Idiotët e rrezikshëm: Si dështuan elitat e mediave liberale me klasën punëtore amerikane

497 postime 13769 shikime 16 tetor 2016 në 02:36 e pasdites
Adi

Përkrahësit e Trump nuk janë karikatura te përshkrimeve gazetareske (sic paraqiten rendomthi) - dhe banuesja nga Kansas, Sarah Smarsh korrigjon kete perceptim te gabuar neper redaksitë e mediave elitare .

Marsin e kaluar, gjyshja ime 71-vjeçare, Betty, priti ne radhe për tre orë të grupin parlamentar për Bernie Sanders.Kjo pritje e gjate per te hedhur voten e pare ne jeten e saj per zgjedhejt-paraprake, ishte paksa ndeshkuese per situaten saj por ne fakt sgjë nuk do ta kishte penguar Betty-n te largohej nga radha e gjate. Betty - një grua e bardhë që e la shkollën pas mbarimit te klasës së nëntë, u be nene qe ne moshën 16 dhee ka kaluar shumicën e jetës së saj në varfëri ekstreme - kerkoi te votonte.

Ajo priti ne radhe me gjunjët shkatërruara që dikur qendronin në linjat e fabrikave. Ajo priti duke luftuar emfizemën e shkaktuar nga duhani ne protezat te cilat i mbate qe kur ishte 20 - të dy keto shenjat tipike te klasës sonë socjale.

Betty ka punuar për shumë vite si oficer sigurie për sistemin gjyqësor në Wichita, Kansas, duke e mbajtur nen mbikqyrje vrases dhe perdhunues. Eshtë paksa e vështirë për të ta perfrazuar, por ajo ka theksuar se kandidati republikan Donald Trump eshte një sociopath “i cili e ka gojen mbi prapanice”

Megjithatë, ajo është e bardhë, njerezit e klases punetore, te bardhe si puna e Betty janë bërë një fiksim i veçantë në mesin e elitave liberale dhe medias gjatë këtyre zgjedhjeve: “çfarë është kjo kafshë e terbuar” dhe c’i ben keta te mbeshtetin Trump?

Jo aq të varfër: votuesit e Trump i perkasin klasës së mesme

Numrat jane kokeforte dhe i komplikojnë gjerat, dhe shpesh shkarkojë, teorira shabllon se nivelet e të ardhurave ose ai i arsimit parashikojnë mbështetjen per Trump, ose klasa punetore e bardhe të mbështesin atë në mënyrë disproporcionale. Muajin e kaluar, nga rezultatet e 87.000 personave te anketuar nga nje studim i Gallup tregohej qarte se ata të cilët i preferonin Trump nuk ishin nën nje gjendje më të keqe ekonomike apo prirje per emigrim, se ata që e kundërshtonin atë.

Sipas studimit, mbështetësit e tij nuk kanë të ardhura të ulëta ose nivele më të larta të papunësisë sesa amerikanët e tjerë. Nga të dhënat e të ardhurave mungojne shumë faktore; ata me të ardhurat të shëndetshme mund të ketë nga ata pasuri negative apo lëvizje në rënie. Por të anketuarit në përgjithësi nuk kane qene në grupin e punëve e perceptuara si ne rrezik. “Çuditërisht”, studimi i Gallup vazhdon, “duket se nuk ka lidhje fare mes ekspozimit ndaj konkurrencës tregtare dhe mbështetjen për politikat nacionaliste në Amerikë, të mishëruara keto nga fushata e Trump.”

Heret këtë vit, sondazhet kryesore na kane treguar se votuesit Trump ishin, në fakt, më të pasur se shumica e amerikanëve, me të ardhura mesatare familjare prej $ 72,000 - më të lartë se ajo e mbështetësve Hillary Klinton apo Bernie Sanders. Dyzet e katër për qind e tyre kishin diploma kolegji, mbi mesataren kombëtare prej 33% në mesin e të bardhëve apo 29% të përgjithshme. Në janar, analisti politik Matthew MacWilliams, gjate nje studimi publikoi se ishte një dëshirë për të autoritarizem - jo ajo e të ardhurave, arsimit, gjinise, moshës apo races , faktori i cili predikonte mbështetjen per Trump.

Këto fakte nuk i kanë ndalur ekspertė dhe gazetarët te cilin e paraqesin si nje demagog kokeboshe te perqafuar nga klasae bardhe punetore e amerikes.

Duke kërkuar për të shpjeguar apelin e Trump, mbulimi mediatik prpocjonal do tju duhen më shumë histori se sa ato në lidhje me racizmin dhe mizogjinise në mesin e përkrahësve të bardhë te Trump nëper periferira .Ose, në qoftë se ne jemi duke shqyrtuar hidherimin në mesin e klasës punëtore per shkak te situates ekonomike,vendimet rutine për ligjvënësve demokratë te cilet në dekadat e fundit i dhane fund shtetit social , apo futjen e tyre në thes me Wall Street duke harruar klasen punetore amerikane në marrëveshjet e tyre globale të tregtisë.

Por, për mediat kombëtare të cilat përbëhen kryesisht nga liberalët te klases se mesme dhe të sipërme , do të thotë nje shikim i klasës e tyre në fytyre.

Fytyrat mbi te te cilat gazetarët trajnojne kamerat - jane ato urryera ulëritëse te mbushura me sarkazëm seksiste duke valvitur flamuj konfederatash - duhet ti mbulojne keto, por nuk mund te flasin për komunitetet te cilat unë e njoh mirë. Se industria mediatike e injoruar shtëpinë time për kaq shumë kohë la një vakum nen nenkuptimin në të cilin paraqitet shkurtimisht ne plan te parë një klase të bardhë te shpartalluar ekonomikisht e cila po i prezanton te gjithe.

Një analogji e situates aktuale është libri i JD Vance, autor i bestselling Elegji Hillbilly. Një avokat i suksesshëm i cili vinte nga klasa së mesme dhe që kishte një edukim të dyshimtë. Ngjarjet ndodhin në një qytet të çelikut Ohio, Vance shkruan për kaosin që mund ta ndjeki një familje me histori gjeneratash te cilet kishin jetuar nën nje varfëri të thellë. Vance, një konservator i cili thotë se nuk do të votojnë për Trump, spekulon se pse i perkiste të klasës se bardhe punëtore do të: ankthin kulturore që lind kur nje mbidozat e opioidi vrasin miqtë tuaj dhe establishmenti politik ka dëshmuar se kerkon të hedhe nën autobus. Ndërkohe qe teoritë e tij mund të qendrojnë në disa qoshe jokomode, nëper intervista anëtarët e Coastal Media kanë kërkuar në mënyrë të përsëritur per Vance të flase per gjithë klasën punëtore të bardhë.

intervistuesit dhe analistet e tij shpesh shprehen te lehtësuar qe ne fund gjeten gjetur dikë me pronësinë mbi idene dhe temën të cilat konfirmojne mendiminet e tyre. Ne podcast-in zgjedhor te New York Times Run-Up u analizua se Kujtimet Vance-së “paraqitur si një antropologji kulturore e nënklases bardhë amerikane te cilet i jane dyndur Kandidatit republikan presidencial”. (Nderkohe The Times provokoi e analizen e librit me nje twiter: “Dëshironi të dini më shumë për njerëzit që nxitën rritjen e Donald Trump?”)

Ndërsa Vance rastisi që ti ketë rrënjët në vendin e minierave Kentucky, shumica e ketyre qytetareve bardhë te shtypur nga sistemi nuk janë konservatore protestantët, meshkuj nga Appalachia. Që nganjëherë duket si koncepti i vetëm per ta ne koshiencen e vetedijes amerikane: flakur larg humbetirave në një barakë të largët malore si një fantazmë mbuluar e mbuluar nga pluhuri i qymyrit, ne fakt varfëria të bardhë nuk është gjithmonë perpara syve tane, nderkohe qe jemi duke kaluar tona e kreditit në një Target në Denver, ose duke i kërkuar për të holla në trotuaret e Los Angeles.

Stereotipet Nje-dimensionale acarohen aty ku gazetaria deshton te raportoje. Herën e fundit kam parë nje fokus real, konsiderueshem kundrejt të klasës sime , ishte mbi 20 vjet më parë - jo në lajme, por në shfaqje televizive si Roseanne, tek tregimet imagjinare të cilat mbeten më të sakta se belbezitjet e komentatorëve në studiot e rehatshme ne New York sot.

imazhe te panumërta të klases punëtore progresiste, duke përfshirë gratë, si Betty paraqitur në nje mënyrë të padukshme nga një media e fiksuar me ratings e cila i mbulon zgjedhjet si garat me kuaj dhe kërkon sencacjone te bujshme b-roll.

Kjo media paradigmë krijoi historinë e një Amerike të ndarë - “kuqe” v “blu” - në të cilen 42% e Kansansit që votuan për Barack Obama në vitin 2008 janë të pakuptimte.

Këtë vit, më shumë Kansans caucused për Bernie Sanders sesa për Donald Trump - një pikë kjo per tu theksuar kurrë nuk kam parë te jete përmendur ky fakt në shtypin kombëtar, i cili ndoshta nuk mund të perceptoje dot faktin se “flyover country” mund të përmbajë miliona amerikanëve më progresive se ne bastjonet e Klinton.

Në vend të mbulimit të nje fakti te tillë, elitat mediatike e flaken tutje pabesisht klasën e bardhë të punës si një monolith duke nenkuptuar idene të vjetër historike të dale neper analet e kapitalizmit: se të varfërit janë thjeshte idiotë të rrezikshem.

Te varfer te bardhe dhe karakter i dobët

Miti për të klasës punëtore të bardhë - se ata janë fajësues për rritjen Trump, dhe se ata mes tyre e mbështesin atë për arsyet më të keqija ilustruar me shembuj te tjere- merr superxhiro mbi krahët e superioritetit moral amerikanëve te pasur te cilet shpesh i bien gjoksit te vet me kete fakt.

Unë kurrë nuk kam parë asnjeher kaq përplasje dhe aq këmbëngulje që në komentet e zgjedhjeve e sotme, ku nocionet per bardhë dhe me karakter të dobët janë propoganduar në mënyrë rutinore.

Në një pjesë të zgjedhjeve marsin e kaluar në National Review, gjate vlerësimit te votuesve të varfër të bardhë shkrimtarit Kevin Williamson-së thekson se normat e vdekshmërisë janë rritur ndjeshëm në dekadat e fundit dhe se komunitetet jane rrënuar nga përdorimi oksikodon - duke theksuar atë që shumë konservatorë besojne dhe mendojne, dhe duke shtuar se ata “meritojnë të vdesin”.

“Nenklasa e bardhë amerikane është nën skllavëri mjeruese të një kulture të egër, egoiste dhe viktime e veseve si perdorimi i heroinës,” shkruan Williamson. Fjalimet "Donald Trump-së t’i bëjë ata të ndjehen mirë. Sikurse Oxycontin. "

Për konfirmim se kjo pikë është e humbur në shumicën e gazetarëve, jo vetëm provokatorët konservatore, mos shkojme më tej se një seri të fundit të ne Washington Post që hulumtohen rritja e nivelit te vdekjes në mesin e grave të bardha ne zonat rurale ne dekadat e fundit duke u perqendruar ne veset e tyre si tyre pirja e duhanit duke detajuar ne menyre grafike “fytyrën drobitur” dhe proceset ekzaminuese post mortum te kufomave të tyre. Imagjinoni nje grua e pasur të bardhë e trajtuar ne kete menyre pas vdekjes së tyre. Zemërimi në mesin e familjes dhe miqve te arsimuar, kohën e perkushtuar, dhe agjencite të cilat do ta bombardonin letra redaktorin…

Një ndjenjë që nuk më intereson fare sikurse përbuzja e kamufluar apo degradimi eshte keqardhja e tyre.

Në një op-ed titulluar Dinjiteti i kohëve të fundit dhe mjerimin e klasës punëtore, David Brooks tregon për një punëtor i pushuar nga puna ne nje impiant metalik ne Kentucky me te cilin u takua. Në ditën e tij të fundit, ai u largua nepër rreshtave e bashkekolegeve të cilet po e brohorisnin - një moment te cilin e kam lexuar si triumfant, por Brooks e deklaron për tu mëshiruar. Sa te vështirë e njeriu ka punuar për kaq pak, sa te medha jane aftësitë e tij dhe se si eshte pakësuar vlera e tyre, Brooks ve në dukje, për njerëzit rrezaton “trishtimi i zemrës vetmuar”.

Jam nen presjon dhe i prirur për të menduar për një e keqe e vogël se shifrat e mediave që e kanë shpërfillur klasën e bardhë te punes për dekada tani pergjerohen që vendi të ketë simpati për ta. Ne nuk kemi nevojë për analizat e tyre, dhe jam i sigurt nuk kanë nevojë as për lotët e tyre te krokodilit. Ajo që na duhet është të historitë tona te tregohen, mundësisht nga dikush që mund të ecin në një fabrikë,pa friken dhe drojen se do ti vishen syzat nga avujt perreth.

Një gazetar i tillë, Alexander Zaitchik, kaloi disa muaj nëper rrugë në gjashtë shtete dhe u njoh me njerëz të klasës punëtore të bardhë të cilët e mbështesin Trump. Gjithe kjo pune u krye per librin e tij te ri ,The Gilded Rage, qellimi ishte për të përcjellë kompleksitetin e njeriut që mungon ne lajmet e përditshme . Zaitchik shkroi se misioni i tij u frymezua nga frustrimi me " ‘hot takes’ shkruar nga njerëzit që jetojnë disa zona te ndryshme kohore dhe sistemev taksimi te ardhurash larg nga subjektet e tyre".

Zaitchik mençurisht përshkruar ata që ai u takua si një “klasë mesme” blue collar - kryesisht njerëz të bardhë që kanë punuar shumë dhe ka humbur shumë, qoftë termetit të tregut të vitit 2008 apo pushimeve nga puna, prodhimi dekadave të fundit. Ai konstaton se motivet e tyre ne menyre thelbesore “fillojne me ekonomi dhe përfundoin me ekonomi”. Zemërimi qe ai vërejti ishte “drejtuar drejt atyre lart” kryesisht tek ata që i harruan ato kur negocjuan marrëveshjet e tregtisë globale në favor te grupeve te interesit dhe pakices qe perfitoi prej tyre.

Ndërkohë, racizmi dhe nacionalizmi që me siguri ekzistojnë mes tyre ekzistojnë edhe mes demokratëve dhe shtresat më të larta socio-ekonomike. Një anketë e kryer pranverën e kaluar nga Reuters zbuloi se një e treta e demokratëve të pyetyr mbështesnin një ndalim të përkohshëm të hyrjes se muslimanëve në Shtetet e Bashkuara. Në një tjetër, nga YouGov, 45% e demokratëve të anketuar deklaruan nje mendim negativ ndaj Islamit, me pothuajse asnjë luhatje në bazë të të ardhurave apo gjendjes ekonomike. Ata që nuk do të votojnë për Trump nuk janë domosdoshmërisht modele të virtytit, ndërsa pjesa tjetër janë si qengjer kurbane te lehtë si nje lloj ndëshkimi moral i vendit.

Kur Hillary Clinton së fundmi ka deklaruar gjysmën e mbështetësve një “basket of deplorables”, Zaitchik tha një tjetër gazetari, gjuha e saj “mund të lexohet si një tjetër mënyrë për të thënë” funderina te bardha '. "Clinton shpejt kërkoi falje për komentin, nen kontekstin e e cila mirekuptonte shume votes te Trump. Por, duke bërë përgjithësime të tilla në një fundraiser $ 6 milion në qendër të New York, në të cilën disa pjesëmarrësit kishin paguar $ 50,000 për një vend, mua me kujton skena nga programe satirike politike në të cilën figura të fuqishme Washington diskutonin “normalen” me neveri pas dyer të mbyllura.

Kur biseduam, Zaitchik përmendi talk-show ne HBO me host Bill Maher, i cili vuri në dukje se "në thelb ngre argumente të nivelit të eugjenik në lidhje me të gjithë ata që voton për Donald Trump duke pasur defekte kongjenitale. Askush do te merrte guximin te fliste kaq haptazi ne menyre kaq ofensive per nje grup tjeter ne nje talk show dhe te kishte ende nje TV show.

Maher është, ndoshta, majën korifuese te pordhacit klasik. Në verën e vitit 1998, kur isha 17 dhe sapo kisha mbaruar shkollën e mesme, kam punuar në një ashensor gruri gjatë korrjes së grurit. Ne një ashensor 50 milje në lindje në Haysville, Kansas, shpërtheu (pluhur grurit është shumë e djegshme), duke vrarë shtatë punëtorë. Aksidenti tronditi komunitetin tim dhe na kujtoi për rreziqet fizike te shpesh perballesha une dhe familja ime si fermerë.

Vazhdova te shkoja në punë si gjithë të tjerët dhe, pas një dite të gjatë duke peshuar kamionë dhe duke transportuar thasë të rënda të gruritt brenda dhe jashtë mulli, me pëlqente te shikoja programin antikomformist te Maher ne ABC. Gjate kërkimin te një prej trupave të punëtorëve vrarë ’ në proces, i cili nuk ishte gjetur ende Maher beri shaka, sic e kujtoj, se njerëzit duhet të kontrolloni bukët e tyre per Bukën Magjike.

Ai moment ishte ndoshta perplasja ime e parë me të vërtetën e madhe që, gjatë gjithë jetës sime, unë politikisht do të identifikohesha me të njëjtit njerëz të cilët fyenin shpesh vendin i cili une vija.

Tallje te tilla ishin kaq te përhapura sa që shpesh ishte e padukshme për të privilegjuar ekonomikisht. Ata që shkruajnë, diskutojnë, dhe të botonin gazeta, libra dhe revista me qëllimet më të mira ndonjëherë ofendojë kaq haptazi

Shumë njerëz me rekomanduan libër i ri historik bestseller White Trash, për shembull, pa u regjistruar se titulli i saj është një njollë që me referohej mua dhe njerëzit qe dua si mbeturina. Lehtësim fatlum ishte që dikush ishte ulur per për të treguar këtë histori te injoruar të se kaluarën tonë të përbashkët u mposht nga zbrapsja ime e pavullnetshme çdo herë që unë e shikoja ate në raft tim, aq me teper deri sa unë me ne fund i hoqa mbulesen promocjonale. Tepër, kopje promovuese për librin i cili thumbon pikërisht poshterimin elitist te cilin Isenberg do të vëje në dukje: "(librii) merr persiper mitet tona inkurajimi rreth barazisë, trashëgiminë e rëndësishme te gjithnjë te pranishme, gjithmonë te turpshme - dhe herë pas here zbavitëse -te plehrave e bardha "

Vetë libri është punuar më shumë ndjeshmëri dhe jep fakte për një shprese se do të shpërbëjë përdorimin populloj te ketij termi . Por edhe Isenberg nuk mund t’i shpëtojë kornizave te klasisictit.

Gjate nje interviste për Brooke Gladstone, ne fillim te ketij viti Isenberg ju kerkua, për të adresuar perceptimet e vjetra te te bardhëve te varfër si fanatikëve, autori përshkruan një rebus: "Ata anketohen disa pikëpamjeve të caktuara që janë padyshim raciste, dhe nuk mund ta maskojme dhe të pretendojë se nuk ekziston. Kjo është shumë e shumë një pjesë e të menduarit e tyre. "

Publiko nje deklaratë paralele të gjerë në lidhje me ndonjë grup tjetër ne te zhgenjyer nga klasa politike, dhe do filloni ta kuptoni se sa i pakjekur diskutim klasor është për këtë vend relativisht të ri i cili prej kohësh besonte veten të qenit i lirë nga caste te tilla. Isenberg ka thithur ca keto nga hipokrizi qe vihen në lojë…

“Problemi tjetër është, kur njerëzit duan të fajësojnë bardhë e varfër për të qenë racistet e vetëm në dhomë,” tha ajo për Gladstone. “… Si në qoftë se ata janë më shumë raciste…me shumë se të tjerët.”

Problemi ne fakt i ka rrënjët në nocionin se klasa më e lartë do të thotë integritet të lartë. Si gazetar Lorraine Berry shkroi muajin e kaluar, "Historia na tregon se vetëm injorantët jane raciste. Racizmi zhduket me arsim na u tha. "Si i pari nga familja ime me diplome universitare, unë ju siguroj se asnjë prej nesh nuk kishte për të shkuar në universitet për të mësuar mirësjelljen themelore njerezoret.

Berry vë në dukje se republikanët e Liges se Fildishte(te reformuar ) ngjizen ngritjen e alt se djathtë. Në të vërtetë, ata nuk ishtin te bardhët e varfër - as Republicanet e bardhe - ata që kaluan legjislacionin e segregimit racor, apo ata valeviten flamurin e Konfederatës jashtë cdo godine shtetërore për dekadat e ardhshme.

Nuk ishte bardhët varfër që kriminalizuar, ne menyre racore (te zeze) ligjet e marihuanës dhe “luftës kundër drogës”.

As nuk ishin ajo bardhët e varfër të cilët artikuluan termin e “mbretëreshe se zeze socjale”.

Këto pika nuk duhet te minimizojne tmerret e racizmit në rangjet më të ulët ekonomike të shoqërisë, por duhet te na kujtojnë se këto tmerret banojnë në krye te elitave në forma të ndryshme dhe me fuqi më të tmerrshme.

Në mesin e gazetarëve dhe komentuesve këtë cikël zgjedhor, theksuar një gisht duhet piketuar te bardheve me leva ekonomike: konservatorët socialë që dhurojnë për fushatën Trump “duke qenë shumë të civilizuar” për të marrë pjesë në një tubim politik dhe të ulerasin atë që ata me të vërtetë besojnë.

Media mainstream e perqendruar për të dështuar amerikanin e zakonshëm

Në bazë të retorikës së fushatës Trump dhe të dhënave në dispozicion, duket se shumica e votuesve të tij këtë nëntor do të ketë njerëz të cilët janë mire financjarisht, por që mendojnë për veten si viktima.

Një gjë qe mungon ne media është se një pjesë e madhe e klasës punëtore të bardhë do të lidhur me gjithcka tjeter para viktimizimit. Tani për tani ata janë duke ikur apo kthyer nga puna, zgjidhur kuponat e tyre ushqimore, rritjen e fëmijëve të tyre për të respektuar të tjerët, dhe duke iu shmangur lajmeve politike.

Barack Obama, një njeri i zi i formuar nga përvoja e zezë, shpesh e përmend prejardhjen e tij të nënës në klasë të bardhë punëtore. “Shumica e asaj qe me formoi mua erdhi nga gjyshërit e mi, ne kohen kur u rrit dhe jetoi në Kansas,” kete ai e theksoi gjatë këtij muaji gjate hapjes se një forumi në Shtëpinë e Bardhë për çështjet rurale.

Vitin e kaluar, duke folur me autoren Marilynne Robinson gjaie New York Book Rewiev, Obama u ankua keqkuptimet e zakonshme ne qytetet e vogla Amerikën e mesme, për të cilat ai ka një lloj nderimi. "Ka nje hendek të madh në mes njerzve në lidhje me jetën e tyre të përditshme dhe se si ne flasim për jetën tonë të përbashkët dhe të jetës sonë politike,"tha duke emertuar “filtrat që qëndrojnë në mes të njerëzve të zakonshëm”, të cilët janë të zënë nga jeta e tyre duke dhe debatet politike te komplikuara.

“Unë jam shumë i inkurajuar kur kam takuar njerëz në mjediset e tyre”, i tha Obama Robinson. “Disi ajo qe merr te distiluar në nivel politik kombëtar nuk eshte gjithmonë aq inkurajuese.”

Për të qenë të sigurt, një distilim dekurajues - karikatura e racistit urryes te bardhë mashkull, votues i Trump me xhinse te njollosur me vula yndyre - është një person real në fakt. Ka qenë një ose dy në qytetin tim djem te tille o’l boys te cilet kërcënonin ata me më pak fuqi se sa veten e vete - duke debuar njerezit me ngjyrës jashtë qytetit ne kërcënimin e dhunës, denigrues me gratë, duke shtëne armë macet endacake për argëtim. Ata janë atje ku Trump do te ishte, nëse ai do të kishte i lindur, ne vendin ku kam lindur une.

Magjepsja e Medias me mbeshtetsin e bardhe të urryer te Trump ushqen teorine, tashme në modë, se fanatizmi është i vetmi shpjegim për mbështetjen e tij. Sigurisht, deprivimi financiar nuk parashikon një vend të butë për Trump, sepse njerëz me ngjyre te varfer - të cilët përballen me kërcënimin e racizmit dhe ksenofobisë së tij, dhe që fuqishem e refuzojne atë, me të gjitha menyrat qe kane në dispozicion - mund të dëshmojnë. Megjithatë, ai mendon se liberalët dhe elita e bardhë që ushqejne nje fryme të madheshtie dhe superjoritet etik, këtë sezon zgjedhor do të ketë një kohë të vështirë duke menduar globalisht në lidhje me tregtinë dhe emigracionin…dhe nëse te vinin veten ne kepuce do të ishte puna e tyre ne fabrikën e mbllur dhe komuniteti i tyre ai i cili ishte shpartalluar.

Analistët e pasur të cilet kundërshtojnë Trump, edhe pse, kane një mënyrë sistematike për tu marrë dhe shqyrtuar problemet sociale, por duke e parë vendin e tyre në kete vazhdimësi politike si një triumf me karakter individual. Shumica e tyre e ka trashëguar ne duket ket prirje te tyre politike, ashtu si shumica e atyre në “Ameriken e kuqe”. Nëse ju janë dorëzuar totalisht liberalizmin, mos i japin vetes rrahje mbas shpatullave për votën tuaj kundër Trump.

Ne shkembim, gjithashtu, argumenti mospërfillës që demokratë e pakënaqur të cilët u bashkuan republikanëve në dekadat e fundit janë “duke votuar kundër interesave të tyre,” ne menyre jodemokratike në implikimin që nje pjese e mire e Ameraneve nuk jane te aftë mendërisht të votojnë.

Kush mbetet në anën Trump si historitë në lidhje me trajtimin e tij të grave, racizmit dhe rreziqet e tjera qe vazhdojnë të shpalose nuk merr merr asnjë justifikim nga mua për ndonjë arsye. Ata janë të aftë për votim, dhe ata vetë vendimet e tyre. Le të jenë të vetëdijshëm për paragjykimet tona të klasës, edhe pse, si ne të dallojmë që “ata” janë.

Gazetar? Atëherë shanset janë që ju nuk jeni Blue Collar

Ne nje botim te fundit ne New York Times Cutline përshkruar një banor nga Kentucky:

"Mitch Hedges, që eshte “bujk” lopesh dhe qe saldon pajisje te minjerave te qymyrit. Ai pret ketu e gjashte muaj të humbase punën e tij, por nuk e mbështet zotin Trump, i cili thotë se ai është “një idiot”.

Kjo më bëri ve buzen ne gaz paksa për vëmendjes që rrallë i jepet në një anëtari të klasës punëtore të bardhë i cili nuk e mbështesin Trump. Ai gjithashtu bëri të qesh - nuk mund të “kafshët bujqësore bujqesi”. tjeter fermat, dhe tjeter bagëtite. Është e paksa e vështirë për një gazetar i cili ka bërë që të dyja të marrë seriozisht New York Times.

Arsyeja kryesore që mediat kombëtare kanë zene një spot të verbër në çështjet e klasës është mungesa e diversitetit social-ekonomike brenda radhëve të tyre. Pak njerëz te deprivuar përfundojnë punën në redaksi ose botimin e librave. Aq pak, në fakt, se ky ish punetor ka gjetur shkakun për të zhvendosur të gjithë karrierën e tij botuese për të folur në mënyrë specifike për klasë në një industri pasurie te privilegjuar, per më shumë që gazetarët e ngjyrës e gjejnë veten duke folur për nje garën në një të bardhësi-privilegjuar.

Njoh gazetarët qe punojne paepur që duan të botojne nje histori te drejte, dhe unë jam rezistent ndaj dënimeve te pergjidhshme të “medias”. Klasicizmi lajmeve kabllore thjesht pasqyron klasicizmin të Amerikës privilegjuar në përgjithësi. Ajo është kudo, nga tweets te cilet përshkruajnë votuesit Trump si hillbillies, natyrshëm për një platformë Demokratike të fushatës që nuk shqetësonin me një platformë të veçantë anti-varfërisë deri në një muaj nga zgjedhjet e përgjithshme.

Hendeku ekonomik midis gazetarit dhe te raportuar si asnjëherë nuk ka qenë më i rrezikshem se sa në këtë moment të pabarazisë historik te pasurisë, edhe pse, kur historitë përqëndrohet më shpesh në tregun e aksioneve se sa për njerëzit që nuk zotërojnë asnjë aksion. gazetaria amerikane ka qenë me dashje paksa mpirë në lidhje me ankesat qe jehonin në rrugët kryesore për dekada të tëra - me siguri një faktor ku u germua edhe ajo vrima e pakënaqësi që tashme po e mbush helmi i Trump. Se termi “populizëm” është bërë një pezhorative në mesin e komentatorëve të shquar liberale te cilet tashme duhet të na japin pauzë të madhe. Një gazetari që mishëron plutokracinë ajo është e predispozuar për tu kritikuar sepse nuk ka detyrën e saj mbikëqyrës dhe ka humbur respektin e njerëzve te cilet i cilesojne si dëngla gazetarine e tyre.
.
Një person i tillë ishte gjyshi im, Arnie. Burrat si Trump ndonjëherë çonin automjete të shtrenjta deri rrugë me zhavorr afer shtëpise, në fermë tonë Kansas në kërkim për të bërë biznes. Gjyshi i njihte ata si gënjeshtarë dhe hajdutë, dhe trajtone ato me mirësi, duke i kthyer duarboshe. Nëse ju shtrëngonin duart , pasi largoheshin Gjyshi qeshte nen buze dhe të thoshte: “Më mirë të numeroj gishtat tani.”

Në një botë në të cilën Bettys dhe Arnies e botës kanë pak zë, ata që gëzojnë një platformë nga e cila për të folur duhet të shqyrtojë zemrat dhe mendjet e tyre para se të vendosin kembet mbi kutite e podiumeve

Nëse ju do të stereotipizoni një grup njerëzish duke prezumuar të mendoj politikën e tyre ose duke i gjykuari nferior ne krahasim me veten - le të themi, ata që punonin ndërtimin e katit te tretë tek Boeing, ndërsa të tjerët u nisen për në Meksikë gjatë pushimit të pranverës; ata që fshijne banjot e një McDonald, ndërsa të tjerët argumentonin rreth pagës minimale në Twitter; ata që pastronin dollapët e një fabrikë sapombyllur te Pabst, ndërsa të tjerët qe pinë birrë artizanale në bare të modës; ata që u kthyen nga Lindja e Mesme në kuti e arkivole ndërsa të tjerët qe shkruajne opinione në lidhje me politikën e jashtme - atëherë duhet te konsideroni se ju mund të keni më shumë të përbashkëta me Trump sec mund te imagjinonit.

artikulli origjinal nga Sarah Smarsh per The Guardian.

Alba2265

Epoka e punetorise ne USA por edhe ne bote ka mbaruar .mund ti perzec te gjithe Mexicanet ,muslimanet e emigrantet nga USA e punetoria e bardhe do fitoje leshte .ne vend te mexicaneve do te futen ne pune robotet.it’s the technology stupid.

unikpahapesiraishkurter
unikpahapesiraishkurter
korriku

Bottom line, gazetaret elitare liberale tradhetuan te verteten, dhe te bardhet e klases punetore amerikane, sepse u borgjezuan -shtrese e mesme a e larte.

Refren i perseritur ky, kesaj rradhe me mediat e gazetaret.

Me te qeshur me te ngjeshur, afersisht te njejten gje ja u tha Obama ne “2016 White House Correnspondents’ Dinner”.

Earlier this year, primary exit polls revealed that Trump voters were, in fact, more affluent than most Americans, with a median household income of $72,000 – higher than that of Hillary Clinton or Bernie Sanders supporters. Forty-four percent of them had college degrees, well above the national average of 33% among whites or 29% overall. In January, political scientist Matthew MacWilliams reported findings that a penchant for authoritarianism – not income, education, gender, age or race –predicted Trump support

This year, more Kansans caucused for Bernie Sanders than for Donald Trump – a newsworthy point I never saw noted in national press, who perhaps couldn’t fathom that “flyover country” might contain millions of Americans more progressive than their Clinton strongholds.
In lieu of such coverage, media makers cast the white working class as a monolith and imply an old, treacherous story convenient to capitalism: that the poor are dangerous idiots.

The two-fold myth about the white working class – that they are to blame for Trump’s rise, and that those among them who support him for the worst reasons exemplify the rest – takes flight on the wings of moral superiority affluent Americans often pin upon themselves.

“The other problem is when people want to blame poor whites for being the only racist in the room,” she told Gladstone. “… as if they’re more racist than everyone else.”

That problem is rooted in the notion that higher class means higher integrity. As journalist Lorraine Berry wrote last month, “The story remains that only the ignorant would be racist. Racism disappears with education we’re told.” As the first from my family to hold degrees, I assure you that none of us had to go to college to learn basic human decency.

Entertain a parallel broad statement about any other disenfranchised group, and you might begin to see how rudimentary class discussion is for this relatively young country that long believed itself to be free of castes.

Among reporters and commentators this election cycle, then, a steady finger ought be pointed at whites with economic leverage: social conservatives who donate to Trump’s campaign while being too civilized to attend a political rally and yell what they really believe.

Based on Trump’s campaign rhetoric and available data, it appears that most of his voters this November will be people who are getting by well enough but who think of themselves as victims.

The main reason that national media outlets have a blind spot in matters of class is the lack of socioeconomic diversity within their ranks. Few people born to deprivation end up working in newsrooms or publishing books.

If you would stereotype a group of people by presuming to guess their politics or deeming them inferior to yourself…
then consider that you might have more in common with Trump than you would like to admit.

artikull i shkelqyer. rrofsh per prurjen. Edhe punen me perkthimin.

gjembi

Dihet boterisht se Trump miljarder (sipas tij) nuk eshte elitar dhe s’i tradheton asnjehere te bardhet e klases punetore amerikane. Ata jane his homies. Top line.

Tirona-4ever

Pse gjermanet votuan Hitlerin? Pse shqiptaret shiten shtepite e futen paret neper piramida? Pse dikushi beson se nje pasuri nga Nigeria i falet atij? Eshte kollaj te mashtrosh dike qe do te mashtrohet. Dhe sic ka thene Mjeshtri i Madh i mashtrimit, Hitleri dora vete, sa me e madhe genjeshtra, aq me lehte besohet. Kshu dhe me Trumpin. Bile e bukra fare eshte qe besohet dhe per gjera qe s’i thote fare. Dmth robt projektojne deshirat e tyre tek Ai. Dhe keta rob jane nder te gjitha shtresat; budallalleku nuk diskriminon, tha. Zoti rujt Ameriken dhe boten, per ate pune.

Kshu qe keto artiklla ku analistja analizon me analiza analitike …

InkuizitoriMoth

Trump apo jo Trump, dita dites behet me e qarte se Amerika ka marre rrugen e tumit.

Trumpi nuk eshte shkak, por pasoje e kesaj rruge, eshte njera shenje e pershkuarjes se kesaj rruge, eshte nje gur kilometrazhi prej tumi i nje rruge qe dita dites behet me fatale si zhytje gjithe qef ne tum.

Nga pikpamja providenciale Amerika ndodhet sakte ne rolin e Perandorise Romake ate bote. Kjo eshte me se evidente ne vlerat morale te presidenteve amerikane, qe ngjashem me perandoret romake jane degraduar ne kohe. Presidentet e pare amerikane ishin pothuajse shenjtore krahasuar me te fundit njesoj si perandoret romake, ndersa perandoret e fundit ishin pothuajse te gjithe psikopate kriminele dhe perverse, dhe testi kryesor eshte testi i Pallimit, dmth sekretarja zberthen dyqanin e pantallonave te presidentit ne Shtepine e Bardhe, he mer se nuk prish na i gjo t’modhe se mbas 4 vjetesh vjen gruja e pastron dyshemene.
Dhe tumi me helmatises eshte qe te pershkruhet fenomeni ne kete menyre si e pershkruan artikulli, per te mbuluar gjurmet.

46and2

what do you have to lose
Puna e vetme qe kane patur ne dore per te bere te dy kandidatet deri tani eshte zgjedhja e VP-ve. Nga debati i VP-ve u duk qarte qe DT e kishte bere kete pune me mire.

Donald_theClown

" For me ,the great sadness of this election is, even if Trump doesn’t become president, we live in a country where half the people think he should be ".

• Bill Maher.
    Oh, yeah and : BILL … CLINTON … IS … NOT … RUNNING … FOR … PRESIDENT .
    Oh, yeah, yeah : The thing is NOT rigged, you dip shit.
Br3dharaku

1.25 mln per Trumpin. Trump nuk eshte vec i rednecksave, sic paraqitet rendom

Tirona-4ever

Filmaxhijo, ky Berni fluturo me i presh sa nji kercu. Edhe ti ke shprese, po ho. :stuck_out_tongue: Se po shkoi puna elefand vs. gomar Trumpi inagurohet qe sot. Kta te bashkohen gjithe pylli e jalla.

Kontvrana

Po sipas teje cila eshte alternativa qe nuk genjen? Se dy jane alternativat… Njeri e ka gojen e madhe, dhe problemi kryesor eshte se ofendon shume veta… Tjetra shet kontratat e shtetit ke Arabia Saudite po I pagove leke ke fondacioni i vet. Mer e zgjidh…

Tirona-4ever

Goja e madhe apo dora e vogel, si dhe ofendimet jane probleme fare anesore te tij. Ai eshte nje super mashtrues dhe me kryesorja i paparashikueshem. Thjesht nje rrezik i madh te kete butonat atomike dhe jo vetem ato. Dhe ky rrezik shkon pertej te majtes, te djathtes, tavanit apo dyshemese. Hajria, sic e kam thene shpesh, eshte kandidate e dobet per nje tufe arsyesh, e ezauruar, etj etj. Nuk e di ca kontratash ka shit ke SA, se president ka qene Obama, dmth atij i mbeten ne dere, nqs. Por Trumpi eshte rrezik kombetar e boteror. Kshu qe nuk ka as me marr apo zgjidh. Por vete pyetja jote tregon sa keq ka shku puna.

InkuizitoriMoth

alternativa si koncept eshte ne vetvete genjeshtare si nje felore, sepse sepse e verteta eshte e plote si dyfelore e vazhduar!

Por qe te behej evidente kjo gje fare elementare dhe themeltare ne strukturen e Krijimit, u desh te dale ne krye te vendit dhe kuvendit perversi dhe hajdutja, tumi dhe shurruflla, e megjithkete ju nuk i bini ne te dhe nuk doni t’i bini ne te se si eshte ndertuar kjo bote jallane, vazhdoni te merreni me aromen dhe shijimin e tumit dhe ujit te holle.

Cecua

Nuk na behet vone se eshte goje hale. Na shqetson fakti se do te cmontoje sistemin shendetsor pa pasur nje plan per ta zevendesuar ate. Na shqetson fakti se do te ule taksat e korporatave, pra te vetat. Taksa qe shkojne drejt shpenzimeve te perbashketa. Etj etj vendime qe do te kene impakt direkt ne xhepin e mireqenjen tone. Shtoi ketyre cektesine e botekuptimit te tij dhe qasjen ndaj pergjegjsise qe Amerika ka ne bote dhe del ne konkluzionin se mbeshtetesit e tij te flakte kane nja dy vida, ne mos mangut, te spanume.

zeqo

Sidoqofte, Trump eshte i yni, palloshi do ike nga syte kembet kur te vije z , Trump…

zeqo

O tirona 4.ça ke me z.Trump qe gricesh mer vlla! sikur te ka honger simiten!?

Fikret

kush thote qe mbeshtetesit e z.Trump kane dy vida ose dy derrasa mangut ka te drejte.
I kishim ato dy vida po na i vodhen.
Me z.Trump jo vetem qe do na i kthejne ato dy vida, po do kemi edhe nga nji vide e derrase rezerve. Dhe jo vetem nji, po dy tre pese shtate, nji qese me vida rrezerve, te bome ne jues biles jo ne çajna.
Perndryshe me hajrien, kshu do vazhdoje te na vibroje truni,

korriku

Me Trump, kush shpreson i realizohen deshirat per … lufte! Bota ne flake eshte perspektiva e re.

46and2

ne kohe te Reagan, kur 'Merica ishte great, nuk kishte lufte. Armiqte thyheshin vetem nga idea e fuqise qe kishte. Make 'Merica great again. 'Merica first.

korriku

nuk them se s’keni si ta ktheni (pergjigjen)
Perndryshe nuk do ishim ketu, sot, me trapin gati per president.

STALKER

spital psiqiatrik ja thone emrin fiqoooooo

Adi

Fondackjoni Klinton dhe tentakulat e Hidras Politike qe ka kapur Washingtonin

According to an email sent to Clinton Foundation officials, the ambassador to Qatar requested a meeting with former president Bill Clinton in 2012, apparently so that he could present a $1 million check that Qatar had promised in honor of Clinton’s birthday in 2011.

Pas kesaj Pentagoni vajosi ca kontra ushtarake mbi $11miljarde me Katarin

Po keshte dhe me qelbesirat saudite

These were not the only relationships bridging leaders of the two nations. In the years before Hillary Clinton became secretary of state, the Kingdom of Saudi Arabia contributed at least $10 million to the Clinton Foundation, the philanthropic enterprise she has overseen with her husband, former president Bill Clinton. Just two months before the deal was finalized, Boeing – the defense contractor that manufactures one of the fighter jets the Saudis were especially keen to acquire, the F-15 – contributed $900,000 to the Clinton Foundation, according to a company press release.

Kim Strassel e i ka bere nje pershkrim fantastik ne WSJ se si mediat “Glastnot Perestrojka perendimore” po i groposin mekatet e Klinton ne mes te dites.

Tirona-4ever

M’vje inot mer. Fiqos i jep harem pa kerku fare, ty qe mete tu lyp, noc rrokun.

PS. Admino tu bofshin carcafet leter zmerilje, ti qe na hoqe carcafet.

Tirona-4ever

Amerikes mire t’i bohet. Trumpi mbase eshte shembulli klasik i dikujt qe duhet te ishte me kohe ke shtate penxheret, po osht gjel maje plehut. Paska hum nji bilion dollaro per nje vit. Veji mer lupen e qiti long te zi. Edhe tashi, akuzo ke t’i doje trapi pa as nje te dhene, e prap s’i kerko njeri hesap (se cu hudh nje bombe, e boni Hajria tha, etj etj), mjaftohen me ca te zgerdhime neper ekrane. Lu-je ate sistemin e dreqsise sikur ta filloshe me e rregullu ke shpaja jote nuk do boshe keq.

Armiqt e Amerikes neper bote po qisin shampanjat prej frigoriferi. Ka bo ca zarare ne fakt, ondrra gjyshash, baballaresh me socializem, te preme ne mes, etj. S’na le me u pallu me muzhikun, thone ca te tjere. Dhe ne fund te funit Amerika s’e ka me tapi. Dhe pax americana dikur do mbaroje. Hajt bofshi qef me ca vje mas.

korriku

e tmerrshme!!
Bill Clinton i botes demokratike te 90-s
Imazh i ulet edhe per Kosoven qe mori nen mbrojtje politika e tij…

Cecua

$12 Miliarde dollar i ka shit Amrika KSA ne 6-mujorin e pare te 2016. Mes ketyre nja $30 milione bythe pule e rresh $15 milion shalqin. A keni zbulu noi gjo ke emailat se sa kane dhene ke fondacioni keta te bytheve te pulave e sa ata te shalqinit?
Armet do te shiten gjithmone mer cuna, sidomos nje aleati strategjik dhe prodhuesit me te madh naftes bruto, destabiliteti i te cilit do te trondiste eknomine globale. Ca me tej, sju zeka gjumi per lek qe shkojne ne nje fondacion bamiresie. Me falni, po ju paska shalqire* krejt trute.

*shalqini/bostani eshte nje shpelares fantastik.

gjembi

Per cfare eshte imazhi i ulet? E ka fajin Kosova per gjerat qe ka bere Clinton?!

korriku

me te metat e gafat e saj sa nje elefant, priten tashti kritikat. Hillary si perberje kandidature eshte ne mes , duke pas perkrahesit e trump kundra nga njera ane, dhe te Bernie-t kundra nga ana tjeter. Midis dy zjarresh. Mire t’i behet kur ia manipuloi votat Bernie-t.
tjeter gje se e mbeshtesim kundrejt atij monstres.

Donald_theClown

His Highness’ plan to replace Obamacare.
"We have to come up, and we can come up with many different plans. In fact, plans you don’t even know about will be devised because we’re going to come up with plans, – health care plans – that will be so good ".

Perkrahesit e Trumpit nuk jane ca karikatura te pershkrimeve gazetareske. Ku di gjo une po kur " I perkrahuri " eshte zhgarravine, perkrahsit nuk kane nevoje per epitete …

Actual Trump supporter in Wisconsin.

Tirona-4ever

E ka thone vete His Highness, u ka dale borxhit, t’me votojn ato qe s’kane ca humin. Te tjeret ti thrrasin menjes.

PS. Fiqo o ai mrapa tu pa peshkun m’telefon? :stuck_out_tongue:

Kontvrana

Po se ti kujton se Affordable Health Care e krijoi Obama? Obama nuk di nga lidhet zebra. Presidenti nuk do detajoje plane, ai do nxjerri ligjin apo miratimin per dike tjeter te krijoje planet. Po dhe sikur asnje plan te mos krijoje, vec aman te heqi kete ACA. Dyfish premiot, gjysem mbulimi , dhe i la rruge te hapur kompanive ti rrisin cmimet me 200-300%.

Donald_theClown

E ke shume gabim opinionin tat mbi gamen e larmishme te kujtimeve te mia. Une vetem kujtoj se Reali Madridid do e sharanuki Legian sot. That’s it. Ai Ronaldo e di shume mire ku lidhet xhirafa.

zeqo

tik tak. tik tak. tring zilja.

unikpahapesiraishkurter

Ne debat Trampi hiqesh si i ndershem, kurse Hajria ngerdheshej sikur gjendesh perballe nje kalamani injorant sa here e akuzonte Tramp.
Do thone hilaristet shume mire ja ka bere. Duhet te beje dhe Hilari si e virgjer qe te fitoje simpati.

Adi

Ja dhe elefanti n’mes te dhomes…ka shume mundesi qe libtardet pertej Atlantikut te marrin nje dush te ftohte realiteti si koleget e tyre Britanike

When Donald Trump claims the news media is against him, there are clear numbers to back him up — and the evidence stretches back decades. It is an entrenched phenomenon. Consider that veteran media researcher Robert Lichter examined the voting records of what he termed the “media elite” to find that 81 percent to 94 percent of the nation’s journalists voted Democratic in presidential elections from 1964 to 1976. Mr. Lichter released this research in 1986.

There’s lots more evidence. Research from U.S. News & World Report, the Los Angeles Times, the Freedom Forum and other organizations tracked the liberal or Democratic leanings of the press with similar findings; one report found that 90 percent of the White House press corps voted Democratic. And according to a meticulous and ongoing analysis of polling data by Indiana University, only 7 percent of journalists now say they are Republicans.

Cecua

Keta te dy jane si kapslleku me diarrene; te dy pune muti dmth. Por per klasen e mesme ky eshte edhe gonore edhe sifilis edhe herpes bashke. Vota ime per Hilarine ishte nje vote anti-Trap. E futa ne zarf dhe tashme cdo gje e ka ne dore USPS.

Tirona-4ever

Kurse ti nuk kupto fare per ca bohet fjale. Urrejtja per Ameriken ju bo tu duket prifti …elefant. Shume konspiraci e forte paska qene, kto gazetaret i paskan parapri me dekada Trumpit, kur dhe Trumpi ishte demokrat vete, po aq sa eshte republikan sot.

gjembi

Me kujtohet si dje periudha 1964-1976.

Kane shume te drejte kur thone qe fjala rrotullohet si te duash. Me pelqen sesi autori i artikullit qe solle thote me hidherim qe vetem 7% te gazetareve deklarojne qe jane Republikane - dhe lexuesi ben nje aritmetike te thjesht dhe tmerrohet se 93% me siguri duhet te jene Demokrate. Nderkohe qe s’eshte e vertete.

the number identifying as Democrat dropped to 28.1 percent.

Kemi dhe kete nga artikulli qe solle:

a meticulous and ongoing analysis of polling data

Vertete?

The Washington Post’s Chris Cillizza notes two caveats
to those numbers: The first, is that the study is among all reporters,
not just political reporters whose party identification may be a lot
different. Second, “the movement toward independent status among
reporters is in keeping with a similar move in the broader electorate as
they find the two parties increasingly rigid and, therefore, less
welcoming.”

si dhe:

The study was conducted via online interviews with 1,080 reporters between August and December 2013.

Tirona-4ever

Ja qe ka te drejte Trumpi kur thote qe zgjedhjet jane te manipulume. Dmth nje kompani publike do coje voten tate anti-trump. Jo po elefanti, thote, ky eshte dinozaur mer, a ciklop fare.

korriku

s’diskutohet qe anti-Tramp.
Pres kete jave voting ballot, te mbaroj pune edhe une.

gjembi
ohsnap

E postova voten time per Mr. Trump. Vetem ai mund ta shpetoje vendin nga rruga e mutit qe e kane cuar cuck liberalet.

Fikret

nc ncncnc nc. Un nuk e besoj per vete, si e sajume duket.

Tirona-4ever

Fiqooo hajriristi i pervlu:laughing:

PS. Edhe emojit s’i keni gjo admino, sikur t’i ket bo z. Trump duken.

Tirona-4ever

Pranaj s’bo mo vjersha ky “Fiqo” i ri. Ca bone me Fiqon e vertete mer? :stuck_out_tongue:

Donald_theClown

Te pakten ket here Malaria vetem plagjirizi ( ka fjale shqip ? ) veten e vet.

46and2

Sot do te jete nje prove shume e forte per kandidaten demokrate. A do te flase sic flet per publikun apo do te flase sic flet ne takimet e wall street-it

Pjetermustakuqi

Nuk e voton as shpia e vet,tha.

Tirona-4ever

Fiqo (apo IBM Fikret model 2017) ca thu mer, ca lesh taksash. Gjeniu tha go xhvasim boten. Te gjithe pronare skllevrish do bohena. Une e kom gjet do u shes bjonde arapve. Do thush ti, ku do i gjesh gjithe ato bjonde, sekret profesional, nejse nji hint per shoqni, ka boje sa te dush.

PS. Fiqo e ke bo vaksinen, apo ke instalu anti-virusin? Se ububuja 70% rrena :joy:

pemaa

Ne fakt Ceco, ulja e taksave per korporatat mund (teori kjo) te sjelle te kunderten e frikes tende. E vetmja pike qe s’dihet eshte “sa eshte x”, pra me sa perqind duhet te ulet taksa ndaj korporatave. Gjithsesi sot taksa relativisht e larte ndaj korporatave ne Amerike sjell qe keto te fundit t’u drejtohen bahamasve e dreq e shejtan, qe akoma me tutje sjell qe taksa e vertete e paguar prej tyre eshte goxha larg atij 35% teorik.
Kurse per temen asnje nga kandidatet kryesore s’me duket cilesor (nga jashte flas), pra nuk kuptoj pse amerikanet nuk rrezikojne a t’ja japin asaj jeshiles ose geri xhonson libertarianit :D. Tek e fundit nese jane te sigurt qe kete here votohet per te keqen me te vogel pse mos t’ia japin ndonje te treti, ose te pakten te shtrojne rrugen per brezat e ardhshem qe drejtimi i Amerikes mos te mbetet me monopol i ketyre dy partive?

InkuizitoriMoth

E çfare i hyn kjo ne xhep Çeços? Ai e njeh mire Teoremen e Rexhepit:

Hajduti fut doren, e neqoftese nuk e gjen ne Njerin xhep, do ta gjeje pa tjeter ne Tjetrin xhep!

Tirona-4ever

Ej Fiqo tregoi z. Trump ate marifetin e kutive, rilindja pati sukses me to. Edhe nei greve urie, diete e shendetshme eshte.:stuck_out_tongue:

Whitesnake

J`a shtryshi qumshin …e la shterpe fare…miljona dollare …George Soros…Clinton Fondation …ka hedh dhe Ramazani islamik leket aty …Obamacar…te gjitha kurvlliqe…Make America Great Again…!!!

Vlonjat

E prishi fare nga fundi trumpi. Eshte i papermbajtshem, pothuajse ia dhuroi presidencen clintonit.

ada

such a nasty woman :slight_smile:

Fikret

po me po se do ishte tu bo debat me Bernin tashi zotnia po te mos ishte per marifetet e Hajriekleptokracise apo jo

Tirona-4ever

Ky eshte si ata katranjoset qe sado permenc ta msojn mecimin, prap ngaterrohen me komt e veta.

Tirona-4ever

Te hapen kutite, Fiqo, vje dhe xhibi me ate rast. Me te mund Hajria, shko mcifu thuj.

Fikret

pse te duket çudi, ne Florida u hapen njinpernji kur bojshin si Gore :smile:

Tirona-4ever

Dota nja dy vjet ajo pune e i vune kapak. Fiqo t’ka bo keq per shnetin (memorjen) Trumbizmi.

Nigjo seriozisht nashi. Keto zgjedhje republikanet duhet t’i kishin bakllava. Trumpi po ia co ne hale. Po s’je dakord me kte te ka kafshu Trumpi.

Vlonjat

Po pra nuk kontrollon dot veten. E tha mire nje komentator te cnn trumpi ka komplekse nga grate e shkolluara. Ca ide i ka te mira por kur shikon ne teresi se sa keq e ka ndare ameriken dhe cfare gjuhe urrejtje ka fut ne qarkullim …thua 1000 here me mire clintoni. Aq me teper qe eshte shume e shume here me prane ceshtjes shqiptare.

Vlonjat

Republikaneve iu shteroi rezervuari ne dy perballjet me obamen. Dhe gjynah se ishin kandidate me potencial.

Tirona-4ever

Dhe ky qe s’kontrollo dot veten me nje debat televiziv do kete butonat atomike. E vetmja zgjidhje do jete t’i japin ilac gjumi sa here nxefet muhabeti, ose me qene mrena per 4 vjet.

Fikret

Jo jo, ne daç me dit un mendoj me mire nji kshu golf body, se sa nji Hajrullah rrepublikan vs nji Hajrie demokrate

Tirona-4ever

Fiqo, se kto kon heq dhe flamuret Mos ia ke mallar ne Albanie ti (zvminister?) e tall trapin me Usejtin.

Vlonjat

Kur shikoje trumpin sot te vinte me thene qe s’ka.qene aq keq jeb bush si kandidat. Ky eshte komplet si femije i llastuar.

Tirona-4ever

Tamam ashtu eshte, sistemi e ka superllastu, vec mashtrime ka bo e s’i ka hy gjem. E na ca trapin Luja, kur vete e kane sistemin kullojse makaronash. Si perfundim me eshte rrit rrespekti per popllin tone. Te Xhaferri e Sudja humen ca pare po s’i bone presidente.

Fikret

Jo mre Tirone, thjesht popull i thjesht. Bim me flejt me dhimje kryqesh e çohemi me hon :confused:

Tirona-4ever

Ai pra osht rreziku mo i modh i ktij, qe te bo i lufte e ta heq taksiratin me u cu fare.

Whitesnake

HILLARY…duket e palestruar 30 vjet … duket e mbrekullushme ne pamje te pare…pastaj fillon zhgenjimi i madh …kur kupton qe ka pi hormone e silikon siper … dhe e nxjerr gjysmen e bythes me photoshop neper media…si Enca…

Fikret

Ket nuk e dime. Dime vetem eksperjencen e ksaj. Nis nga kjo mos u çudit qi lufta te jete e gjate e te bjere shi gjithe naten.

Tirona-4ever

Po jo lufte arabie mer, se per ate pune do shiten armet. Lufte me rusin e cinezin qe i vejne flak krevatit tat e timit.
Hajt noten iher. Pafsh ondrra me Trump (me misset e tij mo mire)

zeqo

Mbaroi debati!? kush fitoj?

ohsnap

Hillary zagarja e Sorosit dhe a korporatave qe kerkojne kufinj te hapur qe te shkerdhejne popujt per t’i patur me lehte nen kontroll. Qenka tmerruar zoja nga fotoja e femise sirian, po nga fotoja e ambasadorit amerikan qe u terhoqe zvarr si qen ne Libi a eshte tmerruar ndonje cik apo si rruhet duci per ata qe ka ne varesi? Hillary politikanja me fallco dhe boshe qe mund t’e ekzistoje. Te shohim votimet, Trumpi i vetem kunder te gjitheve. Edhe per Brexit na e mbushen mendjen qe nuk fiton.

gjembi

Kush fitoi? Putin

(15 shkronja)

gjembi

Me behet qefi qe dhe ju ne Evrope rrini zgjuar per te pare debatin e Amerikes. America IS great!

Po kete e pe?

ada

Again again again Amerika is great

TironciLebetit

E hongri qafen e Pates Trumpi mrom. e shkatarroi hillari. inshallah e le dhe Mellania…locker boy…n

Pjetermustakuqi

kto punt e pulitikes s’modhe m’amerik s’i di,po ama i gjo jam m’gjenje me u’a thon;Hillary, kur erth m’Tiron,osh e vetmja politikane qi m’u duk si moter e modhe. te msum me keto kurvat e evropit, qi thojn gjithcka pa thon asigjo,ishte e vetmja qi i tha gjonat hapun,me zemer n’dor,bash sic i nijsha une. pastaj,pulitika,e ka horllikun mrena, ene kjo s’ka pse bo perjashtim.

ACDC

96% e gazetareve qe mbulojne garen presidenciale kane kontribuar financiarisht tek fushata e Klinton-it.

Kaq mjafton per te pare te verteten e ketyre zgjedhjeve.
Gjithe establishmenti i Washingtonit demokrat dhe republikan jane duke suportuar hapur Klinton-in.

Trump-i mund te jete si te doje por ai nuk eshte shkaketari i gjendjes se sotme te shoqerise amerikane.

Nuk eshte faji I Trump-it qe getot e zezakeve vazhdojne te jene si ne vitet 1960…por faji I establishmentit ne Washington.
E Keshtu me rradhe per problemet e tjera.

Tirona-4ever

Ta kam thone Pjeter, keq puna. Ky osht nje supermashtrus qe e kane lone me shi, e tashti ka kalu cdo kufi. Po ne politiken e jashtme osht dell fare. As e ka idene qe shtetet kane interesa, Putini s’te pelqe ty e Obamen i thoshte Hillarise mrome, sikur bohet fjale per nei konkurs bythe. Albania eshte ne shume rrezik me kete idiot, kush nuk pagu do ta qis perjashta Natos thote. Fatkeqesia e vertete eshte qe poplli amerikon o pjerdh nga trute, mire nga politika e jashteme s’e kane idene, shumica s’kane dale nei here ne jete nga katuni vet, po dhe lekura i osht trash e pelqejne ket rrugac ca do te thote a boje.

Donald_theClown

The smile on Hillary’s face every time Trump speaks suggests she is thinking, “I wonder how Alec Baldwin is going to do that one.”

Donald_theClown

Last night was Donald J. Trump’s last chance to make his case that he should be hospitalized and put under round-the-clock observation.

STALKER

si si i tha ? “Ti je qelbsine”

:joy: :joy: :joy:

70 me 30 do shkoje ! :joy:
(e korigjova)

Donald_theClown

If, in fact, the election has been rigged for Hillary Clinton to win, what kind of person would spend a year and a half of his life running against Hillary Clinton?
A very, very stupid person.

unikpahapesiraishkurter

Si perfundim kush do te behet kukulla e Putin?

Donald_theClown

I’m concerned about Trump’s ability to stand up to the Chinese if, as Melania reports, he does whatever Billy Bush tells him.
( all of the above from Andy Borowitz, the funniest man alive)

Donald_theClown

Amerika eshte ne gjendje paniku se mos, sic propozohet nga Zorra e trashe ngjyre portokalli’, mbas testit te droges, ai rezulton se NUK perdor substanca te kontrolluara.
Nga intervistat e votuesve del se ata do alarmohen dhe shume te shqetsuar mbi fatet e USA,po te zbulohet se deklaratat dhe veprimet e Kandidatit Anus, vijne nga nje tru i pa influencuar nga droga.
" Kurre nuk me ka shkuar neper mend se ai NUK eshte i droguar, tha nje votuese nga Ohio. Ky do ishte nje tmerr pa fund per kombin. "
-Borowitz.

Ophiuchus

Trump do te fitoje dhe mbajeni mend qe do ua palloje nenat dhe lojrat shume legenave. Go Donald!

unikpahapesiraishkurter

Ty te pallofte ajo miza qe ke ne profil se kaken mbi koke ta ka bere.

Ophiuchus

Ia dashke te miren mizes, bravo. Qetesohu tani edhe mos me caj 2/3.

46and2

ti si mendon? ka qene apo jo great ne kohe te reganit? une mendoj qe po, ti si mendon?

gjembi

Nuk kam jetuar ne Amerike ne kohe te Reagan. Ti ke jetuar? Te lutem na trego si ishte!

Ti mendoj se ka qene great por idhulli yt nuk mendonte ashtu ne ate kohe. Apo s’e more mundimin ta lexosh ngaqe s’ta kisha perkthyer?

Alba2265

Regani iu vuri kazmen te gjitha institucioneve shoqerore qe jane krijuar per te asistuar qeniet humane.keshtu me kane thane se atje s’jam kane😀

46and2

cfare eshte ky komunikim pertoke o mik/mike e dashur?
idhulli jot e idhulli im.

a ja vlen per te bere muhabet keshtu?

te mos kesh jetuar nje periudhe kohe nuk te ben automatikisht injorant perkundrejt zhvillimeve te asaj kohe. mbase ti je perjashtim.

gjembi

A ja vlen per te bere muhabet kur ti i kerkon te gjitha te perkthyera and summarized?

46and2

besoj qe po, nuk besoj te kam kerkuar shume pervec se nje mendim te koncentruar rreth asaj qe e pe te nevojshme ti pergjigjeshe postit tim per te bere me te qarte se cfare patet ndermend te thoni nepermjet linkut rreth asaj qe kisha thene une.

nuk mund te hapim cdo link te internetit pa ditur a kane lidhje dhe interes me ate qe eshte postuar.

gjembi

Let me guess. Millenial generation?

46and2

si mund te shkembehen mendime kur je kaq i/e limituar ne njohuri dhe mendime rreth amerikes ne vetem kohen qe ke jetuar ti ne amerike.

shume debate dhe linja politike te sotme zhvillohen dhe jane vazhdimesi te konteksteve historike
a mund ta besojme ne qe ti nuk e ke idene apo nje opinion nese beri amerika gjene e duhur ne luften e dyte boterore.
a ishte me mire klasa e mesme para, gjate apo pas great depression. a kishte shtresa e mesme ne Amerike me shume mireqenie se shtresa e mesme ne Kenya ne vitet 60. a ishte Korca qytet kulturalisht me i zhvilluar se Tepelena ne vitet 1930-1940.
Sipas teje ti nuk mund te kesh nje mendim apo opinion tendin sepse nuk ke jetuar ne keto vende gjate atyre viteve.

nqs ke opinion per gjera qe nuk i ke jetuar atehere e ke edhe nje opinion nqs ishte amerika great ne kohe te reganit. nqs nuk ke ide dhe opinion per kohe qe nuk i ke jetuar, atehere biseda eshte shume e varfer, dhe perfundon me probing questions te tipit harmony.com, a je millenial ti, kush eshte idhulli jot, etj
don’t dodge the question. a ishte amerika great ne kohe te reganit, si mendon?

gjembi

Dakort, meqe dashke opinionin tim, po e vazhdoj. Por fjala “great” eshte evazive, subjektive, e bazuar ne opinionin individual. Cfare mund te jete great per ty s’eshte per mua. Great is in the eyes of the beholder. Apo jo? Si eshte perkufizimi i yt per great?

Si mund te shkembehen mendime jo te tipit eharmony.com kur ti gjithmone kerkon te te perkthejme dhe te bejme summary te artikujt qe sillen ketu? Koha nuk duhet harxhuar vetem per te shkruar por dhe per te lexuar.

46and2

ashtu si e mendon ti fjalen great, a ishte apo nuk ishte great ne kohe te reganit?

si te duash, ne dac thuaj opinionin tend subjektiv individual, ne dac thuaj ndonje pefundim studimor shkencor

thjesht mos iu shmang pyetjes

nqs nuk di te perifrazosh nje link interneti, besoj se mendimin tend mund ta japesh te pakten me nje “po” ose “jo” qe te kursesh dhe kohen tende

Kohen mund ta harxhosh duke lexuar, por nuk mund ta cosh dem. Nqs ia vlen per te lexuar ate qe ke sjelle na trego pse ia vlen.

ACDC

Prandaj Reagan fitoi ne te 50 shtetet?
Mos harro se interesat bankare ishin 17% e me shume kur Reagan hyri ne Shtepine e Bardhe.
Ishte e pamundur te hapje nje biznes te vogel apo te blije nje shtepi me ato interesa bankare.

ACDC

Bobo CNN eshte bere me keq se nje media e botes se trete.
Ska fare balance…100% propogande kunder Trump.
Turp!

Shkaba

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

Shkaba

Alba2265

Fitoi sepse e tille ishte situata pas presidences te jimmy carter I cili pati fat te keq e historia ka per ta gjikuar me me shume respekt se sa bashkekohesit e tij.reagani thone denbabadensit I decimoi shume sherbime publike si ne mental health etc.

ACDC

Jo moj zonje se ne garen e pare me Carter gara ishte e ngushte.
Ne 1984 ai fitoi te 50 shtetet dhe nuk garonte me Carter.

Sic e thashe Reagan e mori Ameriken me koken ulur dhe e la superfuqine numur 1.
Faktet jane fakte.
Per kete dhe shume te tjera mbahet presidenti me I suksesshem ne epoken e pas L2B.

46and2

Reagan e mundi Carterin ne 44 shtete nga 51, dhe fitoi 489 vota kundrejt 49 te Carterit.
Por mbas kater vjetesh u rizgjodh duke fituar ne 49 shtete, me 525 vota kundrejt 13. Te vetmet shtete qe nuk fitoi ishin Minnesota (ku mori 49.54%) dhe D.C.

“Mr Gorbachev tear down this wall”

Ai hoqi nga harta bssrne qe kishte arsenal berthamor nderkohe qe ky brezi i sotem futi ne harte isisin qe e nisi me thika e çomanga dhe opinga.

Make 'Merica great again.

gjembi

Tani u kthye tema ne Reagan vs Carter nderkohe qe anashkalohet fakti qe Trump ne kohen great te Reagan nuk ishte dakort me te.

46and2

vazhdojne emailet e wikileaks.

46and2

si mendon ti a ishte great koha e reganit? sikur nuk e kishe problem me kthy pergjigje.

gjembi

Cfare lidhje kam une? Une jam si nje flluske sapuni kur laj pjatat ne pune. Une nuk po kandidoj per POTUS. Ai qe po kandidon ka thene atehere qe jo s’ishte great.

gjembi

Me duket e kam degjuar vete Carter ne nje interviste qe te thote se negociatat per lirimin e pengjeve i beri administrata e tij. Mos harro dhe Algiers Accords.

STALKER

Sigurisht qe negociata beri edhe administrata a e tij, e ke dhe në wiki. Amà pazarin definitiv me Khomeinin e beri Regani.

gjembi

Ty te duket normale qe nje qeveri te beje negociata me nje kandidat per president qe s’ka as dhe nje force ligjore?

46and2

as une nuk po kandidoj per potus, po ja qe u fute si pyke te postimi im, pastaj mi shembe idhujt para syve, dhe e vazhdove me ironi dhe sarkazem dy-lekeshe.

a ishte great ne kohen e Reganit?

dy-tre menyra te ndryshme gjete per t’iu shmangur pyetjes. e more me yrysh ne fillim, tu duk e thjeshte.

gjembi

E pranoj, ne kohe te Reagan ishte great. Po ashtu dhe ne kohe te Clinton ishte gati po aq great. Ka te tjere qe thone se dhe ne kohe te Obames, qe e mori ne great recession, ishte great. Pra dolem tek ajo qe une e thashe se greatness is in the eye of the beholder. Now what? Si dhe, si t’ja bejme qe Trump qe kerkon great tani ka qene kundra great te Reagan?

E di qe ti s’po kandidon, prandaj s’te pyeta ty te me japesh mendim a ishte apo jo great. Vura ne dukje hipokrizine e Trump por ti vazhdon te hidhesh ne dege te tjera per te shmangur faktin qe kandidati per POTUS ka qene kunder greatness te Reagan.

46and2

se pari po te ve ne dukje hipokrizine tende, ne fillim the qe nuk mund ta dije se si ka qene ne kohe te Reganit sepse ajo ishte nje kohe qe ti nuk e kishe jetuar ne Amerike, kurse tani thua qe e pranon se ka qene great…what happened to your first statement?!!
Meqe ti e praktikon vete hipokrizine, dhe ne te njejten kohe kerkon te vesh ne dukje hipokrizine e kandidatit per president…“idhull” much?
se dyti meqenese je dakort me ate qe kisha thene une ne postin tim se Merica ishte great ne kohe te Reganit, post te cilit iu pergjigje fillimisht, je e lire te vazhdosh te sqarosh keto te tjeret qe thone qe nuk ishte great ne kohe te Reganit, ti e ke te thjeshte se ke dhe google

InkuizitoriMoth

greatness e t’modhit nuk eshte in the eye of the beholder, po ne nje tjeter organ shume me te rendesishem se syte!

Syte vetem shprehin habi per madheshtine kur e shohin!

Vlonjat

:joy: o tiku o figure

gjembi

si t’ja bejme qe Trump qe kerkon great tani ka qene kundra great te Reagan?

46and2

po hillari si mendon qe ka qene amerika ne kohe te reganit?

46and2

“if you can’t run your house, you can’t run the white house” i tha ajo

so…what do you have to lose

gjembi

Nuk e di dhe s’me intereson. Nga cfare kam ndjekur, nuk eshte ajo qe ka thene Make Amerika Great again.

Pyetjeve gjithmone ju pergjigjesh me pyetje?

ACDC

Tani e pashe.
Vertet kam kujtuar se gara e 1980-es ishte me e ngushte flas nga ata e % se votave jo te Kolegjit Elektoral.
Nejse kohe e kaluar, tani eshte kohe tjeter.

ACDC

Ne fjalimin e sotem Trump parashtroi planin e tij te 100 diteve te para ku mes te tjerash propozoi kufizimin e mandatave te kongresmeneve dhe senatoreve dhe ndalimin e punesimit te tyre ne firmat e lobigjeve per 5 vjet pasi e kane lene detyren.
Nese ky amandament kushtetues kalon do te ndryshojne shume gjera ne Washington.
Po a do te votojne ligjvenesit nje amendament te tille qe ju kufizon provilegjet dhe pushtetin?

ohsnap

46and2

kongresi ka approval rating shume te ulet u be kohe e gjate, dhe idea e term limit nqs ka mbeshtetje te larte tek zgjedhesit, do detyronte ligjvenesit qe nuk e mbeshtesin te perballen me humbje te zgjedhjeve te ardhshme dhe keshtu qe do e humbisnin termin either way.

gjembi

Plani i 100 diteve filloi dhe me kete.

46and2

ne fakt po ta shikosh je ti qe po i pergjigjesh pyetjes sime (“what happened to your first statament?”) me nje pyetje tjeter.
pavaresisht une tu pergjigja me lart.
“if you cant run your house, you cannot run the white house”.
keshtu se paku i kane thene asaj.

make amerika great again,
psh TPP deal, trump eshte kunder dhe ka thene qe do e rinegocioje kurse klinton ka thene qe eshte golden standard.

InkuizitoriMoth

po e gjetet, kush e ka me t’moth, Regani, Carteri, Trumpi apo Putini?

Cecua

Nen influencen e Berniet, ka pranuar ta rishikoje marveshjen ne pika te vecanta per interes se klases prodhuese.
Nderkohe Trump, si me shendetsine, ka i plan te modh per jahu, po se sna e thote dot se akoma ska bashku lapsin me letren, se ka qen i zene duke u mare me punet e zenies se gopit me dore.

Adi

Nq se Amerika ka qene great keto 8 vjet sot nuk do kishe dy kandidatet me te keqinj ne historine e vet. Keto jane thjeshte simptozat e nje Amerike te semure. 8 vitet e fundit pabarazia u thellua me keq nderkohe qe gjithe fitimet u perqendruan ne duart e atij 1%. Ca ka ndyshuar ne keto 8 vjet? Obamacare eshte sistemi me i keq shendetesor ne te gjitha vendet e zhvilluara(kompanite po ju rrefuzojne klienteve kurat apo po i katerfishojne cmimet e sherbimit sipas qejfit).
Kemi po ate Amerike qe lame pas, nje nga vendet e vetme ne bote qe nuk jep te drejtat e lindjes nenave shtatezane. Kemi po ate Amerike qe turperisht me nivelin me te larte te femijeve nen nivelin e varferise ne vendet e zhvilluara. Rrogat kane ngelur stagnjante per 15 vjet nderkohe qe cmimet jane rritur ne menyre drastike. Kemi po ate Amerike e cila kontrrollohet nga lobet si Big Pharma ku cmimet e ilaceve jetike rriten me 600% brenda dites. Kjo eshte Amerika e tumoreve socjale…Amerika e Shkreleve, Breschve, Wells Fargos. Nderkohe qe po afrohet dita e votimit progresistet si Heather Bresch, John Stumpf ju drejtohen kutive me voten e Hillary’t ne zemer keta qafkuqet deplorable te Trump dhe amerikanet e tjere ne fund te llumit te fucise ndoshta do te bejne te ndihesh me mire me vetveten kur te shikosh imazhin tend ke pjatat e sapolara…Ka edhe me keq

Tirona-4ever

Armiqt e Amerikes te na e rrujne. S’ka thene njeri qe eshte parajse, edhe s’ka qene a do jete great per te gjithe. Por u jep mundesinte te gjitheve. Kamunizmen ju a kemi lene ju. Mire e ka z. Trump, keta do pallohen qe do pallohen me rusin e arapin, pse mos bojm pimpin ne e te qisim nei lek. Nona e shpikjes akoma rri kty. Deri sa t’na e merrni vazhdoni me qendizma.

InkuizitoriMoth

Tirona fer fer feri ha ha Fiqo!, qe s’do me fol me mu, e un du me fol me ty,

ne plan te fundit nuk ka armiq, ka armiqsi dhe bazuar ne armiqsi, ka presupozata te gabuara per armiq. I shpik edhe kur nuk jane.
Ka vetem nje armik, vetvetja, pra ju amerikont jeni duke ja rru vetvetes, dhe ja keni rru aq shume, sa jo vetem kallaji ju ka hik, por po ju hiken edhe bakri.

STALKER

Ti analizen e ke të mirë. Biles e ke drejt kur konstaton [quote=“Adi, post:147, topic:541”]
dy kandidatet me te keqinj ne historine e vet.
[/quote]

Nisur nga nje konstatim i tille, nuk kuptoj pse preferon të fitoje Trump. Me siguri sepse mendon qe

As kanë qene e as janë votuesit (të cilitdo krah qofshin) ata qe ndryshojne perceptimin. Janë fiks ajo pjesa tjeter (midis 55-60% e popullsise qe nuk voton ose sepse nuk do ose sepse nuk mundet) qe mund të mundesoje ndryshimin e perceptimit (si fillim)

InkuizitoriMoth

Stalker, po ti sikur nuk besoje te sistemi i votes (bashke me Julin me ato numrat e famshem ngambrapa dhe al banon), tani na boton numra ngambrapa qe mund te ndryshojne perceptimin ngapara.

Apo dridhe like, Peshk i ri, nafake e re!

machitewa

STALKER

citimi nuk u konsideroka postim, u dashkan 15 shkronja

gjembi

Prandaj pyeta disa here 46and2 cfare nenkupton ai/ajo me great sepse Great is in the eye of the beholder.

Tirona-4ever

Vallai ti je i Moth, edhe vazhdo ofendo dhe do me bo muhabet. Sqarim qe ta kam bo iqin here, po po ta boj edhe iher si per konak te ri.

InkuizitoriMoth

Un jam i moth, por jo aq i moth sa te mos ofenohem kur ti propozon, edhe mua qe me ka dale kallaji si armik i Amerikes, te ta rruaj ty qe je amerikon i kallajis me vaj e me ufull ne armiqsi.

Tirona-4ever

S’kam nge te merrem me cic-mice me ty a me ke do qofte. Merak sqarimin kisha. Hajt shnet.

InkuizitoriMoth

E di, e di qe s’ke kohe, ke hap berberhane ne Peshk, ke shum pune.

Po pse mos kujton se me mori malli me diskutu me alabake kafenesh qe jane misherimi i ofendimit ne vetvete si ekzistence?
Ka hik koha e diskutimit, un flas per retorike, e here pas here du me thene ca gjera qe kane me rendesi se tere kafenete e botes.

Tirona-4ever

Alabaku i satom, e mos mu drejto mo …

InkuizitoriMoth

Te drejtohem apo nuk te drejtohem, nuk e kane ne dore alabaket e satom!

46and2

ceco cu be me ate linkun qe solle, nuk na sqarove cfare doje te thoje. leshove nje link qe nuk e kishe lexuar as vete, kurse tani kerkon te na mbushesh mendjen se klinton qenka flip-flop.
po ska nevoje te na mbushesh mendjen se kete na e ka thene obama vete per clintonin "she will say anything to get elected"
kete e nxorri wikileaks, duhet te mbajme qendrim ndryshe kur flasim me klasat prodhuese dhe ndryshe kur flasim me wall street. prandaj i kerkojne qe te nxjerri fjalimet ne wall street se ka xhevahire, se si nuk e ze gjumi per klasen prodhuese.
per obamacare edhe bill clinton tha qe eshte disaster nuk ta thote vetem trump

46and2

pyete sepse nuk ktheje dot pergjigje pyetjes time.
pyetje e pasinqerte thjeshte per t’iu shmangur pyetjes sime qe te vuri ne veshtiresi, bere 2-3 pirueta te ketij lloji per t’iu shmangur pyetjes. perndryshe si ka mundesi qe ti si perfundim u pergjigje qe po ishte great, kur ti nuk e kishe mare pergjigjen time se cfare kuptoj une me great?
atehere vjen pyetja tjeter, pse thua qe ishte great kur ne anen tjeter thua qe great eshte ne eye of the beholder, si dole ti ne kete konkluzion ne te njejten kohe qe te tjereve iu permend qe eshte ne eye of the beholder?si mund te jesh ti kaq e sigurte qe ishte great? ti the qe ishte great. a ishte pra me te vertete great? pse?

InkuizitoriMoth

pse mer çer kujton ti, nuk te thash un kte qe po m’thu ti mu? Kur te thash qe ti po thu mu ate qe un t’thash para se t’mthoje ti mu, ti s’mthe asgjo! Athere pse thu ate qe t’kam thon un ty? Pse? He fol neqoftese do me diskutu me mu, thuj nai gjo, pse s’thu asgjo?!

46and2

Said that she cannot remeber 39 times during one interview…
…she will not be able to remember the code.

Fikret

Lejeni per nga prandvera, mos u ngutni per Kanada tashi ne dimer,

Tirona-4ever

Fiqo jena ejOKej. Ti pastron rublat ai miku. E ka icik doren e ronde, po dhe ju long i qitet z. Trump.

AL88
  1. Propose a Constitutional Amendment to impose term limits on all members of Congress.
  2. Institute a hiring freeze on all federal employees to reduce federal workforce through attrition (exempting military, public safety, and public health).
  3. Require for every new federal regulation, two existing regulations must be eliminated.
  4. Institute a five year-ban on White House and Congressional officials becoming lobbyists after they leave government service.
  5. Create a lifetime ban on White House officials lobbying on behalf of a foreign government.
  6. Institute a complete ban on foreign lobbyists raising money for American elections.

6 Pikat e para të planit të Trump nuk duken aspak të këqia.

kurse këtë tjetrën e kanë shumë për zemër bankierët

http://www.bloomberg.com/politics/articles/2016-10-22/goldman-ceo-blankfein-supportive-of-clinton-for-pragmatism

Adi

Kete shprehjen qafkuqet deplorables e hodha me kunje sipas shprehjes se $hillary’s. Sic e përmenda dhe ne teme votuesit e tij jane pjese e shtreses se mesme te cilevete emri Clinton ju eshte kthyer ne allergi. Jemi ne nje rast kaq te paprecedent sa qe demokratet kane zgjedhur kandidaten me te “kompletuar” sipas tyre por me te urryer ne historinë e SHBAve sa po arrin dhe diskutohet perballe Trump. Po perjetojme nje tragjikomedi te permasave globale…sic e parashkrova Amerika eshte bare naked, Clinton eshte ajo Gjethja e fikut qe ka rene dhe na ka zbuluar nje “Billy bush” si puna e Trump. Amerika e semure si puna e atij pacjentit, qe te behet mire duhet ta kaloje “antibiotikun e Trump high feever” sepse aspirina Clinton nuk i jepet asnje efekt…bile po te fitoje ajo do ta polarizoje me keq vendin. So-called Progresisteve dhe langojve qe ju vijne pas ju duhet urgjentish pilula Trump qe te zbrezin ca nga kullat e tyre te fildishta.

Adi

Haha Fiqo je I madh :joy::joy::joy:

Adi

Te sugjeroj ti largohesh ca asaj qoshes tende komformiste dhe do ta kuptosh se molla qe po i ben reklame eshte e krimbur dhe kalbezuar brenda

Tirona-4ever

Ore keta qe na cajne trapin per punet e Amerikes, si e zgjedhin mretin andej nga ariu polar. Apo mjafton vota e manallit te mretit ne kutine e mretneshes dhe il popolo tifo te penxherja.

Lefteri

Mor ky trapi i kuq nga rrjedh si origjine

Ophiuchus

Nuk ka gje me te felliqur sesa hipokrizia. Me thoni ju qe jeni kunder Donaldit: eshte apo jo djale i mire Sander mafishja?

“E kapja, e terhiqja zvarre, e coja ne shtepi, e fusja… nejse nejse, se do thone pastaj qe shfrytezon postin, nejse…”

Shkaba

zeqo

prit njehere te hy ne teme, per ça bohet muhabeti?

zeqo

per z,Trump zeqo.

zeqo

E kush doli tjeter qe ja kish lyp sot!?

zeqo

xhesildes. zeqo.

zeqo

Z, Trump nuk e rru fare per xhesildat.

Br3dharaku

if they return from deportation

STALKER

une them se cinizmi yt eshte me i keq se hipokrizia e Sanders.

Tirona-4ever

Fiqo me duket se ia futi Hajria me ket early election. Eh mer z. Trump, sa ka zanoti thuj.

PS. Eshte e vertete se do dilni kacak e z. Trump do veshi opingat ne mal kunder “sistemit”? :stuck_out_tongue:

Ophiuchus

Eshte e drejta jote te zgjedhesh nepermjet etiketimit. Une gjithsesi nuk ndihem cinik, por realist. Duket qarte qe Sanders genjen veten. Nese vertet cdo gje e tija do ishte perfshire ne “Programin e partise”, atehere fjala “hopefully” nuk duhet as te ish menduar prej tij. Fakti eshte qe sikur Sanders te kishte dore te lire dhe mbi te gjitha te kishte mbeshtjetjen e plote te Hillaryt, atehere me perkrahjen e tij do fitonte Clinton me 80% te votave. Mirepo amerikanet, ashtu si dhe une, e kuptojne qe nuk ka asnje shans qe Sanders te perfshihet sic duhet.

korriku

“Ne keto zgjedhje, ose votojme per te paren fare president femer te USA-ve, ose per te fundit fare president te tyre…”

Tirona-4ever

Ore mire qe e bete telef politiken e Amerikes se poshter, po mesoni dhe nei llaf amarikonce perpara se ta shkrepni gjylen. President quhesh, me kismet, nga Janari. Deri atehere …shpresa ne Zot e z. Trump mbetet.

Ti shpreson se z. Trump do heqi palloshin. Jo or jo do shesi t’i gjithe lindjen Ariut. Dhe si investim nuk eshte i keq, po ja qe na dhimset ajo cik Albanie.

STALKER

E thame nje here: qe nga momenti qe behet fjale per voten (si mjet ndryshimi ne Politike), kemi marre tashme parasysh pamundesine e plote te “siç duhet”

STALKER

me fal per sarimin, por Oph nuk e ka fare me palloshin.
Dhe e dyta: Lindja tashme eshte kapitull i mbyllur. nese me Lindje quan Ukrainen (vetem ajo ka mbet), ok.

Trump eshte para dhe mbi te gjitha, mallkim per amerikanët.

ACDC

Sido qe te jete fitorja e Clinton,do te jete nje gje e keqe per demokratet ne long run,pasi do te jene me te deri ne 2024.

Po fitorja e Clinton do ti bente shume mire Partise Republikane per te larguar Paul Ryan,Bill Kristal,Glen Back dhe te tjera funderrina,qe deri dje hiqeshin republikane te thekur dhe sot po bejne thirrje te votohet per Clinton.
Asnje republican nuk do tja u fale ketyre humbjen e shumices ne Gjykaten Supreme dhe mbushjen e saj me plehera majtiste si Sotomayor dhe Ginsberg.
Per kete Payl Ryan me shoke kane dhene kontribut te madh dhe kjo do ti djege.

Prurja e “Demokrateve te Reganit” qe Trump solli ne kete Parti do ti beje mire qe pas pastrimit nga pleherat e mesiperme,ne 2020 te vijne me nje kandidat me serioz, por qe do te mbeshtetet tek 6 pikat qe parashtroi Trump-I per reformimin dhe pastrimin e Washingtonit.

Heret a vone Amerika duhet te ri-kalibroje strategjine e saj,ne mos tani e sigurte qe kjo do te behet ne 2020.

Tirona-4ever

Re filmaxhi, se ti dhe filmat i shef nga 10 here ti kuptoc.:stuck_out_tongue: Po rri re i uruar, se s’kapish gje ti ku rreh cekani.

Amerikes Trumpi ia rru, se ka garipa shume me te forte. Ky qyqar vec t’i degjosh ato kapjet e femrave, eshte nje me ato futsit e durve neper atobuza. Po nga politika e jashteme mund te bej ndonje zarar, se s’i plas njeriu. Dhe tamam tamam Amerika i eshte drejtuar Azise (edhe Obama ate kishte objektiv) kshu qe vlera e Juropit po bie ne “pazar.” (Me dhimje vella, me dhimbje). Po Trumpi, si me femrat, do ta beje halldupce.

Jo Ukrahina, po gjithe Lindja dhe Perendimi bashke. Nuk garantojme me NATOn, tha.

46and2

do te kete nje perpjekje te forte per te marre ukrainen perpara zgjedhjeve, sa per t’ia bere trumpit me te veshtire per te shitur lindjen.

Fikret

Update. Urgjent.
U vendos qe so e tutje Hajries ti referohemi si
Hatixheja.

nuk e di pse, po kjo ska rendesi tashi, rendesi ka te mos pysim pse, dhe pse te mos pysim pse nuk eshte e rendesishme

Tirona-4ever

Me fal Fiqo por s’jam dakort. As z. Trump (si mik i myslimonve) nuk besoj se e aprovon. Hajria edhe mund te mos haje mish derri, kurse Hatixheja e ka me rrecete doktorri.

Donald_theClown

Ne 2008, John McCain kishte 38 % te votave te latineve. Ne 2012 Mitti kishte 27 %. Te dy humben. Orangutangu portokalli’ ka 17 % … Doni me pyt per perqindjen e votave te zinjve ? …apo grave ? The fat lady s’ka kendu akoma, por osht ngjit ne skene dhe po bo prova. TrumpTV anyone ?

Tirona-4ever

Ore cilet jane keta m… latinosh qe e votojne. Mire e the nji dite ti, Hamzai ka lone klyshe.

Donald_theClown

Jane ca kakerdhia mer plak si puna atij idiotit qe tha : Po nuk fitoji Trumpi, do shifni nga nji Taco Truck ne cdo kryqezim ! ( mos se na dhjeve) . Ai doli qe kishte bo me shume falimentime se Trumpi vete. Latinos for Trump is like chickens voting for Colonel Sanders ( Per ato qe s’e dijne, eshte ai qe ka formu Kentucky Fried Chicken )

dafne

_bobo,kete se kuptoj ! _
_Kaq energji kane shqipet te analizojne e prognozojne problemet e tjereve sa as mendja s’ju merr ?
_Une nga atje sapo u ktheva dhe besoni apo jo, per Trump e Clinton dhe zgjidhjet e radhes ne gjithe ate Amerike bisedohet me pak se ne Shqiperi , _
_Thua ti qe problem i shqiptareve eshte presidenti i amerikes dhe senati i saj e jo i amerikaneve .

Fikret

Hudh naj lek Tirone se ka shku 1 me 80 basti.
Javes tjeter se ke mo ket munci investimi.
Leje Qemolin se ai e ka voten e mçefët :smile: I intereso ta çoje 1/90

Shif ktu shif:

Tirona-4ever

Megjthmen si do e shtyjma pa z. Trump. U msum keq. Thuhet se ka per t’i cu cdo amerikoni billin, gallate po, porn po … Ec paguni qafira se s’ka qef pa pare.

ACDC

NFL eshte ne krize te thelle…29% me pak shikues dhe pritet te shkoje akoma me keq…mazhoranca e heshtur po gjen menyra te tjera per te protestuar.

Tirona-4ever

Thuhet se po bojkotojn dhe gop-in. Ec se e bo Trumpi per ne.

zeqo

z. Trump nuk e bojkoto gopin, o t4e, ai qe e ka qef e ka, as billi nuk i bente naze.

Whitesnake

Ju thoni idjotet e rrezikshem …KENI HARRUAR KRIMINELEN…

STALKER

Po pra po, “vetem po t’nodhi noi mrekulli qi t’humi Trumpi”

Adi

Treshja Menage a trois Clinton,Podesta,regjimi Saudit

If I told you that Democratic Party lobbyist Tony Podesta, whose brother John Podesta chairs Hillary Clinton’s presidential campaign, is a registered foreign agent on the Saudi government’s payroll, you’d probably think I was a Trump-thumping, conspiratorial nutcase. But it’s true.

The lobby firm created by both Tony and John Podesta in 1988 receives $140,000 a month from the Saudi government, a government that beheads nonviolent dissidents, uses torture to extract forced confessions, doesn’t allow women to drive, and bombs schools, hospitals and residential neighborhoods in neighboring Yemen.

What did the Saudis get for their largesse and access? Wikileaks revealed a 2009 cable by then Secretary of State Hillary Clinton saying: “More needs to be done since Saudi Arabia remains a critical financial support base for Al Qaeda, the Taliban, Lashkar e-Tayyiba and other terrorist groups.” Instead of sanctioning the Saudis, Clinton did the opposite: She authorized enormous quantities of weapons to be sold to them. On Christmas Eve in 2011, Hillary Clinton and her closest aides celebrated a massive $29.4 billion sale to the Saudis of over 80 F-15 fighter jets, manufactured by Boeing, a company which coincidentally contributed $900,000 to the Clinton Foundation. In a chain of enthusiastic emails, an aide exclaimed that it was “not a bad Christmas present.” I’m sure the Yemenis at the receiving end of the Saudi bombings would not be so enthusiastic.

Tirona-4ever

Dhe prap po ta perseris qe na duhet mrekullia. E keqja e Trumpit e ka rronjen shume mo te thelle se Trumpi vete. Muhabet i gjate ai. Dhe mos u ngazello shume prej numrave qe nigjo. E para po ndryshojne per keq dhe e dyta eshte e vertete se shume media i jane vene kunder (bravo u qofte se kunder ketij do perdor cdo mjet). Nderkohe Ariu ju ben te fala.

Donald_theClown

@realDonaldTrump: “President Obama will go down as perhaps the worst president in the history of the United States!”

• " Well, @realDonaldTrump, at least I’ll go down as A President " ! - Sincerely Barack.
    BAAMM !!! Priceless !
46and2

Cudi si u fuqizua Rusia kaq shume kete 10 vjecarin e fundit. Fajin e ka Trumpi.

Tirona-4ever

Rusia u fuqizua se ka nje idiot ne maje qe po i ben paret arme. Tashi duhet dhe idioti tjeter qe ta cojne boten ne te semes.

46and2

po po ashtu eshte, ne te vertete sa me e fuqishme rusia aq me mire per ne dhe per boten, mbase edhe pikerisht per faktin sepse rusia udhehiqet nga idiote.

46and2

po pse mos te themi qe fajin e ka trumpi, fundja trumpi dihet qe gjithe jeten vetem shkaterron godina me detonator ne dore, dhe ne fakt po te shkonte bota ne te semes trumpi do dilte akoma me i fituar se nuk ka cfare te humbi krahasuar me ne qe kemi bizneset ne ane te ndryshme te globit dhe po na i ruan rusia.
edhe ta lavderojme posi jo qe te jemi politikisht korrekt, se trumpi fundi fundit ka qene edhe senator edhe sekretar shteti edhe president dhe bota qe kur u be trumpi president ka pare se si po krijohen shtete te reja si isisi qe garantojne sigurine ne bote.
se per ate siguri pra ia vlen edhe te vete carmatosemi te ulim kapacitetet dhe financimet ushtarake, dhe ti leme te tjeret ti bejne ato gabime se ka bota plot idiota, qe kujtojne se na afekton ne ndonjefare menyre neve po ti shkojne raketat berthamore Frances, a thua se nuk i hoqem vete sistemet mbrojtese nga disa shtete te Evropes lindore.

machitewa

Votohet pro brexit - populli i britanise ia don te keqen britanise.

Tash thuhet gjithandej qe amerikanet (ndoshta mbi 60 milione prej tyre) do ta votojne trumpin - sepse ia duan vdekjen amerikes.

WTF!!!???

Te djegurit per demokraci e vlera perendimore - te dhjere ne breke nga frika e votes se shumices (!?).

We are (afraid of) the people. :slight_smile:
(Gjithsesi futi edhe pak “eksperienca gjermane me voten e shumices” para L2B, dhe hiq te drejten e votes me mirë).

Apo si i bie, se seriozisht po na shqetesoni shume me kete panikun histerik se po votoi ashtu populli amerikan mori fund amerika (sic!).
Kaq shume histeri, ne kushte njerezore, nuk duhet te kishte edhe po te varej fati i amerikes nga vota e popullit rus.

46and2

ne fakt aq te zgjuar jemi saqe duke i rene kembanave se rusia po perpiqet te influencoje zgjedhjet ne amerike duke nxjerre dokumenta te vjedhura te fushates, ne kurrsesi nuk po pranojme qe po eshte e vertete qe ato dukumenta permbajne te dhena aq te rendesishme kompromentuese saqe pa dyshimin me te vogel do te kene influence ne publik. Po ashtu ne te njejten kohe duke thene qe rusia na ka ne dore zgjedhjet ne i tregojme botes qe nen udheheqjen tone amerika gjate ketyre viteve ka bere nje progress te papare ne ceshtje te sigurise kibernetike sepse jo vetem kinezi qe po ben trajnimet duke perdorur serverat e pentagonit por tani edhe rusia e paska aq te thjeshte saqe na deformonka zgjedhjet.
Ndryshe si mund te themi ne pak me holle se nuk eshte ceshtje shkeljesh ligji apo pakujdesie fakti qe nje sekretar shteti mban sekrete shteterore ne servera private nderkohe qe i ben leksion vartesve te vet mos te bejne te njejeten gje, sepse sido qe te jete puna rusia eshte aq e fuqishme dhe ne jemi aq te dobet saqe ato na vjedhin edhe zgjedhjet po te duan.
njerezit iluminohen nga gjithe kjo zgjuarsi dhe mendojne ne menyre raciste ta provojne nje here me dike tjeter me pak te zgjuar qe nuk di se cfare eshte suksesi.

Tirona-4ever

Ore mire ne na zuri e u beme histerike, po ju andej pellgut ca keni, ca ju pickoi, apo shqetsoheni per ne. Me Trump pa Trump nuk bi aq shpejt Amerika, po shifni hallet tuja.

machitewa

Ah, erdhi dhe kjo dite te garantosh ti per ameriken, dhe te na tregosh pellgun, derisa shkruajme ne nje pellg. Deri dje te duhej pasaport-izim edhe per te pare rrogozhinen. Futja kot

Shkaba

Fikret

hallall. Amon mor amon po edhe per zgjedhjet amerikone ju kan qit overtajm-e ? :smile:

InkuizitoriMoth

E pse Palloshi dhe Maloku te pagujne pare, kur palloshet dhe maloket jane te disponueshem pa pare?

Pjetermustakuqi

ajo mishelja po i ban fushaten hillarit. ato speech-et e saja po elektrizojne njerzit,jo vetem per ato qe thote,por edhe per menyren si e thote. me ate timbrin e zanit qe i vibron dhe me gjestikulacinet me dure e mimiken e ftyres,i mvesh fjales do emocione,qe asht t’u touch people’s heart.

zeqo

next elekshen mishella do kandidoje, ke per tu habit sa vota do marre.

Donald_theClown

46and2

borxhin shqiptaret ia lajne amerikes dhe popullit amierikan e jo gruas se nje presidenti te vecante. cdo president amerikan ka mbajtur linjen qe konvergonte me interesin shqiptar , qe nga wilsoni. e keshtu do vazhdoje per sa kohe lideret ne shqiperi do shohin tek amerika ne menyre te pakushtezueshme aleatin me te forte te tyre. tani nqs liderat shqiptare do bejne kalkulime politike paraprake per te mbajt karrigen e tyre dhe pastaj do dalin kunder cdo lloj presidenti amerikan, kjo eshte tjeter pune. presidentin amerikan e zgjedh populli amerikan dhe shqiptaret mardheniet i kane me popullin amerikan.
te shash shqiptaret se nuk votojne per clintonin eshte njesoj si te shash shiptaret qe nuk votuan per bushin, apo akoma me keq per mccainin ne kohen qe flitej se obama kishte afrimitet me politikane serbe.
por nuk mund te mohohet qe ka shqiptare qe votojne jo per vetem ne interes te tyre si qytetare amerikane por edhe ne baze te perceptimit per ndikimin qe do kete e ardhmja e amerikes per shqiperine etnike. dhe ketu hyjne edhe ato qe mendojne qe nje amerike e forte ekonomikisht dhe ushtarakisht, nje amerike me influence dhe prezence te shtuar ne arenen globale dhe specifikisht ate rajonale korrelon drejperdrejte me interesin ekzistencial apo prosperues te shqiptareve. sa me e forte amerika aq me e forte edhe shqiperia, nderkohe qe sa me shume bie influenca amerikane ne evrope gjasat jane qe ate boshllek ta rikuperoje rusia. amerika mendon qe krimea i takon ukraines por fakti eshte qe tani eshte brenda kufirit te rusise, dhe gjerat mund te shkojne edhe me keq ne qofte se doktrina politike e momentit nuk pasqyron potencialin diplomatik dhe ushtarak qe amerika ka apo duhet te kete.

Shkaba

46and2

do bisedoja me kenaqesi por nuk besoj se me ke kuptuar ne ate qe me ke cituar. po ashtu besoj se nuk mund pres te me tregoje dikush per amerikanin e zakonshem kur gjasat jane qe mund te kete me pak kontakt se mua me amerikanin e zakonshem, nuk do ishte bisede e sinqerte.

nuk mund te shash shqiptaret pse nuk votuan per al gore sepse al gore ishte zevendesi i klintonit dhe shqiptaret i detyroheshim klintonit se ishte pro shqiptar, sepse ai qe mundi al gorin doli edhe ai pro shqiptar ne mos me shume, ashtu sikurse nuk mund te shash shqiptaret qe nuk votuan per gw bushin nderkohe qe bushi krojoi konditat per shpalljen e pavaresise e kosoves dhe eshte i vetmi president amerikan qe ka vizituar shqiperine.

tani keto linqe i ke sjelle ne funksion te idese qe edhe republkanet ketu dhe sidomos ata ne utah jane kunder trump se ai nuk mbeshtet shqiptaret? kjo logjike do ishte ne funksion te asaj qe ke cituar, perndryshe nuk kishte pse t’ia adresoje komentit tim.

trump u perball me shume republikane te establishmentit dhe i mundi, po te referencosh dike qe e ka mundur trumpin dhe eshte kunder trumpit mbase do kishte vlere si argument.

kur thua trump i ka mbrojtur hapur ruset mbase e ka mbajtur kete qendrim ne ndonje aktivitet ne pallatin e kongreseve ne tirane dhe e kemi humbur ne te tjeret? do bashkpunoj me rusine ka thene, nderkohe qe hclinton was the one to hit the reset button with russia. po ashtu obama i lutet putinit mos ti prishi pune me zgjedhjet http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/9167332/Barack-Obama-microphone-gaffe-Ill-have-more-flexibility-after-election.html
me rusine do provojme te flasim per gjera qe jane ne interes te perbashket ti zgjidhim ne favorin tone, psh eleminimin e isisit, kete ka thene trump. do provojme te flasim po nuk nxorem gje do veprojme ndryshe, ka thene.

qendrimin per ndalimin e hyrjes se myslimaneve ne amerike e ka sqaruar me vendin e origjines qe perkon me zonat qe bejne te mundur infiltrimin e terroristeve ne perendim.mund te jete inxhiner dikush nga siria, por mund te jete edhe dikush qe nuk eshte inxhinier por qe thote se eshte inxhinier dhene te vertete di vetem te lidhe tenxheren me presion, per sa kohe te gjendet siguria dhe infrastruktura per te kontrolluar te gjithe atehere do ishte me mire mos te rrezikohej. cdo gje fillon me sigurine, mund te kesh nje pune te mire por mund te ndodhesh ne nje subway dhe te hedhin ne ere. amerika nuk do prese qe keto gjera ti behen problem.

trump nuk ka folur vetem per emigrantet dhe myslimanet, por mund te jete i pari dhe i vetmi i ka dhene ze nje shqetesimi legjitim te popullsise per sigurine e brendshme. te tjere e kane injoruar dhe jane thyer.

Shkaba

Shkaba

Br3dharaku

'nuf said, shkaba foli!

Shkaba

Br3dharaku

o shkabe, beje me shkrim ket propozimin kur te vish ne Amerike pas 2 mujsh. Do ish budallallik qe mos ta marrin parasysh. Po hezituan, permend kovat me rere, copat e teneqeve qe vjedh per te ndihmuar pleqte. Thuaj dhe qe i ke hy dhe biznesit te pasurive te patundshme sepse di me lexu gazeten. Pa harru dhe faktin qe di te besh faqe ne facebook dhe i shet me mijra euro

Shkaba

46and2

citove dicka nga une qe kishte lidhje vetem me si votojne shqiptaret dhe si argument solle linqe qe republikanet jane kunder trump…lapse of understanding

une isha i pari qe te thashe qe do bisedoja me kenaqesi po nuk po ia vlente per shkak te inkoherences ne pergjigjen tende. tani ti do e lesh diskutimin me mua pasi une e kisha lene i pari me ty?

cfare me pergenjeshtrove mua? ke sjelle nje video te vitit 2015 qe eshte me shume se nje minute e gjate dhe e ke transkriptuar me kater fjale. ke sjelle videon, transkriptoje te gjithen cdo fjale, dhe pastaj mund te interpretohet. mbase del qe do duash pastaj te me mbushesh mendjen qe ka te drejte.
Gjithsesi une te thashe qe trump e ka sqaruar tashme kete pozicion.
une votoj ne amerike, nderkohe qe ti nuk voton ne amerike. keshtu qe ti mendon se une te genjej ty? me vjen keq

Shkaba

46and2

Edhe nje here, c’lidhje ka Trump me Al Gore, George Bush apo Republikanet? Ti e ben ngaterresen qe ketu.

Ishe ti qe e pemende Trump ne pergjigje te pjeses se komentit tim qe kishe cituar. une nuk kisha permendur Trump.
kjo ne te verte eshte pyetja, c’lidhje ka trump?

Cecua

Akoma se ke lexu linkun?

46and2

tani solle nje video mbi 6 minuta dhe e transkriptove me me pak 25 fjale.

…until our country’s representatives can figure out what the hell is going on.

could not have said it better. me cka dale ne wikileaks fushata e clintonit do te donte qe vrasesi ne bernandino te ishte white dhe viktima musliman

edhe njehere, une votoj ne amerike dhe ti nuk voton ne amerike, une dashkam te te genjej ty?

46and2

ke link? aha tani e lexove ti? mos ta kishe lexuar, pse e lexove se te thashe une?

Cecua

Akoma se ke lexuar dmth. Lexoje derman, kurseji vetes carcafet.

Fikret

Shum te acaruamë fansat e Hatixhes. Pse kshu?

46and2

lexoje nje here ti se ti e solle dhe nuk dije ta permblidhje, e solle pa lidhje se nuk e kishe lexuar deri ne fund,
keshtu na kursen edhe ironine 2 lekeshe

Fikret

z.Trump eshte rob zoti

Tirona-4ever

Dum prova qe e ka bo Zoti e jo plaka e vet.:stuck_out_tongue:

Cecua

Akoma se ke lexuar dmth?

46and2

dmth as ti nuk e paske lexuar. dhe ti e solle. e solle pa lexuar.

zeqo

po lexojeni mer mo, pse keni frike!?

Fikret

Zoti me falte po dy here kom votu deri me sot. Me kismet nga e premtja tashi se skam kohe dhe u bo ftoht

Tirona-4ever

E tha Trumpi i shkrete kto myslimont dune perzone te gjithe.

PS. Kot lodhesh Fiqo ate shtetin tat e ka honger elefanti i Hajries me kohe e vakt.

46and2

tani po del qe edhe presidenti paska mare emaile nga serveri privat i clintonit me dokumenta qe duhet te transmetoheshin me servera te sigurta te shtetit. keto ja paskan dhene vete ne pjate kines ose rusise, ose ose do te ja kete kerkuar trumpi me insistim.

Donald_theClown

E the ketu po mos ia thuj njeriu tjeter, shoqja Fiqirete.Vetem une, ti ne gjysma Tirones. Just so you know, voter fraud is a third degree felony in most states.

46and2

nceco solli nje link poshte nje komentit tim dhe nuk dinte ta permblidhte se cfare thuhej ne ate link qe e bente te arsyeshme te lexohej. lexoje lexoje lexoje thoshte po se cfare kishte aty per te lexuar nuk e morem vesh ndonjehere.
Akti i pare
komenti im ishte ne nje teme qe dikush kish hapur ketu dhe qe permbante nje link qe postuesi pretendonte se zberthente lidhjet e trumpit me rusine.
lexoje lexoje lexoje linkun thoshte hapesi i temes, bota zien bota zien trimat tane kjo lufte po na i rremben. Ok hajde ta lexojme…kur c’te shikosh, linku hapte nje artikull te nje medie amerikane qe i referohej nje gazete serbe qe pretendonte se kishte cituar trumpin, nepermjet nje interviste te zedheneses se tij dhene gazetes serbe, te thoshte gjera turpi per kosoven. po artikulli i linkuar thoshte gjithashtu se stafi i gazetes amerikane kishte kontaktuar zedhenesen e trumpit qe kishte pergenjeshtruar te kishte patur ndonjehere kontakt me gazeten serbe. gjithashtu sipas gazetes zedhenesja e trumpit thote qe trumpi nuk ka qendrimin e pretenduar nga gazeta serbe. tani cfare kishte aty per te lexuar dhe per krijuar nje opinion rreth qendrimit te trumpit per kosoven? hic gje pervec fatkit qe referenca ishte nje gazete serbe. dyshimet ishin se vete pruresi i linkut nuk e kishte lexuar linkun e vet se perndryshe nuk do e kishte sjelle si argument. dhe nuk vonoi por vete hapesi i kesaj teme e terhoqi linkun, i vuri nje vize kryq e terthor dhe kerkoi mirekuptim per keqinformimin. te nesermen vete gazeta serbe e pergenjeshtroi artikullin e vet, si dhe fushata e trumpit u prononcua qe kjo ishte nje hoax.

Akti i dyte
me te drejte une sugjerova qe te mos perdorim ne menyre te verber referenca te gazetave serbe per ceshtje qe i perkasin informacioneve rreth kosoves, shancet jane qe media serbe keqinformon dhe trillon ne disfavor tie shqiptareve. postuesi i temes e kuptoi.

Akti i trete
(…qetesia, mirekuptimi si shkak i keqkuptimit te postuesit te temes, dhe dakordesia kishin kapluar, asgje nuk levizte, edhe pse nje puhize e lehte tek tuk te kujtonte vjeshten)

ketu hyn ceco dhe tak leshon linkun-omben-omben.
“Lexoje, lexoje, lexoje” degjohej ne cresendo …i njejti avaz.

zeqo

Tashi te jemi te qarte, Z, Trump nuk fiton, (ndonse i wish) , pytja eshte ku do e çoj hajria ameriken!? i dont think she gonna make america great, me keq ka per te shku, seriozisht po menoj andej nga new zealand.

Tirona-4ever

Vallaj une per iqin lepushka te mdhoja e quj si shaka. Perndryshe… Trumpist me i qeli me bradhera… La Manshi duket vrym gjylpone.:stuck_out_tongue:

Fikret

e bona parantezën

46and2

me keto pollet qe duan ta nxjerrin si muhabet te mbaruar, ka rrezik te krijojne efektin e kundret ku demoratet nuk dalin te votojne se e dine te mbaruar.

Fikret

Mos u eksito priher Tirone. Lexoje horizontalisht ça kam shkrujt. Boji llogarite. te kam thone mos bjer ne gracken e Qemolit :smile:

Tirona-4ever

Re Fiqo Hatixheja e do cope ti lale. Mu s’me plas shume trumpi, te fitoje kush te dete nuk ma lu tymin e oxhakut. E keqja do i morr dhe ato dy rob qe kom ne Albanie. Ishalla po kap nei gjo ti se u bone telef mo, si ajo pula heroine per i lek mo shume per koqen e vese.:stuck_out_tongue:

Ps pagesen e du me bitcoin se ashtu osht nji pun. :stuck_out_tongue_winking_eye:

gjembi

o bama, po beja dhe ti nje executive summary a nje Cliff’s notes :smiley:

Cecua

Mendoja se do i lexonte me endje ato qe ka thene Trump live. Ngeli duke thene lart e poshte qe ska asnje prove qe Trump ka fol per Kosoven, llafe te serbve etj. Ja solla transkriptin e intervistes qe Trump i dha Ler Mbretit. Sdo ta lexoje, sdo. Me force nuk e detyrojme dot.

Shkaba

46and2

gjembi, nuk eshte as e ndershme te maresh dike neper goje dhe t’a ironizosh ne biseda me te tjeret.

e di qe e nise diskutimin me mua duke me treguar kush eshte idhulli im, e vazhdove me pergjigje hipokrite, dhe pastaj me ironi dhe sarkazem.

nuk e kam menduar se diskutimi qe kishe me mua te paska ngacmuar kaq shume sa te kalosh ne mungese etike.

gjithsesi ne qofte se ky lloj standardi lejohet ne forum, you are welcome.

46and2

ceco une nuk kam thene as lart as poshte qe nuk ka prove qe trump te kete folur per kosoven, thjesht iu pergjigja nje teme ku nje link i referohej burimeve te nje gazete serbe. pretendimi i pruresit te linkut ishte qe trump i kishte kerkuar falje serbise per kosoven. une e lexova artikullin e tij dhe direkt dhe u dukte qe ishte i qepur trashe. vete postuesi i vuri nje vize kryq e terthor linkut qe solli. ti solle nje link qe trump kishte dhene nje interviste te larry. para se ta lexoja mendova qe mund te na e sqaroje lidhjen e linkut tend me komentin tim, cfare pritshmerish te kishim kur ta lexonim, nuk besoj se kerkova shume.megjithate ke kohe ta besh tani, dhe nqs e ke bezdi perifrazimin, mundet qe te pakten te citosh fjalet e trump (copy and paste) ne linkun qe ke sjelle, per ate pjese qe ti mendon se kane te bejne me komentin tim, dhe i lexojme dhe po deshe e diskutojme bashke me kenaqesi. perndryshe duket sikur u fute thjeshte si pyke te komenti im

Donald_theClown

Ose e thone shqip : Ik e futi i te dh…me se osht baraz me i gjys te q …me !

Ky ishte kontributi i Donaldit per sot. Kush do me pyt, me gje ne plazh se qeka dite fantastike. Plus qe na u bo truni boze me akullore nga keto votimet. S’po marojne mer qe ia martofsha robt te dyve… P.S. do ndihem shume i deshperuar ne rast se do e sinjalizoni kete post ne menyre arbitrare. What ever happened to the First Amendment ? Peace out !

Br3dharaku

ore, t’fitojm me bills ket jave pa sa per zgjedhjet ne amerike, ket problem e zgjidhin shqipot e shqiprise me shkaben ne krye.

Fikret

Namin paskan bo me ket klinton faundejshen, ATM, ATM :frowning:

Whitesnake

J`a si vjedhin Demokratet voten ne Primary Election…i shkreti Sanders ne dore te kujt kishte ngelur…dhe me interesantja qenkan te gjitha gra …si Hillary

Adi

Nuk duket si SHBA nga kjo video, ka mundesi te jete ne ndonje ish republike Sovjetike, megjithese dihet boterishte qe Clinton i manipuloi zgjedhjet me Sanders me ndihmen e DNC (sipas leak-eve te wikit). Wasserman ishte kurbani i flijuar per te zgjedh Clinton.

Shkaba

Adi

O Shkabe edhe keta progresistet e gomarit kuqeblu nuk bien larg Putinit…ja kane mesu hilet. Hajdutet bertasin kapeni hajdutin

Shkaba

Adi

Shqiptaret nuk kane pyet shume nga feja, besoj se e ke mesuar kaq gje. Ketu zgjedhja eshte midis madam “smugface” and mister turd. Shume amerikane as qe do e marrin mundimin te vene dhe votojne

Shkaba

Tirona-4ever

Fiqooo, vate ky. :joy: Amon pi antidotin ti.

Whitesnake
Whitesnake

Mendoni pak sa urrejtje do kete per Hillary ne gjithe boten nese do te jete presidente… DO JETE PRESIDENTJA ME E URRER E TE GJITHA KOHERAVE…!!! ( Ne Danimarke …as emrin nuk ja permendin me …jane shume te zhgenjyer njerzit sidiomos ata qe e kane dashur dhe respektuar …)

gjembi

Edhe cfare pastaj? Shqiptaret qe jetojne ne Danimarke apo Suedi e dine me mire se te gjithe cfare behet ne Amerike.

anon63896856

Kaq shume te zhgenjyer ne Danimarke per e-mailat e Clintonit?

Tirona-4ever

Fiqo, nje zgjidhje kompromisi, z. Trump t’i fusi duret Hajries e kjo t’na e coje vidjon me email. Presidente bojm Michelle.

PS. Vonesa jote ne pergjigje matet me jete te popllit vlla danez.

ohsnap

Degjoni pak leftistin ekstremist Moore duke shpjeguar pse Trump do te fitoje:

gjembi

Ti paske shije te cuditshme. Gjithsesi une s’duhet te paragjykoj.

Whitesnake

Qe te kuptoni pak me shume danezet duhet te hapni listen e vendeve te pakorruptuara…

Tirona-4ever

Boo

zeqo

Ne paska rrejt deri tashi estabishmenti :angry:

korriku

Election exposes generational divide among Hispanics

ne linje me motivin fillestar te temes jo vetem punetoria e bardhe nuk voton ‘en block’ per Trump, por edhe Hispaniket nuk votojne ‘en block’ per Clinton (e kunder Trump).

Ndersa me Obamen, Latinot e rinj & spanjisht-folesa votuan Demokratet, keto zgjedhje priren te votojne Trump. Me politikat anti-immigracion, Trump mbron vendet e punes, e sigurine e vendit.
Latinot e amerikanizuar anglisht-folesa, priren te votojne Clinton. Shkrimi jep arsyet.

Perjashtim bejne Latinot e Kubes, te cilet njesoj si Shqipot (e amerikes ose jo), brezi i pare i dale nga komunizmi voton politikisht djathtas, pavaresisht cdo gjeje tjeter (ndikimit te politikes specifike ne aspekte te jetes konkrete personale).

Artikulli ve ne dukje ndarje te medha votuese edhe perbrenda familjeve Hispanike, deri ne ekstrem.

Fikret

a thu esh dora e rusit Qemolo?

zeqo

Qemoli po ha pershesh tashi.

zeqo

ja ta ilustrojm pak.

Fikret

cheerios thuj :smile:
Mos me thoni qi esh tu mbledh patate per Poutin :joy:

zeqo

Ja ta pysim, se ktu eshte.

Tirona-4ever

Pa qit dashnoret e Hajries nuk dahet muhabeti. U bo estrade katuni fare. Mire me tha njoni me vje turp me thon jom amerikon. Cohet kryeFBijaisti e thote do lexoj imejlat e ishit te prishit, e s’e di ca do gjej. Po ec ktu mer qafir qite buken duke perkthy icik albanezcshe. Do dhe nje hint, Fiqo ia thone, shume i rrezikshem, (E ka ndrru ktu po gjeje vete se gjith at rroge merr.)

zeqo

Fiqo erdhi tirona, te ka fixim ty.

Tirona-4ever

Na e ka punu mer Zeqo, i ka morr z. Trump i tuf femna*, ka dhone dhe emrin tat, gja u duhen cunave. I ka majt te gjitha per vete. Ti ia bo hallall, po mu s’me del inoti. Gjynof prej Zotit te rrejsh ate shpyrt robi si z. Trump.

• Sa per sqarim, daneze e suedeze, if you know what I mean.
Fikret

aaa jo, te kom dal borgjit Tirone. Kom Zotin deshmitar.

zeqo

kerkoj ndjese qe thashe diku qe zoti Trump do humbe, qenka tjeter muhabet, hajria qenka per jail, my god ça po jetojm. go z Trump make America great.

Tirona-4ever

Ca lesh borxhi, ta kom cu me imejl the, e gja kishe ngaterru adresen e kishe cu ke peshku i vjeter.

Fikret

Aní se z.Trump e ka zemren si burboni i Kentakit. Hiq Rozin dhe Kte nuk mban mëni me ne mekataret e tjere.

zeqo

9 bilion i paska bo gati ti marr me vete hajria per ne Doha, nese nuk fito, maje me shkume T4e,

Tirona-4ever

Ti stervitu me te shkulme, se tu ndertu murin Fiqon do kesh managjer te rrept.

zeqo

Lere murin po per vete bravo i qoft, nuk e le paren e dhuruar ti shkoj dem.

Tirona-4ever

Si do qe te shkoje, kto elections po i vendos gopi. Plas po deshe ate fuqi i ka dhon Perenia.

PS. Fiqo, jeni te sigurt mos i del nei dashnore dhe ktij krye efbiastit?:stuck_out_tongue:

zeqo

piçke dele si me thone.

zeqo

Ne do ta dishe tirone, piçke dhi is only z. Trump. edhe e leme me kaq.

Tirona-4ever

Waw transvertit. Pranaj e mrojn ato prej Danimarke e Suedije, ato jon shume sensitive per kto kauza. Mos ia thuj Fiqos se osht icik religjoz e s’para i ka qef.

Alba2265

Nashi ata mund ta votojne trumpin sa te duan dhe ai edhe mundet te fitoje cdo gje ben vaki ne kete dynja.por jeta e tyre nuk ka per te ndryshuar .eshte teknologjia ajo qe po ua humbet punet .Globalizma I ka keto .ke nje ford te prodhuar ne Mexico por dhe maxima apo Honda te prodhuar ne Kentucky.problemi themelor menoj une eshte se jemi ne epoken digjitale por menyra e financimit te programeve sociale ,eshte e njejte si atehere kur amerika ishte ekonomi agrare e njerezit pillnin nga 10-15 skullubeqer e kushdo qe donte pune gjente se gjithe duhej te gje pune ishte te gdhiheshe gjalle ne mengjes e te kishe fuqi te dilje nga shtepia.

zeqo

eshte dialekt, pyet Lefterin pe bitincke.

Tirona-4ever

Nuk jam kondra Zeqo, po ne ate produktin e pickes do na japi. Mos e ndrro nickun bashke me Fiqon kur te te kujtoj ket muhabet.

machitewa

Cfare qendrimi duhet te mbajne kosova e shqiperia nese fiton trump?

Donald_theClown

Vegas odds : Hillary -330 , Cheeto Face Dickhead + 290. Qe do me thone me $100 fitoni gati $300 po fitoi Dump. Vegas shume rralle gabon ne vendosjen e koeficientit. Por copa e mootit po thote qe ne po fitojme dhe do fitojme. Easy money, right ? Shqiptaret per $$$ shesin edhe nonen e vet, pranej mos rrini t’u bo gam-gam ketu gjithe diten, po hudhuni, ta shofi zari. Put your money where your mouth is ! Ose ndryshe mshojini sumatrices deri me 9 Nentor. Hajd turqeta.

Tirona-4ever

Nuk eshte puna te qendrimet e Shqiperise e Kosove, po te qendrimet e Trumpit. Ky do te beje dille te shpejta tip biznesi shit sot fito sot. Nuk eshte se e vret shume menjen per kohe te gjate. Dhe Shqiperia e Kosova jane ideale per nga pesha e vogel qe ky mund t’i sakrifikoje shume lehte. Pa fol per NATO etj.

machitewa

Kjarte. Pikerisht pyeta cilat jane mundesite tona perballe kesaj qe thua?

Tirona-4ever

T’i lutemi Zotit.

Tirona-4ever

Muhabet i vjeter ai. Krimeja ka ik me kohe e vakt, se e rusit ka qene qe ne fillim. Ky thote do prishi NATOn. Mire mire, hajt se folim, tha.

machitewa

Pse i nencmon apetitet e trump? Pse nuk e sheh edhe presheven pjese te perandorise great 'merica?

46and2

presheven, ulqinin, shkupin, janinen, te gjitha keto qe sna i dha dot ky i sotmi.
…vetem neqofte se nuk duan shqiptaret qe ta leshojne krimene, tjeter muhabet pastaj.

Tirona-4ever

Nejse per t’i hy ne qef mos u lodhni me ate kombin Kosovar, po qujeni Trumptar.

Kto industralistat e forte shqipo-amerikon i kuptoj qe me Trumpin do shumfishojn fabrikat, edhe nenji qe do maj llac ke muri, ec mo. Po albanez Juripi e Albanie jo vallaj. Kurse ju t’kombit Kosovar s’ju kap shkalla fare, jeni shume grejt.

machitewa

Ka dicka pozitive ne keto parashikimet tua.
Ato qe parashikon ti, del e kunderta :stuck_out_tongue:

Aquamarine

Sa eshte zgjat kjo temee ka humb lidhja mes komenteve. Na beni nje permbledhje me parashikimet me te fundit, kush do te fitoje.

46and2

trumpi e paska paralajmeruar qe para disa muajve qe weiner paska qene problem per sigurine. edhe breksitin e parashikoi. 2 out of 2 pa qene politikan fare.

46and2

o ceco cu bere, nuk na e sqarove linkun, c’ishte ai link, c’thuhej ne te

Fikret

Obobobo obobo obobo 650 mije imejla i paskan gjet :frowning:

Adi

Emailet e fundit kane te bejne me Clinton Foundation sipas ish zevendes drejtorit te FBI Tom Fuente Do i kene gerrmuar ndonje grush emaile “pay to play” kur zonja ishte sekretare e shtetit. Nderkohe qe bija e adoptuar e Hajries, Huma Abedin rrezikon serjozisht burgun kur.

On June 28, 2016, Abedin said under oath in a sworn deposition that she looked for all devices that she thought contained government work on them so the records could be given to the State Department. (These records were subsequently reviewed by the FBI.)

Cecua

Akoma se ke lexuar?

ACDC

Fakti qe elita politike e Gjermanise krijoi terrenin per ardhjen e politikaneve te tipit “ne vs ata” nuk permendet.
Si zakonisht i hidhet faji popullit qe nuk pati besim tek keto elita te korruptuara dhe qe kane humbur kontaktin me
realitetin.
Ishte pikerisht kjo elite ne Gjermani qe krijoi Republiken e deshtuar te Vaimarit,futi popullin ne Lufte qe e humbi me turp dhe prodhoi hiperinfacionin.
Fajin e ka populli qe mendoi te votoje ndryshe???Jeni ne vete?

Edhe ne Amerike nuk kane faj elitat e korruptuara politike te Washingtonit, por populli qe nuk u beson ketyre elitave.
Vazhdoni se mire e ke!

46and2

po he more ceco, se na e perplase linkun fytyres, pa he njehere mo ceco, cfare ka thene mo ceco, na e thuaj mo ceco.
mos eshte po i njejti link si ajo intervista e atij mbretit qe ka sjelle Fikret te ajo tema tjeter e trumpit kandidat dhe trumpit biznesmen. Deri sa ta perktheje dikush nuk do e marim vesh cfare ka thene trumpi per kosoven.
he ceco na e sqaro ca ka thene trumpi per kosoven te ai linku qe ke sjelle. apo nuk e ke lexuar per vete? ke pare fjalen trump dhe fjalen kosove dhe hajde te futem si pyke ke thene me vete, pa e lexuar per vete.
hajde ceco se erdhen zgjedhjet na ilumino cfare ka thene te ai linku se e solle si gje shume te rendesishme.
sille edhe njehere ate pjese more ceco, beje copy-paste, hidhe ketu ta lexojme, hajde ceco mos e ler kete zbulim tendin pa zbuluar. nqs nuk di ta lexosh mbase do dale dikush qe do e perktheje. mos eshte e njejta interviste qe ka sjelle Fikret te ajo tema tjeter se edhe ate nuk po e perkthen njeri.
ceco mos u fsheh, vazhdo te na impresionosh, copy paste ceco, dhe thuaj cfare ke dashtur te thuash qe e solle linkun si pergjigje te komentit tim.
mos u tut ceco, dili per zot linkut tend o ceco.

Cecua

Une kujtonja se jeshe amerikan a derbardh, tani na thua qe sdi anglisht? Ka thene qe Billi ka bo pune te paqme me bombardimet dhe per ket e ka shtyre Hajria…

46and2

kete paska thene me te vertete o ceco? po mire keshtu si e lexove ti, a e ka thene mire apo e ka thene keq trumpi? he ceco si thua ti, se ti na le te kuptonim qe eshte shume e rendesishme ajo qe ka thene trumpi.
na e thuaj o ceco a ti jampim te drejte per kete qe ti po thua se paska thene, apo mos ti japim te drejte?

46and2

kete paska thene me te vertete o ceco? po mire
keshtu si e lexove ti, a e ka thene mire apo e ka thene keq trumpi? he
ceco si thua ti, se ti na le te kuptonim qe eshte shume e rendesishme
ajo qe ka thene trumpi.
na e thuaj o ceco a ti japim te drejte per kete qe ti po thua se paska thene, apo mos ti japim te drejte?

Tirona-4ever

Ja kshu fitune fashizma e komunizma, me shume k*qe qe besonin te gjysmagjeli. Human stupidity, ia thone.

PS. E kishte fillu murin Meksika, o burra se do na msyjn Fiqot, korrentit s’ia kemi fryken se ai nuk ndahet nga paraja.

Donald_theClown

"So, to recap. Trump will go on trial in November accused of racketeering, and again in December accused of child rape. He is a sexual predator, hasn’t released his tax returns, and has used his foundation’s money to pay his legal fees. He has abused the family of a war hero and… oh, but let’s talk about some emails Hillary didn’t send, from someone else’s computer, that weren’t a crime anyway, because that’s how to choose a president. Come on, America. Focus ".

• Salman Rushdie ( a quhet ky, apo eshte pak si shume mysliman nga emri ? )
Tirona-4ever

Fiqo, digji rublat se ashtu osht nje pun.

Alba2265

Njerezia menduan se fajin ua paten cifutet .hitleri nuk I shpiku teorite konspirative me cifute .ato ekzistonin .ai vetem sa I artikuloi.te njejten gje po trump me mexicanet .

Cecua

Si te duket? Ka fol mire apo keq? Po te kish thene te kunderten, do kish fol mire apo keq?

Tirona-4ever

Fikrenov Hatixhejeskavja? :joy:

Donald_theClown

Breaking Now : Nga email-et e HRC del qarte si drita e diellit qe Kaporral Pelegrinin e ka vra poliagjentja Huma Abedin.

46and2

o ceco mos perserit fjalet e mia o ceco, kaq shume influencohesh nga ato qe them une saqe i perserit? po meqe qenka keshtu, e kishe te thjeshte dhe mund te kishe perseritur fjalet e mia qe te komenti i pare te cilit iu pergjigje me aq vetebesim. apo edhe aty po te njejten gje qe kisha thene une ke dashur te thuash? ceco tregohu origjinal mo ceco. he ceco he te keqen se ti ke edhe links qe ti leshon ne befasi. he ceco na e sqaro pak me nge, se mos na del qe nuk ke kuptuar cfare thuhet ne link o ceco, mos na zhgenje. hajde ceco beje nje copy paste, mos u dorezo.

46and2

gjashteqindepesedhjetemije emaila
the mother of all loads
do dalin edhe ato emailat qe jane fshire me bleach
hajde projekt hajde, do dilkan ne pension njerezit ne febei me kete pune, e garantuan punen.

Shkaba

Tirona-4ever

Pavaresisht se po 10 election, ky muhabeti sisteme shteti vs privati ka kohe qe valon. Ato te shtetit jane mesjetare krahasimisht. Tregote nje nga bobat e … dy drejtues te ktyre agjensive me sekrete do flisnin ne telefon. Kalojm ke paisja e “sigurte” i thote njoni, me fal po s’di ta perdor thote tjetri.

46and2

another one bites the dust… iku edhe dona brasile.
keto e paskan genjeshtren metode pune
bernie shkrete e bene lolo

STALKER

Psikopate te të gjitha vendeve dorezohuni: 60 me 40% si sot java, eshte e palosur, ska sexmail qe ju shpeton

46and2

si ka mundesi, kaq te pasigurte kane qene te aftesite apo inteligjenca e saj saqe iu duhej medoemos qe t’ia thonin pyetjet perpara debatit?

Cecua

Akoma sje pergjigjur? Se ke lexuar akoma, apo akoma ste ka ardhur ndonje ide origjinale?

Cecua

Ben mire ti lexosh ato qe sjell babam. Artikulli ne fund insinuon se armet jane blere per zjgedhjet ne amerike. :smiley:

gjembi

Mos kane blere ato armet qe kishit bere gati juve para disa vjetesh? :thinking:

46and2

per cfare ta lexoj? e solle ti te permbledhur ate qe ka thene. te thashe sille te permbledhur, bere sa bere pirueta dhe e solle. rezistove sa rezistove por ne fund u bere ceco.

for everything else, te tema tjeter e ke intervisten, miresetevish ta diskutosh.

Tirona-4ever

In my communications with you and other top officials in the national security community, it has become clear that you possess explosive information about close ties and coordination between Donald Trump, his top advisors, and the Russian government – a foreign interest openly hostile to the United States, which Trump praises at every opportunity. The public has a right to know this information.

Hajria dhe mund te kete bo nei shkelje, mer po ec po e rrasim nja dy dite mrena. Po z. Trump rrezikoka gjylponen, se jena ekologjik nuk harxhojm korrent kot.

Fiqo te kom dale borgjit, digji rublat.

Fikret

Leje armikun e jashtem Niqiforo :smile: shif ket tmrenshmin si bo kerdine ndë demokrasinë tënë tuj shí si kali ndë lëmë:

Adi

Kur hajduti therret kapeni hajdutin dhe delet konformiste hane tagjine e vaktit qe ju serviret…

Cash Flowed to Clinton Foundation Amid Russian Uranium Deal

Hajries i pelqenin leket e rusit dikur…

As Secretary of State Hillary profited by arranging the sale of 20% of US Uranium to Russia and Putin…

Fikret

Xhizus ollmajti :frowning:

Tirona-4ever

Fikrenov Hatixhejeskavja, i mrencmi maksimumi osht hajdut, i jashtmi edhe kriminel. Ky ne fakt ka qene dhe ndryshimi ne thelb midis kapitalizmes e kamunizmes (tashi carizem fare).

PS. Ma bo hallall qe s’te drejtohem direkt, po o bo me spec puna, ke shkemby mesazhe do thone me zogun e rusit. E mer Fiqo, ti dikur ke qene pishtar demokracie, perfunove tu lexu artikuj te Pravdes. Po nei bluze me Che?

Tirona-4ever

Dhe nje e funit Fiqo, e di ti qe kta dabicat e Skandinavise e kishin zgjidh bukur ket punen e dhemokracise. As zgjedhje as lesh. Here pas here mretneshen e pallojshin me radhe guzhinjeri, bahcevani etj. Dhe pushteti i takote gjithmone popllit. Nuk thone kot te ftoftit te bo te mencem.

Donald_theClown

Dy kategori robsh votojne for Dump : Milioneret dhe " te tredhurit " ( TM 0-njoni-0 ) . Futi i vrap deri ne Banke dhe hudhi i sy llogarise, ta moresh vesh kujt i takon zotria jote .
By the way, Vegas odds haven’t moved much. Still HRC is at -300 . Follow the money, fuck the polls. And fuck ate qe fryhet si gjeli moj plehut.

Adi

Eh truleshet janë mësuar me idhuj ky është fakt…sikurse bustet e Harjies dhe Billit janë kthyer në vendet e kultit të injorances.
Shkerdatokracija është profesjon I lashtë në fakt dhe në këtë batak që gjendet sot SHBA ja gërmoi vetes gradualisht. Trumpi dhe Clinton janë si murtaja dhe kolera(dilemë shekspiriane)…karma is a bitch right?.. Sumlepiresat e Harjies të Bëjnë gati biletat për Kanada para se të rriten cmimet😂

Manjola_Tirana

Hurma Abedini. .si dora jone duket

Adi

Është arabe me orgjinë dhe e ka emrin Huma jo Hurma :wink:

Tirona-4ever

Z. Trump ka vendos qe Skandinavine t’ia shesi arapve. Putini s’kishte pas interes, bjonde e quna t’bukur kena vete sa t’hane qent kishte thon.

Fikret

Po mir i tha,
Abedin, mbaj shënim :stuck_out_tongue_winking_eye:

Adi

Po fitoji Hajrija, ajo i ka per zemer arapet, do fitoje ate basting me Mutti Merkel… se kush do sjelle me teper arape dhe jevgjiteri…

Ouch! nje jave para votimeve dhe sypetritet e FBI botojne online ceshtjen penale te “Korporates kriminale Clinton”……pervishni menget dhe beni gati pop-corns(Nentori qenka i mbush plot me surpriza). Fillon round two …Hajria e kruajti me gjethe fiku duke i shpalle lufte haptazi FBIse… Podesta besoj ka gjet ndonje vrime dhe eshte fshef derisa te mbarojne zgjedhjet.

The FBI has complied with a public records request for documents pertaining to the Clinton foundation – with just a week to go till election day!

gjembi

Ne fakt eshte me origjine Indjane.

Tirona-4ever

Fikrenov, di gjo ti per ket serverin? Kujdes se pergjigja mund te perdoret kunder teje a si thuhet ne kto raste.

PS. Si ishte kushti i arapit, Skandinavine e morr pa …Ballkani. Si u la do bohen sapun me ere?

46and2

nuk punon me CNN-i qe kur na hoqen donna brazilin

po me donnen c’paten? detyren po bente

46and2

nqs fiton trumpi do te ishte historike sepse do te ishte praktikisht hera e pare qe nje kandidat i trete fiton, nje kandidat qe i ka pothuajse te dy partite kunder, mediat, policine, mafine, madje edhe ate qe jep kohen te weather channel.

AL88

Trump kalon perpara ne Pensilvani dhe ne Karolinen e Veriut. Kjo sipas sondazheve, qe prape mbeten te pabesueshem. Me c’duket, Hilarin do ta marrin partizone. Sorosit do i vije infarkti.

ACDC

Trump-it I duhet te fitoje Floriden,Karolinen e Veriut dhe Ohajon qe te qendroje gjalle dhe besoj se do ti fitoje se eshte perpara ne te tre shtetet.
Nese fiton Koloradon apo New Hampshire kap 275 apo 270 vota.
Por nese fiton Pensilvanine (qe personalisht nuk besoj ta fitoje) gara ka mbaruar qe ne fillim.

ACDC

Sontazhet jane up and down dhe pa shume llogjike.
E vetmja gje qe eshte e sigurte eshte se afrikano-amerikanet nuk po dalin ne numurat qe prisnin demokratet.
Gjithashtu nje gje tjeter eshte e sigurte:ne keto momente tendenca pozitive eshte ne favor te Trump-it, por nuk dihet se sa e forte do te jete kjo.
Po ashtu Trump ka nje faktor tjeter te rendesishem ne anen e tij: Votuesit e tij qe nuk deklarohen hapur pro tij ne publik dhe keta mund te jene 3-4% jo pak per ta permbysur balancen.

Megjithate sic tha sot Mike Pence, sondazhi I vetem qe vlen eshte ai i 8 nentorit 2016.

P.S kam nje grua ne pune i kish thene te shoqit,nese voton per Trump do ti kemi punet keq😃
Mire thashe me vete,se ja njoh burrin italian me origjine,tani ja paske shtuar edhe nje vote Trump-it.

Whitesnake

Po vazhdoi Donald-i keshtu deri te djelen…jemi OK…

AL88

Klinton perpara ne Florida thote ky sondazhi yt por pak si veshtire kam pershtypjen. Megjithese une vete nuk u bsoj sondazheve. Kam qene 100% i bindur qe Britania do largohej nga BE megjithese sondazhet dhe bastet ulerinin qe e kunderta ishte e sigurte, madje gjithmone ne kryesim dhe pa medyshje. Kur u numeruan votat pastaj, taak gishtin.

ohsnap

Nate Plastic i dha Trumpi 2% shans per nominim, keshtuqe merre vesh. Sondazhet jane te manipuluar komplet, nuk ka mundesi qe para 6 dite Hillary te ishte +12 dhe sot Trumpi +1.

Adi

Zezaket s po e marrin mundimin të venë dhe votojnë për Harjien…po vazhduan kështu i ka pisk punet

Kerta e shendrrojne ish Sulen tone ne amator mer jahu…Republike bananesh litterally.megjithese kane te perbashket nje nga tentakulalt e Hidras Kriminale, Podesten

Adi
46and2

po ti shohesh sondazhet nje nga nje, pothuajse te gjitha jane 7 ose me shume dite te vjetra. ato qe jane me te fresketa me maksimumi me pak se 7 dite deri ne 3 dite perpara, ato jane barazim.

imagjino edhe ne pollet e veta iu del barazim, me duket se i mori te gjithe perpara, dhe i vetem trim ne lufte, te shohim.

Adi

Po braktiset edhe nga vete Demokratet…
Keq punet Per Hillary, Obama i ka anulluar te gjitha mitingjet apo aktivitetet per Hillary, po ashtu dhe Michelle apo Joe Biden. Kjo eshte shenje teper e keqe duke marre pasa sysh qe jemi vetem disa dite para zgjedhjeve. Emailet treguan qarte fytyren e vertete te Hajries dhe urrejtjen pathologjike qe ka per Obamen. Problemi tjeter eshte qe Obama eshte fut ne pozicjon te veshtire mes FBIse dhe tantakulave te Hidres Clinton…Emailet e fundit te Podestes tregojne qarte qe POTUS ishte ne dijenin te emaileve dhe serverit te Clinton(dhe kishte mbyll nje sy). Obames dhe Demokrateve i eshte ngjit Hajrija si ai m…i pas kepuces dhe nuk ka uje qe ta laje

gjembi

jemi OK…

Nuk thone kot qe nese teshtin Amerika, merr plevitin Evropa. Madje ju ne Danimarke jo plevit, por me duket ne koma fare! Prandaj i ndiqni me kaq interes zgjedhjet ne Amerike.

ACDC

Eshte bere CNN per Clinton si Top Media per Ramen.
Po shikoja dhe Inside politics.
Te kater anti Trump dhe pro Clinton vete pyesnin vete pergjigjeshin vete i benin qefin vetes.
Ska balance fare…TURP!

Tirona-4ever

Armiqve* te Amerikes po iu lu zari, iu duket prifti Trump.

*Po korigjoj, urrejtesve, se armiq eshte fjale e madhe, psh car Putini mund ta meritoje ate.

Alba2265

Si gjithmone na bejne me turp me kete njohurine e hollesishme te pulitikes amerikane ndersa ne nuk reciprocate dot .gjithe ajo qe dime per danimarken eshte gjuetia e padrejte e balenave ne ishujt faroe edhe kjo ne saje te erudicionit te you know who :grinning:

Whitesnake

.DOWNLOAD…kete videon para se t`a censuroje Ramazani nga kryeministria me ligjin e Majlinda Bregut. Problemi me i madh eshte se si do pozicionohet Shqiperia perballe Donaldit dhe jo e kunderta…Ndyresira qe qe shkoi ne CNN e paraqiti Shqiperine si vend islamik…na rrofshin 3000 muxhahedinet dhe minarja e pushtit Erdogan me kater minare…( As Saliu qe eshte krimineli me imadh i Shqiperise nuk do te guxonte )

46and2

po mire mor zotri kryeminister, ti mos flit sikur te ishe Tirona i PPU, se Tirona nuk i prish pune njeriu me ato qe thote…
… vari teneqete se paskan qene shume te komplikuara keto pune.

Whitesnake
Alba2265

trump nuk e solli urrejtjen .ai e gjeti ne zemrat e trute e dhjamosur nga bifteket me hormone te idioteve te bardhe.

Whitesnake

RAMAZANI …u paraqit si ISLAMIK ne Washington… fiton apo nuk fiton Donaldi…

Adi

UBS ju jep Clinton-ve $650mije per fondacjonin, $30milion ne kredi te buta dhe “$1,5milione speech” fees per HillBillet…Nderkohe qe Hajria mer avjonin direkt nga Washingtoni per ne Gjeneve per te takuar personalisht ekipin e IRS dhe ti kerkoje te mos trazojne UBS ne ceshtjen e identitetve per amerikanet nen evazjon fiskal…IRS ne perfundim del me nje liste me 4000emra nga 56000emra qe priteshin.

TironciLebetit

Bohuni gate per skandalin e rradhes seksual te Trumpit me ndonje 13 vjecare. Ne fakt gjithe burrat si Trumpi jane ne fakt.
Nderkohe edhe kur eshte barazim me Hillarin ne ndonje shtet si Florida, Trump supporters e quajne fitore. Do shohim gallate diten e neserme te zgjedhjeve.

Tirona-4ever

Meno sikur mas zgjedhjeve e nei sherri kolosal, Trumbistet te vendosin te krijojne konak me vete. Si do dukej Trump Country. Shumica white male, of certain age, goxha me shkollen e jetes, pak femra … qyqa si me thone marina ne kohe te veles. Paska per te plas *lliku roncem. Ore mos kane fillu qe tashi pergatitjet. Admina te forte paskeni qene mo me ato shenjat e zemrave, shif e shkruj, Fiqo (edhe Zeqo) ruju lale se ta paskan vone synin roncem. :stuck_out_tongue:

Shkaba

Adi

O Dylo ketu po flasim per “wikileaks”, rrjedhje dokumentesh zyrtare jo per qendrat e internetit te Zharres. FBI ka fut ne zgare Fondacjonin e Hidres ju merreni me lakrat e Maqedonise. Jeni kthy ne Ali Komiker perballe realitetit dhe malin e korrupsjonit. Skam nevoje te flas per Podesten, krahun e djathte te familjes mafjoze Clinton por cdo shqiptar e di qe “Podesta e co” ka lare sumen e krimineleve te ndryshem si puna e Berishes sone shume here, sidomos pa vrasjeve te 21 janarit.

Shkaba

Adi

Ok, te kuptova…Nuk e kam mbrojt Trumpin si burre i mire (midis tij dhe Hillary e kam shprehur eshte sikurse te zgjedhesh midis koleres me turbekulozin). Por per mendimin tim per demokracine amerikane eshte me i domosdoshem Trump per te mbyll ciklin e ketij llumi dhe bataku korruptiv. Do ta shpjegoj edhe pse: Kemi nje dinasti mafjoze/politike qe per 40 vjet ka mberrthyer SHBAte dhe po e mbyt shtetin ne cdo instance. Shteti eshte kalbezuar qe nga DOJ deri tek IRS dhe FBI. Dite pas dite po dalin aferat korruptive ku perfshijne qe nga Departamentin e Drejtesise (drejtoresha ka ndaluar disa here hetimet per fondacionin Clinton inc. …rastisht u takua dhe me Billin vetem pak dite para vendimit) Zevendes drejtori i DOJ Peter Kadzik jep te dhena te brendeshme per hetimet (akt i tille llogjikisht duhet ta pushonte nga puna dhe ndiqte penalisht). Nepotizmi dhe korrupsjoni eshte ul kembkryq dhe ka kohe qe ne kohen e kelyshit te korporatave (Obumjes) Perpara se Obumja te fitonte, ne 6 tetor 2008 Michael Froman, asjokohe drejtor ekzekutiv i Citygrup (sot minister i tregetise) i dergoi nje liste me emra Podestes. Lista permbante 99% kabinetin e ardhshem te Obumjes.

The cabinet list ended up being almost entirely on the money. It correctly identified Eric Holder for the Justice Department, Janet Napolitano for Homeland Security, Robert Gates for Defense, Rahm Emanuel for chief of staff, Peter Orszag for the Office of Management and Budget, Arne Duncan for Education, Eric Shinseki for Veterans Affairs, Kathleen Sebelius for Health and Human Services, Melody Barnes for the Domestic Policy Council, and more. For the Treasury, three possibilities were on the list: Robert Rubin, Larry Summers, and Timothy Geithner.

Dhe mbas kesaj automatikisht…

And yet Froman, an executive at Citigroup, which would ultimately become the recipient of the largest bailout from the federal government during the financial crisis, had mapped out virtually the entire Obama cabinet, a month before votes were counted.

korriku

Ore, jeni ne terezi apo cfare flisni …
E keni ndopak idene kur e mbeshtesni Trump monstren se cfare eshte ne gjendje te beje ai …

po pse trump gjete te besh eksperiment te mbyllesh ciklin korruptiv ti?
dhe ke, Ciklin korruptiv ne usa ?!!
kujdes se mos kepusni mish

E kupton cdo te thote lufte ti, apo jepi hartimeve … Lufte ore lufte, cope fare.

Adi

Ky mithologjzmi dhe propaganda se po fitoi Trup erdhi fund i botes eshte kthy ne barsalete bajate. Sikurse nuk erdhi fundi i Britanise me Brexit. Une Dinastine Clinton e shikoj si rrezikun primar te demokracise amerikane dhe dita dites perforcohen dyshimet se ai shtet po i perngjan nje Republike Bananesh. Po dalin faktet ne mes te dites qe implikojne gjithe aparaturat e shtetit vetem dhe vetem per te shfajesuar Clinton dhe per ta bere presidente. Lobiste,mafjoze,diktatore deri te establishmenti Republikan jane bashkuar per ta bere Presidente…bagetia ne anen tjeter hane tagji dhe blegerojne per te mbajtur status-quon.
Trump mund te jet idiot por ka kapur nervin kur flet per marrevshje tregetare neoliberale qe e shpartalluan punetorin amerikan. Neoliberalet e kamufluan levizjen e tyre si globalizem i cili nuk ka bere gje tjeter vetem shkaterruar industrine Amerikane. Shumica e industrie kaloi outsorcin ne vende si Kina duke evazuar taksat gjithashtu per bizneset qe kishim ne amerike. E permenda diku me lart perfshirjen direkt Clinton me UBS dhe IRS per te mos perndjekur listen me 55mije emra te cilet kishin bere evazjon fiskal dhe ju kushtuan taksapaguesve amerikane miljarda. Perfundimi ishte IRS e dogji dosjen dhe keta 55mije amerikane vazhdojne edhe sot te bejne evazjon fiskal ne kurriz te shumices. Kur Berni fliste per lidhjet e Clinton te 1% dhe dyfytersine e saj kapi nje nerv. Shumica e millienaleve e dinin qe Clinton ka pas cdo levizje qe demtonte interesin e tyre, qe nga lufta ne Irak, fracking deri ke TTP. Kot nuk mori epitetin “Queen of Corruption”. Une Clinton e shof si nje rrezik ekzisdencjal e cila ka per te hapur disa fronte lufte duke filluar nga Siria/Iraku - Iran-Ukraine deri tek Deti Kinez…qe te treja keto mund te fusin globin ne nje lufte nukleare me Rusine dhe Kinen. Trump ka folur pe nje perqasje llogjike me Rusine qe neoconet dhe trushplaret “prej propagandes se luftes se ftohte nuk e perceptojne dot”. Me Trump nuk do te kishin luftera dhe mundesi te shisnin miljarda dollare arme vendeve te lindjes se mesme dhe Pentagonit. Corporate America nuk i intereson paqja por destablizimi dhe lufta.

zeqo

U ka fut tmerrin estabilbilishmentit z Trump.:unamused:

korriku

lere se paske ne terezi per llogje, ndaj na e hape temen

interesant !!
shpresoj te te pelqeje pershtypja, megjithqe s’ishte nevoja - pohojme qe ke arritur ta krijosh qysh me nickun e rinovuar nga ai i jetes se meparshme te peshkut

Edhe njehere ta perseris:

po pse trump gjete te besh eksperiment te mbyllesh ciklin korruptiv ti

te pakten gjenit nje qe te ish ok nga mendt e kokes, kete e keni jashte cdo parametri normal

Pse nuk e pranon qe Trump ju imponua Republikaneve, te cileve ne fjale te fundit ju leverdis te marrin presidencen me cdo kosto, edhe ate te destabilizimit

Whitesnake

Kushedi sa musliman do vrasin veten ne Shqiperi po fitoi Donaldi…!!!

korriku

well, kjo pyetja jote sepse te pikturon duke u zgerdhire perballe nje skene te ngjajshme me Holokaustin

ACDC

Per ke Republikan e ke fjalen?
Per familjen Bush qe do te votoje per Clinton?
Apo per Paul Ryan,Glenn Back,Billy Krystal etj qe po bejne ceshte e mundur qe te fitoje Clinton.

Por ka nje gje te mire edhe sikur te humbe Trump.
Republikanet e thjeshte skane per tja u falur ketyre qe bene ceshte e mundur qe Gjykata Supreme te kaloje ne duart e liberaleve per 30 vjetet e ardhme.

E verteta eshte qe kushdo qe ka dy pare mend ne koke duhet te alarmohet qe Gjykata Supreme do te mbushtet me militante tip Laja si Ginsburg dhe Sotomajor.

Pergjegjesine per kete e kane edhe pleherat “republikane” qe permenda me siper, qe per karriken e tyre i kthyen shpinen elektoratit.

Me qe ra fjala sot kubanezo dhe venezuelo-amerikanet dolen hapur ne mbeshtetje te Trump.

Adi

Kur je i indoktrinuar, je i indoktrinuar…cdo kritike apo mendim i kundert te duket “si revizjonizem”. Sic e shpreha me lart qe Trump nuk eshte shkaktari por PASOJA…jo semundja por “side effects” e semundjes se e cila ka kancerizuar sistemin politik amerikan. Kemi kaluar nje nje ekstremizem totalitar “liberal” i cili ka alienizuar gjysmen e popullsise aty sa arriti qe te fuse edhe Clinton ne brazden "antiglobaliste. Dy here doli dhe premtoi se eshte kunder TTPmegjithese me perpara e quajti gold standart) problemi eshte se kredibiliteti i Clinton i pengjan atij hundes se pinokut qe vazhdonte dhe rritej duke i permtuar Xhepetos. Kushdo te fitoje humbesit ne kete rast jane elita politiko/mediatike e SHBAve te cilet jane diskredituar anembane globit. Gjitha keto skandale ne DOJ,FBI,State Department,DNC nuk kane per te ikur por do kalohen ne shoshe nga ppo keto media kanibalizuese te sistemit qe po perpiqen ta mbrojne me thonj e dhembe. Me Clinton Republikanet kane per ta kthy tabele qitjeje me Clinton Foundation dhe emailet sa nuk ka per te pare nje dite te bardhe ne Senat

Adi

Kubanezet ne fakt nuk e honepsin dot Obamen per shkak te perqasjes me Kuben. Ndersa Hillary ne fakt eshte kandidatja demokrate me e urryer ne historine e SHBAve. Po detyrohet te ftoje klloune te ndryshem ne cirk se nuk po i vete njeri neper mitingje. me sa po kuptoj ne Detroit shpresa e saj vota me ngjyre e afro-amerikaneve eshte ne rrezik, ne votesit me ngjyre mungon entuzjazmi te marrin mundimin te votojne per te. Nderkohe kjo qe doli dhe e hodhi ne gjyq per perdhunim i terhoqi akuzat

Adi

Clintonites, shifni blini biletat per Ottawa kete jave para se te rriten cmimet :joy: Brexit ju a peri pershesh turinjte shume smugface-ve “predikuese” andej nga Britania se e ka fut edhe vete “crocked” POTUS ne ethe

Tirona-4ever

Po qe se preferoni aroma me te lehta kemi Melania by morning.

korriku

Familja Bush nese voton per Clinton e ben sepse ia ka idene c’eshte presidenca dhe cfare pergatitjeje e bagazhi kerkon ajo. Per cilin te votoje Bush, per Trump? qe thote problemi i vendit jane njerezit e shkolluar? Dmth te votoje kundra vetes, thua ti…

E ke fjalen per kubanezet qe i iken regjimit, brezi i pare dmth…
Per kete jam ne dijeni. Ata jane sivellezerit tuaj qe votoni Salen me cdo kusht, per antikomunizem, dhe doemos nuk honepsin Obamen.
Por ata s’perfaqesojne Kuben e Kastros, brezat pasardhes te cuba-s

gjembi

Eshte interesant se si dikush qe ka thene qe (gjoja) do te votoje per Hillary, ben vetem komente propagandistike dhe mbeshtetese per Trump. Jo se eshte gabim te mbeshtetesh dike, por sikur s’me rri mire kur njerezit genjejne. Nuk e kuptoj cfare te shtyn te thuash qe do te votosh per Hillary.

gjembi

Mezi po pret qe te kete taco truck ne cdo cep rruge?

Tirona-4ever

Kur ti ke kete padurim, bej hesap ata qe presin parfumin me ashu Trumpi… te fresket fare akoma me avull.

Korrenti e ka thene, s’ka c’ti beje interesave ekonomike. :joy:

gjembi

Une te pyeta ty, nuk thashe qe po pres une me padurim.

Tirona-4ever

Do do te thuash qe s’ka lezet te dalesh hamese me nom. Ec mo jemi ne epoken Trumpore s’ka mo politically correct. Vec korrenti ecen me te vjetren, tamam sikur te shkonin punet vaj.

ACDC

Nuk me pelqen atmosfera parazgjedhore.
Establishmenti e tregoi veten,Jane gati te bejne cdo gje vetem qe te rrine ne pushtet,kjo vlen per te dyja partite.

Tani po marrin vesh se Mitt Romney,Paul Ryan,Glen Back,Billy Kristal etj kot bejne sikur u qan zemra per elektoratin republikan jane disa lolo pa ideale qe jane gati te shesin edhe grate e tyre vec te mbajne karriket.
Per fat te mire humb apo fiton Trump pak rendesi ka,se keta do te qerrohen njehere e pergjithmone nga PR.
Media eshte vertet e korruptuar dhe 100% e njeanshme,nuk te bie fare ne sy se ska as fair as balance ne lajme?
Sondazhet totalisht te manipuluara Trump nga -12 kalon ne nje jave ne +1 tani eshte -2 ne mos gaboj???!!!
Nese keto te duken normale per nje vend demokratik ok kot qe vazhdojme diskutojme.
Une nuk jam dele, ndoshta ti ke qef qe te jesh i tille.

InkuizitoriMoth

ohsnap

E fundit per tonight. Merreni me mend dokumente sekrete te Amerikes perfundojne ne laptopin e nje pedofili te dokumentuar. Hillary is so unfit to be president.

gjembi

Ti po harron me ose pa qellim se ishte pikerisht mbulimi i tepert i medias qe e beri popullor Trumpin. Ishte media qe, ndoshta e mahnitur nga xhevahiret qe nxirrte Trump nga goja qysh ne fillim, e mbuloi me shume se te tjeret. Po harron qe vete Trump ka thene disa here sa pak po shpenzon ne reklama sepse s’ka nevoje: ai eshte ne media me shume se te tjeret pa qene nevoja per reklama.

Sondazhet totalisht te manipuluara Trump nga -12 kalon ne nje jave ne +1 tani eshte -2 ne mos gaboj???!!!

Ku eshte cudia se sondazhet ndryshojne? Kur del nje “skandal” i ri, opinioni i sondazheve ndryshon. Kur doli lajmi i “grab them by the…” Trump ra shume ne sondazhe. Kur doli Comey me lajmin e ri per email, ra Hillary.

ACDC

Ore vertet mendon qe media nuk po ben propogande anti Trump dhe e ka humbur balanced fare?
Shiko Inside Politics ne CNN,5 vete kunder Trump dhe eshte bere monolog.
Apo Anderson Cooper fton 2 pro Trump dhe 6 te tjeret jane anti-Trump.
Nejse vazhdo te besosh ato qe shkruan.
Ne fund te fundit ne internet mundesia per ti kthyer tjetrit mendjen eshte 0% sado fakte te paraqesesh.

gjembi

E kam vene re.

Adi

@gjembi puna është se Medias I ra ajo gjethja e fikut qe I kishte mbetur me skandalin e dyfishtë CNN&DNC.Debatet e Clinton me Sanders dhe se fundmi Trump të manipuluara në favor të Clinton.Në shumë raste pyetjet kaluan nga stafi ekzekutiv CNN në duart e Clinton disa ditë përpara debateve duke ju lënë kohë të para-përgatitej…rigging par excellence. Paturpësisht personi që bëri manipulimet, Donna Brazile sot është ende drejtuesja e DNC. Waserman dha doreheqje turperish po per favore ndaj Clinton dhe sulmet ndaj Sanders…Nuk eshte rastesi qe dy drejtuesit e fundit të DNC caught red handed duke manipuluar gjithë sistemin dhe mediat në favor të Clinton. Para dy ditësh dolën leaks që edhe debati I NBC “was rigged”…ne këtë të fundit Clinton jo vetëm që I kishte mare gjithë pyetjet por kishte ndikuar në redaktimin e tyre duke hequr nga lista ato me spec.

Tirona-4ever

Shume e vertete qe media genjen. Psh mrome z. Trump e kishte kap plumin me dore, e kishte fut me qetsi ne xhep dhe kishte thon se do ta rute me krujt dhomet. Medja hic, bile as korrenti hic. Shpresa per te verteten metet Russian tv.

zeqo

Si ka mbet asnje shprese estabilishmentit vetem ta eliminojne fizikisht z Trump.

Tirona-4ever

Eshte si Akili ai o Zeqo, po piken e dobet thone nuk e ka ne themer po diku tjater … por eshte sekret, Plasi stablishmenti ta zbulonje, po hic. Fiqo (vec Putin) e di po s’e thote.

Alba2265

Let’s get it done and over with.kjo eshte fushata presidenciale me e palyre qe me kane zene site.republikanet partia e burrave 400 derhem si Lincoln,Tedi Roosevelt,Eisenhower,Reagan nxjerr per kanidat nje clown.partia e FDR ,harry Truman ,JFK nxjerr plaken e Billie e cila pavaresisht se eshte grua mjaft e mencme dhe e kualifikuar ka harritur gjithshka qe mund te harrihet ne politike dhe eshte koha per nje fitire te fresket si ishte Obama 8 vjet me pare .

ACDC

Ato qe shkruan ti I perkasin se kaluares.
Sot kandidatet i zgjedh Sorrosi kush eshte I zgjedhuri i tij paraqitet ne media si engjell.

Psh ne e dime te gjithe qe Mitt Romney ishte kandidat I zoti me rekord te shkelqyer si guvernator i MA,por nga qe nuk ishte I perkedheluri i Sorrosit,ju mor ajo fraza e famshme “47%” dhe pasi ja nxorren nga konteksti,e fundosen trimat e mediave.

Sot kemi nje kandidate qe eshte nen 2 hetime te FBI-se dhe mund te shkarkohet me vone nese gjendet fajtore.Amerikanet e zakonshem kane bere shume me pak se zonja Clinton dhe kane perfunduar ne burg me kushtin qe pas burgut te mos punojne asnje dite ne shtet.Ajo do te behet presidente e ketij shteti…

Por sipas medias me e rendesishme eshte nje bisede intime e kandidatit Trump,qe eshte bere ketu e 11 vjet te shkuara.

Ndersa me Romnin trimat e medias e paten fare te lehte ta shtypnin,ndonese ishte i kualifikuar dhe i zoti,me zotin Trump po e shohim vete qe e kane me te veshtire.
Keshtu qe kane kohe qe nxjerrin sondazhe te manipuluara apo dalin hapur dhe kthejne forumet ne monologje kunder Trump-it.
A do ta perballoje Trump-i establishmentin e Washingtonit/Hollywood?
Te shohim te marten, por sma merr mendja qe eshte Supermen, ndonese ben nga 3-4 mitingje ne dite me dhjetra mijera simpatizante.
Kandidatja Clinton mezi mbush nje palester gjimnazi.

Por gjeja me negative nga presidenca Clinton do te jete mbushja e Gjykates Supreme me gjykates militante te majte si Ginsburg dhe Sotomajor.
Por per kete republikanet dhe establishmenti I tyre,duhet te fajesojne vetem veten e tyre,pasi per interesat e karrikeve te tyre tradhetuan elektoratin.

InkuizitoriMoth

InkuizitoriMoth

InkuizitoriMoth

zeqo

Edhe dy dit e mbaron ky muhabet, z Trump president, hajria burg.

zeqo

O Tori, i modh je.

ACDC

gjembi

Nuk me pelqen. Karikaturisti duhet ta kishte veshur Trump si Captain America.

46and2

e si te mos kete sukses aman:
rilindje ai, great again ky
dorezo bllokun ai, dorezo emailat ky
hap kutite ai, hap kutite dhe ky

Tirona-4ever

Horrorr fare. Mendo cfare do t’i ndodhe z. Trump pas pak. Do shpresoja te ikte me vrap, po e para eshte trim e dyta Hajria duket shume e vendosur ne leve. Sorry z. Trump. Mendoj qe do preferoje ta shtypi ajo rrota e pares.

Alba2265

per ty kam shume respect ACDC pavaresisht se nuk I ndaj shume nga pikepamjet e tua.Une psh clintonet I kam shume xhan jo vetem per ate qe kane bere per shqiptaret por per ate qe kane bere per mua ketu ne shba.children’s health act I kaluar ne kohe te clintonit si president dhe Hillary si first lady me ka lejuar mua qe per $100 ne vit te siguroja femijet e mi per nje kohe te gjate .Po te ndiqej pulitika republikane do te me duhej rreth $130 ne jave shumezoje per 52 jave e ben arithmetiken vete.demokratet I heqin paret nga buxheti I ushtrise e ndihmojne qytetaret , republikanet I heqin nga goja e qytetareve e I bejne parate bumje e tope te pasurojne kompleksin industrial ushtarak.per mua eshte me mire qe qeveria ti shpenzoje paret ne shendetin e kalamaqerve se sa ti shpenzoje te paguaje $5000 ne muaj qirane e shtepise se nje majori ushtrie qe shullehet ne plazh ne Okinawa ku nuk eshte hedhur asnje difek qe prej bumjes atomike 70 vjet me pare.

ACDC

Njerezit nuk e kane gojen vetem per te ngrene o Alba.
Nejse ta gezoni presidenten dhe Gjykaten Supreme per nja 30 vjet ne doren e militanteve fanatike te majta si Ginsberg dhe Sotomajor.
Harrova te shtoj se per zv presidente do te kemi ate Huma Abedinin.
Pastaj nga sa shikoj une ne fushaten parazgjedhore Trump eshte me anti-lufte se Clinton,apo e kam gabim?
Ti edhe te gjithe njerezit e mencur e dine se ne momentin qe ai majori iken nga Okinava atje plas lufta.
Njesoj sic te gjithe e dime qe paqen ne Ballkan e mban ajo baza amerikane ne Kosove.
Flasim pas nja 2 vjetesh…

InkuizitoriMoth

Dakord qe Klintonet kane bere shume per shqiptaret, po per spijunet e serbit, qe jane maxhorance, çfare kane bere?

Shkaba

ACDC

FBI ju desh 1 vit qe me maksimumin e resurseve te saj te mund te kontrollonte 33 mije emaile.
Nderkohe per 7 dite arrite te kontrollonin duke nxjere dhe konkluzione per 650 mije emaile.
Trump por dhe shume te tjere kane te drejte kur thone “System is rigged”.

Adi

Sistemi i përngjan me zgjedhjet e Berishës në 95

Vlonjat

Shqipe te USA votoni Clinton pa medyshje. E njeh Shqiperine me mire se Trumpi, ka ardhur ne Shqiperi dhe ka fol ne parlament duke thene se “kemi qene me ju ne 100 vitet e shkuara dhe do jemi me ju edhe ne 100 vitet e ardhshme”, si ajo dhe Billi jane shume here me afer shqiptareve dhe kane lidhje me shume shqiptare. Ku ka me mire se nje President i USA qe ka qene dhe eshte pro shqiptar dhe si familje ka bere me shume se cdo president apo familje presidenti ne historine e USA. Uroj qe te fitoj Clinton.

Tirona-4ever

Ty gabimisht ta kon vu korrenti, se s’te thith rreleja fare. Ato mejlat s’i lexo robi po kompjuteri. Dhe efbiaja s’kishte pune te nihej as heren e pare as heren e dyte, te marote investigimin e ne dac ta rraste merena Hajrien simas perfundimit. Hajria mund te jete antipatike, dhe jo kandidatja e duhur se eshte ezauru, po gabimin me serverin e kane bo dhe paraardhesit e saj bile dhe mo te medhenj. Kurse z. Trump ftoi, ju lut hackerave rus te gerrmojne neper sekretet e amerikes. Ka te drejte z. Trump kur thote osht 10 sistemi, se ca dekada perpara do hate karriken me bateri per veprimptari antiamerikane. Nejse ti vazhdo hudhi rigon sistemit, bashke me z. Trump, dhe kolopucet e Putinit, dhe voto per … Hajrien.

Kthupi

Nuk jane dhe aq afer jo. Atij I duhet te fitoje te gjitha shtetet qe jane ne medyshje, asaj I duhet te fitoje vetem nje. Nevaden s’e merr ai, as Pensilvanine. Ne Florida Hillari po i kap portorikanet qe ne aeroport dhe I regjistron per te votuar dhe po vijne shume prej tyre. Une kuriozitetin e kam me shume per Miciganin dhe Minesoten. Micigani ka komunitetin mysliman me te madh ne Amerike, ndersa Minesota ka 30 vjet qe po voton demokratet dhe papunesine e ka 3.7%, e rrogen minimale $15. Plus qe ka komunitetin me te madh somalez, keshtu qe fjalimet per myslimane e per ekonomine qe po shkon per lesh nuk pijne uje. Shkon Trampi dje beri miting ne aeroport e thote qe kishte fituar “the high school mock vote in Minnesota” medemek nje vrime ne uje. Si perfundim Karolinen e Veriut mund te fitoje vetem dhe Nju Hempsher.
Tani gjithe lufta po behet per Senatin, te sigurojne 51 senatore qe te mund te kene nje fare ekuilibri.

ACDC

I njejti sistem nxorri nje politikan te suksesshem dhe te pakorruptuar si Mitt Romney,si te papershtatshem ne 2012.

U kryqezua se ishte pasanik,ju nxorr nga konteksti “47%” dhe i ku per lesh.
I njejti sistem glorifikon nje plakushe te korruptuar dhe ne i nxjerr si shpetimtare.

Trump mund te jete I hurit dhe i litarit por askush nuk mund te thote qe problemet qe ngre ai nuk qendrojne… dhe problemet nuk I krijoi Trump por politikanet majtas e djathtas.
Trump pasneser do te vazhdoje te jete CEO me rroge te majme dhe me mijera punetore qe punojne ne kompanite e tij.
Por problemet do te mbeten…inner city’s psh do te vazhdojne te kene rekord ne krime dhe shkollim skandaloze dhe Jay-Z dhe Beyoncé do te vene 1 billion tjeter ne llogarine e tyre bankare ne 4 vjetet e ardhme.

Kthupi

Problemi me Trampin eshte ne faktin qe problemet qe ngre vertet mund te qendrojne, por mesazhi qe dergon ai nuk qendron. P.sh. nuk mund te luftosh emigracionin e paligjshem duke ngritur nje mur. Kjo mund te jete zgjidhje e pershtatshme n.q.se une e ti jemi duke pire ne nje lokal e fillojme flasim per emigracionin, por jo kur behet fjala per te zbatuar nje projekt te mirefillte. E dyta sepse ai si shites i mire qe eshte asnjehere nuk tregon planin qe ka per ta bere dicka, thote qe do ta beje por asnjehere nuk e kam degjuar te thote “ja, ky eshte plani”, vetem thote qe plani I tij eshte me I miri dhe cdo gje qe prek ai kthehet ne flori gje qe nuk eshte e vertete. Dhe e treta qe eshte me kryesorja, ai s’mund te beje asgje pa miratim nga kongresi dhe senati dhe nje person I tille qe nuk gezon mbeshtetje as te republikanet as te demokratet s’ka per te arritur asgje. Obamen e bllokuan republikanet vetem ngaqe eshte zezak dhe s’po ben dot asgje 2 vitet e fundit vecse te leshoje urdhera ekzekutive. Sado antipatike te jete Hillari, te duhet ne ate rol nje person qe di te bashkepunoje me te dyja krahet per te arritur dicka dhe duke qene pjese e establishmentit ajo e ben kete gje. Fuqine e vertete nuk e ka Presidenti ne Amerike, e ka Kongresi dhe Senati. Fuqia e vertete e Presidentit eshte aftesia per te negociuar. Une besoj qe kur ta shohim historine pas 4 apo edhe 8 vjeteve, presidenca e saj do paraqitet si shume e suksesshme, ndoshta jo pa skandale, por pergjithesisht e suksesshme.

Tirona-4ever

Ore robo, je i zoti ta mbash focusin e muhabetit per nje minut a jo? Dmth ti thu qe s’paska faj stablishmenti se ja paska qit dhe te mire si Mitti. Po atehere c’keni qe bashke z. Trump po e shani stablishmen qe prej Reganit? Pa permen qe ky kopil stablishmenti ju pruni gjithe shqipot qe jeni ktu, apo je i kohes se diversanteve ti?

Trumpin s’po e kryqezo njeri se eshte pasanik, po se eshte i hurit e litarit, dhe komplet i papershtatshem per president. Dhe prap s’po thote njeri qe i ka kriju ai problemet e amerikes, po kjo s’do te thote qe eshte zgjidhja. Kapish? Hic e?

Parajsa dhe kamunizma jane pa probleme. Do do presesh dhe pak.

ACDC

Faleminderit qe po me kercenon.
Hajde diten e mire se nuk ja vlen te diskutosh me dele.

Tirona-4ever

Ku e shef kercenimin, mer bari dhensh? Shnet dhe ty.

ACDC

Nuk mund te jesh ne listen e votimeve nese nuk jeton per nje fare kohe ne nje shtet dhe kjo vlen edhe per portorikanet,ndryshe Trump-i do ti duhet te marre njerez nga Mississippi dhe to coje ne Florida…

Listat e votimeve jane mbyllur dhe sot edhe CNN e nxjerr Floriden 45-45%.

Sa per Michiganin dhe Pensilvanine jam dakort me ty,nuk e merr Trump.
Rruga e vetme e Trumpit per 270 eshte te fitoje ne Florida,Karolinen e Veriut,New hampshire dhe 1 delegat nga Maine.
E veshtire,shume e veshtire ndoshta vetem 30% shanse per tu arritur.

Kthupi

Per Floriden nuk po them ata qe po vijne fresh off the boat. E kisha fjalen per keta qe vizitojne para-prapa. Ke mbi 1 million portorikane ne Florida, jane rritur 110% qe nga viti 2000. Jane afro 91% demokrate. As Floriden s’e merr Trampi.
Per keto sondazhet une s’i ndjek se jane BS te gjitha. Thote 45-45 po within ± 4% margin of error qe domethene +4 nga njera ane -4 nga ana tjeter, del me 8% diference. Amerikanet e kane nje cike qejf t’i ekzagjerojne gjerat dhe ta bejne qimen tra qe te kene se cfare te thone edhe per 2 dite, por une nuk besoj qe eshte aq ngushte. Hillari do marri diku te 285+ dhe senatin e marrin prape demokratet, Po pati presidence te suksesshme keto 2 vite ajo, marrin edhe kongresin pas 2 vjetesh ata dhe pastaj te puth lala ne 2 faqet. Pas 8 vjetesh zbret Hillari nga kali.

Tirona-4ever

Gjithmone sondazhet diten e fundit i cojne 50/50. I duhet icik drama Tivive, do shitet reklama bejbi, do thoshte z. Trump.

Br3dharaku

jo mo vlla, e tha dhe presidenti i zi: ktij nuk i beson dot nji llogari tweeteri, jo mo t’i besosh pushtetin dhe celsat e atyre cantave te zeza (si te baba Takut)

ACDC

Sondazhet gjithmone ngushtohen ne fund pasi njerezit rreshtohen me partine.
Problemi eshte kush con njerezit te hedhin voten.
Clintoni ka strukturen partiake perfekte,Trump-i ka entuziazmin e mbeshtetesve.
Te shohim kush do te jete me efikase.

Sa per Senatin do te varet nga gara e Senatit ne New Hampshire ku kandidatja Republikane eshte 6-7% para.
Me kete Senati mbetet 51-49 per republikanet.

STALKER

60 me 40% ju thom prej muajsh.

60% e 538 = 322 electors per Hillarine. Te pakten !

46and2

WOW cfare kenaqesie qe do humbi zgjedhjet shtresa e mesme e punetorise dhe biznesmeneve amerikane dhe do fitoje shtresa e portorikaneve qe shkojne e vijne sa per te votuar. Oh lum si ne qe punojme!

ACDC

Me vjen mire qe zgjedhjet amerikane,ndiqen me interes nga e gjithe bota.
Kjo tregon se SHBA eshte akoma shteti me I rendesishem ne bote.

Shkaba

ACDC

Ne fakt ata emigrantet e ardhur para 200 vjeteve,jo vune kufirin jo vetem lekurekuqve,por po komandojne gjithe pjesen tjeter te botes.
Mundohu ta kuptosh kete,se po te ishte Xhon Belushi ne Shqiperi do te punonte ne kooperative dhe te djelave do te shiste dru ne Korce.
Po keshtu mund te them edhe per Nikolla Teslen.
Nuk mund te cash ne vende anadollake dhe orientale,prandaj keta suksesin e gjeten ne SHBA.

Shkaba

ACDC

Ajo qe po te them eshte se nese babai I Belushit do te qendronte ne Shqiperi,Xhoni dhe Jamesi do te punonin ne kooperativen e tipit te larte Qyteze dhe te djelave do te shisnin dru ne Korce,jo me te jetonin ne Hollivud sic arriten.

PO keshtu edhe pronari I Google qe eshte emigrant safi,po te jetonte ne Rusi do te ishte ndonje aparatcik ne ndonje komune te humbur.
Europa dhe pjesa tjeter e botes do te duan shekuj te arrijne SHBA,persa I perket mundesive per sukses.

gjembi

Ne fakt ata emigrantet e ardhur para 200 vjeteve,jo vune kufirin jo vetem lekurekuqve

Can you be any more racist? Se te zinjte dhe femrat e dime qe s’i honeps dot.

ACDC

Mos I nxirr fjalet nga konteksti.

Alba2265

Lekurekuqte Kane e pakta nja 10-15 mije vjet ne keto troje.zezaket e kane lagur kete toke me djerse gjak e lote per tash 400-500 vjet.meksikani ne Texas apo California eshte si shqiptari ne cameri.shqipot e sapo xbritur nga varka ankohen se na qelben mexicanet shba apo se po mbajne me buke zezaket .

Alba2265

Shqiperia sipas rradakes tende eshte bere vend I paster e I pasur meqe I ka ikur gjysma e popullsise ne kurbet.

Adi

Libtarded me neoconet jane kap me dhembe dhe me thonj pas HillBillary…cfare ironie

AL88

Nuk ia nxe koka qe “me te barabarte mes te barabarteve” jane ata qe ferkojne duart ne Wall Street e qe financojne fushaten e Hilarit. Ke pastaj delirante me lart qe pershkruajne fuqine e majte ne amerike, madje e quajne fuqi mediatike. A thua se nuk kane pronare ato mediat “majtiste”.

AL88

Si duket kisha parë sondazhet që kishin patur fat, sepse rezultatet dolën pikërisht siç i parashikonin.

Shkaba