Pas dështimit, nisin thirrjet për largimin e Bashës

188 postime 7957 shikime 26 qershor 2017 në 04:52 e paradites
bsalaj

Njerëz si Majlinda Bregu, Astrit Patozi apo Jozefina Topalli mund të ndihen disi të shpaguar sot në mëngjes, pas humbjes në zgjedhje të Partisë Demokratike, por kjo pak a shumë pritej pasi elektorati mund të lexohej relativisht lehtë edhe para së dielës. “Lista fituese” siç Basha e kishte quajtur listën e kandidatëve të përzgjedhur prej tij, nuk arrin as 29% kur afro gjysma e votave janë numëruar. Partia Demokratike shënon në këtë mënyrë një tjetër humbje dhe tkurrje në elektorat.

Shumë të pakënaqur por edhe dashamirë dhe mbështetës të PD-së kërkojnë tani mbajtjen e përgjgjësive, të cilat normalisht bien mbi kryetarin Basha i cili udhëhoqi Partinë Demokratike për 3 muaj në çadër dhe prodhoi këtë rezultat dekurajues për demokratët. Njëri ndër reagimet e para dhe më të forta vjen nga Besnik Mustafaj, shkrimtari dhe ish ministri i jashtëm në qeverinë Berisha. Ai i ka bërë thirrje Bashës, por edhe Berishës të hapin rrugën për ripërtëritjen e PD-së.

Besnik Mustafaj:

Zgjedhjet e radhës për në Kuvendin e Shqipërisë përfunduan. Numërimi i votave vazhdon. Dalja e rezultatit përfundimtar do të vonojë edhe pak, me siguri. Por të dhënat, që tregojnë se opozita ka humbur rëndë janë të mjaftueshme. Veçanërisht dramatike kjo humbje paraqitet për Partinë Demokratike e cila, me gjasa, e ka thelluar fundosjen që pësoi katër vjet më pare. Në rastin më të mirë, mbetet aty ku ka qenë, në fund të posit. Do të dalin shumë veta sot e në ditët në vazhdim, që do të shpallin se kjo humbje ishte e e pritshme dhe se ata e kanë parashikuar dhe paralajmëruar me kohë. Në gjendjen e sotme, kjo lloj largpamesie nuk ka më asnjë rëndësi. Siç nuk ka asnjë rendësi që ne demokratët t’i biem kokës me grushte e të vajtojmë disfatën.

E rëndësishme është që Partia Demokratike, si trupa më jetëdhënëse politike e Shqipërisë, të dëshmojë se zemra dhe truri i saj nuk kanë vdekur. Pa humbur asnjë minute, ajo duhet të mbledhë veten dhe të shohë përpara, drejt zgjedhjeve për pushtetin vendor, që janë pas dy vjetësh dhe ato parlamentare pas katër vjetësh. Ne demokratët, të gjithë, pa asnjë përjashtim, të vjetër e të rinj, duhet të shtrëngojmë dhëmbët për të mbytur dhimbjen dhe të gjejmë forcë te vetja për ta ringjallur Partinë Demokratike, të cilës në zgjedhjet e kësaj here nuk ia pamë as fytyrën në skenat ku fliste për veten e tij kryetari ynë Lulzim Basha. Të gjitha shenjat tona dalluese, me të cilat ne demokratët jemi paraqitur para shqiptarëve qysh në dhjetor 1990 për t’u ushqyer atyre ëndrrën dhe besimin te liria, demokracia dhe barazia e shanseve ishin fshirë për t’i lënë vendin një sajimi të muajve të fundit: “ Republika e re”.

Ky ishte sajimi origjinal i kryetarit të Partisë Demokratike Lulzim Basha. Nuk është hera e parë gjatë këtyre 26 vjetëve që ne demokratët humbim në zgjedhje. Por dështimi i “Republikës së re” është mirëfilli i turpshëm. Dhe është i tillë personalisht për Lulzim Bashën. Prandaj edhe shkundja e Partisë Demokratike duhet të fillojë nga dorëheqja e tij e menjëhershme nga të gjitha funksionet drejtuese në Partinë Demokratike. Do të ishte në nderin e tij që ai ta kryente këtë veprim qysh sot për veten e tij. Ai nuk ka më asnjë të drejtë të flasë në emër tonë. Lulzim Basha është drejtpërdrejtë përgjegjës pse ne demokratët jemi sot kokulur para kombit për pushtetin e pakufizuar që mori një njeri i rrezikshëm për Shqipërinë si Edi Rama me tarafin e tij.

Bashkë me dorëheqjen, Lulzim Basha, në përputhje me kompetencat statutore që i ka ende, duhet të shpallë edhe fushatën zgjedhore për kryetarin e ri të Partisë sipas parimit të vendosur tashmë një anëtar – një votë. Drejtimi i partisë për këtë periudhë zgjedhore duhet t’i kalojë Sekretarit të Pergjithshëm ose një strukture të posaçme, e cila të udhëheqë këtë proces zgjedhor me ndershmëri dhe paanësi ndaj atyre, që do të përfshihen në garë. Lulzim Basha nuk duhet të ketë në dorë asgjë më shumë nga çdonjëri prej antarve të thjeshtë të Partisë. Përndryshe, unë për veten time kam frikë se ai do të përpiqet ta prishë garën me ndërhyrjet e tij. Unë për veten time nuk besoj më se ai do t’i vendose interest e Partisë mbi interest e veta për pushtet.

Gara duhet të jetë e vërtetë dhe plotësisht e hapur për të gjithë antarësine demokrate. Kjo garë duhet te jetë thellësisht transparente për mbarë opinionin publik shqiptar. Unë shpresoj sinqerisht se do të shohim qysh sot emrat e parë të kandidatëve. Gara duhet të ketë gjithashtu një kohë të mjaftueshme, me qëllim që ne, demokratët, t’i njohim mirë cilësitë e kandidatëve, t’i shohim ata nga afër dhe në debate të hapura dhe konstruktive me njëri – tjetrin, të krahasojmë alternativat e tyre për drejtimin e Partisë dhe të bindemi për të zgjedhur atë që do të jetë vërtet më i miri për nga integriteti, më i dituri në familjen tonë politike të qendrës së djathtë, më i vendosuri për t’i bërë ballë një kundërshtari arrogant, të korruptuar deri në palcë dhe shtypës si Edi Rama. Nga secili prej ne demokratëve kërkohet kësaj here një pjekuri e veçantë. Do të vendosim për fatin e Partisë Demokratike. Do të vendosim fatin e opozitës, ku mishërohet në fakt fati i demokracisë tonë. Tashmë e dimë se Edi Rama do një opozitë, të cilën ta tërheqë për hunde, për ta patur fasadë, siç bëri me Lulzim Bashën në marrëveshjen e fundit. Ne e kemi detyrë historike ta shmangim këtë mynxyrë.

Forumi Rinor i Partisë Demokratike është e vetmja strukturë politike në Shqipëri, e cila ka zhvilluar në këto 26 vjet zgjedhje të brendshme përmes një gare dinjitoze e në standartet demokratike europiane. Ky rast përbën pa dyshim një përvojë të çmuar për vetë Partinë Demokratike, të cilën kjo parti nuk duhet ta asgjësojë, pavarësisht gabimit të rëndë që bëri Basha duke e përjashtuar rininë demokrate nga kandidimi për në Kuvendin e ardhshëm të Shqipërisë. Unë do të dëshirojë shumë që FRPD të merrte një përgjegjësi të posaçme në zgjedhjet për kryetarin e ri të Partisë. Kam parasysh këtu administrimin e procesit zgedhor. Pavarësisht për cilin kandidat do të votonte çdonjëri individualisht , kam besim të madh se të rinjt demokratë do të tregohen seriozë dhe parimorë sidomos në fazën më delikate të këtij procesi, që është numërimi i votave dhe nxjerrja e rezultatit. Ata do të na japim një mësim të mirë edhe ne “senjorëve”, që nuk kemi arritur ende të kryejmë me nder një punë të tillë.

Është rasti t’i drejtohem personalisht edhe Sali Berishës. Ne kemi nevojë që ai ta luajë rolin e vet duke mbështetur haptas dhe me parimësi dorëheqjen e Lulzim Bashës dhe çeljen e garës për kryetarin e ri. Duke mbështetur një garë të hapur dhe të ndershme brenda Partisë e cila, në njëfarë mënyre, është e gjithë jeta e tij si politikan, Berisha do t’i bëjë kësaj partie shërbimin, për të cilin ajo ka nevojë. Kësaj here, ndryshe nga katër vitet më parë, parapëlqimin e tij Berisha duhet ta shprehë vetëm me votën e vet të fshehtë. Berisha është i vetmi personalitet demokrat, që me figurën e tij ndikuese, mund ta prishë garën duke e zhballancuar atë. Unë kam besim se kësaj here do të shfaqet Berisha i dikurshëm, siç e kam njohur e çmuar kur punoja për të, duke vënë interesat e Partisë Demokratike përmbi preferencat e tij personale. Unë jam i bindur se Berisha e bën më mirë se cilido nga ne diagnostikimin e lëngatës së Partisë Demokratike. Fëmijët tanë janë tashmë në moshën që kishim ne kur themeluam Partinë Demokratike dhe i hapëm Shqipërisë horizontin e ri. Ne kemi detyrë t’u lëmë këtyre fëmijëve një Parti të shëndetshme. Apo jo, Sali?

Pjer

Eee, mir e ke ti Besniko, po kjo gje eshte problemi i brendeshem i PD, i antarve te saj, dhe meqe ra llafi, sa antare keni, se mund ti bie qe keni 1 te 10 e popullates, qe do te thote se 9 te 10-tat kane hall tjeter. Kjo vlen edhe per partite e tjera.

Cecua

Shume tendencioze venia e ketij lajmi te kategorise se trete ne ballinen e peshkut…:sweat_smile:

Besniku kerkoka rilindje, kerkoka perseri Berishen. :heart:️ it! Edhe takakuqja do kete te njejtin mendim besoj.

ACDC

Eshte normale qe pas rezultatit zhgenjyes,njerezit ti kerkojne llogari kryetarit apo jo?
I njejti kryetar do te pergezohej nese do te dilte fitues.
Apo nuk mban pergjegjesi kryetari per rezultatin?

Saturni

Si te mos i kerkoje Besua patriotit te beje zgjedhjet vete Ai.Ato ishin zgjedhje,kur i organizonte ai.20 veta votonin,30 flete votimi dilnin.Rezultati 104% per Shqupin

kapo

Berisha bashkëpunoi me te majtën ish komuniste , apo një pjese te saje LSI per te qendruar ne pushtet, duke e çuar PD-ne ne 2013 ne rezultat historik negativ . Qeverisja me LSI dhe ndarja e pa drejte e pushtetit me Meten ishte pa dyshim arsyeja kryesore e reagimit negativ te elektoratit naj PD-se ne vitin 2013 .
Rezultatet e sotme te zgjedhjeve jane akoma me keq dhe perseri si pasoje e Marrëveshjes turpshme Rama- Basha dhe pjesëmarrja teknike e PD-se ne qeveri qe u kthye ne nje bumerang electoral per PD . Thashethemet e perhapur me mjeshteri nga Rama qe pas zgjedhjeve koalicioni teknik mund te kthehet ne koalicion politik PD-PS ose anasjelltas ne varësi te rezultatit te zgjedhjeve ishte shqelmi perfundimtar I mosbesimit te electoratit ndaj PD-se ne 25 qershor. Mungesa e transparencës e marrëveshjes Rama- Basha beri qe te ketë shume spekulime ku baza politike e elektorale e PD-se nuk ishte dakord me te sepse midis te majtës dhe te djathtës ka një lume gjaku ende te patharë . Janë me mijëra krime politike qe kane për autor te majtën historike , politike, juridike e gjenetike si dhe varferia, kanabizimi dhe kriminalizimi e shqiperise sot .Prandaj rindertimi i Partisë Demokratike duhet të fillojë menjehere nga dorëheqja e Bashes nga të gjitha funksionet drejtuese në Partinë Demokratike dhe te kerkoj falje shqiptareve per demet e pazarit politik me komunistet.

jps

Pershendetje militante te PDhit! Analizat tuaja me anale (TM idrizi) nuk mbarojne kurre, si ne humbje ashtu edhe ne HUMBJE! :rose:

Arban

PDhi vetem analiza nuk ben. Merre me mend, anal-isti me i mire i PDhit eshte Kapo.

maksmeto

PD-ja humbi dhe ka per te humbur gjithe jeten, persa kohe nuk shperblen demokratet e vertete. Ne qe e krijuam dhe qe jemi shpirti i saj, jemi pa pune, detyruar te largohemi dhe Basha thote do ule taksat. Jo mor jo, thuaj: hajdeni demokrate sepse do merrni cfare ju takon dhe te flase me secilin nga ne per ate qe do na ofroje. Megjithate une personalisht, do vazhdoj te votoj pd-ne dhe keshtu do bejne gjithe ata qe jane shpirti i kombit.

jps

Kjo pergjigje ne vetvete misheron budallallekun e kombit tone.

maksmeto

Ka shume budallenj ai komb qe nuk arrijne te te kuptojne, por dhe kur e kuptojne qe ke te drejte e bejne si puna e dhelpres me rrushte.

TironciLebetit

Basha e ka te pamundur te mbijetoje por nuk ka shume faj nga krahu tjeter.
Pse do e mundte Edvinin PeDi ne rradhe te pare???

Kurse braktisja e marreveshjeve parazgjedhore Rama-Basha eshte budalleku i rradhes. PeDI e hengri HURIN ose PRESHIN/PRASIN per zgjedhje e nuk duhet TE BRAKTISE KARROTEN.
Nese marreveshja ishte per Votimin elektronik e per sistemin maxhoritar prim, ajo marreveshje nuk ka te beje me humbjen e 25 Qershorit por me zgjedhjet e ardhshme :v:

Fikret

As ska lidhje fare.
Njaj ven esh bo Venezuele e pashprese

TironciLebetit

Fiqo si mu gdhite ti ene ai komshiu Sicilist :hugging:

Fikret

Komshiu si me flete
Fiqua me kom perpjete

Saturni

Ska gje,se te ben mire per varicet

TironciLebetit

Nejse cfare hoqi njeriu e nuk duroi, por ene ai komshiu jot ti uli pak flatrat se Shqiperia eshte vend plot halle e plot gropa, Gjigandi ne Timon ska kujt tja lere mo fajin a dobicin ne dere kesaj rradhe…

Fikret

Ah, leje te gezoje me kenge ne goje.
E merito

Fikret

Rrofsh, ejvalla,

Saturni

Nuk ka perse.

espana

Nuk ka pse te largohet. Plus ai takoj dhe Trampin. :joy::joy::cry::cry:

kapo

Basha duhet te jape dorhqje dhe ne asnjemenyre nuk duhet lejuar qe te njohe zgjedhjet e kontroluara nga bandat kriminale te Norieges

salben

aaaa, ministrite i kontrollonte PD, drejtorite e policise i kontrollon PD. Po pati pasur banda, i ka futur PD.
U futet ne cader per ato ministri e drejtore policie, bllokuat ambulanca, late gra shtatzena ne kembe, dhe jua dhane qe PS te mos vidhte zgjedhjet.

Saturni

Kjo eshte strategjia Kapo?Ja keshtu ju duam,te pakompromis,sic ju ka mesuar Komandanti.Nuk ma hoqe kureshtjen nese do ta pastroni Komandantin kur ta spastroni PDhin nga komunistet qe i kane frymen,po kur ta kesh ma kthe pergjigjen.

bradland

U bone 43 nga PD , LSI 20 edhe tete cope na duhen , bohen .

Edison

Basha kurrsesi nuk duhet te largohet. Ai arriti te vrase perfundimisht blerjen e votes. Shume votues e urrejne ate pasi prisnin leke xhinse tollona nafte lloto falas etj etj ne keto zgjedhje por ngelen me gisht ne goje. Keto zgjedhje ishin perfekte. Basha tregoi qe ben sakrifica per qeshtje madhore. Si mendoni ju qe do integroheshim ne europe me zgjedhje ku blihet vota, me manipulime, presione te fortesh, mosnjohje rezultati etj? Basha eshte e ardhmja dhe i lumte per kurajon qe ka. Ai po modernizon vendin me ndermarrjet e tij si dekriminalizimi, lufta kunder droges, blerja e votes etj dhe dukeq qe e ka seriozisht pasi po modernizon dhe pd duke larguar te vjetrit edhe pse me kosto.

Republika e re do finalizohet me perplasjen e bashes dhe berishes.

salben

Dakord mo po shiko ku perfundoi PD pa blerje votash. Ato vjedhje e mbanin ne pushtet.

TironciLebetit

Prap me LeshEline juve, Lsi ka rritje nga 2013, PS ka rritje nga 2013, PD ne pikiate historike. Ndoshta LSI del force e pare e ska nevoje mo per ju Brado, e keni menduar ndonjehere???

kapo

PD-ja ime duhet te ringrihet. Populli foli me heshtje. #Make PD Great Again :v:

salben

PD nuk ringrihet po nuk preu lidhjet me Berishen. Nese vjen nje tjeter Lul qe vetem di te lehe fort, e pastaj shkon e udhezohet nga Berisha, populli nuk te voton. Duhet nje qe te dale kunder arsyes qe PD humbet.

Edison

Kjo nuk ka aspak rendesi pasi edhe pse nje kosto e madhe eshte e perkohshme. Le te rimme shtrember e te flasim drejt. Ps do merrte dhe nje mandat tjeter sido te kishin shkuar punet. Me mire qe me marrveshjen rama basha ps arriti te dale e.vetme ne qeverisje. Tani pritet shkrirja e partive te tjera duke u sulmuar nga ps ne qeveri dhe rimekemnja e pd deri ne zgjedhjet e.arshme.

Pjer

Numuruesit po bejne pushim, beni dhe ju pak pushim.

salben

Veshtire te shkrihen partite me nga 20 deputete e me histori rritjeje.

Edison

Nese nuk u sigurin pune e te ardhura te tjera votuesve as telefonin nuk ta hapin per nje kafe e leje te bejne fushate apo te japin voten. LSI ende nuk ka arritur te krijoje nje fryme si parti qe te rezistoje ne nje periudhe 4 vjecare pa pushtet.

Nese lsi nuk shkrihet besoj qe nuk i qendrohet marrveshjes mes rames dhe bashes e do ndodhin trazira.

gjembi

Faleminderit qe konfirmove qe militantet militojne vec per nje cope placke. M’u kujtua nje dokumentar qe kam pare kohet e fundit per hordhite e Genghis Khan qe ndanin placken e rrembyer pasi kishin masakruar fshatrat.

Cecua

Erdhi dhe Conja me qeshtje madhore!
Ke shqiptarja nga 25 vete qe ishin kap duke ble vota, 15 ishin te PD-hit. Po keta do jene te zellshmit, do i kene bo me koken e vet. Basha ska dit gjo…

maksmeto

Jo e ke gabim, pd-ja humbet sepse nuk eshte praktike. Ajo duhet te beje ate qe ben lsi dhe kete vetem me ata qe e perkrahin. Nese shperblen te sajet, ne do ngreme zgupthi gjithe pjesen tjeter te shoqerise se deshperuar. Sigurisht ne nuk marrim persiper, te ndryshojme nostalgjiket e ppsh-se, por ata qe protestojne duke mosvotuar do i levizim nga vendi.

salben

Jo, jo. Nuk eshte gjithcka me vende pune. Gjithe administrata shteterore eshte ne total 150 mije veta. LSI ka nje perqindje te vogel te kesaj te punesuar, dhe vota merr 200 mije. Ka marre vota qe perpara se te merrte pushtet dhe ka qene shume aktive me te rinjte.

Edison

Nese nuk eshte ne qeveri do jete ne administrate lsi?

Cecua

Cone,
Kane hik kohet e PD-se. Nese njerzit jane llagar per vendin e punes, nuk duhet te kete rendesi se ke parti votojne.

TironciLebetit

Nuk e kap as Conia e as Maksi, se PS e PD nuk mund te bejne LeshEline, sepse kane 600 000 deri ne 900 000 votues ndryshe nga LSI qe ka 180 000 votues e mund ti rregullpj ne pune duke heq Psista e Pedista.
Interesante eshte Pika e Cones se cdo ndodh ne LeshELIne 4 vjet larg pushtetit, do mbijetojne apo do braktisin anijen, kur kemi parasysh se shume Vipa te PeDit u bashkuan me LeshE line per leke e drejtori

Fikret

Ooopa.
Filloi pikiata e PS
Po nryshojn numrat :smile:

ACDC

Si ka mundesi qe pas gjithe atyre arritjeve qe permend ti PS dhe LSI kane rritje dhe ajo qe tkurret eshte PD?
Qe mori me pak deputete se ne 2013?

Ka dicka qe nuk shkon ketu.
Personalisht mendoj qe elektorati i PD ka emigruar jashte shtetit gjate eksodeve 1997-2003,2013-2015,por ndoshta e kam gabim.

TironciLebetit

Eshte Shkodra Fiqo…llogaritjet filluan me rezultat 6-1 per PS se e nisen numerimin me Pukerat e malesirat e jo me qytetin. Nderkohe Doshi e hoqi 1 mandat te paprekshem e te florinjte prej PeDIt

kapo

Koha për të pështyrë Henri Çilin në surrat

Tashmë kanë rënë sirenat e alarmit për shkak të situatave të krijuara nga këto zgjedhje parlamentare. E para, pas këtij rezultati duket se kemi një qeveri autokratike, me kryeministër Edi Ramën me një qeveri me numër deputetësh më të madh se sa kufiri minimal i krijimit të saj. E dyta kemi një opozitë të shpartalluar dhe krejtësisht të dërrmuar nga Lulzim Basha dhe familja e tij, i cili u dha shqiptarëve lista korruptive dhe klienteliste, duke filluar që nga “gardianët” e Sorosit, njerëz të PDR së Genc Pollos dhe çeta e Henri Çilit në UET.
Sot të gjithë ata që e këshilluan Lulzim Bashën dhe e çuan drejt të fatalitetit, po dalin si vemje dhe po përpiqen t’i vënë Bashës një komerdare për të shpëtuar nga turpi dhe poshtërimi.
Henri Çili, njeriu klientelist dhe i paguar nga Rama, sot ka dalë në mbrojtje të Lulzim Bashës. Jo se Henri Çilit i ka ardhur keq për Lulzim Bashën apo se i digjet barku për Partinë Demokratike, por sepse e ka këshilluar dhe dërguar vetë Rama, që PD të shpartallohet, në një listë të tkurrur klienteliste, ku 6-7 mandate janë të UET së Çilit.

Nuk kemi deputetë të Partisë Demokratike, por deputetë të klientelistit të Ramës, Heri Çilit, që kërkon të marrë në mbrojtje Lulzim Bashën, kur PD lëngon dhe demokratët janë në momente qetësie për të studiuar çdo faktor dhe aktor që ka ndikuar në këtë humbje të thellë.

Misionari i Ramës, i dërguar posaçërisht për shkatërrimin e PD, përveçse e ka dëmtuar këtë parti, nuk e ka arritur plotësisht misionin e tij, megjithëse po përpiqet që të thellojë copëtimin e PD.
Sot ka ardhur koha që çdo demokrat të thotë boll. Boll Henri Çili, mbylle gojën tënde të qelbur, të paguar nga Edi Rama. Ndoshta ka ardhur koha që çdo demokrat të të pështyjë në surrat, por edhe pse i mbuluar nga pështyma në surrat, ti vazhdon të jesh i pafytyrë.

Partia Demokratike, nuk ka nevojë për fëlliqësitë e tua dhe efektet që ke sjellë në të. Partinë Demokratike ti nuk e merr dot. Largohu me çetën tënde, merr Bashën, por PD nuk e merr dot. Ajo është e demokratëve që sot kanë nisur të pështyjnë mbi ty, që ulërisje për fitoren e Edi Ramës.

Misionin tënd, si i dërguar i Edi Ramës nuk ke arritur ta përfundosh bashkë me fëlliqësirat që ke sjellë në PD.

Demokratë ndoshta është koha që kudo ta gjeni e ta shikoni këtë njeri, mjafton ta përshtyni, siç ai ka përshtyrë mbi ju për interesa klienteliste

Edison

Mendoj ngaqe gjithcka ndodhi kaq shpejt e nuk e perthithi masa mire kete ndryshim. Ka dhe faktore te tjere si psh nje fenomen qe nuk eshte zhdukur akoma. Ai i shantazhimit me heqje nga puna per voten. Jo vetem ne shtet por dhe ne privat ku shteti i kerkon votat e punemarresve nje punedhenesi. Por ky eshte teper veshtire te luftohet. Arrihet vetem me vullnet nga te dy krahet. Shpresojme te ndodhe ne zgjedhjet e ardhshme dhe shqiptaret te jene per here te pare vertete te lire te votojne.

TironciLebetit

Nuk keni pare gje akoma, Vertet Palloshi i dha ministrite, pa fund… Lulthimit por ne exchange Lulthimi i ka vene 7-8 deputete DIVERSANTE …Edit ne liste te PeDit. Jane njerez te Cilit dhe ish bashkepuntore te Erionit, qe Edvini ti terheqe ne Enen e vet kur ka krize qeveritare. Fakt i denoncuar qe diten e pare te Listes por ku degjonin Qendrestaret, festonin Foton me Trumpin.

Edison

Nese ps i heq drejtorite e rrjedhimisht dhe leket sigurisht qe do braktiset.

kapo

Kryetari i ardhshem i PD nuk do njohi rezultatin e zgjedhjeve te narkoqeverise Rama

TironciLebetit

Fryma ne Shqiperi te pakten prej 5-6 vitesh eshte qe vetem ti rreshkasi koma LSI por kan per tju sul njerezit…njerezit…ktyre te LSI…qe te gjejne vrime miu te futen ene ne nivele portieri e infermerjeje, se cdo ndodhi eshte per tu pare.

jps

ke filluar flet percart si kuRReshtari

TironciLebetit

Edhe ??? I njef zoti Trump me gjithe ate Kinezin Yee qe slate gjo pa thone…mendoni te riformoni partine se DO JU RRAHIN PRAPE GURI…ene pas 2 vjetesh ene pas 4 vjetesh. Po nuk drejtohet Shqiperia kur ke morr vetem qarkun e Kukesit mer Kaposh.

Arban

Kta jane Haxhi Qamilsa o Tironso, vetem Shijakun e Kavajen te kene me vete e nuk e rrujne.

TironciLebetit

Ne Kavaje Humbje e madhe…djepi i Demokracise…dyshe Bashki e pushtet Qendror…Presh e Tanga kudo te hedhesh syte.

Arban

Harrova edhe Peqinin. E kam fjalen, sic i duhej Kavaja e Shijakut Xhiut, ketyre Kuksi u del e u tepron.

Arban

Sa per Kavajen, populli demokrat i atij qyteti nuk do ta lejoje me te perdoret nga klika e Saliut dhe e salinjve, por do te perqafoje demokracine e vertete, ate per te cilen ka bere aq shume. Prandaj edhe kete here votuan per dy gishtat e Rames e jo te Saliut.

bsalaj

Denata Toce, psikologe e njohur dhe demokrate ka reaguar ne FB:

Te dhane ministrine dhe dole palagur, por u diskutove si hajdut “dinjitoz!” Te dhane bashkine dhe vet komunistet mendo, i fute nje sy gjume, medemek nen “kostumin” e liderit qe nuk behej gerrnjar, se s’kishe pushtetin me vete (Shume e diskutueshme kjo, ne planin 4 vjecar te kryetarit te bashkise.) Nuk dole gerrnjar, po dole dembel dhe legen. Te dhane partine, ne kurriz edhe te me demokrateve se ty. E nise si lider “model” pa model, dhe perfundove modeli me i shemtuar qe te rinjte e ketij vendi kane pare ndonjehere.

Pse? Shume e thjeshte: deshe te legjitomoje veten duke ngritur koken dhe çadren bashke, te zuri cadra brenda dhe koken e thyer ia shite dushmanit! Vrave akoma me shume shpresen e qytetareve te thjeshte demokrate qe te ngjashmit humben te njejten kauze ne zgjedhjet e 2013-es, te ngjashmit qe u vrane ne mes te bulevardit po me te njeten shprese panvaresisht bindjeve partiake, dhe po ne te njejtin bulevard ke genjyer ti dhe “shoku” yt me mijera si ata! Pra, u thyeme shpresen atyre qe te deshen edhe pse shume prej tyre erdhen te zbathur dhe te pangrene, por me besim!

“Killing the father!?” Jo ore jo, sot me shume se kurre e bere me te forte se asnjehere! E shkaterrove strukturen e partise per me pak kohe se c’te duhen per te njohur veten ose grate qe ke ne krah. Per me pak kohe se ç’t’u desh per te njohur vet partine. Keshtu, per shume me pak kohe fute neper lista zgjedhore persona qe nuk dine bazen e drejtshkrimit le me pastaj te njohin historine dhe thelbin e demokracise. Per kontribut dhe dedikim s’ka nevoje, se edhe vet po keshtu hyre ne parti dhe po keshtu u ngrite, me meritokraci skolastike por pa njohuri dhe inteligjence politike. Me kembet e tua te gjata, por pa punuar nje here me duart e tua.

Duart e tjera qe punuan per ty, i diskutojme me here tjeter, por kete here, kembet e gjata ndihmoji qe majat e tyre te kthehen tek dhembrat dhe ik e mbushu nga erdhe, nese e di rrugen! Ne mos, do te ndihmojne serisht ta gjesh! Te premtoj qe do te kem disi respekt per ty mbas kesaj, nese ia del ta besh i vetem!
Ps. Per te gjithe meskinet apo kopracet e partise, por jo te demokracise, ju kujtoj se perpara se te guxoni te mendoni ngushte mbi reagimin tim personal, po ju them se nuk ka aspak naivitet ketu; une jam Denata Toce, dhe nuk jam nga fahati i burrit, fshati i cili qellon te jete edhe i kryetarit, fshati i cili e ndeshkoi gjithashtu me vote!

espana

Rendesi ka qe Bradi qenka akoma midis nesh dhe akoma ka shprese ta kthej rezultatitn. :rolling_eyes::rolling_eyes::cry::cry:

Asterisku

Është rasti t’i drejtohem personalisht edhe Sali Berishës. Ne kemi nevojë që ai ta luajë rolin e vet…

O Sali, o baba, kthehu prape se beme shaka…

Dy gjera ne kete humbje, o Basha eshte strateg i madh, o eshte prape i “madh” por jo strateg.

Ana pozitive eshte qe humbja mund t’i jape mundesi PD-se te reflektoje e rifreskohet. Por sigurisht jo me dumbabistet si puna e ketij lart.

Per te tjerat, te shpresojme qe rilindasi i shquar te marre dhe patenten me kete rast dhe te mesoje qe pervec timonit, maqineria ka dhe mrroklla te tjera (friksion, frena e marshe minimalisht).

STALKER

Dmth: ky edhe e futi ne çader, edhe i thote “PD thuajse është përgjysmuar. Një humbje më dramatike vështirë se mund ta parashikonte kushdo” ?
:joy:

http://opinion.al/e-djathta-ka-bojkotuar-pd/

ACDC

“Shkelqimi dhe renia e shokut Zylo”. PD ka rene shume poshte, eshte zhyt, ka renien e saj, do ringrihet perseri, ju desh ose do i duhet akoma te preke fundin e pusit pastaj do ringrihet, eshte çeshtje psikologjie kjo.
Nje pjese tjeter e shkakut eshte drejtimi dhe mungesa e lidershipit te vertete te PD, pjesa e lekundur nuk e ka pare asnjehere si nje lider i vendosur, me autoritet dhe qe mund ti besohet Bashen, krahasuar me kundershtarin e tij.
Nje faktor tjeter eshte blerja e votes ne te gjitha format e mundshme nga ana e Edi Rames, me para, me presione vendesh pune, me mafie, me ku di une lloj lloj gjerash.

Nje tjeter arsye pse shohim keto rezultate eshte tek sindroma e popullit tone, populli jone e ka te fituar sindromen e Stokholmit ku viktima dashurohet keq me dhunuesin e saj, sa me shume ta dhunosh viktimen, ta perdhosesh, ta varferosh, ta fusesh ne burg, ta rrahesh dhe mos ta lesh as te qaj, ta keqtrajtosh , aq me shume viktima behet njesh me ty dhe te sheh si “Zotin” e saj. Une realisht nuk shoh shprese tek populli shqiptar, pas kesaj qe po shoh nuk shoh me shprese, reagimi qytetar ka vdekur nje here e mire.
Kaq kisha, ju faleminderit!

arb

Ik o shoqja Denata se nuk ke kuptuar gje fare, ke vetem mllef per humbjen e thelle! Basha eshte nje zero qe i kishte dhene provat per kete shume me pare se te behej kryetar PD,por me te mire se ai nuk gjenit dot prandaj nuk u degjua asnje ze! Gabimi i Bashes eshte gabimi i gjithe PD i mentalitetit te saj! Jeni deshtak e te pa afte per pune! I vetmi shanc qe kishit ishte te sulmonit me llafe Ramen pikerisht aty ku ai eshte me i forte,berjes shtet…por jo duke iu kundervendosur reformave e idese se berjes shtet por duke i kerkuar te bej akoma me shume e ti thelloj me tej ato reforma ! Po te jap disa info, nese do ti kerkohej nje referendum atij populli ai do te vendoste qe jo vetem ata qe vjedhin energjine por edhe ata qe nuk e paguajne te shkojne brenda,jo vetem qe ne universitet te mos shkonte cdo njeri por mundesisht mesatarja 8,jo vetem gjoba per makinat por rrahje me kamxhik ne mes te rruges …etj etj! Nuk do e kuptoni dot kurre ate popull,jeni te pashprese,ktheni prape Saliun e ngrini edhe Azemin nga vari po deshet…deshtak keni per te mbetur …po i ka kapitalizmi keto!

STALKER

Vetem nje grua mund ta riselle PD ne pushtet.

Por kuptohet, nese do e interesuara

ACDC

Ore mos flisni kot!
Si mund te fitoje PD kur elektoratin nuk e ka me ne Shqiperi?

ACDC

Dikush me siper thote qe PD beri ligjin e dekriminalizimit dhe ligje te tjera te shtetberjes.

Kur ishte Rama ne opozite,cfare beri?
Asgje!
Vec bilbila ne Parlament dhe nuk dha asnje alternative dhe perseri fitoi…

arb

Ti o shok do te pendohesh keq kur ne zgjedhjet e ardhshme do te votojne edhe emigrantet! Ata e dine dhe e njohin kapitalizmin! Nuk do te kene meshire per ata qe mbrojne hajdutet pertacet dhe qaramanet !

TironciLebetit

Emigrantet nuk do votojne per LSI, ajo po ja ha arrat Pedit e jo Edvini. Te persekutuarit e larguar nga Shqiperia ne vitet 90 ne mase do votojne PeDin, Nostalgjiket …PeSin, po LSI kush emigrant e voton?
Eshte ceshtja me ngrit numrin e te interesuarve per te votuar ne nje popullsi qe eshte e pa-interesuar te votoje.

korriku

jo kaq shume merite vetem PD, kontribute ne abstenim kane dhe te barazlarguarit, segment kryesisht nga te shkolluarit dhe ata te dale neper bote, qe doemos qendrojne aq lart sa i merren mendt fukarase kur i shef qe nga poshte

Saturni

Kaq.kishe?Ku te pushon derderja ty,megjithese te intereson vetem presidenti yt Trap.

maksmeto

Me me shume gjasa ps 72, pd 44. Ka me pak shance ps 71 dhe akoma me pak ps 73.

kapo

“Në këto zgjedhje, perveç shpirtit të demokrateve, çdo gjë tjetër është blerë! Turp, ky nuk është proçes, as standard, as demokraci!”, shkruan Nard Ndoka

arb

Shok thirini mendjes ! I vodhet Rames dy here zgjedhjet kur ishte opozite,vetem sigurimi i votes i duhej Rames edhe sikur asgje te mos bente ne ate kohe,le qe fliste Tirana per te! Nuk e keni idene sa i urrejne gjykatat e drejtesine ne ate vend njerzit! Nuk e keni idene sa i urrejne sportelet e shtetit njerzit ne ate vend! Nuk e keni idene sa te etur per shtet e drejtesi jane njerzit! Nuk e keni idene sa e vlersojne punen ne ate vend,pak apo shume! Nuk i plas njeriu per ligje dekriminalizmi te bazuar ne shpifje e qe nuk ndryshojne gje…kurva qe ben moral! Info tjeter: Shume shpejt kane per ta kuptuar se cfare eshte kapitalizmi ne ate vend edhe ata qe sot gezohen…shih per shembull kur te fillojne e te paguajne taksa edhe ata qe deri me sot nuk kane paguar kurre e qe gezohen per legalizimin e shpise bie llafi…ve bast qe ne ate moment PD do filloj te kundershtoj e te mbroj qytetaret duke sulmuar Ramen me shprese per vota,sepse nuk kupton nuk mundet ! Me thelle ka per te humbur me ndihmen e emigrantve tashme te integruar ne boten kapitaliste natyrisht!

kapo

Levizja AntiSoros u ben thirrje demokrateve te thjeshte: Shporrni Bashën sa më parë! Nuk po flasim për ditë por për orë, minuta! Urgjent! Ai se ka mbaru misionin e diversantit të Soros:
KA NDËRMEND TË ÇERTIFIKOJË SI TË LIGJSHME ZGJEDHJET!!!
Shporreni urgjent dhe shpallni MOSNJOHJEN E ZGJEDHJEVE!
Këto nuk janë Zgjedhje por GRUSHT SHTETI SOROSIAN!
Basha dhe Rama duhet të kallzohen në Prokurorinë e Krimeve të Rënda për Grusht Shteti!
A mund të njihen Zgjedhjet në një vend ku Kryetari i Opozitës është kapur peng nga Soros dhe ka për detyrë të shkatërrojë Opozitën që të mbajë në Pushtet Oligarkinë Sorosiane ???

gjembi

Cfare duhet te beje? Te sulmojme kryeministrine?

TironciLebetit

Kaposh degjo intervistat e Pdistave, nje fjali thone…Listat nuk na perfaqesojne.… krietarin e PeDit ne shkoder e nxorret Enverist e Sigurims…cer tju boj poplli juve kur nuk ka ku tju kapi as qeni.

Saturni

Nuk e di a e solli.ndonjehere Kapo foton e Lulushit me Trapin,po di qe kelthiste qe Lulushi do ti crrenjoste sorroistet.PDhi nuk rresht se surprizuari me ngjashmerine qe ka me Partine meme.Si tha Babe Myslymi:Po keta i nxoren te gjithe armiq.Luften e paskan bo armiqte me nje fjale.

STALKER

Nuk e ke idene sa llahtarisht e vertete eshte kjo qe ke shkruar : e percepton qofte edhe pa shkuar ne Shqiperi, por thjesht duke lexuar komentet e miletit laart e poshte ne internet.

respekt, 100 here respekt

:pray:

TironciLebetit

Sapo dolen nga Cadra e harruan edhe Sorosin edhe Canabisin, bile Kumandari tha publikisht qe ska gjo me Shoroshin…tani do fillojne ti bin prap asaj gerrnete. Kane mentalitet Enverist Totalitar… momentin qe nuk shkojne gjonat gjen Armikun e Klases dhe perpiqen te Ndryshojne Rregullat e Lojes. I ka shtypyr aq shume Enveri sa jane bo sozie te tij me mungese te theksuar tolerance ene me elemente Arab.

STALKER

tani kot: pse kam nje parandjenje qe Likja do jape doreheqjen si president-i-zgjedhur ? (por mund te jem edhe 101% kabim)

korriku

me dy gishtat liri demokraci Rama qelloi ne shenje dhe arriti te beje diferencen.
Liri demokracia e Rames sot eshte vazhdimesia e liri demokracise se 90’s, ndersa ajo e berishes eshte kalbesire qe ka vite qe qelbet era.

aleko

Une mendoja se humbja do te ishte akoma me e thelle, por sic duket pd-istat i kane rezistuar parave te ofruara nga fitimet e hashashit. Tani, berthamen e pa koruptuar e kini, riformatohuni se republiken e re aty do ta kini. Brenda ketij mandati albania integrohet ne BE .

Saturni

Te ishin kaq te etur,nuk rrinin gjysma ne shtepi e gjysma e atyre qe votuan te votonin per PDhin e Lesheline,partite e antishtetit,te vjedhjes e te qylit.E keqja e atij vendi nuk jane politikanet,por populli.Politikanet nuk jane ne njefare menyre shkaku,po pasoja.

korriku

eshte rreth vicioz ky muhabet

STALKER

Nuk e di. Por di qe edhe pse shqipot ç’nuk thone e ç’nuk bejne mes veti, kam pershtypjen se Likja shkoi shume larg keto 3 javet e fundit (nje far’ "point of no return).
Dhe parë rezultatin e ketyre zgjedhjeve (PS = +71)… hmmm…

Saturni

Eshte,po nje popull tjeter do kishte dale tashme nga ky rreth,ndersa shqipot kane kaq vjet qe nuk e gjejne forcen.

STALKER

E ke gabim: 70-75% e shqiptareve qe jetojne atje dolen ne zgjedhje (nga 80% qe dolen para 4 vjetesh), dmth dyfishi i pjesemarrjes krahasuar me vende te demokracise parlamentare ne Europe

korriku

" Shume shpejt kane per ta kuptuar se cfare eshte kapitalizmi ne ate vend edhe ata qe sot gezohen…shih per shembull kur te fillojne e te paguajne taksa edhe ata qe deri me sot nuk kane paguar kurre e qe gezohen per legalizimin e shpise bie llafi…"

ajo do jete dite qe konfirmon shtetberje konsiderueshem, dhe e vertete qe do kete shije te hidhur nga disa aspekte, por kryesorja do shijoje embel.
Ajo dite do shenoje kohen e largimit te Rames nga politika sepse konfirmon perfundimin e misionit “e duam shqiperine si gjithe evropa” dhe rama s’eshte i majte mjaftueshem per te bere me shume.

Fikret

Ska çi bo Robi atij veni.
At ven e ka mallku Perenia :frowning:

Saturni

Edhe nese dolen 70,cfare bene?Aty eshte e qarte se kush do qe te beje shtet dhe kush rrumpalle.Po te ishin kaq te etur,do kishin votuar qarte per forcen e shtetit.

arb

Shok mos u beni naiv ! Rruga eshte akoma e gjate e shume e veshtire per ne BE! Kapitalizmi evropian nuk i pranon standartet e kapitalizmit shqiptar,ai ka standartet e tij me te cilat vendi akoma nuk ka filluar te krahasohet e me beso jane te frikshme ! Nese gjithcka shkon mire,edhe sikur vullneti i te gjithve te jete do te ishte e habitshme dhe thuajse mrekulli realizimi i kesaj endre mandatin tjeter ! Shpejt do te shikoni se mandati i dyte do te jete shume me i veshtire e shume me me konflikt se ky qe kaloi ! Fillon me keta kapitalistet anti-sorosiane qe do te bejne pluhur e hi gjithe marrveshjet e duke nxire gjithcka ne kurriz te endres tuaj ! Pershendetje :v:

Cecua

Ka hik koha e zoterve iFiqo. Shtetin do ta ndertojme me i-forca!
Do rroc e do shikoc.

arb

Mendoni se shoku Ilir Meta do ti njoh e do ti pershendet zgjedhjet? Kjo vendos edhe fatin e shokut Ilir Meta! Pershendetje kapitaliste :v:

ACDC

Ilir Meta eshte presidenti i Shqiperise more zoteri.
Fare fati flet?
Nuk mund te shkarkohet presidenti,vec nese ben tradheti kombetare.

Cecua

Shoku Meta eshte kapur me ze e me figure kundravajtje kushtetutes. Duhen 1/4 e votave per te propozu shkarkimin. Pytja eshte a gjenden 2/3 per ta faktuar shkarkimin.
Rames nuk i intereson konflikti i metejshem, si legen qe eshte…

Cecua

Meru me presidentin tend more zotri. Mos na trego se cmund te bejme me te tonin.

Saturni

Presidentin e vet e ka ne rregull ai,po na jep nje dore me kete tonin.

STALKER

une nuk thash “a do e shkarkojne”, por “a do jape doreheqjen”? :slight_smile:

maksmeto

:joy::joy::joy::joy::joy::joy:
I ligu te hedh te tijat. E vetmja arsye qe ps ka aq shume mandate eshte hashashi dhe vetem hashashi.

Cecua

Nuk jep doreheqjen. Nuk ka ku shkon. Gjith ket zallamahi e beri qe LSI-ja te jete pjeserisht faktor ne vendimarjet madhore te 4 viteve te ardhshme, dhe ti sherbeje si mburoje ndersa ai shperndan dekorata ne presidence. Problemi eshte qe numri 84 eshte i realizueshem edhe pa LSI. Per mu, ka per te ndenjt urte e bute si di ai.
Nderkombetaret i kane kerkuar tashme te gjitha partive te njohin zgjedhjet. Dmth, sipas tyre, kushti i zgjedhjeve te lira, u arrit… A do jene aq loqe sa ti kundervihen nderkombetareve edhe nga keto pozicione humbesish? Te shofim.

TironciLebetit

Cecua

O Fiqo,
E keni kontrolluar doktorin mer? Mos e ka zeme gjumi ne hale? Shume urte po rri.

Saturni

Cunat e PDhit nuk po bien dakord kush e ks fajin per humbjen:Lulush sorroisti,Pallosh sorroisti qe i coi varfanjaket ne Gjermani apo hashashi.

maksmeto

Ju beni mire te falenderoni zotin, qe pd-ja nuk pati nje pasardhes si doktori, se po bertisnit dhe ne gjume: doktori, doktori…fajin e ka doktori.

TironciLebetit

Shife kush ju Mundi Makso…por jo vetem juve …ene doktorin

Saturni

Doktori po pergatit pastrimin e PDhit nga komunistet bashke me Kapon.

Saturni

Edhe ky komunist eshte.Bisturia e Doktorit dhe fshesa e Kapos do jene te pameshirshme.Komunistet deri ne brezin e trete te gjejne vrime ku te futen.

Saturni

Nuk e di pse i futi gishtin Lulushi ketij.Apo si sorroist qe eshte,largoi demokratet e vertete si Xheli dhe mbajti komunistet si Doktori.

maksmeto

E vertete, por ajo qe sdini ju eshte qe ai popull ka mundur veten. Megjithate, une e di cfare do te thote ai popull me ate lloj vote dhe e gjej shume te sakte. Eshte e cuditshme se si turma eshte aq realiste.

STALKER

Ka shume mundesi te jete sic thua ti (perseri “me-qetesi-dhe-dashuri”).

ps: kur thashe se mund te jape doreheqjen si president-i-zgjedhur, nuk thash kurrsesi se nuk do njohe zgjedhjet

korriku

ke lene jashte vetingun: megjithe realizueshmetine e 84 kartonave do imponohet te jete faktor, permes loopholes ne zbatueshmeri te drejtesise, ndonje hapje mundesie rastesore, etj.
Thirrjet ne kufi te shkeljes kushtetuese parathenie potenciale per figure sh. me aktive se paraardhesi, patjeter ne interes personal.

Saturni

Pse Doktori eshte i ekuilibruar menderisht?Kush pyet ne Shqiperi se cfare thuhet.Xheli ishte numri dy i cadres.

TironciLebetit

Kumandari eshte i paprekshem sepse frymezon me cmendurine e tij, duket tamom si MUllah Omari…nicku si ze botha ven, i her do rrasi Salukun ne Burg mbas ca kohe Edvinin…eshte trumcak e as Sorre…sa per cadren u tregu shume i trashe…qe javen e Pare e shaloji ne dru nje ndjekes i Doktorit po kur nuk thith nuk thith.

Saturni

Saluku nuk frymezon me,i kane rene dhembet dhe e kane lene si dordolec te Facebook-u.,Xheli karakterizohej nga shpirti luftarak,aq i nevojshem per betejat e reja qe e presin PDhin

Cecua

Vota per PS-ne na doli dhe vote atdhetarie. Bobo sa acaruse, tani do ti thurin lavde dhe ballistet. Jo cuditerisht shitesi i detit te greket beri koalicion me dule grekun.

Cecua

Xheli? Admiral buriburi? :joy:

Saturni

Harrove si babai shpirteror i shitesit te detit beri koalicion me Bollanon ne Himare.

Cecua

Te iken jeta duke numeruar zullumet e tyre…

Kthupi

Ka dale ndonje numerues dixhital te denoncoje?

SHBA i vuri vulen, krisma nuk ka patur tha, ta gezoni qeverine e re dhe ata qe s’duan te vene te bejne cicin. Kushedi sa hashash do kete marre si pagese ky Lu-ja qe i tha keto fjale.

Cecua

Luse i pelqejne temblat. Speshell braunis for llajf. Me mire mos ti japim ide qytetarit dixhital.

Kthupi

Mes gjithe atyre figurave te shqye…shquara qe nuk do na nderojne me me pjesemarrjen ne parlament eshte edhe “kaubojsi” i cili eshte inatosur dhe i ka quajtur votuesit komuniste dhe delenxhinj.

maksmeto

Ta gezoni qeverine e re, ta gezoni. Tani pas 44 muaj pushtet(sipas kryeministrit tuaj), qe ne fakt jane 45, por nejse se ai ne matematike dhe ekonomi eshte shume i forte, keni dhe 51 muaj te tjere, per te provuar qe keta 44(45) muaj, nuk ishin te mjaftueshem per te mbajtur premtimet, qe tani dhe po nuk i mbajtet, ska gajle, se per 8 vjete ju duhej pushteti, se me shume zor se e mbani dot. Pa dale nje minute, ndoshta une jam gabim, sepse ju provuat qe e morret pushtetin serish, jo vetem pa mbajtur asnje premtim, por per me teper dhe pa premtuar asgje per te ardhmen.

salben

s’ka problem se Dule grekun e shpeton Basha si deputet, e ka vene ne vend te sigurt

Pjetermustakuqi

Edvin Kristaqi,ky madherfaker,san of e biç !

maksmeto

Pjeter, ke rene ne dashuri vella, si lumsi ti.

Cecua

Dhe ka ven camin nen te. Lufto cami qe te nxjerre Dulen deputet.

maksmeto

Se ti kujton se ai kryetari i cameve, lufton per camet? Une nuk e di si votojne camet per te.

Cecua

Maksi, gezohu per PS-ne. Gezohu per motorrin e patriotizmes shqiptare!!

maksmeto

Pse ke dyshim ti, qe nuk gezohem?! Edhe budallai e ve re fare kollaj, qe PS-ja, eshte lidere absolute e frymes me pak ere patriotike shqiptare. Bile thone, qe po nxit varferine me qellimin e mire, qe shqiptaret e raskapitur prej saj, te largohen nga Shqiperia, per te perhapur kete fryme patriotike te raskapitur neper bote, e cila nga ana e saj, po vuan me keq se Shqiperia.

Kthupi

Nuk shkruaj dot gjate se jam ne pune dhe po shkruaj nga celulari po je komplet pa lidhje kur presupozon qe mua me rruhet shume qe fitoi PS. Kam 20 vjet larg, taksat e mia paguhen tjeterkund. Gjynah me vjen per tipa si ty qe jane militante dhe i quajne politikanet “njeri i mrekullueshem” po s’ke c’i ben, i ka jeta keto. Hapni syte e shihni te ardhmen tuaj e te familjes pa politikes s’ja ka pa hajrin njeri vec atyre qe e luajne.

maksmeto

Po jo mor burre se bera shaka, se e di qe asnje prej jush nuk i rruhet per PS, bile svotoni asnjehere per ta. Po ja qe une jam militant I thekur i paarsyeshem, qe i barazoj te tere me veten padrejtesisht.

Cecua

Shiko, kujdes me keto qe thua se po te vjen Ay nga pas me pelqime. Po nejse, dhe ti ja kthem xhanem, sja le mangut.
Kam pershtypjen se se shpejti do krijojne dhe bashkpunimin ushtarak me Kosoven. Dalengadal po ringrene floten detare dhe se shpejti do te shellin dhe avione prape me aerodrome. Dhe nuk do ti perdorin kundra popullit o max. Thuj te verteten, po te gufon zemra!!!

maksmeto

Ma sqaro pak idene e mesiperme, se une vij pak i pagdhendur dhe nuk kuptoj qe me heren e pare, aq me teper qe ke perdorur ca fjale, qe duhen te jene future rrishtas ne shqip, por une kam kohe qe sjam ne Shqiperi.

maksmeto

Nejse mo, po perton te shkruash, por mua po, po me gufon zemra nga gezimi, qe socialistet me patriotizmin e tyre, po forcojne floten detare me avione neper aerodrome.

Cecua

Te jane errur syte o maksi. Lexoje prap. Per gabimet pastaj, ca do bejme i ka perdorimi i shpejte i tastieres se celit keto.

TironciLebetit

maksmeto

Jo, jo sinqerisht jo. Pervoja me ka treguar qe cdo gje ndodh per nje arsye, pavaresisht se po beja shaka me ty, kur po flisje per meritat e socialisteve ne fuqizimin e ushtrise.

Saturni

Ka lene kete te firmes 2M Shqupi dezhurn,te mbeshtetur nga ky trapi qe nuk i behet vone,se ka Trapin president.Fiqo ka mbetur me kembe perpjete ndersa ai tjetri me 4 do kete pesuar atak,ose do jete duke vajtuar mbi foton e Lulushit me Trapin.

dasara

Mos per gjynof si down …

ohsnap

Lajmi i mire eshte LSI nuk do jete me ne pushtet. Kjo parti kriminale ka marre qeverisjen e Shqiperise dhe administraten prej 8 vitesh, duke sjelle krimin dhe rryshfetin masiv ne qeverisje. Se paku nuk do shohim me fytyren e Metes dhe te ketyre qeneve te LSI neper dikastere. Ndersa PD po paguan cmimin e marrveshjes qe beri me Meten ne 2009, dhe marreveshjes se paqarte me Ramen ne Maj, plus qe lista e Bashes ishte me figura te vogla, dhe me disa te rinj qe nga mentialiteti ishin 70 vjecare.

jps

po ti kete thuaj o devolli pa shkolle, leri anal-izat e tjera.

TironciLebetit

Deri dje ishte e Ardhmja e te Djathtes Shqiptare, Juristi me Aresimim Europian, Njeriu viril sipas analistit Gjergj Zheji me kofshe te plote e vithe prej Hamshori.…shif cer te bo Politika si te katandis…Le qe te braktisin te gjithe…shif tek Blogu…u harrua lidhja e forte e Tij Me zotin Trump e vajzen e tij te plotfuqishme.

Per mua edhe Gjigandi i Anetes sado i forte duket keto 4 vjet eshte plak sa per 10 vjet. Kta klyshat…Ben Ahmetaj e Genc Pollo me shoke rinohen si skutha e vec bojne lek e pallojne…

dasara

Skrapali me baben oficer i djathta e Shqiperis lol
Fitun katunaret e 44 se kane struktura dhe e mbajne njeri-tjetrin …
PD i kan hik te persekutuarit dhe qytetaret …u lodhen nuk beri asgje per ata …
E mbushi administraten me maloke …pjesa e hajrit qe ka ngel atje nuk perfaqesohet me nga keta legena qe kane 27 vjet qe vjedhin e zhvasin …keshtu nuk dalin me te votojne …

Ps E kisha fjalen per gocen qe eshte si down… me keq se i jati qe o fishk si fiku thate lol

TironciLebetit

I morrsh tkeqen goces se Koqes se Mones, Ata sillen si me qen pasardhes te Zogollit, kan bo lek per 7 breza e kan pjelle aq sa me shtyp gjirin e Lalzit e Qerretin per 100 vjet…

dasara

Amon çi do paret e tyne …ja trego surrati se kush jane lol

TironciLebetit

Leku modh…Pordhe e modhe …Harbutesi e modhe…mjer komshinjte ene ti as ne Italy nuk je larg sa duhet.

del-ta

nuk është faji i bashës që humbi çeta! basha ishte më i miri në atë stan! thjesht e kuptuan shqipot që çeta nuk kishte asnjë ndryshim nga kaçakët e dikurshëm! pd-së i kanë ngelur vetëm të shëmtuarit,invalidët mendorë dhe fizikë,jevgjit,grekët,dhe xhajet e ish-frontit që spiunonin ata që puthin ndonjë shegë te cepi pallatit!

gjembi

Nderkohe qe pronaret e vertete te Gjirit te Lalzit kane marre… gjithsesi, teme tjeter.

TironciLebetit

Prandaj nuk me pelqejne Partite e shantazhisteve por Partite me Kauza…
Parti e ish-Pronareve, Parti e te persekutumve, Parti e Comve, Parti Ambientaliste…parti me Kauza…por Kauza duhet te shtyhet jo nga te pa-afte apo dembele se shkon puna qe qendrestaret e ish-pronaret per te marre te drejtat e tyre duhet ti lepijne meneren Liderave fuqiplote populiste.

dasara

Per mua ti bejne e ti marrin ere vete ahaha
Se une dhe aty te isha nuk do me arrinin …
jo ketu qe eshte ne mes nje dete i tere …:slight_smile:

bradland

Te mirat e ketyre zgjedhjeve , LSI ne Opozite , Agron Duka jashte Parlamentit , keto deri tani .
E keqja e ketyre zgjedhjeve deri tani , Blushi jashte Parlamentit , ka akoma kuti , shpresoj qe jo .
Sa per Bashen , nuk i thuhet Shqiptareve ne fushate elektorale qe kundershtari ka mbush Shqiperine me Droge se dihet boterisht tani qe Shqiptaret vdesin per pak Droge .

Albano-id

Ps ti falet takses progresive, kaq di me thone, ndonese me reformat e saja eshte perpjekur te sjelli perfundimisht ndarjen klasore, kapitalizmin ne albanie.
Me fare pak politika te majta dhe sa e rriti rezultatin. Imagjino te kish bere plotesisht program social demokrat progresist.
Solla nji artikull interesant te arlind qorrit para do ditesh mbi kontradiktat ideore te partive shqiptare. Peshku nuk e paska publiku.

anon64581289

peshku nuk eshte organ i pavarur. blendi eshte gazetar vete, ka konfikt interesi me kete blog “kolektiv”.
prandaj dhe ketu s’behet asnje analize serioze. veç llogje kavaje.

fitorja e majte do t’i zhduke edhe ata te pakte qe vinin te shanin salen nga nona, me poste standarde pa pike humori apo inteligjence.

anon64581289

kete muziken do ta degjosh me mbrapa. s’besoj se Trump e harron Ramen. do te gjeje momentin t’ja fuse me spond. por do te marre ne qafe edhe shume shqiptare. prit kur te na fuse ne rreth te zi trumpi. ke per te pa pastaj sesi do t’i vene punet rames. dardha e ka bishtin prapa.

TironciLebetit

Ne intervisten para 3-4 ditesh, Basha u pyet per takimin e tij me trumpin edhe per Ramen versus Trump…
Basha deklaroji qe Trumpi nuk ka asnje ide per Edvin Kristaqin…tani po lexove gazetat e nje fshati si shqiperia sigurisht qe do shkruhet ndryshe e do pompohen lajmet sipas midese.

Trumpi nuk e rruan fare per Edvinin, nuk e rruan qe edvini hengri moot me ate intervisten sepse Trumpi vete ska lon moot pa honger vete ne intervista me dinjitare nga gjithe bota perfshi familjen mbreterore ne Angli. Trumpi nuk ofendohet nga Rama…

anon64581289

une nuk thashe qe e rrun apo jo, por qe do te na e fuse te gjthve prej atij rames. dhe foton me bashen e beri me qellimin, t’ja fuste rames. kujto trumpi se shqiptaret kuptojne nga sinjalet. shqiptaret jane kllufa (katunare, i quajti me te drejte dasara). shif ate foton e fitimit te socialisteve, ato femrat atje te therrin si kec per partine, se e kane tregu me vepra ne Vlore.
nashti, sikur neser ne tavoline te diskutohet fati i kosoves dhe serbise. trump do te votoje serbine psh. dhe ja ku NA e futi. per ramen normal qe si rruhet fare. por as per ne te tjeret s’do kete meshire poqese nga ia varet diçka e rendesishme ne lidhje.

STALKER

A mund ta risjellesh dhe ketu ?

TironciLebetit

Trumpi eshte ku te boj noi lek…po te morri ndonje ishull ne Shqiperi per familjen e tij…per Kosoven sduket te boj ndryshime se ato leke qe duhet ti shkurtoje po i shkurto nga medicair i amerikonve me keq se cpritej. Trumpi ka ambasadorin Lu dhe kinezin tjeter Yee dhe ja u ka lon atyre shqiperine se tani duhet te luaj nje cike golf…

kapo

Megjithëse votuesit historike të PD-se nuk dolën në votime, e mira është se ata nuk u shitën, nuk u gënjyen nga partitë autoritare dhe korruptive. Ata janë aty në pritje të një lidershipi të ri që do i japë PD-së një fytyre europiane, morale dhe modernizuese.

46and2

ka ardhe dita e ketyne ca me bo, shyqyr qe ia mrriti kesaj dite edhe shqipnia :))

Kthupi

kapo, pash Zotin me keto postime, tall koqet me ne apo me veten? Jam i sigurt qe s’i beson vete ato qe shkruan, po mbase mendon qe te besojne te tjeret. S’e ke problem te nderrosh mendim dhe te kesh kontradikte brenda dy postimeve madje edhe brenda te njejtes fjali, me pelqen kjo veti tek ty. Tregon konfidence.

Kthupi

Akoma pa mbaruar numerimi filluan filmat. PDIU e humbi ate te Dibres, u bashkua me PS, ja beri 75 Rames. Edhe nja ca te tilla, ndonje Tom Dosh e ndonje Dule duhen dhe i beri 84, per Zotin. S’e mban me njeri pastaj. Timonin ja dhane, t’i heqin dhe frenat e ta lene azat.

Alba2265

PD paska fituar ne devoll
Hidhet vota neper vape
ne fshatra e qytete
mos e cani bythen kurre
devollinjte keni me vete
poplli :grin:

Saturni

Po Devolli ka shume ACDC.Devoll vjen nga pellazgjishtja avdall.Ja shih ACDC dhe shkruaj.

Saturni

Disclaimer.Nuk kam asgje me devollinjte,se gjysme devolli jam vete dhe ka shume burra te urte e te mencur.Po ja qe ka edhe Bodra e ACDC-ra,per fat te keq.

Alba2265

Avdall eshte turqisht po keshtu eshte kur rri me te lebetitmin :grimacing:

Saturni

E dija qe te ka zene meraku me Te lebetitmin.Epo per hajr!

Alba2265

Ti ia mbeshtet gjithmone mendimin :grimacing:

InkuizitoriMoth

kush pallohet me t’lebetitmin, behet edhe ai i lebetitur! me thuaj me çin pallohesh, te them kush je!

Saturni

Se ceshte nje shprehje italiane:Non c’e amore se non c’e … dicka e tille,qe ne pellazgjidht do te perkthehej pak a shume:Ku ka dashuri,ka edhe ca grindje te vogla e ngacmime.

maksmeto

Epo une se marr vesh me ju, i fituat zgjedhjet tani dhe tani jepni e merrni qe te shtrydhni maksimumin e kenaqesise prej saj. Mos u ankoni pastaj kur ta kuptoni, qe kjo fitore, eshte gje kot, se per shumicen tuaj, do te thote ose asgje, ose me shume rrjepje nga ai qe kaq donte prej jush dhe di ai si tjau fus tani.
Persa i perket pd-se, ajo ka probleme me gjykimin real te fenomeneve dhe njerezve duke u shnderruar ne nje parti lokaliste. Pastaj trashegimia komuniste ben punen e vet, njerezit jane ose nostalgjike, ose te varfer dhe me karrakter te dobet, qe shfrytezohet me se miri nga nje parti maestro si ps-ja.

TironciLebetit

maksmeto

Tamam ashtu o Tiranc, ky Edi Rama, nje njeri aq egoist, as njerezit qe i besuan nuk do dhe do shperbleje. Eshte politikani me egoist ne historine e Shqiperise, pa din pa iman, fyell i gjate e pamje imponues, po medioker ne brendesi. Tani eshte bere dhe fallco se hiqet sikur i digjet shpirti per popullin dhe nacionalizmen.

salben

lol, kur do ta mesoni ju lehesit te Berishes qe keto urrejtje mesjetare e diktatoriale nuk funksionojne me?

Nuk vute mend nga shkaperdhimi popullor qe sa vjen e shtohet, zgjedhje pas zgjedhjeje?
Keni dale parti e trete ne nje qark, per pak sa s’dolet dhe ne te dytin, dhe rrezik eshte vetem fillimi.

Nuk behet politike duke mbjelle urrejtje e duke shpifur ndaj kundershtarit, ne vend qe te punoni, sepse keshtu dilni thjesht si buce gojeliga. Populli fitohet duke punuar, jo duke bere bucen.

maksmeto

Ndryshimi eshte qe per PS -ne votojne vemje si ty qe jane me shumice, kurse cdonjeri nga ne qe votojme per pd-ne edhe pse me pak, vlen me shume se nje dyzine juaja me vlera te qemtuara prej secilit. Tani mos me harxho rreshtat se skam kohe te merrem me funderina.

maksmeto

Jo Kapo, nuk e prishi protagonizmi i Bashes, por e prishi percarja brenda partise, e atyre qe nxituan te firmosnin peticionin sot, pa mbaruar akoma procesi. Keta jane ata qe permenden ketu: