Ksamili e gjen veten me shkelmin në fyt

197 postime 10465 shikime 29 korrik 2017 në 04:59 e paradites
bsalaj

Javën e kaluar qëndruam disa ditë në Ksamil, në një dhomë të thjeshtë por të pastër, me shtretër të mirë edhe për meraklinjtë, kondicioner, ballkon, tv, frigorifer dhe wi-fi. Shtëpi me oborr me limona, dukej e lyer rishtaz, vetëm 3, 4 minuta nga plazhet me çmimin 30 euro nata. E pranueshme pra, dhe fort ekonomike për turistët e huaj. Dhoma nxë tre vetë që u bie vetëm nga 10 euro nata.

Në rrugën kryesore të Ksamilit gjen në çdo orë gra apo burra me nga një karton ku kanë shkruar DHOMA - ROOMS. Praktikisht të marrin nga dora drejt e tek dhoma nëse je në kërkim, standardi është i njëjtë gjithandej. Ksamili ofron çmime që janë më pak se gjysma e asaj që do paguaje në Dhërmi dhe më të lira se ato të Sarandës. Vendi është i thatë këtu, fare pak pemë, dhe qyteza shëmtohet nga numri i madh i skelet-godinave që u nisën por s’u bitisën kurrë. Ka shumë nga këto, dhe nga ato shufrat e hekurit të soletave në tarraca, që paralajmërojnë shpresat për shtesa katesh.

Do duhen vite që Ksamili të marrë formë, por ishte plot me polakë, çekë, ukrainas, italianë, sllovakë e bullgarë. Në plazh dëgjoje më shumë këtë miks gjuhësh sesa shqip. Do thoja rreth 60% e pushuesve në Ksamil ishin të huaj. Prandaj dhe wi-fi në çdo shtëpi. Në Ksamil po përpiqeshin të ngrenë diçka të vogël, dhe janë Korriku dhe Gushti kur si milingonat njerëzit mbledhin ushqimin e dimrit që në Ksamil duhet të jetë i shkretë. Ndoshta ndonjë autobuz me vizitorë të Butrintit ndalon për ndonjë kafe apo drekën e rrallë.

Gjiri i Hartës ka një plazh të këndshëm dhe një restorant që e gatuan shumë mirë peshkun dhe ushqimin e detit (i cili në disa vende në Ksamil gatuhet si në Tepelenë). Pak më tutje plazhi i Pulëbardhës dhe ca më tej ai i Pasqyrave, vende vërtet të bukura sido që për të mbërritur atje duhet të bësh një rrugë të ngushtë e të pashtruar që në disa raste mund të kthehet e rezikshme. Tabelat për në këto plazhe janë 80% reklama pllakash banjoje dhe vetëm 20% informuese, mesa duket PPP, ndaj hapni sytë fort.

Shqiptarët me para nuk vijne në Ksamil pasi nuk ka asnje resort të famshëm në Instagram. Ky është një vend për shtresën e mesme, shqiptarët nga Kosova, sllovakët aventurierë dhe italianë që mund të shquhen nga vendasit vetëm kur flasin. Deti është i mrekullueshëm, midhjet të lira dhe natën fryn.

Dhe pastaj bëhet hataja. Ne ishim larguar e nuk e përjetuam vërshimin e ujrave të zeza drejt plazhit plot me familje e fëmijë. Si në ato përmbytjet nga shiu, ishte e pabesueshme të shihje atë skandal të neveritshëm. Çfarë gjëme për ata njerëz që prisnin gushtin, për milingonat që përmenda më lart. Kush do pranojë të lahet në ato gjire pas gjithë kakës që rrodhi në ujë? “Ishte ujësjellës-kanalizim i Bashkimit Eurpian, jo yni,” - po perifrazoj Bashkinë Sarandë që ia la “topin” Europës, edhe pse investimi europian kishte si përfituese direkte dhe menaxhuese të veprës Bashkinë e Sarandës dhe ndërmarrjen e UK, e cila është pjesë e Bashkisë Sarandë. Lemeri dmth. Pjesa e shtetit është skandaloze, në timon nuk është askush. Kostoja që ju shkaktua bizneseve të milingonave në Ksamil nuk do llogaritet kurrë sepse askush s’mban përgjegjësi për asgjë. Është pak si në tallava kur të djegin sytë nga tymi. Kush e ka fajin? Edhe në Velipojë ku shpërtheu gazi, shteti, që vë rregullat dhe kontrollon zbatimin e tyre, do ketë qënë në tallava duke fërkuar sytë.

salben

Fiks ndodhi per sezon turizmi ndotja. Vjet po per sezon turizmi u hodh nafte ne det.
Dhe te quajne paranojak te dyshosh te greket apo te tjere plehra.

STALKER

Më shume se djegie sysh nga tymi, duket si shpim hundesh nga… tumi
:mask:

korriku

si vend me risk te larte qofte si zhvillim ekonomiko- juridik, qofte si mendesi shoqerore, nuk do me mbushej mendja nje sekonde te planifikoja ndonjehere ndonje ndermarrje ne shqiperi qofte kjo edhe ndermarrje pushimesh pasive personale.Eshte ironike qe njerezit mesem e te zakonshem e bejne kete gje, dhe kur aventura del huq, fajin e ka shteti social i cili dalkerka qe s’egzistoka

Pjer

Fillimi i shkrimit me pelqeu, pikerisht nga shpjegimi i çmimeve :grin:
Sa per ate qe kush e ka fajin, kujt i ngelet topi ne porte, kjo eshte mese e qarte, pushtetit lokal atje ne Ksamil.

tironaime

paska plas m…

Kthupi

Si paska faj pushteti lokal nese perdoruesit e kanalizimeve hedhin dysheqe brenda dhe kanali bllokohet ose behen “inxhinjere” dhe bejne lidhje vete duke shkaktuar nga keto lloj zullumesh? Ajo qe s’me pelqeu nga reagimi I bashkise ishte mesazhi shfajesues. Nuk ka rendesi kush e financoi projektin apo kush e ndertoi. Ne keto lloj situatash dy lloj mesazhesh priten: mesazhe inkurajuese qe difekti eshte rregulluar dhe pushuesit mund te shkojne pas, si dhe mesazhe per gjetjen e fajtoreve dhe penalizimin e tyre.

Pjer

Persa kohe pushteti lokal nuk kontrrollon kanalet, tubat, kolektorin, terrenin, ka faj.

Kthupi

Mos kembengul si mushka kur e di qe e ke gabim. Kanalet nuk jane te hapur, jane nen toke dhe nuk mund ta dish nese eshte i bllokuar duke e pare me sy. Cfare duhet te beje bashkia? Te fute punetoret e komunales neper tubacione perdite?

P.S: Nuk e di si qendron ceshtja, ky eshte supozimi im, por parimisht nese punimet jane bere jashte standardit, apo me materiale difektoze, atehere ka pergjegjesi bashkia/ndertuesi. Gjithashtu nese bashkia nuk permbush detyrimet e saj, prape e ka fajin bashkia. Nese perdoruesi prish kanalin ose e bllokon, e ka fajin perdoruesi. Ky huqi I te kerkuarit te fajit apo dhe te zgjidhjes gjithmone te qeveria eshte cik si se prapthi. Individi s’paska anje faj.

Alba2265

Konspiracion ruso-serbo -grek ndaj shqiperise .

bradland

Edhe sot Ksamilit pamvaresisht se kanali u mbyll era Rilindje i vjen , Deti diku nga dreka ne vendin qe Rilindja pushtoi bregun e detit krijohet nje cipe e peshtire siper ujit qe te ben te vjellesh .
Rilindje.

salben

ti je prove e gjalle e rezultatit te komplotit grek.
Detyrimi i emigranteve shqiptare per te nderruar emrin dhe fene eshte fakt, jo komplot.
Fshehja e masakrave greke ndaj shqiptareve eshte fakt, jo komplot.
Mohimi i origjines shqiptare te arvanitasve, nga vete arvanitasit ne Greqi, per shkak te presionit shumevjecar shteteror, eshte fakt, jo komplot.
Genjeshtra greke per origjinen shqiptare te camerise eshte fakt, jo komplot.
Dy ndertesa pa leje u prishen ne Himare, qe ishin prone e minoritareve greke, nderkohe qe shqiptareve u jane prishur me qindra, dhe fakti, jo komploti, eshte qe jo pak, po vete ministria e jashtme greke, shpifi dhe e quajti akt kunder grekeve duke helmuar mediat greke e duke e bere ngjarjen si sulm ndaj greqise.
Heroizimi i rreme i nje avdalli grek qe u perplas me motor me avdalle te tjere, eshte fakt, jo komplot. Po vijne cdo vit greket ne tufa e po i bejne nderime sikur te ishte clirimtar.
Pak te duken?

salben

kudo qe shkoni ju te flaktet e PD, e qelbni vendin mer si shpjegohet. ju ndjek ndyresia nga pas.

Gaia

Ka vila me qera buze detit ne jug larg tallavase dhe zhurmes? Nese keni nje ide si mund te kerkoj ne internet, do me ndihmonit shume. Kam kerkuar ne Airbnb dhe booking.com po asnje gje ne buze te detit, shumica jane vetem apartamente me pamjet detin.

bradland

Nuk e di shkabe , pasi qelbi Tiranen me nje shesh me pllaka banjoje Rilindja ju versul Ksamilit , rrace e keqe ju ka qujt Lubonja , por dhe ere te keqe mbakeni qamet .

Bleta

Po flet sikur ne Shqiperi ujrat e zeza plasin vetem aty!

salben

Ndotje masive e detit fiks ne muajin korrik, per dy vjet rresht, nuk mund te jete rastesi.

bradland

Agjenturat e huaja i jane qepur nga prapa Rilindjes , kane fillu me i ca kanalin e ujrave te zeza :joy:

Mimoza_llastica

Gjynah alamet plazhi.

Pjer

Kthupi, une nuk them qe dhe indiviti nuk ka faj, ama pushteti lokal eshte pergjegjes per çfar ndodh aty. Une nuk kam qene asnjehere ne Ksamil, vetem ç’kam pare ketu fotot.

zeqo

Po ti ku do shkosh qe pyet, se shikon qe ka plas mooti andej sheshit!!?

Aquamarine

Sa thashe une me eshte merzit Shqiperia per pushime u menderos deti.

Alba2265

C’lidhje kane masakrat ndaj cameve ne 1944 me plasjen e mutit ne ksamil ne 2017?

ForumiShqiptar

Per asnje nga qytetaret e ksamilit nuk eshte perctu ardhur keq se ofrojne vende te mjerueshme vetem e vetem te fitojne leke.
Ajo qe u shkaktua, ndodhi si pasoje dhe e shtetit po dhe e qytetareve qe vit per vit fitojne leke te thate fhe te vetmin investim qe bejne eshte ne shtepite e tyre.

Kushdo qe vjen ne ksamil vjen te shoh bukurite e natyres dhe jo plerat e ksamilit.

Gaia

Pjer, me shume pune, por per ty jam interesuar. Deri tani, mesa mora vesh nuk te eshte ofruar asnje post, fatkeqesisht, me listat e reja te posteve qeveritare.

Pjer

Eee, nuk eshte shume e rendesishme ajo, une vete e kam rregulluar veten time, kuptohet qe te isha atje me noi post/detyre, do ishte thjesht per te regulluar ate vend, per te bere diçka per Shqiperine, mirpo drejtuesit kryesore (vendim-marrsit) vendosin ne poste/detyre njerez qe duan te rregullojne veten e tyre ne radhe te pare, njerez te babezitur me i fjal. Tani ti e kupton se sa mund te rregullohet Shqiperia me njerez te tille.

kapo

e dhimbshme por do duhen vite te harrohet nga turistet kjo katastrofe qe i bene natyres bashkija dhe rilindja komuniste

salben

Mohimi i masakres eshte komplot antishqiptar, ashtu si gjithe gjerat qe permenda. Pra, komplotet antishqiptare nga greket jane realitet.

Aquamarine

Ndonjehere gjerat jane me te vertete ashtu sic duken…

Alba2265

Plasja e mutit ne ksamil qenka komplot antishqiptar nga greket qe kane dhjetera mijera km bregdet e u bene xheloz nga 100 km tonat e jo pasoje e paaftesise tuaj per tu vete qeverisur?

salben

c’lidhje kane greket e mijera kilometrave? Greket e 10 kilometrave larg jane problemi, te cileve u vijne pushuesit neper hotele, kalojne kufirin per nje vizite te shpejte ne Shqiperi dhe vitin tjeter kthejne ne shqiperi direkt ku gjejne te njejtin det, te njejtat gatime me 10 here cmime me te lira. Keta greke nuk hane buke nga mijera kilometrat e tjera te Greqise, por nga 10 kilometrat e veta.

Alba2265

Shqipot deshmojne se kenaqen me shume ne greqi se ne shqiperi .ralf gjoni psh nepunes i larte i hyqymetit rrefente diferencen ne sherbim ne te dy vendet .kamarieri shqiptar iu kercenua tia hiqte me nje dru kokes kur iu ankua per banking e papastert .

salben

shqipot si ti e ralf gjoni ate avaz kane, per cik politike i shesin shkodren malit te zi, por e verteta eshte qe turistet gjejne te njejtat gatime, te njejtin det, me cmim 10 here me te lire. Cdo vit perqindja e rritjes se turisteve te huaj ne Shqiperi eshte me dy shifra. Te gjithe te huajt qe vizitojne ikin te kenaqur.

Vlonjat

Blendo kjo qe ndodhi ne Ksamil ( per faj te bashkise apo njerzve qe jetojne atje) eshte thjeshte nje simptome e papergjegjshmerise e te gjitheve. Nga i pari deri te i fundit. Ti mire ben qe revoltohesh me çfare ndodhi por njerzit duhet te shohin pertej Ksamilit Shqiperine qe eshte komplet e ndotur dhe e pakujdesur. Nuk mund te flas per qytetet e tjera me detaje por per Vloren kam. Gjithe gjiri i Vlores eshte kthyer ne nje grope septike ku qyteti, pallatet, lokalet i derdhin ujrat e bardha dhe te zeza ne det. Vjet pata mundesine te vizitoja disa plazhe "private " nga kalaja deri ne Orikum. Hotele dhe lokale te ndertuara ose ne breg te detit ose disa metra larg i dirdhnin ujrat e zeza ne det. Po ta shikoje detin ne mengjes kur ishte i qete, fare mire pikasje nje cipe mbi uje. Dhe kjo jo vetem ne nje vend. Por kudo ku kishte afer ndertime. Une kur shikoj gjithe kete reklame qe i behet plazheve shqiptare kam nje hezitim (po nuk u nderhy urgjent) se mund te kthehet ne nje bumerang qe do te doje dekada per tu rregulluar imazhi i nje vendi te virgjer. Qeveria mund te kete shume prioritete por nje vend si Shqiperia me gjysmen e banoreve te saj jashte, me 300 km plazh dhe nje ore larg me avion nga cdo kryeqytet evropian duhet te investohet e tera ne funksion te turizmit. Eshte potenciali me i mire dhe me pak i kushtueshem per qeverine por qe sjelle te ardhura me shume se cdo aktivitet tjeter ekonomik.

del-ta

Detyrimi i emigranteve shqiptare per te nderruar emrin dhe fene eshte fakt, jo komplot’’

kjo nuk është e vërtetë! 80 % të fajit e kanë vetë shqiptarët !mungesa e frymës kombëtare,që propagandohet si si integrim në shqipëri,i bën shqiptarët ronaldo ne shqipëri,jorgo në greqi dhe faboi në itali! ka plot që nuk i ndërrojnë emrat dhe janë më të respektuar nga grekët sesa kategoria jote dhe e albës!

Pjer

Cito te pakten autorin Vlonjato, VQ.

Pjer

Djema nga hetimet qe bera sot, doli se fituesi i tenderit per disiplinimin e mutrave ne Ksamil, kolektorit, ku ka investuar jo te ter shumen e akorduar por nje pjese te vogel, sot (ka ca dite) qe ndodhet me pushime ne Dubai. Keshtu eshte kur punon shkel e shko dhe abuzon, vjedh.

Alba2265

edhe njerezit jane te perkedhelur pjer se duan medoemos te perdorin banjot per nevojat e tyre.po te dhjesin ferrave apo ne bythe te ullinjve e lemonave si qemoti edhe kanalizimet nuk bllokohen por edhe agro turizmi me prodhimet bio zhvillohet.

Alba2265

me keto prishjet e ndertimeve ne dhermi more shokeni e shoqeni .anuk do te ishte me mire ti prishnin andej nga vjeshta e dimri e jo ne kulmin e sezinit turistik?

Pjer

pse kane filluar prishjet prap alba, a ke noi link

Alba2265

e kishin gazetat para disa ditesh .ligji eshte ligj por te futesh fadromat ne kulmin e sezonit sikur nuk duket teper turistike me duket mua .

Pjer

Keshtu me duket dhe mua, nje budedallik me brire, nuk mund te prisnin sa te iknin turistet.

kapo

With a coastline of 13,676 km Greece(10 million population) is the best a major tourist destination and attraction in Europe with 30 million visitors in 2016.

No comment

TironciLebetit

E shate Shqiperine me din e imam ene per sot?
Kur Shqiperia kapi nivelin e 1 milione turisteve para 10 vjetesh askush nuk e besonte…tani qe Shqiperia kap 4-4.5 milione turiste ne vite e besojme por nuk e aprovojme se dum te konkurojme me Greqine qe kap edhe 35 milione turiste ne vite. Per tju afru Greqise numerikisht e jo cilesisht duhet te terhiqen 10-12 milione turiste ne vite qe eshte pothuajse e pamundur.
Sa per Ksamilin ka edhe shpjegime te tjera ALTERNATIVE se veq ajo e TIMONIT

Alba2265

Vlere e shtuar e mendjes se ndrituar shqiptare je .nga nje ane akuzon te tjeret per sharjen e vatanit nga ana tjerer poston Bazen qe deklaron:

"… Ksamili nuk shpjegohet më si perlë turistike, por si dhimbje që buron nga brenda, kur shikon se sa pak e meritojmë atë. Ksamili është kthyer nga një qytezë vullnetarësh, në një varrezë vullnetare. Ai është bërë i lodhshëm për të gjithë dhe për ata që e kanë zaptuar e shëmtuar, edhe për ata që kanë vjedhur tokat dhe për ish pronarët që janë mashtruar dhe kanë mashtruar dhe për turistët. Është si diçka që zoti na ka parë që i kemi rënë më qafë dhe nuk na lë ta gëzojmë.

TironciLebetit

Vlere e munguar ndoshta…Baze eshte nostalgjik per Ksamilin e 1990 e jo anti-shqiptare e thekur si zotrote qe nga sabahu me aksham vetem ul poshte Shqiptaret. Baze, miku i familjes se Kumandarit …i ve gishtin plages se ndertimeve informale dhe zaptimit te tokave si edhe ndertime pa masa sigurie a ligjshmeri.
Bash vet kum permend ndertimet e hoteleve pa hesap me gropa septike para se te kishte kanalizime, nje rrezik tjater ekologjik per tu perballuar, qe Baze si inxhinier mund te na iluminonte ma shume.
Kush mer flamurin e anti-Shqiptarizmes nuku ka pse ti vije turp nese nuk eshte Shqiptar. Ti Shqiptare je ? Nese je Grecke vazhdo ne rrugen tende te vyer, nese je shqiptare je Mongoloide e pashprese perderisa motivi i jetes tende eshte ShqiptarTallja.

Alba2265

Baze pretty much pohon se shqipot nuk dine te qeverisen derisa ate perle Te natures e menderosen .ah po vjedhja fallsifikimi i tapive korrupsioni I hipotekave gjykatave poi I’ve ndertimore etj jane konspiracion ruso serbo grek ndaj shqiperise jo pasoje e koketrasheve shqiptare .

TironciLebetit

Po lene mer ti qe perserit si Papagallos paaftesine e Shqipove per tu qeverisur e ste ben pershtypje…po fare… nderhyrja ne pronesi nga zenDeledashi i Salukut ne ato zona…qe ta ri-thekson Bazja.
E shef ti aty ku jeton po ste punoji pulicia e ushtria se sa vlen paprekshmeria e prones tate. Ne Shqiperi pati boshellek juridik plus populizem anarshist qe u pushtu e u ndertua pa pasur mundesi shteti te rrezistoje. Pse nuk ndertonin Shqiptaret ne kohe te Dulles po shkuan ne ekstrem ne Anarki? Jo se jane gjenetikisht te pa-afte si thua ti por si Greku ashtue edhe Turku e Serbi e Amerikoni po deshe ku gjejne shesh bojne pershesh. Nuk hyn koketrashesia e Shqiptarit apo shtet formimi se ne fund te fundit Gjermania ka qene nga me problematiket per shtet formim por kombi Gjerman nuk eshte koketrashe.

korriku

@TironciLebetit argument 5 :star:

Alba2265

A nuk jane keto simptoma te mungeses se aftesise vet qeverisese?

Ingeborg

Nuk ishte ndryshe as ne Perandorine Osmane. Kush e nderroi fene e emrin per ca ofiqe te qelbura? Kurse sot qani mungesen e patriotizmit…hej bela!

arb

Detin e doni te paster, ujin 24 ore, dritat te mos ikin, plehra te mos kete, ujerat e zeza te mos plasin,permbytje jo e jo.,nuk ka gje qe nuk behet,hidh leket ne kapitalizem nese do standarte kapitaliste o banor kapitalist qe mer per dore turista kapitalist qe duan standarte kapitaliste !

gjembi

Ose ndoshta sepse pikerisht ne korrik ka dhe me shume perdorues dhe me shume “volum” qe kalon neper tubacione?

gjembi

Pjer, grek ishte fituesi i tenderit?

Pjer

E dashur ç’eshte kjo pyetje pa vend. Edhe Kina po te ishte poshte Shqiperise, dihet ajo qe shume do mirrnin dokumentet kineze duke thone se te paret e tyre kishin kulturen dhe gjakun kinez, keshtu qe nuk ka rendesi seç dokumenta ka tjetri, aty te gjithe jane shqiptare.

gjembi

Lexo komentet e shkabes dhe ndoshta do ta kuptosh pyetjen time.

Pjer

I kam lexuar e dashur, dhe shoh plot kenaqesi debatet ndermjet “qeverise” dhe emigranteve. :grin:

gjembi

I paske lexuar i nderuar po s’i paske kuptuar.

Alba2265

Eshte pasoje e rritjes se mireqenies .njerezit hane me shume per pasoje dhjesin me shume duke bllokuar tubacionet .

gjembi

Fajin e keni ju emigrantet qe hani kaq shume dhe bllokoni tubacionet! Ja dhe nje arsye tjeter si emigrantet deshtake po e shkaterrojne Shqiperine!

sofokli

(stone build rooms qeparo) booking

machitewa

Visit Albania! Nje virgjereshe e lyer me mut.

salben

Edhe naften turistet e 10ne o gjembi, fiks per sezon turizmi ne jug? ncncnc Ne cfare skajesh te frikshme te inteligjences i coni justifikimet kur duhet te sulmohen shqiptaret e kur duhet te mbrohen te huajt.

Bleta

Ne çfarë skajesh të errëta të servilizmit duhet të jesh të justifikosh çdo paaftësi të shqiptarëve me komplote?

salben

me keq se servila, po llum e ndyresi, jeni ju qe kur dilni ne opozite shani shqiptaret me keq se serbet e kur jeni ne pushtet mbroni cdo krim, e qe doni te beni gjynafqarin andej duke shpifur per kete vend, vetem qe t’u dukeni mjaftueshem mjerane robve andej e qe te ngjallni keqardhje per ndonje kore meshire me shume. Une nje ane mbaj gjithe jeten, kushdo qe te vije ne pushtet: anen e logjikes e anen e vendit prej ku jam.

machitewa

Vendi yt ka organe te sigurise publike? Apo ti shikon grekun duke shperthyer tubacionet pastaj vjen ne ppu shan shqiptaret ne emigracion? Pse ti, meqe i njeh, nuk i denoncon autoret e krimit ne fjale?

Ingeborg

Vallaj me kete fjalor qe perdorni…Eshte fare e thjeshte, kur nuk iu pelqen sherbimi turistik ne Shqiperi mos ikni o njerez. Bejini jashte shtetit pushimet e ne rregull jeni. U bene boze keto ankesat per turizmin…vere per vere.

salben

C’lidhje ka siguria publike. Siguri publike ka dhe franca, anglia e amerika e prape po ua vrasin robt sikur po korrin presh ne mes te rruges, po u rrafshojne kulla binjake, jo me dy tuba. Apo thuaj kur vjen puna per te share shqiperine nuk ka rendesi logjika. Mjafton te shahet. Pse nuk shihni secili vendet tuaja, atje ku u keni zene deren robve duke ua dhjere ne te sistemet e sigurise ne kufi, ne shendetesi e ne cdo gje tjeter, e te rrini rehat?

machitewa

Dmth pse nuk na lini rehat te bejme edhe me teper mut*.

*Nese do, e quajme edhe kaviar, ose shkabe, ose salben, ose lebetit, por pikerisht ngurrimi per t’i thene mutit mut eshte definicioni i kitschit dhe tallavase.

InkuizitoriMoth

ahahaha :smile:

TironciLebetit

Udbash a ke ardh me gjete nuse Shqiptare qe krruhesh e do me ra nsye? Ne se je Berat Buzhala, per Mongoloideet si ty kena vetem DHI e Dele.

Karaibe mer Karaibe eshte po mos u merrni me UDbashet Koqevare…as me opozitaret 2 leksh skipetar.

TironciLebetit

Karaibe …

Br3dharaku

shperthimet e mutit ne Ksamil kane prapavije terroriste njesoj si sulmet e 11 shtatorit. Policia dhe shteti i zene ne befasi nuk ka c’te beje ne kete rast.
Kjo eshte llogjike racionale. Eshte njesoj si te thuash qe 2+2=4. Dhe nuk ka burre nene te hedhe poshte matematiken!

flm shkabe! flm qe ekziston!

gjembi

nuk ka burre nene te hedhe poshte matematiken!

Llogaritjen e perqindjes e mbulon matematika apo fizika?

Br3dharaku

jam i sigurt se shkaba mendon se llogaritja e perqindjes ndryshon ne Amerike. Shkaba, si evropian krenar, e llogarit sipas menyres evropiane

Alba2265

muti por mut I memedheut ama.mut bio me i embel se mjalta .

TironciLebetit

Po he se bombe mooti ra ne nje gji te vogel nuk ra bomba atomike qe te sillte deme ta pakthyeshme.
Ndotja u zhduk per 2 dite , peshqit ne det u kernaqen se per ta nuke eshte helm de…po cti bejme pshqve pa uje qe kundermojne nga ngazellimi shqiptar deshtues faktorizues. Mezi presin lajmin e rradhes te keq per Vatanin se keshtu plotesohen si njerez. Ymer Ymer

Pjer

Shkabe, ti e di qe une kam respekt per ty, se ca gjojna i thua mire, e ca keq, e ca me tendenc, desha me te pyet, ministria e Turizmit, ministria e Mjedisit, dhe ministria e Mbrojtjes, (se ka te drejte dhe kjo e fundit), a u interesuan per shkaktarin, per ate pronarin e punimeve (te tenderit) qe po ben pushimet ne Dubai. Se ne fakt eshte puna e tyre ta gjejne se ku eshte ai, mirpo kete informacion po jua jap une gratis, dhe i thuaj Palloshit, te vej me shume kontrroll tek ata qe fitojne tenderat, a te keqen.

Alba2265

Ngele duke iu lepire pushtetit por ata s’po te hedhin asnje kocke me rafte pika mu per ty.

TironciLebetit

Turizmi eshte begatuar ne Shqiperi fale punes se individit e jo shtetit. Turizmi Shqiptar eshte turizem familjar dhe Shteti nuk duhet tja heqe meritat.

Po chyn shteti ketu moj te keqen, kanalizimet i kishte bere BE, ndodhi aksident aty mbeste e keqja, mendoni ene per peshqit qe kane nevoje per pak ndotje…ne kemi me bollek per ate pune…
Tek qeveriu te ka mbetur mendja moj e shkrete qe kur ta morren RONIN e ta bene zvM…mbete qyqare e kullundrisesh me Profilin e Lebon Tani.

Une nuk kerpic kocka por Une i kam shume qejf thelat e Pjeshkes.
Poshte Qeveriu

salben

Nuk e di, Pjer. Shpresoj te jene duke punuar per te gjetur shkaktarin, kushdo qofte. Nese jo, shpresoje t’i kape fshesa e Rames e qe Rama ta kete seriozisht punen e fsheses, meqe sot u kerkoi gjithe drejtoreve te spitaleve te japin doreheqjen. Gjithsesi, mua me duket e dyshimte qe cdo vit ne kulmin e sezonit ka ndotje pikerisht te atyre plazheve shqiptare qe konkurrojne plazhet fqinje te grekeve. Ksamili ka marre shume te huaj.

Fikret

Boni qejf qafira boni,
Fiqo hala si ka bo sefte pushimet ket vit :frowning:

salben

Cfare rastesie e cuditshme, e? Njesoj si nje vit me pare.
Pikerisht plazhi me i permendur nga mediat e huaja.

Pjer

Ore ku jane gjith ato komente ketu, kaq e forte paska qene fshesa, po me urdher te kujt, te Palloshit.

korriku

me gjithe ket yrysh per njohje dhe akses te plazheve nga bota, ose do i shohim te shkaterrohet bregdeti natyral i Adriatikut e Jonit nga mbiperdorimi dhe keqperdorimi, o ne rastin me te mire do i marrin ne dore bizneset e medha ku njerezit e zakonshem ta harrojne t’u shkeli kemba a te lahen ne ujerat e tyre sic kane bere deri sot.

Shqipot tahmaqare mendojne se turizmi eshte gjeja me e kollajshme per te sjelle parane, por turizmi si biznes do kohe e shumellojshmeri investimesh per marxhin te mire fitimi, dhe kostot i ka sh. te keqija, sepse nuk jane vetem financiare. Hospitality business eshte nga me te veshtiret per t’u bere.

Pjer

Korriku, turizmi do kushte ne radhe te pare per femijet, se familjaret aty e kane qellimin, qe femijet te kene vend, kopsht, ku te lozin te pa shqetesuar. E ke lexuar tregimin tim per turizmin, “Takimi per turizmin”.
http://arkivi.peshkupauje.com/2016/09/takimi-per-turizmin

TironciLebetit

Po ctu deeeshhh moj Korrikseeee…hajt qeroju nga syte tu lexu VQ nashti…

Njeriu eshte tahmaqar nga natyra keshtu qe ene Shqipot ku do gjejne shesh do bejne pershesh. Mos u bej merak per humbje reputacioni se shumica e turistave qe vizitojne Shqiperine jane p[ergatitur per me keq dhe masivisht largohen te kenaqur modestisht. Turizmi familjar ndryshe nga Turizmi elitist ka nje vecori qe te ardhurat financiare prekin pernjehere njerezit ne vend e familjet e tyre. Ai i biznesit te modh i kalon fitimet ne Athine e Budva kur i teket.

korriku

mire tironco do e kem parasysh.

(nuk e kisha fjalen per reputacionin me shume sesa demin ndaj natyres nga mbipopullimi. nejse.)

Manjola_Tirana

ska faj njoni qi thot:pecogroset mkon lexu librin

Pjer

Manjola, e e pe Tomin ne interviste tek Tomorrowland ne Boom javen e kaluar, dikur ishte nje djale i ri plot ambicje, dhe me theriste ne çdo konferenc/forum ku mblidheshin peco-grossot e ekonomise, e tani dukej tamam i pjekur nga te gjitha anet, nuk linte festival pa i kaluar ne regjistrat/defteret e tij, tamam siç kisha rekomanduar une para shume vitesh,
Megjithse ç’te flas kot dhe une ty. Kur Letrat (VQ) nuk i kuptuan ata qe drejtojne shtetin shqiptar, si do i kuptosh ti,qe je ne fund te rreshtit.

gjembi

Dhe pastaj cuditesh pse te kritikojne kohet e fundit antaret e nderuar te peshkut pa uje.

P.S. ky Tomi i festivaleve te dha ndonje hapje? Apo te pyeste a ke ndonje kusheri ne Lazarat?

TironciLebetit

Manjola mund te jete e fundit ne rresht por jo per faj te aftesive a kapacitetit intelektual qe posedon por si pasoje e represionit misogjinist ne shoqerine Shqiptare. Fatkeqesisht as ju Pjerin nuk i keni shpetuar kesaj sindrome femer zvogeluese. Mos u habit nje dite qe jo Tomi por Manjola me syze skeletrashe, me dhembe te ndare qe ulet gjithmone ne banke te fundit te konfirmohet si zoteruesja me e zonja e skuthave te VQ

Pjer

Tomin, kam ca vite pa e takuar Gjembo, u çudita kur e pashe tek lajmet, dhe direkt tek kanali ekonomik Z , i cili e dha me te zgjeruar intervisten e tij, morpo sikur kish kopjuar VQ :grin: Dikur shefi i tij me ftoi ne grupin qe do bente viziten ne Uoll-Strit/Well-Street, mirpo une budallai preferova te shkoj ne Shqiperi, i ushqyer nga iluzioni se atje do beja diçka per vizionet e mia. Kete pjesez, e ke dhe ne nje nga tregimet e mia, te 2013 ose 2014, gjeje po qe e zonja, ke nje shishe te vjeter vere dhe benefice te tjera.

Manjola_Tirana

tmort well-streeti shalet tyja

Pjer

Manjola a ja the Palloshit qe Pjeri te ka dhjere, apo nuk ja the.

gjembi

Manjola a ja the Palloshit qe Pjeri te ka dhjere, apo nuk ja the.

:joy: :joy: :joy:

Ti mos vdeksh kurre se me dh… nga gazi. Meqe po flisni per dh… . Por me kete qe the e dh… me disa ketu qe te kane mbrojtur e degjuar deri tani.

TironciLebetit

Me Palloshin e ka mire Shkaba, cne Manjola? Manjola veq kenge e bukura italione ve. Shkabes qe ju lutshe per pune ne administrate dje mund tja thuash e tja kaloje llafin tat Palloshit.

Pjer

Tironco, sa here do e perseris, pyetja ime drejtuar Shkabes, nuk ishte per mua, por per konceptin qe ai shtronte, qe e keqja na vjen nga jashte, nga dy fqinjet. Tani ne kete te vertete e hipoteze, a nuk mund ta shtronim edhe ne fusha te tjera, pra ketu ishte muhabeti. Mirpo Shkaba nuk iu pergjigj pyetjes time, me rreshqiti si ngjale.

TironciLebetit

Nuk ka dashur te te lendoje ndjenjat i varferi Shkabe …e te thoshte qe ty ste morrin ne pune se je goxha i moshuar ose tezat e tua jane te pa-zbatueshme ne Shqiperi por ne Britani e Belgjike…ose ose u ka kaluar koha e jane bajate qe as Tomi nuk i ndjek me sic i ndiqte s iBiblen nje here e nje kohe. Eshte Djale flori Shkaba e i ndjeshem me Pencionistat.

Shkaba eshte dera qe duhet te trokasesh per tek Palloshi, Manjola eshte e apasionuar mbas muzikes dhe mund te te jape ndonje miks italian plot shije. Do ta shash Palloshin thuja te tera Shkabes nje e nga nje.

gjembi

Eshte Djale flori Shkaba e i ndjeshem me Pencionistat.

Per kete te jap te drejte. Te kujtohet si i ndihmoi ata dy pleqte te vidhnin zhavorr? Me siguri ka ndihmuar dhe kete te moshuarin:

http://joq.al/artikull/210965.html

TironciLebetit

E ke kollaj ti ne Amerike dhe flet kaluar. Ne Shqiperi duhet te manaxhohesh se je vetem dhe shkaba u gjendet atyre ne nevoje. Kjo duket edhe ne trajtimin qe ju te dy keni ndaj Pjerinit, ndersa ti i rri si gjemb gjithkohes ne te ndenjura Shkaba tregon ndjeshmeri dhe mirekuptim per antikapatet e Pjerinit. Hapi syte e meso…lexo me mire Egla Harxhin se Lapsin e Nipces me opozitarizem manaferrash…nese do vertet te mesosh ne ket jete e mos vdesesh syfashuar.

Manjola_Tirana

po jo mer plak se srrugullohet atdheu me nji libr. shtadhjet boni shoki enver e sna e cau kaq fort trapin, veqse nse e qensurote blendi

Pjer

Ketu ke te drejte Maaanjoolaa, nuk rregullohet atdheu as me 1 liber e as me 70 libra, por me nje lider, me nje ekip qe ka vizione te qarta e qe punojne ndershmerisht .

urbantelescope

Ne na rrofshin turistet Polake qe na fshijne njecik zhulin nga faqja , se te tjeret jane te gjithe Hitchhikers me canta ne krahe kujtojne sikur po vijne ne Tanzani e jo diku ne Evrope siper Greqise.

Shqiperia duhet te aktivizohet maksimalisht online , vetem per promovim , bashkepunime me travel blogers.
Se iu tha zorra te shkreteve kane mesuar byrekun , e ku ti dale se falin 1 euroshin le te jete sholle kepuce tek stacioni kamzes, byrek thote tjetri. Pastaj eshte ajo damka tjeter , qe ne Shqiperi te grabisin te vrasin , makinat jane te vjedhura , ka mafie etj etj. Te shikosh video ne youtube nga te huajte te iken truri cfare lloj prezantimi cinik i bejne Shqiperise.

TironciLebetit

Historia e Byrekut eshte qe te huajve u pelqejne ushqimet autoktone dhe jo shume mish. Hamburger e sufllaqi nuk do hane turistet e huaj e as sallatra me domate e speca se i lan barku.
Cdo turist sado i varfer te jete ndihmon turizmin Shqiptar qe eshte familiar e i ndertuar me para emigrantesh pjeserisht. Nuk eshte se ka ardhur Hiltoni ka ndertuar hotel e vu Doktoret e Farmacistet ne konventa. Turizmi do kohe te ngrihet dhe ka ecur jashtezakonisht shume mire. Kush krahasohet me Greqine nuk i ka baterite ne rregull sepse Greqia e ka filluar me Plan Marshall dhe vazhduar me 500 miliard evro te zhdukura si borxhe te papaguara. Nuk krahasohen keto investime me parate qe nxjerrin Shqiptaret ne memedhe e as me remitancat e emigranteve te varfera. Ne kemi Turizem modest por edhe me turizem modest ecet perpara.
Damkat e Shqiptareve i dini ju po ne ketu ne Ameriqi nuk degjojme bema Shqiptaresh. Shoqet e mia Ruse kan ardh nga Ameriqia dhe e kan bredh Jugun me gjisht perpjete e me Autobuza e Mikrobuza e jan kenoq. Kan ardh per here te dyte e kan bo hiking ne VERI.
Po lexove tek peshku…po te huajt nuk e lexojne peshkun…

urbantelescope

Se krahasova me Greqine lexoje mire, por shumica nuk e dine ku i bie Shqiperia , dhe meqenese e vetmja gje qe mund te dine eshte qe kemi qene shtet komunist na ngaterrojne me uzbekistan, gjeorgji ,ceceni nuk e kane idene qe jemi ne mesdhe siper greqise e perballe italise.
Po pse vetem byrek paska Shqiperia me Tironc, po ata vijne per aventure ketu dhe turizmi aventures , njesoj sic behen safarit ne afrike nuk e ndihmojne edhe aq ekononime tone edhe pse bereqaves qe harxhojne 200 dollare kur vijne :stuck_out_tongue:
Vetem polaket vijne me guida turistike te organizuar , dhe pak norvegjeze e suedeze qe akomodohen ne hotele, bejne guida neper site historike etj.

TironciLebetit

Se krahason me Greqine ti po Peshqit me Greqine krahasohen ne pergjithesi ose me Majorken a Aruben. Mos qesh me 200 usd ikin shpejt ne Shqiperi …per 2 dite ushqim…prap lire se ne amerike te shkon 300usd dita ushqim…
Ju kushte per te perballuar milionere nuk keni…ne te dy e dime…as per te gjujt elefante e Luanesha… Gjonat bohen ngadale dhe per mua Shqiperia ka ecur shume mire ashtu cale cale. As me Afriken nuk krahasohesh dot…eshte unike.
Shqiperia Ka per ta gjetur vete pa e kuptuar vendin e saj ne tregun turistik…pa pllane afatgjata e investime perrallore…tek ne nuk ka ardhur Starbuksi apo Mcdonaldi…,turizmi 200 usd per 2 dite ndihmon Shqiptaret individualisht drejtperdrejt e indirekt ekonomine. Termi Ekonomia Shqiptare perdoret inflacionisht ne Shqiperi.

Pjer

Urbano, mire e ke ti, ti ca gjojna i di, pa pyet Palloshin dhe ata qe drejtojne shtetin tone, se çfare dijne rreth ketyre gjerave. Ta them une, nje mut dine. Me gomere nuk i bo nona.

urbantelescope

Une jam peshk rezervuari ,se njof krypen e jodin e peshqve te tjere ketu rrotull :stuck_out_tongue:

Shqiperia i ka te gjitha kushtet, normalisht qe s’ke standarte ti sherbesh milionereve se shqiptaret ecin me idene ca te bejme sot te bejme , e po su kthye serish neser do vije dikush tjeter e standarti mbetet i njejte.
Por eshte gjynaf , te mendosh qe ke kapacitet per turizem malor, kanione spektakolare lumenjsh, brigje te virgjera.

Ka permiresim , por duhet nje politike me e perqendruar per promovimin e Shqiperise kudo ne bote.
Te zhduket trademarku i bunkerave nga opinioni i te huajve.

@Pjer Palloshi publikon shkrimet ne revistat italiane e angleze , e quan pune te mbaruar, kush te vije te vije.

TironciLebetit

fale ketyre mrekullive te vijne 4.5 milione turiste ne vit, ndryshe do te vinin 12 milione… Promovimi reflekton nivelin e civil servant Shqiptar…Me vjen keq nuk e shof mundesine qe te kete nje politike te perqendruar kur shteti Shqiptar eshte shtet i vogel me shpenzime qe do reduktohen ne te ardhmen pavaresisht kush do jete ne zyre.
Shqiperia do zere vendin e saj dhe duhet te kenaqet me ate vend qe meriton ne ekspoziten turistike boterore…Subjektivizmi dhe roli i institucioneve shteterore ne turizem ka efekte te ngjashme me bunkerizimin. Kur tju vije Hiltoni me borxhe te marra nga Bankat zvicerane e te ndertoje e trajnoje punonjes do e kuptoni qe Shqiperia e ka kaluar nivelin e turizmit familajr.

Pjer

Per turizmin ne Shqiperi, me shume pune kam bo une, se Palloshi me ter strukturat e tija qeveritare. Aq shume pune, sa kam rene ne sy edhe te belgjeve qe mirren me turizmin. Veç une kete pune e bej per qejf, pa pagese e per Shqiperine.

Pjer

Tironco, vetem vjet, ne Gjeorgji hyne 6 milion turiste.

urbantelescope

Kesaj i thone kur te kete halla koqe e Tironc po ishalla behet naj gje se gjynaf fukarej te shkretet …

@Pjer Pse nuk hap agjensi turistike ne belgjike ? Une kam pas rastin te bashkpunoj me 1 hotel me 4 yje ketej ne Albanistan dhe vdisnin pensionistet evropiane , autobuza e autobuza me pleq e plaka vinin te shikonin Shqiperine.

Mund te lidhesh me albtours a kush tani per tani operatori me i madh ketu, 1 zyre te duhet , foto , paketat , e voila.
Te doli pagesa , dhe Shqiperine e ndihmon sic duhet , dhe pleqte e evropes kenaqen :stuck_out_tongue:

TironciLebetit

Gjeorgjia ka qene Superfuqi kur ti i bije maces me Luge luge …plus prisje rrota sallomi e djathi si ndihme te detyruar vllazerore.

Pjer

Eshte nje agjensi turistike qe mirret me kete pune
http://skanderbegtours.com/nl
dhe nje belg pensionist (te dy i njoh)
Jan de Smet Albanie Vakantie land (kliko tek Google)

urbantelescope

Po ti merru me punen tende , tregu ka hapesire per te gjithe , nuk mbaruan belget e luksemburgasit se ka hapur ai agjensi.

Ca te bejme me shume ne nga Shqiperia, te fishkellejme ?! Ju jeni ne cdo cep te botes e rrini blegeroni per memedheun kur fare mire mund ti beni konkrete idealizmat…

korriku

uu po ne shyqyr qe kemi komunizmin - gogol te behemi cik interesante para botes, se s’na e varte njeri hic.
s’ka gje se ka cerek shekulli qe u ndrrua pllaka dhe ate muhabet s’ta blen me njeri, dhe se po i del boja ca nga ca. Vazhdojne historite me komunizem para botes akoma ne vend numuro shqipot.

Pjer

Ke te drejte, por kam pune te tjera, hotelet fare mire mund te lidhen me keto dy persona, ose me sajtin e hoteleve; Trivago.be megjithse edhe tek ky saj jane me qindra hotele shqiptare, shife nje here.
Lexoje dhe kete tregimin, qe ndoshta si i ri, nuk e ke lexuar;
http://arkivi.peshkupauje.com/2016/09/takimi-per-turizmin
naten, se ora vajti 12 e nates.

urbantelescope

S’qaj hallin e hoteleve une se s’jam ne fushen e turizmit por me kollaj e keni ju ta promovoni sesa ne, kjo eshte ideja.
Si perfundim e gjete Rufinin :stuck_out_tongue:

Kthupi

Ka mundesi ju te drejtorise t’i hapni nje rubrike te vecante Pjerit ku te flasi per arritjet e tij, te shkruaje tregimet/pershkrimet e tij, te reklamoje disidencen, ekonomine, filozofine, sportin, gatimin, teorine e telave, VQ, BQ, BBQ, e cfare q-je tjeter te doje aty? Quajeni si te doni, ndac VQ mini, ndac “Doni me per Pjerin?”, cfaredo emri tjeter, vetem te jete vec dhe kush te doje lexon e komenton atje. Ne kete menyre i jepni dhe seriozitetin qe i takon se kur i lexon keto arritjet dhe perpjekjet si Sizifi neper tema te tjera, sikur ju humbet v(l)ëra.

InkuizitoriMoth

Pjeri eshte personi i pare per tu kap me shkelma dhe largu nga Peshku, sepse perdor çfar eshte publike per interesa personale.

Pra duhet kap ne shkelma ne parim, pastaj per te tjera arsye te dores dyte - nese ka - per tu kap me shkelma.

Dhe ne fakt ne fillim fare adminet nuk i botonin shkrimet, megjith ankesat dhe kuisjet e tij, pastaj nuk e di per ç’arsye e botuan, siç duket per nderhyrje te kolegeve te tij gjysem-anonime qe e shfrytzonin Peshkun ne te njejten menyre, dhe koqe nga mendja njesoj si Pjeri, e kujtonin Pjerin kushedi se çfare si profet i makroekonomise, megjithse pak i lehte nga mendja.

Tani eshte bere Pjerdhi qender e Peshkut, po te largohet ai Peshku merr fund, dmth Peshku eshte pjerdh fare njesoj si Pjerdhi, Peshku identifikohet me Pjerdhin.

gjembi

vlora

:joy::joy::joy: leri pastaj te drejtat e autorit! Bërrnut

Vlonjat

Po pse na fut ne sherr moj vajze? Ca te kemi bere? Pak halle kemi ketej me vapen :grinning:.

Pjer

I modho, une e di qe ti je me i zoti se mua ne kulture (se e shoh ne temat qe sjell e trajton), me i zoti se mua ne kompjuter (se e shoh qe realizon gjera ketu qe une nuk i boj dot), e mund te jesh me i zoti se mua ne shume fusha. Tani lind pyetja; çfare dreqin ke qe nuk e le plakun rehat, ç’e ke kete xhelozi. Zotesia ime eshte (siç e kane vene re dhe te tjeret), tek;

1. Tregimet, pershkrimet nga Shqiperia , nuk them se jam nr 1, por perpiqem te sjell aktualen ne menyre gazmore e te sinqerte, te sjell tragjiken ne menyre sa serioze aq dhe humoristike.
  2. Makro-ekonomia, nuk them se jam nr 1 por jam shume perpara se shume ekonomiste kendej jashte dhe andej brenda, dhe ketu mos e hap gojen pa lexu VQ dhe Intervisten.
  3. Futbolli, ku kam teza krejt ndryshe nga ata qe fitojne miliona por qe nuk i sjellin shum te reja futbollit. Shume nga femijet/lojtaret e mij sot lozin ne ekipe me emer dhe thone se trainer si Thomas akoma nuk kemi pare.

Keshtu qe lere plakun rehat, se çdo njeri ka te vetat, une nuk po te pengoj te shkelqesh.

TironciLebetit

Zotesia duket tek komentet e pafundme qe Ju provokoni si edhe frymezoni si askush tjeter tek Peshku. Shkrimet tuaja jane te Papara dhe sherbejne si Turbina qe vene ne levizje Ujin e ndenjur te Peshkut …jane Oksigjen per kete Pellg. Xhelozite pastaj jane personale, ka individe qe do vdesin te mehitur nga Xhelozia e ju i nderuar nuk mund ta ndryshoni dot natyren e ketyre njerezve.

InkuizitoriMoth

Pranej them un qe ti je hajdut, perdor publiken per interesa personale, dmth vjedh, ky eshte ne thelb koncepti i vjedhjes. Pastaj nese te bejne minister makroekonomik te thesarit, dihet qe ke per te vjedhur thase me ar pa problem (perveç frikes nga policia), sepse ne thelb eshte e njejta gje.

Pikerisht ketu duhet te jete edhe xhelozia ime, pazotsi per te vjedh, ndersa xhelozia ndaj injorantit tirons eshte qe ma kalon ku e ku me konsum te shurres se hysniut dhe te eskrementit te çunit sheqeres.

Pjer

Psh, ma sill nje rast , se jam kurioz, nuk e dija veten kaq te zote.

TironciLebetit

Po me degjove mu Pjerin …ca komente fiki vete.tek temat e tua…qe te mos kete kaq pa-barazi me peshqit e tjere…se xhelozia i transformo njerezit. Cte gjeti ty te fikesh ca komente e mos te dukesh aq popullor …asgje…edhe te tjeret nuk luajne nga fiqiri.
E pe si tha…perjashtoni Pjerinin nga Pleniumi…si me qen Ay Merhumi i Moth e ti Beqir Balluku…ncncncn

Manjola_Tirana

hehe, kjo ndodh kur nuk studion VQ-ne me laps ne dore

Pjer

Tironco, po ku di une se si hiqen komentet, shyqyr qe mesova se si korrigjohen, tek ai lapsi poshte :laughing:

TironciLebetit

Thuj shyqyr qe e ke mir me Blendin se te syrgjynosin kta mer…kan bo shkollen e Dulles.

InkuizitoriMoth

pranej them qe je edhe idjot, perveçse e ben veten idjot, shejtan budalla, çer rasti do me teper qe ti perdor publiken per interes personal? Çdo koment i yti eshte thurrje lavde vetvetes dhe VQ-se, a si quhet ai libri kamasutra bjeri bythes tironsit lebetit se e ka si bythe e Dulles shurr hysniu etj etj.

Pjer

A ha, une thashe se çfar krimi paskam bo :grin:
po pse nuk lejohet ta shfrytezoj pakez Peshkun per reklam, eee hajvan, une qe i kam dhene kaq shume Peshkut.

InkuizitoriMoth

Perifrazim:

po pse nuk lejohet ta shfrytzoj pakez Thesarin, une, Ministri hajvan i Thesarit, qe i kam dhene kaq shume Thesarit?

Alba2265

Edhe I lebetitmi keshtu .pupu sa te thella qenkan keto pune :blush:

Vlonjat

Tani qe ca na çajne bidhonin apo legenin me " lexo ketu" apo " shiko atje" kjo esht ividentte. Jemi be qi para se me çel çelsin e dritave n’toilet pysim vehten “ça ka parashiku ay defteri per ket gjestature”?

TironciLebetit

Plake te doli dremitja e tu hapen site…mos fillo te kelthasesh pompino …pompino. … se ska mo Skraparllinj.
Po mir me sa me shpejt te ambientoheni me faktin qe ka edhe seks anal ne ket bote me mire do jete edhe per ju…:grinning:

Pjer

Ketu do te te jepsha te drejte, po ta krahasojme kenaqesine materiale me kenaqesine shpirterore, por per mua nuk jane njesoj. Pastaj po te vidhja apo abuzoja diçka nga publikja, thesari, taksat, etj vlera monetare, i binte te hidhja poshte ter rekomandimet dhe predikimet e VQ, qe ti fatkeqesisht nuk e ke lexuar, prandaj dhe te shfaqet kjo mangesi e ky konceptim i gabuar.

TironciLebetit

CEr VQ do lexoj ay…Po nuk thith Ay mer yahoo…veni ndonje video clip te shkurter te Marlonit…dhe e gjen paqen ene ai

InkuizitoriMoth

eshte e njejta gje, ne thelb nuk ka dallim midis shpirterores dhe materiales, dhe eshte pikerisht Peshku shembull i shkelqyer per kete. Ktu eshte e pamundur te vidhet monedhe, por mund te vidhet reklame, dhe ne fakt kjo eshte bere nga gjysem anonime qe e kan perdor Peshkun per t’i bere reklame vetes, e me te arritur qellimin duke u bere dikushi ne shoqeri, kane hequr tere shkrimet e tyre nga Peshku, dmth kane vjedhur 2 here Peshkun.

Pra ka rendesi komportamenti prej hajduti, nuk ka asnje ndryshim te vjedhesh reklame shpirterore ne nje ambjent shpirteror, dhe te vjedhesh monete materiale ne nje ambjent material.

Ne te dy rastet rezulton hajdut, perdor publiken per interes personal.

Pjer

Per ty s’ka dallim, por per mua ka, nuk eshte e njejta gje, biles edhe vjedhja materiale ndaj publikes, magazines, dyqanit, shtetit, ka ndryshim te madh ndaj indivitit. Ti, une, ai, ajo, ata, ato, vjedhim me lehtesi ne publik, por kur vjen puna te vjedhesh individin, familjen, tjetrin, ngurrojme. Disa kode morale na ndalojne.
Po ta ngresh problemin kaq budallikshe siç e ngre ti, te hiqesh i hyjnor duke qene toksor, mua me duket hipokrizi dhe e teptruar ne shfaqjen e saj sa me sterile.

Br3dharaku

@Vlonjat,
lexo pak, lexo. Pjeri thote nuk e ka shume problem te vjedhe pronen publike.
3-0 per EB! paska pas te drejte.

InkuizitoriMoth

çdo hajduti toksor i duket nje jo-hajdut si hyjnor! Dmth qe nuk ka njeri qe nuk vjedh, te gjithe vjedhin, por ca jane te sinqerte si puna jote, e ca te tjere jane hipokrite qe hiqen si hyjnore, çoç ju duket vetja.

Kjo eshte ideologjia e hajdutit, mbrojtja nga vrasja e koshiences, plus maskaralliku qe vjedhin te gjithe, por un edhe kur vjedh jam superior, sepse e pranoj qe jam hajdut toksor, nuk mbahem per hajdut hipokrit hyjnor.

O idjot, çer rendesie ka qe vjedh pronen publike apo personale, Hajdut je njesoj!

Perveç kesaj vjedhja publike eshte krim me i rende se vjedhja personit, sepse publikja ka rendesi me teper se individi. Por kjo nuk mund te kuptohet nga hajdute idjote te publikes.

Vlonjat

Bredho jane figura super te dikredituara si ne nivel nacional socialist por edhe ne ate internacional komunist. Shume shoke kane pasur dyshime per “X”-in si agjent dopiorol i sig.te shtetit te diktatutes se proletariatit. Ka shume pikpytje dhe hije ne biografin e "X"it

TironciLebetit

Pjerino cer Beqir Balluku mer , ti paske qene i urryer nga Pllenumi si Koci Xoxe. Nejse nigjoji keshillat e shokeve, reflekto dhe ndoshta mendo qe VQ ta djegesh shkrumb e hi… ne shenje revolte qe mos e lexojne mo njerezit e te vdesin Injoronta. Per Shqiperine mos mendo mo se e ke lon ne duart te sigurta tek Shkaba e co…dhe veq dite te mira do vijne.

Pjer

Ore hajvan, mos me detyro te dal jashte kultures time, per ty eshte keshtu, per mu eshte ndryshe, ta thashe qysh ne fillim, nje reklame, nje shfrytezim (pozitiv) per te perdorur faqen publike per te thene diçka personale, nuk ka noi gjo te keqe dhe nuk mund ta krahasosh me nje vjedhje/abuzim te prones publike. Ndryshojne gjerat edhe n’mes vjedhjeve, nuk mund te quhet njsoj vjedhja qe Robin Hudi iu bente lordeve per t’ua dhene te varferve me vjedhjen e qe ben nje pushtetar. Mos mendo shabllon, qe te dukesh steril, se dukesh ne mos hipokrit, te pakten egoist.

Alba2265

gentlemen , please act your age .

gjembi

Shprehja e shekullit!

Vlonjat

Ho ho ho, kjo eshte estrade fare. Mos o zot te ngelemi pa xhevaire te tilla.

Br3dharaku

bomba e madhe plasi!

Vlonjat

Na kishte fol ai shoku nga Pd-ja qe i lutej “X” per nje takim me bosat e Pd-se por ky i thoshte jo sot po neser se nuk ia bente zemra ta prezantonte . Ne (dmth ti) vazhdonim ta shikonim me nje sy dashamires. Po ky paska qene harram fare more zoteri. Na doli borxhit ay shoku opozitar.

Pjer

Vlonjato, duke qene se aludon per mua , sille ate tregimin kur flas per takimin me Bradin, jo per gjo por te shohin te tjeret se sa bllof del me gricjet e tua.

Kthupi

Eh Ksamili i shkrete. Sos mutrat sheshit po s’te le as reklama e VQ-se rehat.

vlora

Qeveria! Ajo i ka fajet! Jo ti

gjembi

VQ mos eshte shkurt per Vari Qillot?

Kthupi

Andej nga Ksamili, po.

salben

si te mos dyshosh per abuzime nga greket. shiko cfare zhuli dhome ka marre ky tipi ne Korfuz per gati 35 euro. Ne Shqiperi ate ta japin per 15 euro. Ai thote qe ne ate vend ka dhoma me te mira me 100 euro. Ne Shqiperi gjen lukse me aq. Rruget nderkohe njesoj si ne katundet shqiptare, plazhi bernut.

salben

Te gjiri i lalzit shiko ca vilash gjen me me 70 euro,

shiko ca plazhi e cfare deti

TironciLebetit

Kto thuja Ralf Gjonit, ish-zvministri juaj, qe publikisht bente reklame Plazheve greke ne nje nga kanalet me shikueshmeri me te larte ne Shqiperi, Ora News sie edhe asaj shushkes qe kioshte ne krahe.
Shqipe Kosove qe te hasi ne incidente e ta shesi Shqiperine si Rakf Gjonat tek Greku nuku gje.

Justifikohen Cmimet e larta ne Greqi e Italy, Butrinti jone nuk mund te konkuroje Akropolosin sie edhe Amfiteatri i Durresit nuk mund te konkuroje Koloseumin. Po ne e kemi Arkeologjine e Durresit ende te mbuluar ne dhe o derbardhe ne rastin me te mire dhe te mbuluar me beton nga Arqileja, Miri Hoti e Koka ne rastin me te keq.

korriku

keto vende te bukura e te rregulluara qe i shesim lire, jane njelloj me liresine qe shteti yne shiste kromin e pasur shqiptar, megjithqe nga vendet e pakta ne bote qe e tregetonte
Dmth prape ne vend numuro jemi kur vjen puna per pazaret tona…
Ne fakt jemi mbrapa kthehu, pasur parasysh debatin konkret qe thua

dafne

behu realist ,korriku !
cfare tjeter ofron bregdeti shqiptare ne sherbimin aktual perveq resursit natyral ? Tamam i vlefshem krahasimi krom -turizem aktual . ( mbaj mend kur kalonin kamionet me krom neper rruget tona dhe prinderit sado te vegjel qe ishim duke na perseritur per te saten here qe me faculte te mbulonim hund dhe fyte nese na kalojne afer, qe mos te helmoheshim .)
Apo te bazohem nga video e Salben per apartmantet e zbrazta te gjirit te Lalzit qe pret pushuesit te vine te ja mobilojne …Iku dhe kjo sezone …

korriku

ndoshta ke te drejte ne pikeshikimin makromanaxherial, por pjesa e mikromenaxhimit nuk duhet te jete keq, perkundrazi: akomodimi & ushqimi & plotesimi i kerkesave individuale te turisteve duke i trajtuar shpesh si miq, jo si klientele jane sh. mire mendoj.
Ne pikeshikim makro. e drejte qe mungon infrastruktura, organizimi, pushimi aktiv, tradita profesionale ne hospitality. Por e thame, turizmi yne specializohet ne aventure natyre dhe pushim pasiv bregdeti.

per mua sa kohe ky biznes i turizmit le kosto te medha te demtimit te natyres e ujerave, te cilat do humbasin cilesite e pasurite aktuale (depletion), duhet ta shesim me shtrenjte. Aq me teper kur vlera e natyres eshte aseti kryesor i konfirmuar ku interesohet turisti i juaj.

salben

i qafsh hallin apartamenteve te zbrazeta. seriozisht. kompleksi lura, primavera e gjithe te tjerat jane plot e perplot. Kishe radhe te supermarketi edhe ne 11 te nates, nuk blije dot nje gje, gjysma e robve te huaj. Me pelqen se si i verteton ato qe them kjo prirja juaj shpreseplote qe gjerat ne shqiperi te deshtojne, dhe prerja e entuziazmit kur vertetohet e kunderta. qe me vilat te tegu qe u mbushen plot e qe cirreshit vite me pare kunder meje duke thene qe do te mbeten bosh. per gjirin e lalzit cirreshin laperet “jane thjesht projekte 3d”. lol Nderkohe qe ne Durres e ne shengjin vijne cdo dite autobuse nga bosnja, turiste polake e sllave te tjere me thase.

zeqo

Shkabe, ça kishte ndodh andej nga komuna sot! na perditeso se keto medjat ketej nuk e kishin.

salben

pale ne qeparo, o zeqo. Kishte vdekur nje 79 vjecar. Nami zi tani qe institucionet shteterore jane pushim e s’kane televizionet me cfare te mbushin lajmet.

TironciLebetit

Ja arritem dites qe te ruhemi nga Emigrantet e Italianet qe bejne rremuje e zullume ne perlat e Shqiperise…

korriku

sa per reminder, per ke e merr per granted biznesin e turizmit ne saje te natyres qe kemi, dhe si nje sipermarrje te thjeshte.

kapo

…po ti nuk arrin dot te dallosh dhe vleresosh ate qe eshte me kryesorja ne ket vidio rremujen,dendesine dhe kaosin sepse sic thote ene i modhi Ypi jena mesuar me ;

Bythemebythe

Të gjithë këtu, të gjithë atje, të gjithë kudo, të gjithë në punë, të gjithë në mbledhje, të gjithë në aksion, të gjithë në zborr, të gjithë në rrjesht, të gjithë në parakalim, të gjithë që duartrokasin, të gjithë që këndojnë, të gjithë fukarenj, të gjithë në burg, të gjithë të lumtur, në kohën e kurvit ishin të gjithë bythmëbythë.
Nga dëshira e papërmbajtur për ta xhvatur dhe spiunuar tjetrin, edhe sot po ai tmerr, edhe sot e njëjta tablo, bythmëbyth atëhere, bythmëbyth tani. Ndonjë çoban i vetmuar në pyll, ndonjë këmbësor anës udhës që ngutet për kushedi se ku, janë të vetmit shqiptarë që mund ti shohësh veç e veç. Të gjithë të tjerët kutullaç si gjarpërinj në ndërzim. Të gjithë afëreafër, të gjithë në shtëpi, të gjithë në kafene, të gjithë në supermarket, të gjithë në plazh, të gjithë ngushtë, të gjithë ngjeshur, të gjithë shtrënguar, të gjithë bythmëbythë.

Kthupi

Nuk e di nese jane ujera te zeza ato, por po e supozojme se jane per hir te argumentit. Se keta jane bere eksperte te gjithe, shiko nje gje, filmoje, dergoje te JOQ dhe u be fakt i kryer. Nejse…
Jo per te justifikuar kroceren, por nuk eshte se e bejne kastile ne Shqiperi, ky ne fakt eshte problem i gjithe industrise se krocerave ne gjithe boten. Jo vetem ujerat e zeza, por demet e tjera qe i sjellin ambientit gjithashtu. Ne SHBA nuk mund te derdhesh asgje nese je me pak se 3 milje nga bregu, por edhe kur derdh ujera, duhet te jene te paratrajtuara kimikisht para se t’i hedhesh. Jo te gjitha kompanite ju permbahen rregullave sidomos kur je ne det te hapur e s’te sheh njeri.

TironciLebetit

Jane cfare jane ndotje jane dhe sigurisht qe e bojne qellimisht. Eshte njesoj qe kur me vjen te urinoj te mos shkoj ne banjo te shtepis por ta boj tek pema e komshiut. Po kta i shofin njerezit qe jan tu u la dhe prap ja u zbrazin. Eshte Racizem dhe Sadizem. Une se besoj qe uesej me detyrimin 3 milje te kete rregulla me te forta se Evropi, bile besoj se NE ne uesej i dhjesim rregullat shume me shume se europianet.

Ingeborg

A te lumte ty, vajte ne Aruba e po shan Shqiperine bythmebythe.:grimacing:

Kthupi

MARPOL e ka 12 milje nga bregu rregullin.

anon64581289

keshtu e pelqen bota te jete. rremuja u jep ate qe u mungon tek jeta fillikat qe bejne. ti po ashtu jeton fillikat. shyqyr qe ke kete peshkun dhe flet virtualisht se mund te vrisje veten nga deshperimi. pa peshkun sigurisht do te gjeje dhe ti nje plazh ku te rrije byth me byth me te tjeret.

sa i perket temes, muti eshte element organik dhe zhduket shpejt. eshte shume me mire sesa te te ndose nafta apo mbetjet e tjera industriale.

salben

Jo se thone qe nuk behen qellimisht
Shqiptaret e kane fajin

OSHEE bën të ditur se rreth orës 22.00 një person i papërgjegjshëm ka hedhur mbi linjën 10 kv një tel, duke sjellë shkëputjen e energjisë elektrike ne zonat turistike Jal-Livadh- Vuno

OSHEE bën të ditur se nuk dihen shkaqet e këtij veprimi, por ka bërë kallëzim në polici për gjetjen e autorit.

Danieli001

Kaka Party… keni bere kete vit se skemi degjuar gje :wink:

gjembi

Ku thote ne kete lajm qe e kane bere greket?

salben

Ja ku u versul mbrojtesi nr.1. Nuk vonoi.

Kthupi

Burime prape Bashkise Sarande i bene te ditur Kthupit qe tubacioni i plasur ne Ksamil erdhi si pasoje e tubit te perdorur qe ishte jashte standartit. Projekti gjerman presupozonte qe tubacionet te bliheshin ne Gjermani dhe kishte specifika te caktuara persa i perket materialit. Kompania nga Tirana qe mori persiper zbatimin e projektit i bleu tubat ne Maqedoni se ashtu ishte nje muhabet dhe nuk ishin te se njejtes cilesi. Inxhinjeret gjermane qe projektuan kanalizimin erdhen ne Sarande sapo u njoftuan per demtimin dhe aty u zbulua marifeti. Kurioz te shikoj se cfare do beje Bashkia tani.

gjembi

Mbrojtesi i kujt, i shqiptareve? Faleminderit qe me ne fund po e pohon qe e dua shqiperine dhe shqiptaret.

gjembi

Nuk je kurioz te shohesh se cfare do te thote dhe shkeraba me teorite e tij te sabotimit nga greket? E di e di, pyetje retorike.

salben

o gjembo do vish t’i mbrosh dhe pak greket? Si e shpjegon qe ne cdo video bloggeri qe ka vizituar shqiperine, te videot per shqiperine ka komente nga greke qe na shajne?
nejsoj si te robert traveler edhe te ky tipi. Si ma shpjegon dot ti me ate inteligjencen tende 5 ghz?

gjembi

o shkeraba, s’kam kohe te lire une si ti te germoj per video ne youtube e liveleak, me pret mali me pjata per te lare.

bradland

Agjenturat e huaja pasi cane tubin dhe Rilindja pllakosi Ksamilin tashme po hedhin bishtat e cigareve ne Pyjet Shqiptare , cdo Grek ka ka marre urdher qe cigaret ti ndezin ne Athine dhe ti hedhin ne pyjet Shqiptare , ndryshe ndodh me Serbet , pasi moren vesh qe Palla eshte dashnorja e Vucicit cigaret i ndezin ne Beograd dhe i fikin po aty.

salben

Linku tregon qe demtimet e qellimshme natyrore per konkurrence turizmi ekzistojne.
E di qe Berisha i ka leshuar zagaret qe vrapojne pas cdo ambulance e pas cdo rrebeshi, por qetesohu. Beje gushtin pushim dhe ti, se as vete PD-ja s’po ndidhet tani.

bradland

Shkabe mos ofendo se ta kom thone se ca do te te boj pastaj po vazhdove kshu .

salben

Cudi se si e merr per ofdendim. Te tjeret si te te peshku e quajne krenari rolin e tyre besnik ne PD. lol

bradland

Ka munsi , se ngeli duke i hyp gruja po ehe spo ngel qe spo ngel.

salben

deri te krevati i veliajt ju paska cuar sala mo? Thuaj te drejten, ka ndodhur ndonjehere qe gjate turnit te rojes anash krevatit te te kape ndonje cirke pa dashur surratit?

bradland

E shikon sa vulgar behesh , jo degjohet vetem …mjau…mjau…mjauuuuuu…:joy: