Marrja e shtetësisë gjermane/NDIHME

48 postime 6880 shikime 5 janar 2017 në 01:59 e paradites
Alba

Mirëdita
Me duhet ndihma juaj lexues…
A ka ndonjë në këtë forum I cili k eksperience me ldorëheqjen e sht.shq./marrjen e asaj gjermane?

Atehere…ambasada shq.në berlin është off…marrë rregullisht në tlf.cdo dite, kam shkruar Email dhe asnjë s pergj. Terror!!!

Ne faqen e tyre online ka disa info konfuze…

Di ndonjë ptej jush cilat dok.prindi im përmes autorizim duhet të më dergoje?? Jam martuar me një danez, kaM një femije më shtetesi daneze dhe jetojnë të 3 në gjrm. Martesa apo lindja e djalit tim nuk është regjistruar në shq…
Natyrisht jo…është irrelevante, apo jo?!

Ndihmë pls…

Ingeborg

Nuk te duhet fare kontakti me ambasaden. Ndiq ato udhezime qe te jane dhene aty te faqja dhe shiko ca forume shqiptare. Eshte nje proces i gjate dhe qe kushton.

Alba

E di…procesi mund të zgjasë 1-2 vjet…
Ath.si rezidentë në shq.me duhet ende ''Vërtetim nga Kryetari i Njësisë Administrative në Shqipëri për regjistrimin si banor i njësise"
Certifikatë martese sikurse dok.e tj…duhen te përkthehen dhe noterizohen në shqip ne një zyrë në shq.apo gjrm?
“Certifikatë familjare shq.”??? Jetoj tashme prej 8 vitesh në gjrm.familja ime/burrë &djale po ashtu…

Sry…janë sh.pyetjw ingeborg…Ingeborg tingëllon danez…a ke eksperience ???

Alba

Sry…pyetja ishte…si rezidentë në gjrm.prej 7 vitesh me duhet ende “Vërtetim nga Kryetari i Njësisë Administrative në Shqipëri për regjistrimin si banor i njësise” apo???

Ingeborg

Nese ke ndonje njeri ne Shqiperi ti bej keto dokumenta eshte ne rregull po ti duhet te ikesh ne vendlindje per te dhene ndonje firme tek noteri, nese nuk e ke bere autorizimin. Pjesen tjeter besoj qe duhet ta marresh ne Shqiperi. Per legalizimin e dokumentave: varet se ku e ben aplikimin per pasaporte, ne Shqiperi apo ne ambasaden shqiptare ne Berlin, me poste. Ti ku do qe ti fusesh dokumentat? Ne Berlin apo ne Shqiperi?

Ingeborg

Po te duhet.

Alba

Heyy…flm për përgjigjen dhe kohën tende…
Ath.plani është te autorizoj mamin :wink: përmes autorizim tel një notar në gjrm.për të marrë dok.
Të ikja në shq.nuk eshtë e mundur…puna etj…

Se kam idene fare… do doja përmes ambasades…problemi është se asnjë së merre mundin të marrë tlf.në dorë nga representantet tane më berlin…marrë konstant në tlf.dhe I vetmi feedback është një melodi e vjeter…

Çfarë do më këshillojë ti…
E kam te pamundur kthimin në shq.tani…

karlmarks

Me te degjuar e kam, Danimarka sikur e lejon dy-shtetesine! Nese po, besoj se do jete me kollaj marrja e shtetesise daneze krahas asaj shqiptare, sesa heqja e shtetesise shqiptare, qe (po me te degjuar e kam) kerkon siklete zyrash e shkresash. Sidoqofte, regjistrimi i femijes edhe ne gjendjen civile shqiptare, para heqjes se shtetesise shqiptare nga ju, mendoj se ka nje perparsi per femijen, pasi Shqiperia e njeh dy-shtetesine.

Patrioti

Nga e shkrujtmja dukesh sikur je bo piefke prej kohesh.
Fol me behordet e kreisit tat dhe nese ploteson kushtet terhiq formularet. Mbas kerkeses te kreizi merr nje nji bicim vorabzustimmung qe duhet ta paraqitesh te presidenca shqiptare per lenien e shtetesise shqiptare. Rruga nga ambasada eshte e gjate. Xhep Mejdani ka pas kerkesen e njonit ne tavoline dhe se firmosi per nja kater muaj.
Mbasi ke marrre vertetimin qe nuk je shqiptare nga Jari, dorezon formularet te kreizi jot, pret ca kohe dhe ja ku u bere edhe ti nje nette mit deutsche.

Ingeborg

Nga te dhenat e tua nuk kuptoj dicka: Ti jeton prej 8 vitesh ne Gjermani me bashkeshortin tend danez. A ka pasaporte gjermane ai? Nese po atehere eshte ne rregull. Po nese ai nuk e zoteron pasaporten gjermane dhe ka vetem ate daneze, ti nuk mund te aplikosh per lenie shtetesie. Duhet te jetosh te pakten 10 vjet ne Gjermani. Ndryshon puna kur je e martuar me nje shtetas gjerman. Atehere te shkurtohet koha e qendrimit. Ndoshta e kam gabim po une keshtu i di rregullat.

Alba

Jo… duhen vetem 8 vjet… dhe po…ai është vetëm danez…
Djali me shtetesi të dyfishtë nuk duhet patjeter…tani ka prioritet mami :wink: më vone dhe djali im…
Mora dok.nga Landkreis për të hequr dorë nga sht.shq.
Tani më duhet vetëm të grumbulloj dok.unë e kam te pamundur të kthehen tani në shq.jam në marrëdhënie pune…
E di…ka për te zgjatur…

varik

Ndaju nga danezi, martoju me nje kosovar me pasaporte gjermane, dhe boom, u kry!

Ingeborg

Tani shko te ndonje Ausländerbehörde dhe informohu per aplikimin e pasaportes. Ky eshte hapi i pare. Do te te kerkojne certifikate lindjeje nga shqiperia. Pjesen e tjeter te dokumentave e merr kollaj aty ne Gjermani.

Alba

…me rreth jeshil??? Dmth.???

Drejtuar Ingeborg… Certifikatë lindje e kam …në gjuhë të ndryshme… me duhen dhe 5 dok.të tjera…

Pyetje. Krejt dok.duhet te dorëzohen të zyra e presidentit te shq.apo sërish xhiron nga shq.në gjrm.dhe me pas ne ambasade???

Ok…do marrë në tlf.auslånderbehørde… procedura s më është sh.e qarte…

Alba

Cert.lindje …për mua apo djalin??? Sht.e tij shq.mund të prese…hehhe

Neuer

Heqja e nenshtetesise eshte vetem ne letra . Merr ne fund nje kofirmin le te themi ,nga presidenti qe nuk je me shtetas shqiptar por ne te vertete do jesh akoma aty e rregjistruar . Ne gjendjen civile do jesh akoma si me pare dhe emri yt do jete ne listat e zgjedhjeve . Flas jo vetem nga pervoja personale por dhe nga te tjera . Kjo sa per info.
Dhe dicka .Nuk zgjat me shume se nje vit

Ingeborg

Certifikate lindjeje per ty. Ti duhet te sigurosh njehere Einbürgerungszusicherung qe ta jep Ausländerbehörde. Ky eshte hapi i pare i aplikimit. Mbasi ke marre Zusicherung vazhdon me fazen e dyte: Merr dokumentat qe te duhen per ne Shqiperi ose sipas deshires per ne ambasaden shqiptare ne Berlin. Pse e shkruan kaq keq shqipen? Ke shume vite qe rri jashte?

Alba

Hejj prape…; )
Einbuergerung Zusicherung e kam marrë tashmë …
Do doja te aplikoj përmes ambasades…do ishte me praktike… problemi eshte: ska frymë të marrë tlf.apo të pergj.përmes email… - çfarë duhet të bej???
Mmhh…me përditën time flas ne gjrm.në shtepi danisht… shq.ska shans ta harroj…është gjuha ime…hhhehhh…

Tirondon

Kur do hiqni dore nga sitemi I seksereve ?! Shko ne ambasada dhe atje te japin te gjithe informacionin e duhur cfare documentash te duhen ! Ose kerko ne internet on line ambasaden gjermane ne shqiperi dhe shiko linkun e ambasades !

InkuizitoriMoth

jo me komentin tend moj alba me rreth te kuq, qesha me komentin e Albes me rreth te jeshilte.

qimja

wofür brauchst man heutzutage die deutsche Staatsbürgerschaft?
Als doppelte okay , ansonsten "… drauf scheißen "…
Meiner Meinung.

Pjer

Alba, mos u merr me budalliqe, se Gjermania e njeh tashme dy-shtetesine, ishte shteti i fundit i EU qe e njofti, keshtu qe mund te mbash shtetesine shqiptare, nderkoh qe shkon aty ne komune dhe interesohesh per shtetesine gjermane. Mos u merr me avokate e budalliqe se do harxhosh euro kot, por shko ne zyrat perkatese aty, dhe te japin pergjigje te sakte.

Alba

Flm.të gjithëve për pergjigjet.
Pjer, gjrm.fatkeqesisht nuk e lejon sht.e dyfishte…
U informova…vendosa të angazhoj një avokat…me lehte…dhe me shpejt… :wink:

…hallo…weil ich mobil auch dånemark sein møchte…damit ich mich in der Arbeitsmarket integrieren kønnte…momentan darf ich nur in de.arbeiten…

Ingeborg

Die Frage ist: Wozu braucht man den albanischen Pass?:grin:

qimja

na ja… das würde den Rahmen sprengen, lassen wir es lieber. Es hat was mit Steuerrecht zu tun … :sunglasses:

qimja

Wenn es Dir nur(!)darum geht, sich arbeitstechnisch in Dänemark zu etabliern, würde ich folgendes vorschlagen:

Beantrage bei der Ausländerbehörde die “Gränzgänger-Karte”, bzw. “EU Blaue Karte” Kostet gerade mal 100 Euro.
Damit kannst du unbeschränkt arbeiten(sofern keine Auflagen in der Niederlassungserlaubnis vermerkt sind)

Allerdings, ob das auch steuerlich vorteilhaft ist, das kann ich aus der Ferne nicht beurteilen.

Mimoza_llastica

Omg ka Rene bore ne Tirone sot. Na qmenden me gjithe ate entuziasem dhe eksitejshen. Kane dal I madh e I Vogel mes nates. Kane frike se U shkrin deri neser. Shkabe sill nje selfie me 1tope bore ne dore :slight_smile:

Ingeborg

Alba lebt wahrscheinlich irgendwo an der Grenze, zwischen Dänemark und Deutschland.:grin: Qyqa u be Peshku blog gjerman hehe…

Pjer

Alba, po si shpjegohet qe vellai im dhe plot shqiptare kane dy shtetesine, ose me sakte, e kane marre nenshtetesine gjermane pa aplikuar fare per heqje te shtetesise shqiptare. Me vjen keq po nuk je ne korrent te ndryshimit te ligjeve, sikunder dhe shume nenpunes/e gjermane.

Ina

Pershendetje!

Une jam duke aplikuar per lenjen e nenshtetesis shqiptare. A ka ndonjeri nga ju pervoje se si duhet formuluar kerkesa qe i drejtohet Presidentit per heqjen e nenshtetesis?

Pjer; per sa i perket dy nenshtetesive kjo nuk eshte e mundur. M.q.se vellai yt e ka kete privilegj a mund te na tregoj dhe neve se si ka vepruar per ti pasur te dyja?

http://www.stern.de/tv/deutscher-und-tuerkischer-pass–das-sollten-sie-ueber-die-doppelte-staatsbuergerschaft-wissen-7378140.html

Ingeborg

Shko ne Shqiperi tek ndonje noter i mire. E formulon ai kerkesen per 10 mije leke te vjetra.

anon64581289

sipas wikipedias, gjermania e njef dyshtetesine qe nga viti 2014. ligji i vjeter e njihte sipas disa kushteve. psh per personat qe nuk mund ta hiqnin dot ate te origjines, pasi nuk mund te hynin ne vendet e tyre (refugjatet politike psh, ku mund te hyje edhe vellai i Pjerit apo kosovaret e permendur me lart ne nje koment)
si dhe ligjet, keto shtetet e perendimit me administrate te sprovuar i kane sot te gjithe ne linje (internet). shkohet tek faqja perkatese dhe shkarkohet dokumenti PDF perkates dhe e shef direkt po dite gjuhen te gjitha ç’duhen. s’ka nevoje me pyt inkompententat qe ndodhen neper forume te ndryshme.
neper zyra atje, edhe e bejne me qellim apo s’dine ligjin qe gjermania e njeh dyshtetesine e te degdisin ne shqiperi per te lene te vjetren perpara. merret avokat siç veproi me te drejte Alba hapesja e kesaj temes dhe e njeh ai ligjin gjerman. njihet a s’njihet, se dhe wikipedia nuk eshte shume e qarte mbi kete pike.

Ina

Faleminderit!

zeqo

Ti qe do te marresh nenshtetesi Gjermane! prit ta lexoje ai kombetaristi i peshkut nga Greqia e shih ç’do te te thote.:grinning:

Ina

Po pres. :laughing:

gjembi

Shakate menjane. Nese s’te eshte pergjigjur njeri, do te thote qe s’e dine. Peshku nuk eshte forum per zgjidhjesh problemesh personale.

Ina

Sa te paska zene meraku qe nuk me jane pergjigjur!
:stuck_out_tongue: I mora infor qe me duheshin. Ka dhe njerez te mire ne kete bote​:wink:

Nila

Dini gje kur hiqet tamam pashaporta shqiptare? Me sakt, pasi del dekreti presidentit, deri kur mund te udhetohet me pashaporten e vjeter shqiptare?

InkuizitoriMoth

po ti pse nuk durove pa bere pyetje edhe ca vjet te tjera brenda ne piramide te Keopsit, nderkohe qe ne bote do te ishte zhdukur nga faqja e dheut sistemi i kontrollit te pashaportave?

Nila

Pergjigje kot si per mengjes ishte kjo?

InkuizitoriMoth

shif se ne fund te frazes kam vene nje pikpyetje.

sa me kot te jene pyetjet/pergjegjet, aq me te thella filozofikisht jane ne epoken moderne.

Nila

E kuptoj filozofine tuaj, ose me sakt e kuptova mesazhin. Puna eshte qe nuk dua te shkoj te kontrolli pashaportave, behet fjale per me shume se 1 muaj pas daljes se dekretit, dhe te me thone qe pashaporta ime shqiptare nuk eshte me e vlefshme dhe te me kthejne mbrapsht. Mbase funksionon cdo gje vaj kur njeriu se kruan shume me pyetje, po reziku per deshtim rritet…

Po patet ndonje pergjigje konkrete qe ndihmon praktikisht, eshte e mirepritur. Filozofite nuk ndihmuan njeri deri me sot…

Gjthe te mirat!

InkuizitoriMoth

Eshte e vertete qe filozofite nuk kane ndihmuar njeri, por eshte e vertete kane ngushelluar njerzit, dhe ne plan te fundit edhe kjo eshte nje lloj ndihme.

Neuer
  1. Nqs e ke akoma pashaporten shqiptare ne dore dhe te vlefshme athere mund te levizesh akoma me te edhe pse ka dale dekreti i presidentit. Kur te shkosh te Rathaus per te marre nenshtetsine bashke me gjithe dokumentat , perfshire dhe lënien e nenshtetsise me dekret presidenti, athere aty ata te vene nje vule UNGÜLTIG ne pashaporte. Dhe aty mbyllet puna e pashaportes shqiptare. Do jesh nja nje muaj pa asnje pass deri sa te vije tjera.
    Dhe dicka , keto jane procedura qe i kam bere vete allerdings para 10 vjetesh .
    Viel Glück
Nila

Faleminderit! Kete doja te dija dhe une :slight_smile:

Neuer

Sein dhe seiendem.
Pse ngushellime?

InkuizitoriMoth