Lamtumira e mbrame e Woody Allenit (“Rifkin’s Festival”)

30 postime 1827 shikime 2 qershor 2021 në 03:54 e pasdites
korriku

Nje teme i bie woodi tere jeten
Sa vjec beri a kaloi 85shen

Mirejam_Tirana

faleminderit stalker

STALKER

top-10 subjektiv Woody (Allen Stewart Konigsberg - emri i vertete) :

1. Annie Hall (1977)

2. Manhattan (1979)

3. Match Point (2005)

4. Manhattan Murder Mystery (1993)

5. The purple rose of Cairo (1985)

6. Cassandra’s dream (2007)

7. Shadows & fog (1992)

8. Hannah and her sisters (1986)

9. Irrational man (2015)

10. Wonder wheel (2017)

Duhet te kem harruar ndonje…
(nderkohe qe nuk kam parë asnjehere “Interiors”, “Crimes and misdemeanors” apo “Another woman” per te cilet thuhet se jane sh sh te mirë)

STALKER

Nuk e kam hiç qef kete film. Nga Oshima pelqej filmat e tij te parë te fillim viteve '60, “Cruel Story of Youth”, “A Town of Love and Hope”, “The Sun’s Burial” apo “Night and Fog in Japan”.

Tek te mevonshmit (vitet '70) ka shume manierizem : “In the Realm of the Senses”, “Empire of Passion” apo “Merry Christmas, Mr. Lawrence”

STALKER

Nuk eshte i vetmi : pothuaj te gjithe regjizoret-autorialë prodhimtarë (pothuaj nje film ne vit) si Rohmer, Cassavetes, Hong Sang-soo etj, pak a shume "nje teme i kane rene" (apo i bien)

InkuizitoriMoth

Se mos vetem regjizoret, te gjithe artistet vetem nje teme i kane rene. Te gjithe bjeri t’i biem po me nje brime, pranej shkojne punet vaj.

Mirejam_Tirana

kushtojnë vrimat i dashur

STALKER

Shpallen konkuruesit e Festivalit te 74 te filmit në Kanë (nga 6 deri ne 17 korrik 2021) :

1. ANNETTE - regjia : Leos CARAX (France) :heart_eyes:
  2. A FELESÉGEM TÖRTÉNETE (THE STORY OF MY WIFE) - regjia Ildikó ENYEDI (Hungari)
  3. BENEDETTA - Paul VERHOEVEN (Hollande) :heart_eyes:
  4. BERGMAN ISLAND - Mia HANSEN-LOVE (France)
  5. DRIVE MY CAR - Ryusuke HAMAGUCHI (Japoni) :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
  6. FLAG DAY - Sean PENN (USA)
  7. HA’BERECH (AHED’S KNEE) - Nadav LAPID (Izrael) :heart_eyes:
  8. CASABLANCA BEATS - Nabil AYOUCH (Marok)
  9. HYTTI NRO 6 (COMPARTMENT NO.6) - Juho KUOSMANEN (Finlande)
  10. THE WORST PERSON IN THE WORLD - Joachim TRIER (Norvegji)
  11. LA FRACTURE - Catherine CORSINI (France)
  12. THE RESTLESS - Joachim LAFOSSE (Belgium)
  13. PARIS 13TH DISTRICT - Jacques AUDIARD (France)
  14. LINGUI - Mahamat-Saleh HAROUN (Çad)
  15. MEMORIA - Apichatpong WEERASETHAKUL (Thaïlande) :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
  16. NITRAM - Justin KURZEL (Australi)
  17. FRANCE - Bruno DUMONT (France) :heart_eyes:
  18. PETROV’S FLU - Kirill SEREBRENNIKOV (Rusia)
  19. RED ROCKET - Sean BAKER (USA)
  20. THE FRENCH DISPATCH - Wes ANDERSON (USA) :heart_eyes:
  21. TITANE - Julia DUCOURNAU (France)
  22. TRE PIANI - Nanni MORETTI (Itali) :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
  23. TOUT S’EST BIEN PASSÉ François OZON (France)
  24. A HEROS Asghar FARHADI (Iran)

president i Jurise : SPIKE LEE

korriku

pergjigje e pritshme dmth e dija. Por me temen e Woodit eshte ndryshe, jo me kot permenda moshen e tij.

faleminderit per review-n. Interesant kur e ka realizuar, ne kohe te pandemise?

like top 10- Woody, filmat e woodit mendoj jane shum te shikueshem (friendly) si duket prandaj kam pare 8 / 10.

po Kana sivjet do mbahet realisht a virtualisht… Hmm Spike Lee president dmth e hengri dhe e pertypi Franca politiken e “rracizmit”, sic duket e preku servirja permes kinematografise dhe ja ceku telat

STALKER

Po normal, edhe une e dija qe e dije :stuck_out_tongue:

Nuk di te them; ja po bej nje search

Realisht ! Në korrik (e jo ne maj, si zakonisht)

STALKER

cilet nuk ke pare nga lista ?

korriku

pergjigjen reale ti me duket e ke dhene ne pjesen e trete te review-se ku prandaj e quan filmi i mbramë i Woodit se duket e ka gjet zgjidhjen e pyetjes qe e shqeteson gjithe jetes dhe eshte ajo qe edhe shkruan ti aty.

nga nje verifikim doli se nga 10shja s’kam par 4, Shadows & fog, Manhattan Murder Mystery, Match Point dhe Cassandra’s dream.
for some reason ngaterrova dy te fundit me Vicky Cristina Barcelona dhe Husbands and Wives. Prandaj thosha se e njejta teme me Wooodin. Por duhet te jete qe po te dish ti shohesh, nuk ka pse ngaterrohen

wiki thote 10korrik- 16gusht 2019

STALKER

Edhe kete nuk e kam pare. Dhe thuhet se eshte sh sh i mire ! (por ti e paske parë, cool )

InkuizitoriMoth

Stalker, amanet Korriksen :smiley:

Albano-id

Kam pershtyjen qe zgjedhja e aktorit qe personifikon vere woodin ne film ka qene zgjedhja dhe gjetja me e qelluar e ketij filmi pos skenave homazh bardh e zi. ka nje hiperbolizim te menyra se si wodi allen e shef veten pikturuar te ai personazh, sa e edhe sikur ta luante vete veten nuk do ta arrinte.
Ajo qe me mbeti ne fund eshte melankolia, mospasja e nje happy end tipike per filmat europiane autoriale e me pak ata amerikane.

STALKER

Besoj se shkaku kryesoir ka qene mosha e Woody-t (pamundesia fizike per te bere dhe akrtotin). Por ja qe nje gje e tille i jep nje nuance shume autentike filmit.

korriku

shadows and fog, marshalla :+1:

STALKER

Poooo ! Film-atmosfere: ekspresionist (homazh per “M” i Fritz Lang) + absurd (Kafka).
Eshte adaptimi i nje pjese teatri te shkruajtur nga vetë Woody në vitet 70. ndofta eshte filmi më filozofik (ne sensin eksplicit) i tij.

ps: Me Allen jam bere mik vonë, dhe çik “së mprapthi” sepse në fillim, më ndodhi nje aksident : kur fillova te shoh filmat e tij në kinema, ka qene fundi i viteve 90 fillimi 2000, me rastisi te shoh 3-4 filma rresht, te gjithe nga më te dobtit e tij (Celebrity, Anything Else, Melinda & Melinda). Dhe u betova qe nuk do shihja me filma nga ai.
Por ja qe ne 2005 doli “Match Point” (kryeveper !) dhe qe atehere… gjithcka u permbys :slight_smile:

ps2:luan edhe Madonna, nje rol episodik (por sarkastik) : ate të… Marisë ! :wink:

STALKER

Po ti a derezi sikur do ikje e nuk do vije më.
Ti mos ik, por mos na ndyj temat qe hap, siç nuk ndyj une (apo te tjeret) te tuat. kaq eshte e gjitha.

InkuizitoriMoth

po kush komenton ne peshk i ikur eshte, i ikur nga trute, kokloqe fare, i pari une kokloqe po te me gjykosh nga komentet. Por une kam bere edhe shkrime, e un per kete kam qene ne Peshk dhe jam akoma perderisa do kete arkiv. Dmth un jam i ikur se nuk shkruaj me shkrime, kjo eshte e ikura ime, nuk shkruaj me. Dhe une nuk ndyj temat e tua, hedh ndyresira mbi ndyresite e tua qe shkruan per bolet e fishkura te Vudi Alienit qe eshte martu me gocen e vet.
me vret ndergjegja vetem per Korriksen qe eshte nje vajze e dliret!

STALKER

Mos hidh më.

InkuizitoriMoth

e bëre vaksinën?

korriku

njihet Madona sapo u shfaq :slight_smile: por roli i saj (Maria) as s’me ra dot ne sy as kembengula ta di

luan aty edhe heroi yne i “Festivalit te Rifkin”, film te cilin e gjeta vetem dubluar rusisht (pashe dicka duke e ndjekur ne ate menyre)

me pelqeu mjaft megjithe huqet e filmave woodyalleniane (qe ti i theksoje me “sigurisht” ne review) s’do desha te me pelqente prej vetem ekspresionizmit edhe pse ne rastin tim ai eshte faktor padiskutim.
sic edhe thua :

!!
rrofsh stalker mbase se pandemia mbylli kinemate nje kohe te gjate, mbase se eshte woody allen film, s’pushokerkemi dot se foluri.

InkuizitoriMoth

korrikse mos e bej vaksinen sepse Zorosi, qe i ka bolet e fishkura si Vudi Haleja, i ka vene nje çip brenda.

korriku

ke te drejte.
eshte ne yt. Sh interesant dmth ne kuptimin e cudise dmth qe meson (ne disa nivele, sadopak)

besoj se po,
vecse ne “Shadows & fog” Woodi nderhyn me komiken e tij dhe qe kulmon me marifetin e magjistarit. S’me kujtohet deri tani ndonje film qe ne kombinimin e dy mbresave qe le, jep edhe ndjesine e zbavitjes/argetimit me te madh, edhe te te lenit pa fjale.
eshte homazh per absurdin sic thua, nuk ishte qellimi i Woodit fare ti jape zgjidhje problemit, qellimi ishte mbyllja qe beri. Por edhe gjera te tjera qe filmi “nxjerr rruges”…

korriku

kesaj radhe ka marre (woody allen) note barabar me Clint Eastwood
edhe reviewja flet me te njejten reverence sic kemi lexuar per Eastwood :slight_smile:

STALKER

“3 faces” (nese !) me titra ne ang