Taksat per perfitimet ne internet?

68 postime 7998 shikime 15 gusht 2017 në 09:45 e pasdites
diago

Pershendetje peshq !
Desha tu pyes si funksionojne taksat per perfitimet ne internet ?
Po ju jap nje shembull:
Nese une punoj me kompani affiliate dhe perfitoj komison nga keto kompani , e zeme sikur perfitoj 10.000€ ne nje mujj dhe pagesen e mar nepermejet bankes.
Cfare duhet te deklaroj dhe si ?
Sa % jane taksat ?
A duhet te rregjistrohem si biznes ?
Ka shume pak informacion ne lidhje me keto gjera.

Vlonjat

Varet nga vendi ku jeton. Me e sakta do te ishte te konsultoheshe me min.e financave ( tel apo e-mail) te vendit ku jeton dhe te sqaroje pozicionin tend.
Ndersa te rregjistrohesh a jo si biznes kete keshille mund te ta jap nje ekspert fiskal. Biznesi ka me shume shtigje per te manovruar legalisht me taksat por fitimi duhet ta justifikoje kete ndermarrje.

aleko

Nese je ne Shqiperi dhe nese parate komisionet te vijne nga jashte, ne fund te vitit, meqenese do te kesh realizuar mbi 2 milion leke (kundervlefta e rreth 15 mije Euro), do te duhet te plotesosh deklaraten e te ardhurave ku ne perfundim do te te dali edhe shume qe e takses/detyrimit qe duhet ta derdhesh tek zyra e taksave lokale. Maksimumi do te jete 15% e te ardhurave gjithsej te realizuara ne nje vit kalendarik. Kaq. Nese, parate te vijne nga kompani te regjistruara ne Shqiperi do te plotesosh vetem deklaraten e te ardhurave por nuk do te derdhesh gje tek zyra e taksave sepse taksa mbahet ne burim dhe paguhet direkt nga kompanite ne masen prej 15%.

urbantelescope

Deklarimin e bene ne fillim dhe taksat i paguan pas nje viti apo si funksionon , se me keto komisione ose te ardhura pershembull shifrat asnjehere nuk jane fikse ? @aleko ?

aleko

formulari i deklarimit te te ardhurave vjetore per individin dorezohet deri ne fund te muajit Prill te vitit pasardhes dhe nese te ardhurat qe ke marre gjate vitit ushtrimor nuk jane tatuar, i bie ti paguash mbasi te kesh dorezuar deklaraten. Po keto jane raste shume te ralla sepse sic edhe e shpjegova ne 99 % te rasteve te ardhurat tatohet qe ne burim dhe pergjegjesia per ti derdhur/mbajtur ato nga shperblimet eshte e personit/subjektit qe i paguan.

urbantelescope

Domethene qe sot mund te kryej transferta , duke hequr vetem komisionin e bankes te marr pagesat e me pas duhet ti deklaroj brenda prillit 2018 ?
Faleminderit :+1:

aleko

Nuk e di konkretisht se per cfare e ke llafin kur thua qe edhe do paguaj edhe do paguhem, pasi keshtu i bie qe te quhesh biznes dhe duhet te regjistrohesh si i tille.

urbantelescope

Ne rastin kur vetem paguhesh , ate e shtova meqe normalisht kryhen transferta bankare dhe do s’do je i perfshire si individ

diago

Nga sa kuptova dmth nuk paguhen direkt taksat? Gjithsesi do mundohen të kontaktoj ministrinë e financave.

urbantelescope

Nese je ne Shqiperi te sugjeroj te konsultohesh me banken fillimisht , e pastaj ne zyren e tatimeve te qytetit ku je , pasi me ministrine e financave sidoemos tani qe eshte akoma periudhe pushimesh e s’ka filluar qeveria , nuk nxjerr gje ne drite.

salben

Une jam paguar shume here nga jashte e s’kam paguar ndonjehere gje.
S’jam paguar 10 mije ne muaj, me te vogla, me te shpeshta, jo te permuajshme.
Por deri tani s’kam paguar gje vec komisioneve te bankes. Shih se ndoshta e shmang.
Nese paguhesh per pune rregullisht, edhe ne qofshin honorare, ke 15% takse mbi fitimin, nese eshte deklaruar marreveshja e punes.

aleko

Fakti qe nuk ke paguar tregon se ke bere evazion fiskal, pasi paguesi juaj ka qene subjekt qe nuk eshte i regjistruar ne Shqiperi. Pra, detyrimi per te paguar 15% te takon ty. Megjithate, mund ta kryesh kete pagese edhe tani qe te jesh i qete me ndergjegjen.

aleko

Sa per ta ditur, nuk eshte 15% mbi fitimin, por 15% mbi te ardhurat e realizuara, pra te shperblimit, sic mund te jene honorare, komisione, interesa bankare etj.

salben

Jam shume i qete me ndergjegjen. Kam nenshkruar marreveshje me personat qe me paguajne. U kam dhene llogarine bankare. Pagesen e kryejne aty. Une i terheq. Banka mban komisionin. Asnje shkelje ligji. Per ata qe me paguajne rregullisht nga Shqiperia e qe jane te deklaruar ketu, paguaj 15%. Nuk kam lene asnje detyrim pa paguar.

gjembi

Ky eshte ai qe u merzit kur i thashe qe vjedh (zhavor). Nuk e kupton qe mospagimi i taksave eshte vjedhje. Eshte dhe i qete me ndergjegjen si hajdut profesionist. Te ardhurat nga burimet e huaja s’i deklaron se e ka me kollaj mos te kapen. Dhe ka goje te akuzoje emigrantet. ncnc. pz.

salben

gjembi, jane qenie shume te neveritshme ata qe shpifin me vetedije, prandaj s’te merr njeri parasysh dhe ty. Une kam thene qe plaka me femijet emigrante donte ta ndihmoja te vidhte zhavorr, jo se vodha une, dhe as qe e ndihmova. nuk eshte hera e pare qe shpif keshtu, ti bashke me ate qe fotoshopon mesazhet private. Nuk eshte habi qe nivele kaq te uleta terhiqen nga ndyresi si ilia e kosta.

urbantelescope

Po te krijosh OJF e ti deklarosh pagesat ose transaksionet si donacione , i shmang taksat ? :stuck_out_tongue:

gjembi

shkeraba, per evazionin fiskal qe sapo e pranove vete po shpif une gje? Edhe aleko me cecon qe s’e kane idene e fotoshopit ashtu te bekan mesazhet private?

Une jam paguar shume here nga jashte e s’kam paguar ndonjehere gje.
S’jam paguar 10 mije ne muaj, me te vogla, me te shpeshta, jo te permuajshme. Por deri tani s’kam paguar gje vec komisioneve te bankes. Shih se ndoshta e shmang.

Jam shume i qete me ndergjegjen. Kam nenshkruar marreveshje me personat qe me paguajne. U kam dhene llogarine bankare. Pagesen e kryejne aty. Une i terheq. Banka mban komisionin. Asnje shkelje ligji. Per ata qe me paguajne rregullisht nga Shqiperia e qe jane te deklaruar ketu, paguaj 15%. Nuk kam lene asnje detyrim pa paguar.

salben

Po, Gjembi. Po shpif. Sic shpife per plaken me ndyresi te ulet. Ndyresi qe mund te duket normale vetem mes moderatoreve te blogut te Blendi Salajt, te cilet futen me vetedije per te share anetaret nga familja e per te shpifur. Une s’kam bere asgje fshehurazi. Kam nenshkruar marreveshje me karten time te identitetit, me firme e me gjithcka. Per cdo takse qe me eshte kerkuar, jam pergjigjur. nuk kam kaluar 15.000 euro ne vit nga jashte qe te paguaj taksa.

gjembi

Ashtu eshte ligji? Qe vetem nese ben 15.000 euro ne vit nga jashte t’i deklarosh e te paguash taksa?

aleko

Edhe sikur 1 Euro te te vije si pagese nga jashte, sipas ligjeve te Shqiperise, je ti pergjegjes per te bere pagesen e 15% ne zyren lokale te taksave, pavaresisht se nuk e ke kaluar kufirin e 15 mije euro per te bere deklarimin e te ardhurave vjetore. Me vjen keq, por per pagaesat qe ke marre nga jashte, duke mos paguar 15%, ke kryer evazion fiskal. Tani qe e mesove, dhe meqe je i ndershem, shko edhe paguaje!

AL88

Nuk paguhet nga Fuga ky?!

salben

Jo. Nese nuk i arrin 2 milion leke te reja, nuk ke asnje detyrim per te bere deklarime vjetore. Eshte e shkruar e zeze mbi te bardhe. shko shikoje, neni 13/1,4 i ligjit Nr. 8438

aleko

Tjeter gje eshte detyrimi per te bere deklarimin e te ardhurave vjetore dhe tjeter gje eshte detyrimi per te paguar taksat. Kjo e fundit nuk ka dysheme. Ti nuk po akuzohesh per mos deklarim te te ardhurave vjetore, por per mospagese te detyrimeve fiskale. Besoj se me ne fund e kuptove ndryshimin?

salben

Shko lexoji dhe nje here ato qe ke lexuar dhe kete here me mend ne koke.

Për individët rezidentë fiskalë shqiptarë, që kanë realizuar të ardhura dhe janë taksuar për to jashtë Republikës së Shqipërisë, në vende me të cilat Shqipëria ka nënshkruar marrëveshje për shmangien e taksimit të dyfishtë, tatimet e paguara, të vërtetuara nga autoritetet e këtyre vendeve,
janë të kreditueshme në masën e përcaktuar në marrëveshjet specifike. Në rast se të
ardhurat i kanë realizuar dhe u janë taksuar jashtë Republikës së Shqipërisë, në vende
me të cilat Shqipëria nuk ka nënshkruar marrëveshje për shmangien e taksimit të
dyfishtë, tatimet e paguara nuk janë të kreditueshme

aleko

Ky paragraf qe ti sjell dhe qe nuk dihet se kujt kapitulli i takon, te pakten me le te kuptoj se behet fjale per te ardhura te realizuara jashte Shqiperise; gje qe nuk eshte rasti ne fjale, pasi Ju pretendoni se punen apo sherbimin e keni bere ketu ne Shqiperi ndersa pagesa eshte bere nga nje subjekt jo i regjistruar ne Shqiperi. Paragrafi i mesiperm sqaron trajtimet fiskale nese psh Ju keni shkuar me nje kontrate konsulence ne parlamentin Italian per tju dhene leksione politikberesve atje- ku dhe sigurisht qe jeni shperblyer. Pra, me thuaj edhe njehere ke punuar brenda vendit apo jashte ?

salben

Puna eshte freelance o aleko dhe nuk eshte nevoja te shkosh gjekundi, si dhe ne kontrate jane specifikuar qarte detyrimet. Ai robi andej pranon te paguaje detyrimet fiskale andej, une firmos qe nuk do te pretendoj obligime si siguracione e gjera te tilla nga shteti i tyre, dhe me kaq mbaron detyrimi im. mos u fut aq shume ne te thella kur s’jane pune per ty, Po te kishin leke te tjera per te me marre, do te m’i kishin marre se s’kam bere gje fshehurazi.

gjembi

Mbasi e hodhi tuc matematiken me %, shkeraba i versulet me furi ligjit te taksave dhe e hedh ne tapet dhe ate si te ishte ndonje emigrant i deshtuar (ligji). Pavaresisht se ligji eshte tjeter per tjeter, eshte per ata qe kane jetuar e punuar ne nje vend me te cilin Shqiperia ka marreveshje. Normalisht ky individ taksohet per te ardhurat qe ka bere ne ate vend, psh. Greqi dhe te ardhurat qe ka ne Shqiperi por marreveshjet shmangin taksimin e dyfishte. Ti nuk je ne kete kategori se fitimet e tua jane ne Shqiperi, pavaresisht se nga firma te huaja per sherbimet spam qe ju ben.

Edhe nese “ai robi andej” paguan detyrimet fiskale (qe nuk ndodh, se robi tjeter nuk paguan dot detyrimet fiskale individuale per ty), ti perseri duhet ta deklarosh.

tatimet e paguara, të vërtetuara nga autoritetet e këtyre vendeve, janë të kreditueshme në masën e përcaktuar në marrëveshjet specifike.

salben

Për individët rezidentë fiskalë shqiptarë o gje e ngadalte, dmth qe taksohen ne shqiperi spse jane te punesuar ne shqiperi, por qe bejne te ardhura nga jashte. Dhe tatimet i paguan punedhenesi im ne vendin ku jeton.

gjembi

Keshtu interpretohet ne liveleak? Kur ben dhe si ekspert fiskal e ligjor, hapu dhe! lol pz ncncnc

Dmth ti po thua qe nese restoranti ku punoj une ne Amerike eshte pronesi e nje kompanie kineze, une nuk kam pse te deklaroj te ardhurat dhe s’paguaj taksa mbi te ardhurat qe me paguajne ata. Madje ata i paguajne taksat per mua ne Kine. ahahahahahaha! Ymer ymer!

salben

Keshtu interpretohet nga ata qe e kane kontraten para syve o gje e ngadalte. Po ti s’ke si ta dish se je moderator i blogut te blendi salajt. Dhe moderatoret e blendi salajt jane per te share robt nga femrat e familjes e per te shpifur.

aleko

Taksimi i të ardhurave të rezidentëve të përfituara jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë.
Nëse je rezident por përfiton të ardhura me burim jashtë Republikës së Shqipërisë do të paguani tatimin në Republikën e Shqipërisë, për të ardhurat mbarëbotërore të realizuara bazuar në dispozitat e ligjit “Për tatimin mbi të ardhurat”, i ndryshuar.

Shabano, nuk ke nga leviz, nese je rezident ne Shqiperi, por edhe patriot e njeri i ndershem, duhet me patjeter te paguash tatimin **KETU **.

Br3dharaku

puna eshte qe kur hyjme ne perqindje, nje gje eshte e sigurt: mos i beso shkabllores!

salben

pse s’e ke vazhduar paragrafin aleko? apo s’te leverdis? Sic te thashe, merru me gjerat e tua e mos u ngaterro se e kam ne kontrate qe punedhenesi im merr persiper te paguaje cdo detyrim fiskal dhe une heq dore nga cdo benefit prej shtetit te tyre. kaq.

Nëse përfitoni të ardhura pasive (dividentë, interesat, honorare) jashtë Republikës së Shqipërisë dhe përfitoni nga marrëveshjet tatimore në fuqi, masa e tatimit të paguar jashtë do të jete ajo e përcaktuar në marrëveshjen tatimore.
Masa e tatimit të huaj, e vërtetuar më dokumentin përkatës, do të zbritet nga tatimi i pagueshëm në Shqipëri, në përputhje me dispoziat ligjore në fuqi.

gjembi

Cilen pjese ketu nuk kupton* qe duhet te paguash tatimet jashte shtetit, nese ke punuar jashte dhe jo te ardhura ne Shqiperi nga kompani te huaja, dhe kur ke paguar TI taksat ne ate vend, ti i deklaron ne Shqiperi dhe taksat qe ke paguar ne vendin e huaj te zbriten nga detyrimet tatimore ne Shqiperi.

*pyetje retorike.

aleko

Nuk e kam vazhduar se kjo qe ti ke referuar eshte per te ardhura pasive dhe jo aktive.; Por edhe nese jane te ardhura pasive duhet te jesh po TI qe paguan taksat ne shtetin nga burojne te ardhurat, merr dokumentin qe ke paguar, pastaj per diferencen paguan edhe ne vendin tend, gjithmone nese ka nje marreveshje per taksimin e dyfisht. Ne asnje rast nuk paguan punedhenesi detyrimet/taksat qe lindin nga shperblimei qe merr i punesuari. Punedhenesi ka detyrime te tjera per te paguar si psh siguracionet shendetesore apo te pensioneve etj., por qe me marreveshje me punemarresin edhe i shmang, por vetem kaq. Per te ardhurat qe ti merr je ti pergjegjesi per te paguar detyrimet, por mund te jesh edhe perfitues abuziv nese kryen evazion fiskal.

salben

Pasive pra i kam, e kam thene qe ne fillim.

aleko

nuk ka problem, ta kam sqaruar edhe rastin kur je pasiv, prape nuk i shpeton dot pagimit.

Br3dharaku

nxorra nje cel ne ebay muajin qe shkoi. Cuditerisht, te 3 qe me nisen mesazhe dhe ai qe perfundoi me oferten me te larte ishin shqiptare. Te 3 mesa me kujtohet kishin problem me vleren e deklaruar per doganen.

Pjer

Berbero, ne bote ka firma, futbolliste, doktore, avokate, sportiste, etj, etj qe bejne evazion fiskal, ndersa ti i kerkon Shkabes te pagoje per buken e gojes qe fiton, yyy budalla.

aleko

Ketu bie dakort me ty. Shkaba apo Shaboni nuk eshte burre me i mire se ata/ato qe bejne evazion fiskal.

Pjer

Kete ke te keqe ti aleko, se kapesh pas vogelsirave, pikerisht se je njeri i vogel. Pse nuk i kerkon kompanive te medhaja te jene ne rregull me fiskalitetin, por i kerkon shkabes qe fiton sa per buken e gojes. Ti nuk sheh traun para syve, pasurimin dhe abuzimin e pushtetarve, por sheh qimen tek tjetri qe jeton thjesht, yyy hipokrit.

Kthupi

Po ai ketu me ate po komunikon, s’po komunikon me kompanite e medha. S’kam pare kompani te medha me blog une Pjer. Ti ke pare?

Pjer

:laughing: ah qerrata

Fin

Ne qofte se ke te ardhura nga jashte vendit te rezidences (dividendet, honoraret e tj nuk hyjne ketu sepse kane nje takse ne burim, ia vendos direkt shteti ku prodhohen) Nese je Freelance duhet te hapesh patjeter bisnes (Nipt) sepse nuk jane te ardhura pasive por shperblim per sherbimin qe u ke ofruar. Mospagimi i taksave DHE I SIGURIMEVE shendetesore e sociale (rreth 6000 leke te vjetra ne muaj) eshte shkurt e sakte evazion fiskal. Gjithashtu, edhe nese ke nje llogari bankare, aksione apo nje shtepi te dhene me qera jashte Shqiperise dhe paguan taksa ne ate vend, nqs keto te fundit jane me te uleta se ne Shqiperi (dyshoj shume) atehere duhet te paguash diferencen.
Ai ligj qe keni paraqitur num aplikohet mbi ju sepse ju jeni rezident por edhe sherbimin e keni kryer nga Shqiperia.
Sic e tha nje komentues me siper, nese do ndergjegjie te paster, paguaj sigurimet dhe taksen mbi fitimin!

Fin

Absolutisht kunder kesaj qe keni shkruar. Te gjithe duhet te paguajne pjesen e tyre te taksave. Vetem sepse disa vjedhin atehere duhet ti leme te gjithe te vjedhin?
Jam dakord qe duhet me teper kontrollmbi bizneset e medha e duhet te paguajne me teper taksa se nje biznes i vogel apo i mesem.

diago

Po neqofte se une shes nje website e zeme dhe arrin nje vlere prej 5mij $ dhe bleresi ma dergon pagesen me banke ? Si funksionon ne kete rast ? Nuk besoj se me duhet Nipt sepse pagesa do te jete nje e vetme .

salben

:+1::+1:

ajo eshte si te te beje dikush nje transferte. nuk nevojitet nipt. hyn te pjesa qe kam cituar me siper, te honoraret.

Fin

Ti mund ta trajtosh si transferte por ne fakt nuk eshte transferte, sepse nuk eshte nje familjar apo nje njeri i aferm qe te dergon para por nje kompani qe te shperblen per punen e bere.

Une jam ekonomiste ne Itali dhe ketu ne deklarimin e te ardhurave duhet ta deklarosh gjithsesi ne kategorine “te ardhura te tjera- pune okazionale/ e perkohshme” dhe nuk taksohen nese shifra nuk i kalon 5 mije euro ne vit, po i kaloi duhet te hapeh nipt.
Duhet te pyesesh ne zyra kontabiliteti ne Shqiperi dhe do te te japin pergjigje me te sakte, por mesa kam lexuar une legjislatura eshte shume e ngjashme mes ketyre dy shteteve edhe pse mund te ndodhe qe ne shqiperi ende te mos kene vensosur nje ligj per te ardhurat online.
Gjeja e sigurt eshte qe cdo e ardhur duhet deklarua, pa dyshim. Nese zgjedh te besh ndryshe atehere eshte vendimi yt.

gjembi

E lexove fjaline tjeter?

salben

Ato taksat qe thote ajo paguhen o gjemb ngadalesira ne shqiperi, me pune qe s’kane lidhje me keto te tjerat. Madje goxha me shume se 6000 ne muaj. Ti e aleko me kerkoni taksim te dyfishte, per te cilat eshte paguar nje here ne vendin e origjines. Te ardhurat nga jashte vendit jane honorare jo sistematike.

gjembi

Majft u perdrodhe, ke bere evazion fiskal.

korriku

deleted / fshire

Fin

Gjithsesi, edhe nese jane taksuar ne vendin e origjines (gje qe nuk eshte e vertete per rastin tend) duhet te deklarosh cfare ke perfituar ne cfare taksash jane paguar ne ate vend. Po te perseris qe perfitimet online (se kam kliente me kanal YouTube dhe paguhen nga Google Adsense) duhet te deklarohen. Shteti yt pastaj vendos sa taksa duhet te paguash ne varesi te shumes se perfituar. Per mua bej cte duash, por i ke te gjitha transaksionet te verifikuara e mund te te kapin kur te duan e te te kerkojne llogari nga zyra e tatimeve apo ministria e finances. Nuk i ke para te marra ne dore qe te mos marrin vesh kurre asgje.

salben

Kush te tha qe nuk eshte e vertete? Ata e kane ne fatura qe paguajne VAT psh. 15.000 euroshin ne vit s’e kalojne. Gjithsesi, gje fshehurazi s’eshte bere.

aleko

VAT do te thote TVSH ose tatimi mbi vleren e shtuar dhe nuk ka asnje lidhje me tatimin mbi te ardhurat per te cilin po debatohet ketu.

salben

E di cdmth VAT o robo. IVA e ka kjo ne itali.

aleko

Shume mire por nuk ka lidhje IVA me tatimin mbi te ardhurat e tua. Nejse, tashme edhe gjykatesi me idot do te bindet qe ju nuk e keni paguar detyrimin fiskal nga padija. Pra nuk kishit per qellim te kryenit evazion fiskal. Eshte bere nga padija. Si regull gjykatesi duhet tju denoje me nje kurs te detyruar per taksat dhe tatimet.

korriku

cfare gjykatesi behet fjale kur flitet per taksat…
Apo shq. paska avancuar ne disa gjera

Fin

Eshte e pavertete more zoteri sepse nuk i ke te ardhura pasive por i ke aktive, mbi punen qe ke kryer. Quhet takse mbi fitimin, nuk ka lidhje me VAT, ajo eshte takse tjeter komplet. Per me teper, VAT-in duhet ta derdhesh ti qe ke marre parate, jo ata qe te kane paguar edhe pse logjikisht eshte nje takse qe rendon mbi konsumatorin.
Kur shkon te blesh nje kafe ne lokal, shkon ti tek zyra e tatimeve te derdhesh 20% TVSH apo i derdh i zoti i lokalit? (Duke supozuar qe edhe pronari i lokalit leshon kupon dhe nuk ben evazion fiskal :wink: )
Meqe ra fjala e kuptoj edhe VAT se flas 4 gjuhe.

salben

Kontrata e ben shume te qarte qe te ardhurat jane pasive, jo aktive.
Nuk e di si e fantazove ti qe jane aktive, kur behet fjale specifikisht per honorare.

aleko

hahahahahahahahahahahhahaah :)) cfare eshte honorari sale?

Mos te kane shperblyer gje per te te nderuar si uravajgurist?

salben

Honoraret jane te ardhura pasive. Sic te thashe, lexoje dhe nje here, me mend ne koke, ose mos u harxho kohen robve.

@Fin esterre
Sapo pashe tani faturat e pagesave dhe kane gross amount, net amount dhe deductions, keshtu qe jam shume ne rregull. Ka hapesiren per VAT por te paplotesuar.

Fin

Honoraret jane Royalties, te ardhurat per perdorimin e te drejtes se autorit. Mund te kesh shpikur nje te mire immateriale (psh software, know-how apo kenge, poezi etj) dhe keto perdoren nga nje i trete. Ky i fundit duhet te te paguaje meqe i ka perdorur. Ne sitin e ministrise se financave thone qe honoraret taksohen me 10% ne burim, NESE aktivitetin e kryen nje aktivitet rezident ne Shqiperi. Ty te vijne nga jashte Shqiperise. Duhet te interesohesh me mire per kete ceshtje, se po i le pas dore te vjen gjoba 500.000 leke (te reja) a mos me teper, ne shtepi.
http://www.financa.gov.al/al/aktet-ligjore-dhe-nenligjore-per-taksat/historiku-i-tatimeve/tatimi-mbi-te-ardhurat-personale

salben

Ato gjoba qe thua jane per te ardhura qe kalojne 15.000 euro. Tatimin per te ardhurat personale e apguaj tjeterkund. Do kishte ardhur gjoba ne 10 vjet o finesterre lol

DMN

Po nese kompania qe te paguan nga jashte le te themi USA, takosohet atje per pagesat qe te ben ty per sherbimin ne internet qe i ke bere dhe gjithashtu pagesat ti derdh ne nje llogari bankare amerikane ne emerin tend personal dhe e vetmja menyre qe ti fut leket ne shqiperi eshte nepermjet ATM atehere si funksionon?

InkuizitoriMoth

Ve re qe je i ri ne blog dhe desha te ndihmoj, pra mos ma merr per ters sarkazmen: shih mire daten e postit dhe komenteve, eshte e 3 vjet me pare, dmth ka 3 vjet qe nuk diskuton me njeri ne kete teme dhe shumica e komentuesve te kesaj teme kane pothuaj po aq vite qe nuk komentojne me ne blog.

Keshtu praktikisht ti ke bere nje pyetje ne varreze, dmth mos prit te pergjigjet njeri, perveç jehones.

Mirejam_Tirana

immagine