Leter drejtuar kryeministrit shqiptar, Edi Rama

127 postime 6370 shikime 22 mars 2020 në 07:06 e pasdites
Pjer
  Leter drejtuar kryeministrit shqiptar,  Edi Rama        dt; 22-03-2020

Kopan, u gezova per fillimin e masave drastike nga ana e qeverise suaj, ishin tamam ne kohe, pavarsisht zerave se ishin me vonese. Ishin tamam ne kohe, dhe ter gezim (ne fakt shqetesim) po ndiqja hap pas hapi ter ecurine e ngjarjeve ne Shqiperi.
Gabimi i pare qe vura re, ishte mos mbyllja apo mos bllokimi ne kohen e duhur i te ardhurve nga Italia. Ata vazhdonin te vinin me qindra e mijra, gje qe shtoi rrezikun per perhapjen e virusit.
Gabimi tjeter qe vura re (megjithse mund te jeni nisur nga synime te mira) ishte karantimi me orare, ne vend te ndergjegjesimit dhe mesimit, se si duhet te veprojne njerzit kur dalin jashte, kur jane ne shtepi, kur punojne, etj.
Ketu ku jam une, Belgjike, (dhe ne vende te tjera te Europes) levizja e lire e njerzeve lejohet, njerzit (nepermjet medias) sensibilizohen qe te mbajne distance, te mos krijojn konfuzion ne supermarkete, etj, etj.
Nje gabim fatal i juaji (nuk e di se kush ju shtiu trute e gomarit) ishte ai orari famekeq, 5 me 13 , ku njerzit u panikuan me keq dhe nen presionin e orarit u shtyne, u preken, u jargavosen, dhe si perfundim u infektuan, kur ishin afer nje te infektuari. Me kot indinjohej ministri juaj i ekonomise Ahmetaj, per grumbullimet “kriminale” te njerzeve (siç i quane ai), nderkoh qe kjo gje ishte pasoje e vendimit tuaj, 5 me 13. Nje budedallik me brire. E te mos harrojme se shume njerez nuk arriten te blejne gjerat e nevojshme, biles kishte njerez qe dje (te shtunen) nuk arriten te blejne buke, elementin kryesor te shqiptarve. Sot si e djele, karantine absolute, mirre me mend se ç’vuajtje psikollogjike pesuan shume familje pa buke.
Thuhet se neser po i njejti orar, 5 me 13, po i njejti skenar qe e shton numrin e te infektuarve.
Nigjo i dashur kopan, beje me mire 7 me 16 apo 17, se te del me mire. Vur police ne supermarket, meqe ai popull e ka te veshtire te vihet ne resht. Kontrrollo autot familjare, te mos kene me shume se dy vete ne makine, dhe mundesisht te jene me xhama hapur, se keshtu shmanget infektimi, kontrrollo kalimtaret te cilet duhet te jene nje per nje, me distance 1-2 metra. organizo sperkatjen me dizifektante ne trotuare, afer tregjeve, supermarketeve, pallateve, e per kete pune mund te japi ndihme ushtria dhe grate shqiptare.
Sot (e djele) i dashur kopan, do ishte ideale dizefektimi i rrugeve, trotuarve, etjera vende, nga ushtria dhe grate shqiptare, qe e kane ne gjak pastertine. Mirpo zotrote, je kujdesur me shume per pompozitetin e aksionit te qeverise per karantinen, se per eliminimin e virusit.
Nese do te me ndigjosh mua i dashur kopan, krahas masave qe ke marre, nigjo apo lerja kete pune eksperteve (virologe, biologe, bakteriologe, etj) , se shfaqja jote ne tv si fendi spathi, me shume prish pune se ndreq. Nigjo mua, se nuk te del keq, a te keqen.
Me respekt Pjer Thomas

Alba2265

Merita nuk I takon kritikut; as atij që tregon se si i forti rrezohet, ose ku Beresi i veprave mund t’i kishte bërë ato më mirë. merita i përket atij që është në të vërtetë në arenë, fytyra e të cilit është e mbuluar nga pluhuri, djersa dhe gjaku; që përpiqet me guxim; I cili gabon, por peripqet përsëri e përsëri, sepse nuk ka përpjekje pa gabime dhe mangësi; por qe përpiqet të bëjë vepra; që njeh entuziazem te madh, përkushtime te mëdha; që e perkushton veten në një kauzë të denjë; i cili ne rastin me te mire shijon në fund triumfin e arritjeve të larta, dhe në rastin më të keq, nëse nuk arrin, të paktën Bie duke guxuar, në mënyrë që vendi i tij të mos jetë me ata shpirtrat e ftohtë dhe të friguem, të cilët nuk njohin As humbje as fitore .
Theodore Roosevelt

varik

KryeM hi si ka qef kritikat

InkuizitoriMoth

e kush i ka qef kritikat, aq me teper kur vijne nga pordhanjose qe i gjun gruaja me pantofle kokes?

varik

Edhe kete pune e ben gruaja? Po mire ketu ngjaka me ramen

Pjer

i modho, mos boj kakerlaqe, se ti e di qe une jam model i vjeter, as imagjinohet ajo qe thua ti, tek ty edhe mund te ndodhi si modernist dhe marlonist qe je,

InkuizitoriMoth

Po modernizmi pranej lindi sepse klasiket model i vjeter i gjunte gruja me pantofole kaptines, e meqe nje jete e tille eshte e padurueshme, si tja bojme, si tja bojme, hajt po bohemi moderne, pa gru, pa familje, pa atdhe, pa asigjo, vetem individe puro, i lire, kush rri e nigjo pordhet e grus. Shkaku zanafillor i krijimit te demokracise, Kartes se Helsinkit, Evropes se Bashkuar, e te tjera zarzavate e patate, eshte shprehja “kush rri e degjo pordhet e gruse”.

Pjer

i modho, si shpjegohet qe tema ime nuk duket ne balline, ndersa e jotja duket,
temen time e shoh vetem tek komentet,
a duket tema ime ne kompjutrin tat, apo vetem nepermjet komenteve,

Pjer

i modho, a te del tema ime ne ballore, apo prane temes tate, apo jo,

InkuizitoriMoth

e imja duket se une i kam pagu rryshfet adminit, ndersa ty te dhimbsen paret se je ekonomist, dhe se te duhen me ble raki. :smile:

e kemi diskutu edhe here te tjera, peshku eshte mekanizem, e si i tille ka nevoje per mirmbajtje, pjese te tij jane bllokuar, siç ndodh edhe me temat “Politike”, ku ke botuar edhe ti. Kurse temat “Letersi” i funksionojne akoma kushinetat, prandaj duket tema ime.

Tema ime duket, tema jote nuk duket, ke zili, ke zili, ke zili …

Ne fakt une e konsideroj fat te madh qe tema politike nuk duket se i jane thy kushinetat. Sikter politika dhe kush eshte ne sherbim te saj (qe pallohet nga Marloni).

InkuizitoriMoth

Pranej Pjer futja me raki, kthe kupa e puth çupa dhe bej vjersha letrare si Kajami qe te duket tema ne qoshkun “Letersi”.

Pjer

po pse s’del ne kollonen kryesore

InkuizitoriMoth

nuk ka shpjegim tjeter veçse me Teori Komplloti, kjo eshte veper e Kryeministrit Rama qe po mbron kolltukun nga rebeli pretendent kryesor. :turkey: :bomb: :wine_glass:

Pjer

mundet i modho, shife kete vidio interesante ;

InkuizitoriMoth

jo nuk shof gjera te tilla, kurre, sidomos tani qe i gjithe arti i te jetuarit eshte te mbrohesh nga informacioni, dmth te mbrohesh nga topat e mutit qe te hedhin nga te gjitha anet.

Tani qe nuk punoj e kam kohe te lire, jutubin e perdor per te pare filma italo-franceze te viteve 70-te, Antonioni, Zhan Lui Trentinjo, Lino Ventura, Dino Risi etj. Superbe!

psh dje pashe kte, ky eshte “shenjtori modern” qe s’pi raki:

InkuizitoriMoth

kte pune ben gruaja, dhe shkaku i fitores se shok Enverit mbi latifondistet eshte se degjonte pordhet e Nexhit, gje per te cilen latifondistet nuk kishin takat te benin me hanemet e tyre, prandaj shkonin neper kazino bixhozi ne Rome e sa ne Mulen Ruzh ne Paris duke bere byk verdhushkat.

Pjer

si u zhduk kshu adminja jone gjembi,
gjembi moj, po rregulloje moj shejtane temen, nxirre ne mejdan,
pse e le pas kuintave, ke frike moj,
mos ki frike moj, persa kohe qendra e EU eshte ketu afer meje,

InkuizitoriMoth

or Pjerdh, prej egoizmit qe po te del per hunesh, nuk e kupto qe gjembi nuk te ka asnje faj, bile teper eshte duke bere. Je ti shkaku me shoke qe pirdhni vazhdimish per politike qe e keni bere blogun nje hale politike qe nuk afrohet njeri per tu kujdesur per te, e per ta mirmbajtur. Te thash qe blogu ka difekte teknike qe duhen ndrequr, pra ka nevoje per teknik, ashtu si ti ke nevoje per biberon.

Pjer

i modho, po pse pjerdh kot kur e di qe une nuk jam militant partiak,
sa per anen teknike, eshte penari truri i kesaj faqeje, por ai eshte zhdukur,
kerkoja atij, blendit dhe gjemb pordhaces, rregullimin e faqes,

dhe diçka se harrova, gjembit dhe nonje admini/e tjeter, ti vije turp qe zhduken, ne kohen qe duhet te jene ketu, per te pastruar apo rregulluar faqen,

InkuizitoriMoth

do ja kerkoj admineve, do ja kerkoj patjeter, po prit nje here se jam duke ja kerku shok Enver qe te vije e t’i hyje me shkelma boleve tere atyre qe shkelin rregullat e qarkullimit rrugor, e qe t’ja shkule bolet te gjithe intelektualeve t’mdhenj qe shkelin nenin 72 per agjitacion e propagande.

gjembi

Sepse nuk eshte teme kryesore.

Pjer

dakort, nuk eshte tema kryesore, po nxirre te pakten tek kollona e mesit, aty ku eshte dhe tema e te modhit, xha tanit,
pse duhet te jete pas kuintave, pik e zeze, hap tjetri Peshkun, dhe shef qe tema ime, nuk duket gjekundi, veç po e gjeti tek Komentet,

InkuizitoriMoth

temes time ti as i afrohesh, mbaj distancen higjenike 2 metra sepse tema jote eshte e infektuar me virusin e Marlonit.

Pjer

e ke gabim, mund te vish e ta testosh, :grinning:

InkuizitoriMoth

duket nga pergjigja qe jep se e ke te infektuar ngambrapaTEMEN.

Pjer

eehhh ju rafte corona te dyve, si ty dhe gjembit

InkuizitoriMoth

Me mire te bjeri koronavirusi, se te bjere marlonvirusi.

Pjer

a nuk do ishte mire qe kopani ta ndryshonte pakez orarin, per te miren e vendit, meqe edhe shume tregtare dyqanesh kishin te drejte ne ankesat e tyre tek tregu i shumices, nje konfuzion i papare fale budedallikut te palloshit.
fare mire mund te behej, 8 me 16 per banoret, dhe 7 me 17 per tregtaret dhe dyqanxhinjte.

InkuizitoriMoth

· 6 h ·

Non ne posso più di questo periodo. Quand’è che si torna a parlare di razzismo? Mi manca quel periodo. Non ci sono più notizie di mafia, estorsioni. È tutto finito. Non leggo più una notizia di stupro sui giornali. I maniaci sessuali per adesso non possono andarsene in giro a molestare nessuna, non ci sono prede. Poverini. Dove sta la notizia di quel pitbull che morde un bambino e poi per settimane su tutti i telegiornali pare che i pitbull in circolazione non facessero altro? Non lo so. So solo che sono stanco di questo periodo. Voglio tornare alla normalità, a quando la nostra minaccia è soltanto l’uomo, non un virus che neanche si vede.
Speriamo si torni presto a quell’orribile bellissimo periodo. Io ci credo.

Pjer

2 ore, dhe asnje koment, megjithse jane te gjithe te ngujuar ne shtepi,
eehhh mer gjemb, çfar i bot Peshkut juve te dy, ekzempale jeni,

InkuizitoriMoth

ç’hyn gjembi ketu, ajo vetem nje koment ka bere?
Peshkun e kemi bere un dhe ti, vetem ne te dy kemi bere komente, te tjeret jane dhi n’breke nga fryka e virusit, e as s’ju shko as neper mend te komentojne.

-E pse te komentojme - thone - kur e dime qe per te vdek kena ne kete humbetire e s’do ta marre vesh njeri?
(pata nje moment nostalgjie per Belulin)

johnny3235

Trump po e jep me von sot konferencen. njerzit po shikojn tv

InkuizitoriMoth

Trumpi osht duke prit qe Gjembi te veje ne balline temen e Pjerit, dhe me kete rast perfitoj edhe une, kushedi Trumpi lexon edhe shkrimin tim.

Pjer

koreja e jugut, lajmeroi popullaten qe kete fund jave te qendroje brenda, pasi nga ajri do hidhet solucion dizifektues, me helikopter.
kete jave filluan dhe disa vende te afrikes te vendosin carantinen me orare.
jane frymezu te gjithe lideret nga palloshi yne :grinning:

InkuizitoriMoth

jo modeli origjinale osht palloshi i Marlonit, prej tij frymzohen te gjithe liderat.

Pjer

a s’do ishte mire qe ne fund jave te behej nje pastrim dhe dizifektim i pergjithshem, ku te gjithe, me solucione dizifektuese, te dizefektonin e pastronin shkallet, trotuaret, rruget, raftet, stolat,
e ne kete aksion te merrte pjese ushtria dhe ter populli,
rrobat qe do te perdoreshin ate dite, te laheshin ose te digjeshin,

gjembi

Pjer, ta shpjegoi dhe i modhi qe s’i kam ato te drejta te leviz gjerat.

Pjer

qofsh ti, grua 50-60 vjeçe, bo si kalamo,
po pse temen e t’modhit e vure ne krye ne mes, pse nuk vendos dhe temen time aty, t’pakten,

gjembi

Po i jep ca si shume gojes. Kur s’e ke idene, dhe nuk kupton kur ta shpjegoi i mothi, mos vazhdo te derdellisesh. Nuk eshte faji im qe ti nuk kupton. Shko pyet Penarin e te tjeret qe kane akses teknik te faqes. Une nuk kam.

Kjo pacavure leter ne fakt nuk duhej botuar fare.

InkuizitoriMoth

Pjer, sepse ta tha Manjola qe tema jote osht e vjedhme ne internet.

Masnej nuk eshte se nuk ka pasoja te kruhesh me kryeministrin e nje vendi.

Pjer

eee, me nje fjale, shqetesimet qe ngrenin njerzit per orarin absurd, nuk duhen thene, per efektin bumerang qe ai orar do ti krijonte nuk u dashka folur,
te bukur mendje qe me ke, e shoh qe mezi e pertyp kritiken,
pastaj e botoje apo nuk e botoje ti, une ia dergova te djelen atij,
ketu e solla per lexuesin, jo per ty, se ti ke i gjo t’keqe, te ngatrron me noi tjeter,

Pjer

orari i ketyre nuk duket keq, veç do ishte mire te zgjerohej me nga 1-2 ore me shume ne te dyja fashat, psh, bllokimi te mos behet ne oren 10 por ne oren 12 me 15, jo 16, pasi vjen edhe ndryshimi i ores stinore,

gjembi

Te lutem na trego cfare pergjigje te ktheu. Po presim me padurim.

Pjer

thjesht foli ne konference shtypi, ku u shpreh;

• ç’a jane kete njerez qe kerkojne ndryshimin e orarit, ç’a kane me orarin, orari mire eshte, nuk prish pune orari…
InkuizitoriMoth

nuk e kam kuptu kurre pse pensionistet e lagjes atebote shkruanin letra ku prekeshin probleme te medha shoqerore, por tani me dukjen e botes dixhitale (blog, fejsbuk, istagram etj), i kuptoj fare mire, edhe pse tani jam bere nje prej tyre.

E gjithe bota ka dale ne pension.

gjembi

Jo vetem probleme te medha shoqerore, por boterore. Pensionistet e Poçëmit te Mallakastres i shkruanin leter shokut Enver per luften civile ne Chad.

Keta “disidentet” letershkrues ishin pikerisht kolonat qe mbanin ne kembe diktaturen, fuksat qe spiunonin shoket e tyre te ngushte.

Kthupi

Akoma me letra ti o mavri? Te shkoi jeta duke dhene mend falas, gjynah qe s’t’i blen njeri.

InkuizitoriMoth

O Rame kryeministri, po pse kshu siç po ben ti menaxhohet situata? Lexo o kopan shkrimin tim te mesosh se si menaxhohet “gjendja e jashtezakonshme”, t’i kom thon te gjitha, me qarte nuk bohet o kopan, me Schmitt e Benjamin po t’dush me menaxhu per s’mari, po ti nuk me nigjo mu o kopan, do me bo si te thote kaptina jote!

Pjetermustakuqi
Pjer

pjeter xhani, mirseardhe, po ku ke qene more djale, apo morre arratine, nga syte kembet :grinning:

kapo

Ja ku mund te flini me kryeministrin Edi Rama per HALLIN qe keni ne keto kohe te veshtira :stuck_out_tongue_winking_eye:

Pjer

rrofsh gjembo, me ne fund e bone si burrat, e nxorre temen ne mejdan, tani e shoh ne ballore,

InkuizitoriMoth

nje lesh, te kan rrejt Pjer, une nuk shof asigjo ne balline, gjithnje te gjej ne “komentet e fundit”

Pjer

shihni seç budallenj jane policat, deshtabilimenti, populli, palla/kopani qe drejton, te cilet nuk e dijne se ne dyqan, kane te drejte te rrijne per pastrim/dizifektim, pronari/rja dhe nje numer i kufizuar punonjesish, mvaret nga lloji i dyqanit, psh, ne nje kafene, rri pronari/rja me nje person ndihmes, ne restorant psh, rri pronari/rja me nga 1 person per sallon, guzhina 1, salloni ngrenies 1, tualeti e oborri 1, e po keshtu me ter sektoret e sherbimit,

johnny3235

virusi do i zeri pothuajse te gjith. mbi 70-80% e popullsis ne te gjith boten. nuk i shpeton dot virusit. 1-1.5% e popullsis do vdesi. Gjith lufta esht qe kjo te ndodhi per 3-4 muaj jo ne 2-3 jav menjeher sic po ndodh ne itali, spanj apo qe do ndodhi ne usa per nja 2 jav. vetem kina dhe e ka nen kontroll se e ka prodhuar vet

InkuizitoriMoth

kur jam largua per here te pare nga Shqipria sapo kaperxeva kufirin, seç me kapi nje si ngerç, e nuk e kuptoja çer po nodhte. Thash me vete: “çer pa ndodh, çer pa ndodh?”, masnej e kuptova, isha bo i zgjut vetem nga fakti qe kisha kaperxyer kufirin.
Vetkuptohet vetem atehere fillova te komentoj neper bloqe qe te tregoja:

shifni sa i zgjut jom bo una jashte shtetit.

gjembi

Cfare eshte deshtabilimenti?

Ku e di ti si eshte ligji ne shqiperi qe po trego se kush ka te drejte te rrije e mos te rrije?

InkuizitoriMoth

jane ata qe kane pas punuar tek stabilimenti Mihal Duri, e tani jane destabilizuar prej anej, kan shku jasht shtetit.

Pjer

une tregoj (edhe ne VQ) edhe tani, eksperiencen perendimore, e vençarisht ate te vendit ku jetoj,

del-ta

O pjer,e bëre gjëmbin 60 vjeçe dhe ta rregulloi problemi :rofl:.
I bie te kete qënë aksioniste në ksamil,

Pjer

mendoj qe duhet te jete mosha ime, aty tek 56-57 :grinning:

gjembi

Ajo me shkoi ne mendje. Apo mos ka qene detashmenti i forcave vullnetare te stabilimentit Mihal Duri?

Pjer

afbeelding

gjembi

Ti the:

ne dyqan, kane te drejte te rrijne per pastrim/dizifektim, pronari/rja dhe nje numer i kufizuar punonjesish

Pse ndoshta (nuk e besoj po ja ta zeme eshte keshtu) paskan kete te drejte atje ku jeton ti, nuk do te thote se lejohet ne Shqiperi. Cdo vend ka rregullat e veta.

dafne

mua me shume me beri pershtypje pse veq 1 kg patligjona i paska blere ? ku preshi , ku spanaku , ku kompirat e specat , mandej molla ,dardha ? as xhize as djathe , bile banane te kish blere se boll vine kontigjent e bollyk .

shifet qe sa per sy e faqe … pak me poshte garant ndonje nevojtari ja ka ofru ( uroj pa corona )

InkuizitoriMoth

vazhdoni komentoni tek tema e Pjerit se une nuk kam menyre tjeter ta gjej ku eshte, perveçse qoshkut te komenteve.

ja po komentoj edhe une. Po ne Belgjike si ja boni me ble prezervativa? Sepse po te blesh patllixhan, detyrimisht duhet me ble edhe prezervativa.

Pjer

po pra, dihet ajo, po ketu vur ne pune llogjiken, mos ndoshta ka vend per permisim, se o burra lufte, mirpo jo me i rras si bagtia ne pazar per 5-6 ore,

InkuizitoriMoth

per eksperience jete: sa me impotent i patakatshem te jete personi ne dimensionin e jetes se tij, aq me teper kerkon te zgjidhe probleme madhore te dimensionit te menaxhimit qeveritar. Si psh: magazinieri s’ka fuqi me pjerdh, dhe qe t’i shpetoje pergjegjsise te se pjerdhmes me sukses para grus vet, kerkon te zgjidhe çfar duhet te beje kryeministri i nje vendi ne menyre qe te ulet çmimi i patllixhanit dhe prezervatives ne pazar ne kohen e “gjendjes se jashtezakonshme” te shkaktuar prej virusit.

Alba2265

Ndalohet dalja ne rruge e pensionistave .sorry xhaje no more chaka chaka😊

Kthupi

Ilir Meta tani mezi kishte gjetur ca kohe te lexonte letren e Pjerit meqe si bicim pushimi, dhe i kishte hipur keq ne koke per Monen:

Alba2265

foto frimezuese ,Jackie dhe JFK shqiptar :blush:

InkuizitoriMoth

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

InkuizitoriMoth

@STALKER @korriku skenar per te bo i film t’modh

peste nera

Le campane non suonavano più e nessuno piangeva. L’unica cosa che si faceva era aspettare la morte, chi, ormai pazzo, guardando fisso nel vuoto, chi sgranando il rosario, altri abbandonandosi ai vizi peggiori. Molti dicevano: “È la fine del mondo!”
cronista svedese, sec. XIV

Mirejam_Tirana

ku shkaba ?

InkuizitoriMoth

Nuk e di, duhet ta kene varros tek parcela e Shkolles Bakabondave, une thirra vetem ata te Shish Tufines.

Pjer
espana

Dje Spanja bleu 9000 kite te shpejta tek nje kompani Kineze. Sot doli qe te 9000 kitet nuk benin dhe ishin difektoze. Pergjigja e Kines eshte qe kompania nuk ka license dhe faji ishte i Spanjes qe ble ne kete kompani. Kaja Kina none dhe mos befshi kurre hajer.

Manjola_Tirana

ose ndoshta ne Pjer Llashes

InkuizitoriMoth

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Pjer

kush tha qe eshte ndaluar exporti i mjeteve shendetesore dhe humanitare ne kete kohe pandemie.

ne kufirin e shume shteteve, ndalohen (jo 100% ) makinat personale, qe levizin kot me kot per vizita, nderkoh qe lejohen kamionat me ushqime, me medikamente dhe makinat personale te infermieve ambulant qe kontrrollojne pacientet e tyre.

Pjer

thuhet ne kete kohe “lufte” , se duhet lexuar libra, por a jane hapur librarite ne shqiperi, apo i kane mbyllur fare, si kafenete,

Yeriho

Faji me i madh perfundimisht eshte i spanjolleve qe nuk i prodhojne ne vendin e tyre dhe kenaqen duke paguar pak.

Alba2265

Cfare po lexon keto kohe?

InkuizitoriMoth

V.Q.

image

InkuizitoriMoth

Pjer kush ta perktheu gjuhen barbare te karikatures qe dhe pelqimin?

Pjer

gjuhen barbare nuk e morra vesh por pashe reklamen :grinning:

InkuizitoriMoth

Amon blini Met Autorin?

Pjer

dje policia belge, iu ka vene gjoba disa shoferve, 250 euro, pasi i shihte me 3-4 veta ne makine, nderkoh qe rregulli e thote se mund te udhetosh, vetem me 1 person

Pjer

do ishte mire qe Pallosh Kopani, ti ndigjonte keto zerat e popullit qe telefonojne ne media

Pjer

ku eshte Pallosh Kopani, te shohi kete skandalin, ku policat budallenj, nuk dijne te bejne dallimin ndermjet kafenese dhe sherbimit social

Pjer

natyralisti shqiptar, qe ka gjetur zgjidhjen per corona-virusin, interesante ;

Pjer

e çuditeshme, as gazetari nuk e besonte, ishalla semuret me corona ky gazetari, dhe me e forta, te sherohet nga ky doktori popullor :yum:

Pjer

ajo qe me pelqeu me shume ne kete artikull, ishte komenti i Devollit, a i lexon kopani keto, a njihet me realitetin shqiptar ai, apo ndigjon vetem ca zera,
http://www.gazetadita.al/rama-rezistence-per-ekzistence-ne-do-tia-dalim-me-shpejte-se-shume-te-tjere/

**[Devolli]

Kryeministri Rama na thote se,

-“As Amerika nuk ka ilaç për këtë luftë, përveç mbylljes brenda””
Jo more z.kryeminister,ti flet percart dhe mashtron keq!
Kemi femijet ne SHBA dhe vertet ata punojne nga shtepia ,por kurre nuk eshte urdheruar mbyllja e supermarketeve ushqimore dhe as eshte ndaluar dalja e pensionisteve per te blere ushqime atje!
Perkundraze supermarketet jane te hapura gjithe diten deri ne oren 21.00,gjate gjithe javes,ndersa per pensionistet jo vetem nuk u eshte ndaluar dalja nga shtepia per furnizim,por jane favorizuar qe te furnizohen 2 ore resht para hapjes se supermarketeve per qytetaret dhe qe te mos kene kontakte me shume njerez!
Por nga ana tjeter ne SHBA kryerja e blerjeve ne shumice dermuese kryhet me karta e shume pak kesh,se atje blerjet on line dhe 1 here ne jave jane rregull i zakonshen ,ndersa ketu as qe mund te pretendohet kjo gje!
Si mund te pretendoni ju si qeveri qe njerezit te blejne on line.kur ju keni lene me djallezi gati gjysmen e bizneseve te jene informale dhe 37% te punonjesve qe punojne ne te zeze duke i shkaktuar shtetit miliarda euro deme?
Por juve nuk ju interezon qe te zvogelohen ne maksimum blerjet kesh ,te pakten per rrogtaret e shtetit,te bashkive dhe bizneseve se keshtu do dalin zbuluar te gjithe bizneset informale,punonjesit ne te zeze dhe mashtri qe behet me gjoja rrogat e vogla te tyre se u jepen ca me banke e ca nen dore!
Pse nuyk e kerkoni kete gje?
Se jeni pushtet i pa afte e i korruptuar!
Perfundimisht:
Ne shtetin e Michiganit qytetareve u lejohet te levizin vetem per furnizime me ushqime ne supermarkete,per furnizim me karburant dhe ne farmaci!
Dhe per asnje rast tjeter!
Per ata qe shkojne ne pune eshte rregull tjeter!
Kjo ka bere qe njerezit te mos dynden ne orare te shkurtuara por gjate gjithe dites e javes!
Thirri mendjes,o z.kryeminister dhe leri shfryrjet e turfullimat se nuk te kuptoka ty populli!
Je ti qe nuk njeh realitetin dhe as hallet e popullit!
Fole edhe per urine se nuk ekziston?
Turpi te mbulofte!
Po ata mijra njerez te ngujuar qe jetojne pa asnje ndihme,pa drita,uje,tv,shkolle,cerdhe,kopshte etj mos te duken se jetojne ne hotele me 5 yje si zotrote?
Ke vajtur ndonjehere ne ato familje te shikosh se si eshte mjerimi dhe uria?
Mortja qe nuk te ha o sharlatan!
Po ata mijra njerez,prinder e femije qe germojne kazanet e plehrave apo lypin rrugeve mos te duken te gjithe se kete pune nuk e bejne se vuajne nga uria?
Po ata mijra pensioniste,te vetmuar,qe u jep nga nje lemoshe qe vetem per buke thate mezi u del,mos te duken si vipa?
Po mijra ROME, qe jetojne ne kasollet me plasmas,mos valle te duken se rrojne ne keshtjella si ajo e jotja?
MORTJA!
MORTJA!
MORTJA!

Pjer

manjola, po a i ndigjon zerat e popullit ai, a e pe ate gruan e vjeter qe po vdiste per te ngrene, per buke, se s’kish as nje ndihme, çoku i jepnin komshinjt, por tani me coronen ishin rrallu dhe komshinjt,
a i sheh lajmet ti dhe ai, a i ndigjon zerin e popullit ne programet e mengjezit ne tv,

InkuizitoriMoth

po ti Pjer, a e sheh ate intelektualin e modh qe i bie me dore ne divan, dhe here pas here dergon ndonje fraze ne boten virtuale nga kompiuteri lidhur me vuajtjen e madhe qe ka pushtuar popullin varfanjak ne atdhe?

Pjer

ketu, Pallosh Kopani, e ka mire, po me pelqen, veç te toleronte e ndryshonte pakez levizjen e njerzeve, si dhe te ulte ndeshkimet, gjobat, jo kaq i eger,

arb

Cfare eshte kjo pacavure shok? Apo kapitalizmit ne grahmat e fundit i lejohet cdo gje?

gjembi

Pse ja uron gazetarit te semuret? Nese ti e beson, atehere semuru ti dhe merr receten e Frederikut. Me kete rast shkruaj dhe nje liber si u sherove.

Pjer

gjembo, gazetari ishte teper pordhac, kuptohet per kohen qe po jetojme, kur çdo ide eshte e mirpritur.
thone qe te semurve me coronavirus, iu humbet shija, shqisa e te shijuarit dhe nuhaturit, ndersa ty te ka humbur (keto kohet e fundit), shqisa per te dalluar miresine e tjetrit per te dhene/dhuruar (edhe nese mund ta kete gabim) nga njeriu qe merr dhe ironizon me pas.

gjembi

Pjer, nuk isha une qe i urova dikujt te semuret, ishe ti. Apo nuk mban mend ca shkruan? Nese ti je kaq i sigurte te barnat e Frederikut, nese semuresh, do perdoresh ato per tu sheruar, po?

Pjer

une ia tregova emisionin e frederikut dhe pyeta nje shokun tim belg ketu biolog, kimist, (dikur laburant, sot pedagog) dhe me tha se nuk mund te çertifikohet kaq shpejt pasi jep efekte anesore, dhe se tek disa pacient vepron mire, dhe tek disa te tjere jo mire,

Pjer

mirjamo, bo vaki ka lexu VQ, eshte frymezu prej saj :grin:
a i pe lajmet belge dje, ne LUVEN, shpiken ilaçin kundra corona-virusit,
thone qe eshte nje nga antiviralet me te forte sot ne bote
mos e ngaterro me vaksinen, se ajo do kohe, ca muaj apo jave,

Kthupi

Na e sill cik ate lajmin ketu, ashtu ne flamandshe a frengjisht si ta kesh per mbare.

Alba2265

Duhet ta cojne direkt ne New York se atje Po vdes 1 person ne 5 minuta .

Pjer

me tha njoni, alba, qe njy jorku, ka spitalet me te mira ne bote, u habita, por nuk e besova,

gjembi

Italine dhe Spanjen i kane me afer.

Albano-id

kam nje ide, qeveriu te organizoje testet e shpejta igG IgM ne popullate kundrejt pageses, pse tua marri leket robve spitali amerikan. Ne kete menyre qeveriu nxjerr nje pjese te shpenzimeve te luftes, dhe ben rishperndarje, ua merr te pasurve per tua dhene te varferve ne forme ndihmash ekonomike.

Mirejam_Tirana

kete ide e ka shtjellosur mjaft mire autori tek nje faqe e Librit

korriku

ideja jote rrjedh uje sepse nuk shkon paralel me prioritetet e Rames.
Rama ka prioritet pershendoshjen e kapitalizmes dhe interesi publik e demton ne kete mes.
per shembull, mos kujto se njerezia nuk ka hedhur ide me te logjikshme financiarisht se Ppp-te me kosto te fryra. Por Rama ka ushtruar gjithe irracionalitetin fiskal qe ka ne dore vetem e vetem to bail oligarkine shqiptare dhe ka perbuzur investimet vec per publikun.

Publiku le te ngrohet ne diell, dmth ngujosur brenda, sa i takon koronavirusit.

Albano-id

sikur te frymezon idera pjeri, eshte e pasmangshme po hyre te kjo teme :wink:

Mirejam_Tirana

si përfundim ?

Pjer

si perfundim, ai turfulloi ca ne fillim, por pastaj u zbut, dhe filloi te rregullohej sipas asaj qe une i kisha shkruar,

Mirejam_Tirana

i modh przotin

magdalena_tirana

#dojadalim

immagine

Manjola_Tirana

të lumtë Pjer

immagine

Pjer

manjola, ai i luksemburgut eshte ashtuna, allasoj, pranaj dhe palloshi yne i ben nje pritje allasoj :grin: