Diskutime te Lira - Tetor 2019

635 postime 13121 shikime 4 tetor 2019 në 11:07 e paradites
gjembi

Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.

gjembi

Kur partizanet merren me konkurse shikimesh.

dafne

pak ndihme , do ju isha mirenjohese …!
cfare sinonimizon loti per femrat ne Shqiperi ? Nese nje femer e rritur dhe edukuar ne Shqiperi qane per cdo ekcese sado te vogel duke e spjeguar , cfare nenkupton kjo ? pasoja terrori , frige e dhune , shfajsim pafajsie apo aktrim dhe shprehi nga dalja e situates ?
jam duke u ballafaqur me kete situate kohen e fundit sa qe perveq absurditetit qe nuk e kuptoj si nje e rritur qane me krijon acarim .prandaj kerkoj ndihmen e juve vllezerve nga shqiperia meme …

InkuizitoriMoth

eshte pune hidraulike, kjo femra ka lengje me tepri, dhe i nxjerr nga syte.

dafne

inkuzicion , une nuk po bej hajgare . hiq valla , po mundohem te mesoj zanafillen e nje problemi qe te di si ti qasem … e me mire se ketu tek ju nuk mund te mesoj prandaj ketu e shkrova jo andej nga une.

InkuizitoriMoth

ky problem ka kontest, pra duhet me njof kontestin per ta zgjidh, gje qe asnje tjeter nuk mund ta beje perveç teje (ose ndonje tjeter afer teje).

Si mund te zgjidhet duke dijte se perse qajne femrat ne Shqiperi? Po ne Mal te Zi pse qajne? Po ne Amerike? Apo ne Amerike nuk qajne se eshte si shpirt?

Pse femrat shqiptare bejne pyetje pa kuptim ne blog?

dafne

sepse ajo eshte rritur dhe formuar 40 vjete ne Shqiperi , as ne Mal te Zi e as ne Amerike . Me intereson te dij , cilat jane te drejtat e femres shqiptare ne Shqiperi dhe sa ze vend fjala e saj ne familje rreth apo shoqeri …
nese vonohet 5 min , qane , a me ke larguar nga puna .
nese i jep pushim me arsy , prap kur lajmerohet vjen duke qare , a me pranon ? (kjo fjal me cmend )
nese ka ndodhur afer nje ekcesi qe ti e dine qe ajo se ka bere , vjen duke qare une kalova andej vetem
kur i thua , vetem femite e vegjel nga friga e ndeshkimit qajne , nuk e kuptoj pse duhet ti te qashe ajo prap qane dhe nuk pergjigjet .
E keqja e gjithe kesaj eshte qe perveq se me sekletos situate qe ajo me krijon ,me ore te tera sjellja e saj ndikon ne emocionin tim

InkuizitoriMoth

un nuk te ndihmoj dot, nuk kam eksperience me femra qe qajne. Kushedi te ndihmon ndonje tjeter ne blog qe lexon libra per te drejtat e gruas ne Shqiperi.

dafne

mundesh mundesh pasi vet morre iniciative . per shembull , ne familje ,rreth , lagje ka dhe ke pare motra grua , femer , sa u ndi zeri i saj ne ate rreth ? A ndeshkohet nese gabon ? A rrahet …? etjera …A konsiderohet e barabarte , ?
kjo protogonistja ime eshte nje nene familjare qe duket ka raporte shume te mira me bashkshortin shifet tip i qete dhe i urte , eshte nene e shembullore duket , por vrehet qe ka trauma ? ndryshe nuk di si te spjegoj frigen e saj … … mos e publiko , me krijon pershtypjen forma si rrine mos po mendon qe une do e rrafi ??? Sot e pate ultimatum , Nese dhe nje here do qash me duhet te largoj nga puna . E di qe e ka te pamundur te permbaj vehten , por dhe une ndodhem ne situate te palakmuar …nuk di si te veproj … e mendoj qe jam shume paqesore

kapo

eh mer fuksa ,ja ku erdh ene dita juj me kriju soqatat e GBV

InkuizitoriMoth

dafne, hyri kapo bolja ne mes tene me nje foto, e me kapi e qamja edhe mu. Ne Shqiperi as burrat nuk kane te drejta, qajne si grate.

dafne

une e ceka , ndihem pacifiste e lindur …

p.s.
ikim ,nga syte kembet prej shqiptareve ,pra ?
rehat me vehten dhe te tjeret …

gjembi

KonteKst. Per nje k qe ti s’e ve…

InkuizitoriMoth

po nuk eshte pun shqiptaresh ne kete rast (bile edhe ne shume raste te tjera qe nacionalizohen). Ti ke perpara nje person te dobet, qe mund te ishte i çfardolloj kombi, gje pa rendesi ne kete rast.
Dmth pyetja eshte, si mund te veprohet me nje person te dobet qe qan per hiçmosgje?

gjembi

Njeri qe eshte bere personalitet ne Facebook:

Njerez mos i pranoni abuzimet e pushtetit. Luftoni per shtetin e ligjit.

Pa ligjin jemi kafshë.

Rama, per çeshtjen Tahiri, nuk pranon te komentoje, se “nuk nderhyn te drejtesia”.

Prokurori i Durresit ka arrestuar drejtorin e kadastres se Durresit per korrupsion.

“Për arrestimin e tij reagoi ashpër Kryeministri Edi Rama. Ai deklaroi se prokurori që po heton drejtorin e Kadastrës, i sherben një bande kriminale. Akuzat e tij u përforcuan nga zvkm Braçe i cili ishte sot në Durrës për seancën gjyqësore.” (Lapsi.al)

Ramë, mos nderhyj pra te drejetësia!

(I arrestuari qenka kushuri i Braçes.)

InkuizitoriMoth

nuk e ve sepse jom dava italioni.

gjembi

Pjer, ai personi eshte ca i ngjashem me ty ne disa gjera. Psh:

Me kishin thene qe Rama eshte kopjac, hap syte dhe kopjon idete e mira, te fresketa.

Kjo eshte pozitive, por duhet te permende burimin e idese, perndryshe eshte plagjaturë.

Mua me kopjon shume. Shfare shkruaj une sot, ai e thote pas nje jave.

Tani ka lenë mjeker si une.

E fundit e imja jane mustaqe stil timon-biçiklete. Po pres, jo a do i shohim, por kur do i shohim, te Rama.

Frojdi zbuloi se F kane zili rrushi (penis envy).

Une kam zbukuar rishtas se M kane zili mustaqje stil timon-biçiklete.

Basha nuk kopjon, por vazhdon ne rrugen e vet te gabuar. Ka 20 vjet qe nuk ka ndrruar stilin e flokeve dhe ngjyren e kemishave. Basha beson në “if you have smth good, why change it?”

del-ta

Plagjiatura,çfarë është gjëmb?? jo kuptimin,se atë e di dhe alba, por prejardhjen!
gjithmonë,brenda mundësive

Pjer

gjembo, po ç’hyn Palloshi ketu dhe ai qe ka shkruar ato budalliqet aty, une fola per nje tezen time te para 15-20 vjeteve per valuten qe qarkullon jashte sistemit
e kupton qe je jashte loje, apsajt/ofsajt

kapo

Rama i shqetësuar: Po shtohen thirrjet për djegjen e bizneseve dhe shtëpive të “oligarkëve të urryerr”

Kryeministri ka mbledhur rreth 200 biznesmenët më të mëdhenjë të vendit në Pallatin e Brigadave për tu bërë atyre thirrje për një nismë të përbashkët për të rregulluar imazhin e tyre në publik. Rama është shprehur i shqetësuar se në shoqëri po rritet “një frymë agresive kundrejt biznesmenit të madh dhe gogolit të oligarkut”. “Ju i keni dëgjuar ftesat për të djegur ndërmarrjet tuaja, bankat, bëhen ftesa për ti’u turrur shtëpive tuaja” u tha Rama biznesmenëve që kishte përballë dhe që e dëgjonin si nxënës të urtë.
Dhe për të përmbysur këtë tendencë kryeministri iu propozoi atyre që të bëheshin lokomotiva morale të shoqërisë duke investuar nga paratë e tyre për më të pamundurit dhe më të vobektët.

Propozimi i shefit të qeverisë, që mbetet ende për tu detajuar prezumonte dhenien e një shifre 2% të dividentit nga biznesmenët e mëdhenj dhe krijimin e një fondi ku do të kontribuonin edhe biznesmenë të huaj apo shqiptarë jashtë atdheut.:stuck_out_tongue:

InkuizitoriMoth

palloshi hyn gjithanej, ndryshe pse eshte pallosh?

gjembi

Pjero, nuk je ti qe thua se te kane kopjuar tezat?

Pjer

kush tha qe me kane kopjuar tezat, eshte koka jote e fiksuar pas nje gjeje, pas nje rregulli, pas nje ideje, qe mendon ashtu,
ata FMN u kujtuan vone per kete gje,
po nuk eshte faji jot, se nuk e ke lexuar VQ,
aq di, aq mendon, aq thua

InkuizitoriMoth

pse Pjer edhe mund t’i kene kopjuar. Mos prit qe hajduti te thote: “un kom vjedh”.

Pjer

i modho, shume teza te ekonomise, jane te njohura per ekonomistet, dhe ketu nuk bohet fare fjale per kopim, por per harrim, kujtim,
ata thjeshte tani u kujtuan, e ne fakt iu intereson ajo pakete, kuptohet per arsyet qe i kam shpjeguar para shume viteve.

InkuizitoriMoth

Pjer, sot je nje deluzion, je bo si gjithe te tjeret, ku e ke vizionaritetin qe te karakterizon?

gjembi

O Pjer i moth dinshumi, po nuk je ti qe na tregon cdo dite ketu qe filan gje qe po ben qeveria ti ke 7-8-9-10 vjet qe e ke shkruar te VQ?

korriku

dafne hape teme me vete tek pyetjet kete problem se eshte me mire atje. Ose moderatori mund ta shkepuse si pyetje, ne vendin tend. Mendoj merr me shume mendime/pergjigje nese e vendos ne kete forme.

nderkohe, meqe e ke problem real e mbase nuk pret puna:

mendoj se njerezit ne shqiperi aktualisht komunikojne me shume permes emocionit sesa llogjikes.
Them aktualisht sepse ne kaosin qe kryhet jetesa qytetare atje, pa rregulla, ligje, besueshmeri institucionale, njerezit “kaverdisen” si te munden me nj-tj.
Cdo gje varet nga marrdheniet reciproke. Kjo hallexhesha e kupton mirekuptimin nga tjetri kur tjetrit i vjen gjynaf per te dhe hallin e saj.

Llogjika anglosaksone e rregullave dhe punes per te eshte gjuhe e panjohur.
mendoj.

kapo
Yeriho

Thjesht qendro humane por beja te ditur kur situata nuk eshte e pershtatshme per biseda qe kerkojne nje investim emocional per ty.

Me ka qelluar edhe mua per arsye pune me nje grua te divorcuar me pese djeme (jo shqiptare). Qante dhe ankohej cdo here qe e shifja; me se shumti per percmimin e te tjereve ndaj saj. Me se fundmi qe i kish vjedhur i biri me mijera euro; pare qe kish lene bixhoz. Ta quash nene te keqe nuk mundesh; eshte njeri shume i bute, e formuar po ja qe e shfrytezojne dhe e abuzojne verbalisht, financiarisht, etc. Jeta eshte nje bitch.

korriku

m’u kujtua qe ne shtresat e masave te gjera te popullit ne shqiperi graria e respektojne njera tjetren mbi bazen e vuajtjeve qe durojne, madhesise se halleve qe perballojne. Sa me absurde dhe e rende pesha e hallit qe i qendrohet aq me e virtytshme gruaja, se prezumohet i ka rezistuar tundimit per rrugen e lehte.

Mes njereve te se njejtes sere te njejtit nivel, ne popull ky zakon nuk e kerkon medoemos qe gruaja te perjetoje realisht shkalle te larte vuajtje, Faktikisht realiteti mbi sa u vuajt nuk dihet nga tjetri se te vetmet deshmitare jane hallexheshat qe po pretendojne respektin. Fitimtare dhe te zonjat jane ato qe krijojne besueshmeri te tjetri mbi cfare pretendohet se vuajten. Per te perfituar besueshmerine tjetrit graria perdorin gojetarine me te mire, aktrimin me te arrire.
Besueshmeria quhet e vendosur edhe nese tjetri nuk te aprovon verbalisht, mjafton tjetri mos lejohet te hape goje gjate procesit te ankimit, t’ia zesh gojen- thuhet.

Mes njerezve ne nivele te ndryshme si ne rastin e dafne, gruaja ne mungese te mundesise per te folur shume, meqe jo e barabarte me dafnen, ajo perdor sjelljen/aktrimin. E gjitha behet qe te demonstrohet sa e virtutshme dhe e nderit eshte personia ne fjale. Ajo do pushoje vetem nese i konfirmon virtutin e saj - korrektesia, sinqeriteti- psh une nuk do dyshoja kurre tek ty, ti je shqiptare prandaj te besoj 100%, e gjera si keto s’ka rendesi sa racionale jane.

nese qan shkak pa shkak ka mundesi qe po kerkon ta ndihmosh pertej punesimit, me dicka tjeter, por virtuti e kerkon te mos tregoje cfare, keshtu qe duhet ta gjesh ti ose me hamendje, ose me tjeter menyre. Eksesi ne te qare ka qellim te terheqe vemendjen.

InkuizitoriMoth

dafne, bast qe fundi i ketij muhabeti do jete keshilla intelektuale e shquar:

Nese kjo vajza qe qan eshte me PS, jepi te lexoje “Sikur te isha djale”, nese eshte me PD, jepi “Gremina e dashunise”.

InkuizitoriMoth

Pjer, mos u merzit se Gjembi kshtu e ka me gjenite vizionare, edhe mu me ka inot shum, ç’te besh, dihet kjo histori, eshte cmira shkaterruese e mediokerve te pa takatshem kunder te mdhejve.
Nga na tjeter, kush mund ta kryej punen e adminit? Sigurisht vetem nje medioker, sepse nje vizionar nuk denjon. Dmth edhe Gjembi ka funksionin e saj ne planin e Providences. Duhet edhe Gjembi.

Pjer

pse vetem une po e them kete, po e thone me dhjetra shqiptar qe kane lexuar VQ dhe Intervisten e shekullit, e dhjetor 2014, qe zotrote nuk e sjell ketu.

korriku

What Edi Rama did was pretty impressive, destroying tons of illegal buildings and kiosks in Tirana.

Urban planning requires restraint and decentralizing power… so whoever decides to allow buildings based on zoning rather than based on political favors/retaliation will be putting themselves at a disadvantage at the next election… unless the citizenry respects that whoever is in power has tried to obey and enforce the law fairly.

Pjetermustakuqi

Ben Vila paskesh than me nje interviste ne radio tirana, se kishte fut kontrabande 180 ora ”sejko” dhe i kishte shit te gjitha 20 mije leke.
3milion e 600 mije lek ne 83-shin ishte si me gjet thesarin e xhon silverit.

korriku
Pjer
Pjer

gjembo, ja dhe nje fakt tjeter, qe tezat e VQ, po instalohen çdo vit gjithnje e me shume ne shqiperi

Pjer

adminet, po flejne gjume, se une solla nje artikull per votimet ne kosove, per kollonen kryesore

InkuizitoriMoth

çfare adminesh Pjer, vetem Gjembi eshte, s’ka ngel njeri tjeter, xhan xhin ne blog.

InkuizitoriMoth

@korriku, kape ket:

Alba2265

Nuk dua te thyej zemren e pellazgut por me keto ritme ne ato gerxhet tona ku pula ha strall do kendoje kukumjacka

sica

Not really.

korriku

:star:
dhe per filmin

Pjetermustakuqi
InkuizitoriMoth

Edhe gjyshja i trokellin bolet e Marlonit.

Shkenca ka hec perpara, por prralla tregohet njesoj: Kesulkuqja, gjyshja e saj dhe ujku me dy bole.

Trokelliti bolet gjyshe trokelliti, sepse miqte e tu te shkences kan shpik Viagren qe te mos compliancohesh.

sica

Lyje menderin me c’do lloj boje propagandistike, mender e me ere mbetet.

Princi i ri thjesht po perpiqet te rregulloje imazhin pas krimit te Kashogit, makabriteteve te Yemenit etj.

Yeriho

Njeriu edhe mbyll nje sy karshi diktaturave qe te zbuloje nje vend, por keto shtete jane te kalbur nga brenda. :face_vomiting:

sica

Problemi ne ate vend nuk o vetem me pushtetin. Mentaliteti i popullates ne pergjithsi eshte kriminal. Ndryshimi si nata me diten ta krahasosh me vende si Bahrain, Oman etj vende te gjirit qe ndonese kane te njejtat sisteme politike, ne popullate ndajne vlera prijese krejt te tjera.

gjembi

Popullata ne shtepite e tyre rrezik vishen me Victoria’s Secret, por mjekroshi qe gjoja hiqet si i moderuar ta pret koken. Ja pret dhe adoleshenteve qe dolen ne demonstrate. Nuk ja mban popullates sepse diktatura eshte me e eger se ne Bahrain apo Oman.

Nuk kam dyshim se ti e njeh shume me mire ate zone ngaqe dhe, sic ke thene, ke shkelur aty.

InkuizitoriMoth

kush njef bolet e Marloni, ai njef gjith boten!

InkuizitoriMoth

kujt do me i m’tregu Marlonin ti mer, mu qe njof ngjyren e brekeve qe ka vesh!

korriku
korriku

ndryshe thote BB, ndryshe lexon qorrja Tabaku sekretarja e Berishes:

Alba2265

Ky nazarko pse nuk merr ndonje kredi te hape nje biznes ne ate vend te bekuar kur qenka kaq kollaj .keshtu ne leter duken kollaj po pyet psh pronaret e hoteleve ne vlore se c’heqin per te nxjerre ndonje lek.

kapo

Edi Rama fut ‘mik’ te parlamenti holandez, 8 gratë që ka në qeveri

Pak ditë më parë qeveria holandeze zyrtarizoi qëndrimin e saj duke arritur në konkluzionin se hapja e negociatave ndaj vendit tonë është i parakohshëm. Këtë qëndrim e mbajti nëpërmjet një letre dërguar ligjvënësve holandez të cilët do të marrin edhe vendimin përfundimtarë përpara 15 tetorit.
Nëpërmjet një letre që mban firmën e grave ministre të qeverisë shqiptare, theksohet me krenari faktin që vetëm përpara pak ditësh, OKB-ja e njohu Shqipërinë si njërën prej pesë vendeve të globit me kabinetin më të balancuar gjinor. :joy:
Shpresojmë ta kuptoni se sa e vështirë është beteja jonë, të cilën nuk mund ta fitojmë të vetëm’, thote më tej Spiropali, ‘dhe disa nuk duan që ne ta fitojmë, përfshirë dhe një pjesë këtu në vendin tonë’. ‘Dështimi i përpjekjeve tona për të çelur bisedimet e anëtarësimit është çmimi më i madh për këto forca të errëta. Ne nuk kërkojmë që të ndryshoni pikëpamjet tuaja, thjesht duam që të bashkoheni me kombet e tjera të Europës duke i shtrirë dorën Shqipërisë dhe të na lejoni t’i çojmë këto përpjekje tonat në të një tjetër nivel’, përfundon letra.
…mire po Përgjigja e kryparlamentarit Hollandez ishte e menjehershme: kur delegacioni yne erdhi ne Tirane per bisedime ju haroni qe na nxoret ne takim nje enverist nga Tepelena i cili na fajsoje per gjithe drogen dhe prostitucionin ne shqiperi.Prandaj në një kohë që ne kemi probleme të krimit dhe drogës me Red Distrikt në Amsterdam, nuk mund të negociojmë me Red Distrikt të Qeverisë suaj të dashura gra të K, Ramës. :blush:

gjembi

Na trego ku e paska thene kete kryeparlamentari Hollandez. Perndryshe, fshije ose thuaj qe eshte sajesa jote.

Alba2265

“ …kuz babase I ka rene ne koke te zere ndonje nga ata leshverdhet hollandeze .kurveri andej turperi ketej .ku te mbytemi …”
Ma ndjell zemra për keq, -thotë befas Doska. –

Shqipëria do prishet.

-T’u thaftë ajo gjuhë, -ia pret Alushi dhe kthen kryet nga Shestani. Me vete thotë: si i lëshon kështu, pa të keq, këto mynxyra ky njeri?

“Rrëmujë e shkuar rrëmujës, o Perëndi. Pa lindur mirë, shteti shqiptar ishte bërë lëmsh. Dhe as që dihej kishte a s’kishte shtet. S’dihej kryeqyteti, se një qytet i kërcente sot të shpallej i tillë, e tjetri shkrepej nesër. Kishin humbur vulat e qeverisë. Kufijtë s’gjendeshin dot. I matnin, thoshin, me litar, por njëri e tërhiqte litarin këndej e tjetri andej, e vinte i treti e i hiqet shenjat natën.”

“Doska trokiti pa pushin në njërën nga portat, gjersa më zë foli nga brenda:

-Me kë jeni ju?

-Me Shqipërinë, -thirr Doksa, me kë tjetër të s’ëmës do të jemi.

-Të gjithë ashtu thonë, por pastaj del që asnjëri nuk është me të.

-Mbylle atë gojë, more kërmill, dhe më thuaj a ka trupa të armatosur matanë fshatit.”

Heroi i romanit, Shestan Verdha, një i kryqëzuar për atdhe, me grupin e tij të sinqertë që lufton kundër prishjes së Shqipërisë, i pikëlluar e kupton se, ai dhe shokët e tij mezi, bëheshin njëqind, për të mbrojtë Shqipërinë, kurse bandat esadiste, që thërrisnin babën, ishin rreth njëmijë.
Kadare viti i mbrapshte :blush:

gjembi

6 posts were merged into an existing topic: Kosova sot voton

Arban

Brenda pak viteve ne Shqiperi do te mbeten vetem Shkaba dhe dashnoret siriane e iraniane te Albes me zamete e te ftohur ngambrapa

sica
Alba2265

Siriane do vine sepse ty s’te punuan veglat per te shtuar shqiptarine😂

B-O-H-I-C-A

Profesor, Doktor, Docent, Laureat i Shkencave, Generalissimo Perparim Kabo, ne vitet '80 ka qene mesues i " Njohurive te Marksizmit " ne shkollen e mesme pa shkeputje nga puna ( shkurt shkolla notes) Politeknikumi 7 Nentori . Just saying. Shume ka ec ne keto 30 vjet kadoshi …

Albano-id

ka qene nje cikel dokumentaresh autobigrafike; Perballe, mbi aktoret me te zeshem shqiptare te para 90. Eshte interesante per te pare se si ka ndryshuar shoqeria jone ne keto vite, atehere punonin per pasion dhe per nje te vertete ndersa sot ehh biznesmenet bejne art.

korriku

nuk e kam ndjekur ja ta shohim sot pas pune
btw nje tetor i pazakonte i ngrohte sivjet
besoj nga ju tetori ka kohe ndihet si shtatori dikur. Flas nja 2 dekada me pare, se te zhytesh me thelle ne kohe njerezit thoshin erdhi gushti me gune per klimen

Albano-id

Po e ke te sakte, shtatori kete vit ishte mjaft i nxehte. tetori eshte me shtator, e kesisoj me i kendshem.

dafne

ky Bledi Fejziu ,perveq qe artin e te folurit e ka bere aktrim teknik kam pershtypje qe eshte shume i kontrolluar dhe ne varshemri nga leku ?
apo e kam gabim , se ju e nihni me mire ?

Arban

Kurreshkari ka shkuar te “Portokallia”

korriku

Autoportet narcsik. Ku aktorja flet per veten: hyrjen ne kinema dhe rritjen ne ate bote si aktore. Ne intervisten e Klanit qe solla Diamanti sikur m’u duk se fliste edhe mbi kinematografine pervec vetes, mbi kinemane vs teatrit, etj. Dhe duke u nisur nga pervoja tjeter si drejtuese institucionesh te fushes ajo sikur perfiton distance dhe kendveshtrimi per kinemane eshte me i gere.

korriku

Carter 2020, still constitutionally eligible

STALKER

Ky eshte “Sazan Guri” i filozofise. Dhe pasi i nxori ujin e zi filozofise, ju fut ilirishtes
:joy:

Alba2265

ka te ngjare qe fjala shqiptar te vije nga fjala scipio latinisht per fyell me dy kembe :blush:
Roman cognomen derived from Latin scipio or scipionis meaning “staff, walking stick”. A known bearer of this name was Scipio Africanus, a Roman general from the 2nd century BC.

korriku

sec ka nje paralel me Jackie kam pershtypjen e cila u portretizua nga Natalie Portman ne menyre te vecante njelloj si Judy nga Renee Z.
TironciLebetit

Turqi - Shqiperi
Ne Porte : Strakosha
Ne Mbrojtje: Gjimshiti, Dermaku, Ismaili, Veseli
Ne Mesfushe: Bare, Gjasulaj, Lenjani, Memushaj
Ne Sulm : Sokol Cikalleshi e Rei Manaj

del-ta

ËTAR

Nga ARISTIDH P. KOLA

Dhe kush mund t’ua tregojë këtë rrugë? Kush ka detyrë dhe obligim, por dhe mundësinë për t’u treguar rrugën e shumdëshiruar? Ja një pyetje që u vihet sot intelektualëve, si atyre që ndodhen brenda dhe jashtë Shqipërisë. Është ndoshta e hidhur të konstatoj se në shekujt e kaluar, intelektualë të lavdishëm me origjinë shqiptare, jo vetëm që nuk luftuan për t’i treguar rrugën e bashkimit këtij populli tragjik, por bënë çmos për të ndarë nga kombi pozitën e tyre. Shumë fshihnin edhe origjinën e tyre….
Intelektualët e rinj, nuk mund të kenë të njëjtën pikpamje, sepse janë të ndërgjegjësuar për problemin dhe mendojnë se do t’i japin shpejt a vonë llogari historisë që nuk korruptohet, që mban pendë për të shkruar.
Nëpërmjet njohurisë së historisë së vërtetë dhe parahistorisë së popullit dhe të shkaqeve që e kanë çuar në fatin e keq të sotëm, do të fillojë të lëshojë filiza vizioni dhe shpresa për të ardhmen e tij. Por historia e popullit shqiptar akoma nuk është e shkruar. Akoma mbeten të panjohura shumë shkaqe dhe shumë prirje tendencione, nga të cilat disa konsiderohen të justifikuara, të tjera të pajustifikuara, megjithë që unë personalisht nuk pranoj as edhe një justifikim në fshehjen ose shtrembërimin e historisë. Si arritjet, si dështimet janë të dobishme si pjesë didaktike të historisë së një populli.
Nga njohja e thellë e historisë së vërtetë do të ndërgjegjësohej populli jo vetëm për virtytet e tij, por kryesisht për të metat e tij dhe do të gjejë mënyrën t’i kapërcejë të metat dhe të kultivojë virtytet. Dhe ky obligim ndodhet kryesisht në supet e intelektualëve. Në mënyrë e veçantë, intelektualët e diasporës edhe pse ndodhen larg atdheut të tyre, kanë avantazhin të shohin çka ndodh atje me qartësi mendore më të madhe dhe më objektivisht, prej përvojës që kanë nga kontakti me popujt e tjerë për zgjidhjen e problemeve kombëtare të rëndësishme.
Detyrë të rëndësishme për intelektualët e diasporës do të konsideroja kultivimin adekuat të ndërgjegjësimit dhe përqëndrimin në gjetjen e lidhjes së hallkave të humbura të zinxhirit kombëtar.
Çfarë duhet kuptuar me këtë?
Për sa u përket atyre që janë brenda Shqipërisë, intelektualë, artistë dhe në përgjithësi njerëzit e mendjes dhe të artit, kuptohet se ata kanë peshën më të madhe. Periudhat e kryengritjeve, e ndërrimeve me dhunë të sistemit ose dhe të ndërrimeve të thjeshta në strukturat sociale ekonomike të një shteti, mbartin një rrezik që nuk duket menjëherë. Brenda një nate, një jave ose një viti, mund të përmbysen dhe të rrëzohen vlera shekujsh me ndërgjegje ose pa ndërgjegje.
Populli shqiptar me “kokfortësinë” që e karakterizon konservatorizmi, arriti të ruajë vlera ideale dhe modele kulturore nëpër shekuj. Besa, sedra, krenaria, drejtësia, sensibiliteti gjithashtu dhe shumllojshmëria e madhe e formave të artit popullor dhe të kulturës, rrezikohen të rrafshohen brenda një minimumi kohe.
Shqipëria del nga një periudhë e gjatë izolimi dhe e lirive të kufizuara, në një botë ku mbisundon gjuetia e pasurimit të lehtë dhe e lavdisë së lehtë. Ndjen se ka aftësi të futet në këtë lojë, ku nuk ekzistojnë ligje, rregulla humanizmi dhe sensibiliteti si dikur në kohërat e shkuara.
Shqiptari i sotëm nuk ka mundësi kohore, as edhe luksin të adaptojë këtë gjueti me masat tradicionale, përkundrazi rrezikon të adaptohet, gjë që u duk në mjaft raste tek refugjatët e viteve të fundit.
Ky “karakteri i ri” i refugjatëve do të transferohet sigurisht dhe në Shqipëri, siç përhapet një sëmundje epidemike. Kush do t’i konstatojë këto rreziqe dhe si do të bindet populli t’i verë frerin kësaj të tatëpjete të rrezikshme që kërcënon të shndërrojë shqiptarin në një ujk të uritur për bashkëqytetarin dhe bashkëpatriotin e tij?
Nga ana tjetër, kjo liri e befasishme mbas gjysmë shekulli primitivimi dhe izolimi nga modernizimet kulturore dhe artistike, e ka shndërruar zemrën e tij në një arë të etur që është gati të pranojë jo vetëm shiun e pastër dobiprurës, por edhe çdo lloj ujërash të qelbura.
Me një predispozitë të tillë psikologjike si mund të rezistojë ndaj “imperializmit kulturor” që ndodhet në kulmin e tij? Si mund të rezistojë ndaj shndërrimit të tij kulturor në rast se artistët dhe intelektualët e mëdhenj shqiptarë, vetëm konstatojnë rreziqet, pa sugjeruar masa efikase? Frymëzimet e tyre duhet t’i marrin nga burimi shumë i pasur dhe i pashfrytëzuar gjer më sot i artit dhe historisë së popullit të vet.
Kultivimi i një trungu kombëtar kulturor është i domosdoshëm dhe i nevojshëm, njësoj i barasvleshëm me forcimin ushtarak të mbrojtjes së një kombi, të një populli sot e përherë. Popujt që humbën identitetin e tyre kulturor shpejt u zhdukën. Tek shumë intelektualë dhe artistë që kanë ardhur si emigrantë në Greqi, e kam konstatuar këtë rrezik dhe u them se nuk më intereson në qoftë se kanë aftësinë të këndojnë bukur si Michael Jackson ose të lozin veglat muzikore si Louis Armstrong, ose Pablo Casals, ose të pikturojnë si Picasso apo Dali, por duhet të jenë të aftë të krijojnë vepra që të kenë personalitetin dhe identitetin shqiptar.
Nuk më intereson të kenë aftësinë e mimetismit, por aftësinë e krijimtarisë me kuptimin e termit të vjetër grek: krijimtari, krijoj, krijues.
Rrjedhimisht krijues është ai që bën një vepër që frymëzohet nga populli i tij dhe i drejtohet popullit të tij.
Në qoftë se kjo vepër është me të vërtetë e madhe do të ketë dhe rrezatim botëror. Ata që nisen anasjelltas, d.m.th me synimin të bëjnë vepra botërore, duke mos shikuar popullin e tyre kanë simptoma patologjike të një personaliteti të turbulluar.
Gjithë këto sigurisht “Ia them nuses që t’i dëgjojë vjehrra”. Dhe në këtë rast “vjehrra” është udhëheqja politike e Shqipërisë që i uroj të mos ketë “vesh të rëndë”.

“Aristidh Kola” f.9 -13, nga Kolec Traboini / ISBN 978-9928-04-200-2 Pantheon Books/ Emal 2014
hapni sytë qorra

Pjer

stalker, fjala e vjeter ilirishte ; Sabaja , Sabajum, Sabajim, eshte folja e sotme; Sa e bom , me gjuhen zyrtare; Sa e beme ,
ne kohet primitive, emrat e njerzeve dhe sendeve, thuheshin nga/si foljet.

TironciLebetit

Pjesa e pare u mbyll 0/0 me kombetaren qe luajti shume forte. Nuk ngjan me kombetaren e Panucit

Kthupi

Goditja e Manajt tani ne fund ishte nice, megjithese ja kapi portjeri. Ishalla pjesa e dyte na nderon.

TironciLebetit

Na nderoi Strakosha nderkohe

TironciLebetit

U largua Memushaj I vetmi qe luan topin tek ne por dhe njekohesisht edhe me i dobeti ne fushe. Hyn Abrashi… nje shkaterrues
Ray Manaj humb gol tek vija fatale

Kthupi

Tosun Baci na e beri gjemen.

B-O-H-I-C-A

Gjemen na e beri Tosun Strakosha dhe Lajde Manaj.

machitewa

Mbremje kriminale.
Shqiperia ka pas shanse per 2:0 ndaj nje turqie shume te dobet.

Anglezet e mootit ne anen tjeter i bejne favorin çekise.

Alba2265

Evlati I fotos na mori me qafe.si I ati dhe I biri :blush:
Kosova mund te kishte marre pike ne angli po te kishte hyre me besim fituesi e jo besim te tipit:” te vdesim duke luftuar”.

machitewa

image

machitewa

Kosova e ka humb lojen duke lujt futboll. Qashtu qysh ka humbe franca 2:0 prej kesaj turqie. Qashtu qysh ka humb sonte anglia prej çekise qe e kemi mposhte na para 1 muaji.

TironciLebetit

Pritej Kthupi pritej!
Astrit Hafizi pyeti se pse Gazetari nuk e pyeti Strakoshen se cfare qe tu mendu qe doli aq lart???
Hafizi eshte plak sepse duhet te kish ven re qe Strakosha 2-3 minuta Para boni te njejten levizje e shtyu mbrojtjen para Po se hengri petllen. Mos qaj kur ha petllen por paraprije.
Strakosha po sillet si organizator i mbrojtjes sipas shkollen italione dhe e hongri prej arrogance.
Ne porte duhet te ishte Berisha qe Po kalon forme te shkelqyer e ket rol e gabim sdo e bonte

Pjetermustakuqi

Strakosha asht portier nallban si i jati. Ska pike inteligjence ne porte. Me u hedh dine gjithe portieret, pernryshe s’do ishin portiere, ai teveqel del si gomar, thu e kane marr direkt nga miniera e Memaliajt edhe e kane fut ne fushe. Perfundimisht, nuk fiton dot nje neshje futbolli pa asnje kualitet ne sulm. Dikush duhet te dije te baje gol. Njelloj dhe turqit, s’ja kishin idene para portes.

arb

Te gjithe fajin ja hedhin Strakoshes ! Une kam idene se nuk ishte ashtu ! Ne fillim nje top i humbur ne menyre idiote ne mesfushe , nga pasa te gabuar ben qe te jene 3 lojtar turq me nje mbrojtes tonin, i cili nuk arrin te largoj nje top qe ishte ne koken e tij, me Strakoshen i cili del ne nje perpjekje te deshperuar per te shpetuar cfare mund te shpetoj ! e nuk pati fat ! Ndeshje emocionuese ! Panicci shok , Panucci !

InkuizitoriMoth

Pjesë nga libri i Ismail Kadare, Ra ky mort e u pamë (prill 1999)

Televizioni austriak më kërkon një mendim për qëndrimin e Peter Handkes. Në Austri dhe në Gjermani ka fushatë të ashpër kundër tij. Ai qëndrim, ç’është e vërteta, më shumë se zemërim, më ka shkaktuar brengë. Siç ndodh me njerëzit që i njeh. Siç ndodh me sjelljet që ndryjnë brenda një mister.

Prej vitesh, duke qenë këshilltar pranë shtëpisë botuese austriake “Residennz Verlag”, është ai që ka propozuar librat e mi për përkthim.

E kam njohur para ca vitesh në Paris. Ambasadorja e Austrisë në Francë na ftoi për darkë të dyve, bashkë me gratë. Gruaja e tij franceze është e admirueshme.

Nuk e gjej dot ç’grerëz e ka pickuar. Gjithë ai tërbim kundër shkrimtarëve boshnjakë, gjithë ai zell për të mbrojtur krimet serbe në Bosnjë e pastaj në Kosovë.

Një shkrimtar kroat përpiqet ta shpjegojë me zanafillë frojdiste. Nuk më besohet.

Ndërkaq, nga darka në ambasadën austriake më kujtohet një frazë e tij. Një frazë disi e veçantë, e thënë me njëfarë pikëllimi: “Nuk jam më i njohur si më parë”.

A mund të jetë atje ana e së keqes? Ndoshta, pse jo.

InkuizitoriMoth

Kadare po te mos konsideronte Frojdin nje letrar qe shkru libra letersie (siç eshte vete), mund te gjente me shume lidhje keto dy fraza siper ne dukje pa lidhje.

Handke was born in 1942 in Griffen in the Austrian state of Carinthia,[2] the son of Erich Schönemann, a bank clerk and German soldier whom Handke did not meet until adulthood. His mother Maria, a Carinthian Slovene, married Bruno Handke, a tram conductor and Wehrmacht soldier from Berlin, before Peter was born.[3]. Then the family moved to the maternal home town of Griffen. Peter experienced his stepfather as more and more violent due to alcoholism.
Handke’s mother took her own life in 1971, reflected in his novel Wunschloses Unglück ( A Sorrow Beyond Dreams )

Alba shpejt poezine popullore “Dum Baben” (edhe Penellopin moj kuçke)

Alba2265

Cmimi I jepet per vepren e tij letrare simpatine per milishevicin ky e ka shprehur ne aktivitetin e tij jashteletrar.per shkak te fames mileti iu jep rendesi opinioneve politike te shkrimtareve nje rendesi me te madhe se sa duhet ,por ne fund te dites ajo per te cilen ata do mbahen mend jane librat e tyre ,krijimtaria letrare dhe jo pervesitetet e tyre seksuale apo pulitike .

InkuizitoriMoth

e po gjerat jane te lidhura, pavarsisht se Marlonit i intereson t’i mbaje te zgjidhura.

Yeriho

:grin:

Alba2265

Zylyf nuk qenka ne liste :blush:

Yeriho

Me ne fund Hafijet nuk do te tallen me ne shkolle.

Alba2265

me pelqen trainer i kosoves si i xgjidhe zenkat mes lojtareve . me kujton kohen e kopeshtit :grin:

Alba2265

A nuk konsideruam kabim ndalimin e vepres se Fishtes,Koliqit e shkrimtareve te tjere gjate kamunizmes per shkak te qendrimeve te tyre pulitike gjate luftes se dyte boterore ?

Kthupi

Eros eshte ne liste…po Thanatos jo. :slight_smile: Cudi si i ka shpetuar punonjesit te gjendjes civile kur regjistronte Eros Grezden.

Alba2265

Dikush qe e ka xhan duhet ti Thote presidentit qe te mos nxjerre mefoto te tij gollomesh se llahtarisi dynjane.:joy:

Yeriho

Ca Kane me emrin Erosin njehere? Lejojne Kejsin dhe Sindin, por jo Eros. :face_with_raised_eyebrow:

varik

Po carina ca ka?

TironciLebetit

korriku
Alba2265

Erdogani po iu ben kurdeve tenjejten gje qe Milosevic I beri shqiptareve .A po I vjen per te vjelle palloshit nga bemat e tij ?

del-ta

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: paskan qënë zgjedhjet sot! mos fitoi gjë luli dhe nuk u mor vesh??

kapo
korriku

ti qe terheq vemendjen te gjitheve mbi kontekstet e fuqive madhore ne politiken boterore, ti tani bie ne militantizem cheap, partizane politikave te ngushta idiote, dhe i kthehesh Rames

rama triblon sa mundet me opsionet thuajse inegzistente qe ka shqiperia ne diplomacine e jashtme, dhe duhet thene ka arritur mjaft pas parasysh se gjithcka e ka bere vete, se shqiperia s’jep asgje vetem negativitet.

E sa per moral llogarine e pare fare duhet kerkuar vendit ku ti jeton me politikat e shtepise se bardhe. Politkat e rames gjithnje kane qene - do pranuar- funksion i zgjuar i politikave me te mira boterore

Alba2265

Shikojme njefare standardi te dyfishte .me te drejte ai respektoi vepren e mithat frasherit per te cilin gjysma e opinionit ne shqiperi e konsideron tradhetar per shkak te qendrimeve te tij ne WWII.a eshte Vepra per te cilin mori cmim e ketij tipit ne fjale pro serbe apo Vetem qendrimet e tij personale jashteletrare? Ka patur shume shkrimtare e intellectuals te shquar qe kane qene admirues te Stalinit maos etj por qe vepra e tyre e palidhur me pikepamjet politike personale eshte vleresuar .

korriku

rudy giuliani ngjan si personazh nga Godfather, ne tere aspektet mafioz

korriku

“The courts lack the power to invalidate a duly authorized congressional subpoena merely because it might have been ‘better [if]…the full House’ had specifically authorized or issued it,” the court wrote. "Unless and until Congress adopts a rule that offends the Constitution, the courts get no vote in how each chamber chooses to run its internal affairs."

sica

Perdhunimin dhe vrasjen me gure e kerkonte allahu, perandoria e re osmane dhe sulltani i ri:

Arban

Dashnoret e Albes me zamete e te ftohur ngaprapa drejt realizimit te endrres se saj

TironciLebetit

Hudhni ene noi lajm te mire nga Vatani se nuk eshte vetem i Rilindasve jo. Rilindasit thjesht po e manaxhojne mire a keq.

kapo

Ambasadori i Rusisë, Bernd Borchardt, shan me gisht shqiptarët protestues. :sunglasses:

image

gjembi

I Rusise? OSCE nuk eshte Rusia.

korriku

shfaqje e huaj e ketij individi z. Kapo, turp atij, demokratet nuk veprojne kurre keshtu, por me sa di Borchardt i ka xhan demokratet dhe kritikon komunizmin

Kthupi

Do kete pare ata qe i vajten te shtepia dhe e kercenuan, prandaj.

TironciLebetit

U ka ngrit ghishtin morrave te kuq te Shqupit e Astirit, pushtuesve e zaptuesve te tokave, qe bllokojne ene trafikun njerezve sepse kan ndertu pa leje. Spo del noi qytetar i revoltum tu hedhi nje shishe benzine morrave te kuq e te pastrohet sadopak ai vend jarebi.
Fare e ndyre, edhe pushtojne e zaptojne ene protestojne…PTUH

Pjer

kapoooo, ç’ne ambasadori i rusise mo, lajthite dhe ti, ike dhe ti, te qenka bo truri shosh nga politika

korriku

kur jane ne pushtet vetem pushtojne & zaptojne, nuk protestojne

InkuizitoriMoth

eshte perkundrazi Pjer, sepse e ke trurin shoshe, pranej merresh me politike.

lene mos e pyet se si e ke trunin kur merresh me ekonomi, e cila qendron mbi politiken (dhe mbi te dyja ngambrapa tyre qendron Marloni)

TironciLebetit

Ke dobesi per kta morrat e kuq te Shqupit. Kur pushton e zapton ne pushtet je gjithmone, e per me teper ke edhe iluzionin se eshte e drejta jote hyjnore te pushtosh e te zaptosh e perdhunosh me te dobetit e me te pafuqishmit. Sa kane qe protestojne per pronat e grabitura? Kane nja 1 vit ne te ftohte e ne shi? Do i modhi zoti aty i pafsha ene vitin tjeter tu u qurravit e tu bo histerikun ne shesh.
Po ka per te ardh noi motorist tja u mshoj me noi fuoristrade kur i bllokojne rrugen hallexhinjve per hir te shtepive te tyre te grabitura.

korriku

nga mos t’i kesh dobesi plehrat habitesh deri ku shkon urija pa limit per pushtet
tallen me demokracine zene protestojne

TironciLebetit

Pushtimi eshte pushtet e nuk eshte akt vete-sakrifikues. Shkaterrimi i atij vendi kjo paturpesi eshte kur edhe vjedh edhe del ne rruge e u bllokon rrugen hallexhinjve. Mbulo surratin te pakten .

Kthupi

Ho me, ju thashe qe do kete pare ndonjerin nga ata qe e kercenuan?

*Një grua që dinte anglisht i kishte thënë në anglisht vetëm “Shame on you Borchardt”. ”Shame on you" është një shprehje që të rinj të forumeve politike të PD e LSI shkruan në hyrjen e pallatit ku banon ambasadori në Tiranë, pas një proteste të opozitës joparlamentare (para zgjedhjeve të 30 qershorit).“

Yeriho

Per lesh ka ikur perderisa ndahet ne menyre arbitrare autori nga vepra. Teoria e ndarjes eshte bere mainstream paralel me ca te tjere psh qe kerkonin te ndanin edhe njeriun nga akti: lexo Bendit-Cohen qe paska ledhatuar vajza te vogla ne rini te tij dhe cuditerisht ka arritur te jete reference intelektuale. Maja e inkeletualit eshte pavaresia e tij nga akti.

kapo

Fyeu protestuesit, firmoset peticioni për OSBE: Shkarkoni Borchardt

Z. Borchardt e pranoi gabimin duke kërkuar ndjesë përmes një statusi të shkurtër në Twitter, por me sa duket kjo nuk ka mjaftuar. Protestuesit e fyer nga ambasadori, i kërkojnë zyrës qendrore në Vienë të shkarkojë drejtuesin e zyrës së OSBE në Tiranë.

InkuizitoriMoth

neqoftese nuk ndahet autori nga vepra, atehere demokracia eshte e shkuar per lesh. Nuk ka demokraci nese nuk ndahen dy bolet e Marloni, ndryshe nuk ka trokellime midis dy boleve.

Ndarja e autorit nga vepra eshte aksioma e demokracise, aksiome e lirise. Intelektualet e shquar jane me te intresuarit sepse ne kete menyre justifikohet çdo lloj maskaralliku personal, ketu eshte mçef lepri.

Pa kete ndarje si mund te justifikohet jeta per ham-ham e gam-gam-gam e Kadarese (dhe kompania bella) gjate diktatures kur bolet e Marlonit nuk trokellinin?

korriku

http://www.gazetadita.al/habit-fituesi-i-nobelit-ne-shkence-pas-30-vitesh-do-takohemi-me-alienet/

Nga kurioziteti lexova dje shume artikuj ne lidhje me serbofilin Handke.
Ky qenka propozuar dhe nje vit a dy vjet me pare, por paska patur nje skandal seksual dhe juria kishte angazhuar nje avokat apo jurist qe te hetonte dhe gjykonte per rastin. Me vone juristi perfundon pjese e jurise se Nobel.
Problemi eshte qe ka disa agjensi apo dege qe ndajne cmimet ne fusha te ndryshme.
Me sa duket keto nuk i nxjerrin paret nga xhepi i vet. Dikush i financon. Dhe duket nga fituesi kush financon.

nga komentet

Pjer

korriku, akademia e shkencave te suedise dhe fondacioni Nobel, jane nje nga financuesit kryesore te çmimeve nobel

Kthupi

“ Ironically, in 2014 Handke called for the Nobel Literature Prize to be abolished, saying it brought the winner “false cannonization”.

Kur eshte puna per te vleresuar te tjeret eshte “false canonization”.

Kjo polakja paska fituar dhe ajo Man Booker International vjet, njesoj si Kadareja qe e fitoi i pari.

Kthupi

I ka lexuar se prapthi ato qe ka lexuar, ose nuk eshte shprehur sakte. Skandalin seksual e kishte akademia suedeze, jo Handke, prandaj u anullua shpallja e nje fituesi vjet dhe u shpallen dy sivjet.

Handke duket se paska daddy issues, ndaj i pelqejne diktatoret. Babane e ka patur ushtar gjerman gjate LIIB dhe e ka takuar vetem kur ishte i rritur.

korriku

nuk eshte shprehur qarte do thoja

tjeter problem ka edhe se laureatet e Nobelit nuk behen te ditur me sa di, sic psh oscar nominees, me kete logjike s’duhet te dihej propozimi i Handke per Nobel vitet e shkuara

InkuizitoriMoth

nese je popull gabel, nuk te ben zengjin çmimi Nobel - thote nje komentues gabel.

TironciLebetit

Kosova Mali i Zi 2- 0 pjesa e pare
MoldAvi Shqiperi 0 3 pjesa e pare

Kthupi

Sapo do komentoja per kete por do shtoja “ne nje ndeshje qe s’i hyn askujt ne xhep, Moldavi-Shqiperi 0-3”. Eshte me shume feel good story. Ishalla fillojne mesohen si te luajne mire me njeri-tjetrin qe te na zbardhin faqen per kualifikueset e Boterorit, pa vetem aq.

TironciLebetit

eshte lufta per vend te trete qe te ndihmon ne shortin e ardhshem por nderkohe edhe islanda po fiton me andoren ne shtepi

Kthupi

Shiqir e beme ne nje gol ne minuten e fundit pa dreqi ta haje.

Alba2265

Si tha komentuesi i espn per tifozet kosovare:they are loud,they are proud .:blush:

sica

Ka qen nje fakju zyrtare, ne emer te OSBE-se.

Alba2265

Dhe dashnoret e tu ketu
imazh

Vlonjat

Seç ka qene nje bq ambasador shqiptar ne suedi qe bente letra kunder kadarese ne kohen e komunistit shkerdhate sali berisha. Bile e kishin per nder te demaskonin nje “sherbetor” te diktatorit hoxha te mfs e jurise se nobelit.
Demi qe kane bere jo vetem ndaj kadarese por edhe ndaj kombit eshte i pariparueshem. Sot do te kishim nje shkrimtar shqiptar nobelist.
Langaraqe ngado, zgjebsa te pakurueshem.

Kthupi

Fellow gjirokastrit, Bardhyl Kokalari, babai i kesaj cuces qe u be deputete ne Suedi tani, Arba Kokalarit. Nuk e di sa e vertete eshte, Kadareja e ka thene kete, por fakte s’ka. Berisha e hoqi nga amabasador ne 1994 me kerkese te Kadarese.

gjembi

Dhe ai me siguri kerkoi azil politik. Sic beri dhe z. Kulla ne Amerike.

Kthupi

Kokalari ka 25 vjet qe nuk eshte ambasador, Akademia u ribe pas skandalit te vjetshem, Kadareja prape ne stol.

Nje interviste e vjeter e Kadarese:

Kthupi

Nuk e di si kane qendruar pas. Pellumbi di qe doli ne pension pas ambasadorllekut, ne 1997, edhe mbase kane ndenjur me azil. Ne ate kohe ishte bordello, te gjithe aplikonin per azil.

Alba2265

“…Berisha e hoqi nga amabasador ne 1994 me kerkese te Kadarese…”
Kjo eshte legjende urbane .ky ndihmoi nje shqiptar te plotesonte kartat per azil.suedezet u bene dyshues se personi qe pretendonte se I rrezikohej jeta nga qeveria berisha ndihmohej ne proces nga vete ambasadori perfaqesues I berishes .yeah I know ,only in albania :blush:berisha I turperuar nga skandali e pushoi .kokalari e ka mohiuar te kete shkruar ndonje leter kondra kadarese.

Alba2265

Moldova me keto kabime te kujton shqiperine kur shisnin ndeshjet ne kohe te foto strakoshes :blush:

Vlonjat

Kthupo nuk mbaj mend ku kam lexuar qe ky amabsadori se bashku me ca te tjere shkruante letra dhe mbi te gjitha e pranonte me krenari qe kishte denoncuar shkrimtarin e diktatorit.
Kadare nuk ka hyre kurre ne hollesi ( as nuk ka akuzuar ndonjehere kete kokalarin) pse nuk e ka marr çmimin. Por ky vete e kishte per krenari te tregonte qe ishte ky qe e kishte penguar te merrte çmimin.

Kthupi

S’e di. Me aq sa mbaj mend nga ato vite, ishte e kunderta, Kadareja thoshte qe ishte ky letrashkruesi, ndersa ky e mohonte. Madje thoshte qe letra te tilla drejtuar akademise mund te gjenden kollaj ne Suedi, dhe Kadareja mund ta verifikonte, por s’kam pare asnjehere nje leter te tille. Kush dreqin e di?

Ky ka qene inxhinjer ndertimi po si nga familje e persekutuar e bene diplomat. Nice upgrade. :joy:

Kthupi

Po na duhet ta mesojme shqipen nga e para: Kujt i thone poker golash ne Shqiperi?

InkuizitoriMoth

… nje nga gjerat e para qe me kane pyetur kur une jam bere I njohur ne Europe nga gjerat e para me eshte bere kjo pyetje qe jam nga nje qytet me Enver Hoxhen. Ka qene nje pyetje mjaft e bezdisshme per mua.

Fevziu: Per arsye…?

Kadare: Per arsye se ishte shume delikate ne te gjitha pikeshikimet po ta merrje. Delikate dmth per militantet shqiptare atje te ambasades ose dikush, kjo duhet te shoqerohej me nje lavderim per …

Fevziu: Enver Hoxhen.

Kadare: Gje qe une nuk dua te krenohem tani, por duke ditur zakonet perendimore i kam shmangur ne menyren me te vendosur qe mund te jete, thjesht kam pranuar, po jam nga ai qytet. Ishte delikate sepse kjo shoqerohej me ndonje informacion tjeter psh i famshmi sokaku i te marreve qe une e kam pershkruar ne “Kronike ne gur” dhe qe gazetaret e kane marre vesh duke ardhur si duket ne Shqiperi, ky ishte sokaku ku une afer kam shtepine dhe afer tij ka shtepine Enver Hoxha.

InkuizitoriMoth

Marrëdhënia midis udhëtarit dhe qytetit, me rrugët dhe lagjet e saj, qofte tashmë te njohura qofte te zbuluara pergjatë rrugëtimit, është para së gjithash një marrëdhënie emocionale dhe trupore (…) Qyteti nuk është jashtë njeriut, është brenda tij - Andre Breton

InkuizitoriMoth

Gabeli plehnaxhi ndjen domosdoshmerine e zbukurimit te kalit te tij me stoli te sajuara nga sende te gjetura ne plehura qe kane humbur funksionin e tyre origjinal (ready-made). Plehnat nuk jane jasht njeriut ne kazan teneqeje, por jane brenda tij - i Modhi :smiley:

Korrikse,
Greta skandinavja akoma nuk e ka kuptuar kete, por le te shpresojme se nje dite do ta kuptoje dhe do te mbaje nje fjalim ekologjik para pleqve te Akademise Suedeze qe akoma kane takat te perdorin sende plastike qe fryhen.

del-ta

·
VËLLEZËRIT KATRE DHE SHITJA E DIASPORËS

(At Foti Cici)

Në vitin 2006, një vit mbas mbylljes së Kishës Ortodokse Shqiptare “Shën Asti i Durrësit” në Toronto dhe Misionit Ortodoks “Gjithë Shenjtorët e Shqipërisë” në Montreal, Kryepeshkopi Anastasios bëri një ndryshim strategjik në Statutin e KOASh-it: Ai përjashtoi diasporën shqiptare nga përkatësia në Kishën e Shqipërisë, gjë që ekzistonte në statutin e kaluar, duke e lënë atë teknikisht nën juridiksionin dhe përkujdesjen e Patrikanës Ekumenike. Bëhet fjalë për më shumë se gjysmën e komunitetit ortodoks.

Madje Kryepeshkopi e ka renditur këtë ndryshim, me një nen tjetër të posaçëm, tek nenet e pandryshueshme të Statutit, për ta lënë luftën mbrapa, përderisa potenciali i një rishikimi të atij neni do të sjellë konflikte dhe çarje brendakishtare, duke ftuar në Shqipëri “për pleqërim e pajtim” vetë Patrikanën, siç është ndjellur e kopsitur kjo edhe në ndryshimet e tjera statutore të vitit 2015.

Mbas vitit 2006 u imponua një heshtje mbi diasporën, për dy arsye. Së pari, statuti i ri nuk u publikua dhe u mbajt fshehur deri në vitin 2015, për të shmangur reagimet. Së dyti, peshkopi i Patrikanës Ekumenike Ilia Katre (Ilias Katris), pritej të riorganizonte diasporën shqiptare në Amerikën e Veriut, duke përfshirë edhe Kanadanë.

Hirësi Ilia kishte ndërhyrë personalisht në vitin 2005 dhe kishte arritur mbylljen e kishës shqiptare në Toronto me pretekstin se prifti (autori i këtij postimi), “luftonte Kryepiskopin Anastas”. Prisnim të gjithë, atëherë, që peshkopi i Patrikanës të na sillte në Kanada një prift tjetër, qoftë dhe anastasist, për të vazhduar shërbesat shqip e për të konsoliduar një bashkësi të brishtë.

Mbasi kanë kaluar kaq vjet dhe Patrikana Ekumenike nuk ka bërë asgjë për rihapjen e një kishe shqiptare në Kanada, a ka gjasa të bëhet diçka sot? Kush janë përgjegjësit për këtë mëkat?

Dy vëllezërit shqiptaro-amerikanë, Ilia dhe Makarios Katre, i pari peshkop nën Patrikanën Ekumenike, ndërsa i dyti mitropolit në kishën greke të kalendarit të vjetër në Toronto, nuk janë vetëm ata që mbyllën kishën shqiptare në vitin 2005, por dhe pengesa kryesore për të bërë diçka sot.

At Ilia Katre u bë peshkop në vitin 2002, mbasi i vdiq gruaja dhe mbasi shërbeu si prift në kishën greke në Las Vegas për dy dekada. Kur ne themeluam kishën shqiptare në Toronto, ai na u kundërvu me të gjitha mënyrat dhe udhët e tij, deri sa arriti ta mbyllë. Vërtet që kjo u krye me urdhër të kryepeshkopit Anastasios Janullatos, por u bë e mundur teknikisht vetëm me intrigën dhe pabesinë e dy vëllezërve Katre.

Mbasi u mbyll kisha jonë, peshkop Ilia kreu meshën e parë në vitin 2006 në kishën greke, duke gënjyer komunitetin se do të hapte kishë shqiptare. Në fakt, ai i kishte të gjitha mundësitë ta bënte këtë, prandaj dhe unë u këshillova me bashkëpunëtorët e mi dhe vendosëm që të mos reagonim, për të mos bllokuar potencialin e hapjes së një kishe në gjuhën shqipe.

Mbas 12 vjetësh, Kryepeshkopi Anastasios vazhdon të premtojë se do të dërgojë në Kanada një prift nga Shqipëria. Kështu dhe grupi i vogël mbështetës i kryepeshkopit në Toronto, beson njësoj se Forlumturia do t’iu dërgojë prift shqiptar “kur të vijë ora e Zotit”, domethënë kurrën e kurrës.

Hirësi Ilia vazhdon të shkojë në Toronto vetëm një herë në vit: vitin e kaluar më 17 qershor dhe këtë vit më 12 maj. Ai meshon një të shtunë në vit në një kishë greke të Torontos, me një grup të vogël shqiptarësh, sa për sy e faqe. Aktivitetin e vdekur me dy meshat e dy viteve të fundit, mund ta gjeni tek faqja e tyre mbushur me postime anastasiste në Facebook: “Albanians Orthodox of Toronto”.

Peshkop Ilia e ka të domosdoshme të bëjë të paktën një meshë në vit në Toronto, sepse i duhet të ruajë vendin në “Konferencën e Peshkopëve Ortodoksë të Kanadasë”, si përfaqësues i shqiptarëve atje, pavarësisht se banon në Boston.

Edhe pse nuk ka hapur kishë në Kanada, edhe pse nuk kryen shërbesa të rregullta, ai merr pjesë dy herë në vit në këto mbledhje ku përballen rivalitetet dhe vullnetet midis patrikanave dhe juridiksioneve të tyre në diasporë, atje ku Patrikana Ekumenike ka një votë më tepër nëpërmjet “Peshkopit të shqiptarëve”. Në burimin më poshtë, mund ta gjeni listën në fjalë:

http://www.gometropolis.org/…/Canadian-Conference-of-Orthod…

Kur fola me një peshkop ortodoks vitin e kaluar, duke kërkuar ndihmë për të rihapur kishën shqiptare, ai tha se nuk mund të bëhet asgjë, përderisa “Ilia vjen në konferencën e peshkopëve kanonikë të Kanadasë si përfaqësues i shqiptarëve. Sipas marrëveshjeve që kemi bërë në Konferencë, nuk mund të ndërhyjmë në grupime të një kombësie tjetër”.

Prania politike, e pamoralshme dhe antikanonike e z. Ilia Katre në forumin e peshkopëve ortodoksë të Kanadasë, si përfaqësues kanonik i shqiptarëve, e ka bllokuar procesin e riorganizimit të diasporës shqiptare ortodokse atje.

Po vëllai tjetër? Mitropoliti Makarios Katris, alternativa tjetër për shqiptarët e Torontos, është një nga peshkopët e kishave greke të kalendarit të vjetër, si pjesë e “Kishës Autoqefale Greke të Amerikës së Veriut”.

Sikur të mos mjaftonte statusi i tij skizmatik, famëkeqi Makarios është pjesë e një grupi klerikësh që kanë abuzuar seksualisht murgjit e rinj në manastir, siç është denoncuar nga shoqata e viktimave të abuzimit në Kishën Ortodokse, Pokrov.org. Emri i tij është ekspozuar në media disa herë, siç përmendet në kallëzimin më poshtë:

https://www.pokrov.org/sex-scandal-at-monastery-in-brookli…/

Për ata që nuk dinë anglisht, po përkthej një pjesë:
“Gjithashtu Mitropoliti Makarios (Katre) i Torontos Kanada, i cili e njeh mirë gjendjen në manastir, dhe ka marrë kopje të kallëzimeve të murgjve kundër At Panteleimonit, për ngacmimet dhe aktivitetet e tij homoseksuale, nuk u përgjigj. Makarios vazhdon të jetë në bashkëpunim të ngushtë me Efremin, Isakun dhe Panteleimonin. Mitropoliti Makarios është vëllai i Peshkop Ilias, kreu i Dioqezës Ortodokse Shqiptare”.

A janë këta njerëzit e përshtatshëm për të pagëzuar fëmijtë shqiptarë në Toronto, e për të bërë komunitet shqiptar?

Hirësi Ilia e ka të lehtë të sillet me armiqësi kundër nesh, vetëm e vetëm se kritikojmë projektin shkombëtarizues të Kryepeshkopit Anastas, por e ka të pamundur të distancohet, të paktën publikisht, nga vëllai i tij skizmatik dhe me moral të dyshimtë.

Prania e Ilia Katres si përfaqësues i KOASh-it në takimet vjetore të patrikanave dhe kishave autoqefale ortodokse, sidomos në dialogun me kishat katolike dhe anglikane, është një tjetër shenjë degradimi kombëtar.

Përqafësimi i kishës autoqefale shqiptare nga një peshkop i kishës greke është i qëllimshëm: Një peshkop i një kishe të huaj përfaqëson një kishë të pavarur kombëtare, gjë që ndodh për mbi 25 vjet, një përcjellje mesazhi që ka krijuar tashmë një traditë dashakeqe ndaj shqiptarëve. Kjo ngrë pikëpyetje jo vetëm nominale, por dhe institucionale, mbi natyrën e autoqefalisë së KOASh-it, e cila funksionon si gjymtyrë e Patrikanës Ekumenike.

Integriteti i hirësi Ilias kompromentohet edhe me një pyetje tjetër: Si mund të pajtohet fondamentalizmi antiperëndimor i kishës greke të kalendarit të vjetër, me aktivitetin ekumenist të KOASh-it, përderisa dy vëllezërit Katre (Katris) iu përkasin dy institucioneve që përçojnë ideologji të kundërta? Në fakt, kur vjen puna për politikën e jashtme, grekët pajtohen dhe i lënë mënjanë opinionet e tjera. Ndryshe nga shqiptarët…

Shqiptarët ortodoksë të Torontos janë përndarë e copëtuar sot në disa grupe: një pjesë shkojnë tek kisha greke të kalendarit të vjetër, ku meshon Mitropoliti M. Katre, një pjesë në kisha të tjera greke, ndërsa shumica asgjëkundi. Sigurisht që për festa, raste familjare si pagëzime, martesa e varrime, do të shkojnë në kishat e shumta greke të Torontos, madje ku do të marrin me qira edhe sallat dhe mjediset e komunitetit grek…

Zhbërja e diasporës shqiptare, e cila ishte një nga pikat thelbësore të platformës misionare të Kryepeshkopit Anastasios, ishte një arritje e prekshme: Për të humbur lidhjet kultivuese që mund të fytyrojnë një komunitet identitar, i cili përndryshe do të zhvillonte një profil kombëtar dhe opinione influencuese në atdhe, siç ndodhi me mërgatën shqiptaro-amerikane shekullin e kaluar.

Si mund të presin shqiptarët të ndriçohen nga kisha e tyre, kur KOASh-i është zhytur sot në kultin e anastasizmit, nën vullnetin ekonomik, politik dhe emocional të Njëshit dhe të projektit të tij kompleks?

Kemi një kishë autoqefale jo vetëm të shkombëtarizuar, por të kapur nga interesa dhe pasione të sëmura, me skandale ekonomike, kriminale dhe seksuale në të gjtha mitropolitë, të cilat mbahen “brenda pragut” me metoda bizantine, në një shtet ku pavarësia e autoqefalisë është kthyer në një pengesë për ndërhyrje, për transparencë dhe integritet.

Arban

Keta jane njesoj si dashnoret e tu, qe u duket vetja me te mire se te tjeret dhe duan t’i zhdukin ose t’i nenshtrojne ata qe nuk jane njesoj. Megjithese keta duket me shume si kategoria tjeter e dashnoreve te tu, ata qe bertasin “Vriti, vriti shqiptaret” dhe qe u merove gjithe keto dite per t’i mbrojtur me ate dy grame tru te sheshte qe ke. E ngjajne po ashtu me ithtaret e atyre te cileve u shkonte ngambrapa xha Abazi gjate luftes.

Arban

Ia ka futur prej kohes Europa gishtin PDhit o Grande Kapo, dhe duket ia futur te ajo pika e ndjeshme, se i lezeton.

Alba2265

Ti je delusional idiot .dekadat e masturbimit non stop te kane shkaterruar trurin .

Arban

Kush eshte ■■■.ikaturisti, ai qe do pengonte zgjedhjet ne 30 qershor Grande Kapo? Meqe jemi te zgjedhjet dhe gishtat

Arban

Ndersa idiotesia jote nuk te “deluzionon” kurre. Po ngaqe te kane lene shqiptaret te virgjer derisa shkove ne Harvard dhe vetekenaqeshe me gishta te te kete ardhur thua?

Kthupi

Do ishte me efektive nese keto lloj ceshtjesh nuk ngrihen nga Fatmir Cici. Nje njeri pa integritet, s’mund te beje shenjtorin e te flase per integritetin e te tjereve. Ti mbase e njeh vetem nga ato qe shkruan, une e njoh cik me shume e di se c’flas. :wink: Nuk i plas shume per komunitetin atij, e gjithe kjo qe ka shkruar mund te permblidhet ne “Pse nuk vini te kisha ku jam une dhe te me paguani mua, po veni te greket?” Vetem aty i rreh cekani.

Kthupi

Do jete vertet fat, nese UEFA pezullon Turqine nga Euro 2020. Fat chance, po shpresa vdes e fundit.

del-ta

pse ty pak të duket kjo?? nuk e di çfarë njeriu është por tema që ngre qëndron. kisha shqiptare është pengese e madhe ndaj tjetërsimit grek. është çështje identiteti dhe jo parapëlqimi personash. pastaj ,priftërinjtë grek i njihni personalisht çfarë njerëzish janë??
shqiptarët ,dhe kryesisht ata nga zona jote ka bërë përpjekje të madha të shpëtojnë kishën shqiptare nga pushtimi grek,ndërsa ju me lehtësi të madhe pranoni të[ vetasimiloheni.
njëçik un personal dhe kombëtar nuk keni që ju tërheqin grekët prej hunde?? mirë në greqi,po edhe në kanada dhe amerike, prapë greku?? kaq mungesa të mëdha qytetarie shqiptarët??duhet medoemos që të jenë kolonë shpirtërorë? në vend që të ndikonit edhe në shqipëri që të largohen pushtuesit grekë nga kisha, ju i nënshtroheni hegjemonisë kulturore greke

Kthupi

Nuk do t’i hyj me detaje kesaj ceshtjeje se duhen nete te tera prane zjarrit kur thone, qe te diskutohet. Gjerat nuk jane aq bardhezi apo zi sa c’i tregon ti. Peshkopi Katre dhe kisha e tij eshte e vetmja qe varet nga Tirana. Kishat e tjera jo. Ne kishim peshkop Nikonin, vellane ete At Liolinit, i cili vdiq para 6 javesh.

Fatmirit nuk i plas shume nese rrenohen apo jo kishat dhe komunitetet shqiptare. Vellane e ka prift ne Selanik, vete studioi teologji ne Athine me burse nga Janulla, ne Amerike erdhi me pasaporte greke si vorio megjithese Nivica nuk eshte fshat minoritar. Etj. etj. si keto. E njoh qe para viteve 90 kur u denua se rrahu njerin ne Nivice, ndaj te thashe qe di se c’flas. Interesi i tij i vetem eshte xhepi i tij, asgje tjeter.

InkuizitoriMoth

Ndani vepren nga autori sepse ndryshe nuk ka demokraci. Merni shembull nga Marloni qe ka dy bole ne perputhje me parimin kozmik Yin e Yang.

Kthupi

Bolet s’jane te ndara, ne te njejten traste jane.

del-ta

po mirë,vini një tjetër,mjafton të jetë kisha shqiptare,se është turpi i botës të trajtohemi si invalidë që i marrin të tjerët për dore. fakti që del kundra pushtimit grek është i rendësishëm sepse shumica e priftërinjve janë helmuar nga janulla. edhe fan noli në athinë studioi. po të kesh pak dinjitet,kjo të ndihmon të kuptosh hilenë e grekve.
ideja është që,aty nuk vuani nga fukarallëku,që të ulni kokën ! po nuk ju nënshtruat grekut ju aty,dalngadalë do hapin sytë edhe ata në shqipëri që i mbajnë peng me 300 euro pension nga greku. e kanë bërë në 1920-n që ishin të gjithë analfabetë,e jo tani që keni shkollë e para.

InkuizitoriMoth

ky eshte tragjizmi i demokracise sepse bolet e Marlonit, edhe jane te ndara, edhe s’jane (gje qe perben nje trokellime ne vetvete bolesh filozofike). Shembulli me i fresket eshte diskutimi trokellimtar boleresk per marrjen çmimit Nobel nga nje fuks i Miloshevoçit.

Kthupi

Edhe nje here, jane te thella punet. Nuk po flas per helmimin e te tjera si keto, por difekti me i madh qe shoh une eshte vazhdimesia. Nuk eshte aq e thjeshte puna, vdiq njeri, vur nje tjeter. E verteta eshte qe ne gjithe komunitetin fetar shqiptar, duke perfshire diasporen, nuk ekziston (akoma) nje klerik qe te mund te behet peshkop i zoti. Ky qe vdiq, kishte 40+ vjet qe ishte klerik, i ka ngjitur shkallet nje nga nje. Greket kane nje infrastrukture te tere ketu ne SHBA vetem per te furnizuar kishat me prifterinj. Kolegji Holy Cross ne rrethinat e Bostonit eshte vetem per kete pune. Nje organizate biznesmenesh me rreth 85 milione dollare ne banke merr persiper financimin e shkollimit dhe kur mbarojne shkollen s’kane asnje borxh. Do t’ju besh karshillek atyre ti?

Prifterinjte tane s’jane te pergatitur, sado te perdorim ne filtrat nacionaliste. Ata qe vijne ketu nga Shqiperia, dergohen nga Kryekisha per arsimim ose zhvillim te metejshem por kthehen ne Shqiperi shumicen e rasteve. Kush do behet peshkop?

Gjithashtu komuniteti nuk eshte njesoj si ne 1920. Brezi i emigranteve pas 90s qe filloi te shtoje diasporen nuk jane fetare pergjithesisht. Ju duket vetja patriote dhe bejne foto te kisha, po nuk e kane ne gjak kete gje dhe as e mbeshtesin financiarisht. Nje shoku im u martua para disa vjetesh dhe i dukej cudi qe kisha kerkoi $400 per sherbimin.

S’ka as njerez ne kor, lere me te kete prifterinj. Gjithe ai hendeku 45 vjecar qe u krijua ku s’vinin me njerez ketu, dhe ku feja u zhduk nga jeta e njerezve, tani po dalin pasojat. Brezi i vjeter po vdes dhe i riu s’e ka mendjen per te mbajtur kishen gjalle. Vene ne kishe per Pashke, Krishtlindje, ndonje pagezim, dasme a vdekje dhe aq. Edhe te mendosh qe Katedralja e Shen Gjergjit u ble disa qindra mijera dollare, me fonde nga komuniteti atehere kur njerezit paguheshin 50 cent ne dite. Nuk besoj qe ka per te ndodhur dicka e tille perseri. E shikoj sa veshtire e ka Katedralja per te mbledhur fonde te rregulloje nje cati, lere me te hape kishe tjeter e ta mbeshtese financiarisht.

Alba2265

Ti babam perse nuk benesh prift qe te shpetosh qishen nga greket .te gjitha kushtet i ploteson me perjashtim te inteligjences :joy:

del-ta

e meriton ndonjë llaf si nga mullarët e toshkëzës,po ça ti bëj gjëmbit! nuk të del zastava ,tiku dhe pjeri?? aty rri dhe mos ha shit kot! thamë ti respektojmë pakicat,po jo na të hipin mbi kokë.

InkuizitoriMoth

budalle apo i zgjut nuk ka rendesi, edhe çmim Nobel me 36 dhembe te jesh, budall je nese mendon se misioni i krishterimit eshte (me sakte ka qene) qe te talli 2 koqet politikekombetariste Marloni.

Alba2265

Ketu e kane kabim mejtimin se shqiperia dhe kosova duhet ti lene fitore njera tjetres.
E para se moralist eshte josportive .e dyta se ligjerisht eshte e denueshme .una habitem se si gazetat shqiptare ne te dyja anet e sugjerojne kete mysybet .

STALKER

James Gunn, regjisor i “Guardianëve të galaksisë”, genjen (para se gjithash veten) kur shkruan se e trishton fakti që Scorsese i ka gjykuar filmat e tij pa i parë. Ne fakt, Scorsese s’ka nevoje ti shohe filmat e Gunn sepse e din fort mire vetë se sa liri ka James Gunn ne berjen e filmave, pasi e heq vetë në lekurë presionin e producenteve te kompanive hollywoodiane. Dhe behet fjale per Scorsesen, ok?

E nuk po i futemi fare zhanrit (Marvel), i cili, fundja, ne princip, nuk ka pse paragjykohet (biles Scorsese nuk e paragjykon, por thote me te drejte: “Kam tentuar t’i shoh, e dini, por nuk është kinema”)

Kthupi

Nje nga artikujt me interesante qe kam lexuar se fundmi.

del-ta

shumë mirë e ka. internacionalistët tanë në bashkpunim me jugosllavistët e kosovskas duan ti kthejnë shqiptaret si dy koretë. shqipëria nuk duhet të pranojë të luajë me një krahinë të sajën.shqiptarët sot ndodhen në pikën më të ulet të vetdijes kombëtare.
kur luan greqia me qipron vetem flamuri i greqisë është në stadium.
armand duka është më keq se alba e koveçëve,.

TironciLebetit

Avash o Delta se ndoshta ti se di qe te dy perfaqesueset jane plot Kosovare qe gezohen sportivisht kur mundin njoni tjetrin. Ndoshta kush fiton i merr dashnoren humbesit por ene shume trajtim patriotik nuk duhet te kete.

B-O-H-I-C-A

image

korriku

une gjej qe s’ka gabim delta dhe isha dakord me shkrimin. Eshte percarese sjellja e skuadres shqiptare, tejkalon kufirin, nese nuk kane pase ndonje kunje tjeyer, specifike, me kosoven…

del-ta

kombëtaristët hungarezë mbështesin hapjen e bisedimeve me be-në ndërsa shumkulturalisti frëng na tregoi derën! tjetër shëmbull që qasja evgjitore prej lamashi ‘‘aman ore na pranoni’’ është e destinuar të pritet me mospërfillje. nderkohë qe serbia nuk heq heq dorë nga interesat e saj kombëtare dhe be-në nuk e ka përparësi. prandaj duhet bashkimi përpara antarësimit në be. të paktën të jesh faktor në ballkan që të marrin më seriozisht. ne sillemi si alba dhe duam të na respektojnë pastaj,

TironciLebetit

Futbolli eshte kompetitiv e cunat duhet te festojne kur fitojne te merziten kur humbasin. Kur perfaqesuesja Kosovare na mundi ne ndeshje miqesore ne kohe te Panucit ata me te drejte festuan. Por nuk festuan si percares…percares te kujt kur kombetarja Shqiptare ka mesatarisht 7-12 lojtare nga trevat jashte Shqiperie. Nocioni i percarjes eshte grotesk… kosovari Kosoves kunder Kosovarit te Shqiperise?
Kur skuadra e bregut te lumit mund ate te kodres se gjelber nuk eshte percarje krahinor por kompeticion futbollistik
Te lexosh Delten dhe ty Cunat duhet te qajne kur ndeshen dy perfaqesueset bashke. Antagonizmi sportiv eshte i shendetshem dhe Kombi forcohet ne shume menyra te tjera.
Per Armando Duken po, ai eshte filoSerb i lindur, si jane ene kta nostalgjiket e Titos.

Kthupi

Ti mendon se po te fitonin ata, nuk do festonin?

Marrim cik kot ne si pushka e jevgut me thene te verteten, dhe perceptojme ofeze edhe aty ku s’ka. Vriten robte ne mes te sheshit per nje “ca ke qe shef”. Po me te ligj jane keta qe i fryjne zjarrit dhe postojne cdo gje sikur eshte lajm per faqe te pare. Kujt i plasi se c’tha ish-tifozi? Skuadra vete nuk po thote gje.

Alba2265

“…Në futboll po luajnë me shtete të tjera, jo më në Shqipëri, ku kemi gjak shqiptar dhe jemi shqiptarë. Sipas meje, është më mirë që janë dy kombëtare shqiptare, sepse kanë më shumë mundësi të luajnë në një Europian, pasi me një ekip do luanin më pak lojtarë. Kështu që kjo është një pasuri e shqiptarizmit”, ka deklaruar trajneri i Kosovës U-21, Refat Prekazi…”I couldn’t agree more .
nashi back tek cirku i FSHF qe ka vene gjithe shqipot ne rradhe duke I bere pompino atij pepinos plak per fitoren ne Moldavia.kushdo qe e njeh historine fitore me transferte jane arritur me Moldavia edhe ne kohe te qametit kur bejkushi duke iu pergjeruar lojtareve mezi bente ekipin te plote se zmijani kushta e co iu duhej te benin rrugen pothuaj me paret e tyre e disa ore para ndeshjes mezi gjendeshin fanellat .humbja me turqine po trumbetohet si fitore e kupes se botes .strakosha:c’te tha Babi per gafen qe bere : Babi me tha :mos u merzit xhan se edhe Babi ashtu si ti hante gola koti :joy:

machitewa

Eshte brenda sportit dhe emocioneve qe krijon sporti. Me fitu prishtina kunder gjilanit festohet si me fitu lufte.
Djemte jane te rinj dhe kane te drejte te festojne gjithmone ne cdo rast.
Ky ish-tifozi njihet si tip psikopati.

Alba2265

Afgane,siriane do ti popullojne trojet ballkanase ashtu si dikur sllavet e shqiptaret zevendesuan greket e lashte .kukumjacka do kendoje kenge per gjergj elez Aline se bashku me delten qe do I bjere me dore lahutes :joy:

korriku

pergjigje per ndeshjen: nuk jane gjithe kundershtaret njelloj mesa duket dhe ndaj kosoves mund te ishin permbajtur.
Sigurisht fitimtaret ne fund jane te lire te vetequhen fitimitare ne cfare shkalle qe duan.
Ama mund te bejne perjashtim, kosova s’eshte tamam nje kundershtar.

del-ta

Sllavet dhe ju evgjit ,erdhet.Shqipot ketu i gjeten edhe greket kur u nisen nga libani.

sica

Na plasi trapi. Nuk do bejne te gjith filma glorifikues per mafien.

InkuizitoriMoth

TironciLebetit

E quan bir kurve ky futbollisti prej Kosove trainerin tone. Ka menien tate dhe te Deltes.

machitewa

Bushi mund te jete ose jo ashtu si thote taulanti (qe kerkon motren e humbur), po kjo nuk e ndryshon aspak faktin se U21shat e kosoves dje ishin me te dobet se shqiperia. Dmth what’s the point me ta fale lojen sepse paske gjasa per kualifikim kur realisht je me i dobet sesa shqiperia qe nuk paska gjasa per kualifikim?!

Arban

Vetem nje koment lexova

Che bella l’Albania…io sono stata a Tirana e ne sono rimasta affascinata…forse è uno dei Paesi europei più sottovalutati! Anche il mare e i paesaggi sono fantastici. Amo questo nuovo format! Continua così :kissing_heart::kissing_heart:

Arban

Sa per punen e futbollit Kosove-Shqiperi, ja dy komente ketu

I’m just waiting when Albania and Kosovo unite and get the Euro Cup :albania: :heart: :kosovo:

If Albania and Kosovo unite that will be a strong nation

Arban

Gjithcka nuk perputhet me dogmen eshte heretike, ose me terminologjine moderne, “raciste”

kapo

Berisha: Një falenderim për presidentin Macron, damkosi politikën e Çubrilloviçit që ndjek Edvin Mafia!
Ambasadorja e Suedisë: Krimi organizuar shqiptar dhimbje koke për Europën
A ka Europa kapacitet për ta përballuar Edi Ramën dhe Tërmet Peçin?

Shoku Enver, kur sia vari më Kina, botoi librin “Shënime për Kinën” ku kritikonte udhëheqjen kineze dhe jepte mendime se si duhet qeverisur Kina dhe se si populli i Kinës duhet të ngrihej e të rrëzonte udhëheqjen revizioniste e të devijuar prej komunizmit të vërtetë. Edhe ky i sotmi, meqë mbart të njejtin banalitet mendimor me shokun Enver në karrigen e të cilit është ulur në atë parti, pritet të botojë librin “Shënime për Europën” ku do të kritikojë udhëheqjen e BE dhe do të japë mendime se si duhet qeverisur Europa.:blush:

Arban

Grande Kapo, PDhi i gezuar qe nuk pranohet Shqiperia ne BE, he? Jo po kur thote Delta qe PDhi eshte ceta serbe, nuk beson ti.

Arban

Grande Kapo, shiko se mos i jep nje dore kesaj, se do te te thahen hallatet si te Komandantit e prape PDhi do te jete duke pritur t’i bien Gjigantit koqet.

machitewa

Horror në Kavajë

Bashkëshortja shtatëzënë e kryetarit të bashkisë së Kavajës, Griselda Roshi është rrëmbyer dje pasdite, rreth orës 19.15, në zonen e Komunës së Parisit në Tiranë. (UPDATE)
Sipas burimeve familjare, ajo pasi ka pirë një kafe me një mikeshë të sajë në një lokal, i është drejtuar një taksie për të lëvizur drejt shtëpisë së prindërve të saj.
Griselda kishte ardhur në Tiranë pasi ditën e premte priste të lindte. Sipas familjarëve, teksa ajo ishte duke ecur drejt taksisë, një fuoristradë me xhama të zinj ka ndaluar përpara saj dhe nga makina kanë dalë 3 burra të armatosur që e kanë futur me forcë në makinë.
Aty ata e kanë rrahur, kërcënuar dhe e kanë cuar në një tjetër vend, të parapërgatitur, ku vec tre burrave kanë qenë të pranishëm edhe disa të tjerë, madje edhe gra.
Sipas burimeve familjare, në ato momente Griselda është rrahur dhe goditur me tytë kallashnikovi dhe ka humbur ndjenjat. Kur ka riardhur në vete, ajo mban mend t’i jetë injektuar një serum dhe disa momente më pas ka lindur.
Për shkak të hemoragjisë shumë të madhe, Griseldës i kanë ndërruar edhe rrobat dhe në orën 3.45 të mëngjesit e kanë marrë sërish me fuoristradë duke e hedhur nga makina rreth 50 metra larg shtëpisë në Kavajë.
E gjakosur dhe e rrahur, Griselda është zvarritur deri në shtëpinë e saj, pa fëmijën e sapolindur që ka mbetur në ambjentin ku Griselda është mbajtur peng dhe dhunuar për më shumë se 6 orë.
Ajo është tashmë në gjendje të rëndë psikologjike dhe nuk di të thotë se kush ishin autorët e rrëmbimit, vendin ku lindi e detyruar fëmijën, apo vendndodhjen e foshnjës.
“Unë nuk di c’të them, këtë nuk ka kriminel që ta bëjë. Ajo është e sfilitur. Nuk kemi fjalë ta shprehim”, tregon një komshi i familjes. “Nuk duhet ta bënin, ata janë njerëz të mirë dhe këtë nuk e meritonin”, shprehet një tjetër.
Forca speciale të policisë ndodhen aktualisht në shtëpinë e ciftit dhe po kryejnë hetimet e nevojshme, ndërsa bashkëshorti i saj, kryebashkiaku i Kavajës Elvis Roshi, është detyruar të kthehet nga Italia pasi ka marrë vesh lajmin tragjik.
Ndërkohë, Policia e Shtetit dhe Prokuroria e Krimeve të Rënda kanë ngritur një grup të posacëm për hetimin e ngjarjes. Grupi kryesohet nga prokurori Henrik Ligori dhe përbëhet nga agjentë të policisë kriminale.
Para shtëpisë së familjes Roshi ndodhen shumë të afërm dhe shumë banorë të Kavajës, të tronditur jashtëzakonisht nga ngjarja e rëndë.

Arban

Cfare ka dashur perfaqesuesi i kombit te perzgjedhur kosovar te thote me kete? Kush e gjen ka nje dreke falas me Shaban Memine.

TironciLebetit

Nashti kjo qe thote ky ene bohet se e ka bo austria me Gjermanine e Danimarka me Suedine… raste favoresh ka por jo ne nje rast si ky kur skuadrat jane 1 pike larg njera tjetres.
Ceshtja e festimit eshte Idiotesi argumentative. Dy perfaqesueset duhet te luajne shume fort ndaj njera tjetres kurse nga krahu tjeter duhet te bashkerendojne levizjet per te perfshire lojtaret e rinj me kujdes per te krijuar mundesi huazimi midis dy ekipeve kur ka mungesa a bollek ne reparte te caktuara ne fushe. Nuk ka kuptim te mbash 5 portiere apo 18 qendermbojtese kur nje nga keto ekipe ka mungesa a dobesi.
Dy ekipe Shqiptare jane 2 mundesi ku shorti mund te favorizoje njeren apo tjetren perfaqesuese.

machitewa

Ideja eshte me u kualifiku kur je i mirë, e jo me shku me u korit kot.
Nuk eshte aspak e shendetshme per sport, i demotivon djemte, aq me teper qe keta jane edhe moshe ma e re, me i thane mos luaj futboll humbe lojen me qellim, i fut mashtrimin e te keqen ne shpirt qe ne start. Ne vend se me i lavdu e me i ba me u ndi krenar qe shqiperia ka nje ekip shpresash te shkelqyeshem.
Nese ka dicka problem ne rastin konkret eshte fakti qe federatat kane gabu qe nuk i kane shty me festu se bashku te dy perfaqesueset. Do te kishte qene ma ok.

Ndryshe eshte me ta fale lojen anglia e gjermania, ndryshe me ta fale lojen malta e gjibraltari.

kapo

“E kam parë kur pickoi një ministre”, Rama padit në gjykatë për shpifje Sevim Arbanën :joy::joy::joy:

TironciLebetit

Shqiperia ka nje ekip shume te dobet shpresash e stoli i Bushit duhet te kish fluturu prej kohesh qe eshte cudi e modhe. Por kur te mund Shqiperia perfaqesuesja e Kosoves duhet me hap syte se nuku i ka gjonat ne vije.

machitewa

Kur ka dale e treta ne boterorin 98, kroacia 90% te ekipit i ka pase kampion bote te boterorit U21, nja 7-8 vite ma heret.
Shume mirë qe kane humb bash prej shqiperise. Ulin koken, punojne me mirë.

Yeriho

Lol eshte bere qesharak!

Kthupi

Kohe me te mira po vijne, por me veshtiresi:

Per ta permbledhur, dhe per ata qe s’dine anglisht, zgjerimi i Europes me shtete nga Evropa Lindore ishte mekanizem i Evropes Perendimore per te qeresuar gjakrat ballkanike dhe te ndalonin ballkanasit te krijonin shtete kombetare, sic ka ne Evropen Perendimore, duke qene se shtetet ballkanike kane minoritete te medha brenda kufijve te tyre. Ne vitet 90, SHBA dhe aleatet e saj konkluduan se procesi i shtet-formimit kombetar, s’do mund te behej as ligjerisht dhe as pa gjak. Si alternative u propozua anetaresimi ne BE, qe vendet qe aspironin te hynin, te ndryshonin mentalitet dhe forme dhe te kishin synim kryesor anetaresimin dhe jo krijimin e shtetit kombetar e te rrezikohej perseri Ballkani te kthehej ne nje fuci baruti.

Ideja kryesore eshte qe me refuzimin nga Franca per Shqiperine dhe M.V. i hapet rruga krijimit te shteteve kombetare. Shqiperia nuk ka asgje me per te humbur duke ndjekur rrugen e bashkimit kombetar. Gjithashtu Serbia s’ka gje per te humbur, por do perpiqet te aneksoje veriun e Kosoves per te mos e lene te behet pjese e shtetit shqiptar. Kjo do t’ju jape mundesine serbeve te Bosnjes te shkeputen e t’i bashkohen Serbise duke qene se Serbia humbet Kosoven. Dhe nje Shqiperi e bashkuar krijon nje mundesi te re gjeopolitike per shqiptaret e M.V. qe do duan te bashkohen me shtetin shqiptar. Pyetja eshte sa I dhunshem do jete ky proces, por bazuar ne historine e Ballkanit, nuk besohet se do jete paqesor.

Kjo eshte thjesht nje analize. Do shohim sa e vertete do dale. Sipas meje nje shtet i federuar shqiptar me 2-3 pjese autonome, do mund te behej me kollaj se nje shtet i vetem.

gjembi

Mire plaku i rrjedhur, por dhe ti gezohesh?

Kthupi

The United States and Italy are bound together by a shared cultural and political heritage dating back thousands of years to ancient Rome.
DJT

kapo

Një shekull më parë, një elitë pro-perëndimore në një vend ‘oriental’/ Sot, një vend pro-perëndimor me një elitë ‘orientale’

machitewa

Si s’doli nje bir nene nga keta te rames qe te thote “nuk na pranon evropa sepse jemi deri ne fyt me hajduteri me korrupsion galopant me krim te organizuar me mafi politike me trafiqe droge e me varferi e papunesi extreme, me ekonomi joekzistente apo informale???

T’i ka heq vizat para me shume se nje dekade, te ka pranu ne NATO… dhe keto nuk qenkan asgje?!
Kur ta thote te verteten ne sy “thjesht je nje hajdut kriminel dhe nuk te pranoj dot ne familjen time”… futi nje gjeopolitike nga kina me “evrope ti kurve e motit”, gjithe bota flene e çohen ne mengjes duke menduar qysh me ua ngul pellazgeve. Kur te aprovon pranimin ne schengen e ne nato, çile gur gojen, te dallashitet gjeopolitika.

Kthupi

Artikulli nuk ishte nga keta te Rames dhe nuk perfshinte vetem Shqiperine. Me gjithe problemet qe ka Shqiperia dhe rajoni, hapja e negociatave nuk domethene pranim ne EU, por duhet te sherbeje si shenje pozitive, si puna e mesuesit qe te thote “shume mire, keshtu vazhdo”. Ka akoma shume pune per te arritur nje nivel te pranueshem, derisa te pranohesh ne EU.

Per mua, projekti i EU eshte si puna e nje qyteti qe ka lagjet e te pasurve, klasen e mesme dhe getot. Jo te gjitha shtetet jane te denja per te qene aty, por ja qe jane aty. Edhe ne SHBA, jo te gjitha shtetet jane te zhvilluara njesoj, por ekzistojne brenda te njejtes cader. E vetmja arsye pse mendoj se shqiptaret (perfshi gjithe trojet) duhet te hyjne ne EU eshte sepse historia ka treguar qe nuk dine te bejne shtet vete, dhe ju duhet nje xhandar mbi koke per t’i komanduar. Po te dinin te benin shtet vete, me mire te rrinin jashte ashtu sic rrine shtete te tjera qe s’kane interes per t’u bashkuar ne EU.

korriku

nice big picture por si me gjithe kenveshtrimet e gjera i ka rene shkurt aty ketu analizes

TironciLebetit

Ket gjo thoshin Shkiet ne kohe te Titos per Kosovaret qe kishin zdryp ne Gjermani e Zvicer, te tan Mafie jane Kosovaret e me droga merren.
Argumenti i krimit nuk ekziston fare. Europa eshte merzit me Bullgarine e Rumanine e jo me Polonine e Cekine sepse nuk kane peshe ekonomike e vetem marrin e sjapin.
Nese Evropi Plake eshte vertet e shqetesuar per krimin Shqiptare atehere po ben ate qe sduhet te beje, mbajtjen larg te Shqiperise kur Shqiperia eshte kerthiza e Evropit.
Te shqeteson krimi Shqiptar ? Atehere merru sovranitetin Shqipove e coju policine tek dera e ka kosto ma te vogel ekonomike. Evropi ka nevoje per kanabis te mire e goca te njoma e prandaj do ta mbaje Ballkanin ne varferi e papunesi. Shume e thjeshte propaganda Serbe.

machitewa

Mirë gjeopolitika, po ne instance te fundit BE gjithnje ne politikat e zgjerimit ka pase kritere, kushte te prekshme, reale, te matshme.
Nuk ke gjykate kushtetuese, nuk ke gjykate te larte, kuvendin e ke pa opozite, shtetin e ke pa opozite formalisht, institucionin e presidences je tu e intimidu e shantazhu ne baza ditore, ministrat e shtetit i ke te lidhur me bandat e trafikut te droges, deputete e pushtetit i ke te akuzuar per organizim prostiticioni e vrasje, ki emogracion te larte e te pakontrolluar, ki krim te larte te trafiqeve te droges etj, ske ekonomi konkurrente…
Tash, shterroji ti njehere keto tema, pastaj ke goje te flasesh pse nuk te do franca e holanda per ngjyren e syve.

Ndersa, nese ne mendojme se franca ia shtron vetes pyetjen “a te pranoj ne BE nje shtet mafioz, nje rrumpalle, per hir te gjeopolitikes?”, sincerisht as vet nuk kisha dijte si te pergjigjesha. Me shume gjasa nuk kisha pranu. Shqiperia eshte shteti e atdheu i shqiptareve, jo i francezeve. Nese shqiptaret duan ta kene nje shtet mafioz e rrumpalle, pse duhet me tu perzi ty franca ne pune te brendshme?! Kalle krejt more. Bane lek plepin kryetar te gjykates. Bane çiljeten ministre te financave… pune per ty, jo per francen.

Mirë qe balkan insight po ta mbushe syrin me gjeopolitike horoskopi… por kur gazetat me te medha te gjermanise e evropes mbushin faqet me dosje te ministrave te brendshem te shqiperise te lidhur me bandat e droges… i bejme lanet pa na u dridh çerpiku.

TironciLebetit

Ore mos je gjo Monika Cizmemadhja apo Salih Qenefi ti se kaq bukur kto pislliqe vetem zyra e informacionit te Pedhit i rradhit.
Do bojme Berluskonin me gjithe rruspiet e Parlamentit Italion kandidatura per Gjykate kushtetuese e te larte.
Po sa mire ju kan eduku Shkijet me urry Shqiperine e Shqiptaret mer… po e di sthemi ne per ju Gabelt e Ish-Jugosllavise?
Na hongshin …mooootin…kush na ka inot.
Hajt Tung

kapo

…plus ene nje minister te diktatures, fytyra ma peshtire komuniste,shkojne e bojne kryetar te parlamentit , i cili u bonte karshillek disa muaj me pare,deputeteve hollandez se : " jeni ju qe na e keni sjell drogen , na skishim droge ne Kohen e Dulles"

gjembi

Cfare lidhje kane keto fotot me cfare thashe une? Apo stil Berishjan?

Kthupi

Ti e lexove artikullin dhe po devijon thelbin se ashtu te leverdis, apo nuk e lexove fare dhe po flet per te justifikuar Makronin kot?

machitewa

Konsideroje si te duash, por formalisht shqiperia, keshtu rrumpalle sic eshte, do te kishte voten me te madhe se te luksemburgut dhe te barabarte me te finlandes.
Te kjo puna e integrimeve drejt BE gjen zbatim te plote ajo “me e rendesishme eshte rruga sesa qellimi” a “rruga eshte qellimi”, sepse konsiderohet se ti ne momentin qe tashme ke mberritur cakun, gjate rruges je bere vend i denje per BE, ke rrit standardin e jeteses, mireqenien, ekonomine, ke shtet ligjor e te drejte per te gjithe, ke plotesu kritere, ke zhvillu demokraci funksionale…
Perndryshe, pse po te plase zemra per te hyre ne BE?! Sepse na jep fonde e budget per vila e hotele private per ministrat e miqt e tyre?!
Macron duhet me ju fut duart ne xhepa francezeve per me iu mbush gushen me fonde çiftave te ilir metes edi rames e berishes me bandat e tyre?

TironciLebetit

Po pse o Kaposh Macroni ka mendte e tua a Salih Qenefit? po Franca na e arsimoji Bac Enverin… i sillte mjeket e iluminuar ti zghasnin jeten madherise se tij, mbanin kontakte me te aferta me Shqiperine komuniste se cdo vend tjeter perendimor.
Francezet kane respekt per figurat komuniste ane e mbane botes e jo me per bacen tone. Ndoshta u ka mbetur hateri qe si kemi lon asnji bust ne kome bac Enverit ne Shqiperi.
Sa per Gramoz Ruqin ai eshte i mirepritur ne shtepine e bardhe ndryshe nga Salih Qenefi, Petja i Vasileve a llalla i hetuesve qe jane shpallur non-grata ne Ameriqi.
Ska mo te ndyre se komunistat anti-komuniste te Shqupit, nuku i qas njeri tek dera mo…ene nga partite europiane kan per ti perjashtuar thone.

Alba2265

Me kete lloj shteti rrumpalle una habitem se si bejne parate e buletave dem per ti mbushur mendjen avropit qe ti pranoje .

Kthupi

Kot s’e cuan Golikun ne Paris t’i mbushte mendjen Makronit. Anglia eshte ne te dale, s’e pjerdh me njeri.

Alba2265

Ndonje kenge bythelepirese edhe per mbretereshen e anglise besoj
Lum inglizi qe te ka fat
Rrofsh Elizabeeeeeeeeth :joy:

InkuizitoriMoth

:smiley:
Mbretereshes se Anglise mund t’i lepish edhe nje gje tjeter me te mire.

Kthupi

Jo, jo per Laberine kendon. Laberi, lare ne hene thote. Po e kendon me kembe e duar.

Yeriho

Ke plotesisht te drejte. Fatkeqesisht vetem kur shqiptaret nuk do te duan te ikin nga Shqiperia do te kete ndonje shanc dhe do te kete shanc vetem kur shqiptaret nuk do te kene me nevoje te ikin.

Alba2265

Une mendova se ishte prank po kjo letra e trump qenka e vertete :”…Xhepo mos u hiq si tip garipi.mos u bej budalle,”” :joy:

gjembi

Haradinaj takohet në Tiranë me Sali Berishen.
Koment në vargje nga Zef Doda Ch
Gazeta Bota Sot.Me 09 12 2012

U caktua ditë takimi
Sali Berisha e Ramush trimi
Populli duan Bashkim te tanë
A me u pri a me ju thanë!
Se Bashkimi në Europë
Nuk i merr shqiptart Cop Copë!
Mos mashtrohi se i shofim
Ka me shekuj që i njofim
Gjithnji t,njejt për Interes
Kët e kanë Europa Ves
Por shqiptarët sot kanë shkolla
Që nga sot të mbjellen molla
Nuk shkon gjatë dhe japin Frytet
Me Bashkim armiqt i shtytet
Këto të mira që i kemi
Që ti mbrojm të gatshëm jemi
Kemi Detë që se ka kushë
Qdo lloj peme Shegë dhe Rrushë
Ja fillon zoti Ramush
Tash sa dola unë prej Hage
Duam ta shnoshim at farë plage
Që për liri u flijuan t,parët
Për Bashkim ishin kombtarët
Por si Fqinjë i kem zagarët
Edhe unë thotë luftra bana
Me kenë bashk Trojet të tana
Ta fillojm pra kët farë rruge
Të pastrohem prej asaj Zhuge
Grek e Serb e populli sllav
Kanë ra kta dhe ësht nda vllau
Ra n,takort Sali Berisha
Për Bashkim dëshirë e kisha
Por u deshtë të pritet koha
Më erdh mirë mendjen ta njoha
Na të dy o Ramush trimi
Bijmë n,takort me u bë BASHKIMi

Pjetermustakuqi

Edvin Kristaqi si baba i Andonit qe i prin funeralit; vllezer kthehuni, Makroni na e mbylli porten!

Arban

Cne perfaqesuesi i kombit te perzgjedhur kosovar kaq i interesuar per politiken e gabeleve.

Arban

Ja Grande Kapo, zevendesuesja e denje e Lulthimes

kapo

Te te sundojne nje bande kriminelesh dhe te akuzosh Francen, nuk eshte normale.

Arban

Vetem per PDhin dhe per Makaronin sundon ne Shqiperi nje bande kriminale. Pse te tjeret jane pro hyrjes se Shqiperise. Kaq budallenj na dini ju te PDhit neve, sa te mos e kuptojme se Makaroni ka hallet e veta te brendshme e jo do te laje mutin me shurre, po me keq, do qe te mbuloje shurren me mut.

machitewa

E ke te degraduar institucionin e votes. Themelin e demokracise. Kembehet me thes mielli nga kriminele droges qe hyjne ne kuvend.
Kur ka qene hera e fundit qe zgjedhjet nuk jane kontestuar per manipulime e vjedhje nga njera pale?
Nuk ndodh as ne afrike.

Se makroni, zotrie…
Kujt do me i tregue ti makronin…
Pse, nuk e njohim ne makronin? Nje mut muti?
Kur u bo dhe franca te na shesi pordhe ne…

Arban

U merove o dyl, pasi vure ne vije punet e kombit te perzgjedhur, tani po merresh edhe me gabelet. O zog gamori, e kupton idene apo jo. Vetem Makaroni qenka i shqetesuar per hallet e Shqiperise, ata gjermanet, italianet, greket, spanjollet hic, apo kreret e BE-se. Vetem ty dhe Makaronin nuk ju ze gjumi derisa t’i beni gabelet si komb i perzgjedhur. Tani ti vertet je aq gdhe apo ben sikur nuk e di ku e ka hallin Makaroni apo edhe holandezet (me thene te drejten, here me dukesh cope mishi e perzgjedhur, here them, di shkjau cfare zgjedh, nuk i zgjedh aq torolleker dylberat)

machitewa

Good cop - bad cop, e kupton idene e trajtimit te kriminelit ne hetuesi, apo jo.

Arban

Jo, nuk e kuptoj, se nuk jam polic si ti. Tani me shpresen e fundit se do ta thithesh idene, BE-ne jo Shqiperia qe nuk e meriton, apo Bullgaria e Rumania, po as edhe nje shtet i vjeter aty si Greqia. Shqiperia nuk meritonte as NATO-n, po ja qe eshte aty. Nuk te fusin thjesht meritat, po edhe koniunkturat. Tani ku eshte halli i Makaronit. Pervec atyre ekulibrave te brendshem, sic ishte edhe per punen e Hollandes, Makaroni eshte nje donkishot, dhe kjo nuk ka lidhje me Shqiperine. Qe ne takimin me Trapin donte te hiqej si njefare udheheqesi i Evropes, do qe te behet protagonist, do edhe qe te ngjalle te vdekurin, Francen, qe nder te tjera e kane vrare Albat me zamete e te ftohura ngambrapa.

machitewa

Cilen pjese te fjalise nuk e kupton kur te thote tjetri “kam mjaft probleme, nuk e dua edhe nje me shume”?

TironciLebetit

Muriqi paska lujt me Shpresat tona po per Bushin nuk bo:

Nderkohe Seferi, 22 vjec, nga kumanova zgjodhi Shqiperine:

Fikret

Gjynof. Gjithe kto kalorësa qi kemi ne Francë …:frowning:

Kthupi

Pershendetje!

Di gje njeri ku mund ta gjej versionin ne frengjisht te kesaj kenges?

Alba2265

Nashi shqipot nuk duhet te fajesojne avropin per faktin se jane race pa hair e qe nuku dine te vetqeverisen .nga ana tjater dhe avropi pret te ndertojne shtet rob qe kane 3 mije vjet ne ato troje e hala s’kane mesuar te bejne shtet
Eshte nje sad state of affairs kur ne vitin 2019 eksporti kulturor i shqiperise ne vendin e Beatles eshte bejtexhiu kooperativist Golik Jaupi .

Kthupi

Nuk eshte aq cut and dry ku muhabet. Po, Shqiperia ka 1,000 probleme, por po ashtu ka edhe Bullgaria. Greqia e ka zhvatur Evropen kaq vjet, Anglia eshte ne dalje, Turqia ka 20 vjet I ka hapur negociatat e s’po e qas njeri. Ka plot situata. Ky rast nuk me duket aq kerkese llogarie nga Franca ndaj Shqiperise dhe M.V. sesa protagonizem politik i Macronit ne lidhje me ceshtjet e brendshme te Frances por po ashtu dhe me poziten e Frances ne BE. Une besoj qe edhe po qe se Shqiperia do ishte te themi ne nivelin e Greqise apo Kroacise nga ekonomia ose “shtet-berja”, prape Franca do vinte veton per t’i treguar Gjermanise qe edhe ata kane peshe ne BE.

kapo
del-ta

mut-chin e sorrosit ke zgjedhur për të mbrojtuir çetën serbe??

korriku

e pritshme qe Makron te kerkoje protagonizem ne BE pas menjanimit te Merkel, nuk besoj se perdor negociatat e shwiperise si pretekst megjithate, nga ana tjeter shqiperia nuk loboi dot direkt me Francen (aq e pamundur situata), shqiperia megjithe hapjen permes turizmit ende mbeti e mbyllur ne mos mister ne perceptimin e pergjithshem te francezeve nga te cilet Makron i duhet te marre edhe ai ok per voten pozitive qe ka ne dore ne fund te fundit.
Perceptimi mbi kombin tone ne ate vend mesiguri ka mbetur ne klase.

del-ta

tani që e mblodhi mëndjen me evrlopin,rama të gjejë gjuhën me albin kurtin,të pastrojë territorin nga esatistët,jugosllavistët,janullatistët, dhe ta kthejë antenën nga ‘‘nëntori i dytë’’.
be-ja është një jugosllsvi e re që nuk do të ecë shumë,sidomos tani që po shtrëngohen gjërat. mund të jetë dhe fat ky refuzim. mjafton që mentalitet tip alba të ngelen për nard nokën. rama nuk bëhet dot kombëtarist,po të paktën kur të dalë ndon jëri,ti hapë rrugën. tani për tani duhet të qëndrojë që të mos vinë çetnikët e saliut

TironciLebetit

I duhen Para te mbaje ate vend pensionistesh qe sprodhon asgje vec emigranteve. Fati i Shqiperise eshte qe ndodhet ne kerthize te Evropit me Greqine e Italine ngjitur qe mund te zbuse papunesine, plus qe Merkeli boni dhuraten e madhe qe pas 1 janarit Shqiptaret mund te punojne me viza pune 6 mujore. Edhe po te kishte thone Po Macroni apo te thote PO pas 6 muajsh ky eshte proces i gjate qe do zgjase nja 10 vjet minimumi e nderkohe njerezit duan pune e perspektive.
Shengeni i ballkanit nuk zgjidh gje sepse jane vende brekegrisura e nuk ngrene gje ekonomikisht. Forcimi i shtetit e ekonomise dhe marredheniet e zgjuara bilaterale me shtete te fuqishme si Gjermania jane e ardhmja. Ne fund te fundit ce gjeti Turqine apo Angline jashte BEse?
Shqiptaret ti shtrohen punes se ska mo qofte tek Daja. Shume kan marre per ate pune pavaresisht se nuk e quajne.

Pjer

ha ha ha o hooo, po ku i gjen keto budalliqe brilante, ehhh ç’kam qesh me lot,
ne nje koh kur ne ter organizmat e EU, dominojne frakofonet, dhe drejtojne frankofonet, biles edhe boshtin/hapin e pare Paris-Bon ne vitet 50, e ndermoren francezet per interesat e tyre, pra e ofruan ata gjermanine ne kete aksion politiko-ekonomik, (hapi pare, me bashkimin e industrise se çelikut), kthupi thote; - qe francezet duan ti tregojne gjermanise se dhe ata kane peshe :grin:
kthupi i shkrete nuk e di, se ata qe i ndajne parate/fondet e EU, jane shumica frankofone, ai sheh vetem se kush punon me shume :smiley: jo babain qe mbledh leket dhe i shperndan :grin: ai sheh se ku prodhohet euro, ne Bon, por nuk sheh se kush mban defteret :grimacing:
te thosh qe gjermania vepron keshtu e ashtu, per te treguar se dhe ajo ka peshe, edhe pranohej, se dihet pozicioni modest i gjermanise ne EU, por te thuash qe numri 1 (franca) vepron keshtu se do t’iu tregoje numrit 2 (gjermanise) e 3 e 4 e tjerve, se ka peshe, eshte humor, ose tregon se nuk di gje nga keto pune, se si luhen guret ne EU.

Vlonjat

Brilante! Analize e sakte! Nuk kam ça te shtonje me shume.

Vlonjat

E ke kabim zoteri! Dukesh qi nuk ke lexuar Vq! Ose e ke lexuar por vertikalisht, vetem numrat e faqeve!

Pjer

Kone Miushi, me poziten/detyren qe ka, ben budedallik qe hakerrehet ne kete menyre,
me mire t’ia leje nje analisti kete pune, akuzat dhe hakerrimin,
ai duhet (eshte mire) ta tregoje veten politikan, dhe politikani mban ekuiliber ne te tilla raste,

Kthupi

Ti qe i di gjithe keto, pse nuk lobove me ata pecogrosot e tu qe te hapen negociatat, po ben humor kinez ketu?

Vlonjat

Ka qene i zene me çeshtjrn siriane.

Pjer

une kam me shume se 6-muaj (afro 1 vit) qe po loboj vetem per kosoven.
Palloshi dhe shpura qe e rrethojne, me kane zhgenjyer shume.

gjembi

une kam me shume se 6-muaj (afro 1 vit) qe po loboj vetem per kosoven.

Si po lobon per Kosoven ti Pjer? Me ke dhe cfare rezultatesh ke arritur? Dhe pse per Kosoven e jo per Shqiperine? Ti kujton se po te lobosh per Shqiperine lobon per cilindo KM qe eshte ne fuqi e jo per vendin e per popullin qe ti pretendon i do aq shume?

gjembi

Qekur ka filluar Pjeri lobimin per ceshtjen sirjane para 2-3-4-5-6-7-8 vjetesh, gjendja eshte bere me keq atje.

Vlonjat

E ben qellimisht ay se ne orarin e drekes te magazina i kane ngel dy afgane dhe tre siriane. Ka nevoje per auditor.

Alba2265

Me genjeve me genjeshtra
Me thoje sa te vije vjeshta :blush:
Klasa jone pulitike ben sikur do beje reforma.avropi ben sikur do ta pranoje ne BE .mjere ai qe mban shprese tek qeveria .palloshi doli kallp.nga krahi tjeter kane lulthimen qe mban 1 minute heshtje per bajram.vendi eshte praktikisht pa udheheqje .

machitewa

Ti kujton se renia e qeverise, ndryshimi i pushtetit, fitorja e opozites ne kosove ka pikur nga qielli?!
Po fitoret e kosoves ndaj çekise dhe malit te zi ne futboll?!

gjembi

Nuk arrita ta bej kete lidhje. Gabimi im, sidomos per futbollin, duke patur parasysh arritjet e tij si menaxher furbollistesh te rinj e te talentuar.

Arban

Cilat pjese te asaj qe thashe nuk kupton. Ti as nuk e ke idene se cfare eshte kjo qe do t’i jepej Shqiperise. Eshte ajo qe i eshte dhene Turqise ka nja 20 vjet dhe prape ja ku eshte Turqia, jashte BE-se. Ti qenke vertet naiv, kujtoja se beje vete.

machitewa

Supozohet qe ti ke permbushe kritere. Edhe per statusin kandidat, edhe per liberalizim vizash. Per cdo hap drejt integrimit ka kritere. Kushte.

Po nejse, qysh ka mundesi qe ti asnje, ASNJE, nga ato rrumpallat me krime e trafiqe droge, me demokraci jofunksionale, me vote te manipuluar e te blere nga deputete vrases e hajdute, me mospranim rezultatesh zgjedhore nga palet, me emigracion te larte e te pakontrolluar… qysh ka mundesi qe asnje nga keto nuk i mohove.

Ti thjesht thua “jam rrumpalle, por keshtu dua te me pranosh”!

Rrumpalla godet me se shumti njerezit e tu, popullin tend, ti me cdo kusht mbron kriminele e psikopate ne pushtet te rrumpalles, ndersa shane njerezit e frances e holandes qe mbrojne e kujdesen per mireqenien ne shtepite e veta?! wtf?!!!

Astrit_Tazo

cfare kriteresh o dyrdyl, kur kosova i permbushi e prape s’u liberalizuan vizat
edhe shqiperine e mbeshteten te gjitha vnedet e europes, pervec makronit qe eshte nje president me 24% te votave te popullit, dhe ne ato kushte ai luan per 1% e per 0.5% me shume, dhe e vetmja kategori vote qe eshte sheshit tani per t’u rrembyer nga te tjeret, eshte ajo e njerezve qe jane kunder emigrimit.

Si Makron, dhe Holandezet, si arsye te vetme refuzimi permenden zgjebaraket refugjate qe shkuan ne France e Holande, sepse eshte e vetmja menyre qe te fitoje pike, e vetmja gje ku po kapen. Nuk eshte politikan me gjak te paster fisnik qe te mendoje per te ardhmen e europes. Synim te vetem ka 1% me shume ne zgjedhjet e tjera me nje parti qe ka tre vite qe e ka themeluar. Ata ne Holande sajuan statistika ne lidhje me zgjebaraket refugjate vetem qe ta perdornin si argument per votuesit e vet.

Vjne ketu ben llapallap me 30 paragrave dhe nuk ke minimumin e njohurise baze.

Astrit_Tazo

Ja cfare u thone francezeve zgjebaraket tane atje per nje tas groshe franceze qyl. Zgjebaraket qe i nis familja e vet me 400 dollare ne xhep si ajo alba qe llapacitet ketu, nuk mund te shkojne me lart se kaq. Do te jene problem derisa te dezintengrohen atje mes turmes.

machitewa

Kosova nderkohe ka pase emigracion masiv ilegal drejt frances sidomos, edhe gjermanise. Ka pase korrupsion te larte neper institucione, nuk eshte luftuar krimi i organizuar, punesimet partiake e nepotizmi… edhe keto nuk ka nevoje me m’i thane mua franca makroni as holanda, o bir. Nuk ka nevoje se une qetu jam, i ndjej i shoh i dij qe jane te verteta. O gabel. Makroni po ta mbjell e trafikon hashashin ty…

Po nejse ti i din senet, njeri, s’di pse po te flas per kosoven kur ti ke bisedu hapur me balenat e persekutuara ne ishujt faroe.
Mirë mirë… shqiperia me demokraci e zhvillim eshte aty aty me finlanden… me duket se vetem gjermanine e keni perpara, por me udheheqesin e madh ne krye …

Arban

Une nuk po i them me prano, une thjesht po them (nuk e them une ne fakt, e thone shume dhe eshte e dukshme) se arsyeja qe nuk me pranon, nuk eshte mosplotesimi i kushteve, po interesa te tjera. Pikerisht se plotesimi i kushteve me intereson me shume mua e jo atij, nuk eshte shkaku i mospranimit te tij.

machitewa

Nje dite, nese je shqiptar edhe e don te miren e vendit tend, ki me e falenderu makronin per kete refuzim.
Hapja e negociatave do te thote vetem edhe nja 20 vite ty me te shit pordhe edi rama me langonjte e bandat e veta “qe, na i hapem negociatat” nderkohe qe ta pijne gjakun ty e atdheut tend.

Me e zbraze gjithe kete mllef ndaj idioteve e krimineleve qe i ke mbi koke, sa po e hargjon ndaj makronit, ty makroni sot te kish lut me iu ba partner.

Perndryshe, me keso llafet e rrugeve qe ka interesa tjera francezi se na jemi qelibar, ato pune dijme te gjithe. E kane thene edhe grupi i benqes eshe pleqte e krujes.

Astrit_Tazo

Makroni nuk ta pengoi hyrjen ne BE o gje qe s’di cfare shkruan. Makroni thjesht ta vonoi dhe thjesht te ofendoi per dy cika votash nga ato te ekstremisteve te djathte, dh qe tani po i kthehet gjithe europa dhe amerika me qortime nga te gjitha anet.

Makroni iken per nje vit dhe ate dite qe iken Makroni, ate dite te hap franca negociatat sic i ka pranuar ne te shkuaren. Europa, te pakten politikanet e vertete te Europes, qe punojne per te ardhmen e kontinentit, as nuk e cojne ndermend ta lene ballkanin jashte BE-se, sepse perndryshe i bie t’ia lene Rusise e Turqise.

Thjesht eshte momenti tani qe kane dale sheshit votat e atyre qe jane kunder refugjateve, dhe populistet qe e ulin veten per ato vota po perfitojne nga rasti. Po harroje ti se do jete ballkani jashte tuteles se BE-se, me 90% te popullit pro dhe me 90% te emigranteve neper vendet europiane qe tani. Ke deputete emigrante nga ballkani qe tani ne parlamentin euroian dhe sa vjen e do shtohen.

Por po ta mbaja hunden vetem te btha e berishes dhe une kshu si ti do shkruaja. Sic i permjerin trurin dhe gjembit e te tjereve qe shkruajne llokobere. Per fat une shoh dhe se cfare komentojne te huajt ne lidhje me shqiperine, qofte dhe ata te balenave, dhe e di qe do s’do ti, ballkani do te jete ne Europe, dhe sipas atyre vete. Ti informohesh vetem me gelbazen e Berishes. S’ke faj.

Pjer

astrito, po ti sikur me qon nostradamusi,
edhe une qe jam tre hapa para Palloshit e nje hap para shume kryeministrave te tjere, nuk guxoj ta them nje gjo te tille, se ku i dihet se ç’sjell situata.
une psh, kete Jo-n e tetorit, e dija para ca muajve, prandaj dhe kisha ndertuar tjeter axhent per pune dhe pushime kete vit.
nderkoh qe budalla, e morri vesh, veç 1 muj para, per te mos thon gjysem muaj para.

InkuizitoriMoth

Nuk ka rendesi sa hapa para Palloshit je, por ka rendesi sa hapa ngambrapa Marlonin ke! - i Modhi :smiley:

gjembi

Paska filluar fushata per te mbrojtur km per deshtimin. Del ministri i jashtem pa portofol e pergenjeshtron Zaev se pse ai dha doreheqjen, rishfaqet dhe shkeraba per te propaganduar se fajin e ka Macron dhe emigrantet e qelbur. Qeveria eshte si shpirt.

kapo

“75 vjet në liri”
Këta kermat janë për në Kore të Veriut, çfarë u duhet Europa apo çelja e negociatave.

image

Vlonjat

Kapo pse merzitesh? Ti i integrum ke qene qe ne '44 me italiane e gjermane.

machitewa

Por një moment me rendesi ne deklaraten e tij pas samitit dy ditor ne Bruksel, ishte kur Macron tha se nese do te vazhdohej perpara me negociatat e Maqedonise se Veriut duke e ndare kete proces nga Shqiperia, BE do te bente nje gabim te tmerrshem per rajonin e Ballkanit.

“Presidenti francez EmmanuelMacron argumentoi që nisja e bisedimeve të anëtarësimit vetëm me një vend do të ishte një gabim i tmerrshëm për Balkanin”, shkruan Euronews.

“Dje dëgjova disa fjalë se ne pothuajse arritëm uninamitet për hapjen e bisedimeve me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Kjo nuk është e vërtetë. Padyshim, aty kishte një shumicë që Maqedonisë së Veriut ti happen negociatat, por shumica e shteteve ishin kundër Shqipërisë”, tha ai nder te tjera.

dafne

kjo eshte pika mbi i , ky shkrim per mua duhet te sherbej si doracak se si te lexohet Kushtetuta …

kapo

Partia gjermane: Si mund ti hapen negociatat një vendi që nuk ka Gjykatë Kushtetuese!

“Alternativa për Gjermaninë” shprehet në reagimin e saj se, politikanët dhe qytetarët e dy vendeve janë përgjegjës për refuzimin për të disatën herë.

“Edhe prezenca personale e kryeministrit shqiptar Edi Rama në Berlin me atlete te bardha nuk i justifikon dot dyshimet e arsyeshme që kemi. Sa kohë që vendi, ndër të tjera, nuk ka një Gjykatë Kushtetuese funksionale, nuk ka për të pasur negociata. Anëtarësimi në BE nuk është dhuratë krishtlindjesh,” deklaroi AFD-ja nëpërmjet deputetit të Bundestagut, Siegbert Droese. :sunglasses:

del-ta

30 vjet perralla me integrim krijojne te turma iluzione dhe varesi. Kjo JO është pozitive. Forcohu,vishu,krihu,dhe pastaj kërko. Mos lyp,se nuk te hedh njeri kocka.
Mos bëj qaramanin,alben,jevgun. Shtrengo bythen dhe lufto. Bashko trojet,zhvillo ekonomine,fuqizohu .evropa e mbylli ciklin. Tani e tutje do hahen si evgjiti me te shoqen( alben). Marredhenie reciproke pa kompleks inferioriteti.

InkuizitoriMoth

nje lesh do te kete bashkim me Evropen edhe sikur te arrihen keto qe thu ti.

Ambicja origjinale e Evropes ka qene nje bashkim pseudokrishtere mbas eksperiences se hidhur te Bashkimit Evropian nazifashist pa kuptuar fare se nazifashizmi ishin fenomeni i Fundit te Krishterimit Evropian. Bashkimi Evropian u krijua si nje surrogato Ngambrapakrishtere me te vetmin funksion t’i bente rezistence Bashkimit Sovjetik nepermjet frontit Demokristian Gjerman dhe Italian (Aksit te Evropes). Me te marre fund Bashkimi Sovjetik, humbi arsye e qenies edhe Bashkimi Evropian. Per kete gjera kuptohen teper vone per arsye te ekzistences se inercise, duhet kohe qe te linde ose te vdese nje ide.

Pra nje lesh do kete edhe Bashkim Evropian ne te ardhmen. Per kete duhet qare.

Alba2265

Fshati qe duket nuk do kallauz o rob I neandertalit .shiqo kamunen e parisit qe duket si lagje e kandaharit apo rripit te gazes .

Alba2265

Po te mos kishin luftuar keta ne do ishim hala te pushtuar nga gjermanet o Kapo .:joy:

machitewa

Tjetri thote “me te marre fund jugosllavia do marri fund patjeter edhe bashkimi evropian”.

Tash qe kane marre fund bashkimi sovjetik e jugosllavia, nuk duhet te kete me kurre bashkime e bashkepunime?
Nuk duhet me as te shpresojme as te shohim perpara, por sipas teje veç duhet te vajtojme dite e nate per humbjen e bashkimit sovjetik fashizmit e jugosllavise duke degjuar ne prapavi marlonin e moth fare me koqe te fishkura qe vajton ne peshk pa uje?

Apo iu dogj bishti maces u dogj dynjaja. Refuzoi franca gabelin tash u dogj BEja e bota po merr fund?

Alba2265

Ik ne shqiperi si pellumb i shkruar te shpetoc memedhene ,mos rri ne nje vend te BE

del-ta

Nuk ka per te patur ndonjehere bashkim evropian si shba-ja psh. Aleance ekonomike,po. Prandaj them qe,po qe se evropa kerkon federalizem ,do katandiset si jugosllavia e zastavas. Aq me teper,tani qe kombetarizmi eshte ne rritje.

del-ta

Une ne troje shqiptare jam,ti ik ne arapistan

InkuizitoriMoth

nese njeri eshte koqe (e kush eshte ky koqe, apo imagjinate e jotja?)se nuk di te kuptoje qe Jugosllavia dhe BS ishin te lidhura si i njejti fenomen, kjo nuk do te thote qe ti te besh te zgjuarin duke perzjere akoma kartat e koqllikut per te nxjerre me domosdo tjetrin koqe.

Un nuk jam Marloni, Marlonin e ke ngambrapa dhe je ti bashke me popullin tend qe po vajton ne Peshk. Un nuk vajtoj, Mu nuk me rruhet fare per Evropen, e as per Ameriken, sepse e di se nje vend (ashtu si nje person) nuk mund te jetoje mbasi vdes ideja qe e ka krijuar. Mund te jetoje, por si kufome. Keshtu jetoi Jugosllavia per 40 vjet, bashke me popullin kosovar.

Astrit_Tazo

sigurisht qe nuk do o shtaze, sepse duket qekur te fut shqelmin familja e te hedh ne emigrim me 400 dollare ne xhep si puna jote.

machitewa

Meqe ideja e bashkimit evropian paska vdekur, kjo dmth qe na me mirë eshte te vazhdojme te vjedhim vrasim trafikojme rrenojme shkaterrojme vendet tona. Vendet e be qe kane mireqenie e zhvillimin jane te destinuara te deshtojne.

InkuizitoriMoth

te gjitha Bashkimet kane specifikat e tyre, edhe Bashkimi Sovjetik kishte specifikat e veta. Mos fut ne muhabet gjera periferike, shiko qendren, dhe qendra ne kete muhabet ishte se Bashkimi Evropian ne origjine eshte nje aleace e krishtere, dhe siper tij nje aleance ekonomike. Po te heqesh bazen, ose po te rezultoje baza inekzistente, çfar ndodh me ate qe rri siper bazes?

Alba2265

Mesazhi i avropit shtazo eshte Se jeni hala vegla me zile qe s’dini me u qeveris .zhgrryuni si derrat me injorancen tuaj por faktet jane kokeforta .thuaja palloshit kur ti bec pompino .

InkuizitoriMoth

Kush e ka thene kte? Mos eshte po i njejti koqe imagjinar me siper?

Ekziston Teksti qe duhet kuptuar dhe pastaj Konteksti qe duhet diskutuar. Une po flas per Tekstin (Ideja me lart), dhe pa u marr vesh per Tekstin nuk me rruhet fare se çfare ben Amerika, BE, Kosova, Shqiperia, gabelet e zhvilluar apo gabelet e pazhvilluar.

machitewa

Nese ke ndonje reference serioze qe bashkimi evropian eshte nje aleance e krishtere, reference formale dmth, mund ta tregosh. Perndryshe ne themel te bashkimit evropian formalisht qendron nje marreveshje mes 6 shteteve per transportin e lire te thengjillit dhe çelikut se ciles pastaj iu shtuan edhe lehtesime tjera ne mbeshtetje te asaj marreveshjeje bazike.

Sikur pate thene se evropa e krishtere kishte marre fund para me se 200 vitesh, andej kah 1789? C’ne BE e viteve 1950 aleance e krishtere?

InkuizitoriMoth

prap ky personi imagjinar paska thon per mu qe jam aq shum injorant sa ngaterroj fillimin e fundit te krishterimit me gijotinimin e mbretit dhe mbretereshes frenge me krijesen ngambrapakrishtere te BE nga eterit e saj: De Gasperi, Schuman e Adenauer qe ishin krishtere praktikante (prandaj dhe emri i partive “demokristiane”), por nuk ishin aq teper besimtare sa te shkruanin bazen e krishtere te Evropes si neni nr.1 te kushtetutes se BE. Kishin frike prej gabeleve qe ishin shtuar shume ne Evrope mbas renies se nazifashizmit. Qe ashtu si e vuni re ai heroi juej qe mbas komunizmit ne Shqiperi nuk kishin ngel me vetem se gabel. Vetem nuk kishte vene re se e njejta gje kishte ndodh edhe ne Kosove. Apo e kishte vene re, na e thuej se nuk dime shume per Kosoven? Jane edhe aty gabel te pazhvilluar qe me çdo kusht kerkojne te behen pjese e gabeleve te zhvilluar?

Para se te komentosh prape, jepi nje te shtyme Marlonit se nuk kupto gje duke pas Marlonin kalapiç.

InkuizitoriMoth

nga gugllimi me t’paren, pa e lexu gjate, dhe pa pas te njejten ide riparimi te situates me autorin (sigurisht konservator, dmth bole e djathte e Marlonit), por vetem si infomacion qe ta lexoje ai personi me imagjinate te zhvilluar gabeli qe me vesh gjera qe si kam thene, bile as i kam menduar:

Alba2265

Europa vuri kushte :luftoni korrupsionin.keta tallen leshte:andej nga vjeshta apo prandovera do te kete arrestime te bujshme .dhe rezultati ngelen ne klase.e forta eshte se keta qe e lane vendin jashte europes per shkak te hajnise de tyre po ia paraqesin popllit si armike .
Nejse shendetin pa avropi aty eshte nuk ka ku shkon .shqipot e kane kohen me bollek.

InkuizitoriMoth

mos u merzit Alba se edhe Amerika e ngambrapakrishtere qe eshte si shpirt, n’tullimt e ka nga Marloni bjond qe, kur behet president, betohet me doren ne Bibel, e me te hipur ne ashensor, me te njejten dore i kap femrat nga dafllaku.

Alba2265

Amerikanet vete i prishin vete I ndreqin punet e tyre po shqiperia e gjore e cope cope ka nevoje per oksigjen nga Europa.gjithmone 3 milione sakrifikohen per te shpetuar nje grusht njerezish kur duhet te ndodhe e kunderta.
Keshtu si po duken punet s’do mbese kembe shqiptari atje .Do ia mbathin te gjithe nga vendi duke kenduar :o sa mire me kene shqiptar😊

InkuizitoriMoth

ashtu eshte, por ndreqin punet e tyre ne ashensor duke kap per dafllaku grate, te tjeret qe nuk kane ashensor meqe jane gabele, çfar duhet te bejne? Atehere shkojne edhe ate ne Amerike ku ka ashensore qe te kapin grate nga dafllaku duke lexu Biblen nen shembullin amerikan.

InkuizitoriMoth

delta pa dhom, haje me dhom kte sufllaqen greke te krishtere nga artikulli me siper:

Not surprisingly, the EU’s rejection of its Christian identity has coincided with the marginalization of the principle of subsidiarity. While de Gasperi opposed Mussolini’s statism and proposed European integration based on cooperation, not on domination by a small elite of bureaucrats, today’s EU has become a superstate structure hostile to national sovereignty.

Second, the 1992 Maastricht Treaty radically changed the nature of European unification, completely departing from de Gasperi’s vision. Maastricht changed the European Community’s name to the European Union, transforming the structure from an association of nations that cooperate with each other and do not seek to dominate (as de Gasperi had envisioned) to a superstate structure. Maastricht was a complete rejection subsidiarity that drastically changed the nature of European unification, and paved the way for the 2009 Lisbon Treaty, which subordinates national legislation to European dictates, the polar opposite of the principle of subsidiarity.

kapo

Shtyrja nuk ishte asgjë, Shqipërisë mund ti hiqet edhe statusi kandidat
image

InkuizitoriMoth

ky citim per artikullin eshte per delten pa dhom dhe per personin me imagjinate te modhe qe imagjinon perjetsine e gabeleve te zhvilluar:

The idea of European unification is inspiring. From Charlemagne to Alcide de Gasperi, it was Christianity that inspired European harmony. However, today’s European Union is a satire of the united Europe’s founding ideals; its only ideal is statism. If Brussels doesn’t return to its roots, it could become the victim of its own myopic policies: polls indicate growing support for a British withdrawal from the EU ahead of next year’s referendum on the matter, while Eurosceptic parties are growing in strength.

varik

Europi ka nevoje per skenderveun qe te rilinde, por merr vesh markoni me merkelen? Ata jane brez i vjeter, te rritur pa trefletesh

InkuizitoriMoth

he jepi dhe ti gabel varikar me prona te medha, luje i çik felen e djathte nen marlon, bej i çik qef ne ti.

InkuizitoriMoth

ka rendesi qe merr vesh Marloni, qe eshte ngambrapa Markonit dhe Merkeles!

del-ta

krishterizmi është element shoqërues por jo vendimtar. ajo që kërkohet nga evropianët nuk është krijimi i një federate të krishterë,por një bashkim ekonomik që ruan sovranitetin kombëtar të vendeve antare. meqe solle atë greçkën,po të them që pikpamja greke për evropën është. që evropa përben taktikë,jo strategji. dmth sa të anojë peshorja nga ana jonë jemi në rregull.
anglia ishte e para që braktisi anijen. shqipërisë i intereson evropa vetëm për të kanalizuar pozitivisht energjitë. më parë duhet të mbledhe copat e rrëmbyerra nga sllavet.
evropa nuk u zhvillua nga be-ja,përkundrazi.

machitewa

Britania kurre nuk ka qene plotesisht anetare e EU.
Nuk eshte as themeluese.

Gjithmone do te kete aleanca qe prishen, aleanca te reja. Nami s’behet.
Pase parasyshe nivelin e burokracise se brukselit, jam kunder trasferimit te politikave nacionale ne bruksel. Tregtia e perbashket, ekonomia, levizja e lire e mallrave e fuqise punetore jane ok. Nje bashkim klasik, supershtet, mbetet edhe me tutje ide, ideal, qe duket se s’i eshte pjekur koha.

InkuizitoriMoth

ja po ta them une profecine qe ke per te humb edhe kete cope kocke gabeli qe ke, te cilen te ka hedh Anglia, e cila kordinoi forcat unifikuese te krijimit te BE. Kjo sepse Anglia ishte fitimtarja e vertete e Luftes II, te tjeret ne kontinent ishin o maskarej, i kolaboratore te maskarenjve. Lere se ç’thone mbas pilafit, si partizane mbas pilafit.

Anglia ka kohen e historise ne dore, jo me kot Grinuiçi (ora zero) eshte ne Angli, edhe sahati Big Ben ne Londer. E ka treguar gjithnje se eshte e para qe e kerkon nje gje kur vjen koha, dhe eshte e para qe braktis barken qe e ka krijuar vete kur vjen koha (te njejte gje te krijimit dhe braktisjes e para te BE beri edhe me Aleancen e Shenjte mbas Napoleonit, e cila ishte projekti i pare Evropjan primitiv me ngjyra jo komplet fetare). Nga kjo pikpamje te tjeret jane koqe, perfshire edhe amerikanet qe kan pas Kurven per keshilltare, deri mbas luftes II botrore.

InkuizitoriMoth

Gjithmone Marloni ka qene ngambrapa njerzimit, ho mo nuk u bo qameti qe ja futi nje here edhe gabeleve.

B-O-H-I-C-A

Mire na e beri Evropa … vendin tone duhet ta vjedhim vete.

del-ta

kockën e humb ai që nuk lufton. unë nuk besoj që jevgjit dhe zastavat do triumfojnë në mëmëdhe. nqs nuk ndjekim modelin jugosllsvist të be-së dhe ndjekim atë të englezit psh!
në 14-n psh ‘‘evropianët’’ e kohës donin babën ! disa kokrra donin mëvetësinë edhe pse shumica ishte për ‘‘integrimin’’ osman! sot, osmanët e sotëm janë evropianllinj! është i njëjti brum!
janë ata që shqiptarin e shohin si armik dhe ‘‘evropianin’’ si perëndi. unë gjithmonë e përmend që lufta e vërtetë e shqiptarëve është më mendësinë e jevgut që do zastava dhe jo me burrin e saj plakës gale

InkuizitoriMoth

ky muhabet qe ben ti me jevgj dhe zastave, e qe e bej edhe un me marlon, eshte sa per te kalu kohen ne blog e per t’i thone tjetrit pirdh se lirohesh. Pra nuk eshte muhabet tamom, e pra nganjehere duhet bere muhabet tamom.

Duke bere muhabet tamom, por prape ne stilin tend, ne Shqiperia per konstruktin e saj shumefetar ka triumfuar modeli jevg dhe zastva, krahasuar me fqinjet tane monofetare, dmth jemi ne Evrope e pertej Evropes ngambrapa. Nga monofetarizmi buron edhe mononacionalizmi, dmth monojevgizmi.

Jevg eshte nje gjendje shpirterore, jo ngjyra e lekures, apo kombetaria. dmth kujdes, se ne baze te perkufizimit te “jevgut” mund te rezultosh ti jevg, edhe nese bjond pellazg.

varik

Luften e dyte e humbi Anglia, ne fakt i la stafeten amerikes. Luften e fitoi amerika, pir punen ja beri rusi. Anglia kishte ngordh po te mos ishte amerika.

Ate qe Gjermani se beri me 2 luftera boterore, e beri me 20 vjet eu. Po te doje merkelja, e kap per koqesh makronin e na fut ne eu, por sic te gjithe e dime, sjemi gati.

Fakti qe jemi myslima, gjermani se ka problem, se pas pak do kete shume myslima se ne

del-ta

kur do kupton! jevg dhe zastava janë mëndësi(megjithse në rastin e albës besoj se është vërtetë) nacionalizmi nuk buron nga feja se do kishim tre-katër dhe mbaroi muhabeti. ne jemi komb gjaku,kutlure,gjuhe që tejkalojnë fetë provizore. kombe fetare janë ata që nuk janë komb në te vërtete. grekët psh, janë një përzierje shqipo-vllaho-kaukazianësh. prandaj mastiçi fetar është në doza shumë të larta sepse po u rrallua,shpërbëhet si jugosllavia. shqiptarit i duhet vetëm të njohë vetveten dhe fuqinë e tij duke qenë bashkë. po për këtë janë pengese jevgjit me zastava,prandaj duhen kapur për veshi dhe të çohen në katua!

InkuizitoriMoth

Nuk po flisja per Ushtrine e Kuqe te Stalinit qe fitoi luften me ushtaret siberiane, po flisja per njohje, urtesi dhe informacion (Inteligjent Servis), te cilet Kurva i kishte me shumice si Perandori e Detrave. Amerikont ishin katunare fare ne njohjen dhe reagimin e popujve, prandaj kishin nevoje te domosdoshme per eksperiencen shekullore koloniale te Kurves. Prandaj Amerikanet ne luften e II nuk kane hedh nje çap pa u keshilluar me Sherbimin Inteligjent. Cdo shtab ushtarak kishte keshilltare angleze, truri ishte anglezet, muskujt ishin amerikanet.
Citim nga “Rreziku anglosakson per Shqiperine” :stuck_out_tongue:

InkuizitoriMoth

kur nuk te intereson nuk kupton! jevg nuk eshte mendesi, eshte gjendje morale pa parime.

Qe ketej fete jane provizore po aq sa kombet, dmth fete dhe kombet nuk kane vlere ne vetvete, por i sherbejne nje qellimi, arritjen e jevgut ne Token e Premtuar. Me te arrit bregun, braktiset barka.

Fete dhe kombet jane fenomen historik, jo mbihistorik siç mendonte Hitleri. Dmth kombet kane nje dalindje dhe nje datevdekje.

Per ironi Fundi i Kombit eshte Hitleri, prandaj edhe BE.

Pjer

kapoo, ti gezohesh per kete JO, sepse gjykon si militant partiak, por une kam muaj qe e vuaj kete, se kisha muaj qe e dija kete JO-n,

Arban

A ti je futja pordhes. Lexon cfare te them, apo lexon vetem me syzet e cetes serbe? Une te them Shqiperia nuk e meriton, ky thote eshte qelibar. Jo po e doni ti dhe Makroni Shqiperine me shume se une. Qe ta thithesh ndopak, ndonese me ty eshte e kote, edhe Grande Kapo mbushka me shume se ty, ata qe nuk e duan Shqiperine te futet ne BE, jane pikerisht politikanet. Ai Nikolle Leshi per shembull, megjithese nuk mbush mire, tha dicka qe ne thelb ka logjike dhe e kane thene edhe te tjere deri diku. Ai tha qe Rama i ka kerkuar Makronit te mos jape driten jeshile. Tani pavaresisht sa e vertete eshte kjo, ajo qe eshte e vertete eshte ajo qe thashe: politikaneve nuk u intereson. Opozites nuk i intereson, se nuk mendon per Shqiperine, po si e si te vije ne pushtet. Ja shiko lengezimin e Grande Kapos. Ndersa pushteti eshte me i nderdyshur. Nga nje ane e do kete punen e BE-se per kapital politik, nga ana tjeter, sigurisht nuk e do, se nje Shqiperi ne BE do te thote qe nuk mund te jene aq te lire te vjedhin e te bejne si te duan si c’kane bere deri tani. Ideja eshte per ta futur Shqiperine ne BE jo se e meriton, po pikerisht per ta rregulluar. Te ndodhe sic ndodhi kur hyri ne NATO per shembull. Ti mendon se ushtria shqiptare do te ishte me e mire nese Shqiperia do vazhdonte te ishte jashte NATO-s. Nejse, e kote te flasesh me ty qe nuk thith gjene themelore: edhe ne nje gjoja Bashkim si BE-ja (Bashkim ose Union eshte fjala e sheqerosur per perandori) vendet kane interesat e tyre e Makaronit i rruhet vetem per vendin e vet e per veten e vet.

Alba2265

Si do paguhet ky borxh?

gjembi

del-ta

na qënkej penduar balla i integrimit,evropës,sorrosit,internacionalizmës. balla që djalit të tij i vuri emër anglez! balla evgjit, e kuptoi me vonesë që evropa nuk i do lypsarët,dembelët,të pazotët,ata që presin ti ushqejnë të tjerët,njerëzit pa identitet kombëtar si puna jote! jo zotëri,nuk je evropian, je afrikan! prandaj ti dhe fryma juaj politike afrikane 30 vjeçare duhet të largohet nga skena. përparësi nuk duhet të jetë evropa por shqiptaria. po soji juaj nuk e bën dot këtë glasë. vazhdo hidh shishe në det,

Arban

Po plas PDhi per pak ashtu te gjate.

InkuizitoriMoth

gjembi

Foto per te hapur debat, pavaresisht se nuk e dime se cfare donte te thonte autori?

InkuizitoriMoth

gjemb, e ke fjalen per mu si autor, apo per kapo autorin?

Alba2265

Vegla kurseje pompinon per lali Erin se stadiumi eshte investim i UEFA.

Yeriho

Ku jane nacionalistet?

Nuk duam te na duan Sorosat, duam te na duan Lepenat.

gjembi

Per autorin e “skulptures” dhe per ty qe e solle pa asnjefare shpjegimi.

InkuizitoriMoth

Kulti i Marlonit nuk ka nevoje per asnje lloj shpjegimi, ekzistenca e Tij eshte shpjegimi - i Modhi :smiley:

(per kapon ke te drejte, meqe e ka mren, duhet te jape nje fare shpjegimi se çfare ndjen)
(po nuk dha shpjegim kapo, atehere pyt autor machitewen te shpjegoje se perse i ka sjelle delet e tij me qeleshe kosovare)

InkuizitoriMoth

fshesen Gjemb se ne Peshk ke shume autore qe adhurojne kultin Marlonit.

del-ta

kjo e tashkëzës duhet ti përkrahte shqiptarët turqelinj në gostivar,sepse në një farë mënyre janë në të njëjtën llogore kundra kombit shqiptar! çfarë ndryshimi ka një jevg, një turqeli,një zastava, një grekoman ? janë të gjithë produkt i antishqiptarizmit që shfaqet me formën e fetarizmit,krahinarizmit,përbotizmit,liberalizmit! se nacionalizmi zotrie asht i keq,ma ka thanë baba mue,dhe lubonja:stuck_out_tongue_closed_eyes:
evgjit të trojeve shqiptare-bashkohuni

sica

Krenohemi me vllaznit musulam. Mezi presim diten ti shohim neper sheshe duke kerkuar gjak si ne Pakistan e bangladesh per ndonje fyerje ndaj profetit a sulltanit.

machitewa

Po si qëndron e vërteta ndaj vrasjes së djalit të Isa Boletinit nga komunistët shkodranë në 1944-ën dhe cili ishte qëndrimi që mbajti regjimi komunist ndaj kësaj familje pas mbarimit të Luftës? Lidhur me këtë Isa Boletini i ri dëshmon: “Vrasja e babait tim nënkolonel Adem Boletinit, u krye në 23 nëntor të vitit 1943 nga komunistët shkodranë të udhëhequr nga Vasil Shanto. Ajo vrasje u nxit dhe u urdhërua nga komunuistët serbë që në atë kohë drejtonin dhe Partinë Komuniste në Shqipëri, si shenjë hakmarrje ndaj gjyshit tim Isa Boletinit i cili luftoi për vite me rradhë ndaj serbo-malazezëve.

Po kështu gjatë gjithë periudhës së regjimit komunist deri në vitin 1990, familja jonë u thërrit vetëm njëherë të merrte pjesë në përvjetorët e Shpalljes së Pavarsisë në Vlorë, kurse pas viteve 90-të ne nuk na kanë thërritur asnjëherë”, e përfundon rrëfimin e tij Isa Boletini duke shtuar se vlersimin që Isa Boletinit nuk ia bëri siç duhet regjimi komunist në Shqipëri, ia bënë në Kosovë, ku me inisiativën e vetë Presidentit Rugova, janë mbajtur disa sesione shkencore dhe janë botuar me dhjetra studime rreth figurës së tij.

http://www.panorama.com.al/fati-i-trishte-i-familjes-dhe-pasardhesve-te-isa-boletinit-rrefimi-i-nipit-komunistet-me-vasil-shanton-i-vrane-ne-atentat-djalin-dhe-babane-tim-ekzekutimi-i-familjareve-ne-serbi-e-shqiperi/

http://www.gazetadita.al/baze-rugova-shqiptari-i-pare-qe-su-perkul-te-varri-i-enver-hoxhes/

del-ta

Isa boletini e ka shtatoren ne shkoder qe ne kohe te pordhes. Si shqiptar qe mori pjese ne shpalljen e pavaresise se shqiperise me dardanine brenda. Ju te mitrovices se titos ngrijini permendore titos,beograd buzhales dhe shefqet krasniqit.

Arban

Ta kishte njof Isa perfaqesuesin e kombit kosovar, kishte per t’i nxjerre te dy koburet e kishte per ta vra ne vend, ndersa me flamurin e kombit kosovar kishte per te fshire menderen. Me duket mua, apo ky ketu ne foto eshte perfaqesuesi i kombit kosovar? Si i vetmuar dhe i trishtuar me duket.kosova-shqiperi-29-587x391

del-ta

E ke parasysh kur keta zastavat e titos ankohen per vrasjet e uçk- se! Jane keto mbeturinat e serbise te mbledhur te partia e jugosllavistit rugova qe sot duan te hedhin poshte luften e kombit shqiptar per bashkim ,duke propaganduar kombin serbokosovska. Per kete u duhet nje perplasje me shtetin shqiptar per te thene tel leshkot qe shqiperia nuk na do,prandaj o burra te krahina socialiste autonome kosovska-metohija.
Ish jugosllaviste e transformuar ne kosovariste po shihen perhere e me shume ne dardani si mish i huaj dhe po përçmohen. Ldk- ja ka 15 vjet qe nuk del e para dhe do katandiset si parti e minoritetit kosovarska,arixhinjve,dhe turqve. Flamuri me 6 yje do simbolizoje pakicat jo shqiptare.

InkuizitoriMoth

jeni bo i dore e mire tek mullaret e kooperatives qe po i qani hallet Nones Shqiperi:

Shko mer klluf stilografi. Dega e ktij timit ka shume prespektive. Po pikat dhe presjet i ka ai celulari jot apo ia ke mor borxh telefonin Trumpit ? Shtroji keto pytje ke Jeta Osh Qejf se aty i ke pergjigjet me 0 % ironi e mos na caj bythen me budallalliqe ketu … Hajd n’tullum.

Arban

Epo ca i qajne hallin Nones Shqipni, ca Babs providencial

Alba2265

Kamunistet nuk ia bene vetem isa boletinit .pothuaj te gjitha familjet e firmetareve te pavaresise e luftes se vlores u shpallen armiq te popullit .

InkuizitoriMoth

he po ktu eshte e gjithe puna, duhet me dite kujt me i qa hallin ne fillim fare (ka jerarki ne bote), ndryshe je bere per te qa hallin!

B-O-H-I-C-A

O roje
Kape shtrengoje
Kur te them une leshoje

Arban

Po, po hierarkia boterore nuk eshte doemos edhe hierarki personale. Kur u ndane, kaq na rane. Ca shohin lart e larg, ca vetem baçen e tyre. Ti mund te thuash qe ca nuk shohin dot aq pertej hundes se tyre. Nuk ta mohoj dot.

InkuizitoriMoth

kte e thu me ironi, apo si?

Arban

Cfare ka per ironike ketu?

InkuizitoriMoth

ne kuptimin qe hajde njoni sa i modh osht qe meno per providencen, kurse ne nuk shkojme me larg se baçja ose hunda jone, se kur u ndane kaq ne rane.

dafne

sikur BE-ja , te thonte po ,do te humbte kredibilitetin se pari ne syte e mij e pastaj te qarqeve tjera .

p.s.
Nuk ka qeshtje inati ( fjala inat as qe egziston se lere te praktikohet ne mentalitetin europian) , nuk duhet te kete hatermbetje , nuk shkohet ne Europe as me kete sistem si funksionon as me kete mentalitiet qe praktikon shqiptari i vitit 2020

InkuizitoriMoth

dafne, me duket se ene tina ke ra planzhon ne qilarin e Pjerit.

dafne

… a thirrem tradhetare ,po.???

InkuizitoriMoth

thirresh pijetare, qe eshte me keq, sepse tradhetaret e sotem mund te jene heroj ne te ardhmen (ka ndodh rendom ne histori), kurse pijetaret e sotem e sigurte qe do jene pijanecet e te ardhmes (neqeftese nuk do te vdesin para kohe nga ceroza).

dafne

asgje e re nga fronti …ha, haha

InkuizitoriMoth

neqoftese nuk ka asgje te re nga fronti i perendimit, shif se mos e reja osht mçef anej nga fronti i lindjes - i Modhi :smiley:

Alba2265

Rashica ne radarin e Milanit .Muriqin e ndoqa ne interviste pas ndeshjes e nuk behej tip me i sjellshem,I bute e modest ne kontrast te thelle me fotot e gazetave shqiptare ne internet qe e paraqesin ne disa kende me gjuhen jashte ku duket si rob e epokes se neandertalit :grinning:

kapo

Megjithese e beri qeverine me 50% gra, prap s’na i hapen negociatat sepse problemi s’jane grate, por se s’ka asnje burre ne qeveri :blush:

InkuizitoriMoth

aman kapo bolja, mos na lere pa Gjemb se na fike deren. (e Peshkut)

Arban

Ti po perserit ate qe thashe une, po nuk the ku qendron ironia. Dihet qe njerezit nuk jane si kembet e dhise,

Arban

Prandaj do ta kete bere Makaroni, qe te mos humbte BE-ja kredibilitetin ne syte e tu.

P. S. Me duket mua, apo ti ke filluar t’i ngjash gjithmone e me shume perfaqesuesit te kombit kosovar.

InkuizitoriMoth

Ironia ndodhet ne shpirtin e bashkebiseduesit, jo ne frazat literale te tij.

Arban

Irona fshihet mes fjaleve dhe une te kerkova te perktheje kuptimin e drejtperdrejte ne ate ironik, po ti ngele prape te kuptimi i drejtperdrejte. Megjithate, mos mendo se te shohesh larg e lart eshte gje e mire. Ose qofte edhe duke pare nga lart. Sic e kemi bere kete muhabet edhe me pare me duket, mbase kush sheh lart ose nga lart, nuk i sheh gjerat aq mire e qarte.

Alba2265

Palloshi e kaloi kohen me zografisje ne vend te ndertonte shtetin.pompinot e majte mund te hidhen perpjete sa te duan por faktet jane kokeforta .

Kthupi

Sa te paedukate keta kameramanet. Tjetri i ftuar ne studio, keta tallin Marlonin.

InkuizitoriMoth

ndoshta e kemi bere kete muhabet me pare, por ne kemi bere me pare nje muhabet tjeter qe i perfshin brenda te gjitha muhabetet, i cili eshte: mos fol per gjera qe i perkasin nje pozite ku nuk je (ose nuk te pelqen te jesh, si te dush interpretoje) dhe nuk e eksperimenton, sepse deformon te kuptuarit tend ne radhe te pare, e pastaj deformon edhe fjalen e tjetrit, siç ka ndodh edhe ne kete rast, si ne çdo rast, per t’i nxjerre providencjalistet te fryme n’mythe:

qarja e hallit ne fillim fare, parimi i jerarkise, nuk implikon qe t’i qahet halli vetem te parit, e te mos i qahet halli te fundit. Per analogji paralele, jerarkia implikon te gjitha pamjet: nga larg e nga afer, pamje jo vetem nga larg e nga siper, por edhe nga afer dhe njit e njit.

Eshte Marloni qe i fry njerzit n’mythe!

Alba2265

Dhe gati Tridhjetë vjet,

të tallur-të gënjyer,

nga palo politika,

me njerëz të urryer!

Një vend të tërë e zhytën,

në terr e varfëri,

dhe mbasi na grabitën,

bënë super pasuri!

Ka ende disa syresh,

me fat të madh në jetë,

që kurrë nuk kanë bërë,

një punë të vërtetë!

Ende pa marrë diplomën,

u bënë deputetë,

dhe mbinë në Kuvend,

për gati Tridhjet’ vjetë!

Dhe sot e kësaj dite,

vazhdon po kjo praktikë,

Kuvendin plot fëmijë,

mbushi zonja Monikë!

Këta që kurrë në jetë,

një hall tamam s’kanë parë,

si mund t’i zgjidhin hallet,

e popullit shqiptar?!

Dhe Luli këtë punë,

si Mona e bitisi,

që vete vë në listë,

një djalkë si Klevisi!

Ky farë “akademiku”,

u ça për Shqipërinë,

i vetmi kontribut,

sherret me policinë!

Që punës s’i kanë thënë,

një herë tungjatjeta,

në histori përjetë,

do mbetet çifti Meta!

Po ashtu në Kuvënd,

në moshë çilimiu,

ka hyrë përsëpari,

dhe Majko Pandeliu!

Në moshë të sanduiçit,

u bë kryeministër,

zevzek i prapë që s’mbante,

as frerë e as kapistër!

Nxjerr vetëm Shqipëria,

të tillë super talente,

po siç e dimë dështuan,

këto eksperimente!

Ndaj mbetëm mot pas moti,

vetëm në bisht të urës,

e bota s’i ka bërë,

këto kurrën e kurrës!

Dhe Rama e ka ndritur,

me gjeniun Genti Caka,

se shqiptarëve përkëtej,

u kishte rënë flaka!

Me stilin e gaforres,

gjithnjë ecën ky vënd,

po qeverisja do,

burra dhe gra me mënd!

A Duka😂

gjembi

Nga Fieri eshte kjo apo na Vlora?

Pjer

kthupo, fajin aty tek ai televizion , e ka pronari, drejtori, qe nuk i heq nga puna kameramanet me drejtuesen e emisionit.

Kthupi

Po pra, bariu ka gjithmone faj kur i can ujku dhente. Po ujku nuk ka faj?

Do dale kjo teta te kerkoje falje per fjalorin thua?

Pjer

po ç’falje te kerkoje, pas kakes qe beri, ajo duhet hequr direkt, se bashku me kameramanet.

Kthupi

Ajo eshte pergjegjesi e shefit apo pronarit. Falja eshte pergjegjesi personale. Madje edhe pas faljes, ajo do hequr qe te jepet mesazhi qe ai lloj fjalori apo ajo lloj sjelljeje ka tolerance zero. Eshte bere jeta publike ne Shqiperi si me qene ne bordello. Ne Parlament sharje, ne TV sharje, neper zyra sharje. S’dine te komunikojne njerezia si njerez.

Pjer

po pra, prandaj duhen shkarkuar/hequr nga puna.
ai fjalor mund te perdoret jashte programit, por jo gjate transmetimit.

InkuizitoriMoth

… ne rrjetat sociale sharje, ne Peshk sharje. Me tu knoq shpirti!

Alba2265

Une shaj
Ti shan
Ai/ajo shan
Ne shajme
Ju shani
Ata/Ato Shajne :smiley:

InkuizitoriMoth

hane shan, e hane Bagdat!

Pjeri e di ndryshe kete shprehje, por nuk me kujtohet si e thoshte.

O Pjer, o legen, pse e thu ndryshe kte shpjehje?

Pjer

i modho, nga e nxorre kete ; hane shan, e hane bagdat,
eshte ; hane dat e hane bagdat

Alba2265

Po te mos kete sharje live I iken lezeti muhabetit :joy:
Debat ne tv .ma placin syte ne ju genjej :smiley:
P barka:e di ti kush ia ka vene emrin Albania?
Tak anglosaksoni:jot eme ia ka vene .po ik mbushu tani .greku i mutit :joy:

InkuizitoriMoth

e çfar do te thote literalisht?
(kujdes se mund te shaj prape po se perktheve)

TironciLebetit

machitewa

ZYRËS SË PROKURORIT TË SPECIALIZUAR TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, PROKURORIT JACK SMITH

I Respektuari Zotëri Smith,

edhe pse drejtoni institucion që është formuar me vendim politik të Këshillit të Europës, – i imponuar nga Serbia dhe shtetet serbofile që përbënin shumicën e thjeshtë kur u votua ai vendim, por që u miratua pastaj edhe nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, – kam besim se Ju do të koordinoni hetime ligjore, por pa i zvarritur deri në sfilitje dërmuese të Republikës së Kosovës.

Nuk jam aq idiot sa nga Institucioni që Ju e udhëhiqni të pres drejtësi të mirëfilltë, meqë ka kompetencë të paracaktuar, segregacioniste: hetimin vetëm të krimeve të supozuara të njërës “palë”, pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), por jo edhe krimet e pjesëtarëve të forcave të armatosura ushtarake e policore të Serbisë. Megjithatë, uroj të bëni maksimumin e mundshëm, në shërbim të drejtësisë ligjore.

Shpeshherë, publikisht, kam shpreh gatishmërinë për të ndihmuar hetuesinë e Institucionit që drejtoni, qoftë si dëshmitar, qoftë si ekspert, meqë kam pas përgjegjësi gjatë lufte, si udhëheqës i Fondit “vendlindja thërret” në Gjermani, i cili ishte Fond i UÇK-në, dhe si anëtar i Kryesisë së Lëvizjes Popullore të Kosovës (LPK), – nga maji 1998 deri në qershor 1999, – e cila Organizatë patriotike e demokratike e ka themeluar UÇK-në në Kuvendin e saj të mbajtur me 26-27 korrik të vitit 1993, në Prishtinë, dhe e ka udhëheq politikisht.

Kësaj radhe kam lutje konkrete:

Me 11 qershor 1998 Hashim Thaçit, tani president i Republikës së Kosovës, i është dorëzuar mësuesi i filozofisë të Gjimnazit në Prizren, Behajadin Allaqi, të cilin duhet ta ketë arrestuar Policia Ushtarake e UÇK-së me urdhër të Hashim Thaçit inkompetent. Pra, tashmë është “sekret publik” se atë ditë, me duar të prangosura, e ka marrë në dorëzim Hashim Thaçi, “drejtor i drejtorisë politike” të UÇK-së, – në fakt sabotues e komplotist kundër UÇK-së, – dhe nuk dihet ku e si e ka zhdukur. Uroj të ketë gatishmëri ish-Eprori i UÇK-së, Zotëri Selim Krasniqi, për të ju informuar për dorëzimin e prangosur të Behajdin Allaqit marionetës komplotiste Hashim Thaçi, meqë ai veprim ka ndodhur në zonën ku Selimi ka qenë komandant i Policisë Ushtarake të UÇK-së.

machitewa

DËSHMI BAZIKE PËR FATIN E BEHAJDIN ALLAQIT!

1. Tashmë është thënë publikisht, se Behjadin Allaqi në radhët e UҪK’së është kyqur më 11 qershor 1998 në Shtabin e UҪK’së në fshatin Drenoc të Rahovecit. Pas 11 qershorit, thuhet se nga Drenoci Behjadinin e ka marrë Hashim Thaçi dhe kanë shkuar për në Kleçkë! Dëshmitarët okularë thonë se atë ditë Hashimin e ka shoqëruar edhe Kadri Veseli.

1. Në një seancë të kuvendit të Kosovës të mbajtur në qershor 2013, deputeti Liburn Aliu ka shtruar pyetjen:
    – Cili është fati i Behajdin Allaqit pas rrugëtimit të tij me Hashim Thaçin nga Drenoci në Kleçkë?
    Ndërkaq Albin Kurti, në seancën parlamentare të mbajtur më 26 shkurt 2016, (atë ditë kur po debatohet për ta bërë Hashim Thaçin president), ka deklaruar se Hashimi është personi i fundit që ka qenë me Behajdin Allaqin dhe “nuk tregohet se në cilën luftë, në cilën betejë, na paska rënë Behajdin Allaqi, i cili më pas u shpallë Hero i Kosovës”, dhe “heshtja…e bënë shumë të dyshimt këtë person, i cili ka qenë i fundit me Behajdin Allaqin, por nuk tregon se çfarë ka ndodhur me të.”

1. Për mënyrën se si është trajtuar dhe është marrë Behajdin Allaqi në Shtabin e UҪK’së në Drenoc nga Hashim Thaçi, një dëshmitar i ngjarjes e ka njoftuar me kohë Ali Ahmetin kur ishte në Tiranë. A. Ahmeti meqë ishte anëtar i Kryesisë së LPK’së Dega Jashtë Vendit këtë rast e prezenton në Kryesinë e LPK’së D.j.v, e cila përbëhej nga: Bedri Islami, Jashar Salihu,Bardhyl Mahmuti, Ibrahim Kelmendi, Sejdi Gega, Agush Buja dhe Ali Ahmeti.

1. Më 27.VII.1998, Xhemali Allaqi, vëllai i Behajdinit, i shkruan një letër Komandantit të Shtabit Lokal në Prizren, Remzi Ademaj – Petritit, të cilin e njofton kronologjikisht për rastin e Behajdinit dhe kërkon vendndodhjen e tij. Më 20.12.1998, Xhemaliu i drejtohet me një letër tjetër, Shtabit të Përgjithshëm të UҪK’së dhe Lëvizjes Popullore të Kosovës, ku kërkon sqarim për rrethanat e vrasjes dhe zhdukjen e Bahajdinit. Për rastin e Behajdinit intenzivisht janë interesuar, Nazmija (gruaja e Behajdinit) dhe motra e tij, Krenarja!

1. Përveç familjes, për fatin e Behajdin Allaqit interesohen, edhe shokët e tij nga Rahoveci, si Muharrem Dina – ‘Mixha’ (tashmë i ndjerë), Ramush Krasniqi dhe Binak Berisha. Madje ‘Mixha’ përmes një letre dërguar Kryesisë së LPK’së d.j.v dhe SHP të UҪK’së, (e cila trajtohet në një mbledhje të Kryesisë së LPK’së, më 11.11.1998 në Aarau të Zvicrës) kërkon të sqarohet deri në fund rasti i vrasjes dhe zhdukjes pë gjurmë të Behajdin Allaqit.

1. Në 56 vjetorin e lindjes së Behajdin Allaqit (07.04.1963 – ?.?.1998), nga anëtarët e Shtabi Lokal të UҪK-së në Drenoc: Isuf Gashi, Bedri Zyberaj,Selim Krasniqi…, kërkojmë të dëshmojnë për rrethanat e ndalimit dhe keqtrajtimit të Behajdin Allaqit gjatë qëndrimit në Drenoc. Me këtë rast edhe nga anëtarët e SHP të UҪK-së: Jakup Krasniqi, Xhavit Haliti, Azem Syla,Rexhep Selimi, Fatmir Limaj, Bislim Zyrapi, Ramë Buja, Sokol Bashota, Hashim Thaçi, Kadri Veseli…, kërkojmë ndriçimin e rrethanave të ekzekutimit dhe zhdukjes pa gjurmë të Behajdinit, pastaj vendin ku u groposën eshtrat e tij, në mënyrë që të kemi një varr, ku mund të përkujtohet e nderohet nga familjarët dhe gjithë shqiptarët!

http://pashtriku.org/?kat=46&shkrimi=8651&fbclid=IwAR0DZeWVoQwuyCe2Lgw_PHBaaEFNCJ_jsRQDVA5BrZ5HfJM52twFJXHyk5s

Kthupi

Te pakten s’e shau nga motra.

Arban
Kthupi

Pse po dalin prape keto historite e Remziut tani? Ka ndonje zhvillim te ri apo do t’i masin koken Saliut?

InkuizitoriMoth

mjaft me kto historite me t’vrame, na jepni noi histori me t’pallume. Mjaft me thanatos, na jepni eros.

Alba2265

Get a life hafije evlat .

Arban

Po behet gati SPAK-u mbase. Burgu i ri eshte bere gati. Jo po thote Grande Kapo nuk bie rrufeja ne hale. Megjithese ta krahasosh komandantin e Grande Kapos me halen, eshte nje fyerje e rende per halen, nje objekt kaq fisnik dhe qe na sherben aq shume.

TironciLebetit

Te liron pa probleme Gjin Gjoni se i duhen lekat e trafikantit te Heroines per Duty FreeShopin ne Rinas te Elones.

Alba2265

Gjatë fjalës së tij, kreu i qeverisë ka vënë theksin te mikpritja, si një vlerë e shqiptarëve, duke thënë se kjo është në fakt një vlerë e panegociueshme…”

Eh ashtu eshte Mihal Kokedhima Psh eshte simbol I mikpritjes tradicionale shqiptare :joy:
Mikpritja e pretenduar shqiptare eshte nje mit tjeter qe duhet debunked .Eshte mikpritje selective e cila edhe nese ekziston iu ofrohet te huajve nga vendet e pasura kaure ndaj te cileve shqipot ndihen inferiore dhe respektin e te cileve duan te fitojne .ndaj shtatesve te vendeve te varfra shqipot jane ne pergjithesi raciste e perbuzes .

Yeriho

Persa kohe eshte princip, njerezit do te aspirojne te jene mikprites. KM-ja mbron interesat e shqiptareve qe flet keshtu,jo?!

Alba2265

Po c’rendesi ka cfare thote KM kur sipas statistikave te tyre ne shqiperi vijne 2 i milione turiste te huaj dhe jane ne gjendje te flasin vete .nuku jemi ne kohen e Edith Durham kur nje I huaj ne malesi ishte nje ngjarje e rralle dhe e shenuar ne jeten e tyre pasi ishin komplet te izoluar nga dynjaja .

Yeriho

Cfare preferon? “Ejani dhe shifni si lepijne buzet xhepistat dhe mafia”?

Alba2265

Shqiperia nen udheheqjen e tij te ndritur nuk ka terhequr asnje investim te huaj .ngelen duke I rene legenit me turizmin .cdo njeri qe ka dy pare mend e kupton se ato shemtira betoni qe kane ngritur shqipot nuk konkurrojne me greqine kroacine apo italiane .sapo pashe disa foto te ujit te ftohte ne vlore per fare te zeze .

Kthupi

S’mund te marresh raste te izoluara per te shembur “mitet”. Mihali ishte devijim nga norma. Ashtu sic ishte dhe ai qe vrau polaket ne Bjeshke. Pergjithesisht shqiptaret sillen mire me te huajt. Te shkosh neper fshatra madje, sillen me mire se ne metropole apo qytete. Ta hap deren fshatari me c’t’i gjendet. Ketu vdes robi ne mes te Times Square e s’ndalon njeri t’i thote plac.

Nuk eshte se jane te gjithe me krahe hapur e flene naten pa kycur dyert dhe te huajt nuk eshte se kane ato lloj pritshmerish. Por imazhi i shqiptareve hajdute e vrases nuk eshte i drejte dhe kjo eshte nje menyre per ta ndryshuar.

Yeriho

Sigurisht qe nuk konkuron. Te pakten vetem per faktin qe jane shtete qe kane kapacitet shume me te larte turizmi. Shqiperia nje cope e vogel toke eshte dhe turistat qe vijne e dine kete.

Une per vete isha ne Kroaci para ca koheve ne qytetet kryesore turistike dhe nuk eshte se sherbimet ishin fantastike. Ushqimi ishte gjithandej plastike, cmimet e larta dhe goxha hype e pajustifikuar.

Isha dhe ne Rome ku nuk mungonin gropat; ngjanin si rruget shqiptare para 2010-s.

Mangesite jane te numerta; varferia psh eshte bere aq e eger; njerezit ngjajne sikur e veshin ate ne fytyre. Keto gjera i dine turistet, por te shkosh diku nuk eshte e thene qe ta besh me objektivin qe do te kalosh nje kohe super te bukur, por kam pershtypjen edhe te eksplorosh, pra te pranosh edhe surprizat e keqija.

Kthupi

E paskeshin vene ne arrest shtepie kete turkun. Adresa e shtepise: Kthesa e Kamzes, kati i 8. Cudi si ju iku, se kete adrese e dine te gjithe.

Kthupi

Pjese nga tragjedia e Shekspirit, “Jul Cezari”, nen regjine e Ivica Buljan:

Alba2265

Flas per arkitekturen .zona me e mire turistike e vendit me ndertesa si ne Ramallah.duhet te kete njefare standard perpara se te lejohet te ndertohet aty .

InkuizitoriMoth

me vrafshin per derr neqoftese i hap njeri kto linqet. Ka hik edhe Korriksja, ajo çoku i hapte.

TironciLebetit

Shqiperia eshte zbukuruar shume jashtezakonisht shume. Fatkeqesisht ka filluar te shtrenjtohet por ende eshte lire. Me parate e Amerikes e Berlinit eshte Parajse. Nashti ndertime te keqija e budalliqe ka plot por ka nje zhvillim turistik marramendes.
Thjesht duhet te kesh kohe…1 muaj e maksimumi 2, nje rroge te rendomte Oksidentale… per te pare mrekullite e Shqiperise te arritura nga ndermarrja e vogel individuale.

TironciLebetit

Te gjithe te perfshire me Tregetarin Turgut te Heroines…Like Floriri, Ylli Pasmaciu i ORaTv, Roni i Shijakut e co. Ti nderpritet Leja e Lindjes Gjykatesit Gjin Gjoni, si edhte te pergjigjet Bamir Topi me Kreshnik Spahiun:

Arban

Cne qe Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa ka filluar te flase me percmim per aftesite arkitekturore te dashnoreve te saj, duke i krahasuar qytetet e Shqiperise me Kandaharin dhe Ramallahun. Nga ana tjeter i thote Shkabes: “Pritini mire dashnoret e mi nga Lindja e Mesme, se ata do ta nxjerrin ne drite Shqiperine”.

Alba2265

Hafije gjej nje psikiater .poston te njejten gje perseri e perseri .

Arban

Po pse o gdhe, ti poston gjera te ndryshme. Do t’i besh te gjithe si vetja, qe ke nevoje per ndihme te specializuar mjekesore. Une keshillen ta dhashe, te mos shkruash me, qe ta dine vetem ata te shtepise gjendjen tende.

Alba2265

Ti jep keshilla hafije Po nuk I plas njeriu per keshillat e tua .perseri gjej nje psikiater .

gjembi

Dihet boterisht qe njerezit gjithmone shkojne me pushime 1 muaj e maksimumi 2. Sidomos te Amerikes.

Kthupi

Akoma s’ka lindur Gjini?

Arban

Ti jep keshilla gdhe. Po nuk I plas njeriu per keshillat e tua .perseri gjej nje psikiater .

Alba2265

Gjej nje psikiater te mire hafije Junior ,pavaresisht se mund te mos beje derman .je 50 vjec e ke maturine e nje 5 vjecari .

Arban

Ndersa ti o gdhe je 60 dhe ke ftohjen ngambrapa te nje 2 vjecareje. Jot eme te tha qe e kam babane hafije besoj.

Alba2265

Inteligjenca jote e ulet ,adhurimi i Dulles ,helmi Poshtersia kellira qe ke ne shpirt te demaskojne si kopil hafijesh.

Arban

Te mushme e ke. Me ate tru shesh qe ke ti, qenke ne gjendje edhe per deduktime. Ik shko lexo Biblen dhe hidh ne leter rrefimet e xha Abazit, para se rrufjepsesh fare.

TironciLebetit

Jo te gjithe Shqiptaret e amerikes punojne ne Zyre me kohe te kufizuar. Shumica e Shqiptareve ne qendrat e mbedha edhe kur kane ndonje biznes te tyre kane pune sezonale nganjehere me 3-6 muaj boshllik. Po blejne apartamente ne jug te Shqiperise si ne fillim te viteve 90 dhe po kalojne gjithmone e me shume kohe ne Shqiperi, per Cudi. Kombinojne edhe udhetimet ne Shqiperi me kalime ne shtetet perreth.
Ka nje dyndje turistesh pavaresisht propagandes qeveritare. Hotele te mira, ushqim i lire e modest, qyteza te kendshme e ne ndryshim te vazhdueshem e alkol shume i lire (1 euro krika e birres).
Edhe prostitucioni shume i lire. Ne nje hotel lluksoz ishin pergjuar nga policia nja 8 Italiane qe vershojne ne Shqiperi si asnjehere tjeter, merrnin goca 20-22 vjece e benin 3 she dhe u paguanin 10 euro per nje ore e gjysem pune ku ne Itali, Kinezka per 15 evro vetem nje gojore u ben. Edhe turizmi seksual po lulezon si duket me vajza shkolle te drejtuara nga kodosh te pa-afte qe i kane shoke klase. 10 euro per 3she???

TironciLebetit

Shqiperia eshte shtet super social…babai merr leje paslindjeje per kujdesjen e femijes sepse nena do vere ne pune, ne Duty FreeShop ne Rinas, lekat e Turkut Turgut, qe u lirua nga burgu. Tepke thone Korcaret

Yeriho

Ia vleka dmth se eshte lire.

gjembi

Por nxito se shume shpejt ka rrezik qe vajzat me shkolle te drejtohen nga kodosh te afte.

Yeriho

Ka perspektive pune per shqiptaro-amerikanet. Psh TL mund te vije te shfrytezoje dhe te beje pare ne biznesin e seksit.

TironciLebetit

Flm, TL ka pare e ska pse te merret me bz seksi. Per me teper vendalinjte kan shonce te ecin ma perpara ne ket fushe se kane lidhje.
Vezhgimi im i bazuar ne pergjimet e Prokurorise eshte qe Vajzat duhet te behen ma te kujdesshme. Te pushojne kodoshet e pa-afte nga PUNA e te mesojne ta drejtojne vete biznesin me trupin e tyre mundesisht pa kodosh parazitar. 10 evro per 1 ore e gjysem me dy meshkuj? Tobestafkullah…

Vajza merrni ne dore Timonin e Dafllakut tuaj… kush ka Dafllak…Boten ka.

Kthupi

Ah mor Mentor, mua me zuri goja lesh duke thene qe jemi popull pervers e te frustruar seksualisht, ti u kujtove vone. Edhe kjo gazeta qe ta ka botuar shkrimin eshte pjese e problemit, gjysma e “lajmeve” me cica jashte.

del-ta

Ti shiko te gjesh ndonje kovaç për vete moj qyqe,

del-ta

Tirans,treshja 2m1f është më e lirë se ajo 2f1m!
2m1f-ja është per pleq😀

TironciLebetit

Jena tu fol per aspektin ekonomik te veprimtarise e jo per ate fizik. Sido ta kthesh me shume pune per femren ene kur jane dy pleq dhe akoma me keq e paguar.

Pjer

tironco, ai artikulli i temes mbi ate mafiozin turk, sikur nuk ka sens, nuk ka llogjike,
si ka mundesi qe turku biznesmen drogash, mik me bektashinjt e shqiperise, mik me shihat (bektashinjt) e iranit, ku mundt te jete edhe vete shiha (bektashi), ti ver bomben bektashinjve, apo te akuzohet se donte ti sulmonte ata,
sikur te trullosin keto lajme jashte llogjikes,

Kthupi

Partizanet ishin veshur si fshatare qe ne t’i merrnim per balliste, o Pjer!

InkuizitoriMoth

osht si puna e gejve, ishin veshur si meshkuj ngapara qe te dukeshin gra ngambrapa, o Pjer bjeri t’i bijme ngapara e ngambrapa si ta kete kokrra e qefit!

Kthupi

Dukesh qe je disident ti Pjer. S’i di keto taktikat komuniste te marrjes se kalase nga brenda.

TironciLebetit

Sepse ke dobesi per kryehajdutin me Cizmemadhen prandaj. Po u permend Heroina ke Like Floririn…Pasmaciun e ora news e kompani. Po u permend leje ndertimi, ke Lali Erin Me Edvin Kristaqin.
Ne kohe te Likes Minister te jashtme, sekretari i Ministrise arrestohej nga Shba per droga te renda e vrasje.
Po vjen koha e Spakut e populli duhet pergatitur per arrestime te bujshme.

Yeriho

E kemi nje ekonomist ketu, por mos me thuaj qe edhe ti qenke i apasionuar.

Kjo ceshtja e vajzave eshte per te qare, TL. Por hey, s’do gjykojme edhe fort se per te mbijetuar e bejne.

Alba2265

Of course :joy:

TironciLebetit

Profesioni me i hershem ne bote nuk mund te lere pa prekur edhe brigjet e Arberise.
Shume e bejne per te mbijetuar, shume e bejne se fatkeqesisht nuk dine te bejne gje tjeter e shume e bejne nga qejfi.
Sa per gjykim nuk paragjykoj as forte e as lehte, kush leu menien e vet pelqeu.

Mbasi bleva, lexova dhe nenvizova nje nder 4 paragrafe te Vizioneve te Qarta, u be e pamundur qe brenda meje te mos ngrihej nje ekonomist qe do ja lehtesoje shpatullave tashme pak te lodhura e te varura te Pjerinit peshen e analizave ekonomike gjitheperfshirese.

Arban
Arban

Grande Kapo, ke konkurrence te forte

Alba2265

Ty te ka zene dementia hafije .poston te njejtat gjera perseri e perseri .ne ket gjendje te degraduar qe ke arritur as allahu s’te ben dot derman .

InkuizitoriMoth

1234567890

InkuizitoriMoth

1234567890

Arban

Ta thashe o cope mishi, ti poston gjera te ndryshme ne fakt. Po porosine ma degjove me duket, budallallekun po e le vetem te Peshku. Po permiresohesh.

Arban

Grande Kapo, ke konkurrence te forte

Alba2265

Hafije nuk I plas njeriu per porosite e tua .
S’do te kthej me pergjigje se s’dua te bie ne nivelin tend.si i thone:
don’t argue with idiots .they’ll drag you down to their level and beat you with experience.

Pjetermustakuqi

Si ishte ajo pyetja qe i pat bere ajo gazetarja Fatos Nanos ne Rinas? - c’mendim keni per viziten tuaj shume te suksesshme…etj?

B-O-H-I-C-A

image

gjembi

kapo

Qytetarë të Shkodrës në vitet ‘30. Pamjet dhe veshja e tyre flasin më shumë se çdo gjë. As kanë të krahasuar me kohën e morrit te kuq e kolerës që erdhi më pas.

InkuizitoriMoth

Çfar eshte Fejsbuku?

Fejsbuku eshte nje faqe e bardhe ku njoni shkru nje pordhe te kornizuar “njani ka thane, tjetri ka thane”, dhe frendsi i tij shkrun poshte t’thanes tij: “Apa, pa, pa çar ere e mire! I modh je vallaj!”.

Kurse t’thanen e nje kalimtari atypari: “Pët çër ere qelbët” nuk e gjen, nuk eshte me, sepse Njoni e ka çensuru si i modh qi osht, apapapa sa i modh osht, shtyp butonin Njoni dhe zbardhet faqja.

InkuizitoriMoth

Po blogu çfar eshte? Kush e gje?

Yeriho

Keto nenat fshatare greke mire bejne te biejne pak nga pesha para se te fillojne luften. Si dhe te marrin nje karamele dhe nje shishe uje tek marshojne kunder turqve.

del-ta

dmth ,po të ishte nga ura vajgurore,asnjë problem???

sica
sica

“Mut muti” thote populli.

sica

Mo u englendis prostate o Tazo.

machitewa

InkuizitoriMoth

si do ta shpjegojne kete lavderim te Kurtit per Berishen handikapatet toske te blogut (njekohesisht admirues te Kurtit) qe per vite me radhe tregojne me fakte se bajraktaret maloke jane spijune te serbit?

apo handikapate hesapi? do te thone patjeter ndonje gje qe ta tregojne se jane handikapate.

InkuizitoriMoth

provoj ne vjershe duke estetizuar dhe personifikuat problemin:

Intelektuali i shquar
ne fejsbuk: fen,
ne blog: pjerdh,
ne realitet: leshon gazra ne atmosfere.

Arban

Kur themi une qe perfaqesuesi i kombit kosovar eshte ithtar i dhendrit te Serbise dhe komandantit te cetes serbe, jo thote i Mothi. Kur them qe Albini diku ka ngrene ndonje luge corbe te prishur, jo thote Delta. Po te mos ishte paragjykues ndaj Neim Cilit dhe Much Nanos, do t’i sillja ate qe ka thene Neimi te “Provokacija” para nja nje jave, pa bere fjale pastaj per ato aludimet e Kac Myftarajt. Sic e kam thene, fakti qe plehrat si Bubazheli dhe perfaqesuesi i kombit kosovar te peshku jane bere me Albinin, eshte leter lakmusi qe tregon se dicka nuk shkon me Albinin.

Arban

Ja Grande Kapo, cun Tirone, jo si ju “tifozat” e “Tirones” nga Fushe-Cidhna

del-ta

arban,plehrat serbe në kosovska metohija dhe krahinaristo-internacionalistët e shqipërisë janë hedhur të gjithë në përpjekje për ta bërë albinin si vetja dmth jo kombëtarist! duan ta vënë të përplaset me ramën me shpresën që kjo do pengojë hapat e duhur për shqipërinë mesatare(me dardaninë brenda) si fazë e parë. merre me mend edhe lubonja bën sikur admiron albinin! nuk e di se sa do i qëndrpjë albini këtij presioni. besoj se nuk do heqe dorë nga ideja e bashkimit kombëtar që e solli në pushtet.
të gjithë plehrat jugosllaviste dhe integrimse nuk e duan albinin,pavarësisht se bëjnë sikur e përkrahin tani,se nuk kanë ç’tjetër të bëjnë.
për shkak të ngushtësisë së rezultatit, i duhet të mbajë afër edhe partinë jugosllave ! nuk është e lehtë sepse fatkeqsisht shtypi në shqipëri dhe dardani është në duart e jugosllavo-integrimsave. dhe fatkeqsisht ,përsëri, shqiptarët nuk kanë identitet të fortë kombëtar,kështu që akoma partia dhe krahina është mbi kombin. në të dy krahët e kufirit shqiptarët me identitet kombëtar nuk e kalojnë 30%-n. kjo përkthehet edhe në votat respektive. pra në këtë mjedis,të mbushur me salinj, jugosllave,lubonjëra, bubuzhela,naimër dhe ymer bazëra dhe albëra ,albini duhet të luftojë që të shtojë shqiptarët dhe pakësojë jevgjit që janë shumicë për momentin.
unë besoj që albini nuk do shtyjë më shumë se 1 vit sepse kolona e 5-të serbe ,ldk-ja do veprojë po pa që po ecën bashkimi kombëtar

InkuizitoriMoth

un nuk them jo, e as po. Un them se nuk mund te akuzosh nje person me lloqe bloqesh e gazetash, aq me teper bazuar se me çin eshte martur, akuze qe i eshte bere edhe themeluesit te Shqiperise. Un kam thon se nuk ka ngel personalitet politik shqiptar gjate gjithe historise, pa u akuzuar si spijun. Bile edhe mu me keni akuzu si fuks me fakte te sigurta blogu. Bile edhe vete personalitetet e mdhej politik shqiptare ne histori kane akuzuar njeri tjetrin njesoj, dmth jane koqe te gjithe. Ky eshte rezultat i parimit “politika mbi te gjitha” ne epoken e kombetarise moderne.

Arban

Ti ke faktet, thua me loqe bloqesh. Qe ne kohe te Enverit coc dinin, prandaj ne fakt e mbajten disi larg. Pa permendur faktin e shpeshpermendur, qe i dha nafte Milloshevicit ne kohen kur e gjithe bota i kishte vene embargo. Pa folur per kundershtimin e UCK-se dhe te Rambujese, ne kohen kur edhe nje njeri jopolitik si Kadareja e kishte mesuar qe nese Serbia kundershtonte Rambujene, do te bombardohej.

B-O-H-I-C-A

Dyshoj që në Shqipëri ka pasur forca partizane të mirëorganizuara dhe është bërë Luftë e ashpër Nacional-Çlirimtare. Thjesht u çliruam nga lufta e Amerikës dhe e Rusisë. Pra ishim rrjedhojë.
Kam disa arsye e fakte,por po sjell më kryesoren. Populli ynë nuk lëviz qimen për lirinë. Në se do kishim shporrur me pushkë fashizmin e do derdhnim gjak për lirinë,atëhere në shpirtin e brezave do ishte gdhendur revolta ndaj çdo shtypje e çdo poshtërimi. Por ndodhi e kundërta. Heshtëm për 50 vjet kur njeriut iu hoq çdo e drejtë. Nuk lëshuam një zanore kur internohej për bindje fqinji ynë me pleq e fëmijë. Shihnim si hiqeshin zvarrë në qytete ata që mendonin ndryshe e nuk lëvizëm as gishtin. U ushqyem me tallon e jetuam në uri e heshtje…Reagim i një populli luftëtar është ky?
Vazhdojmë sot kur qeverisemi nga fëmijët e nipat e pushtetit të diktatorit. Na rrejnë dhe ne duartrokasim,u japin drogë fëmijëve dhe ne qeshim,na rrahin e ne trembemi,rrëmbejnë copa të atdheut e ne nuk ulërijmë,por marrim arratinë si popull.
Ja pse provohet se lufta jonë partizane ka qënë sajesë komuniste,një ëndërr e frikacakëve. Se popujt antifashistë gjakun e kanë me leukocite lirie,me shkëndija proteste e zjarr përvëlues ndaj çdo shtypje e mashtrimi. Ja, në këmbë Kili se qeveria e gënjen,e gjithë Franca bëhet trup për të drejtat e njeriut. Shqiptari tundet nëpër mo. Fle dhe pandeh se ka pasur trima e partizanë kjo tokë e begatë me njerëz apatikë,dembela e frikacakë. Nanuriset në gënjeshtra e në kotësi…
Siç u provua Lufta është bërë nga Kinostudioja komuniste. Me skenar nga historianët e leshit. Na i dhanë si hashash cilësor. Akoma s’po na del gjumi. Gërhasim e gërhasim…

• Agim Xhafka.
TironciLebetit

Ja dhe opozita aspak esell qe me sabah, e dehur ndoshta nga perkrahja popullore:

Kurse Kreu i Modh i opuzites po ja tund dhomet oligarkeve tip Papuli

del-ta

Ik ore evgjit serbie

TironciLebetit

Mos i ofendo ish-jugosllavet qe per hero kan Emir Kusturicen. Shqiptar ndjehesh , nuku lind, fatkeqesisht. Ja shif si e kemi mbush Greqine ne e kta Zvicren, Suedine e Gjermanine e Turqine.

del-ta

Lind,nuk ndihesh.

TironciLebetit

Kane lindur ne trojet Arberore e ndihen Turq, GabelKusturice…IshJugosllav a Zviceran a Belg. Shif Arbereshet nuk kane nostalgji per mbreterine e Napolit a kohen e Musolinit.
Nese Lind Shqiptar atehre Shqiperia do kishte pas 20-30 milion Shqipetar. Krahaso Shqipetaret ne kohe te skanderbegut ne numer me Greket, Italianet e Serbet dhe SOT…

InkuizitoriMoth

nuk me interesojne faktet e loqe bloqeve, me intereson fakti qe kush merret me interpretimin e fakteve (“nuk ekzistojne fakte, ekzistojne vetem interpretime te tyre” - deviza e Epokes Ngambrapa), perfundon loqe bloqesh duke tregu me fakte qe Enveri qe ishte spijun serb i Republikes 7 Jugosllave qe mbante larg Salen sepse ishte spijun serb qe i shiti nafte serbeve ne kohen e embagos.

Ka vetem nje fakt te pa interpretueshem dhe te panegociushem qe me intereson:

Revolucioni Francez si fillese e programuar e shtetkombit, eshte fillese njekohesisht e psikozes kolektive, skizofrenise kolektive dhe manise se persekutimit kolektiv qe paten per efekt krijimin e Sherbimit Inteligjent Anglo-sakson, me rezultat final delirin kolektiv te Armes se Sigurimit te Shtetit (siguron shtetin :smiley:), te krijuar nga Sherbimi Inteligjent Jugosllav ne menyre qe futej ne liste personi “ç’deshe ti ne automobillin e Llegates Jugosllave?”.

InkuizitoriMoth

Ka edhe nje fakt tjeter te pa interpretueshem dhe te panegociushem qe me intereson, por qe eshte i natyres psikokes se thellesise, dmth subjektiv, dmth i interpretueshem sipas kontekstit dhe konjuktures se jetes se personit, por si fakt mbetetet universal, i kudondodhur ne çdo kohe dhe çdo histori:

Njeriu gjithe inotin e ka me baben e vet biologjik, stronzon, sigurisht edhe nonen e vet, stronzan, por kjo nuk thuhet as shoqerine ngambrapa qe mbetet maskiliste sepse nen Marlon. Ky inot projektohet mbi kryetarin e shtetit ne diktature (Enveri, Sala, Zogu spijune te Serbit), kurse ne demokraci inoti derdhet mbi tere klasen e politikaneve qe jane te korruptuar dhe duhen zhduk me gjithfarsoj. Kjo eshte arsyeja e ekzistences se fejsbukut dhe blogut, ku komenton loqe bloqja.

STALKER

Perlën ky e thote ne fund fare, kur thote qe moden e vjedhjeve te zgjedhjeve e hapi PD në 1996. Jo per gje, por seç ka pas zera te baraztundur qe pretendonin se vjedhjen e votave e ka fillu PPSH ne 1991 e terci e verci.

STALKER

ahahahaha, ky mizerja eshte vizitori i mbremjes se Doktor Mortjes; bejne 69 bashke (e thote vete)

Yeriho

Sikur PD dhe PPSH jane te njejtat. Lol, same old, same old.

Arban

PDhi nuk e nisi vjedhjen e votave ne 96-n, po ne 94-n ne Libofshe. Se si u shpetoi referendumi per ta bere Doktor Mortjen prijes te shqiptareve pa manipuluar is anyone’s guess. Thone qe rezultati ishte shume i thelle per t’u permbysur, po dyshoj se kjo eshte arsyeja, se Pdhi mund te permbyse cdo rezultat.

Arban

Te barastundurit nga Amerika qe jane liberala te medhenj mor jahu e nuk lane te drejta zezaku pa mbrojtur, kur vjen fjala per politiken ne Shqiperi, jane antikomunista te oreve te para mer jahu, luftetare dhemb per dhemb me kucedren komuniste, dhe LANC-i ua ka fajin.

InkuizitoriMoth

Erdhi babi ne shtepi,
eshte i lodhur kushedi,
se punon e lodhet shume,
qe te jem i lumtur une.
Blogloqe Tarkovskij

Yeriho

Te barastundurit kane shume faje: nje nder keto fantazia e te tjereve sic duket.

Dhemb per dhemb :grin:

Arban

Te barastundurit jane te pafajshem si shtjerra te posalindura, se kur faji eshte ketej, te barastundurit tunden hop andej. Megjithate jam kureshtar te di cfare (gabimi) eshte fantazia e te tjereve. Mbase na e shtjellon i Mothi me veshtrimin e tij gjitheperfshires jo ngapara e ngambrapa, po ngalart.

Arban

Ja qe ka edhe njerez qe largohen nga ai i Marlonit dhe kthehen ne udhen e mbare te Zotit

STALKER

eh… , jo dhe aq shume jo, se pikerisht ata qe thone se vjedhjet i filloi PPSH, te thone se vendi mund te shkonte ne lufte civile nese komunistet nuk leshonin pushtetin.

STALKER

E mendoj si ty. Nuk ja kishin marre ende mire doren, dhe jo se nuk permbysej dot rezultati. Por shembulli i referendumit te kushtetutes me shkon shpesh ne mendje, kur vjen fjala per vjedhje zgjedhjesh: referendumi duhet te kete qene ‘provat gjenerale’

Yeriho

Me fal per pesimizmin. Keto Jane detaje nga gropa (Hem) qe kane bere shqiptaret.

B-O-H-I-C-A

Me thone te drejten as qe e kisha degju nai here ket emer. Vetem e pashe ke faqja nji ish-komshiut ne FB dhe nji copy-paste later and here we are. Po qe ka te drejte, une per vete nuk i heq asnji presje, pavarsisht kush osht filoni …

TironciLebetit

Kta pompinot e Djathte ne Shqiperi kan nje veteshfajsim halucinant kur vjen per krimet e tyre. Ky shkurdhata ka qen zvKryeminister ne kohen e firmave piramidale e nuk duhet te ishte fare ne politike sot. Ky shkurdhata e ka pas gruan tenderiste ne stafin ekonomik te Salih Qenefit kur ka qene ne pushtet e ka vjedh me thes.
Ajo qe me knoq eshte kur kerkojne te denojne krimin elektoral por harrojne se si u filmuan tu vjedh Bashkine e Tirones, Edvin Kristaqi fitoji me 10 vota dhe u dha verdikti nga MalokeriQeneria, u hoq energjia elektrike si fillim dhe Monitori i rezultateve u fik, pastaj zbriten Imamet dhe ai i Pilafit e mbushen kutite.
Kta sillen sikur gjykimi fillon me Qeverisjen Rama dhe ngelet aty por harrojne se gjykimi fillon me dosjen e pare te kopsitur mire. Njerez te pacipe.

Alba2265

Ti je bere throuple me hafijet pellazge :joy:

Pjer

arbano, mir egla i mbylli planet, po princi ç’thote, i mbylli dhe ai planet, apo do vazhdoje :grin:

STALKER

Ndersa une do i hiqja te gjitha presjet. Dhe jo vetem. Dhe pa lidhje se cili eshte autori.

Ai ben shume mire qe permend Kilin, biles aktualisht nuk eshte vetem Kili ne tym e flake (por dhe Libani, Iraku, Barcelona etj etj).
Une nuk e di se sa i informuar eshte zoteria 69 por ne Kili kupa u mbush per nje rritje 0.1% të biletes se metrosë (me kupë supozoj nje politike ultraliberale prej 40 vjetesh qe nga koha e Pinoçetit) nje vend ku, fillo me sistemin e shendetesise e perfundo me ate te pensioneve, te gjitha jane 100% private. 100% ! Horror me sy hapur.
Dua te them : shoqeri civile ka gjithandej, në Kili, ne Kine, ne France, ne Shqiperi e ku te duash ti e une bashke (po po, edhe ne Kine, packa se kjo mund te duket paradoksale). Pra pallavrat kulturaliste me popuj te pergjumur e me popuj qe-te-marrin-gjak-në-vetull sikur nuk pijne më uje ne shek XXI: duke qene se ekonomia e tregut eshte sot i vetmi model planetar, shoqeri civile ke gjithandej, pasi gjithandej jetohet me halle qe fillojne qe nga smogu i perditshem qe thithim kush me shume e kush me pak te gjithe (ne Tokjo, NY, Tiranë, Santiago apo Pekin) e deri dek 10000 dinaret e fundit (10$) qe tundte para kamerave nje protestues irakian dje.

Po ta mendosh mire, zgjimi i nje populli varet se sa i ofron nje vend (nje shoqeri) indiviidit sepse, kur thosh pardje nje filozof të cilit ja degjoj llafin, shoqeri civile ka edhe ne Kine apo Rusi. Qe c’ke me te. Por ja qe per momentin oferta ndaj individit ne keto vende eshte e tille qe eshte kryesisht e kenaqshme (sigurisht e lidhur me te kaluaren e afert apo te mesme të vendeve ne fjale, me strukturen sociale etj etj etj).
E pse bekan perjashtim shqiptaret nga nje ligjesi e tille shoqerore, politike etj etj ?? Apo se ashtu ja do mideja per momentin filanit
Pffff

gjembi

Ajo qe me knoq eshte qe meqe Salih Qenefi me shpuren e tij paskan vjedhur, le te vjedhin dhe Edvin Kristaqi me te tijet.

Kta sillen sikur Nuk do të vjedhim në mënyrë kaq flagrante sa ç’kanë bërë këta".

Ndersa per ne te tjeret: a nuk ekziston mundesia qe kur akuzohen “kta” te sotmit te hetohen e te mbahen pergjegjes, dhe kur te akuzohen “ata” te djeshmit te hetohen e te mbahen pergjegjes? Two wrongs don’t make a right, thone anglo-saksonet. Salih Qenefi aty eshte, pse nuk ke hetime? Deri kur ishte Theodhor Sallaku ishte shfajsimi se ai eshte i Salihut. Erdhi Ina Rama, hic. Erdhi Arta Marku, qe gjoja do ishte provizore por i pelqeu karrikja, hic.

TironciLebetit

Hafije kan qene tradicionalisht Kosovaret sipas rrefimeve te tyre. Po te lexosh akuzat e ndersjellta per hafije Serbe a Udbash, ato mbulojne aty tek 85% i popullates. Ne rregjimin e Bac Enverit Hafijet nuk ishin ne keto perspjetime. Kjo ndoshta ndodhte qe hafijet e Baces ishin shume efektive.

Seriozisht e ke? Salih Qenefi ka me shume trupa te armatosura besnike se Edvin Kristaqi dhe vazhdon te jete i fuqishem per destabilizim te vendit. Me Ina ramen ai fshiu qurret dhe mbasi e hodhi si pece te lagur morri ene Bamir Topin, i fshiu qurret ene me te …i uli helikopterin e ministrise se mbrojtjes ne oborr prane ullirit qindra vjecare dhe e kercenoi nga gocat e grate e shtepise si dikur Kuqon e Pollove. Edvin Kristaqi ka mundesi ta perballoje por jo ta asgjesoje Neronin e Shqiperise.

Sali Qenefi edhe ka djegur, vrare, torturuar e zhdukur trupa viktimash, por te barastundurit e kane shitur shpirtin tek Djalli e nuk kthehen me. Pashe Babaramot me shoke ne TV tu i bo hosana Neronit te Shqiperise dhe mu perforcua akoma me shume bindja se nuk behet ai vend sepse Rigoni nuk behet Lis.

gjembi

Ah, tani paska dale shfajsim tjeter. Qenka frika nga Salih Qenefi. Dmth hajde ta leme te beje cfare te doje sepse “ka trupa te armatosura”? Po Meta? Apo edhe ai ka Skraparllinjte e Inatosur. Ai sistemi i famshem fringo i drejtesise qenka per njerezit e thjeshte. :joy:

Mire me Raman paska fshire qurret, po me Markun? Apo, harrova, trupat e armatosura.

TironciLebetit

Ti ve kokeverdha sa te dush por ene Meta ka bere kercenime per destabilizim te dhunshem disa here. Nese rilexon denoncimet e nje prej te vdekurve rreth Metes, Dritan Prifti, mjaftonte qe prokuroria te kontrollonte kamerat e Kryeministrise ne kohe te Salih Qenefit kur Skraparlliu ishte zevendes kryeminister, do dilnin hyrje dalje tek zyra e Metes e kokave te krimit Shqiptar.
Kjo eshte Shqiperia keto 2000 vjet. Vend i shkatarruar nga Bajraktarizmi e Horrat Lokalist. Kta shoket e shoqet e tua ne opozite ngjallen Haxhi Qamilin merr me kundershtine e oksidentit perderisa kishin me vete Mamurrsin e Peqinin. Nuk ka qene vetem nje Haxhi Qamil… ka pasur shume se shume kemi ene sot.
Bamiri mbas perdhunimit qe i beri Salih qenefi, nuk ka turp te futet ne vathe me te perseri, ja shif oketen. Kurse Gjigandi mund te jete BQ por jo kaq vemje sa kta te tute e per fat eshte rezistent e i lig.
Sistemi kur te vije do e gjykojme dhe e shof te mbare sepse une se kum frike kurse Mona Qizmmadhja e ka frike bashke me King Makerin.

del-ta

Burrin e sllobodankes duhet ta lerë te ngordh si qen. Burgosja e tij do ta bënte hero te evgjiterise. Rama nuk duhet te matet më me kalin e ngordhur serb ,po me nevojat urgjente te kombit. Te gjeje gjuhën me albinin dhe ti shpetojne shqiptaret nga afganizimi. Motoja e tij duhet te jete- në evropë me 1 shtet shqiptar! 30 % e shqiptareve i mjaftojne per kete pune.

dafne

kesh tu menu , boll qe me ardhjen e Albinit , mo nuk e shofim neper tv e Shqipnise batonin me beratin .

gjembi

Pra mesazhi qe jepet, sipas teje, eshte qe po te kesh disa njerez te armatosur rreth teje, shi grure e bej si te te doje qefi se nuk te hyn gjemb ne kembe. Kemi shtet or tie.

TironciLebetit

Prandaj duhet me u fut ne BE sa me shpejt qe tu heqesh Shqiptaret e thjeshte nga duart agallarve skipetar. Nuku te ben pershtypje ty rritja e numrit te sovranisteve skipetar me xhepa plot? Sovranistet Skipetar duhet te qellohen me gure ne vatan si grate imorale ne Irak, sepse jane tradhetoret e vertete te vatanit.
Nuk kemi nevoje per paterica oksidentale dhe perdhunim lokal por gjitheperfshirje te Shqiperise ne familjen evropiane e me pas do konsolidohet shteti qe Gjigandi por mundohet ta rimekembe.

Nejse me Shqiperine i ke humbur lidhjet dhe njohurite perderisa nuk dije qe Ina Ram ishte e emeruara e Qenefit si Silvia Conti shqipetare, qe u quajt lavire bulevardi , u pushua dhe u la pa pune nga Maloku i Vicidolit, thjesht sepse rrudhi vetullat e bukura e i beri buzet pucke. Te kish syny me shume …kishte shku me te shumtit…se kena Baballare kombi or tie.

gjembi

Nuk e di cfare do te thuash me sovranista. Sigurisht dicka e thelle.

Me mesazhin je dakort, apo jo? Dhe qe po pranoke se Gjigandi paska frike. Po le te hape nje ceshtje, se pastaj ata te armatosurit i rregullojne dhe “nderkombetaret”, sic i rregulluan ne '97. Pavaresisht se nuk eshte '97.

E ke pare cfare kerkesash i jane bere Ukraines per korrupsjonin, apo jo? Ti ate refuzimin e Evropes per te na qasur per shkak te korrupsjonit nuk e ke problem fare. Lufta fillon me Saliherat e me Ilirat. se harrova, Iliri e ka gruan e forte, te armatosur me cizme.

kapo

Shokë veteranë nga Koreja e Veriut, vendi ku ndërtohet socializmi i vërtetë, aq frymëzues për sivëllezërit e tyre në Shqipëri. Pa rroga, me triska, të izoluar dhe rrethuar me krime. Mbushur me llamarina dhe dashuri për udhëheqjen ama!

Alba2265

Veteranet e luftes E te punes :grinning:

InkuizitoriMoth

Ka veterane te punes ne orient, po ka edhe veterane te sumes ne oksident qe eshte si shpirt:

Arban

Në fakt nuk po themi të njëjtën gjë. Me 1994 e kam fjalën për zgjedhjet në Libofshe, kur u rrahën komisionaret e opozitës dhe u hodhen gjysme te vdekur neper kanale. Ishte nje parathenie e asaj qe do te ndodhte ne 1996, po te mos ishin larguar nga qendrat e votimit ne mes te procesit. Referendumi ishte shume shume i rendesishem per doktor Mortjen per ta pasur si prove te pergjithshme. Ishte sfide personale, si i thone. Jo me kot doli pelliti ne mbare Shqiperine derisa u ngjir. Po si duket ishte shume euforik dhe i sigurt, nuk e priste rezultatin. Prandaj nuk nderhyri ne qendrat e votimit besoj. Dhe rezultati do kete qene i thelle sa te mos arrinte dot ta ndryshonte sic beri ne 2011-n. Ose thjesht PDhi nuk kishte Ristan ne ate kohe. Megjithese edhe kete e dyshoj, per hile Pdhit nuk ia gjen shokun a shoqen ne cdo kohe. Lere se c’thone te barastundurit, te dhjefsha bolshevike e komuniste shqiptare, jane zero para PDhit. “Ju votoni, ne numerojme” te sovjetikeve, PDhi e beri “Ne votojme, ne numerojme” ne 1996. Dhe ate votat 100 % per PPSh-ne parti e vetme e coi me lart, votat 150 % per PDhin kur kishte edhe nja 5 parti te tjera. Si tha ai deputeti i opozites qe nuk kishte marre asnje vote ne qendren e vet te votimit: “Mire po e pranoj qe me tradhtuan gruaja e femijet, po vota ime ku shkoi? Te kem votuar per PDhin valle e jo per veten?”. Edhe mund te ndodhe xhanem, PDhi eshte hipnotizues.

Arban

Me sa lexova z. Pjer, i mbylli princi planet, pa i mbylli Egla. Planet me Eglen e kam fjalen.

InkuizitoriMoth

o Arban, se ti je bere ekspert marloni me teper se te tjeret ne blog, me thuaj, a nuk te duket se veteranet koreane te luftes ne foton e kapo boles jane duke brohorit parakalimin e veteraneve kanadeze ngambrapa me biçikleta te fotos qe pason?

del-ta

tani, ka loqe,ka që u janë liruar vidhat,ka lloj lloj të kompleksuarish,po komplet të djegur motorr,freksion,goma, si kapua vështirë se rastis!! për kapon jemi në 1978-n! në toshkëz,kthehet alba nga shkolla,dhe këmbët e çojnë si padashje nga kovaçana e fshatit. i bëre detyrat- i thotë young kovaçi! jo jo akoma,po ti po deshe eja me ndihmo pak,se kur të bjerë komunizmi,unë do bëhem dëshmimtare e jehovait dhe nuk bëj dot më ‘‘shfaqje të huaja’’:sweat_smile:
kur befas,shfaqet kapo fuksi prapa mullarëve! e deklasuar,imorale,agjente! do të denoncoj te shoku sali sepse ai ua gjen radhën juve! aman o xhaxhi kapo,na fal! kala dibrançe po loznim! do të vish të lozim të tre bashkë! unë infermjerja dhe ju të sëmurët! sa lojë e mirë është

Alba2265

Delta me Arbanin :joy:imazh

Alba2265

Cili do te jete reagimi I palloshit nashi qe miku I tij Erdogan mohon genocidin mbi armenet ashtu si fituesi I nobelit genocidin e milloshevicit?

Arban

Vetëm një ekspert të Marlonit ka, jo vetëm te Peshku, por edhe më gjerë. Unë prandaj të pyes shpesh ty për çështje marloneske.

Arban

Cne me lazem, une sikur jam racist naziskin. Pastaj komunistat dihet qe jane miq te dashnoreve te tu arabe, sic del per shembull nga libri i shokut Enver “Shenime per Lindjen e Mesme” (e di qe te sembon ne zemer, po do rregullohesh me ta), jane kunder diskriminimit te dashnoreve te tu zezake ne Amerike dhe mbeshtesin dashnoret e tu me te medhenj, ata, ata, ne luften kunder neokolonializmit e imperializmit te gringove. Sidoqofte jam kureshtar te di c’te ka thene xha Abazi ne rrefimet e tij te majta per dashnoret e tu. Apo ka kallezuar vetem per bemat e veta gjate Luftes?

kapo

Cfarë tmerri!
Vidh e vidh o kokëvidh…

Kirurgu Artan Koni na tregon se si Ministria e Shëndetësisë i dërgon letër këtë vit spitaleve dhe u kërkon të kryejnë më pak operacione sepse buxheti i parashikuar për koncesionarin që kryen sterilizimin e mjeteve kirurgjikale, ka shteruar. Për rrjedhojë pacientë duhet të presin, ose të vdesin.
Ndërkohë që, kur sterilizimin e bënte vetë shteti, kosto e tij ishte rreth 2.4 euro për set kirurgjikal, sot që e bën privati, ai kushton 190 euro për set kirurgjikal. Pra rreth 80 herë më shumë.
Më konkretisht nëse shteti do të vazhdonte ta kryente këtë shërbim kosto nga xhepat tona për gjithë operacionet e kryera vjet, rreth 90 mijë, do të ishte 215 mijë euro.
A e dini se sa kemi paguar?
Plot 17 milionë euro!
Dhe abuzimi bëhet edhe më i madh kur mendon se Ministria e ka më të lehtë të urdhërojë lënien e pacientëve pa operuar, se sa të ndalojë këtë abuzim kolosal.
Ne nuk jemi të varfër, një popull i varfër nuk paguan dot kaq shumë para për një shërbim kaq të thjeshtë.
Jemi të vjedhur!

Me shumë gjasa media nuk do ta transmetojë këtë mesazh, ndaj na ndihmo të hapim fjalën duke e shpërndarë.

Arban

I kam thene, rri ketu te Peshku, mos ta marre vesh njeri pertej per ftohjen ngambrapa, po nuk me degjon. Ben te kunderten e asaj qe i keshilloj, merr ftohjen ngambrapa dhe le zametet te Peshku.

"Shpresoj të mos e kesh seriozisht.

Përndryshe: Nëse Instituti studion vetëm gjuhën shqipe, atëherë është i gjuhës shqipe .

Po vërtet? Vërtet? Vërtet mendon, Alba se kushdo mund ta quajë Institutin si të dojë, në bazë të arsyetimeve kaq sipërfaqësore? Vërtet mendon se na ka mbetur mua dhe ty, që t’u vëmë emrat institucioneve, sa herë që të na shkrepet? Apo mos vallë, ata që e ngritën atë gjënë dje, ia kanë ndërruar emrin Institutit qëllimisht? Që ashtu të fillojë edhe reforma aq e pritur e Akademisë së Shkencave?

Të ulemi tani të diskutojmë edhe nëse është apo jo Institut? Se mbase na del ndonjë gjë tjetër… p.sh. instalacion.

Alba: Institutin do ta quajmë ashtu si e ka emrin . Diskutimet nëse i duhet ndërruar emri nuk mund të fillojnë nga Sheshi Skënderbej."

“Alba, sinqerisht, nëse do të tallesh, hyr të lutem në një rol tjetër, nëse nuk e di që titulli i institucionit është “Instituti i gjuhësisë dhe i letërsisë” mësoje. Po nuk është e thënë, që për çdo gjë që të mungon ekspertiza bazike një zgjidhjen tënde; ose të paktën këtu jo.”

Po ta kam thene moj, lexo ndonje gje tjeter, se mbete me citatet e Bibles dhe rrefimet e Xha Abazit. Do te ta sqaroj po deshe kete punen e trapllikut tat per punen e gjuhes e te gjuhesise, pervec ketyre qe te kane thene keta te dy. Apo ku mbush ti, thuaj, do ishte te zbrazja timen pa mbushur tenden.

Yeriho

Diplomacia nderkombtare hipokrizi eshte,cfare tjeter?!

Palloshi ka hallet e veta.

Njohja e gjenocidit armen eshte i vonuar: veprim kunder Turqise me shume se solidaritet ndaj armeneve.

Palloshi nderkohe mbron interesat e shtetit dhe mbyll nje sy, izi pizi.

kapo

Janë çmendur, edhe furnizimi me ujë me koncesion, skemë për rritje të re të çmimit të ujit

gjembi

@Kthupi, te kujtohet debati per kete ceshtje?

korriku

vizioni ekonomik i rames shkon djathtas vecse jo aq trashe si saliu kshuqe mos u habisni se eshte e njejta gje ndryshimi mes rames e sales eshte se saliu piketon persona private sipas besnikerise individuale per kandidate privatiziues, pergatituni te shihni gjithe pasurite publike me ppp se KMja qe nuk di as ekonomi as menaxhim ka qejf vetem te tundi celsat

Alba2265

Dhe ata ashtu si ty jane raciste ksonofobe dhe e mbajne vehtene per race te fisme e superiore.jemi taljanet e azise thone .

Alba2265

Edhe kuvendi yne duhet ta aprovoje nje resolute te tille ,megjithese ne ate punen e genocidit armen kemi edhe na kusuret tona se psh nje nga shqiptaret me te nderuar sulejman delvina me ate kohe ishte mehmur I ministrise se perbrendshme te dovletit qe kreu ate masaker .
“… Në shkrimet e pabotuara të Konicës, botuar për herë të parë më 1993, përshkruhet “një njeri i cili është anëtar i dorës zezë xhon-turke edhé ka marë një pjesë të njohur në vrasje të përgjithëshme t’Armenëve të mjerë më 1915-1916”.[7].””

kapo

image

korriku

shume contrast ke vene,
me mire ngjyrat

:cherry_blossom::hibiscus::blossom:

untitled

kapo

Sa prindër pa fëmijë ke lënë ti Kuceder ?
Sa fëmijë jetimë dhe pa çati?
Sa motra pa vëllezër, sa?
Sa burra pa motra e pa gra?
Sa vatra shove që në mëngjes?
Sa dashuri këpute në mes?
Sa zemra nxive si shark?
Sa jetë mbyte që në bark?
Sa varre ke lënë pa emra?
Sa meshkuj dhe sa femra?
Sa helmove ditën dhe sa natën?
Sa vocërrakëve ju kalle datën?
Sa zhduke me të stisurit gjyqe?
Sa minare dogje dhe sa kryqe?
Sa për shokun Tito bëre kurbanë?
Sa për Mao Ce Dun vëllanë?
Sa për të Stalinit mustaqe?
Sa për ahengje dhe sa për rraqe?
Sa djem e vajza vure në litar?
Sa mbyte në puse dhe sa në zjarr?
Sa shokë të njohur në hell i poqe?
Sa mikesha e sa shoqe?
Sa punëtorë dhe sa fshatarë?
Sa artistë dhe sa shkrimtarë?
Sa ushtarë dhe gjeneralë?
Sa bashkëkombas rrënjëdalë?
Sa dete gjaku ti ke pirë?
Sa ton flori ne na i ke fshirë?
Sa vjet drejtove Shqipërinë?
Sa si Helenë, e sa si Cian Çin?
Sa zagarë pate rritur?
Sa të blerë e sa të shitur?
Për këto na fol,

korriku

psh nje si ty te dha shkollen falas z. kapo dhe punove me rrogat me te mira te sistemit ndersa sales jo vetem shkollen, jo vetem tiranen vs. vicidolin, por dhe specializimin ne paris per te vrare me pas jo vetem 4 ne boulevardin e janarit diten per diell, e hedhur ne ere fshatin Gerdec por kushedi sa te tjere ne kulisat e sherbimit te Gazidedes. Ti psh mund te jesh nje nga zagaret qe rriti per te cilet do e fajesoja edhe une.

Alba2265

Kjo eshte si me I thene fadil vokrrit :ai regjim ty te beri futbollist.

B-O-H-I-C-A

Ok, Cuba dhe Japan nuk do mend e kalem qe jane outside Europe, po e treta kush i bje me qen ? …apo na kane bo dalje ne edhe gjeografikisht ? …asking for a friend.

gjembi

As une nuk e kuptova pse Cuba dhe Japan jane ne ate liste. Ndoshta per te hequr syrin e keq? Nuk e kuptoj pyetjen tende, pse duhet te jene 3?

gjembi

Sa keq qe nuk eshte me emigranti ketu, te ishit orgazmuar duke bere bisede per etnonacionalizmin.

B-O-H-I-C-A

Ku di gjo une pse, aty sikur thuhet : THREE, kjo akoma perkthehet 3 apo e kam gabim ? Lexoje nai here ate qe posto se nuk eshte krim :rofl::rofl: " Out of the top 20 countries with the largest decline estimates, only three are outside Europe …e blah , blah … Majtas jane rendit 20 vende … vetem 2 jane jashte Europe …

gjembi

Georgia nuk eshte ne Evrope.

Arban

Edhe keta i paske dashnore dhe e ditke qe e mbajne veten per italiane. Race superiore mban ti dashnoret e tu dhe shqipot inferiore. Si e la ate thenien ne histori: Shkabe, mbajini mire dashnoret e mi siriane, se ata do ta nxjerrin ne drite Shqiperine". Dhe Shkaba: " E di, e di, i mirepres, po u gjej shtepi me qira, po ja sa te ikin edhe ca emigrante te tjere inferiore". Sic do te thoshte vete Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa: You can’t make this stuff up.

InkuizitoriMoth

Gjeorgjia nuk eshte ne Evrope, por a eshte Evropi ne Evrope?

Arban

Kujtova se i Mothi do pyeste: “A eshte Rusia Europe?”, qe nuk di pse me duket si “A eshte prifti popull?”

Arban
InkuizitoriMoth

duhet te duket keshtu:

a eshte prifti i krishtere?

kapo

Tim Sebastian: Ok, po sa liderë të mafias keni marrë nga rruga. Sa liderë të mafias?

Edi Rama: Liderë të mafias?

Tim Sebastian: Po, dua të them se sa keni burgosur?

Edi Rama: Ne nuk kemi liderë të mafias në Shqipëri, liderët e mafias janë në Europë.

Tim Sebastian: Oh vërtet?

Edi Rama: Natyrisht.

Tim Sebastian: Pra ju nuk keni krim të organizuar? Kështu kur departamenti i shtetit thotë: Shqipëria është një burim dhe vend destinacion për trafikimin, ju nuk keni kriminelë?

Edi Rama: Jo, jo jo, ju folët për liderë të mafias. Liderët e mafias janë në anën tjetër të Adriatikut. Ne kemi krimin e organizuar të lidhur me të dhe të mos flasim më për mafian kombëtare. Nuk ka mafie kombëtare. Nuk ka person të krimit të organizuar që kapet që të mos ketë, tre, katër ose pesë kode në telefonin e tij celular. Kështu ka një ndër-lidhje.“

B-O-H-I-C-A

Who knew … Kombetarja e futbollit lu ne Europe, megjithate. Bile edhe klubet ne kupat e Europes. Ca te nenes , ca te njerkes, i thone ketij muhabeti…

kapo

Berisha solli Tap-in, Rama solli trapin…

Në shifrat më të fundit të INSTAT thuhet se do të ketë ngadalësim të rritjes ekonomike. Si shkak përmendet mungesa e reshjeve dhe largimi i TAP.

Pra deri tani progresin nuk e kemi pasur nga politikat ekonomike të qeverisë, por nga Zoti në qiell dhe zoti Berisha në tokë që mundësoi sjelljen e investimeve të TAP-it në Shqipëri.

Janë të ardhurat nga investimi i këtij gjiganti ato që krijuan rritje ekonomike deri 4% në vit. E si çdo gjë edhe TAP e pati një fund.
Realizoi projektin e po mbledh ‘plaçkat’ për t’u zhvendosur diku tjetër.

Mbaj mend për disa vjet rresht qeveria e zotit Berisha u djersi me lobime, me konferenca, me kumtesa, me seminare e me vizita në shumë shtete që Europa të furnizohej nga shumë larg me gaz ama ato tuba të kalonin patjetër mes për mes atdheut tonë.

Se ishin tregues të një shteti të sigurt, të një klime të favorshme biznesi dhe një thes i madh të ardhurash. E ia arriti qeverisja e djeshme. Dhe buxheti u gëzua dhe u fry prej këtij investimi.

Më pas nisi lobimi për pasqyra. Qeveria nuk mendoi asnjë ditë të sillte investime. Ëndërronte ta shihte surratin në pasqyrat që i mbante para vetes me pyetjen: ‘Pasqyrë, moj pasqyrë, cili është më i bukur Macroni, apo Rama? Merkeli apo Rama? Ai apo Rama…?’

Dhe nuk prisnin përgjigje. Media dhe propaganda bënin sondazhe bukurish, benevrekësh, kollaresh, atletesh e dilnin në përfundim se lideri ynë ishte gati, gati global.

I paimagjinueshëm dhe i pagabueshëm.

Ndërkohë ekonomia po rrokullisej, ama dhe lideri rrokullisej nëpër glob. Cep më cep, gjoja për investime, gjoja për projekte. E tani në vitin e tij të shtatë Edi Rama ka sjellë në Shqipëri veç TRAP-in e propagandës.

Ca km autostrada të pambaruara ende nuk po mbyllen, borxhet e OSSHEE janë bërë të frikshëm, administrata nuk paguan dot as sigurimet e punonjësve të vet, borxhet na i kanë shaluar fatet tona të nesërme dhe PPP-të do na rrinë me kamxhik mbi zverk për 30-40 vitet që po vijnë.

Trap-i i investimeve nuk e fut në mendime qeverinë. Ajo ka si strategji mbajtjen e pasqyrës. Kaq halle e kaq drama nuk e mënjanojnë Ramën nga aventura. Pyet e pyet çdo çast: ‘Pasqyrë, moj pasqyrë, kush është më i zoti…’

E tregoi koha se Berisha qe më i zoti, tha pasqyra. Solli plot investitorë, bëri Rrugën e Kombit, autostradën e Vlorës, tunelin e Elbasanit, rrugën panoramike të Bregut e plot e plot të tjera dhe si diamant solli TAP-in.

Atë që na dha shtysë ekonomike dje dhe që nesër do na sjellë gaz në çdo rubinet shtëpie.

Ndërsa Rama e nisi me ca fasonë, me ca rregullime qendra fshatrash dhe pati si diamant 500 metër Lungomaren e Vlorës. Ah, harrova, edhe kullën në Korçë.

Më tej ngeli me sytë nga qielli me lutjen, bjerë shi se po ikim për lesh dhe me shpresë që mbase do vijë një ditë ndonjë babagjysh e do zbrazë diçka nga thesi i madh i tij.

Se lideri ynë josh, ka atlete të bukura, benevrekë të shtrenjtë dhe mjekër të bardhë. Pandeh se kaq mjafton të trokasin tek ne ata me para dhe me projekte.

Ndonjë TRAP edhe mund të gënjehet, edhe mund ta hajë.

Ndërkohë INSTAT parashikon mot të ftohtë deri në ngricë për ekonominë. Shenjë është largimi masiv i popullatës.

Alarm, ikja e shtresës së mesme.

Po na fluturon pa kthim truri i kombit, po na ikën inteligjenca.

Po ngelemi pa palcën tonë.

Qesh veç Ruçi, Ulsiu,Tualeti dhe Gjiknur Tërmeti… :joy::joy::joy::stuck_out_tongue:

gjembi

Atehere nuk di. Nga mund ta gjej une vendin e trete me zor? :slight_smile:

gjembi

Autori: Shkelzen Berisha?

B-O-H-I-C-A

image

del-ta

Gjëmb,etno greqisht= nacion,englisht. Nuk e di pse i përdor te dyja bashkë. Nuk po them qe pse nuk përdor komb,se e di kërkoj shumë. Nuk e kam atë fat ,si ty psh që mund të diskutosh me alben për inter etnizmin. Nuk dua te them me kete qe internacionalizmën e leni merak qe nga koha e Dulles :cowboy_hat_face:,apo qe e djathta është internacionaliste ! Se mos je bëre edhe ti me jehovain moj korbë:grinning:

Alba2265

Ai komb s’ka patur asnjhere tru o kapo xhani.
U mblodhen shqiptaret ne kuvend
E pleqnuen rend e rend
Se per ket vend duhen shkarpa e jo mend
Gj Fishta😀

del-ta

Kishte dalë serbi sot ne okb dhe mbronte flamurin e “kombit”" kosovska! Pse albini mban flamurin kombetar dhe jo ate serb me 6 yje???
Kupton tina !!!
Serbi do qe shqiptaret ne dardani te mbajne flamurin e projektuar ne beograd dhe qe disa loqe ketu e mbrojne. A evgjiteri te hëngërt bala,te hëngërt, , dum babën,dum flamurin e daçiçit me 6 yje

gjembi
InkuizitoriMoth

njera bole eshte “etno” ne greqisht, tjetra bole eshte “nacion” ne englisht. Eshte e natyrshme te perdoren te dyja bashke, sepse bashke formojne “penis” ne pellazgjisht te Marlonit.

Vlonjat

Ia kishin numeruar sot nji gangsteri prokuror. “Prokurori” me nje kriminel ne makine! “Prokurori” me 10 vjet pune ne shtet ka 21 apartamente dhe toka e vreshta! Shteti qe kemi pasur dhe kemi akoma. Qia rropte! Nga 60 gjykates dhe prokurore te kaluar ne siten me vrima te kontrollit vetem nja 10-15 kane kaluar me te shtyme! Po shyqyr hesapet qe nuk i zgjidhen me drejtesine keta shkerdhata po i zgjidhin si “gangstera” rrugeve! Do zoti me shume e me lart steka!

Arban

E shikon. Dhashte Zoti ndryshin mendim per shqipot tani qe mirepriten dashnoret e tu. Po me mire do behej sikur te ktheheshe edhe ti ne Shqiperi e te vije ne jete aty ca nga idete e tua gjeniale, si per shembull qe shqipot te mos kene universitet, po vetem shkolla te mesme profesionale. Po mos u kthe vetem, se trimeresha e mire me dashnore shume. Merr me vete edhe 200 nga ata, ata, se vetem siriane, iraniane e afrikane ka ne Shqiperi, e i mungojne dashnoret e tu me te medhenj.

del-ta

O gjëmb,po ne wiki edhe alba mund te shkruaje! Asgjë nuk i heq asaj qe them unë citati i wikit.
Nesër,pasneser,mund te dale nje tjeter tope te shkruaje per ernokombnacionalizmin. Mos u mbyt ne pike uje prej wiki

kapo

Ky është vetëm fillimi I larjes hesapeve të krimit me shtetin dhe shtetit me krimin
Krimi është hedhur në ofensive sepse shteti dhe drejtësia është ortak me krimin dhe po prishen pazaret.
Sot konflikti ështē mes bandave që mbeshtesin Ramën dhe kur qeveria behet palë me njërën tjetra ka guxim dhe të kërkoje eleminim fizik!
Parimi ështē i qartë: ndihmo Ramën në fushatë dhe kontrollo më pas administratën publike, asetet, burimet natyrore dhe trajtimin e popullsisë si skllevër. Në 2015 PD denoncoj me emër dhe mbiemër “Rrumi” allias Land/Pellumb Muharremi dhe Bert dhe Gezim Hoxha, te tre ne krye te nje strukture kërcenonin me armë mbeshtetës të Partisë Demokratike dhe shkuan deri aty sa kërcenuan me jetē çdo përfaqesues te PD ne komisione duke lene bosh shumicen e komisioneve në ish Bashkinë Sukth! Ne i denoncuam ne fushatë, policia i mori në mbrojtje dhe pavaresisht urdherit te arrestit te leshuar nga prokuroria ata vazhduan te qete fushaten kercenuese! Pas zgjedhjeve si shperblim Bert Hoxha u emerua administrator i Njesise Sukth si shperblim për vjedhjen e votave! Prandaj ështē imediate ndeshkimi i gangestereve me pushtet, se ska asnje rruge tjeter per te shkeputur lidhjet e politikes me krimin! Ne nuk i harrojmë, me forcën e ligjit do ti shtypim bandat dhe mafian që po i pijnë gjakun Shqipërisë dhe po e bejnë të pabanueshme për qytetarët! :sunglasses:

kapo

o zot o zot pse na denon keshtu…:joy::joy::joy:

InkuizitoriMoth

delta, he bravo, ky eshte koment. Marloni patjeter do jete i lumtur nga ky lloj komenti.

B-O-H-I-C-A

Gomarit te falur nuk i shikohen dhembet
Muzika qe dhuroj ? Mos e kritikoni
Mosha ? Me kaloi. Falas e keni pra perfitoni.
I pastrehuar ? Ne atdhe kurr s’do me shikoni.
B-O-H-I-C-A

Respekt per Ilir Nushin. Bo vaki jeta eshte treguar e padrejte me te, por shpirtin rebel dhe talentin muzikor kurre nuk ia tjetersoi. Per ata qe e kane njoft ( kom nji parandjenje qe Inkuizitori Moth e di per ke bohet fjale ) nderime.

gjembi

Sukth, Shijak…

gjembi

E cuditshme si nga Shqiperia kane ikur te gjithe kriminelet, qelbesirat, etj. etj. por vetem politikanet e paster nuk ikin.

Alba2265

Universiteti duhet mbyllur se po prodhon debile si ty .po behen parate e shqipove dem .

Alba2265

Lum si me qe te kemi fat i kendon goliku i bences :joy:
Nejse prokurori ne makine me kriminelet dhe pastaj murziten kur Hollanda I quan shtet mafioz :joy:

Alba2265

Prandaj dhe refugjatet ikin nga keto vende drejt vendeve qe kane liri o vegla prehistorike .

kapo

pse te ikin kur kan gjetur parajsen :sunglasses:

gjembi