Xhaxhai im grek

57 postime 2411 shikime 9 nëntor 2018 në 03:52 e pasdites
STALKER
STALKER

Ky eshte nje shkrim ne shqip qe besoj se do me kujtohet per nje kohe te gjate.
Pak a shume si ky ketu. Ose si ky tjetri

Alba2265

Mendon se ka ndonje baze teoria e ketij se masakra e peshkepise ka qene nje grabitje ordinere qe doli jashte kontrollit?

STALKER

Edhe mundet, biles ka shume mundesi ! (sapo pashe qe kishe sjelle nje fragment tek temat e lira).
Bindja ime eshte qe asnjera palë zyrtare, as ajo shqiptare e as ajo greke, nuk ka interesa per zallamahì dhe kjo, per mendimin tim, ekziston tashmë e kopsitur prej filllimit te viteve 60 (fundit te viteve 50, me sakt). Une biles them se, nese Greqia (po marrim shembullin e ‘armikut’, ok?) do kishte realisht interesa zyrtare per te tilla gjera, viti 97 do ti kish dale dhe tepruar per ti realizuar ato.

machitewa

“Nese do qe te humbesh Athinen, prek Shqiperine”, i thane grekut ca te medhenje ne ate kohe. Dhe deri sa te jene keta ca te medhenjte qe mbajne nje sy ketej, ju hani lirisht milionat e Kotzias, s’ka problem.

Alba2265

Come on dhe ju me keto folflorizma .shqipot e shqiperia si hyjne ne pune asnjerit bile edhe kosoven serbet e kishin nje mize ne bythe Te kalit por s’kishin si ta linin se ishte qoshe themeli e identity serb .

Arban

Ashtu eshte sic thote Alba me zamete, Shqiperia nuk I hyn ne pune askujt. Shqiperise po qe I hyjne ne pune sirianet bojaxhinj dhe hidraulike, i shkoi goja ngambrapa Albes me zamete ngambrapa, po ia ve veshin njeri thua. Shqipot shqipo mbeten, nuk e duan mbrothesine qe u ofrojne sirianet dhe Alba me zamete ngambrapa.

Alba2265

Ku jane kreshnik dylbia dhe delta pellazgu ne keto kohe Te veshtira per kombin kur ka mesyre greku ne bularat ?

Alba2265

Ti vegla me je bere si kulishi i komshiut qe ka nje ore qe po leh e bezdis gjithe lagjen :blush:

Arban

Ti o gdheja je bere si ata zagaret ne gjah. E dime qe ta kane shtremberuar identitetin gjinor shqiptaret, po nuk ka nevoje ta hedhesh kudo peshtymen tende.

machitewa

Eshte bombardu beogradi 78 dite e nete rresht me 1999, bre moter.

korriku

shkrim qe te le te mendohesh. flm per prurjen, e kisha shmangur leximin kur e kisha pare ne gazete.

peefunimisht ngjarje “me buje” nga keto me grek e minoritare ne thelb u reduktokan ne vogelsira banale, te mbeshtjella disashtresash me levore patriotizmi patetik, teorira konspiracioni, heroizmmash fallco, vertikalitet qeveritaresh e deputetesh, ‘telefon i prishur’ lajme mediash, abuzim politik…
pika qe s’i bie informimit ne shqiperi.

Baze eshte gazetar i mire edhe fale trimerise se tij me njeriun - ne kuptimin e ekuilibrit me te cilin komunikon me cilindo sidomos ne terren.

nuk e kuptova punen e paranojes me komunistet greke dhe m’u duknje klishe konkluzioni i Meros.

Gje sh e mire publikimi ne Athen’s Voice.

korriku

Berisha - mesuar te beje politike me arkivole

ACDC

Cudi se si Mero Baze “harron” te thote emrin e ushtarit te vrare.
Apo se ishte shqiptar ortodoks nga Fieri dhe nuk shkon me vijen politike te gazetes se Meros?

Se ne shkrimet e Meros shqiptaret duhet te jene muslimane dhe greket ortodokse,pasi nuk ka shqiptare ortodokse.

Eshte e vetmja gazete shqiptare,ku komentues qe sponzorizohen nga Mero Baze (ndryshe do ti bllokonte) shajne cdo dite, ne menyre konstante muslimanet shqiptare si sunite dhe qe skane lidhje me shqiptaret e krishtere.
Eshte gazete qe ka bere lobingun me te madh PRO varrezave greke.

Edhe ne kete shkrim agresioni ndaj nje poste ushtarake shqiptare,quhet si vjedhje qe nuk shkoi sipas planit!!!

Po te kishin ndermend te vidhnin,keta trimat greke,fare mire mund te shkonin ne fshat dhe te vidhnin,jo në poste ushtarake ku ushtaret vetem leket e cigareve kane në xhep.

Ju pyesni ku shkuan parete e Kocias?Ja lexoni shkrimet e Mero Bazes mbi greket e Greqine.

Nuk ka njeri me te ndyre ne gazetarine shqiptare,fatkeqesisht në Shqiperi nuk ka nje parti te vertete nacionaliste qe tu tregoje vendin ketyre gjarperninjve.

Alba2265

Ai percjell dyshime nga vellai i viktimes , i cili kerkon te dije vrasesit e vertete .Disa gjera jane te erreta ne kete mesele.ndersa kjo ngjarje ishte teknikisht akt lufte , ushtaret e vrare u shpallen deshmore te atdheut , shtypi shume rralle flet per ta ,emrat etyre pothuaj jane harruar ndersa psh emrat e Ilia Karelit e alket rizait vrases ordinere ne hapsanat e greqise i dine te gjithe.fred Bejleri nje nga te akuzuarit per kete vrasje garoi si aleat i berishes ne zgjedhje…?!! qeverite e majta apo te djathta ndersa permendin te drejtat e cameve per kete ngjarje nuk kerkojne nga greket te gjenden fajtoret e vertete ?!!nese do te ishin t e bindur se ishin ekstremiste greke do ta benin ne cdo takim me homologet e tyre?!! Ka ndonje mundesi qe MAVI te kete marre pergjejgesine per ate vrasje ashtu si psh ISIS merr pergjegjesine per cdo sulm terrorist ne europe pavaresisht se mund te mos kete te beje fare me ta ?

Alba2265

provokacionet e gushtit jane nje tjeter myth i historise . e verteta eshte se kur u jep konak njerezve te cilet territorin tend e perdorin si baze per sulme terroriste kunder vendit fqinje je futur ne lufte me ate vend .

korriku

:smile: :smile:
ne fakt Mero ka sjelle nje tregim me ngjarje te jetuara, ose te treguara nga persona te dyte, dhe aty ai thjesht rrefen duke qendruar sa me larg nxjerrjes se konkluzioneve.

Ndersa postimi yt ka 10 fjali ku cdonjera jo vetem eshte konkluzion i padiskutueshem por edhe superlativ, edhe negative deri ne sharje, madje ti merr persiper edhe zbardh gjera qe shkrimi thote qarte te jene te pazbardhura, kaq i zoti je.

Nuk di pse komenton ne gjera qe i di paraprakisht se s’te vijne pas mideje, dhe kjo evidenton faktin se mezi pret te hahesh e shahesh me te tjere.

Dhe per ta mbyllur, ne nje reportazh diten e votimit kete jave, nje grua ne moshe ketu tek une shprehej se ajo cka e prekte me shume se gjithcka ne cfare ndodhte se fundmi ne amerike ishte se njerezit kishin humbur aftesine te debatonin mbi politikeberjen pa rene ‘emotional’.
Gje qe vej re te nxitet nga grupe gjaknxehtesish (ku ben pjese ti) si ketu, si ne shqiperi, dhe qe eshte shkaku perse te replikova. Chill out man.

korriku

e pashe kete shkrim (se gjithe mediat sjellin pak a shume te njejtat lajme) dhe sa per berishen dhe inferioritetin e tij me greket ka bere nje permbledhje Baze ne postimin qe solla me siper. Baze jo vetem analizon sic eshte i zoti ai te gjeje e bashkoje ne pika konvergjence njerezit e ngjarjet, por sidomos ve disa pika te rendesishme mbi “i”-te e minoritetit grek, elites minoritare greke ne shqiperi, dhe nacionalisteve greke e agimit te arte e perfaqesuesve te ketyre te fundit ne politiken shqiptare.

korriku

jo dhe aq dakord per arsye se edhe greqia vete asokohe, koka te nxehta kishte ne krye. kjo ka rendesi sepse nje qeverisje demokratike arrin ta adresoje nje incident pa qene nevoja ta pershkallezoje me gjera si ligje lufte. Kurse kur ke ne krye nje koke trap (marrim rastin e Trumpit sot), sebepin per lufte mezi e pret. Keshtu qe mendoj se edhe qeverisjet nga ana e greqise kane qene larg se qeni te matura, sh. sh. larg.

InkuizitoriMoth

vertitu nga vertitu, nga greqia tek romaket, nga mero baze tek kozmosi, te gjitha jane ne funksion te perfoljes se Trump si fashist.

korriku

Trump ishte nje figure e kollajshme per ilustrim sepse fashist bashkekohes i famshem

InkuizitoriMoth

por ne fund te fundit bashkohesia ka rendesi, çasti i perjetuar, vetem bashkohesia ekziston, historia dhe e ardhmja jane sajesa, edhe historia ne funksion te bashkohesise tregohet.

TironciLebetit

Qeveria, Presidenti aka Komandanti i Pergjithshem dhe Opozita aka qeveriu ne hije mbushen breket para Grekut qe fyu dhe percmoji Shqiptaret me termat me raciste e me gjestet me ultranacionaliste brenda ne shtepine e tyre. As Maqedonia e as Moldavia nuk do lejonin kete perdhosje te Kushtetutes se Shqiperise dhe cenim te dinjitetit kombetar.
Ju eshte bere lekura sholle juve dhe Grekqiret do ju kercejne ne kurriz cdo 28 Tetor ne varrezat qe me aq idjotesi Shqiptaret e Mete i lejuan tu mbijne ne cdo fshat minoritar.
Sopatat per Shqiptarin e gjakun e Shqiptarit therrisnin ne Varrim bashke me 3 deputetet e opozites gjakprishur qe kane qene edhe Ministra Shqiptar. Jemi ne Shtepi tone ne Greqi lebetiteshin me arkivolin e te vrarit te veshur me rroba ushtarake.
Nejse injoranca dhe shtazeria Greke vetem vetem karshi nje shteti me breke poshte mund te demonstrohej kaq e qarte. Paburrerria Shqiptare sherbeu per te treguar sa cfare urrejtje ushqejne ndaj nesh Greket per trupin e europes dhe turpin e Muc Nanisteve e Lubonisteve qe e kane tredhur ate popull me genjeshtra pacifiste internacionaliste

InkuizitoriMoth

Por ju boni pushim disa muaj pa komentuar, kushedi se ç’punoni ngambrapa skenes, e pastaj ktheheni me mend te tjera. Une maj men qe t’i ke qene internacionalist sorroist, e tani paraqitesh si e kunderta,

TironciLebetit

Une sbona pushim pa komentuar po une u penalizova nga ty me shokun tat administrator peder. Keshtu qe nuk postova mo, shume e thjeshte, pse te lodhesha kot ne idiotesine time dhe nuk po postoj ende. Thjesht kembej ndonje llaf ne ndonje teme me interes. Kjo e sotmja eshte shume e dhimbshme. Nuk mund te shperndash propagande internacionaliste kur ke ujkun Grek tek porta. Injoranca dhe kafsheria Greke ne cdo nivel, nga me i ulti e deri me i larti ishte marramendese, por pordhamanet shqiptar do gjejne ndonje atribut per tu mburrur qofte edhe per faktin se Greku guxoji te beje ate qe zor do e bente edhe ne Greqi pale ndonje shtet tjeter.
Une nuk jam internacionalist por liberal, dhe nuk paguhem nga Sorosi por tallem me ata qe e shofin Sorosin si Nana e te gjitha te Keqijave qofshin Shqiptar apo me Keq Hungarez. Ti beson se Sorosi po sjell emigrant ilegalisht ne uesej? Te metet ne Shqiperi gjate Rames se pare propagandonin se Rama merrte para nga banka boterore si hua per Shqiperine dhe ja jepte Sorosit. kur shef kto gjona pavaresisht nese je i djathte apo i majte eshte mire te marresh krah.

InkuizitoriMoth

qekam gabuar, qeke po ai trap si me pare.

TironciLebetit

Me vjen keq qe te zhgenjeva. Ndonje gjo per komentin tim ke ?

InkuizitoriMoth

jo nuk kam, ne parim nuk diskutoj per politike, bile as du me dite se çfar ndodh. Konkretisht akoma nuk di se çfar ka ndodh tamom kesaj here me grekerit. Nuk kam nerva te ndjek ngjarjet, “me jan shkaterruar nervat zoti Tosti”, me duken te gjitha ngjarjet si provokacionet e gushtit te monarkofashisteve greke. Vetem kete incident mbaj mend mire, dhe njof mire.

Alba2265

Mitizimi I historise perpara syve tane in flesh and blood.ky tipi I vrare do benet hero per greket apo per nje pjese te tyre , do I kendohen kenge epike trimerise se tij ndersa e verteta eshte se ishte I krisur qe donte te vdiste dhe policia shqiptare ia plotesoi deshiren megjithe zemer .keshtu jane 99.99% te heronjve folklorike te balladave ballkanase.

korriku

jashte mase e vertete. Objektivisht jemi deshmitare te gjalle te nje procesi te ketille (mitizimit)
(dmth sesi i merr erë truri njerezisë)

Alba2265

Ne kete frime nuku duhet Te hidhemi perpjete e Te shpallim armiq Te popullit kedo qe sfidon variantet zyrtare Te historise tone .

korriku

imja, mesiper, ishte thjesht nje nderhyrje. pardon :pray:

del-ta

Mero bazia eshte alba e janullatosit ne shtypin shqiptar. Arrin te manipuloje me lehtesi njerez naive si korriksja. Kerkon te relativizoje shovinizmin grek qe eshte shkaktari kryesor te, ketyre ngjarjeve. Gjasme nuk I ysht greqia keto veprime,por jane thjesht inate fshataresh! Te njejtin qendrim mban edhe ndaj dardanise. Bashkohet me ata te kosmetit,te kosovska narodna,enver robellet me nexhmedin turqit!
Keto jane pasojat e varrezave,shkollave greke,dhe kryepeshkopit grek, qe na beri peshqesh saliu me nanon.

Greqia gjithmone do perpiqet ti zhduke nga harta shqiptaret ,sepse nuk mund te kete edhe greqi edhe shqiperi. Shqiptaret te mbledhin mendjen ,te ashkohen ne nje shtet,e ti lene internacionalizmat afrikane. Nese duan te jene evropiane,te kombetarizohen. Ndryshe,fati I albes I pret

Alba2265

Ishe ne bularat Te luftoje greket ti pellazgu krenar e sypetrit :blush:

Arban

Pse, keq eshte te kesh fatin e Albes me zamete. Nuk e ke degjuar thenien “Pac fatin e Albes”

ACDC

Cila nga fjalite time në koment nuk eshte e vertete?

Te thashe qe Mero me qellim nuk e thote emrin e ushtarit te vrare,pasi edhe ai ka emer dhe nuk mund te thuash u vra oficer filani dhe nje ushtar.
Ushtari ka emer dhe ai ka qene ortodoks shqiptar nga Fieri qe Mero po ti vendoste emrin nuk i del hesapi.
Nuk te duket pak e dyshimte qe emri i ushtarit nuk permendet por per oficerin jepen te dhena te hollesishme.
Le tu beje nje telefon Mero familjareve te ushtarit,apo perton te coje ndonje gazetar ti pyese edhe ata?
Mero eshte jozyrtarisht zedhenes i Edi Rames dhe nuk mund te sjelle ne shkrim,fjale dhe thashetheme rrugesh,sic ka bere me motivin e sulmit ndaj postes ushtarake shqiptare qe paska qene vjedhje e rendomet…pasi eshte vertet turp.

Sa per te tjerat ne gazeten e Meros jane 3-4 tipa qe ne cdo shkrim qe komentojne shajne rregullisht shqiptaret muslimane.
Mero te bllokon per nje fjale qe mund te thuash kunder Rames,si ma mundesi qe I lejon keta tipa te shajne 24-7 dhe te futin percarje fatare e krahinore?
Apo ashtu i intereson?

Sa per filogreqizimin e Meros lexo artikujt e tij mbi Greqine dhe do te shohesh qe ai ka bere lobimin me te forte per lejimin e varrezave greke dhe plot artikuj pozitive per Janullatosin dhe Greqine.
Bej Google se nuk eshte veshtire ti gjesh artikujt e tij.

Edhe baba ta kishe Meron nuk do ta mbroje kaq shume…ato qe shkruajta në komentin tim jane ato qe mendoj une per Bazen,Veliun,Nanon dhe plehera te tjera filo greke e serbe qe fatkeqesisht kane celesat e propogandes ne Shqiperi.

TironciLebetit

Delta nuk ka pse te zbrese ne Bularat sepse keto dite Greket kane djegur biznese Shqiptar ne Greqi dhe ti mbronte atje. Po mir mer cer kishin me shume Nazistet kur bonin pogrome ne dyqonet e Cifuteve? E Shqiptaret rrine Sus por me dinjitet. Edhe Leberit e Vlores kur Grekeqiret quanin Shqiptaret Qener qe duhen vrare ishin te zene sepse po varrosnin me respekt kryemafizion e vlores te ekzekutuar ne Durres. Greket kishin flamurin e Vorio epirit si ne stadium kurse vlonjatet ne te njejten kohe kishin bllokuar me makina 3 km funerali rrugen.
Dikush fliste per qendrim dinjitoz te Shqiptareve por kur tu vine 4-5 kacias vitin e ardhshem cdo bejne?

Alba2265

Damn kryemafiozi varroset me nderime si kryetar shteti .po nga ana tjater edhe kauret ketej kur vdiq John gotti e percollen ne Te njejten menyre .

Alba2265

Si e ka emrin ai ushtari?

Alba2265

Pervec Te je edhe edison ypi nuk duket se e ka meron xhan :blush:

O mero zgjyra, o shpirtqen, o zemerkatran, o i pabese, o i pafe’, o te zente Lebra, te mbyllshin ne baraken e nje karantine ku supen do ta japin nga nje brime e vogel me garuzhde me bisht 1 meter te gjate dhe aty mbetsh deri sa te ngordhesh. O te zente gjumi diku dhe ardhshin ca minj te uritur ta befshin mishin gropa - gropa. O tu mbarofte nafta dhe bateria e celularit naten ne Qafe te Kicokut dhe u nisc me kembe ne Kelcyre, deri ne Ballaban te shqefshin ujqerit, dhe provo te shpetosh duke i genjyer edhe ujqerit si njerezit, thuaju ujqerve, nuk jam mero, zgjyra jam tjeter. O tu befte pragu i shtepise humnere ku renc e mos dalc kurre. O ta grryfte mushkerine pak nga pak nje semundje e pasherueshme.

Edison Ypi / Koha Jone

Kthupi

Arsen Gjini.

Per nje person qe e urren Meron, jo vetem qe ja lexon te gjitha artikujt fije e per pe, po lexon edhe komentet dhe e di kush jane ata 3-4 kokrra qe shajne. Qenka shkalle me e rende nga c’e mendoja une kjo semundja jote ACDC.

del-ta

Shqiptaret nuk e rruajne nga keta legenat…problem per ne eshte shteti legen shqiptar! Ka dale alba mbi uje dhe eshte qelbur dynjaja! Merot,lubonjat,mut,chat, robellet,dhe nexhmedinet do zhduken bashke me internacionalizmin sorrosist shqiptar. Sa te jene keta, shqipot do jene palestinezet e e ropes

ACDC

Arsen Gjini.
Ortodoks nga Fieri se e mbaj mend se varrimi u be me prift.

ACDC

Une Po shaj nje felliqesire te gazetarise shqiptare si filogreku Mero Baze.
Ti e mbron a thua se te shava babain.
Nuk e di se kush eshte rende por ti me dukesh se nuk ke shpresa fare.

Vetem shan dhe nuk jep nje opinion perse Mero Baze dhe artikulli i tij eshte kaq i mire.

Une e dhashe opinionin tim per atrikullin dhe per ate qe ka shkruar ate pacavure.

Kthupi

Une nuk e lexova dhe s’me duhet mendimi i Meros per minoritaret greke ne Shqiperi, kam mendimin tim nga eksperience personale se jam rritur me ta. Andej nga jam une bashkejetojne cemer, minoritare, ortodokse, myslimane, cobenj dhe leber ne nje kusi dhe behen vellamer e martohen me njeri-tjetrin pa probleme. Festojne Krishtlindje, Pashke, Bajram e Nevruz ne shtepite e njeri-tjetrit. Ti vazhdo germo te Tema se kush shan e kush pjerdh.

Edhe boll bere atdhetarin dhe mbrojtesin e krishterimit nga karrigia e kompjuterit. Tipa si ti fjale kane plot, por pune nje mut bejne.

Alba2265

Ti babam vajte te perleshesh me ta si gjergj elez alia apo s’pate kohe se kishe sufllaqet ne tigan :blush:

del-ta

Jo te keqen babami,se isha rrugeve te ameriqis me revistat e jehovait!2 zezak I futa ne thes!

Alba2265

Eshte mire ta dime se ne ore rreziku vendi mund Te mbeshtetet ne ty :blush:

del-ta

Te hengert moj qyqe qe kujton se ke edhe humor😪.

Alba2265

Ti do qe shqipot Te ngrihen e ti tregojne vendin grekut por shqipot e tjere ta bejne kete se ti vete nuk mundesh se ashtu eshte nje muhabet (sufllaqet ,haleja qe duhet pastruar etc):blush:

Arban

Pse, edhe ti delta qenke si Alba me zamete, qe do te tjeret te marrin refugjate, po te tjeret ta bejne kete, se vete nuk mundet se ashtu eshte nje pune (hamburgerat, haleja qe duhet pastruar etc)

InkuizitoriMoth

Ne muhabetet tuaja, dmth te nja 5 veteve qe vazhdojne te diskutojne akoma per politike, ka humb çdo kuptim diskutimi, sepse nuk keni asnje pozicion, ose keni vetem nje pozicion qe i permban te gjithe, e ne kete pozicion te vetem, godisni njeri tjetrin vazhdimisht sikur te jeni kundeshtare ne pozicione te ndryshme. Nje karikature e vertete.

Megjithse kjo karikature eshte me shume vlere, nuk eshte se eshte ndryshe çfar ndodh ne realitet ne demokracine e sotme, e jo vetem shqiptare. Vazhdoni se e keni mire, jeni ne frymen e kohes.

InkuizitoriMoth

perkundrazi, nuk i kam qef fare kto, i perbuz dhe i quaj shume te rrezikeshme. Nje shoqeri qe ben kete lloj arti eshte e denuar me vdekje, e vetvrare me sakte.
Kto i ke qef ti dhe raca jote demokratike perverse, dhe jot omë, shterpa demokrate qe ke n’shpi!

Astrit_Tazo

nuk e di po une sa shoh ndonje gje perverse menjehere me kujtohesh ti

Pjer

me i fjal, paskemi harxhuar kohen kot duke lexuar librin e meros, ku flet per ngjarjen e peshkepise dhe elozhet qe i bente politikes se buall mavrise ne ate kohe,