Nfl 2018

121 postime 10080 shikime 5 shtator 2017 në 07:06 e pasdites
Kthupi

Te enjten fillon sezoni i Liges Kombetare te Futbollit amerikan (NFL). 32 skuadra ndeshen per qellimin final; ngritjen e kupes Vince Lombardi. Sipas tradites, ndeshja e pare luhet mes fituesit te kampionatit te kaluar dhe nje kundershtari te caktuar sipas nje kalendari qe Liga krijon cdo vit. Kete vit ndeshja e pare eshte mes New England Patriots dhe Kansas City Chiefs.

Kete teme po e hap me shume per te diskutuar me ata qe e ndjekin si dhe te informojme ata qe jane te interesuar te mesojne me shume rreth futbollit amerikan.

P.S: Pse nuk ma ruan titullin sic e shkruaj? Une shkruaj NFL, titulli del Nfl.

Xixa-g

Kthup,

është problem i konceptimit të PPU kjo çështja e titullit. Në gjendjen e sotme, nuk mundet të shkruhet një titull me germa të mëdha (përveç germës së parë).
Kjo gë duhet rikqyrur me programuesin.

InkuizitoriMoth

o kthup, provo t’i ndash germat me pike midis, ose me hapsire parazitare midis.

Manjola_Tirana
Xixa-g

Inkuiz,
As me pikë as me hapësirë parazitare nuk e rregullon gjendjen. E provova vetë (sikundër mund ta provosh edhe ti vetë - meqë të kanë dhënë yllin e sherifit PPU).

Kthupi

E provova dje me hapesire po s’ndryshoi, keshtu qe dhashe doreheqjen.
Nejse, s’ka shume rendesi kjo. Rendesi ka te fitojne Patriotet kampionatin.

InkuizitoriMoth

Br3dharaku

@Kthupi, ndrroje pak foton t’lutem qe ta lidhesh tamam me situaten.

Kthupi

Jam cik supersticioz me thene te drejten, prandaj nuk vura kete. Ke degjuar per SI cover curse?

Br3dharaku

jo :roll_eyes:

Kthupi

September 2008 - Tom Brady appears on the cover of SI magazine. During the first quarter of the first game of that season Brady tore his ACL and his MCL, courtesy of Bernard Pollard, effectively ending his season. Ky Pollardi demtoi edhe Wes Welker nje vit me pas, edhe Gronkun 2 vjet me vone. E kemi patur si ters me cilendo skuader qe ka luajtur.

bsalaj

Jinx, big time. :joy:

Br3dharaku

Shpresoj qe gjithe tersi iku bashke me Edelman. Vertet sulmi eshte prape bombe po energjia qe sjell Edelman, nuk ka te krahasume me asnje tjeter. OK, mbase e krahasushme me Gronk kur eshte ne dite te mire po eshte sport i forte, nuk i dihet asnjehere. Fakti qe hoqen dore nga Brissett dmth qe te pakten ne leter, Brady duket fuqishem dhe mjafton si garanci vec Jimmy G. heperhe.
Une do genjeja po t’mos them qe dhe nji titull tjeter (e pastaj nji tjeter) nen TB12 do ishte gje fantastike po nuk kam pike dyshimi se nuk kane per t’u perserit najher emocionet e 2 titujve te fundit, per vete menyren si rodhen ngjarjet

Kthupi

Individualiteti i nje lojtari veshtire te duplikohet. Sulmi eshte OK, ky Dorset qe kembyen per Brisetin s’besoj te qullose gje, po kane arme te tjera. Next man up thote trajneri. Hogan, Burkhead do kene role me te medha besoj. Edhe Lewis me mire se vjet, qe erdhi pas demtimit. Friken ja kam Offensive Line. Offensive line eshte OK, not great. Mbrojtja e Houstonit psh ndaj kesaj OL ben dasme. Edhe Atlanta.

Megjithate, in Bill We Trust. Fituan 11 ndeshje pa Brejdin, fituan SB pa Gronk, prape ne playoff dalin, me pas kismet.

Sa per emocionet, me ty jam. E vetmja menyre se si mund te shtoje emocionet nje titull tjeter apo 2 eshte ajo qe mungon; perfect season dhe te mundin Giants ne finale. Ajo qe ju shpetoi ne 2007.

InkuizitoriMoth

@Xixa-g, po ti pse s’po na thu ndonje gje per futbollin amerikon?

Fikret

U shkund dhe nji tapet ceremonial

Aj me bismila

Kthupi

Na ngjethen mishte, e?

Kickoff time! Ishalla per mire ky vit.

Kthupi

Kthejeni dhimbjen ne force cuna. :smile: Edhe nje cike optimizem; 3 heret e fundit qe Patriotet humben ndeshjen hapese ne shtepi, kane fituar SB. Madje 2 heret e fundit dolen dhe 1-3 ne preseason, si kete vit.

Xixa-g

ç’të them? ja për shembull, nuk jam ndonjë tifoz i thekur i këtij sporti
Të them të drejtën, gjithmonë më ka ngjarë si një farë koreografie e dhunshme, një lloj baleti muskuloz me kaska në kokë, as mish (rugby) as edhe peshk (futboll). E vetmja gje origjinale e saj është emri “amerikan”.

Në të kundërt, sa e ndjek peshkun (futbollin), aq më tepër jam i dhënë pas mishit - rugby-s prej vërteti (atij të kontinentit të vjetër dhe të vendeve të Commonwealth). Aty burrat ndeshen me trup dhe s’kanë nevojë as të turren me vrap si të marrë, as edhe të mbajnë helmeta.

InkuizitoriMoth

pyetja ishte sa per te ngacmu, se e merrja me mend qe nuk te intereson. Ne fakt as mu nuk me interesoj, nuk e kuptoj, ve re vetem agresivitetin si gje negative, dhe besoj se asnje nga kontinetni i vjeter e kupton. Duhet te jetosh ne Amerike, e ndoshta kupton, sepse ne fakt dallimi midis futbollit kontinental dhe futbollit amerikan eshte tregues i persosur i dallimit midis karakterit evropia dhe atij amerikan.

Kthupi

Une prandaj e hapa temen, qe jo vetem ata qe e kuptojne dhe ndjekin lojen te diskutojne, por edhe nese ndonjeri ka deshire te dije me shume te shkembejme njohuri.

Pare nga jashte, nese nuk i di rregullat ashtu duket, si nje grup burrash qe shtyhen si demat thote nje i afermi im. Por kur i kupton rregullat e lojes e kupton qe ka shume strategji, cdo aksion qe behet apo skeme mbrojtjeje ndaj aksionit, ka strategjine e saj. Mua kjo me terheq shume, ana strategjike e lojes. Nuk mund te them te njejten gje per bejzbollin, i cili me duket i merzitshem. Gjithashtu megjithese mund te duket si rremuje kur luhet, ka shume rregulla. Rregullorja e NFL ka 90 faqe, krahasuar me futbollin qe me ngjan se ka 17 rregulla gjithsej.

P.S: Skuadra e Nju Orlins ka nje lojtar shqiptar, Kristjan Sokoli, nga Shkodra. Ishte dhe nje tjeter me Tenesi, por nuk luan me.

InkuizitoriMoth

E marr me mend qe si loje duhet te kete vlera nese njeh rregullat, personat etj, por mundohem te them ndryshe ate qe kam thene ne komentin me pare.

Kultura amerikane ka nje agresivitet dhe banalitet, nje lloj traplliku adoleshentor, ne raport me ate te kontinentit te vjeter te intelektuarit pensionist buzeholle. Pak a shume eshte raporti dyfelor komplementar i lashtesise midis Athines helene dhe Romes romake. Ky raport, si atehere ashtu edhe tani, eshte shndrruar gjithnje e me teper ne kohe si konflikt gerr verr ne te gjitha nivelet dhe fushat. Kohet e fundit eshte pershpejtuar akoma me teper me Trump Trapin, qe eshte me teper nje shenje e Fundit, se nje shkak i Fundit. Pra mos prit qe ne :stuck_out_tongue: evropianet te pelqejme futbollin tuaj dhe kafen tuaj 1 liter leng geshtenjash.

Pare nga nje vizion me siperan, behet fjale per nje deshtim historik te Perendimit dhe Krishterimit, dhe e sigurte qe vazhduar me kete stil, fati i Perendimit - dhe i shqiptareve qe kane identitet evropian kadare pordhi kali n’der t’honit - do jete si i Romes dikur te shkaterruar nga vizigotet. Megjithate ju vazhdoni te shifni neshje dhe te palloni ronshem, se nuk mund te beni gje tjeter perveç roma pertomes.

Fikret

Po amon mos me shaj Ameriken se te dhjes Evropen :smile:
Po Evropa e çojti agresivitetin/dhunen nga mjet/instinkt mbijetese ne art plaziri/kenaqsie.
Juna msuet shpatat e stampuara, ne ju msojm shkopin e bejzbollit :smile:

Kthupi

Sic tha dhe shoku me lart, dhunen nuk e shpikem ne, e kemi marre nga paraardhesit, ata qe bene kryqezatat, 2 luftra boterore, etj si keto. Po ata qe shpiken dhe regbi, ku bazohet futbolli amerikan. Pervec basketbollit, 3 sportet e tjera madhore ne Amerike i kemi “te jashtme”.

Jam dakort qe futbolli amerikan vs futboll evropian eshte treguesi me i mire persa i perket kulturave dhe mentaliteteve te dy kontinenteve, por jo per hir te agresivitetit, ose me sakte jo aq shume per hir te agresivitetit. Mund ta shtjellojme me shume ne nje teme tjeter dhe te futim elemente te tjera krahasimi si natyra individuale, komercializimi, etj. qe vihen re dhe ne bejzboll, basketboll e hokei.

Xixa-g

Kthup,

Me ç’thua, të paktën s’ke se si e perifrazon atë fjalën e Skënderbeut të mbajtur në Krujë:

“Dhunën nuk e solla unë po e gjeta këtu, mes jush…” pasi ata që u gjetën në atë vend atje, dinin veç të dhuronin gjeldeta ardhësve të etur për të tjera gjera.

Kthupi

Persa i perket Evropes jo, por ne kahun tjeter mendoj se po. Agresivitetin nuk e sollen amerikanet ne sporte, por ndoshta amerikanet gjeten menyren si te perfitojne prej tij, duke e bere madje pjese te asaj cfare terheq dike ndaj sportit. Psh hokei qe ishte loje indiane, amerikanet bene “dyluftimin” pjese te lojes, ku dy kundershtare lene shkopinjte, heqin dorashkat dhe zihen me grushte.

P.S: ne fakt po mendoja fjalen e Skenderbeut kur shkrova postin me lart :slight_smile:

InkuizitoriMoth

kjo menyre per te spostuar me marifet thelbin e problemit nepermjet komerçializmit, individualizmit, sociologjizmit e bjeri t’i biem me izma, eshte me teper evropiane se amerikane.

Kthupi

Une s’po i shmangem problemit, por po them qe ky eshte problem tjeter qe s’ka te beje me temen. Kjo teme eshte njesoj si kur diskutojme per ndeshjet e futbollit, por eshte nje sport tjeter. Vetem aq. Nese ti kete e quan problem eshte tjeter pune, por per mua mund te diskutojme diferencat shoqerore/sociologjike pare ne prizmin e sporteve, por per te mos hequr vemendjen nga sporti si sport, mund te perdorim teme tjeter, qofte edhe “Diskutime te lira”.

InkuizitoriMoth

he kjo tani eshte menyre puro amerikane e spostimit pa asnje marifet te thelbit te problemit.

Meqe ke kete hall, kte mund ta kishe thene qe ne fillim pa u futur ne historine e kryqzatave qe kane ndodhur kur Amerika nuk ishte ne projekt akoma.

Kthupi

Cili eshte thelbi i problemit se une nuk m’u duk se shtepia ndonje problem.

InkuizitoriMoth

eshte ky ktu:

Kthupi

Po pra dhe une e pranova, por ti e lidhe me agresivitetin kete, dhe per kete pjese nuk jam dakort. Ka shume gjera qe hyjne ne krahasimin mes kulturave dhe lojerave, por agresiviteti nuk mendoj se eshte nje prej tyre, te pakten jo ne aspektin qe evropianet jane me pak agresive se amerikanet. Nuk e sollen amerikanet agresivitetin ne kete loje evropiane, ishte aty, por ata diten ta shfrytezojne per te bere me shume para, duke e kthyer lojen ne nje shfaqje gladiatoresh.

InkuizitoriMoth

jo ush po gomor pranove ti, nese pranon qe futbolli eshte tregues per mendesite dhe karakterin, atehere mbaje n’tullumt agresivitetin, sepse dalluesi kryesor midis dy llojeve te futbollit, eshte agresiviteti, tipari me i rene ne sy i futbollir amerikan, te cilin vuri re edhe xixa qe ne fillim.

Kur fola per agresivitetin, fola relativisht, dmth ne raport me ate …, nuk thashe qe amerikanja eshte agresive dhe zviceranja nuk eshte.

Jane te dyja agresive, siç eshte edhe kinezja dhe çdo tjeter, por i krahasova midis tyre, njesoj si krahasova helenen me romaken si paralel historik. Eshte evidente qe kultura helene eshte me mendjeholle, me paqsore, me kulturore, me intelektuale, e shume “me” te tjera se romakja qe eshte me trashanike, me luftarake me agresive, me ekspansionise se helenja. Sapo thua kete evidence me sa banale reagimi i intelektualit te shquar romak eshte: “nuk eshte e vertet, sepse lufte e Trojes e bete ju greket e mutit, nuk e beme ne romaket e kakes!”, “Leonidha ka bere lufte ne Peloponez!, qytet-shtetet greke kane bere gjithnje lufte midis tyre!”. Eshte evidente qe kjo lloj nderhyrje eshte per te dhi muhabetin, sepse pergjegjsia per luften e Trojes eshte e te dyja kulturave meqe jane vazhdim i njera tjetres, edhe mitologjine e kane te njejte, romaket kane ndrruar vetem emrat. Po njesoj mitologjia amerikane dhe evropjane eshte krishterimi, dhe per gabimet e kryqezatave pergjegjsia bie mbi te krishteret, amerikanet nuk jane jasht loje ne kete rast, nuk jane si budistet ose si myslimanet.

Kurse nderhyrja e modhe intelektuale, qe dallimet jane sociologjike, komerçialiste, marksiste, etj qe fusha e futbollit amerikan eshte ndryshe nga e futbollit evropjan sepse ne shkallet e stadiumit evropian komerçializohen qofte dhe kikirike, ndersa ne shkallet e stadiumit amerikan komerçializohen hamburger me coca cola, eshte per t’i bere edhe shurren muhabetit siper.

Perveç kesa reagimi eshte si kalamajt e vegjel, çdonjeri kerkon te mbroje me çdo kusht shtepine e vet qe “… eshte si shpirt, se mami im me ve biberonin ke goja, dhe un e thith!”.

Ja shih se si kam quajtur njeren kulture adoleshenti, tjetren prej pensionisti, pra dy fele qe jane e njejta gje ne thelb (aty ku po ben mutin dhe shurren ti dhe ne pergjithsi intelektualet e shquar evro-amerikane), jane dy fela te te njejtes sume.

Me tu merzit muhabeti, si kalamaj egocentriste, lexonet çfar shkruhet vete, tjetri vetem pjerdh kot.

Fikret

SuperTomBrady sot…
Pu pu pu si qeka, :fire: dhe fjuri

Kthupi

Po bien te gjithe si mizat. Gronk, Dorset, Hogan te lenduar sot. Amendola, Hajtauer qe nga java e kaluar.
Me Hjustonin javen tjeter do ta kemi pisk.

Fikret

Jan lojnat e BillBilliçikut me vu ne seder mbrojtjen :slight_smile:
U msuem me te.
Eshte gjeni.

Kthupi

Speaking of genius: Brejdi po korrigjonte arbitrat dje. Dy here i korrigjoi, te dyja heret i sakte.

Toni Romo si komentator eshte njesh. S’me besohet qe po e them po ishte vertet nga rastet e pakta ku komentatori thote gjera me vlere gjate ndeshjes. Per te mos thene qe do ishte mire dhe si trajner mbrojtjeje se i parashikon aksionet para se te ndodhin. :smile:

Br3dharaku

jo se nuk pritej po Atlanta duket njesoj sic e mbylli vjet. Eshte shume heret per ta parashiku po deri tani per mu eshte ekipi me i ekuilibrum mbrojtje-sulm

Kthupi

Sic thone ne NFL, you’re only one injury away. Kansas City fitoi 10 ndeshje rresht vjet dhe humbi ato te fundit mezi hyri ne playoffs me wild card.

Beliciku thote “nuk e di cfare skuadre ke ne ato 4 ndeshjet e para.” Pasi vlereson performancen e cerekut te pare, atehere e merr vesh. Une s’mund t’i dal kondra, :smile:

Kthupi

Komenti qe me beri me shume per te qeshur ne lidhje me ndeshjen e Patrioteve dje kishte te bente me ate penalltine “12 men on the field” ne pjesen e trete. Nuk e vura re dje po lojtari i 12 qe s’kishte dale nga fusha ishte Manti Te’o. Gazetari per te shpjeguar hutimin e tij shkruante “he was looking for his girlfriend in the stands”, lol.

Per ta kuptuar kete se eshte cik si inside joke per ata qe s’e dine, kerkoni ne Google per Manti Te’o girlfriend hoax dhe do lexoni nje histori te cuditshme nga koha kur Te’o luante ne kolegj ne Notre Dame.

Br3dharaku

Hightower eshte dita-dites. Ky dhe lajmi i Gronkowskit, jane 2 lajme te mira sot.
Nuk m’pelqen menyra si BB e trajtoi rastin e M. Butlerit.
Po t’mos kish qene per ate, sot BB dhe TB do e kishin numrin e trofeve 3

Kthupi

Nuk do t’i kushtoj shume rendesi qe tani atij muhabeti. Po te ndodhe edhe disa here te tjera mbase. Per dje, ka mundesi te kete qene muhabet tjeter. Mund te kene pare matchup me te mire mes Rowe dhe Coleman se Butler eshte cik me i shkurter. Ai Gilmori s’po qullos gje akoma, mori 12 milione kot. Me mire luajti Jones, fourth stringer.

Pjetermustakuqi

Trampi kishte ba thirrje mos me e ndjek kte.

Kthupi

Jo jo, i zgjidhi gjithe hallet e tjera te amerikaneve tani ka kthyer steken nga NFL dhe lojtaret qe protestojne kur luhet hymni. Ju tha pronareve qe t’i heqin nga puna ata bij kurvash, ashtu sic i ka hije nje presidenti. Kjo eshte gjeja e fundit qe ka mbetur pa u zgjidhur ne Amerike.

Kthupi

Shiqir qe jemi mesuar te fitojme ne 2 minuteshin e fundit.
Tani Atlanta ka mbetur si loje e veshtire pastaj kismet ne playoff kush del.

Fikret

Brady i Magjishem!

Kthupi

Si gjeth. :smile: 5 sacks e prape ne kembe: Po hedh me shume pasime te gjata tani qe eshte 40 vjec, sesa keto 17 vitet e kaluara.
Keto fitoret ne minutat e fundit me kujtojne Patriotet e viteve 2000, kur I fitonin te gjitha me breke neper kembe.

Kthupi

E kisha nje parandjenje qe kur po benin planin pa u rreshtuar, thashe “this is going to Cooks” se gjithe ndeshjen po e bllokonin dhe dilte Hogan i hapur fare. Ishte lodhur Hjustoni dhe mendova nuk do ta mbulonin dot Cooks.

Sa te mesohet cik me Brejdin ky dhe e sheh ne playoff si do jete. Vetem te mos demtohen.

Kthupi

Paska fitu Bufalo, Tobestakfrullah. Humbet Denveri dhe Pitsburgu, fiton Bufalo.
Ka per te humbur dhe Green Bay sot.

Fikret

Esh me fat Amerika se ka edhe kush ia hedh rraketat Kimit, edhe kush ia pret.
Alta preçizjone :grin:

zeqo

Kur s’te terheq s’te terheq mer vlla, me zor se shikon dot.

InkuizitoriMoth

Fikret

Mir ai, po kto qi i bin portierit :smile:

Shife shife Zeqo se ta qes une nji permeso prej z.Trump vetem per Patriotsat :smile:

Kthupi

Ajo s’eshte asgje fare zeqo. Shiko nje cike kete:

InkuizitoriMoth

Edhe kjo e jotja s’eshte asgje fare kthup. Shiko nje cike kete eros-thanatos te futbollit agresiv-erotik amerikan ngambrapa qe nuk i pelqe xixes:

Kthupi

S’te terheq si loje zeqo, apo te duket sikur s’te terheq se nuk njeh rregullat? Se dhe mua fillimisht ashtu me dukej, sikur s’me terhiqte ngaqe s’e dija c’po behej.

gjembi

Fiqo, po me zhgenjen shume qe ende po ndjek Patriotsat! Nuk po ndjek direktivat e idhullit tend per ta bojkotuar NFL. Mos po te prishet mendja dhe ty o fiqo?

zeqo

Me thene te drejten nuk e kuptoj kthupo, ndaj s’e ndjek, nuk du mo me u bo addicted, i kam me bollek😀

Kthupi

Nuk behesh addict me 3 ore e gjysme qe shikon nje ndeshje te dielen. Kap nje skuader dhe ndiq vetem ata, s’ka njeri nerva te shikoje gjithe kampionatin.

Tani kshu ne distance eshte cik veshtire te shpjegosh lojen dhe rregullat, duhet te jesh me TV perpara. Po te kesh ndonje pyetje, pyet se mbase te ftillojme. Nuk eshte shume e komplikuar megjithese duket ashtu. Mbaj mend erdhi babai i nje shoku para nja 10 vjetesh dhe shoku im bashke me vellain ndiqnin NFL. Filloi ta ndjeke dhe plaku 70 vjecar, dhe u be aq esnaf sa i merrnim mendjen per te luajtur lloto, cila skuader kishte me shume shanse dhe pse. :smile:

Fikret

Ne e bom tonen.
Buuuuuu

Br3dharaku

fiton miku ket jave dhe barazon rekordin e fitoreve per vendin e pare, 36 ndeshje para Peytonit dhe nja 60 para Favre

Kthupi

Ca fitoresh per vendin e pare? Se me fitore totale ai ua ka kaluar qe vjet ne dhjetor.

Favre per mua shume overrated. Krahun kishte te forte po si loje nje mut. Gunslinger ishte, vetem hidhe e ku te ngeci, ndaj dhe titulli “Mr. Interception”.

Br3dharaku

ne total, regular season only, Favre dhe Peyton kane 186 secili. Brady ka 185

Kthupi

Manning ka qene gjithmone dhe akoma eshte media darling keshtu qe i gjeten dhe atij nje titull “best regular season QB” si keta qe marrin cmime vetem me pjesemarrje. Who gives a shit? You don’t win a SB by being the best during the season. Futbolli me i mire luhet ne dhjetor… dhe ne fushe te pambuluar, jo ne dome :slight_smile: Akoma dhe sot per mua, pas ketyre 2 SB te fundit, ndeshja e trete me e bukur eshte Snow Bowl me Oakland ne 2002.

Fikret

Spat gjo sonte.
Asnji gju i thyer.

Kthupi

Prit mre se sa filloi ndeshja. Ka dhe nja 3 ore. Dikush do vritet.

Kthupi

Ai Herkuli eshte ref akoma? S’e kam pare kete muaj.

Kthupi

E dija qe isht avukat, po s’e dija nese arbitron akoma. Still a ref, I guess.

Xhizes, Xhozef end Meri, ca furtune. Tani qe u be fusha kenete do plotesohet dhe deshira e Fiqos.

Kthupi

Ta plotesoi deshiren Cikago oj Fikret. Linebackeri e qeroi njerin, e hoqen me barrele. Ishalla shpeton me concussion e s’ka thyer qafen.

B-O-H-I-C-A

Tifozat e Tomorr Bradit kane ra squk. Kshu osht kur zgjohesh dhe shef qe New York football J.E.T.S. jane siper teje ne klasifikim…

Br3dharaku

nuk di a pe ndeshjen po Pats ishin a 4th down larg fitores. Ajo 4th down dhe 15 u kthy ne 1st down se gjasme e kapi prej helmete…ajo prekje mund te ishte po kapje jo njehere.
Mgjte nqse historia na ka mesu dicka, eshte qe Pats dhe Brady dine ta kthejne situaten. Mbrojtja ka nevoje per permirsim po nejse, sezon i gjate

Kthupi

Fituan Superbollin Jetsat e s’e morem vesh? Se edhe sexy Rexy fitonte SB ne offseason ose pas ndeshjes se pare ku mundte Patriotet. Si Shqiperia qe eshte e para ne grup pas ndeshjes se dyte :sunglasses: Jetsat s’kane per te kapur playoffs sivjet, mos u kruaj kot. As Dolphins.

Edhe me ate mbrojtje cope-cope dhe prape ndeshjen e sollen ne 30 sekondat e fundit. Ai Gilmore duhet te rrije ne stol nja 2 ndeshje qe te vere mend. Edhe Browner tha dikur “I’m going to continue to play aggressive” po e pa veten ne Luisiana sezonin pas atij.

Kthupi

@zeqo te enjten luajne prape Patriots me Xheksonvilin e FL, keshtu qe ndiqe ndeshjen te mesoc :).

Ka 5 menyra per te shenuar:
Touchdown - 6 pike
PAT(Point after touchdown) - 1 pike
Field Goal - 3 pike
Safety - 2 pike
2 point conversion - 2 pike

Shumicen e lojes njera skuader ka sulmin ne fushe, tjetra ka mbrojtjen. Grupi i trete I lojtareve quhen special teams dhe perdoren ne pjese te vecanta te lojes si psh kur ben kick off per te filluar lojen, per field goal ose per PAT.

Qellimi per te avancuar ne fushe eshte te kalosh vijen e verdhe.qe duket ndonjehere (eshte elektronike, vetem ne TV e shikon). Vija blu qe shikon kur dy palet ndodhen perballe quhet line of scrimmage.
Sulmi ka 4 perpjekje per te marre 10 jarde, domethene te kaloje vijen e verdhe. Prandaj kur shikon 1st & 10, domethene eshte perpjekja e pare dhe te duhet te marresh 10 jarde. Kur je ne 3rd & 2, eshte perpjekja e trete dhe te duhen edhe 2 jarde per te kaluar vijen e verdhe. Po qe se e kalon dhe mund te vraposh akoma, mund te vraposh deri sa te te ndalojne. 1st and 10 fillon nga fillimi kur kalohet vija e verdhe.

Ka 2 mundesi per te avancuar, ose pasime nga ajri tek wide receivers dhe tight ends, ose running game “nga toka” duke perdorur running backs ose fullbacks. Pasimet perpara i ben vetem quarterbacku, perndryshe po qe se dikush tjeter pason, ai mund ta hedhe topin vetem pas.

Ja kaq e thjeshte eshte :smiley: Shikim te kendshem. We’ll make a Patriot out of you after all :smiley:

B-O-H-I-C-A

Faleminderit shoku profesor, pergjigjet Zeqo. Po Xheksonvili i Florides sa ekipe ka , se njoni luan me Pitsburgun e Pensilvanias, ke ndeshje te ndjek une i shkreti qe te mesoc ?- thote po Zequa. Tre here ne jave lu ky kadosh Xheksonvili ?

Kthupi

My bad, edhe qe po mendoja per uniformen kafe me numrat elektronike kur e shkrova. Mendja koqe gruri kur thone. Luajne me Tampen, ekipin tjeter te FL.

Fikret

O Bajerni i Modh sa i Madh qi je Ti, mori prap Hajnekenin po thuhet.
Oooopa, e kërreu Champjons Ligen :+1:

Kthupi

Jets te dielen. This will never get old. Easiest pick 6 ever, on the dumbest play ever:

Fikret

E nxefen Bredin, po çju desh mo çju desh.
Hajde maje tashi…

Fikret

Uou uou uou
Arjan Roxhers out for the sizën :frowning:

Fikret

Po si mo xhajents 0-5.
Se disha. Se kisha vene re. Sme kish rene ne sy.

Kthupi

Xhajents aut, Grin Bei aut, s’e dime me cin do luajme ne SuperBowl.

Kthupi

NFL has been in existence since 1966, but we still don’t know what constitutes a catch.

Kthupi

Champs look like champs again. Atlanta on the other hand, more like chumps. SB rematch my ass.

Br3dharaku

Edhe Hightower done for the season dhe rrezik per karrieren. Tjeter key player.
Ky do kish qene viti me i lehte per kampion, krahasu me vitet e fundit.
Mgjse gjithmone ekziston rreziku i naj Eli Manning dhe helmet catch ne min te fundit

Kthupi

S’na ka mbet me lojtar i sakte, e hengri dhe Hogan. Kyle Van Noy eshte bere lideri i mesfushes ne mbrojtje qe s’ka mbushur vitin me skuadren. Tani kane mbetur ata cunat qe mbajne shishet me Gatorade pa aktivizuar. :smile: Keto 2 jave qe jane pushim, t’ju mesoje Beliciku si te luajne ne mbrojtje dhe ja, u be.

Po i coi keta ne Superboll Beliciku do jete mjeshter e kaluar mjeshtrit. Vegasi akoma beson :wink:

Br3dharaku

ka thene qe do jete gati mgjse MRI akoma per t’u bo.
Para nji jave kish humb 2 dhembe ne perplasje ne stervitje :slight_smile:

Kthupi

Exactly! Bereqavers, i ktheu pergjigje. Ate tjetrin para 2 vjetesh kur u vra Gronk, mire qe s’e varrosi, e pa shtrembet nja 2 minuta.

Kthupi

Eee 2 jave thote ai po shoulder injury duan 4 jave e kusur te rregullohen. Me mire te marri kohen e vet e ta beje tamam se na duhet per playoffs.

Fikret
Kthupi

Xhizes, Xhozef end Meri, Xhimi G is gone.

Fikret

49-ers.
Ja ta kuptojm i her ça ka dash me thon autori :grin:

Kthupi

S’e le Brady fronin aq kollaj. Tha kam dhe 5 vjet per te lujt, e ua mbushi mendjen. Vitin tjeter ikte Xhimi ne FA e s’merrnin asgje. Me mire keshtu po ke do marrin backup? Mbase Kapernikun :smiley:

Br3dharaku

te kapernicku me shkoi mendja direkt.
Per Jimmy G. nuk kish kuptim te luante per Pats pasi ta linte Brady. Jo vetem se ky nuk i dihet kur e le po eshte dhe legacy qe le pas. Cdo qb tjeter do e kish te pamundur te luante ne nje mjedis si ky i Pats me emrin e Bradyt qe e shef nga lart. Nuk e zevendson dot, o vlla. Pike!
Pranej e besoj ket versionin qe Garoppolo nuk kish qene dakort me zgjatjen e kontrates qe i kishin ofru.

Kthupi

Jo vetem ajo, po vitin tjeter e vetmja mundesi per ta mbajtur edhe pa qene ai dakort do ishte franchise tag qe per Xhimin i bie diku te 22 ose 24 milione mos gaboj. Shto ketu dhe 14 milione qe do beje Brady vitin tjeter, i bie afro 40 milione per 2 QB plus qe backup te kushton me shume se starteri. Beliciku ka mbaruar per ekonomi, i ben me laps punet gjithmone. :slight_smile: Si tha Krafti dikur “nje nga arsyet pse me terhoqi si trajner ishte se ma shpjegoi me formule sesa duhet te paguaja per nje lojtar”.

Br3dharaku

ate e di por lexova se Pats i kishin bere nje propozim per kontrate te re dhe ky e kish refuzu pasi ishte mendu mire.
ka startu vec 2 a 3 ndeshje zyrtare ne NFL si qb por ka tituj kampion sa Peyton dhe Eli-fucking- Manning :smile:

Kthupi

Ky Geragosi eshte nje buce qe s’e ka shokun. Vetem kshu ceshtjes tip high profile merr persiper vetem qe te jete ne media. Nuk e merr njeri Kapernikun kot ja fut. Gjynah se aftesite i ka, po sic thote nje peshk tjeter, i ka kapitalizmi keto. Kur ju hap telashe pronareve dhe liges dhe u jep publicitet te keq, me mire mbush cantat dhe ik vete. Merru me fushata sensibilizimi per zezaket se mendjen per futboll s’e ke. Keta s’po I zgjasin kontraten Godellit se ju ka hap telashe dhe s’i ka menaxhuar mire ca situata, jo me te pjerdhin per QB e San Franciscos.

Br3dharaku

nqse ka nje pronar skuadre me balls qe e ben ket, ky eshte Kraft. Nuk e ka problem te thote ate qe mendon dhe te beje ate qe mendon se duhet bere, pavarsisht se c’thone te tjeret

Kthupi

Shajt! Deshaun Watson out for the season. Gjynah se po bente spektakel. Tani i duhen nja 2 vjet te behet njesoj sic ishte.

Kthupi

Keni te fala nga ky cuni. Me sherbeu kafen sot ne mengjes. :slight_smile: I thashe faleminderit per kafen edhe per vitin e kaluar.

Kthupi

Bum! Patriots special teams = VERY special teams. Donkos special teams = “special” teams. Divizionin e kemi ne xhep dhe s’eshte mbyllur Nentori akoma. Tani fillon futbolli pe verteti.

Kthupi

Create a sentence with the word “juicy” in it:

Juicy

Fikret

Hajde neshje qi kemi pa dje hajde, akoma sna ka dal shikimi prej syve

Kthupi

Si qe ai muhabeti pas javes se katert? Iken, kaq e kishin, s’ka me.

Ishalla s’na dalin prape keta ne playoff s’e vallahi veshtire.

Fikret

My boy Jimmy G sapo i dorezoi Bradyt titullin MVP

46and2

U eleminuan Ravens, gjynah si Italia. Te pakten nuk kane per te pritur 4 vjet si Italia.

Kthupi

Yaaas!

Si tha Leveon Bell? We’ll see them in the AFC championship game. Yes, you will. On your TV.

P.S.: If you want to get a ring, you know where to go.

Kthupi

So you have 10 stiches in your throwing hand, you have to score 2 touchdowns in less than 6 minutes AND your best receiver is out due to a concussion.
Tom Brady: - Hold my beer…

Manjola_Tirana

1989-maurizio_cattelan_torno_subito_1989_photo_fausto_fabbri

Fiqnor

Patriotsat kane me shume mundesi te fitojn Superbollin se sa ka balluku te futet mrena.
And we be OK with it.