutin e tij.

Patrioti

Duket se votuesit e dhane verdiktinWlUwPm5

Arban

Ne kuader te bisedes per “antifashizmin”, ja se c’gjeta te blogu tjeter

Një nga ato është biseda në një kamp përqendrimi midis Liss, një oficer SS i rangut të lartë dhe një funksionari bolshevik të zënë rob, Mostovskoi, bisedë kjo që nxjerr në pah ngjashmërinë ideologjike të dy sistemeve, nazizmit dhe komunizmit. Një tabu edhe sot e gjithë ditën kjo temë: “Kur ne shohim njëri tjetrin, i thotë Liss bolshevikut të vjetër, ne nuk shohim vetëm një fytyrë që urrejmë, por shohim edhe veten në pasqyrë. Këtu është tragjedia e epokës sonë. Ju ( bolshevikët ) nuk shihni dhe njihni veten tuaj te ne? Mendohu mirë, kush gjendet në kampet tona të përqendrimit në kohë paqeje? Armiqtë e partisë dhe armiqtë e popullit, apo jo? Janë një racë që ju e njihni mirë e që mbush kampet tuaja. Nuk ka ndonjë golle midis nesh. Ne jemi veçse e njëjta lëndë në dy forma të ndryshme. Shtet-parti… Edhe ne thërrasim për unitet dhe hov kombëtar, edhe ne themi se partia shpreh aspiratat e popullit gjerman. (…) Ju besoni se na urreni ne, por kjo është vetëm dukja e gjërave; te ne ju urreni veten tuaj. Është e tmerrshme, apo jo? (faqe 371 e botimit frëngjisht).

Dhe gati të duket e pabesueshme tek lexon diku më poshtë, kur oficeri nazist i thotë bolshevikut të vjetër: Sot ju dukeni të tmerruar nga urrejtja jonë kundër judaizmit, por nesër jeni ju që do të bëni të njëjtën gjë…

Mjaft interesante më është dukur gjithmonë edhe analiza që Grosman i bën Betejës së Stalingradit, rolit të saj në histori. Triumfi i Ushtrisë sovjetike, thotë ai, fsheh në vetvete sa madhështi aq edhe horror, sepse fitorja e popullit rus doli të jetë triumf i Stalinit dhe i regjimit të tij imperial. Dhe pasi thotë se në breg të Vollgës u luajt fati i shekullit tonë, i forcave aleate dhe kjo është e vërtetë, por në të njëjtën kohë u luajt edhe një gjë tjetër**: ajo fitore ishte katastrofë për ata që u thyen, por edhe për ata që fituan! Ajo që u luajt aty,** thotë ai, është fati i kalmukëve, tatarëve të Krimesë… që me urdhër të Stalinit u degdisën në Siberi e humbën të drejtën t’u mësojnë fëmijëve gjuhën dhe historinë e tyre, u luajt fati i Mikohersit dhe mikut të tij aktorit Zuskin, shkrimtarëve Bergelson, Markish, Fefer, Kvitkvo, Nusinov (të gjithë personazhe të romanit që do të ekzekutohen ndërsa po gatitet procesi i Bluzave të bardha*)* . Aty u luajt fati i hebrejve që Ushtria e kuqe i shpëtoi dhe mbi të cilët Stalini do të vërtisë shpatën që i mori nga dora Hitlerit…

Nëpër faqet e këtij romani të madh në të gjitha kuptimet, V. Grosman përpunon një lloj teorie filozofike e sociale rreth shumëfytyrësisë së fashizmit botëror. Dhe në origjinë të tij ai vendos Revolucionin e Tetorit. Sipas tij, udhëheqësit e Revolucionit rus, mbase deshën t’i bëjnë mirë njerëzimit, por realisht ata sollën në fuqi Të Keqen, një të keqe të paparë ndonjëherë, të padëgjuar, apokaliptike, në shkallë universi. (Këtu mbase ka parasysh edhe katastrofën që u kushtoi kombeve të tjera ku u vendos një regjimi stalinist)

Arban

Tani qe fitoi Biden do dale ne drite Amerika, qafkuqte dhe dashnoret e Albes me zamete e te ftohur ngambrapa do jetojne ne harmoni. Xhenet mor xhenet.

sica

Komunizmi si ide dihet qe nuk eshte produkt rus, por judaik dhe i bazuar ne te miren e perbashket. Ne rusi zuri rrenje per faktin se russia vuante akoma nen thundren feudale, nderkohe qe evropa kish perqafuar fort industrializimin.

Ishte pikerisht frika nga nje revolucion popullor qe shtyu Ameriken dhe Evropen te perqafonin ide “komuniste”, si ideja e pensionit per puntorin, i cili gjer ne ate pike ish mish per griresen qe ish e eshte kapitalizmi i pafre. Ideja e sigurimit mjeksor per moshen e trete etj.

Ti besoj jeton akoma ne Shqiperi. Quaje si te duash sistemin aktual; fakti eshte qe sistemi eshte thjesht nje ngjyrim me i zbehte i atij te kaluar. Shkolla e kopshte, falas. Mjeksia falas. Pensionet pensione etj. Tjeter gje se te gjith perpiqen dhe e vjedhin, por fakti mbetet qe aspekti social i shtetit, si trashegimi e “komunizmit” nuk do te humbase kurre.

Ku nuk ka pasur vuajte, ne Amerike? Ku nuk ka pasur padrejtesi, ne Amerike? Ku nuk ka pasur vdekje masive si pasoje e sistemit, ne Amerike? Vdekjet mes fukarenjve gjate recesionit te madh mendohen te 20 Milion.
Sistemet influencojne njeri tjetrin. Shoqerite do te vazhdojne te vibrojne midis limiteve te nevojave individuale nga njera ane dhe atyre shoqerore nga ana tjeter.

Alba2265

Fox News po I deklaron zgjedhjet te vjedhura dhe po numeron harritjet e Trump si president ashtu si nexhmije hoxha ato te dulles.

Arban

E shikon, prape ngaterrohesh me punen e “komunizmit” dhe e sheh vetem si nje doktrine keshtu ne hava, ose te lidhur me shtetin e mireqenies apo me “big state”. Une po te flas per perceptimin e pergjithshem te “komunizmit” vs. “fashizmit” ne realizimet konkrete, se ashtu si ide e di une, ku ka si komunizmi. Meqe u hape shume, na cove te pensionet, e kopshtet falas (kam lexuar per shembull qe nje nga arsyet per perfshirjen me te madhe te shtetit ne Amerike ishin keta minjte qe binin nga tavanet ne kuzhinen e restoranteve a fabrikat ushqimore), po ta perseris edhe nje here cfare thashe: te qenit anti se keqes, nuk te ben doemos (nuk eshte kusht sine qua non sic thone dypellembmjekershit) te mire. Ja se mbase e kupton me mire po te te them dy shembuj qe me kane lene mbresa. Eshte nje tip audiolibri (them tip se nuk e di mire ne eshte liber apo jo, aty jane zerat e vertete) i quajtur “Shoah”, me te mbijetuarit e Holokaustit. Nje prej tyre rrefeu qe u arratis nga nje kamp ne Poloni dhe u bashkua me partizanet polake. Ky i arratisuri nuk guxonte t’u thoshte atyre partizaneve (qe je dakord qe ishin antifashiste) qe ishte hebre. Dhe bashkelidhur me kete, nje studiues eshte, nese holokausti, a perndjekja e perzenia e hebrenjve nuk do te kishte ndodhur ne Gjermani, do te kishte ndodhur ne nje vend qe vuajti me shume nga nazizmi ne Europe besoj. Ne France. Madje sipas tij ndodhja ne Gjermani ishte ne njefare menyre aksident, me shume te ngjare kishte ne France se ne Gjermani, ku hebrenjte ishin me te integruar e me miretrajtuar.
Te kthehemi te ajo ku e ke qejfin, doktrina ekonomike, “komunizmi” vs. “kapitalizmi”, lexo nje liber tip “Keynes versus Hayek” dhe pasi ta lexosh ke per te dale me i paqarte sesa kur nise ta lexosh.
P. S. Une kaloj ne Shqiperi rreth nje muaj ne dy vjet. Jam tip ambasadori shetites, dhe njoh njerez nga te gjitha racat e kombet. Ndryshe nga cmendon Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, ashtu sic i kam thene pirdhu ne kohe ftohjes ngambrapa, ashtu i kam thene edhe racizmit.

Alba2265

Vegla Ai qe ti i ke thene pirdhu eshte truri .

del-ta

Mos na e mërzit albën, se e djathta internacionaliste,tufëzuese,antikombëtare,anarkiste, ugandiste, do ngelet pa të ardhme!

sica

Po ngaterrohesh ti ne fakt se une u shpreha qe ne fillim te heres se ajo cka ti e tute si paralajmerim per cka do te sillte antifa nuk ish komunizem. Diktaturat nuk i do njeri, e kjo shkon e pathene. Nuk e di se pse shkon nga shkon e prap perforcon idene.
Ca me tej me duket interesant se nazizmin e lidh vetem me vuajtjen e hebrenjve. Harron historine tone pershembull.

Ti permenda benefitet tangjenciale te teorise se komunizmit pikerisht se ketu luhet loja e markimit komunist te cdokujt qe kerkon nje shtet me social, me te drejte ne fakt. Ironia se ata qe quajne te tjeret komuniste, vet perfitojne nga ide te tilla nuk duhet humbur.

Ti tallesh e thua se tani qe fitoi JB do dalim ne drite. Dihet qe jo, por shpresa eshte qe dy tre gjera sociale qe demokratet bene, te detyruar nga levizja e majte qe ka kapur vendin, Trump nuk do kete mundesi ti zhbeje me. Une paguaj mbi 40% taksa dhe eshte cmenduri te paguaj dhe $1500/muaj (2500 te ardhura) vetem per sigurim shendetsor. Eshte cmenduri qe kompanite te te refuzojne mbulimin se ke qene i semure me pare etj

Pjer

pse nuk e di ti, qe siguracionet jane mafie me vehte,

InkuizitoriMoth

Kurse ti Pjer nuk e di se mafia e siguracionit eshte mafia bankare qe i jep me honger mut ne goje njerzve nderkohe qe marloni ju jep me honger ngambrapa bolet e veta majte-djathte.

Siguracionet Bankare jane Sigurimi e Shtetit, sistemet dhe kohet jane te ndryshme, ndersa Marlonin e ke n’tullumt mrena njesoj. Njerzit tu u more me lezetin e Sigurimeve Bankare ne epoken e liri-barazi kan harru lezetin e Sigurimit te Shtetit, dmth kane harru se ju pelqente diktatura dikur, njesoj si ju pelqen liria sot. Ne fund te fundit nuk kan faj, kujtesa nuk te le rehat t’ia ndish lezetin marlonit.

sica

Oldboy u kthy!

sica

Bac, u kry!

InkuizitoriMoth

te gjithe qe hane mut politik sot, me siguri 100% qe gjysherit e tyre hanin mut fetar, pavarsisht se nuk do me ja dijte njeri sepse sterniperit jetojne ne nje epoke individualiste: “ç’lidhje kom un me stergjyshin tem!”. Eshte çeshtje genetike, e deshmojne shume mbiemra, perfshire edhe ato te Byrose Politike.

InkuizitoriMoth

ore ju qe jeni ne Amerike si ja beni pa Bide, spostoheni ne hapsire me cikla muti te thare ne vrime te bythes te fshire vetem me leter, apo si? Kushedi si qelbet ere mut turma e votuesve ne qendrat e votimit!

Alba2265

Our long national joke is over :rofl:

Alba2265

Ne Shqiperi dikur perdonin gazete e nuk mbaj mend te binin era mut :joy:

Alba2265

Nashi I dhente perendia ymer e shendet Josefit se eshte ne moshen kur kaureve fillon tu benet truri plloce nga skleroza .

sica

Georgia… ooohh Georgia…

Nuk e di nese Emo ka votu per Trump edhe kete rradhe…

Pjer

nigjova qe trumpi e ka hedh ankesen ne gjykaten kushtetuese, di gjo njeri si esht ky muhabet,

sica

Paska fol dhe Ricky Ndoci! :joy:

Alba2265

And so he did…

Arban

Sa shumë u gëzuan Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa dhe dashnorët e saj, si edhe kinezët, iranianët, myslimanët, të gjithë ata që e duan Amerikën.

Alba2265

Vegla ti e ke provuar beyond the shadow of the doubt se je idiot keshtu qe mund te besh pak pushim.
"When you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.”

InkuizitoriMoth

ne fitum, apo jo Emo?

topat e mutit fluturojne sa anej-knej, apo jo Emo?

topet e Marlonit trokellijne, apo jo Emo?

duku Emo, pse nuk dukesh se jena merzit pa ty, dhe nuk dime si te zgjidhim problemin e komunizmit pa pyet ne hava: “Apo jo Emo?”, apo jo Emo?. Ti je siguria e ekzistences tone, apo jo Emo?

Ne mos ti, te pakten te vinte Hurbineku te tallshim koqet me perkthyesin qe do me u heq me i zoti se origjinali, apo jo Emo?

Pjer

arbano, po ç’ke a derzi qe i je vene albes mbrapa,
nje tjetri ketu, i ngeli goja tek muti, a thua se e ka gojen plot mut,
kushdo qe hyn tani ne peshk, ve duart ne koke, nivel ordineresh,

InkuizitoriMoth

atij tjetrit ketu i ngeli goja tek muti, sepse osht njoni atje qe i ngeli goja tek currili i verdhe i Vizioneve te Qarta, a thua se e ka gojen plot leng amoniakal, dhe sepse atyre sa andej kendej ju ngeli goja tek e ngambrapmja e politikaneve dhe familjareve te tyre.
Kush hyn tani ne Peshk eshte pa koke fare, e s’ka ku ti veje duart, perveçse ne nje organ me te rendesishem se koka.

Arban

Si e kam provuar? E shikon sa gjera meson poshte ures, merr vesh edhe nga psikiatria. Vetem ate problemin tend te peshtjellimit gjinor nuk po e zgjidh dot. Se sa per ftohjen ngambrapa, po hyri nuk del dot, aty s’te ve faj.

Arban

Nga dashnia e kam z. Pjer, se keshtu ka thene Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, kush te shan te do, prandaj ngeli duke i share shqipot.

Pjer

edhe une kam ngaiher kontradita me te per ndonje çeshtje, por ruaj etiketen/mirsjelljen,

Arban

Nuk jam dakord, i nderuar. Me njerez te tille nuk ka miresjellje. Eshte gati te mbrojë çdo dashnor te vet (po shmang e tij/e saj) , një fjalë të keqe se i nxjerr goja, ndersa per ata qe supozohet te jene bashkatdhetaret e vet (po e shmang përsëri e tij/e saj) ka vetëm perçmim e vrer. Do isha ne nje mendje me ju vetem nese do te thoshit qe duhet meshiruar, pasi mund te kete pesuar trauma psikomendore në të ritë e vet (po e shmang përsëri e tij/e saj) në konvikt në Shqipëri, pak a shumë si profesori.

del-ta

Derri do plumb. Ngaqë toleruam kategorinë evgjitore alba,jemi këtu ku jemi.
Nuk bëhet stani me lepuj,thonin dikur.
Njerëz si kjo do këtë gjithmonë,por duan trajtimin përkatës. Vlerën që u jep tregu.
Jo tu dëgjohet fjala vetëm se janë pakica .

InkuizitoriMoth

asnje meshire per ata qe kane share doktor Berishen. Meqe nuk kemi ne dore te bejme gje tjeter, bejme aq sa mundim duke i bombarduar me topa muti on line.

Alba2265

Eshte idiot me semundje mendore tu befsha e vetmja gje qe I ka mbetur eshte te lehurit si qen I vetmuar ne internet .Meq blogu ka mbetur pa moderator ti fshije komentet injoroje .

InkuizitoriMoth

asnje meshire per peshqit qe hoqen Berishen dhe vune Ramen. Mallkuar qofshin ata peshq qe hoqen Trump dhe vune Biden. Topa muti per ta me tonelata, dhe metra kub shurre po aq sa fuçi vere ka pi Pjeri n’hale duke pa me syte e bythes Vizione te Qarta!

Alba2265

Kamuniste e bij kamunistesh.Vetem te urrejne dine .

Alba2265

Ruaje plumbin per Agimin e Arte .oh wait me ata s’ta mban bitha te kruhesh.

InkuizitoriMoth

mallkuar qofshin ata peshq qe i kane dhene kufirin detar Greqise qe t’i bejne qefin Turqise, mbas te ciles eshte mçef Rusia.

Alba2265

amen por kemi trima kordhetare si delten me veglen arbane qe veglen me dhembe e hane :joy:

Arban

Me mire mutin sesa ate qe mban ti ne goje gjithe diten poshte ures. Apo sot u ngjite edhe lart, e meritojne dashnoret nje “special treat”, te nderuan. Vetem ata ne Florida ta prishen qejfin, desh more valixhet.

Arban

Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa nuk do plumb, diçka tjetër do, po e do në gojë.

Alba2265

me ngaterron me gruan apo nenen tende .

Arban

Te Agimi i Arte te mbeti mendja dhe goja tani. Ata jane dashnore te vjeter, apo ke filluar u sherben tani.

STALKER

Pyetje: pse për Senatin ka prap zgjedhje (për nja dy mandate më duket) në janar ?

del-ta

Nuk jam kundra,po edhe ass-in bonus!

Patrioti

Dum kohe shtese thote Guliani:

gjembi

Giuliani kete e tha perpara Four Seasons Landscaping?

Patrioti

Mire, mire. Po Goren (jo kte goren e PPUs ate tjetrin) e quajten President Elect per 36 dite dhe…

Alba2265

asnjeri nuk fitoi mbi gjysmen e votave .

InkuizitoriMoth

oh sa jam i merzitur qe ne amerke fitoi e majta, me vjen per te qare me lot ne sy per Ameriken! çfar per te qare, per te uleritur fare, per te bere si gore qe zgjedhjet ne senat te mos i fitoje constitutional order, por qe te dale ne shesh maskaralliku i business failings, o te poshter, o te poshter! Po prisni ju sa te linkoj un tashti, e ta shifni ju kur un te bej se gore me presidentin Gore!

Apo jo Emo!

InkuizitoriMoth

na doni tashti linkun? na merreni linkun o te mallkuar! per shum vjet hashuret!

STALKER

Eshte mesuar keq presidenti jot: mori 3 milion vota më pak para 4 vitesh dhe kujton se daci bie dy here në kos. Ta harroje (le qe e ka harruar ne fakt, por ben sikur)

STALKER

Demokratet paskan shance edhe per Senatin.

PS: po shikoja rastesisht listen e deputeteve te rinj te ketij viti; me beri pershtypje kjo republikania qe zgjidhet per here te pare e qe na paska mberritur nga Ukraina veçse ne vitin 2000. 20 vjet me pas behet deputete (gje e paimagjinueshme ne Europe; por ky eshte avantazh jo i vogel i USA).
Ka patur ne historine elektorale amerikane raste te tilla me shqiptarë ?

Dhe: po per Denatet dhe Dhomat e Perfaqesuesve te secilit shtet, kur votohet ? Nê te njejten dite me zgjedhjet federale ?

InkuizitoriMoth

u mallkofshin ata qe jane kunder gjuhes shqipe!

InkuizitoriMoth
InkuizitoriMoth

se nuk e kam thene tamom shqip:

qofshin mallkuar te gjithe ata qe jane kunder gjuhes shqipe!

(qe t’i demaskoj keta armiq e kam sjelle linkun me siper te Lynchit)

Arban

Perse Stalkeri eshte kaq i interesuar per zgjedhjet ne Amerike, c’shpjegim i jep i Mothi. Rri merret edhe me llogari, sa ne Senat, sa aty, sa ketu.

Alba2265

Me sa di une nuk ka patur ndonje shqiptar deri me sot ne kongres . Votimet per kongresin nuk behen per te gjithe deputetet ne te njejten kohe por jane staggered si I thone kauret .ky fakt mbahet mire parasysh nga presidenti ne marredheniet e tij me kongresin sa here I duhet vota e tyre .psh Kur jimmy carter kaloi aktin e kanalit te panamase i cili u quajt tradheti nga republikanet i demtoi senatoret aleate te tij te cilet votuan pro sepse ata ishin para zgjedhjeve dhe nuk u rizgjodhen duke bere qe me vone jimmy carter te mos kishte votat e mjaftueshme ne senat per projektet e tij .

Alba2265

Well well Pfizer sapo lajmeroi se vaksina eshte 90% efektive.Nese kjo nuk I hedh benzine zjarrit te teorive konspirative nuk di cfare tjeter do ta bente .Presin qe Trump te humbe dhe te nesermen japin lajmin e valsines .

varik

E majta në USA është më e djathë se e djathta në shumë vende

gjembi

Po ti pse je kaq i interesuar per zgjedhjet ne Amerike kur ke thene se gjoja nuk jeton ketu?

InkuizitoriMoth

2 - Anarkia sociale: … Ketu bujku eshte me bej se beu dhe beu me bujk se bujku.
(Fan Noli, 5 anarkite)

Ketu dhe atje ne USA dhe gjithanej ku ka demokraci, bolja e djathe e Marlonit eshte me e majte e se bolja e majte, ndersa bolja e majte eshte me e djathte se bolja e djathte. Ndryshe nuk tunen bolet, nuk ka demokraci, nuk bohet qef i modh.
(i Modhi :smiley:)

InkuizitoriMoth

oh sa jam i gezuar qe ne Amerke fitoi e majta, me vjen per te qeshur me lot gezimi ne sy per Ameriken! çfar per te qeshur, per tu gajasur fare, per te bere si gore qe zgjedhjet ne senat te mos i fitoje constitutional order, por qe te dale ne shesh maskaralliku i business failings, o biznesmene te poshter, o te poshter! Po prisni ju sa te linkoj un tashti, e ta shifni ju kur un te bej si gore nga gezimi me presidentin Gore!

Apo jo Emo!

del-ta

Drejtorit ië përgjithshëm i pfizer,një çifut nga selaniku,Po i bëhet reklamë e madhe si “greku” që po shpëton njerëzimin!!

r.v

Si perfundim e vendoset kush i fitoj ?

InkuizitoriMoth

Biden fitoi, per 4 vjet ka per te bo i dynjo me pare, ka per tu dhi n’pare me teper se Trump. E ne rrime e diskutojme per budallalliqe kush humi e kush fitoi, ata bojne pare, ne bojme lloqe kavaje kot me kot.

Arban

E di kuptimin e “kaq”, apo nuk te le ftohja ngambrapa te lexosh gjakftohte. Pastaj, nese une “gjoja” nuk jetoj ne Amerike, pyetja jote nuk ka kuptim.

STALKER

Me sa di une, votimet per Dhomen e Perfaqesuesve behen cdo dy vjet dhe ne loje vihen te 435 mandatet.
Per Senatin po, e di, cdo 2 vjet rivotohet per 1/3 e mandateve.

Në fakt, sistemi amerikan nuk eshte aq presidencial sa mendohet (shume mê pak se nê France psh) sepse presidenti juaj eshte nje farë kryeministri qe, edhe pse nuk zgjidhet nga parlamenti, eshte shume i varur nga ai.

ps : nuk me the kur votohet per Dhomat e Perfaqesuesve dhe Senatet e secilit shtet. Në te njejten ditë me zgjedhjet e tjera ?

Alba2265

Ne te njejten dite me presidentin.ne ballot ka edhe gjykates lokale apo ceshtje lokale si psh :a duhet lejuar shitja e alkolit ne kontene tone .sipas shteteve mund te behet dhe zgjedhja e guvernatorit apo kongresmeneve lokale .gjithashtu ka edhe midterm election qe behen ne mes te mandatit te presidentit.

InkuizitoriMoth

jom kurioz per çin ka votu Hurbineku?

ah sikur Hurbi te vinte perseri te diskutonte ketu per shkrimtare dhe perkthime, se i çate sumen njerezise tu bo si gore per kryeminista, presidente dhe votime ne senat!

A po jo Hurbi?

STALKER

Ka ardhur nje moment qe, duke parë reagimin e nje planeti te tere, fut brenda dhe Trumpin (qe e luajti me aq pasion Tv reality Covid-show per javë te tëra !!) ndofta ndonje teori komploti nuk eshte dhe aq komplotiste sa duket. Per shembull, per mendimin tim, dalja e virusit në fund te vitit 2019 (prej nga dhe emri i tij Cov 19), fiks nje vit para zgjedhjeve USA, nuk me duket rastesi. Sigurisht, hallall po te kete qene per te qeruar Mortajen (nga lufta ekonomike detyrimisht qe do kishim kaluar në ‘thjesht’ lufte !) por kjo vaksina sot ishte vertet siç thua ti : well well…

STALKER

Ok. Pra tek ju nuk ka ditë tjeter pervec fillim nentorit (një herë në dy vjet) per votime.

Dhe, sa pak vazhdohet te votohet ne USA !! Dhe te mendosh qe ka shume te paregjistruar në listat elektorale

InkuizitoriMoth

mbas 4 vjetesh do ta qerojme koleren Biden, dhe prap do te vendosim nje murtaje tjeter, akoma me teper murtaje.

InkuizitoriMoth

muhabet leshi, me interesant eshte muhabeti me profesorin ilia topja.

Neuer

Ilia Topja i majte apo Ilia Topja i djadhte? Per ke e ke fjalen?

Arban

I Mothi e ka me shume per ate te Marlonit qe rri ne qender. Ate e ka fiksim.

varik

Pfizer ka Vatikanin nga pas :wink:
Harroje grekun, papa superstar

sica

Hopaaa dhe nje tjeter… Nuk e kuptoj qasjen emocionale te nje komenti te tille ne lidhje me perpjekjen per tu vetvrare te nje pacienti me Covid.

sica

A nuk sillen dhe Luli e Mona keshtu?

r.v

Asgje nuk eshte rastesi, edhe po te dilte qe jane vjedhur votat nuk do çuditesha sepse kemi te bejme me interesa shume te medha te disa personazheve qe kane krijuar probleme te medha per shume shtete.

InkuizitoriMoth

hopaaaaa, edhe nje tjeteeeeer, y çer gallate!

Arban

Eshte e veshtire ta deshifrosh Stalkerin, ata te “Rosseta Stone” e kane pasur me te lehte besoj. Nuk te ndihmon as I Mothi, te pakten jo mua, se me mban meri, pasi “ashtu o i muhabet”. Per shembull, per kete punen e epidemise, “te djathtet”, si “te forte individualiste” perceptohet se jane kunder mbylljes e kufizimeve te tjera, ndersa “te majtet”, si “dele kolektive”, nuk i kundershtojne. Me kujtohet edhe me ate tallavane e Elvanes, qe e mbronte me aq pasion. Jam i sigurt qe im ate, si nacionalkomunist qe eshte (termi i Lubonjes), ka thene: “Kjo laraska na e bastardoi muziken tone”, ndersa Stalkeri, edhe dashnore po ta kishte pasur Elvanen, nuk do t’ia mbronte kengen me aq pasion. Apo mos ndoshta kjo vjen ngaqe Stalkeri eshte internacionalist dhe multikulturalist, adhurues i berjes mishmadh te kulturave.

sica

Hallall mer hallall, por ai derri Serbise iku kur i pat ardh koha pak a shume. Serbise nuk i vune asnje faj, asnje ndeshkim real, proporcional e te kuptimte. Derrat e tjete qe la pas sot jane ne postet me te larte te shtetit serb.

kapo

image

Arban

Ai derri nuk e di kur iku, ku e kishte per te ikur apo jo, po derrat e Serbise mund te mos kishin ikur kurre nga Kosova, po do kishte ikur çdo dele shqiptare, me perjashtim te ndonje “shqiptari te mire” mbase, si perfaqesuesi i kombit kosovar, po te mos ishin ca si Klintoni e Bajdeni. Amerika nuk mund te ndreqe dot te gjitha te keqijat e kesaj bote, edhe sikur te doje, por te jemi mirenjohes per ate qe beri per ne se mund te kishte shkuar shume, shume me keq.

InkuizitoriMoth

Dje bona i dor muhabet me Korriksen per kinematografine e Kubrick, dhe me tha se meqe ti gjithnje i referohesh eros-thanatos, ja ku e ke Thanasin bashke me Ermirën qe bejne nji dor muhabet menjehere mbas skenes se pare te filmit ku e hongri njoni koqen e plumit ne duel si pa te keq. E un i thash qe un nuk i referohem eros-thanatosit sepse nuk jom gomor si Kubriku te votoj ne zgjedhjet politike per bolen e majte ose per te djathten, sepse ne daç futja njerit me kobure e ne daç mballosja tjetres ngambrapa mullarit ku vrapojne te klloçisin pulat, po ajo pune eshte, presidentin e ke zgjedh vete qe ta fuse ne nje fare menyre gjithe lezet. Biles edhe kur fut fleten e votimit ne vërë te kutise se votimit prej kompesate Kombinatit te Drurit Misto Mame, ben nje xhest seksual: futja tjetrit mer jau se me te futme eshte kjo pune, “vota jote plumb per armikun”, “kallaqi pera, breket i mori era”:

:

Alba2265

Varianti american i plakut mere :joy:

InkuizitoriMoth

Masanej i thash un Korrikses edhe aktorja e modhe frenge Jeanne Moreau e ka fut Thanasin dhe Ermiren me i ven, nuk ben fare dallim midis Thanasit dhe Ermires duke knu: “Çdonjeri nga ne vret atë që don”, dmth te gjithe jon gomor si Kubriku qe shkojne e ja rrasin fleten elektorale mu ne brime te kutise se votimit.

Aha tani e kuptoj qe un e paskam dashur kaq shume Peshkun! - tha Korriksja e mallengjyer si yll Hollivudi (dmth si Kinostudio Shqiperia e Re) dhe 2 pika lot i rreshqiten ne faqe.

sica

Kam qen atje kur McCain e Biden dolen e marshuan bashk ne shesh per Kosoven; me pas firmosen e Vulosen rezoluten McCain-Biden qe i kerkoi presidentit te nderhyje ushtarakisht ne Kosove. McCain beri turne bile, nxori shqiptaret ne shesh kudo qe ishin, DC, Philly, NY, Boston, Chicago etj

E pap Serbia mbeti e pa ndeshkuar per krimet e luftes. Kjo me shume fale plakes kurve kuptohet.

sica

Avioni USA-Gjermani kish cdo rresht tjeter bosh, dhe te pakten nje sedilje bosh mes pasagjerve( shpesh 2 ose 3).
Avioni Gjermani -Shqiperi, si sardele… the 90 e hundeve jashte maskes.
Kur nuk ke shtet. Si tha ajo ministrja e shendetsise per shkollat pardje; sukses kthimi i nxenesve ne shkolla sepse nuk kemi pas shume raste nxenesish me Covid. A thua se nuk dihet qe moshat e reja ne pergjithsi jane asimptomatik dhe sigurisht bartes e ure per virusin drejt shtepive Shqiptare.

r.v

Njesoj eshte 186 pax me 290 pax kapaciteti?

InkuizitoriMoth

A ka patente makine Kadareja?

Alba2265

Nuk e di nese e ke lexuar ate novelen e kadarese per hankonatet .Marques me kujtoi stilin e kadarese vecse on steroids .

Alba2265

Me duket se shqipot me ne fund e kane ndare mendjen se shtet s’kane per Te bere ndonjehere dhe po u mesojne femijeve gjuhe te huaja qe te vegjel e po I shkollojne jashte .gjysma e fisit apo shoqerise se gjimnazit me te cilet kam biseduar I kane femijet me studime jashte si gjermani,angli etj .Nese do kthehen e ti vene keto dije ne sherbim te vendit apo do zene punera te mira ne emigracion mbetet per tu pare .
Halle ka plot ,korrupsioni valon,shteti si gjithmone lesh arapi por qe kur mortjemadhi i vicidolit mbylli gojen ka rene Shqiperia ne qetesi .te pakten robt merren me hallet e tyre pa friken e trazirave te tipit “ ngrehu njeri e bjeri tjetrit “.

InkuizitoriMoth

Nëse Prusti është libri i tij, atëhere edhe un jom komenti im i moth!

Apo jo Borges?

Alba2265

Cfare libri I rekomandon blogut te lexoje?

InkuizitoriMoth

Kur jam në ndonjë vend, unë ndyj heshtjen e qiellit dhe tokës me frymëmarrjen dhe rrahjen e zemrës sime - Simone Weil

9781590177815

Arban

Faleminderit per pershendetjen me ate 1 komentin ne fund te artikullit. Se per pak desh i vura kycin kesaj gazetes se politizuar si i paparti dhe i papolitizuar qe jam. Do kisha mbetur pa pershendetje, po te pakten do ishim bere si Cameroon.

P. S. Se mos e ke shkruar vete ate 1 komentin ne fund te artikullit dhe nuk quhet pershendetja me ate 1 komentin ne fund te artikullit pastaj.

Arban

E pra, te ajo kurva plake duhen kerkuar ca pergjegjesi.

Arban

Po të lexonin shqiptarët këtë librin që thotë i Mothi, të gjithë do të bëheshin si unë,të papolitizuar dhe pa parti, ndërsa Shqipëria do bëhej si Ghana. Po ç’e do, nuk rrinë dot shqipot pa i çik politikë

sica

Mos te ngaterrojme kapacitetin me dendesine maksimale per te krijuar nje lloj barriere.

InkuizitoriMoth

mos e hapni linkun me siper se do ju infektohet kompiuteri me nje virus informatik belg.

InkuizitoriMoth

Apo Jo Emo?

Pjetermustakuqi

I doli fjala ku t’mos kem njeri, i doli!
Bravo Edvin Kristaqi.
image

Alba2265

Pjeter mire je se ta kemi pas merakun megjithato bam bume andej?

InkuizitoriMoth

paska shku Pjetri n’Amerike?

InkuizitoriMoth

Po s’gergave kan, nuk te gerget kush, e meqe nuk te rri bitha pa u gerga, fillo e gerga vete plage te vjetra te bithes tane.

Alba2265

Kujdes tu befsha se jane kohe te liga .Nga ajo qe ruhet nuk shpeton njeriu .

Mimoza_llastica

What’s up peshq?? Long time no see, :face_with_raised_eyebrow: Who’s for Maga here n who’s libtard?? :see_no_evil:

InkuizitoriMoth

Prit i cike Moza sa t’fusim i cike n’burg Trumpin. Duku prap mas nonji viti, ke per ta pa.

Mimoza_llastica

Po Po le ti hedhin benzine zjarrit, Trump is the :goat: ( goat)

InkuizitoriMoth

oketa,
…a ka disidente ke ai forumi tjeter please :slightly_smiling_face:

[jo per gjo, por duhet me i pas mrena (ne forum) te 2-ja bolet e Marlonit qe ta bosh qefin tamom]

r.v

Kush eshte jashte skuadre censurohet. Kshu e benin edhe komunistet. E bejne edhe Rilindasit

Arban

Në e urren një vend, mallkoje qe të ketë sa më shumë Alba me zamete e të ftohura ngambrapa dhe të barastundur post-modernë që kanë shkruar edhe një artikull dhe të duan të të bëjnë të papolizituar si Africa.

InkuizitoriMoth

ne e urren nje blog, boje mjes per mjes kaken dhe imballazhoje si koment me pasion politik.

InkuizitoriMoth

@r.v., hidhe edhe ti kaken e mengjezit me lali Er qe t’i majme ere!

r.v

ti nuk e kupton qe ky e ka pune kete gje?

InkuizitoriMoth

ne ç’kuptim pune, qe e paguan lali Eri?

r.v

po por vecse nuk i paguan Lali Eri, i paguan “Pershendete Bamiresen” .

InkuizitoriMoth

ndigjo R.V. nuk eshte se te ben superior hermetizmi, perkundrazi. Edhe here tjeter te kam thene shprehu qarte. Kush eshte kjo lesh Bamirse? Perveç se te kam bere nje pyetje se per ke e ke fjalen se eshte nostalgjik?, e akoma nuk ke kthyer pergjigje.

r.v

po ti me pyet mua? po pyet pra Arbanin kush eshte ai qe i jep direksione ne mengjes per te bere copy paste linqet e Meros. Mduket se ishte per dark tek ai turku me syze. Per nostalgjin do te pergjigjem pak me vone

InkuizitoriMoth

shko or pirdhu megjith pergjigjen tate me vone!

InkuizitoriMoth

qeke tarrallak fare, koqe fare nga trute, e pse duhet te dije tjetri se kush eshte barmirsja, mero turku me syze, e pa bythe? Je ti njeri pa syze e pa bythe qe as nuk te sjhkon nepermen qe ka njerez qe as dun t’ja dine per keto emra a pseudonime. Ti sikur je nderzene e konceptuar ne ndonje mejhane politike sepse nuk di tjeter me fol perveçse me pseudonime qe nuk i di kush, ose i dine njerez si ty qe e kane koken me mut politik.

r.v

O i Moth si tha “ne e urren nje vend” etj etj, nderkohe qe keto qe se urrejne fusin kaseten me cizme ikin ne Dubai per arsye “mishi”, nderkohe qe njerzit e thjesht bllokohen edhe u permbyten shtepite, Se kuptoj si mund te bie ne oqean avioni nga Xhakarta edhe te vdesin 50 fakir nderkohe qe tipa te tille jetojne?

InkuizitoriMoth

jo po ti se di qe ai italioni me binokel i tha atij, qe e di ti kush eshte ai, se mos kujto ti se ai qe i pagu gjithmone paret ne tavolin nuk ja le reston atij kamarieririt qe ti di, po ja le reston atij kamarierit qe ti se di akoma, sepse ti njeren e di, po tjetren se di, se ashtu osht i pune.

Alba2265

Idioti si Arban vegla jane nje bekim I madh per cdo vend :rofl::joy:

Green_hat_albania

Trump po ben gabim qe nuk po i pranon zgjedhjet dhe rezulatatin

InkuizitoriMoth
InkuizitoriMoth
InkuizitoriMoth
gjembi

Ti ishe qe vure flamurin e trump te ballkoni i Capitol?

InkuizitoriMoth

Yeriho

Te quash fashiste keta fanatike konsiderohet sot si veprim per t’ua mbyllur gojen. Shpellare, njerez te eger do te ishte racizem, cfare tjeter mund te quhen?

PD shqiptare me siguri po mban shenim per nje kryengritje te re lol.

Alba2265

Per mua lejimi I protestuesve ne capitol ishte nje setup per te diskredituar supremacistet e bardhe ne menyre qe FBI te kete dore te lire tu veje nga prapa e ti qeroje nje nga nje pa patur frike se mund ti ktheje ne heronj.Perndrushe nuk ka se si shpjegohet qe nje nga menxyrat me te llahtarshme ne skenarin e mundshem terrorist:marrja peng nga terroristet e kongresit amerikan te realizohet aq kollaj diten per diell.

machitewa

Kasaphana mund te kishte pasoja shume me te renda dhe me afatgjate.

Yeriho

DT per mua do behet hero dhe trumpizmi heroizem. Keta te bardhet supremaciste kane ca arsye me teper te viktimizohen qe cifutet dhe njerezit me ngjyre do i zevendesojne, dmth nese kjo histori me Trump shkon me gjate.

Mimoza_llastica

Nah, ajo qe bente selfie te karrikjs shtriges Pelosi :see_no_evil:

Pjer

demonstrante te tille qe bejne selfie/foto kur hyjne me dhune ne nje institucion, ku ti gjesh,
se ka me keq, qe shkatrrojne e djegin çdo gje,

Manjola_Tirana

kokërr

Arban

Sa me ka marre malli per Alben me zamete e te shpuar keq nga mbrapa, qe po kontribuon me mençurinë e vet te ai “blogu tjetër”.