Të rinjtë e arsimuar, me sytë përtej kufijve
#rriLindja
Ashtu si Rilindasit e parë (dhe të vërtetë) edhe Rilindja 2.0 do të “luftonjë” për mëmëdhenë nga jashtë!!!
Shume keq. S’di cfare te thuash. Te thuash ecni ketej studioni e mesoni te vjen keq per vendin qe humbet te ardhmen, te thuash rrini aty studioni e punesohuni te vjen keq per keta te rinj qe mund te humbasin shume shance ne jete.
Qenka bere deti kos per ne Gjermani.
Ça te themi, ju prifte e mbara. Suksese ne jete.
Prisni kur te hapi Ky ekspoziten tjeter ne Gjermani, nji rruge e dy pune
Fikret thuj ça te dush vetem punen mos na e permen se ashtu eshte puna
Po mire oj Fiqo, e lejm fare, u pa puna.
Rrofsh Fikret. Pune te mbare.
ky citizens chanel është shqiptar? po ndonjë passaport chanel
a qarkullon?
Mua me duket pozitive deshira qe kane te rinjte per te provuar veten ne nje treg pune me te gjere, apo duke kerkuar nje arsimim me te mire. Eshte me e trishte kur duan te largohen njerez ne moshe me te madhe, apo familjare te cileve vitet e punes nuk u sherbejne per gje e s’kane mundesi te tjera nese ngelen pa pune ketu.
Normalisht do preferoja qe energjine rinore dhe deshirat e tyre te ngulmonin ti realizonin ne Shqiperi duke ushtruar presion qe shkollimi me cilesor te ndertohej dhe ketu. Gjithsesi derisa nuk e bera une ne kohen time, apo te tjere pas meje, nuk ka ndonje vlere tu jap mend ne kete drejtim 
Pjesa me vitale e forces se punes; kontribuesi kryesor ne sigurimet shoqerore; pjesa e shoqerise qe perben hallken lidhese mes brezit te moshuar ne pension dhe atij qe pret ta pasoje. Nqse nuk eshte ky lajm i keq, nuk e di cili eshte
nuk kane pse i thone familjes ik peerdhu per leke si ca e ca
inatin me ne te amerikes e ke… po mos u merzit se qiviria rama + meta 2 will make albanistan great again
do do kesh marr deportim, se ndryshe nuk kuptohet dot kjo merija jote
Besoj se ky artikull gjen me shume vend per mjeket dhe infermieret.Ne fakt sot eshte e pamundur te gjesh nje mjek ose infermier qe nuk ka studiuar gjermanisht ose nuk eshte ne ndjekje me synimin e qarte per te punuar ne Gjermani.Mjeke dhe infermiere te pergatitur profesionalisht jane trajnuar per gjuhen gjermane nga ky projekt i perbashket( marreveshje bashkepunimi midis Shqiperise dhe Gjermanise) dhe u jane ofruar kontrata pune ne Gjermani. Gjermania ne kete rast perfiton profesioniste te mire dhe te kualifikuar kundrejt nje kostoje normale per te (mqs mjeket “e thithur” prej saj nuk paguhen absolutisht me shume se ato ne Gjermani) dhe nga ana tjeter shteti gjerman nuk ka investuar asgje per te pasur keto profesioniste, perkundrazi keto i jane ofruar te gatshem nga shteti shqiptar, i cili u ka paguar ketyre profesionisteve specializimin.Mjekesia eshte nje nga ato profesione qe gjate kohes se studimit kerkon shume investim, i cili fatkeqesisht rezulton te jete bere ne Shqiperi, por frytet e ketij investimi korren ne Gjermani.Nga ana tjeter me infermieret ka pasur akoma me shume “firo”, pasi infermiere per salle operacioni kane perfunduar si infermiere ne institucione per kujdesjen e moshave te treta.
Mire e ka shkaba; po nuk u barazu euro me lekun, gjithe kushot e shkabes kane per te popullu gjermanine si minjte dikur ne mesjete evropen
po ty ste bene ndonje oferte?
S’ia ben zemra ti thote kushos qylaxhi nc nc qjr vk vl . Ate 99.99% qe nuk e njeh e etiketon me kompetence. Mire mire se dhe pak dhe pastaj do flasi ne vete te pare jo më me " nje i njohuri im" , “kushua im” etj etj. Bravo rilindje e bere njeriun e ri dhe ti.
Eshte deshperuse fakti qe keta te rinj pasi shteti shpenzon me miliona qe ti arsimoj largohen duke sjell jo vetem mungese ne spitalet tona por edhe nje vakum ne shoqeri duke qene larg familjes e shoqerise se tyre.
Eshte shume e vertet qe vendet Evropiane si Gjermania apo Britania kane mungesa te theksuara ne mjeksi por nuk duhet pare vetem anet negative. Pergjithesisht te rinjte te diplomuar mjek vertet mund te preferojne Gjermanine per te punuar e jetuar por me kalimin e kohes, sic ndodh edhe me spanjollet apo italianet, kthehen ne vendin e tyre te origjines. Kesaj rradhe shume here me te motivuar per ti sherbyher vendit te tyre dhe paraja nuk do te jet me motivi per ti sherbyher njerezve.
Si u be puna? Apo na jepni dy gisht leter dhe nji kalem te bejme skica.
Nganjehere rrenat e tua jane te holla shkabe po kjo dallohet me sy te lire qe nga planeti mars .
Nuk jane shqiptaret te vetmit qe shkojne si mjeke. Ka plot nga Rumania e Bullgaria qe duan te punojne ne ate vend e shqiptaret kane goxha konkurrence. Kohet e fundit ve re nje emigrim masiv te italianeve. Ne qytetet e medha nuk ka nevoje per mjeke. Duhen kryesisht mjeke fshati e provincash.
Nuk te merr njeri ne pune pa konvertuar diplomen. Te marrin ne spital per prove pastaj vendoset te te japin nje kontrate dy-vjecare per te bere aprobacionin, pra per tu pergatitur per provimin e konvertimit. Po e more provimin, qe perbehet nga tre pjese, atehere mund te punosh si mjek. Edhe ne Gjermani nuk eshte aq kollaj.
“Kam një fqinjen time që ka studiuar të njëjtën degë si unë dhe që aktualisht po mëson gjermanisht. Nga ajo marr të gjitha informacionet që më nevojiten për të ardhmen”, thotë Egla
E habitshme sesi shumë shqiptarë ia besojnë gjithë të ardhmen e tyre informacioneve të dhëna nga një person, kur sot informacioni është me bollëk vetëm një klikim larg…
te klikosh eshte kollaj por nuk mjafton nje klikim per te gjetur G-ne
Programuesit e peshkut duhet te japin dhe nje steme tjeter: kush ka numrin me te madh te kusherinjve dhe te njohurve.
Pyeti njehere kusherinjte se mund te te thone dicka tjeter 
Gjembo une them me mire ti themi ndonje llaf qeverise ti heq fare ambasadat shqyptare ne USA, CA, GR, IT, FR, ZV, TÙEBODUDBDHXYSSWBFFD .
Kemi kushot e shabanit qe informojne jo vetem qiverine por edhe ne vete ketu. Te pakten ato leket qe do kursehen t’i perdorin per te ngritur rrogen e postiereve se jane shume te zene dhe me pergjegjesi te mathe ne shqypnie.
E di qe s’e ke keq?
Ja, iken dritat, normal qe iku dhe uji. Ku te rrijne kta te rinjte? n’fakt une kam kusherinj qe rrine akoma ketu, kjo nuk mohohet. Vecse rrine se nuk ikin dot, kjo eshte e verteta
O Bredho me mire kete 15 ditesh kishe shku ne hotel te sheratoni apo te ai i riu plazza dhe ruaje te njejtin standart si kur shkon me pushime ketej. Lere mo thuji kushove apo fisit ju prese ne kat te pare te bari i hotelit sesa lodhesh jo nje nate te ky jo naten tjeter te ai tjetri.
peshku eshte bo sensitiv. Nuk do qe te “nxihet” realiteti, ca me pak te flitet keq per naj TCh.
Qe baba, duret! Foto taze nga fb i dikujt me diçituren:
Radha sot per te mor patenten. Do zoti, nuk ngel kush me barre
Jam i bindur se ne nje bote virtuale, plot me kusho imagjinare, patenten ta sjell postieri qe i njeh te gjithe. Biles, shoqeruar me nje buzqeshje dashamirese qe pasohet me pyetje per shendetin e njerezve te shtepise
s’ bo suma per barre plako
Shkabe, ke vodafone mo? mashtro i vogel 
Dolem edhe ne Le Monde, ia kaluam me ne fund Sirise dhe Afganistanit.
Po Franca eshte djepi i artit dhe kultures,s’do mend qe do shkulen me kuc e me mac shqiptaret. Nuk mund t’iua dalim ne vecme nje kulle ne Korce dhe nje hamam ne Kruje.
Nuk eshte e mundur .ti duhet te jesh vajtur ne Rusi 
Edhe ne kohe te Dulles more kadosh duhet te beje njefare stazhi si mjek perpara se te besonin me jeten e njerezve ne katune te humbura.ti na thua te sapodiplomuarit per mjekesi nga universiteti I 18340te ne bote per nga cilesia i lejojne direct te punojne si mjeke ne gjermanine e 2016.
Le Monde thote qe qenka trefishuar nr. i shqiptareve te emigruar ne France.
Ndaje mendjen qeraja 200 apo 300. Do jesh ekonomisti i partise qe i ke llogarit edhe sa taksa do paguaje kushoja 
Gjithsesi ske llogarit qe kosi ben me shtrenjte ne gjermani sesa ne shqiperi
Shqiperia ka nevoj per Revizionizem te reformave ne cdo qelize dhe aspekt te jetes publike, qytetare, i duhet nje Putin i vogel qe aktualisht te mendoje me shume per shqiptaret dhe kombin !
Kam pershtypjen qe ne Shqiptaret zeme vend te larte ne listen e atyre qe bejne llogarite e te tjereve.
Ahmet zogu 2.0 wanted
Shqiperia ka shume njerez te zgjuar, por ka nevoje per njerez te mire e te zgjuar, fatkeqesisht njerezit e mire si ka pas kurre ne krye
sa me shume rri, aq me keq me vjen per ca rob te hajrit qe jane ktu. Dhe ka plot te tille po te merr frymen plehu qe eshte kudo. Pa drita-me drita, ec mo se mesohet robi dhe kur nuk ikin nja 48 h, duket si parajse. Eshte si te shkosh ne varreza qe te mbledhesh mendjen ne ca drejtime. Ket vlere ka dhe kthimi 10 ditor ne atdhe. Deri tani ishim me zeqon, se une sot u ktheva ne Tr. Cun per s’mbari. Hengrem darke bashke dhe ja kaluam mire. Debatuam pak kush do paguante faturen, si shqipo qe jemi. E lame te takohemi prape qe ta lejme barazim.
p.s. zeqo doli me propozimin qe sikur shkaba te na japi numrin e tel vodafone, mund t’i nisim naj 20 dollarsh me mpesa. Une nuk isha fort entuziast po zeqo ma mbushi mendjen. Ose ma mbushi vera…
Figure bej qejf sa te mundesh dhe po pate mundesi qerase @zeqo -n me nje dreke nga mua, ti coj leket me mpesa ose ti jap ketu kur te vish. @BeluliXVI -n e ke ne Vlore deri me 5 janar por mos u ndiej se do qe te duket sikur ka 10-15-20 vjet pa ardhur ne Shqiperi.
me Belulin e lame te takohemi po une kam nje problem. U bene 5 dite qe jam ketu dhe nuk po mesohem me gjumin. Me pare 2, max 3 dite me duheshin. Duhet te kesh vodafone qe te transferosh pare me mpesa. Jo per mua e zeqon po te kishe te beje ndonje donacion per ndonje fakir me shume kusherinj biznes(men)/women.
Ktu ka ca monstra. 500 euro i ofroi njera per iphonin zeqos. Ne po hanim nderkohe. Numrin ta jap i tha zeqo po ky me duhet dhe per 4 dite. Kur i tha zeqo qe vinte nga USA, ajo nuk i ndahej me. Aty e kuptova shkaben
E pyete mos ajo kishte kusheri ndonje shkaba shkaba?
Mos e kishte iphonin prej floriri ?
Te kuptoj .takova ca shqipo biznesmene me njefare suksesi .kishin rrjedhur fare nga trute te shkretet .tension e stress I madh .edhe nje veprim burokratik rutine me thane te ha kohen ,veprimtari ne nje ambient tepasigurte sikur je duke ecur ne nje fushe me mina ,duhet ti mbash syte hapur ndaj kujtdo e ne gjithshka.
“Infermier i Salles operacionit” eshte Specializim 2 Vjecar me Kurse Fundjave ose 1 Vjecar “Fulltime”.
Kushti kryesor eshte te kesh ber Diplomen e Infermierit pergjithshem (3 Vjet),
plus , sipas Krahines(Bundesland) duhet te kesh edhe Pervoje Profesioni perpara se ti hysh ktij Kursi.
Infermier i pergjithshem pa Specializim per OP ska te ardhme. esht model i vjeter sepse anashkalon kerkesen specifike te materies, pervec kesaj, Tarifa e Pageses per nje Infermier te punesuar ne sallen e OP eshte me e larte se e Profesionit te asistentit te salles.( “Operationstechnischer Assistent / -in (OTA”. )
Mendoj se kjo e fundit esht mjaft argumentuese per “denigrimin” e Infermiereve nga vendet e treta, te cilet detyrohen te punojn me Tarifen me te Ulet ne Shendetsi ( 9,75 Euro/Brutto;)
Kur duan te moshuarit te ikin e jo me te rinjte…
Gjermania great choice!
konkludim me te cekt, ende nuk kam lexuar nga peshku.