Partia Demokratike në udhëkryq

92 postime 4577 shikime 29 qershor 2017 në 02:23 e paradites
bsalaj

Zgjedhjet mbaruan dhe PD pritet të hyjë në një krizë tjetër, - krizën e përgjegjësisë dhe të zgjedhjes së lidershipit të ri. Ka argumente se zgjedhjet janë blerë dhe se opozita nuk mund të bënte më shumë. Ka argumente se opozita nuk i përmbushi pritshmëritë publike dhe përgjegjësia është kryesisht e saj. Ka argumente se qytetarët kanë ndryshuar sjelljen elektorale apo se PD ka humbur sensin e lidhjes me qytetarët. Ka argumente se disa kritikë në parti ndikuan në rënien e numrit të votuesve, se partitë aleate nuk patën angazhim real në fushatë, se sistemi zgjedhor është penalizues, apo se qytetarët nuk votojnë programe por oferta ekonomike. Secili argument ka mbështetës dhe kritikë. Do të duhen shumë netë dimri për të diskutuar mbi to.

Por fakti është fakt: pas katër vitesh në opozitë dhe një bilanci gri të mazhorancës së majtë, PD ka rezultatin e dytë më të ulët historik, pas 1997. Më 2017 PD ka marrë mbi 300 mijë vota më shumë sesa më 1991, kur të votoje për opozitën ende konsiderohej herezi dhe zgjedhjet nuk ishin as të lira dhe as të drejta. Tabela tregon se PD nuk ka vetëm 73 mijë vota më pak, por ka mbi 166 mijë vota më pak, pasi më 2017 në siglën e saj ishin edhe partitë aleate, të cilat më 2013 morën 528,373 vota, kurse katër vjet më vonë vetëm 455,481 vota.

Me të njëjtën skemë analize, PS më 2017 nuk ka vetëm votat e saj por edhe votat e partive aleate që deklaruan bashkimin e votave me PS. Për pasojë, më 2013 PS mori 751,054vota, kurse më 2017 bashkë me aleatët e saj mori 763,999 vota, ose vetëm 8-9 mijë vota më shumë, - gjithesesi nje arritje e madhe per nje parti pas 4 vitesh konsum ne pushtet.

Mësimi? PS pati shkallë mobilizimi të anëtarëve votues 107%, kurse PD humbi 17% të elektoratit të saj të vitit 2013. Çfarë ka ndodhur? Me siguri të gjithë ne e kemi një përgjigje. Por në llogaridhënien në politikë, siç mëson politologu W.M “politikanëve nuk u pëlqen të japin llogari, ata gjithmonë kanë një alibi për dështimet e tyre; militantët më shumë janë të prirur tu shkojnë pas alibive sesa argumenteve, të parat përtypen lehtë dhe interpretohen si të duash, të dytat kërkojnë kulturë, mendim dhe integritet”.

A jemi në atë pikë? Sipas standardeve të W.M. po, aty jemi. Dhe nëse kjo është e vërtetë atëherë nuk ka ndodhur ende më e keqja për opozitën dhe mbështetësit e saj. Nëse jo, pra nëse teza e W.M nuk përkon me rastin tonë, atëherë opozita dhe ajo çfarë ka mbetur prej saj duhet të gjejë qetësinë, argumentin dhe forcën për të kuptuar se ri-ngritja dhe ndryshimi nuk janë çështje statutesh midis grupeve mbështetëse në rrjetet sociale dhe as mentalitet turme të “tokës së xanun”, - por mbi te gjitha eshte ceshtje vizioni, aftesie dhe sensi pergjegjesie. Bazuar ne praktiken e rasteve te njejta analoge ne Evrope receta eshte klasike: transparenca, analiza reale, hapja, pjesëmarrja e gjerë, riformatimi strukturor, vizioni afatgjatë dhe gara reale demokratike midis alternativave për ekip në lidership do të mund të jenë investimi drejt një opozite të re, të aftë, përfaqësuese dhe konkurruese.

Afrim Krasniqi

Pjer

Sipas grafikut siper, tregohet se zgjedhjet me te mira te PD kane qene; 1992 dhe 2009, ndersa 1996 eshte e diskutueshme, pasi ndodhen shume dhunime dhe vjedhje.

Balzac

PD ka per te hecur gjithmone sipas mentalitetit toke e xanun dhe sma prek kush gardhin deri sa i zoti tokes eshte Salibaba. Te tjerat jane metafora dhe ese per artikuj gazetash.

Vlonjat

Dihet gje pse shoku Ramiz u terhoq? Se sikur u zgjodh nga nji votiim plebishitar .

korriku

me shume se analiza zerat ngjajne me gjueti shtrigash te radhes ne PD. Nuk kam degjuar te permendet marreveshja e Bashes me Ramen, nje moment pozitiv per vendin per ctensionim (dhepse Basha e krijoi tensionin in the first place), dhe reformen ne drejtesi.
Si dhe tonet e moderura ne fushaten e PD kesaj radhe.

Arban

Do ta thote me vone sikur tha

Vlonjat

Po si kshu burri president dhe gruja kryetare partie! Allah allah

STALKER

prap Negjiiiii ! :joy:

kur them une qe ajo nuk eshte parti skraparllinjsh por dibranésh

STALKER

seç me thote nje mendje qe edhe burri do dorehiqet. Negji do i beje te gjifa

Vlonjat

Nuk e besoj. S’e leshon presidentit ai. I kishte bllofe ato qe do terhiqej.

Arban

Pse c’ka me shume dinastia Kim. Kokelope ai, kokelope ky. Megjithese ky yni u dobesua per atdheun.

TironciLebetit

Ja futi Monique ene Luan Rames ene Petes, ne fund te fundit sherbetor te Familjes Kokelopa ishin dhe duhet tu shijoje…Tezja ose Bisha di te boje opozite te forte…
Jo po flasin per Oligarki, Baronet e Ligjit te Lalzit, dhe njerezit i ndjekin me respektin ndaj parase se ndyre.

Arban

Nuk i thone kot nga fshati i gruas.

kapo

Kryetari demokrat i bashkisë së Kavajës, Sakja: Do rikthej obeliskun, ‘Dy gishta lart’

“Ai simbol nuk kishte të bënte vetëm me Kavajën, ishte lëvizje mbarëkombëtare që diktatura antikomuniste të merrte fund. Unë kam dhënë fjalën në fushatë dhe do ta mbaj. Unë aty do të hap një konkurs mbarë kombëtar për arkitektë skulptorë piktorë dhe aty do jetë një simbol që përfaqëson atë lëvizje”.

STALKER

Kam pershypjen se eshte me e ngaterruar se kaq puna, psh : ai e di se, tani qe PS ka +70 mandate ne Kuvend (ose troç: qe do qeverise e vetme), do ja nxijne literalisht jeten ne presidence

TironciLebetit

Tek Kaptinmodhi ska rendesi fare sa deputet do kete PS por si mund te perfitoje ne Presidence nga Paligjshmeria si Bandit Skrapari qe eshte. Mos u habit po vodhi flori prap me eskort Presidenciale, e kush do e ndaloje…

Kthupi

Do t’i japi dekoratat me leke tani, do marrin gjithe LSI-stet “Mjeshter i Madh”. Per te tjerat s’ka shume ne dore, rubinetat jane mbyllur.

STALKER

Ne Shqiperi, presidenca varet kryekeput nga Qeveria. Qe nga buxheti deri tek eskorta.
Jari bente qjef se ne qeveri ishte Likja, kaq e thjeshte eshte.

TironciLebetit

Do vjedhi edhe ate pak flori qe kan dekoratat, e do jene prej bronzi…qe ktej e tutje…nuk i ri kaptina pa u fut i cik nqyp

TironciLebetit

Nuk e njef Liken ti, nuk i rri botha pa u bo Mret…Mretneshen e ka Nparti…po mir mer edhe Nexhi nuk dilte kaq hapur ne struktura partie, gjente nonji vend pellumash ne Front…Po nuk ka turp mo ne ate vend jo…dhe analistet qe ju servilosen Arabo-Komunistve, si Saudit mo as si Turq

STALKER

Doreheqja e Vasilit eshte shenja absolute qe lolekopa i ka shume shume keq punet (ne gjithe boten xhanem por ne Shqiperi, te paturit e pushtetit, dmth te Qeverise, eshte gje shume SHUME e madhe - eshte gjithshka ne fakt)

TironciLebetit

Vasili asnje dite nuk ka qene kryetar i LSI, por Mona ka qene kryetare e LSI ne Hije se ajo ka parate. E pe si shperndante Kokelopa para ne Lezhe me Eskorte se nuk ja mbante botha njeriu nga fryka e Policise???
LSI eshte parti familjare me shume leke te familjes por njerezit dhe analistet nuk ja u mba me e thone. A fitoji 3 Mandate me shume LSI nga 4 vjet me pare? Atehere te jape doreheqjen ene Edvini… ckishin per ti punu Sales ta bonte Lirine krietare peDi…

korriku

Vasili e paska ditur se ka qene provizor,
te gjithe emrat gati

nuk dorehiqet tjetri se s’doli force e 1re nga force e 3te qe ishte, vec me nje muaj “leadership”.
Ndersa zevendesja e TIJ, qe ORGANIZON si ASKUSH ne politiken shqipe, megjithe deshtimin prapeseprape i merr karrigen… who are u kidding

salben

Duhet cilesuar qe viti 1996 u konsiderua nga vezhguesit boterore si vjedhja me e madhe e votave ne gjithe historine e vendeve post-komuniste.

korriku

vend te 2te per vjedhje votash ze viti 2009

Cfare korrelacioni fantastik me grafikun e votave, sa me larte grafiku aq me e konfirmuar vjedhja

jps

anal-fabetizmi

Patrioti

Me PDne ne kete derexhe dhe me LSIne shpk nga ana tjeter, Edi&Co paskan per te bo qejf edhe per nja kater vjet.Pa llogarit rrjedhjet e mandateve nga shtatori…
Nejse, tema eshte per PD. Ketyre diteve kam pa anal istet prane PDs qe analizonin humbjen. Pergjithesisht keto jane faktoret qe permenden:

• Mungesa strukturave ne baze si rrjedhoje e nje udheheqje te dobet.
  • Blerja e votes nga kundershtari
  • Perfaqesimi jo dinjitoz ne lista
    Per te treja arsyet me siper bejne me faj kryetarin aktual. Kerkojne zgjedhje te reja brenda partise (disa kane guximin te thone qe plaku mere kesaj rradhe duhet te qendroje larg) po prap ketu mbyllet diskutimi.
    Te treja arsyet me siper mund te jene te verteta, por askush nuk thote qe PDja ka humb rrugen dhe nuk eshte e djathte.
    Pronat, individi, kombi, shteti ligjor jane lene mbas dore nga PDja dhe ne vend te saj kena pa vetem klane, grupe miqsh e amulli. Nese PDja e vjeter e krijoi ket krahature, perfaqesuesit e PDse se re ngelen gjithnje mbrapa qofte ne aksionet e qeverise per te eliminu vjedhjen e korrentit, qofte per inventarizimin e pronave, qofte per reformen ne drejtesi. Te gjitha premtimet e PS me te cilat ajo erdhi ne pushtet nuk u realizuan, por PDja vazhdonte e bente opozite per te mbrojt bizneset e familjes.
    Kam frike se edhe kesaj radhe shume te verteta nuk do thuhen dhe pjesa e gangrenizuar do vazhdoje te bashkejetoje me PDne.
salben

Luli mund te krenohet qe s’e ka shkaterruar PD-n aq sa c’e shkaterroi Berisha.
Ne vitin 1992 1 milione shqiptare ia dhane voten me pasterti per ndryshim.
Pas kater vitesh, katastrofe. Luli s’e ka cuar dot aq poshte.

TironciLebetit

korriku

ke te drejte, korrelacioni leader vs. votat me te pakta, nxjerr Berishen kampion :muscle:

del-ta

100% dakart me ramën(shenasi)! çeta serbe duhet shkrirë e jo ngrirë! puna është se shqipot nuk janë evropianizuar aq sa duhet që të përkrahin kombëtarizmin. prandaj edhe ajo përqindje patriotësh të ngelur në shqipëri zgjodhën ramën(edi) për ti dhënë votën, megjithëse është në nivelet e ulëta të ardhetarizmit,por shume më lart se të tjerët që nuk kanë asnjë gram nga kjo ndjenjë.
kërkojnë arsyet e humbjes,thonë! partia e sali berishës dhe vangjel dules!

kapo

[/quote]

I thokan te kandidoje ky plera,ky eshte ai djali I atij oficerit komunist qe sigurimi I dha burse pasi spiunoj shoket e klases.

InkuizitoriMoth

ti e mbarove misjonin tend si i kunderzbulimit kanadez qe demaskon fuksat 5-leksh, me siguri gjembi e kunderzbulimit amerikan do te hape dosjen per Shenasiun qe ka pallu Torren.

gjembi

Falenderojme komunistet dhe shokun Enver qe i dhane burse te persekutuarit Sali Berisha.

kapo

Pasi la Shkollën e Oficerëve dhe nisi të endej rrugëve duke u futur në shumë grupe të rinjsh e me gjithkënd, e njerëzit e thjeshtë kujtonin se është si ata, por në fakt ai kishte pas misionin, të endej ashtu dhe të shoqërohej me sa më shumë vetë. Këtë e provon dalja dëshmitar në gjyqin tim, personit me emër Lukë Velaj, nga Shkodra. Më ka dalë dëshmitar duke shpifur e zbatuar detyrat e Sigurimit. Unë hëngra nja 12 vjet burg prej tij e Shinasiu për shpërblim u dërgua në shkollën e gjuhëve të huaja, pasi e kreu detyrën mirë”.
Aty edhe u gjend në dhjetorin e studentëve në vitin 1990 e që nisi të bëjë karrierë në PD. Pasi ia tregova Sali Berishës të vërtetën rreth Shinasi Ramës, PD ia tregoi këtë Shinasisë e ai u largua nga vendi për t’u vendosur përfundimisht në USA, ku më kanë thënë se shumë shitet si figurë kombëtare!? Kulmi! :sunglasses:

TironciLebetit

E ku qendron problemi ktu…dikur spiunoji shoket e klases sot spiunon mjekun e hysniut dhe baballaret e Pedit. E keni pas Themeltar e prandaj duhet ma shume respect per Shenasiun nga ju… ai vete iku kurse juve u bot me miliarda dollar pasuri ne vatan. Do thuash eshte xheloz se nuk vodhi ene ky .
Rendesi ka qe sic e besonte sigurimi dje ashtu e beson ene popolo albaneze sot kur tregon horrlliqet e Parise.

kapo

dhe ja kandidati I Sorosit gati

TironciLebetit

Andi Bejtja thote qe Edvini nuk e Dashuroji por e Palloji dhe vazhdon ta Palloje Lulthimin…jo po mos na ngatarroni tani …te me fal Gjembi…

Jo po se kemi akuza nga Moralistet e Leshit te bothes se Papes…qe Politika dhe Pallimi nuk fillojne me P …si shume gjona…te tjera … te VYME

korriku

sa here te eshte thene kapo mos i sillni kot dokumente te tilla se jua zhvlereson doktori bllokut ne krye te PD familjare.
ti vazhdon avazin

kapo

"Lulzim Basha sot është kërcënim kombëtar. Duke marrë peng, dhe duke e grabitur PD-në dhe duke e çuar në atë humbje katastrofale, Basha mban peng zhvillimet shoqërore dhe politike në Shqipëri. Shqipëria për shkakun e tij sot mbetet pa opozitë. Kemi 200 mijë demokratë që nuk kanë marrë pjesë në zgjedhje” tha Patozi

Saturni

Kapo,c’thote spastrimi i PD-se nga komunistet,vazhdon?Pune titanike ke,ta qaj hallin.Po per Komandantin nuk me dhe pergjigje,do ta kape spastrimi apo jo.

TironciLebetit

Cer i bi kjo Kapo, qe do i hudhesh zarat me Patozin??? Nipi i Hysniut ta hudhi Bumjen sot… Kumandari eshte i shit se e ka bothen keq familjarisht…nga Krahu tjeter, Likja me Lobin Rus dhe i padesherishushem per departamentin amerikon…era moot bie kudo…ju qofshiiiii

Alba2265

Xake boj pak pushim :grin:

Balzac

E cbehet me Lulushin e gjore. Deri dje e kishin quajtur deri kukull e Berishes, sot vajten me tej. Perverti Edvin Rama qeka manjaku qe perdorka kukullen Lulush per epshe seksuale. Ta gezoj kukllen PDja dhe Berishet por ta cojne ''on pills" se mos u ngelet shtatzene.

TironciLebetit

Mami si tja boj??? Mos i kthej pergjigje Kapos kur me piet? Pse???
Ty po tpyet njeri per ndonje gjo apo gjenialiteti jot ne kete shkretetire intelektuale nuk vleresohet???
Xakja u zhduk para 1 viti…Qendrestaret jane zhdukur prej 1 jave…do kene fatin e Xakes tone edhe Qendristaret valle???

Saturni

C’beni keshtu mo cunat e PDhit se e habitet dhe Zenin,ia prishet pushimet.Ka per t’ju kerkuar demshperblim si Gjon Gjoni.

maksmeto

Pd-ja humbi, sepse garda e vjeter, duke u lene jashte listave, sabotoi apo qendroi indiferente, pike. Ka dhe arsye te tjera, blerja masive e votes, tradita shpirterore komuniste, personalizimi, euforia dhe moseksperienca ne stilin e Berishes nga lideri i saj, por arsye qe ishin me dytesore.
Pd-se i duhet te ruaje historine e saj, qe jane keta te vjetrit, por do humbe idealistet, nese do flasim per numra. Nese do flasim per idealizma, nuk vjen dot me ne pushtet.
Tani ju jargavanet e Edi Rames, mund te kembengulni dhe gjeni gjithfare arsyesh, qe mund te kene nje doze vertetesie brenda, por kete nuk e beni nga premisat e atdhedashurise dhe unitetit kombetar, qe keni filluar e permendni shpesh si cilesi tuajen, qe as e keni as e keni pasur jashte bazave marksiste, por e beni per te derdhur helmin e urrejtjes ndaj pd-se, qe e konsideroni armike, per shkak te trashegimise dhe mentalitetit komunist qe keni.

jps

Makso - pse s’ben nje pushim keto 4 vjet? :rose:

maksmeto

Une bej pushim 4 here ne vit.

Vlonjat

Jo nuk besoj se do shkojne deri aty sa te zihen si institucione. Do bejne ca kompromise siç e ka treguar koha ne te shkuaren dhe kaq. Ajo qe me duket pak e çuditshme eshte fakti qe bashkshortja e presidentit eshte kryetare e nje force politike. Ndoshta ligji ne shqp nuk e parashikon nje rast te tille por gjithesesi nje bon sens duhet te prevaloj.
Megjithese po me duket se po kerkoj shume :frowning: .

Alba2265

Xakja iku e te ka lene ty veqil te mbash flaken e budallallekut gjalle.turp nga vetja nuk te vjen ,kaq pak self esteem ke sa te citosh andi bejtjen ate burdalla e gjysem ne nje rradhe me kreshnik spahiun e aguridhe te tjera.

TironciLebetit

U bone ti me u ndje superiore mdaj Bejtjes e Nickut nje emigrante e humbur aqe ne Canada o injorante. Kur une ne Ameriqi shof se mediat Jane pushtuar nga Bejtja Blushi Bushati plus Lubonja e Cani…pse faji im eshte moj Mami? Ju fshatarkat e ardhura ne Tiron kaq keni…Andi Bejtja eshte VIP ti kush je ne kete humbetire globale? Ty ste pierdh as Blendi i Peshkut qe eshte Shenjtor! Loser u bone ti me shajt Bejtjen shokun e lubonjes Shullakut bushatit Zenit Tit vasilit e president Bush

Alba2265

po ti qe vjell vrer ndaj cunit te sheqeres ketu 24/7 .ai eshte VIP ish doctor me emr , ish president , ish kryeminister , njeri me influence ti kush je qe te duket vetja superior ndaj tij ?

TironciLebetit

Po jo moj fshatarke…qunit te Sheqrrs nuk po I them qe une do ja masja urinen me mire Hysniut se Ay… po pse ma dhjeu vatanin keto 27 vjet…po e ka thon I modhi perfect…kur katunaria zbret ne Qytet …atdheu eshte ne rrezik… ene une merrem me Mamin…bejtja eshte VIP e bash ke me Qosen Blendi bojne democratic me shume Lek se ty Loser…thanks to zeniiiiiiiii

Alba2265

VIP ishte dhe Gezim Kulufi .e njihte gjithe Tirana .kete fame ke zili ti mo dylber I enveristeve ?

Kthupi

Ej, get a room you two se s’ka lezet. Ka dhe femije verdalle.

InkuizitoriMoth

ç’ju duhet femijve te sillen verdalle aty ku ligjeron xhaxhi pedofili me epruvete urine ne dore qe shpesh eshte edhe pederast ose mbrojtes i tyre?

aleko

Pd-ja humbi dhe do te humbase gjithmone nese do te vazhdoje qe ne berthamen e saj te mbaje kriminele dhe servila te tyre. Ti je vecse nje idealist kokebosh, megjithate pjese e tufes se deleve qe per bari kane nje kriminel dhe njekohesisht shpellar.

InkuizitoriMoth

Por, aty për aty, Andi Bejtja ia priti me një batutë:

“Ajo nuk ishte dashuri por thjeshtë pallim. Rama mbaroi punë me Bashën”

Thoni masanej qe un nuk jom vertet i moth! Pak nga pak po perhapet ne bote dituria dhe urtesia ime.

jps

Lere don kishotin rehat se ka 30 vjet qe lufton komunizmin me tastiere ne dore.

Alba2265

Ai nuk ishte pallim , ishte vetetime -tha poeti :grin:

InkuizitoriMoth

ishte pallim si vetetime - tha i Modhi.

Alba2265

Kama sutra e pulitikes shqiptare- :grin:

InkuizitoriMoth

jo vetem shqiptare.

maksmeto

[quote=“aleko, post:72, topic:2900, full:true”]
Pd-ja humbi dhe do te humbase gjithmone nese do te vazhdoje qe ne berthamen e saj te mbaje kriminele dhe servila te tyre. [/quote]

Nese eshte e vertete kjo, qe une dyshoj, mund te te them me siguri, qe nga ana tjeter kjo eshte arsyeja pse fiton PS-ja.

Po une e pranoj qe jam idealist, qe ne nje kendveshtrim te caktuar eshte dobesi, por ne asnje kendveshtrim une nuk jam kokebosh. Ne rrafshin personal, kam arritur shume me teper me mendje vetem, se te tjeret arrijne me krahe dhe mendje kombinuar. Por nuk dua te flas me shume, sepse nuk vjen behari me nje lule.

Arban

Te jete ai lapsusi frojdan kur Rulka thote: mes FEMRES e mashkullit, mes SE DJATHTES e se majtes, mes HAJDUTIT e te ndershmit?

TironciLebetit

Tani mashkull me te shpif se Rruli zor se gje, hajdut po e po, Sala luften e korrupsionit me Artan Hoxhen, Notarin e Genc Rrulin e filloji…me Zuzanen nomin ka bo kur e kishte zuzin sekretare ekonomike te Sales…
Skandali eshte qe njerez karriere ne politikie bihen ne kete lloj diskorsi hyper seksual ne Publik …sikur jane tek Peshku. Nje njeri qe flet si Rruli nuk mund e perfaqesoj te Djathten e Konservatoren e Tradicionalen… Po nuk u plasi per te Djathten ktryre mo, kta te djathten e kane mjet per te ardh ne pushtet me vjedh. Nivel i dobet intelektual nga nje individ qe shihej si nga me te balancuarit.
Sa per Freudian Slip, kush e ka inot Hajdarin per Hajdar ka nevoje …ajo dihet…po ky eshte ene shume i shpif…kush eshte ai mashkull qe pallo Rrulin???

Arban

E kisha fjalen qe me te djathten ai kupton PDhin. Ja shih ketu per kete HAJDUTIN e drurit te arres, edhe Sala donte me e fut te burg. Thone qe ky ka qene mamuthi me i madh ne PD, domethene ka bo me shume pare nga te gjithe

TironciLebetit

Tani ky Rruli ka qene mik i ngushte i Edvinit …po ashtu ene Ben Imami…Kjo lufta e modhe per PeDin nga keta te dy te pakten me jep te kuptoj qe per Imamin e rrulin eshte heq triska e frontit. Kta as leket e vjedhme e quajne padrejtesi ti kthejne…edhe ca dite ne Hapsana buk dun me i kalu.
Nejse nivel shume i ulet fjalimi publik nga Intelektualet Shqiptar se nga Ujku Cerrikut e Ardi Daullxhiu nuk presim shume.

Arban

Edvini i ka miq te gjithe. Vetem me njeriun qe ka vizione te qarta eshte armiqesuar.

Kthupi

I mbaruan leket e vjedhura nga INSIG-u Rulit qe po gerthet? Po bente plane te ishte minister prape nga shtatori?

TironciLebetit

Di gje ? E ka uruar Ay Njeriu per Fitoren Spektakolare Edvinin apo e frenon Qelozia e Ligesia? Kundershtarin them qe duhet ta respektoshe dhe kur ta merr Fitoren nga duart.

Arban

Vetem paret nuk mjaftojne kurre.

Arban

Eh, gjithmone do te kete Moxarta dhe Saliera.

Kthupi

Jo pra, sikur e tha publikisht qe nuk do ta uroje se nuk ishte fitore e paster, ishte me vota te vjedhura.

TironciLebetit

Po gruaja e tij a e di qe Ay tek Peshku mburret se e Pallo mire Edvinin???

Arban

Grate jane xheloze per grate e tjera, jo per burrat.

TironciLebetit

Mire e ke …skan si te konkurojne grate me burrat per pune Hajdari…Burrat lindin me Te

Arban

Me duket sikur njeriu i vizioneve te qarte eshte xheloz per dashurine e re mes Pallosh Romeos dhe Lulush Zhuljetes.

TironciLebetit

Le te themi qe ndjehet i lene menjane e i kane ofenduar bagazhin e kapacitetin…dhe pikerisht ne kete kontekst politik…ku te gjithe flasin per Treshe …Vetmia Vret.

Arban

Po pra, tani sikur nuk ka me “il terzo incomodo”, tani “il terzo e molto comodo”, ne kete epoke ngambrapa.

Alba2265

U bone ti me gjyku .Ruli eshte VIP po ti kush je ?nje emigrant I humbur :grin:

gjembi

alba me zamete, ajo kokeverdhja qe perdor nuk eshte per qeshjen. :slight_smile:

Alba2265

u korrigjua .flm gjembi.
nashi shtrember te rrime e drejte te flasim arsyeja kriesore qe humbi PDja ishte as me pak e as me shume :HASHASHI.po eshte kondraligjit e kabim por duke anatemuar hashashin qe eshte veprimtaria kryesore prodhuese e vendit I trembi votuesit sidomos ne zonat rurale bastione te se djathtes duke I vene perpara dilemes; a do votojme per keta qe premtojne te na djegin plantacionet e hashashit qe na mbajne me buke apo do votojme per PS qe shikon nga ana tjater .