Historia me avionë
çdo lloj firme fluturimi, qe ka pas te beje me Albanien, ka dale me fitim, sepse gjithnje e çdo vit, turistet, emigrantet, jane shtuar dhe kane levizur me shpesh.
keshtu qe dhe kjo firme do kete fitime, kuptohet duke operuar me qytetet apo vendet ku ka me shume shqiptare, si Italia, greqia, gjermania, belgjika, hollanda, suedia, anglia, etj;
mjafton qe fluturimet nga keto vende ti kryeje per fund-jave, si te premten, te shtunen e te djelen.
si fillim i vendos, 1 here ne jave, pastaj duke pare e duke bere.

I nderuar Pjer, po gjate javes cfare te bejne personeli (nga pilotet deri tek mekaniket)? Apo te punojne gjate javes te Gabi dhe ne fundjave fluturime?
Kompanite ajrore falimentojne ne pergjithesi .
e nderuar, ti ke dhe eksperienc perendimore, ketu kur punojne per fund jave, nga 12 ore, iu quhet 16 ore dhe Z4 ore, dhe keshtu qe, gjith javen rrijne ne shtepi.
Le ta vendosi Air Albania psh, ne sitin e saj, per dhjetor e tutje, çdo te shtune, Belgjike-Tirane, bileten jo me shume se 140-150 euro vajtje-ardhje, dhe do e shofesh se si do mbushet avioni.
Nuk eshte e thene te operoje me aeroportin e Brukselit (Zaventem) qe i ka tarifat e shtrenjta, mund te operoje me aeroportin e Ostendes ose te Sharleroit, qe i kane tarifat me te lira.
Tamam siç operojne kompanite e lira si Rainer, wizeir, etj.
Prandaj iku Swissair?
Ato qe jane pjeserisht shteterore tip Olympic apo Alitalia falimentojne. Privati vetem majmet, M&A shikon kudo ne kete industri. Ishalla e punojne me mend ne koke.
Ky artikulli cik si lemsh. Kapitali i kompanise dhe shpenzimet operative jane 2 gjera te ndryshme. Kjo MDN-ja s’e ka te gjate, eshte futur sa per te ngrohur vendin e dikujt tjeter. Pas ndonje viti a dy do duken bathet se kush eshte vertet ortaku me 41%
nga iku, dhe kur iku
duket ashiqari që gazetarin e birn-it serb e shqetëson emri dhe flamuri! të shohë njëherë air serbia-n e pastaj ti kthehet albanias. këta i zë alergjia sapo shikojnë që shqiptarët mund të ngrenë kokën dhe për pasojë dinjitetin. i duan të gjithë alba:grinning: po edhe nqs ka probleme kjo shoqëri fluturimesh, çfarë? ta mbyllim që të fluturojnë me air-serbia ?? unë mendoj që atë gjasme privatin vlonjat që kanë futur turqit tja marrë shteti pjesën derisa të fuqizohet air albania. ka goxha klientelë shqiptare që do të parapëlqeje air-albania-n nqs përpiqen seriozisht.
Swissair nuk operon me ne Shqiperi me sa di une.
Swissair nuk operon me asgjekundi. Ka kohe qe ka falimentu. Ska lidhje me shqiperine fare.
po pritsha pergjigjen tate, per te pare se sa ne brendesi te çeshtjes ishe, dhe e pashe qe ishe jashte orbite.
nje fare pergjigje ta dha neuer , dhe per te mesuar se pse swisair falimentoi, meso se pse sabenaair belge falimentoi, firme qe falimentoi para swisair-it
Ty duhet te t’i shpjegosh te gjitha si ne klase te trete. Qe ta sqaroj pyetjen time me lart se ka lidhje me komentin tend per fitimprurjen: E di qe ka falimentuar krejt, po shiko nje cike kur i nderpreu fluturimet ne Tirane dhe kur falimentoi krejt e pastaj fol. Fluturimet ne Tirane nuk ishin fitimprurese, perndryshe nuk do iknin nga te parat. Edhe mos kalo dege me dege qe te tregosh sa shume di, s’me rruhet shume per sabennair, po flisnim per fitimprurjen e linjave me Shqiperine.
Nejse, cfare menuje kane keto fluturimet? Turke apo shqiptare?
Cfare ndryshimi ka?
Nese Swiss air nuk nxirrte fitim si do nxjerre kjo kompani me kapital sa per Te blere nje airplane Te mesem?eshte si nje furgon Te konkurroje me nje flote autobuzesh .
Pjer me ke vjedh temen, jom un i pari qe kom shkrujte per elementin ajer. He se i njof un shqptaret çer hajdutesh jane. Pranej iku Swiss air.
Pjer te kam derguar nje email. E ke lexuar?
Te shkrimi jot a flitet per temperaturen dhe permbajtjen e ajrit? Ajri ajri! воздух воздух!
jo Tani, çfar emaili, ma dergo perseri tani ta shoh.
fitim-prurjet e zwiseirit dhe te kompanive te tjera ne lidhje me shqiperine, ne ate kohe ishin jo te kendeshme, arsyet i ke tek VQ,
tani po jane te majme, sepse çdo vit e me teper, jane shtuar turistet dhe emigrantet qe levizin, pa harruar edhe familjet e miqte e tyre qe levizin lirshem nga marrveshja MSA.
dhe mos harro, se edhe keto shtesa levizjesh, volum e fitim, jane parashkruar para shume vitesh, i ke tek VQ.
ahahaha ti je i modh Pjer, mo i moth se un, e ke te zbulut çfar mçefin te tjere autore libri, besimin absolut qe vepra e tyre do jete shpetimtare per boten.
Ai nuk eshte thjesht besim i verber, eshte e vertetuar tashme. Do vije dita qe per ceshtje ekonomike dhe te disidences njerezimi nuk do t’i referohet me asnje publikimi tjeter, vec VQ-se.

Ta ridergova.

Te erdhi e-maili?
S’ju punon mesazhi privat juve a si?
Pyetja mund te behet me shkurt:
S’ju punon juve a si?
Spo me thua, a te erdhi e-maili apo jjo?
Kushedi e thote, kushedi nuk e thote. Po pse nuk e thote? Po pse nuk u dashka thene? Ose pse u dashka thene? Ka shume mistere te pazgjidhura kjo pune. Pa tjeter duhet te kete nje arsye pse thote ose makar nuk e thote. Por hajde gjeje arsyen po qe i zoti. Le qe edhe po e gjete çar fitove? Me arsye apo pa arsye ka rendesi qe ai nuk e thote ose nuk e thote. Dy mundesi jane: o e thote, o nuk e thote. Ne fund te fundit eshte si te luash kok a pil. Po ra koke, atehere e thote, po ra pil, atehere nuk e thote. Ose e kunderta: po ra koke, atehere nuk e thote, po ra pil, atehere e thote.
Sidoqofte bllokmenet e kane akoma pushtetin ne dore.

çfar emaili Tani, ketu tek posta e Peshkut apo emaili (posta elektronike).
Po se di ca adrese ke. Une te kam shkruar nga emaili im. Aty ku kemi komuniku dhe here tjeter. Se di pse ste vijne
ne kemi komunikuar ketu Tani, nga posta e Peshkut dhe jo jo emaili. Ne email (hotmail) nuk me ke shkruar.
Po si eshte e mundur qe te komunikosh nga posta emailt e te mos pergjigjesht nga posta e Peshkut? Neqoftese do te pergjigjesh nga posta e Peshkut, s’ka perse te mos pergjigjesh nga posta e emalit, se atehere ç’kuptim ka pergjigja qofte edhe nga post telegrafi?! Se hajde gjeje pastaj ne kete rremuje se nga mund te jete bere pergjigja, nga posta e Peshkut, Emailit, apo telegrafit!? E pastaj kush te garanton se mund te jete edhe ndonje poste tjeter nga ku mund te kete ardhur pergjigja? Bile jo vetem pergjigja, por edhe pyetja, sapse zakonisht pyetja behet nga nje poste, pergjigja jipet nga nje poste tjeter.
-Puna mare o Reme! - pyetet nga posta e emailit.
-Ja po mbjell ca qepe! - pergjigjet nga posta e Peshkut.
Une te kam shkruar nga ketu po pergjigjia jote me vinte dhe ne adresen time ne yahoo qe kam. Nese do ta jap adresen.
Ja e shef Pjer qe ka edhe nje poste tjeter, eshte posta hohoho! Nga zhurma duket te jete posta e Babo Natales.
aaa
po çdo antari i vjen pergjigjia ne email, sepse keshtu e ka programuar Penari nga 2017 e kendej Peshkun. Emaili im, ndodhet edhe ne librin tim te dyte; Te dites, qe jeton vendi im, qe u botua tani e qe del ne nendor ne Panairin e Librit.
Sidoqofte Trump e ka dhi muhabetin fare! Jo se eshte me i mire Sorros Klintoni, po qe Trump e ka dhi, e ka dhi!
Ato qe te shkruaj nga e-maili i shkokan dikujt tjeter, penar quhet. Lene fare kte muhabet. Te uroj tia kalosh mire.

jo-jo Tani, joo, nuk i shkon askujt, perveç atij qe i drejtohesh,
Kam pershtypjen qe duhet te shkembeni fillimisht adresat, qe t’i shkruani njeri-tjetrit me e-mail.
natyrisht square, por kam pershtypjen se tani , do t’jete amator ne kompjuter si puna ime,
Jo mer pjer sjam amator fare, por mua me erdhi pergjigjia ne adresen e e-mailit nga ky burri , e me tha qe ato qe i shkruan pjerit nga e-maili me vijne mua. Penar e kishte emrin se mbaj mend me gjate se ja fshiva emailin qe me dergoi. Po u bo terkuze ky muhabet. Ne fillim e mban mend kemi fole me ane te e-mailit dhe ka qene cdo gje ne rregull.
Ja kjo qe te shkruaj une ketu, te vjen dhe ke adresa jote e e-mailit? Po qe se po me shkruaj nga aty me Replay.
Gjithsesi Pjeri nuk eshte aq kompjuterist-amator sa c’e jep veten. Po te kishte dashur te fillonte bisede do ta kishte bere me kohe e me vite. Eshte si tip mendjemadhi.
Te falenderoj. Por mund te me tregosh hapat pr ta mbyll llogarine ketu?
Ju edhe kur doni te vrisni veten e beni gjith zhurme e per tu duk, y shifni mer jau çer po ndodh ktuna, njoni do me myll llogarine.
Neqoftese nuk do me diskutu me, mos diskuto me e mbaroi puna, llogaria eshte e mbyllur vetiu, e ke mbyllur.
e mbasi vdes, jep proven qe ngjallesh se vdekuri ne bordello. Eros-thanatos.
Praktikisht mbyllja e llogarise nuk eshte e mundur pasi perdoruesi krijon nje sasi te caktuar postimesh. Gjithsesi do e gjejme ndonje zgjidhje.
Tano, tek Penari mund te dalin gjithshka, pasi ai eshte truri i kesaj faqeje.
Pjer, Penari eshte truri i kesaj faqeje, kurse ti je lezeti i kesaj faqeje.
Ndersa ti je zhallga.
Çke qe te kruhet shkabe? A mos valle nuk te mjafton melhemi qe ta lyejne Arbani, Alba, Gjembi e te tjere mergimtare?