Jo vetem Pjatalaresit por edhe Llustraxhinjte na nderojne ne Perendim
bukur, ky fare mire , duke biseduar per vendin tone, mund ti beje anglezet te interesuar per Shqiperine.
Dikush do te quante inferior…cfare kane Anglezet me shume se Shqiptaret qe ti nderojne apo ndihmojne duke i njohur?
Qasja eshte e gabuar, ne nuk kemi as pse te nderohemi nga individe punetore si ky djalka e as te na vije turp kolektivisht per skifterat Shqiptare qe bastisin shtepi.
Jo vetem pjatalaresit, por edhe magazinieret…
mos u nxito ne gjykim i nderuar, punonjes si ky, qe kane te bejne me 40-50 veta ne dite, i ndryshojne mendjen atyre anglezve qe mendojne keq per neve dhe Shqiperine.
Po ja pra ky thote na zbardhi faqen ne perendim…nuk eshte njesoj si na nderoi?
Une them Aqua qe ky i ka zbardhur faqen vetes se vet dhe njerezve te vet por ti dhe une nuk kemi pse ndjehemi krenar per te apo per arritjet e tij. @Pjer pse na behet vone ne per Anglezet qe mendojne keq per ne dhe pse mendon qe ky vertet ja nderron mendien Anglezve kur ata nuk kane te njejtat standarte gjykimi si ne Shqiptaret?
ty, si shum demokrateve t’medhenj, te mungon sensi i vertete publik. Gje e vene re ne kete teme, por edhe ne ate tjetren ku pretendoje se morali eshte vetem personal.
kjo s’ka fare lidhje se çfare mendojne anglezet demokrate t’mdhej per jevgjit.
Do te thuash qe nuk bije dakort me mua dhe ti personalisht nuk ke pse ndjehesh krenar per arritjet e ketij djalkes?
Pjesa e dyte tregon qe ti nuk je dakort me Pjerinin dhe permiresimin e imazhit tone ne Angli.
harrrove te them qe perveç se çfare mendojne anglezet e mdhej per jevgjit, s’ka lidhje se çfare mendon njesoj InkuzitoriMoth.
populli yne i ka dhene dhe i jep botes njerez te cquar ne te gjithe fushat.
A mund ti thuash sot nje djali te ri ne Tirane dil e puno e llustro kepucet. As qe behet fjale. Me mire jetojne me 2 mije lek qe u jep shtepia per kafe skedine sesa te punojne.
Po nuk aq te ardhura ne Tirane sa ne Londer djalka, per me teper nuk do e nxirrte asnje gazetar per lajm ne media sepse punonte llustraxhi. Le te jetojme me kembe ne toke
Eshte me mire te jetosh parazit me leket e familjes apo te mundohesh e te fitosh 5-10 mije lek ne dite duke punuar.
Mua ne shqiperi me duhen 20 000 leke ne dite per te jetuar ne menyre modeste. Mos te harrojme statusin apo dinjitetin njerezor. veshtire ta thuash sepse eshte dukuri tej-shqiptare. Sa kontere apo lord jetojne ne oksidente pa breke vesh e pa punuar prej shekujsh???
pabarazia ekonomike e dasia klasore ben qe njeriu ta shikoje punen si turp dhe moskonsiderate
edhe ketej egzistojne kufij te till plot
por llustraxhiu yne mban uniforme dinjitoze dhe ka hapur kompani biznesi apostafat per shoes shining. Ia ka hequr percmimin punes qe ben duke i dhene prezence.
tiull i nje teme mjafte ironik cinik e sarkastik !
tironci s’besoj se vishet vete si ai, (vetem llap pa pushim, sa vjet tashme ketu ?) pranej na e solli ketu. ta poshteroje.
ndersa ky llustrazhiu me kujton kurvat shik. zgjedhin profesion te ulet dhe i japin klas, me ngrit veten apo te fitojne me shume.
do preferoja bandit se ne vend te tij per vete.
Sigurisht qe nuk vishem vete si ai e jo sepse nuk mundem. Nuk po e poshteroj por po e respektoj…ky tipi eshte shume i talentuar per cfare ben…e sinqerisht i heq kapelen per perpjekjet e arritjet personale…por une dhe Mimoza Llastica plus Inquizitorin nuk mund te ndjehemi krenar per te…fuck the public Quasi
ai Lyp ne fakt, se asnje njeri s’ka nevoje sot te llustroje kepucet. s’kushtojne shume dhe s’behen pis.
Ai ka gjetur nje hapesire milimetrike…shume te vogel…qe se ka gjetur gjithe njerezia dhe aty ka ndritur…po ta kishe shkolluar ne airspace…ky tipi do shkonte ne Mars…eshte aftesia e rigoroziteti i tij individual…ky do shkelqente kudo qe do e vije…edhe si shkencetar edhe si bandit edhe si kurve.
vetem se nuk eshte ashtu si thu ti.
po flet prej asaj kah sillesh dhe cka shef .praktik edhe ti .
po pse nga te nisem tjeter, nga mendja dhe ambienti ku jeton ti ? te gjithe ashtu si po thua ti bejne. ata qe ngjajne ne ato qe thone, jetojne njesoj dhe kane ambient jete te njellojte edhe privatisht (ne ate pjesen qe ne nuk ua shofim dmth).
Nje karriere shume e sofistikuar llustraxhiu. Cfare e ardhme e ndritur ne Britanine e “pasur”. Po shkoka drejt tatepjetes Britania. Edhe ne Argjentine filluan si kerpudhat pas shiut llustraxhinjte e kepuces direkt pas krizes ekonomike.
edhe po te dush nuk nisesh dot nga mendja dhe ambjenti i atyre qe nuk jetojne si ti, se je njeri pa bythe qe nuk del dot nga menyra e jetes tende prej banditi pellazg qe bredh kalldremeve te Parisit me kpuc firmato 300 euroshe qe i llustrojne me karaboje jevgjit shqiptare.
Ky do jete joshqiptar nga Jugu, se shqiptaret e vertete nuk e ulin koken dhe hunden te lustrojne kepucet e te tjereve, po bejne pis kepucet e veta 3000 euro duke ecur rrugeve te Frances dhe duke folur me pemet.
Sapo e lexova te Mothin. I Modh si gjithnje.
falemneres, por si kam thene dhe here te tjera, nuk jam un i moth, por eshte pozita ime ku jam ngjitur qe eshte e Mothe, e pranej m’ka bo t’Moth.
e ne kte pozite mund te jesh me i modhi i lustraxijve jevgj te kepuceve, ndesa ata qe vijne te lustrojne tek ty kepucet, edhe sikur ti kene kpuc firmato 300 euroshe, jane me te vegjlit e te vegjelve, sepse e konsiderojne veten t’mdhej vetem pse veshin kpuce firmato 300 euroshe dhe e kosiderojne veten race ariane pellazge.
E sigurte qe s’eshte shqiptar etnik. Po keta (pakicat) na drejtojne sot kudo ne bote, perveçse vendeve diktatoriale. Sherbyse te Zogut e ka pasur gjyshen Rama, qe drejton sot shqiperine. Akoma me te ulet do e ket pasur ky llustraxhiu.
Normal pra t’i kushtojne artikull gazete nje llustraxhiu dhe bile ta konsiderojne Nderi i Kombit nje zanat te tille. Llustraxhijte drejtojne sot.
edhe Zogu para se te behej Naltmadhni e pellezgeve ariane, ishte katunar i trashe matjan, me poshte se jevg lustraxhi kepucesh ne Londer.
eshte logjike te komadojne lustraxhijte sot, perderisa dje komandonin katunaret e trashe.
Eshte nga Korca me sa kam kuptuar une. Puna eshte Pune, nuk ka pse te jete turp a nder
nuk ka kuptim kjo qe thu ti “puna eshte pune”, megjithse e kuptoj ne çfare sensi e thua. Nuk e shpeton punen ne kete stil nuetral, puna eshte turp he per he realisht, dhe ne realitet ka te drejte gjirokastriti qe bredh kalldremeve te Parisit me kpuc firmato 300 euroshe. Dhe eshte turp realisht te jesh puntor, sepse je prostitute, por ti nuk lexon as shkrimet e mija si tirons i trashe qe je, sternip i Toptanasve njesoj si Zogu.
E ke shkrimin te ekspozuar sa nje çarçaf, dhe ne te ardhmen do te shkruaj se statusi i puntorit eshte niveli me i larte i njeriut. Me i larte se kuptimi marksist i statusit te proletariatit, status i larte si “Metafizike e Puntorit”. @Xixa-g ku je o kombinats polikums
, me duket se je nxef me mu meqe jam kunder moralit pluralist 
Per kete arsye Korca eshte qytet lumja ti moj lule, që le pas shoqet e tua, i vetmi qytet shqiptar ne kuptimin e civilizimit.
http://www.lintellettualedissidente.it/filosofia/loperaio-di-ernst-junger/
L’Operaio è una figura metafisica che, spersonalizzandosi attraverso l’uso della tecnica,
è in grado di incarnare dei principi sovraindividuali facendosi eone della nuova parusia
della Forma. La Forma è significativamente definita come «un tutto che comprende
più della somma delle sue parti» e rappresenta non solo una forza trascendente, ma
la concreta metafora dell’Operaio e dello Stato Organico costituito appunto non dalla
mera somma degli individui (atomi), ma da una superiore entità che non si riduce
all’addizione dei propri elementi. Con un chiaro attacco alla civiltà occidentale fondata, a
suo avviso, sull’individualismo e su una concezione astratta della libertà, Jünger ambisce
a «kulturalizzare» la “Civilizzazione” adoperando gli strumenti della modernità per creare un Tipo d’uomo che sia effige diretta della Forma e concreta manifestazione del suo Dominio.
Po ca nderit, me nder e me thanë.
Me shume ne nderojnë prostitutat, se thonë europianët ‘sa rraca e bukur shqiptaret’
Femrat i kemi shume te bukura. @InkuizitoriMoth, puna nuk eshte turp per faktin e thjeshte qe te gjithe punojme ne nje menyre ose nje tjeter dhe shume njerez me pozita te larta here pas here punojne edhe si prostituta femer a mashkull te Njeshit a shefit.
Nuk mbijetojme dot pa punuar…cfare pune eshte diskutim tjeter.
Sa nikoqire korcaret. Cdo gje e paster, shtepite, rrobat, kepucet. Po mbase ky Ylli i Shamunaqes e ben kete per te pastruar parate do thote ndonje mendje e lige.
S’ka turp nga puna e ndershme, por I duhet dhe cik ambicje se llustraxhi gjithe jeten sikur te merzitet ca. Edhe Ekrem Bardha si berber e filloi karrieren.
Tani ky kishte mor ne Pune edhe ca te tjere, nje Polake e nje Indian e dike tjeter. ne nje dyqan conte mallra si brand i tija po i sillte nga Kina. ambicie ka djalka brenda mundesive qe ka.
tirons, ti si demokrat i modh ke per tendence te neutralizosh punet njesoj si neutralizon punen (dhe moralin). Nuk eshte problemi tek shefi si shef (si e neutralizon punen e shefit Marksi qe kishte per shef Engelsin, çote Xhenin ne fund te çdo 15 ditshi me morr paret ke shefi), por nese shefi eshte kurvar marksist si Godardi apo Marloni, apo eshte rob per se mari. Njekehesisht puna eshte edhe tek puntori, qe, pavarsisht se çfar do shefi, do me u pallu vete, osht msu me u pallu 8 ore ne pune. I duket normale, neutrale, mjafton te mori pagen. Ben edhe moral pluralist: “s’ka ndonje turp nga puna e ndershme”.
Te mos ishte puna angari nuk perdornin skllever deri vone por punonin robt vete me qejf e hare.
E ke seriozisht ate punen e librit të letersise për klasen e 11?? Nese mundesh, i ben dot nje foto paragrafit në fjale?
Me kete ‘pune’ me kujtove dashamiret ne Shqiperi qe nuk i lene rehat te rinjte, sa jane beqare i lodhin veshet per te gjetur burre/nuse : “He hidhuni, hidhuni!”… dhe pasi me ne fund martohen prape i qepen ciftit te ri per te bere femije “he, a po punoni apo jo?”
po kjo nuk osht gjo me ate qe me kujtohet mu, se mir kur te kujtohet se çfar poezie ben poeti me grun e vet, po kur te kujtohet se ç’punon la pena ose il pene del poeta me grate e te tjereve?
Poeti ka gjetur profesion adapt sepse justifikon “punen” nepermjet poezise. Esht’ art 
Nje teme per PHD duhet Te jete hulumtimi i shprehjes shqiptare”Fulani/filania u rehatua “ pasi dikush martohet .pse thone u rehatua kur sapo martohet njeriu aty fillojne hallet .
mos i paragjykoni punet djema e vajza, çdo pune ka rendesin e vet per personit qe punon. Per sa kohe ti nuk vjedh tjetrin, nuk vret tjetrin, nuk demton tjetrin, çdo pune eshte e nderuar.
Si tha njeri: kur me thone filani u rregullu, nuk e marr vesht a ka vdek apo eshte martu…
Pikerisht sepse nga kjo pikpamje martesa te rehaton ne 2 aspekte: se pari mendohet se te rehaton nga hormonet qe e bejne njeriun me xhinde qe nga adoleshenca derisa te gjeje njeriun e jetes (duke supozuar se s’ben gili vili neper qoshe) dhe se dyti eshte detyre sociale qe duhet te kryhet ne nje moshe te caktuar dhe si me thene: u rehatua, e hoqi ate detyrim (se mosha iken…). Por nga ana tjeter me kete rehatim vjen dhe rilindja e shpirtit…te martuarit si zogjte celin pasione te reja e te fuqishme ne zemrat e tyre per lidhje jashtemartesore duke u bere me te lojtur se adoleshentet ne dashuricka se nuk e kane me barren e krijimit te nje familjeje (presionin e kohes si ne rini) dhe sepse fshehtesia e lidhjeve sec i jep akoma me shume zjarr emocioneve. Dmth po mbete ne dore te hormoneve nuk rehatohesh asnjehere 
Ahaha po pse e fshihni se ‘never more’ eshte varg poezie, ka lidhje me cfare po diskutonim.
Sa here flasin robte nga shqiperia per motren e vellane tim thone “jane mire fare.jane martuar ajo me dy femije ky ka tre .” Atyre Te gjoreve po iu behen femijte adoleshente e nuk I ze gjumi naten se ku do I shkollojne e ku do I sistemojne por ne defterin e miletit jane Te rregulluar per bukuri 
Poo ajo sdiskutohet per Shqiperine…30 vjec ke deadline…po s’u martove e s’bere femije deri 30 nuk je i realizuar ke ngel ne dere.
nuk flitet per punen as ate personin por per ARTIKULLIN dhe a e nderon shqiperine dhe shqiptaret nje llustrazhi i Londres. ky eshte qellimi kesaj temes. se si llustrazhi mund te punoje gjithkush kur shkon ne vend tjeter e s’te pret njeri krahehapur. po jo ta çosh kete ne ekstremin tjeter te nderimit te kombit.
sepse jo per gje po s’njohim njeri deri sot te ket ngel ne histori si punetor i mire, aq me teper si llustraxhi shembullor.
por akti punes, çfado pune qofte kjo, qe nderohet ne çdo rast pune qofte, si nder i kombit. Ky eshte kuptimi metafizike punes, metafizikes puntorit, ose ne variantin marksist, proletarit qe kishte skulptura ne çdo komb, dhe vazhdon te kete ne kombe ku nuk komandojne koqe si ty.
Pse duhet te nderojme mesuesin, dhe jo ate qe pastron halet? apo pse ke ti hallen apo tezen mesuese qe e ka foton ne muze kombetar?
akti i punes s’ka asnje rendesi fare (sepse tere njerzit e globit punojne, edhe kur vjedhin apo kurverohen apo luftojne, etj. pune eshte gjithçka, çdo aktivitet. puna ka karakter universal pra), rendesi ka VEPRA vetem, çfare ajo ofron dhe sa vlen.
nga kjo del dhe pse duhet vlersuar mesuesi me shume nga pastruesi haleve. se eshte me veshtire te perçosh Dijen tek tjetri sesa profesionin e pastruesit. bile Uellebeku mendon se dija eshte e pamundur te trasmetohet. nxenesi (vet fjala e shpjegon) çfaredo t’i thuash po ■■■ mbetet, s’varet nga kualiteti i profesorit mnjf. ndersa Sokrati mendonte pak me ndryshe, qe Dija transmetohet vetem me Art. e vetmja forme. etj.
e mora vesh thelbin e punes, e ka sqaru Uellebeku Alabaku, pastruesi hales vertet punon dhe eshte superior ndaj mesuesit qe ngelet .ar çfardo te thote, dhe po .ar eshte dhe Sokrati, se sido qe ka thene qe dija trasmetohet vetem me Art, .ar mbete perderisa eshte munduar te trasmetoje dijen vetem me fjale pa berer Art, njesoj si .idhat mesuese qe kane foton ne muze kombetar.
Art = kArt
Ne USA deri ne sot nuk me kane zene syte llustraxhinj kepucesh por ne GB ekziston hala si zanat .bile ne buckingham palace bera sehir njehere ne tv kishin njerez apostafat dhe Shefi I tyre ,kryellustraxhiu i pallatit kishte 35 vjet ne ate zanat dhe e merrte punen e tij me shume seriozitet .
Ate pra po them edhe une. Llustraxhiu tregon gjitmone renie ekonomike te nje vendi
. Nuk shikon llustraxhi as ketu ku jam une. Po kam degjuar nga nje zviceran qe tregonte se i kishte pare ne Spanje apo Argjentine.
Nuk eshte ndryshe as ne Europe. Mbushe 30-35 vjec e ke te veshtire te ndertosh familje. Se keshtu eshte kur pret per milionerin po e justifikon me “karrieren.”

kurranjos qe ke foton e tezes ne muze kombetar:
ne Itali, ne çdo katund dhe qytet, krahas piazave dhe monumenteve te Reneve per Komb, ke piaza dhe munumente te Reneve per Pune. E kupto vete çfar du me thone, dmth jo ti se je idjot momumental i kuptimit te .arit, por te tjeret diskutante e lexues qe kane nje fije arsye.
https://www.google.it/search?safe=active&hl=en&biw=1745&bih=863&tbm=isch&sa=1&ei=INK5WquiKcv3kwWHxYnoBA&q=monumento+caduti+al+lavoro&oq=monumento+caduti+al+lavoro&gs_l=psy-ab.3...25753.31080.0.32149.10.10.0.0.0.0.94.799.10.10.0…0…1c.1.64.psy-ab…0.0.0…0.VwxLzojJeb0
Ik mer debil. Dhe ne kishim monument per shkurte pal vaten. Une nuk po flisja per monumentet por per ate qe nje hero te punes nuk e njef me njeri
E kuptoj si e kishe ti, pranej nuk kam fol per ty. Ti e kishe si .ari qe kerkon .idhin ne Muze Kombetar.
o idjot, Uellebeku eshte idjot si ty. Perderisa e lavderon ti eshte idjot si ty.
Uellbeku shkuan te njejten gje si mu, por si idjot qe eshte, thote te kunderten e asaj qe kerkoj te them une.
Edhe ne rastin ne fjale.
kur ekomomia shkon per lesh (kashimiri), atehere njerzit vene re per here te pare qe kepucet i kane pis - i Modhi
Nga keto fotot e download nuk di te bej, po ja linku
http://mediaprint.al/uploads/books/gjuha_shqipe_dhe_letersia_111.pdf
Po ti e lexon ca kam shkruar une? Me siper jam shprehur per perceptimin e njerezve ne Shqiperi ndaj nje njeriu beqar 30 vjec. E shohin si te parealizuar dhe ‘te mbetur ne dere’. Tjeter muhabet ne evrope dhe kudo, ku edhe pse mund te mos jesh i martuar ne ate moshe nuk te shikon njeri me ate sy. Pastaj kollaj apo veshtire perte krijuar familje 30 vjec eshte teme tjeter. Dhe se dyti standardi i europes eshte tjeter, nuk eshte si ne Shqiperi ku shume te rinj hezitojne te krijojne familje se nuk kane kushte te pershtatshme. Dhe se treti, c’ka per t’u habitur me ato qe presin milionerin nderkaq qe merren me karrieren e vet? Pergjithesisht femrat ambicioze dhe karrieriste, burra te pasur duan…Ti ke thene ne peshk se e ke burrin jo-shqiptar dhe se martesat binacionale jane fallco, me rregull treshi shpresoj te mos jesh martuar per letra.
bera nje search aty, po sikur nuk figuron gje per pellazgjishten apo Uranin
ps: po mesazhi yt i melartem, nga u zhduk? 
ahahahah
s’jom vetem un maskara ne Peshk! ahahaha
Po, eshte e vertete…ne fillimet e saj inge komentonte kryesisht tek temat e pasaportave dhe letrave te huaja, ku me c’mbaj mend eshte shprehur se kishte marre burre danez dhe po bente letrat gjermane dicka e tille. Pastaj qe ca kohe u be mashkull, thoshte jam burre. Se fundmi na eshte shfaqur prape si grua dhe kur eshte shprehur se martesat binacionale jane deshtim me ka bere cudi dhe thashe me vete: “po a nuk ishte kjo qe pati marre burre te huaj atehere?” Nejse, s’na ben mire me i fiksu kaq mire gjerat
por shpesh s’e kemi ne dore, talenti i fuksit mund te jete dicka e lindur 
Kerkova neper nja 5 libra ate dite, po jam i bindur qe eshte te ky, se me beri pershtypje prej Agronit. Megjithese nuk je Hazizi, nese e njeh Gonin mund ta pyesesh vete. Ose lexoje librin te rifreskosh letersine e gjimnazit, se besoj do ta gjesh neper te. Sigurisht jo te thene pellazgjishte, ajo ishte pjese e talljeb. Por qe Urani vjen nga Vrani.
Cili mesazh iku?
autori eshte pronari i pizzeri “era” dhe u bene dite qe shkruan ne faqen e fb-s se vet pershtypje nga londra,ku ndodhet per momentin. ka nje pene te mprehet dhe ne disa raste statues e tija ne fb,merren dhe shperndahen nga portale te ndryshme.
ja cfare shkrunate sot:
Mund të dhurosh duke u argëtuar
Kur ke…, do apo s’do, do t’iu nënshtrohesh ligjeve të zemrës dhe, veçanërisht, atij që thotë: dhuro! Këtë kanë bërë para disa ditësh shqiptarët e Anglisë në një darkë bamirësie. Janë gjashtë vajza (po tregohem bamirës me termin
) që kanë ngritur një organizatë me emrin “Help them Grow”, qëllimi i të cilës është mbledhja e ndihmave si lodra, veshëmbathje apo libra të përdorur për fëmijët e Shqipërisë dhe Kosovës.
Plot 140 veta, midis tyre edhe disa anglezë, u mblodhën në një restorant shqiptar, një ndër më të njohurit e Londrës (Me pronarin jemi bërë miq. E quajnë Vali, është pukian dhe ka 7 të tilla më emrin Jak’s). Të veshur si në vitet ’20, përveç meje që isha turist, ata shkëlqenin të gjithë. Juristë, arkitektë, ekonomistë, inxhinierë, bankierë e menaxherë, këta shqiptarë, mund të thuhet pa frikë që kanë siguruar me punë karriera të shkëlqyera dhe, sigurisht, jetë të standarteve të larta. Vetëm në tavolinën time, 5 prej tyre punojnë për PWC-në. Mos flas për shokun tim të ngushtë dhe bashkëshorten e tij, që i njoh më mirë. Janë bërë aq të rëndësishëm, sa unë kam ca kohë nuk u drejtohem as me ti 

Ah, se desh harrova. Në mbrëmje ftova edhe Romi Topin, llustraxhiun që u tregova para ca ditëve. Nuk dallonte nga asnjëri prej tyre, pavarësisht që s’është i arsimuar si ta. Më pëlqeu shumë reagimi i parë i atyre që e pyesnin: -Më falni, po ju ku punoni? Dhe ai që iu përgjigjej fare pa teklif: -Punoj llustraxhi. Nuk e keni idenë! E simpatizuan të gjithë.
U kënaqa, njoha njerëz të rinj dhe u ndjeva mirë që paratë e grumbulluara në një festë kaq të bukur do shkojnë për të gëzuar qindra fëmijë.
I dërguari juaj në Londër, Altin Bamllari 
ahahahaha
sa kam qesh, sa kam qesh
eshte trashegimi nga prindet, e ka thon Tomas Man ![]()
Mendo po te ishte aristokrati nga Ura Vajgurore aty, sa do rrudhte buzet kur te degjonte profesionin e tij.
Ne shoqerine e konsumit kepucet pergjithesisht hidhen nuk mirembahen, pra as llustrohen. Por si me cdo gje, mund te gjesh nje niche klientele edhe per kete profesion. Duhet te jete klientele e vecante dhe besoj ne gjendje te mire ekonomike, sepse eshte sherbim, dhe ekonoma e perendimit sot eshte ekonomi e sherbimeve, dhe paguan jo pak per sherbime te personalizuara nga me kontroversalet. Kjo duket qe ne fotot nga puna e djalit.
Ajo cka debatoni ju ka te beje me stigmen e 30 vjeteve me pare mbi llustraxhiun lidhur fort me rrethanat tona prej nga vijme.
@Arban Postimi yt per Agron Tufen i cili ka futur ne librin e letersise kl.11te kete pohim per Uranin dhe Vrana Kontin, ai postim ku ishte, ketu a ne tjeter teme :o
Qyqa…Kete punen e burrit jo-shqiptar nuk e dija. Ti qenke me mire i informuar se une.
Per pjesen tjejer te komentit nuk me intereson se une shaka bera.
Jo mi goce se me ngaterron. Nuk jam une ajo qe jam martuar me danez. Mos ia fut kot. Shiko tek rubrika “Pyetje”, ishte nje grua tjeter.

Une nuk po debatoj gje, megjithese nuk besoj se sot ka ndonje emer te lakmuar puna e lustraxhiut. Sic thuhet pak a shume ne nje poezi te Lindita Arapit, nuk i lustroj asnjehere kepucet, se nuk dua te shoh te tjeret te perulen nen kembet e mia.
P. S. Kont Uranin Vrana Kontin ketu e postova me duket.
Kete te prejardhjes se Vranes nga Urani e mbaj mend dhe une si ne tym nje cike. Jo detajet dhe etimologjine, por mbaj mend qe Vrana Kontin shpesh e lexonim si Kont Urani neper libra.
Colossians 3:23-24 New Living Translation (NLT)
23 Work willingly at whatever you do, as though you were working for the Lord rather than for people.
“If a man is called to be a street sweeper, he should sweep streets even as a Michaelangelo painted, or Beethoven composed music or Shakespeare wrote poetry. He should sweep streets so well that all the hosts of heaven and earth will pause to say, 'Here lived a great street sweeper who did his job well.
Martin Luther King Jr.
Jo nuk e kam per ate qe ka pyetur tek peshku i ri e kam per ty qe tek peshku i vjeter, ke thene kam bashkeshortin e huaj se gjerman se danez nuk e mbaj mend, por nje lidhje me danimarke ishte ndoshta je shprehur se jeton ne danimarke.
Nuk eshte e vertete, me ngaterron me dike tjeter.
Inge edhe kete na ke bere, na je perzjere me meshkuj Danezo-gjerman e shperbere prejardhjen Pellazge???
Qendrat e biznesit dhe stacionet e subwayt afer tyre sie edhe bibliotekat jane te mbushura me llustraxhinj ne qytetet kryesore te USA, ne kozmopol…ka pune per ta.
Me keq akoma eshte si bicim incesti se gjermonet i kena kusherinj ariane 
Mos eshte nga Gjinokastra Ingia se ata se kan problem kushuririn e dyte e te trete, mjafton te mbajne parate brenda ne fis. Nejse Aqua eshte inflencuar nga i Mothi dhe ka zhvilluar agresivitet mashkullor… si i tha Inges…here paraqitesh si femer e here si mashkull…duke vene ne dyshim pak orientimin e saj. Bah…si jane kto femrat e sotme.
O Arban do me falesh por vetem pjesa e dyte e postit ishte per ty, u nis si replike per postin tend te zhdukur te Vrana Kontit.
Uaaa si ben. Po deri para pak kohesh inge ishte mashkull ketu tek peshku i ri mo…dhe sec kishte nje lidhje me danimarken. Kurse tek peshku i vjeter ka thene qe familja e saj jane shtetas gjermane dhe paraqitej si femer me bashkeshortin te huaj…mos me beni te gerrmoj arkivat…nuk kam lojtur mendsh. As jam irrituar dhe as nuk po e sulmoj ingen. Thjesht permenda ca gjera qe me kane bere cudi. Po jo se kam gje personale me ate. Me shaka e bej dhe une, mos me beni te sbkoj larg me fuks-talentin tim 
Ingia eshte duke insistuar qe ti e ngatarron me njeri tjeter. Mund edhe te kete thene qe ka qen mashkull qe te mos e shajne nga pragu i deres por per mua Ingia mbetet Femer terheqese dhe e PLOTE.
Nuk po them se e ke personale me mua. Familja ime nuk nenkuptonte “burrin”. Ajo po. Mua me kane terhequr ne Gjermani, nuk kam emigruar vetem. Meqe ra fjala: Danimarken une e kam vizituar, po nuk kam shkruar kurre qe jetoj atje.
Po mire me mire se sta shau njeri ingen ty, menjen ke plotesia e ke terheqja e ke. Shikoji njehere gjerat objeltivisht dhe kurseji ca shprehje se ke te besh me gra te martuara.
qe sdo ti takoj kurre ne jeten time prandaj mos me shiko si martese kercenues.
Eshte ceshtje respekti me teper sesa do i takosh apo jo. Nejse 
Ke te drejte, gabova si gjithmone, duke i objektifikuar femrat e sidomos grate e martuara, qe mu thafte ajo gjuhe.
Falur qofsh, nuk prishemi per pese pare spec 
Thuhej e anasjella, qe Urani vjen nga Vrani, se kjo eshte e vertete qe Vrana Konti ishte bere Kont Urani.
Po diskutojne handikapatet mbi pellazgjishten. Kane per ta heq nga puna tjetrin nga moskuptimi qe i bejne teksteve qe lexojne. Heh ne ç’kohe jetojme. Dhe paguhen ne perendim keta gomere. Pranej ka vdek madheshtia sa u mbush oksidenti me kulufa qe vetem per nje tas supe jetojne.
jeni ne vehte more ju apo si . Majlinda Bregut nje here i erdh vera kah dera dhe nje pale kepuce te saj kane shifer 8.000 ojro ? si hudhen ato , E ju me flitni per konsum ? Ka degjuar kush per fjalen koleksionim ketej pari apo mendoni qe vetem ne wikipedia tek pikturat e gjene te shkruar …
p.s.
dhe me banalitete e pasket tepruar e hajt …
mbaje , e mbajshe per shendet , nuk kthehet dhurata , keq nuk te bie , ke mundesi konsumi pra …siq e thote tema
Une them se Majlinda Bregu sic dhe thua ti, kepucet € 8000.00 nuk i blen per ti hedhur por i miremban (shpresoj mbase dhe i llustron
). Keto lloj konsumatoresh dhe te tjere Njerez mbase me konservatore ne konsum, mund te perbejne klientelen e llustraxhiut tone.
Ato qe flak (pra konsumon me pak perdorim ) jane te tjera, mbase te prodhimeve masive.
Punen e banaliteteve s’te mora vesh por it’s ok.
eh pra , Shqiperia dhe ka nje Majlind , po Londra ?
Mjafton qe arsyetuam punen e protagonistit te temes . .
p.s.
jo gjithmone nenkupton qe i drejtohet te apostofuarit , ishte allgemein.
nuk rref çekani te kush ka me shume kepuce per te llustruar, por pse te llustrosh kepucet e anglezve eshte Krenari Kombetare ?
di te na e shpjegoç Ti ?
nje artikulli te thjeshte dhe nuk i kapni dot thelbin, jo me diçkaje me te thelle. dhe hiqeni si intelektuale ketu, ju plenat e Kombit. perktheni, shkruni mbi Skenderbeun, komentoni filma, pa kuptuar ASGJE . qe ne titull tjetri se kupton fjalen I PAFANI, dhe pa piken e turpit vazhdon dhe poston trillogjine e vet. po lexohen more paçavure te tilla nga nje njeri me mend. apo kujtoni se duke ja u dedikuar idioteve te seres tuaj, do te fitoni diçka ?
Po s’nderhyre icik ti mooo…
e di qe me ke fiksim, por edhe une per ato qe thashe nuk ia futa kot dhe i kisha pa te keq. Une kerkoj ndjese kur e shoh se kam shqetesuar dike, ti si volpino qe je prape s’do rrish pa thene dicka.
Putain,
e qiti kokën vemja Kurrobolja…
bile gjynaf ta quash edhe vemje - ligavec, do të ishte më e saktë. S’ka lënë debat pa e pëgërur me jargët e veta. Për fat, një miku im kish zbuluar një fjalë tjetër pellazge për ata ligavecët e zinj që dalin nga vrima e hales natën dhe që ngjiten pas murit - skapiç!
Hidhu tutje skapiçi Kurro, shyqyr qi e qite atë far’kaptine aty prej mut’honie!
Na fal o kurreshKar qe hyme ne fushen tende te ekspertizes. Per pellazgjishten duhet te flasin vetem shqiptaret e vertete qe bredhin rrugeve te Europes me kepuce 300 euro dhe qe flasin me pemet.
Shko blej nje tru tjeter se ndoshta i kupton me mire tekstet e fillores ti analfabeti. Ai qe te ka dhene deftesen ty, duhet pushkatu.
S’ta permendi njeri emrin, morra si shembull vetem temen qe ke hapur. Po s’deshe kritike mos posto gje ketu, se bejme dhe pa to.
kurrobole, pse s’merr per shembull shkrimin tim qe eshte nje kriter per te kuptu se kush eshte prostitute qe pallohet me lek (kurva 300 euro ora me ble i pale kpuc firmato), e kush eshte prostitute qe pallohet me pune vullnetare si ne kohe te Qepes.

ushtrim per ty mjeshtrin.
s’kam asnje talent per te zgjidh gjera te tilla (qe kane gjithnje nje marifet apo djallzi brenda). Ushtrime te tilla kerkojne freski te mendjes, gje qe me mungon.
1?
Dhjete shkronja.
po 1 eshte
○ = 5
□ = 2
= 1
Na fal o kurreshtar po ti e mban veten dhe niveli nolt deri tani percmove llustraxhiun qe lustron kepucet e ktu na sjell ushtrime per nivel llustraxhiu
ky eshte si ato ekuacionet e grades se pare me 2 ndryshore qe i zgjidhshim ne fillore me sistem, madje keshtu si e ke sjelle ti eshte bere gati per t’u zgjidh, pra eshte paraqitur sikur dikush ka qene ne zgjidhje e siper, llokum ke goja.
ja ne nivel me te larte per ty :
Definir ( [
a = 10 ;
rreth = a / 2 ;
b = 12 ;
katror = b - rreth * 2 ;
c = rreth * 2 / katror ;
trekendesh = c / c
] ;
trekendesh
)
Lol ja shyqyr qe e kape fillin i fute ca ingrediente ne perpjekje per t’u talle. Ke ca dishepuj qe ta kane zgjidh para meje.
Mos u merr me kto se jane matematike klasa 5. Vetem nqs ke harru radhen e veprimeve kush behet me pare shumezimi apo mbledhja dhe don t’i rikujtosh…
per çfare po me flet ? vetem i modhi te kupton ty kam pershtypjen. bile dha dhe pergjigje me te holle nga tendja. e kapi qe ushtrimi dhe pse i thjeshte e ka nje kleçke.
Zbavitje e tipit “are you smarter than a 5th grader” qe s’ka pse merret aq seriozisht
sa te humbesh qetesine
e gjeta ne instagram dhe e solla ketu, me zbut debatin siper qe filloi me te shame. ndersa ajo linja me poshte, eshte sesi shkruhet ky problem ne langazh informatik.
Ku e di ti qe kam deftese une? Sic ke thene edhe vete o kurreshKar, deftesat e diplomat jane per deshtaket, gjenite si ti dhe une nuk kane nevoje per to.
Ne çdo postim qe ben tregon qe te mungon zgjuarsia. Duke qene qe arsimi fillor eshte i detyrushem, te gjithe e kane nganje deftese (diplloma eshte fjale tjeter).dhe kjo eshte fatkeqesia. Juve tipat jo te zgjuar do te ishte mire mos dinit shkrim dhe kendim se keshtu ja u rren menia qe jeni dhe ju ne nje rang me te tjeret.
Te lutem Kurreshkar, me gjenine tende te pashoqe, me trego nje postim ku me mungon zgjuarsia.
9 posts were merged into an existing topic: Diskutim i lirë - Mars 2018
Shyqyr qe kena llustraxhinj e pjatalares. Se shteti na ka bo helaq.