Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime të lira - Gusht, 2021
Po bej sehir lojerat olimpike .duket sikur sportet e fisme jane te dominuara nga vendet e botes se pare .sportet qe si subject kane rrahjen me miletin nga ato te botes se trete .njesoj si ne kohe te perandorise romake kur sklleverit gladiatore per te fituar lirine therrnin njeri tjatrin per te englendisur miletin .
Ashtu sikurse e kisha thene qe para 18 muajsh, epidemia do te mbyllet atje ku filloi : në Kinë.
Full circle !
Jane bërë helm mediat dhe ‘shkencetarët’ histerikë dhe hipokondriakë (shqip : të semurët nga trutë e kokës) : qe prej 19 korrikut kur Anglia ka hequr te gjitha masat kunder corones, perkunder parashikimeve te tyre, rastet e infektimit jane në renie te lire !
E megjithate, vetem kjo më poshte do ti ndalë ultra-higjienistët në çmendinë e tyre prej 18 muajsh (dhe kur tështin ekonomia amerikane, atë botërore e zë pneumonia, ajo e verteta) :
Stalker, mos perfito nga rasti qe Korriksja nuk komenton me, dhe nuk ka se kush te kundeshtoje teorite e tuja komuniste no vax kunder Amerikes.
Epidemiologjistja australiane : “Strategjise ‘Covid Zero’ i ka ardhur fundi” :
"This is the beginning of the end of Covid Zero, “said Catherine Bennett, president of epidemiology at Deakin University in Melbourne.” We may be able to get it under control in its time, but it’s going to get harder and harder. "
Ose : fundi i turpshem i histerikëve (qe do çduknin virusin nga faqja e dheut).
Artikulli ‘for free’ :
Do ta zhdukim virusin komunist no vax nga faqja e dheut.
Shejtan-budalla zotrote : te ka ngelur karta e provokimit (me demek une jam anti vax). Vaksinen e kam bere shume kohe para teje (se vdiqe nga kurioziteti ta dish), por dil nga strofulla, nuk te gjen gje, ke nje vit e gjys qe mbush breket
![]()
çfar provokimi, un te ngacmoj, nuk provokoj, sepse nuk kam ndonje pozicion te caktuar per kete çeshtje dhe shume te tjera te ngjashme ku diskutojne me pasion dy bolet e Marlonit (te dyja legjitime ne parim). Per te njejte arsye nuk jam i tmerruar, shume shume nuk dua te me kape Covid qofte edhe ne menyre te lehte, ashtu si i ruhem edhe nje gripi te thjeshte, sepse un nuk jam koqe kanari: “hemo se nje grip eshte!”, e di mire qe shumica e semundjeve te njerzve jane trashegimi i nje gripi te lehte te pa kuruar mire, duke bredh verdalle me qyrre ne hunde e duke treguar historine e infektimit me virus: “vrapova per te kap autobuzin, djersita, dhe u ula afer nje dritare qe ishte e hapur, e si rezultat u ftoha e tani jam me rrufe
” U ftofsh n’mythe, u ftofsh! ![]()
Shiqoj nje kontradikte parimore themelore ne menyren se si duan ta perzene Sali Berishen nga pulitika.
A ka sjelle Berisha me shume dem se sa mire ?
PO
A eshte shpallur fajtor nga ndonje gjykate vendase apo e huaj per ndonje krim ?
JO
A ka ndonje hetim te hapur kondra tij nga prokuroria?
JO
A eshte votuar nga Poplli deputet?
PO
A ishin zgjedhjet te drejte,te lira e te ndershme?
PO(te pakten sipas atyre qe duan ta perzene)
A duhet respektuar vota e qytetareve edhe kur zgjedhin njerez qe s’na pelqejne ne?
PO
Me baze te kushtetutes sovran eshte poplli shqiptar apo ambasadori amerikan?
Poplli shqiptar .
Inat ta kemi po per sa kohe shqipot e votojne Berisha do te rrije ne pulitike sa ti doje bitha.
Hiq saliun dhe vër enverin!
Asnjë ndryshim në përgjigje
Shqiperia eshte ne flake ,literally.Qeveria si gjithmone e gjetur gafil si ne rastet e permbytjeve kur kujtohet per pastrimin e kanaleve kullues kur uji ka arritur nje boje kali, kujtohet per qente gjurmues qe si ka e duhet ti kishte pasi bie termeti, nashi kujtohet per zjarrfikesat apo helikpteret qe i ka futur te gjithe ne remont kur vendit i ka rene zjarri .Gazeta shqiptarja.com i kushton me shume artikuj sali berishes se vendit te cilit i ka rene flaka.Si ka pas qene ajo fjala e urte :Stambolli digjet …
Basha nuk është djalë si Mema… - Shqiptarja.com
Jo vetem qe per problemin ne fjale behet fjale per ate qe quhet ‘real politik’ (e di ti si u hoq per 24 ore Berlusconi ? Bej nje serach dhe do e mesosh), por edhe sikur ta anashkalojme ate (pra ‘real politiken’), ky ketu i jep pergjigje hamendesive te tua dhe i hedh poshte një më një:
(ps: siç argumenton edhe artikulli, Berisha jo vetem qe nuk eshte popullor, por as 1/10 e te tijeve e duan. E te tijeve !!)
Dhe shembulli qe solla nuk eshte i vetmi: pikerisht dje, lexoja nje tjeter analize qe thosh identikisht te njejten gje :
E citoj:
“A do jetë në gjendje dhe a do e ketë te mundur kryedemokrati Basha te largojë nga parlamenti babain e tij politik? Besoj se kjo është një nga legjendat urbane në Tiranë që do të kuptohet shpejt si e tillë. Nuk është Basha peng i Berishës, por është kryetari i ri i PD-së pengmarrësi i paraardhësit të tij tashmë të pafuqishëm. Forca e zotit Berisha është gjithmonë e më e vogël, aftësia e tij për të ndikuar në politikë është gjithmonë e më modeste”.
Po ta kishim lene te lire qe ne fillim, sot do kishim mbaruar pune me të.
"Këshilltarët shkencorë të qeverisë britanike kanë ngritur mundësinë e një lufte të përjetshme ndaj koronavirusit duke thënë se çrrënjosja e virusit “nuk ka gjasa të ndodhë”. Ata paralajmërojnë se “gjithmonë do të ketë variante”.
“…ekziston një “mundësi reale” që të shfaqen variante rezistente ndaj vaksinave”.
Ku eshte votuar deputet nga populli ,vullneti I se cilit eshte sovran sipas kushtetutes .
Po pra po, pikerisht kete te thote dhe Mero : E citoj :
Si i tillë, mund të rrijë, por jo duke u hequr si lider popullor dhe i votuar. Çdo kryetar tjetër partie në PD, sot do ta kishte flakur nga grupi dhe do ta kthente largimin e tij në një motiv të madh për ringritjen e PD.
Dhe ai SIGURISHT qe do rrijë (në grupin parlamentar). Dhe aq me mire ne fakt, sepse pa me te voglin dyshim, PD do ndahet ne dysh.
Por ti ngaterron te qendruarit e tij ne grupin parlamentar te pd, me te qenit deputet

Berisha cilesohet kriminel kur nuk eshte shpallur i tille nga asnje gjykate dhe ndaj tij nuk eshte hapur asnje hetim nga prokuroria .Edhe Dulla te bente nje gjyq formal .o burra ta perzeme se e shpalli amerika non grata .Po sikur te shpallim ne non grata kongresmenet te cilet moren pjese me sulmin ndaj kongresit amerikan ne 6 janar.a do perzihen keta nga pulitika amerikane?ku eshte parimi i reciprocity?ne sens te teorise se demokratet menduan se ishte qef I madh kur rayerson thyente ligjin duke marre pjese ne fushate e u bente thirrje robve te votonin per PD ,urdhno nashi kur te kthehenet amerika kunder .
One more time : keto jane retorikë (biles qe ta dish ti, problemi i krimeve (korrupsionit, etj) te Berishes eshte i thjeshte, dhe ai e di kete : asnje prej dosjeve te tij nuk mund te hapet sepse kane kaluar 10 vjet, e vdekur).
Problemi eshte i thjeshte : kryetari i partise duhet ta perzere nga grupi parlamentar i partise.
problemi eshte i thjeshte, korrupsioni duhet lene i lire sepse demokracia funksionon me korrupsion, i cili eshte qelbi qe zevendeson gjakun ne organizmin e shoqerise, pa korrupsin nuk ka shkembim dhe marrje dhenje ndermjet organizmave dhe individeve, njesoj si pa gjak nuk ka shkembim lendesh ndermjet perkatesisht organeve te trupit dhe qelizave te tij.
problemi eshte i thjeshte, pandemia duhej lene e lire, virusi duhet te bente punen e vet, treg i lire, seks i lire, kufinj te lire, fjale e lire, virus i lire, dmth parulla eshte: ha mut ne menyre te lire.
Lockdown i gjashtë në… 18 muaj !
Keshtu i pafsha for ever
kshu i pafsha te gjithe pelltauuu ne asfalt!
jam me nje medyshje hamletiane !
Une e dij vehten qe patriotizmin nuk e perceptoje sipas normes se kohes ,por nuk di pse patriotet e taborrit te armikut nuk i akceptojme qe kane dhe ata te drejten ne kauzen e tyre …?
p.s. hajde e merre vesh kete dynja…
hajde merre vesh kete dynja ku ankohen qe kjo dynja nuk merret vesh, por nga ana tjeter po ata qe ankohen ne kete menyre e marrin vesh shume mire psh qe Enveri ose Hitleri ishte kriminel dhe njekohesisht “nuk dine pse patriotet e taborrit te armikut kriminal enverist ose hitlerian nuk i akceptojme qe kane dhe ata te drejten ne kauzen e tyre …?”
p.s. hajde e merre vesh kete dynja …, ku po ata qe ankohen “hajde e merre vesh kete dynja …” e marrin vesh kete dynja.
Cfare keto traplliqe proteksioniste mor aman.Pse Duhet ta bleje nje produkt me shtrenjte pse eshte prodhuar nga nje shqiptar kur serbi te ofron te njejten cilesi me lire ?eshte e verte se duhet ti bejme biznes nje shqiptari tjeter por nga ana tjater keto pare ekstra qe duhet me pagu prodhimet shqiptare jane pare qe ia heq nga goja femijeve te mi .heren e fundit qe kontrollova shqipot parellinj nuk i ndane paret e tyre me mua .konkurrojeni serbin e kedo tjeter me cilesi ,otganizim etj .
ka shume sepse bre ,
pse duhet te flem ne Ritz hotel ,kur dhe tjeret qe flejne tek Freskia ne Velipoje thone flejtem ne hotel ?
Pse duhet te blej ne Nutz kur ne Peny kembet ti nxen nga asortimentet e bollekshme …?
Pse duhet te ha bio kur ushqimi industrial te vie me bukur i amballazhuar …?
Pse duhet te blejme tek Chanel kur Gabi mi ofron …?
Pse duhet te pispillosem te shkoj ne opere kur tallava me ofrohet gratis ngado qe kaloj …?
…
…
pergjigja eshte thjeshte Alba , sepse ne theks vie diferencimi , shkalla mes keti diferencimi eshte vlera e shtuar qe kerkon shume shume perpjekje ,gjithe jeten …
une nuk dua te kaloj ne extrimitete , (aq me shume ne kete kohe vere qe kerkoj veq fllad ) konkrektishte e kisha me Goranin e Bregovicit qe po ju nderon ,
Ju ,si vend ame per turp qe jeni bere jeni bere me kete psiko politike minimaliste ne vizion por hajde e akceptoj patriotet qe ju kane mbet jashte teritorit te vendit ame kur e akuzojne njeriun per patriotizem te theksuar .
A eshte Gorani shka , po eshte .( pike )
A ka te drejte me qene patriot sikurse Ne qe jemi . Po ka te drejte .
A eshte ne vend te vetin , Po eshte .
E tash pse une duhet ta urrejte e akuzoj tipin qe eshte patriot i nacionalitetit te vet kur me lehte me vie ti hudhe ne dete gati 3milion trutrashe nga vendi ame qe mendojne sot e 50 vjet qe te degjosh tv jugosllave ke prekur boten …?
Eshte si ketej Dafne .kush ka e I i dhimbset jeta blen produkte bio me te shtrenjta .Kush nuk ka e si behet vone se vdes se nga nje jete e varfer nuk ke cfare humb po vdiqe vete blen ato produktet e lira qe jane krype ,sheqer e yndyre .ne kohen e Dulles patem proteksionizem dhe e pame de cfare ndodhi .nese duam kapitalizem duhet te pranojme konkurrencen .Majlinda kelmendi nuk u be kampione olimpike duke mos lejuar kundershtaret me te forta se ajo te mos garojne por duke u bere me e mire se ato .
Une jam kondra fobise serbe apo te ushqehet urrejtje ndaj serbise si benet shpesh ne gazetat tona ,pasi urrejtja helmon shpirtin e nje kombi.Por nga ana tjater serbeve duhet tu benet e qarte se rruga per ne Tirane kalon nga Kosova .
Let us not seek to satisfy our thirst for freedom by drinking from the cup of bitterness and hatred.
Martin Luther King Jr.
ti i njef te drejten çdo njeriu te jete patriot, por perse nuk i njeh te drejten çdo njeriu te tradhetoje vendin e vet?
Ç’dreq demokraci qenkerka kjo qe nuk lejon te drejtat e njeriut?
Kujdes dafinë se një pjesë e shqiptarëve të vendit amë as nuk i kanë preferuar tv- të jugosllave, as muzikën as artin e tyre mongol. Serbofilët i ke të grumbulluar tek "antikomunistët o lele moj nën’ e tasit " që identitetin kombëtar e quajnë pengesë në rrugën drejt “evgjitëzimit”
Vetëm nëse tipat si alba
i konsideron përfaqsues të shqiptarëve
sepse thjeshte e kjarte Inkuizicion , Une njoh dhe akceptoj vetem te miren ( fati me ka ofruar kete lux ne jete,fatmiresishte ). tradhetia eshte produkt i se keqes , apo ?
shpresoj , deshiroj , uroje …
jo nuk eshte fare e qarte, asgje nuk eshte e qarte ne demokraci, edhe po te jete e qarte duhet me e bere te paqarte sepse te qarta gjerat jene ne diktature. Me trego nje intelektual t’modh demokrat, vetem njecke (perveç meje), qe nuk thote se gjerat nuk jane bardhe e zi si ne tirani, por jane me ngjyra dylberi si ne demokraci; se njerzit duhen gjykuar me te mirat dhe te keqijat e tyre (Esat pashe Toptani tradhetari, qe ja dorezoi shkodren malazezeve sepse ishin shqiptare ortodokse, nderkohe qe Shkodren e rrethuan shqiptaret katolike); se nuk merret vesh çfar eshte e mire e çfar eshte e keqe, nje gje qe mund te jete e keqe ne nje kohe dhe nje kontest te caktuar, mund te kthehet e mire ne nje kohe dhe kontest tjeter, dhe anasjelltas; se Niçja ka thone qe duhet te shkojme pertej te mires dhe te keqes, dmth duhet te shkojme ne pith te semes, pra aty ku jemi: midis dy boleve te Marlonit.
qenkam demokrate , hajde e merre vesh ? pas sa kohe e kuptova,sipas kesaj qe shkrove !
qe pse ,
me kujtove nje person te ndjere qe gezonte respektin tim maximal ,- e dine ti si e nervozoja ne bisede e siper ? Kur pershkruaja karakterin e dikujt kujdo qofte jepja pershtypjen time ne superlativ per te dhe mes tjeresh thonja perkunder kesaj une qe vlersoj tek ai kam dhe kete eksprience me shije te hidhur por kjo nuk zbeh pershtypjen time per karakter te tij ,
E dine si nderhynte i nderi me nje ton kumbues … Dafne , ndaje mendjen . o i mire o i keq eshte filani ,nuk po mundem te kuptoj ty , edhe e levdron edhe tregon te metat e tij , kjo ndasira i diferencon njerzit ne te mire e ne te lige , edhe une qe mundohesha te arsyetohesha ,po nuk mund te karakterizohen njerzit ne taborre te prera bre , mendimi evulon , rrethanat te imponojne ,jane mijra faktore te veqel per nje veprim , kjo nuk e bene nje njeri te keq pse une vlersoj per ate moment veprimet e tjetrit me qetesi spektatori … e blla blla blla .
hajde e merre vesh kete dynja … ha, hahah
…e evertem ne jetojme ne spektrin e hirte por tendece gjithmone eshte e bardha , duke ju larguar tabanit zi , apo bre ?
shume e komplikune ti , ishte pergjigja e tij gjithmone
Ti pellazg efendi je etalon I shqiptarit te vertete ,Ndonese ky pohim nuk eshte kompliment per shqiptarine .![]()
A Time for Everything
3 There is a time for everything,
and a season for every activity under the heavens:
2 a time to be born and a time to die,
a time to plant and a time to uproot,
3 a time to kill and a time to heal,
a time to tear down and a time to build,
4 a time to weep and a time to laugh,
a time to mourn and a time to dance,
5 a time to scatter stones and a time to gather them,
a time to embrace and a time to refrain from embracing,
6 a time to search and a time to give up,
a time to keep and a time to throw away,
7 a time to tear and a time to mend,
a time to be silent and a time to speak,
8 a time to love and a time to hate,
a time for war and a time for peace.
Po të vjen keq për shqiptarinë madam???
Futi një birrë korça dhe dëgjo atë jevgu sllav,
Kur benej lufta ne Kosove ty pellazg efendi s’ta mbajti bitha te merrje dyfekun e te leftoje per vatane.nashi po ben patriotin .ky tipi ka dhene koncerte edhe me pare ne Shqiperi I ftuar nga lartgjatesia e tij dv kur ishte kryetar bashkie .pse qenka tradheti kombetare te ftosh nje kengetar serb kur sipas gazetareve kosovare spitali I beogradit ngjan si pazari I prishtines ne dite te diele mbushur me shqiptare te kosoves qe shkojne per kurim.
Nuk e kuptoj pse bën sikur nuk të pëlqen i gjati?
Ja pra që " antikomunistët" na qënkan proserbe!! Pa le kur bëjnë sikur kritikojnë enverin për proserbizëm!
E shikon dafinë!!! Antikomunistët qënka thjesht këta njerëzit me bisht që mendojnë se po të dëgjosh bregun e viçit bëhesh njëri!! Të paktën një pjesë e këtyre nuk identifikohen më si shqiptare ,kështu e keqja zvogëlohet disi
Ne kohe lufte pellazg efendi s’ta mbajti bitha te veje te leftoje per atdhe .
Për cilën luftë e ke fjalën madam ,se këta bregoviçët i luftonin shqiptarët në dy balle. Ushtria serbe në dardani dhe burri i sllobodankës në shqipëri.
Megjithëse sali bregoviçi e rrethoi labërinë,një batalion e dërguan në dardani.
Ne luften e Kosoves efendi .Vajte atje t’ia beje bam apo s’munde se kishe sufllaqet ne tigan?
populli ![]()
O pellazg qe s’ia bere bam
Kishe sufllaqet ne tigan
Poplli😂
Ka nje precdent nga lufta e pare boterore .naten e krishtlindjeve ushtaret gjermane dhe engleze dolen nga llogoret e kenduan de bashku “silent night@ ,shkembyen cigare e cokollata e u kthyen ne llogoret e tyre e te nesermen u vrane me njeri tjatrin.
Rroftë partia dhe enveri se mehmeti desh na theri
Populli-jevg
Racizmi yt nuk e ndryshon faktin se s’ta mbajti bitha te luftoje per atdheun qe te qan zemra dite e nate ne internet .![]()
Te sfidoje te kendosh kengen " Giovinezza" tek piazza “Republica” ose “Signoria” ose " Santa Croce". Po ska gje edhe ne “Beccaria” ose “Dalmazia” pranohet sfida. Te shohim sa “demokratik” edhe sa “te drejta” ke ti ne nje vend “deri diku” demokratik. Mbasi ta kryesh sfiden ke te drejte te besh pyetje retorike idjoteske si kjo qe ke bere me siper te legjitimuara.
@del-ta fillo kendo kengen e kongresit o delta bej… ![]()
e zeza ti moj vajze, kushedi sa paske vuajtur kur te kane perdhunuar, perderisa ben nje koment te tille pa piken e lidhjes me çfare kam dashur te them.
«Ha senso parlare di vera e propria mistica della morte o di religione della morte quando ci si trova di fronte a una mitologia funeraria egemonica, totalizzante, posta come unico punto di riferimento vero delle norme che obbligano ad agire o a non agire, delle modalità di approccio a se stessi, agli altri uomini, al mondo, della visione della storia e della natura».
Furio Jesi, “Cultura di Destra”.
Ky kengetari serb po merr me shume vemendje ne shtypin shqiptar se sa shqiperia qe eshte ne flake e ku po digjen mijera hektare pyje .Stambolli digjet kurvat patriotike krihen … tha.
… reagimi histerik ndaj epidemisë, strategjia e mbylljes, etj, tregon se njerzimi tanime nuk do të vdesë - Stalker
Kete ke thene me pak a shume pak kohe me pare, citoj ne kujtese, dhe eshte nje thenie e madhe, me e madhja thenie qe ke thene nese e ke tenden origjinale, e jo te lexuar nga ndonje negacionist francez. Kete tenden ma kujtoi shprehja e Furios qe ke sjelle, e qe nuk e kuptoj mire, ndoshta sepse mungon kontesti ose ndoshta sepse jam i trashe.
Si mendon, thenia jote nuk te duket ndopak naziskine?
Te lutem nese merr mundimin t’i pergjigjesh nje fuksi nazist, mundohu te jesh i qarte, mos u pergjigj kodra mbas bregu si e perdhunuara r.v.
Ky qenka antiracist , nga e nxjerrin shqipot si bicim krimineli?
Bregovic breaks down racism with ′gypsy′ music | Culture | Arts, music and lifestyle reporting from Germany | DW | 24.10.2012
ky eshte me tamom jevg, ne te gjitha kuptimet e fjales, edhe ne kuptimin qe i jep fjales pellazgu qe ka harru tiganin e sufllaqes ne zjarrin prometeik te perendive greke te Olimpit.
Pastaj ti do me gjet se çfar eshte ky ahengxhiu ballkanik? Vallaj pune i ke hap vetes, sepse tani i tere njerzimi eshte ne gjendje jevgu qe nuk do te vdese - ka thon Stalker ![]()
me cfare po mesoj ne internet kallashnikov qenka kenge pije ahengu tipik ballkanik.Nuk po gjej ndonje prove ku te kete bere thirrje te vriten shqipot .e kuptoj se ne kohe te dulles perserisnin si papagalle ate qe thoshte partia se nuk kishte mundesi verifikimi te fakteve por ne kohe te sotme secili mund te verifikoje faktet vete.
Shpresa humbi, atdheu ty po të thërret
Të shpëtosh nga kjo natë
Bëhu i zoti në do të rrosh në jetë
Armikut jepi datë.
Shkrepi drita në Lushnjë, u lind një diell
Shqipëria lidhi besë.
Dëshmoi bota, dëshmuan yjet në qiell
Për ty, o i larti Kongres.
Edhe ti moj çupë:grinning:![]()
Po ti vetparaqitesh si e " djathtë ", ashtu si alba e kovaçit,çne kjo dashuri për serbin??
Në fakt ,ju jeni komuniste të vërtetë,internacionalistë, jo si enver tradhëtari që ishte nacional-komunist sipas babait tuaj ideologjik ljubos.
Kjo shpjegon urrejtjen që kanë inter-komunistët( të grumbulluar të çeta) ndaj nacio-kom të enverit.
Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.” Read more quotes from Martin Luther King Jr.
Të djathtët amerikanë e duan shumë këtë çokollat- luterin! Edhe enveri e ka mbështetur luterin
Ik ne mitrovice pellazg efendi ku serbet kane zaptuar gjysmen e qytetit e s’lene kembe shqiptari te kaloje ne pjesen e tyre ,apo s’ta mban bitha?
- Une realisht nuk kam asnje dashuri per asnje komb sllav ne ballkan sepse jane te gjithe “ke te qaj me pare”.
- Une nuk jam i djathte dhe aq me teper perkrah pak revolucionin kulturor te “Shokut Mao”. Une besoj se gjithkush mund te mesoj dicka nga gjithkush.
- Une thjesht jam duke tall “karten e identitetin” me kete palacollek qe ngjan fiks si filmi i " Kinostudios Shqiperia Sot".
- Shqetesohu o Bej se do te vij serbi ne 2023 ne memedhe si me shku nga njera hale e shtepise ne tjetren edhe do harrohet edhe Dushani edhe invazioni i para 100 viteve edhe Kosova se do te bej kryeministri yt vellazen me to, edhe me ate nacionalizmin tend do fshije prapanicen
Ne shqiperi vijne me mijera turiste serbe .pse qenka problem I madh nje kengetar serbe qe do kendoj je nje festival birre?
Dhe te mendosh qe ka pasur nga ata (@sica) qe thonin qe Europa apo Amerika duhet te ndiqte shembullin e Tailandes & co. !
Last year, Thailand was among the top ranking countries for its management of the pandemic
and now :
Eshte problem i madh sepse kur nje ish-president (apo ish-kryeminister) ka probleme (eshte in trouble), dhe duke qene se nacionalizmi eshte streha e fundit e horrave (a nuk pretendon Saliu se i bien ne qafe ngaqe eshte patriot, dmth anti-Soros ?) zgjidhja më e mirë eshte krijimi i nje ‘problemi’ te se njejtes natyre : dmth te natyres “patriotike”.
Ose me thjeshte: në raste te tilla, zgjidhja me e mire eshte te zbatohet deviza e nje ish-ministri HORR te Brendeshem te Frances qe thosh:

Qe perkthehet: Kur ke probleme, zgjidhja më e mire eshte te krijosh nje tjeter problem te se njejtes natyre (per te humbur gjurmet e verteta)
ps: eshte frankofon Sala, i di mire keto marifete (dhe nuk jam as i pari as i fundit qe e them kete gje)
Ai e ka fajin… Kshu thoshte edhe Enveri fajin e ka Mit’hati bashk me frontin, ndekohe keto te tj qe s’kishin faj ju lane me sapu 15, me 1 kg djath ne jave, me rradha qe fillonin nga ora 3 e mengjesit. C’rendesi kishte? Rendesi kishte qe fajin e kishte Mit’hati edhe Zogu…
Nuk besoj se eshte Berisha prapa kesaj .qarqe ne Kosove ngaqe si bien dot gomarit ne serbi po i bien samarit ne shqiperi.
Ato ‘qarqet’ i bejne me kete rast nje sherbim te fundit Berishes.
Nje rruge e dy pune - tha
Që sje i-e djathtë ja bën muuu se për ndryshe nuk mbështesje çetën anarko-komuniste të burrit të sllobodankës.
Edhe që bën pjesë të turma pa identitet! As mish as peshk!
Qëndrimet tuaja janë identike me ato të ramës! Nuk e kuptoj pse bëni si gjasme kundërshtarë të tij.
Çpo na shohin sytë or taj! Sala patriot,nacionalist! Sala i lubonjës🤔,i janullatosit,i bollanos,i dules,i varrezave grekë! Sala vrasës i veprimtarive të uçk-së,i ndihmës ndaj milosheviçit, i përçarjes kombëtare!
I shkatërrimit të ushtrisë,i anglishtes gjuhë zyrtare,i " kleptokracisë ", i ldk-së jugosllave!
As dio mio nuk them dot,se më kap tiku për veshi😀
Do not be overcome by evil, but overcome evil with good.
27But to those of you who will listen, I say: Love your enemies, do good to those who hate you.
Komunisti është gjallesa më e degjeneruar, më e ndyrë dhe më e pështirë në fytyrë të dheut. Komunisti nuk është njeri.
Komunisti është kafshë, shtazë, gaforre, gjarpër, krimb, larvë, skile, derr, çakall, kukumjaçkë, bretkockë, zvarranik, zhapik.
Komunisti është llapaqeni më i gërrditshëm. Komunisti është dembeli dhe paraziti më i pacipë.
Komunisti është hajduti më i pa skrupull.
Komunisti është hipokriti më i neveritshëm.
Komunisti është i pabesi më i rrezikshëm.
Komunisti është hileqari më i poshtër.
Komunisti është dredharaku më i qelbur.
Komunisti është vrasës i lindur.
Komunisti është një frikacak i pashok.
Komunisti nuk ka asnjë ndjeshmëri, asnjë dashuri, asnjë dhemshuri, për asnjë dhe për asgjë.
Komunisti është një i pa Fe’, i pamoralshëm, i paatdhe’, i pavatër, që i spiunon të gjithë, nënën, babain, motrën, vëllain, nipin, mbesën, kushuririn, të gjallë, të vdekur, madje edhe veten e vet.
Komunisti është mishërimi i të të gjitha sëmundjeve, çrregullimeve, deformimeve, patologjive; psiqike, psikologjike, sociale, qytetare, kulturore, intelektuale, antropologjike.
Komunistin Zoti nuk e ka krijuar për asgjë tjetër veçse si shëmbëlltyrë se si njeriu nuk duhet të jetë.
Komunisti është edhe shumë më i llahtarshëm dhe më i beterrshëm se kaq. Është e pamundur t’ia numurosh të gjitha komunistit.
Ta cilësosh dhe mallkosh komunistin si e meriton, duhet të kesh ngrënë një Kosovë me fasule, një Myzeqe me bukë, një Tomorr me djathë, një Kinë me oriz, një Kubë me sheqer, dhe të pish një Vjosë me raki e një oqean me ujë.
E.Ypi
“Komunizma është një sëmundje e tmerruar, si tërbimi i qenëve dhe i ujqërve, është një kolerë që nuk shkatërron vetëm trupin, por dhe më tepër akoma, zemrën dhe shpirtin e njeriut.”
- MID’HAT FRASHËRI -
Ty si ndërkombëtarist nuk të takon të citosh një kombëtarist.
Ti cito trockin,titon ose çe gevarën
r.v. nuk eshte nderkombetarist, eshte femen nderkombetariste, eshte lesbike qe rri me mamin ne lulishte.
Nje kombtarist qe nuk la cep te botes pa jetuar …
… dhe nuk la trapllik pa thene, me kuptim kaq te thelle filozofik, sa qe nuk e kupton as vete.
pergjigju delta kombetari maço nje mendimi te thelle filozofik te nderkombetares femen
e di si quhet ai qe rri gjithmon ne mes? po te jap nje ndihme… eshte nje gje qe te pelqen shume ty…
po ti s’ma jep mu ate qe me pelqe se je lesbike lulishtje
Ky është shembulli tipik i ndërkombëtaristit pa atdhe ,si ty rv.
Pyet albën
sa vjet kam që e shaj mut nanon!
Ky është armik i interesave shqiptare, bashkë me lubonjën,bazen,nipin e hysni kapos,arjan qënin, dhe plot lamashë të tjerë që kanë zaptuar shtypin shqiptar.
Marrje!
une nuk ta jap ty per 2 arsye… 1) Nuk jam gay si ty edhe 2) Ty te pelqen ai i Daividit. Sa keq qe Dantes nuk ja zhvesh dot pallton qe ka statuja…
pse moj vajze me deluzionon ne kete menyre? ke frike nga mamaja?
po deltes ja jep?
Arithmetika nuk qenka pika e forte e foxnews ![]()

Alba, pse kam pak nga trokellima e boleve te marlonit ne Itali qe me ngaterron edhe me trokellimen e boleve te marlonit ne Amerike?
Natyra humane eshte universale.
Edison Ypi qenka takuar me pellazg efendine😂
Filloi dhe inflacioni. Në Gjermani !!
Tik tak tik tak (o Covid te qofshim falë)
pelltauuu! Gjermania!
po te vihet ne praktike universaliteti i botes, zhduken tak-fak 2 bolet e Marlonit, te cilat kanë shndërruar në 2, çfare ne origjine ka qene 1.
E vetmja e mire qe kane bolet e Marlonit eshte se duke qene se ndeshen kudo ne çdo vend dhe nivel pa perjashtim, japin deshmi te shkelqyer qe bota eshte universale.
Po lexoja revisten gjeopolitike Limes, gjeta kete shprehje fantastike per Evropen:
Perandoria evropiane e Amerikes
![]()
Më bërë kureshtar dhe e lexova. Ypi, për mua ka dërrasë mangut,po këtu e ka 100% për “salistin”. Pd-isti i plotëson 90% të atyre që thotë të xhixhi.
Sidomos e fundit,për ata që ende besojnë se pd-ja mund të vijë ndonjëherë në pushtet.
Gjithsesi,llogje kavaje ![]()
![]()
Per kete hapjen e ballkanit pellazg efendi nuku di c’te them se me ngjason si federata jugosllave qe propozonte merhumi Tito dikur .por nese duam BE qe po ngulmojme( na duhen fondet e saj per te mbajtur shtetin se shqipot nuku besojne se duhet te sakrifikojne e te paguajne taksa nga xhepi i tyre) do hapim kufirin me te gjithe .
Po per kete ahengxhiun eshte zhurme e kote , se ky eshte qytetar privat i cili nuk perfaqeson Serbine ,pulitikat e saj apo flet ne emer te Serbise.Drejtesi per krimet serbe duhet kerkuar me ngulm e deri ne fund, por racizem e fobi serbe jo se helmojme veten shpirterisht me duart tona
SHBA i referohen si “unintended empire” , me nje llaf i ngeci bota ne dore prej perandorise britanke e cila harriti ne perfundimin se nuku ia vlente te perpiqej te qeveriste boten dhe i la kombet nen hyqem te pavarur e te lire ti presin gurmazin njeri tjatrit.Si i tha ai turku Eqrem bej Vlores:"pavaresi doni , pavaresi do te keni e veten vrafshi ne ate shqiperine tuaj te vogel e te ngushte…’
Edison Ypi eshte pasqyra ku shqipot shiqohen e iu duket vetja te shemtuar…
Kinge Mitrovicalie - Shqiptarja.com
Demek ti po thua se atje ne Kuç nga eshte Delta do kete majtas nje Serb, mbrapa nje Grek, djathas qe Maqedonas me kete Jugosllavine e re?
Vete fjala Kuç eshte fjale serbe do te shtepi ne pellazgjisht ,apo Fshati me emër qëni si e quan Edison Ypi ![]()
Edison Ypi: Fshati me emër qëni - Shqiptarja.com
Ne u qajme hallin po Ypi sheh vetem leber te ngeshem qe luajne domino ne hije te rrepeve .mos valle emigranteve iu kruajt bytha kot te ikin ne emigracion ku u del bytha ne pune?
perderisa bota dhe njerzimi do vazhdojne jene te ndare ne dy pole ne çdo rast (ne kete rast emigrante-vendalinj), atehere 2 bolet e Marlonit do vazhdojne te bejne kerdine ne bythe te njerzimit, te cilit vete i kruhet bytha.
1 trillion $$ te shpenzuar dhe Afghanistan perfundoi perseri ne duart e Taliban.Ku ishim ,hic gjekundi.ndoshta kauret nxene mend se jo gjithshka zgjidhet me bumje e para …
" … WASHINGTON (Reuters)- Administrata e presidentit Joe Biden ka zhvilluar bisedime të fshehta për strehimin e afganëve të lidhur me SHBA-të, derisa të përfundojë procesi i miratimit të vizave të tyre amerikane. Ndër këto vende, bisedime ka pasur edhe me Kosovën e Shqipërinë. Informacioni u dha nga katër zyrtarë amerikanë për Reuters, të cilët bëjnë me dije se synimi është mbrojtja e afganëve që kanë lidhje me SHBA-të nga hakmarrjet e mundshme talebane, ndërkohë që përfundojnë pajisjen e tyre me viza amerikane.
Shtetet e Bashkuara i kanë ofruar Kosovës koncesione ekonomike dhe politike për marrjen e disa mijëra afganëve, por ende nuk ka asnjë sinjal. Afganët që shërbyen si përkthyes për qeverinë amerikane dhe në punë të tjera kanë të drejtë të aplikojnë për programin SIV. Deri më tani, rreth 1.200 afganë janë evakuuar në Shtetet e Bashkuara dhe ky numër do të rritet në 3.500 në javët e ardhshme nën “Operacionin e Aleatëve Refugjatë”. Ndërkohë që talebanët po përparojnë frikshëm drejt marrjes nën kontroll të Afganistanit, SHBA-të, Uashingtoni po kërkon vendet e treta që t’i presin derisa të mbarojnë me përgatitjen e dokumenteve të tyre derisa të fluturojnë për në Shtetet e Bashkuara.
“Është thellësisht shqetësuese që nuk ka ndonjë plan konkret për evakuimin e aleatëve, të cilët janë qartazi në rrezik,“-tha Krish O’Mara Vignarajah, president i organizatës së zhvendosjes së Shërbimit Ligjor të Imigrimit dhe Refugjatëve.
VENDET HEZITOJNË
Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al
Dy zyrtarë amerikanë, duke folur në kushte anonimiteti, thanë se vendet që do të strehojnë përkohësisht afganët ishin në mëdyshje për shkak të verifikimeve të sigurisë dhe kontrolleve shëndetësore, por nuk dha asnjë emër. Megjithatë zyrtarët paralajmërojnë se ritmi i çdo marrëveshjeje të mundshme mund të pengohet nga situata në Afganistan që ndryshon me shpejtësi.
Kryengritësit morën kontrollin në Kandahar, qyteti i dytë më i madh i Afganistanit dhe gjithnjë e më shumë janë duke iu afruar kryeqytetit Kabul. Disa agjenci raportojnë se është çështje kohe se kur do të nisë ofensiva e talibanëve për të marrë kontrollin e kryeqytetit. Qeveria afgane tani ka humbur kontrollin e pjesës më të madhe të vendit.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden tha gjatë kësaj jave se nuk është penduar për vendimin e tij për tërheqje të trupave nga Afganistani duke theksuar se Uashingtoni ka shpenzuar më shumë se 1 trilionë dollarë në luftën më të gjatë të SHBA-së si dhe ka humbur mijëra trupa. Forcat e udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara kanë rrëzuar talibanët nga pushteti në tetor të vitit 2001. Talibanët kanë strehuar Osama Bin Laden dhe figura tjera të Al-Kaidës, të lidhura me sulmet terroriste të 11 shtatorit të po atij viti në Shtetet e Bashkuara.
(k.m/dosja.al) … "
Jugosllavinë e re e duan ndërkombëtaristët. Në duam shqipërinë e madhe. Që të vijë shqipëri e madhe, duhet të pakësohen albat dhe rv -të.
iYpi është një cop loqe. Është komunist i ziu po se kupton. Për të çdp gjë në botë shpjegohet me komunizëm.
Rama bën servilin ndaj ndërkombëtarëve. Nuk është tradhëtar po aq ka formimin. Puna është se opozita është talebane. Kjo favorizon ramën .
Kaq për sonte
Edhe per sonte trokelliten bolet e Marlonit. Shkoni te flini.
Afganet duhen pranuar .ashtu si dikush tjeter iu hapi deren shqipove kur ishin refugjate lufte dhe ekonomike ashtu duhet te bejme edhe na per te tjeret .
Nuk e di Enveri seç bente Nexhmia me Ramizin ![]()
![]()
![]()
![]()
Prit Prit se ka akoma
Kendoj shtypin shqiptar e ve re se si ata qe e perkrahin ,si ata qe e kritikojne Ballkanin e hapur nuku e kane fare haberin se per cfare flasin .nese bashkohemi me BE perfitojme fonde nga vendet e pasura ,por bashkimi me serbine e maqedonine qe ndonese me te zhvilluar se ne jane fukarenj per vete cfare sjell??
psh, çfar duhet te presim,
po te kercenon Pjer, ruju!
Pro apo kondra palloshi ne shqiperi dhe kurti ne kosove ne kete pike duhen perkrahur.
Rama me qëndrim të prerë për këtë çështje, me mesazh për Kosovën - Bota Sot
ndersa nuku besoj se niperit duhen mbajtur pergjegjes per fajet e gjysherve , dikush duhet ti thote ketij lulushit qe gjykon dynjane se gjyshi i tij me partizane t e Dulles kur moren tiranen ne 1945 bene te njejtat krime qe po bejne talebanet me marrjen e Kabulit.
Një kusht për ardhjen e afganëve në Shqipëri – Gazeta Tema
Shqiptaret nuk I pranoi njeri. Shkruan me dhunë. U mbytën e u vranë me mijëra. Edhe afganët lë të rrinë bodrumeve nja 20-30 vjet ,dhe pastaj tu jepet leje qëndrimi me kusht që të kenë të ardhura 8500€ e lart
Ka plane te tj, nuk jane vetem afganet…
kush, se nuk po e kuptojme, dhz ç’plane,
Pjer, se ashtu osht i pun, nuk e ke per sira, ke per ta pa edhe ti, se shum i fut hunet ne punet e te tjereve. Po te kishte qene se ai nuk kishte per te pas pune te tjera, ti ma mir shif kete pune, leni punet e tjera, se ka tjera akoma, yha sa pune te tjera ka, nuk marojne kurre.
dikur afganet ishim ne …dhe ende jemi me ndryshimin se talebanet tane iu binden perendimoreve

Ti thua qe edhe te tjeret te abuzohen meqe ti je abuzuar per vete .i abuzuari behet abuzues .ke nevoje per nje psikiater pellazg efendi .shfryrja e helmit ne internet nuk te ben derman.
Ti japesh doren dikujt qe ka nevoje per ndihme, nuk eshte privilegj qe i jepet vetem personave te zgjedhur.
Ndihmen e jep ai/ajo qe eshte i/e kualifikur per ta bere nje gje te tille, dhe qe ka kushtet e duhura.
Pasja e deshires se mire per te ndihmuar pa pasur mjetet e duhura eshte thjesht amatorizem qe nuk merr ne qafe vetem veten, por edhe ata qe perpiqesh te ndihmosh.
postimi me pa lidhje duke bere krahasime qe jane jashte cdo lloj realiteti.
Na japim vetem konak .Shpenzimet paguhen nga NATO,njelloj si me muxhahidinet iraniane apo uguret .
uau i paskemi shpenzimet e hequra! do me thene do i bikemi qylit? ca qefi!!!
E njejta situate .Tos Nano ia mbathi per ne maqedoni si presidenti Afghan ne Uzbekistan .ndryshimi eshte se Berisha iu bind thirrjes se nderkombetareve se nuk do ta njihnin qeverine e marre me dhune keta s’pyesin per nderkombetaret .
Afganet mund ta gjejne tiranen me keq se kabulin e tia mbathin prape andej nga kane ardhur ![]()
Kjo foto te kujton partizanet e enver hoxhes ne 1945

Alba me vjen keq qe per hir te propagandes se PS nuk nguron te krahasosh bashkekombasit e tu me terroristet e talibaneve.
Me vjen keq, por nuk pajtohem kurrsesi me kete lloj qasje. Nuk po e zgjas me.
Po po patjeter, mund ta bejne edhe ashtu.
Bari i komshiut duket gjithmone me i gjelber se ai joti.
Po nese perkushtohemi ne dhe mbledhim te gjitha forcat tona; ndoshta mysafireve mund tu prishet mendja dhe edhe mund te qendrojne per nje kohe me te gjate sesa 5 vite qe do u duhen per te bere gati letrat.
Ku i dihet, nese na i degjon zoti lutjet ndoshta do bashkohen me muxhahedinet dhe do jetojne se bashku ne nje parajse europiane me ze hoxhe ne 3 vakte ne dite.
Jam dakord me ty .Afghanet jane rrezik per qyteterimin e lashte ilir .
Faktikisht duhet te ndjehemi me fat se qyteterimet e lashta latine, hebraike, gjermane, sllave dhe kelte; nuk e kane akoma mundesine dhe fatin qe te zhvillojne artin dhe shkencen e tyre me keta akademike dhe artiste qe pritet te na vizitojne se shpejti.
Duhet te kujdesemi nga xhelozia e tyre se mos ndoshta mund edhe te na e marrin ndonje pa na pyetur, jo per gje po neve i pame te paret.
Sa kollaj do te ishte nese cdo do te zgjidhej me fjalen: “Ortak s’jap”.
Ndaj qe duhet vigjilence!
Vigjilenca revolucionare duhet mbajtur lart .
Nuk ka problem; lart, poshte, anash, majtas, djathtas, mbrapa ose para; mjafton qe bujaria qe na karakterizon ne te beje jehone ne mbare boten gjere e gjate.
Tani ne keto kohera nuk kemi shume nevoje per vigjilenca te tjera perpos asaj te te berit PR dhe byce puthjes per te evituar statusin e te qenurit non-grata.
shum e vertete, me vetem nje perjashtim, se ka problem ngambrapa, dhe ky eshte problemi i kohes tone.
sidoqofte gjithe kjo histori ka nje te mire te padiskutueshme, ne, megjithse jevgj ne histori, kemi shansin e ralle te ndjehemi superiore ndaj te tjereve, paska me keq se jevgu. Kjo na ngushullon.
Prapa talebaneve, Pakistani. Pas Pakistanit, Kina.
Lind pyetja: ç’lidhje strategjike ekzistojne midis Kines social-fashiste (qe fut muslimanet e saj ne kampe perqendrimi) dhe talebanëve?
Pergjigja : te njejtat qe lidhnin Ameriken me islamistet në vitet '80 kunder komunizmit.
Anti-amerikanizmi si anti-komunizem i shek XXI : historia qe perseritet: heren epare si tragjedi, te dyten, si farsë
Per finanziare tutto questo [invasione militare, occupazione e addestramento truppe afghane], gli Stati Uniti hanno speso complessivamente oltre 2 mila miliardi di dollari, l’Italia 8,5 miliardi di Euro. Le grandi industrie di armi ringraziano: alla fine sono solo loro a trarre un bilancio positivo da questa guerra. Se quel fiume di denaro fosse andato all’Afghanistan, adesso il Paese sarebbe una grande Svizzera.
Gino Strada (La Stampa, 13 agosto 2021)
Taleban, version 2021 :

Dicka duhet te kete ndodhur ne kulisa ,nuk besoj se amerikanet te kene qene aq syleshe sa te mos e parashikonin.
Ai ish gjenerali rus kur e pieten se cfare keshille kishte per amerikanet ne Afghanistan tha:gjeni rrugen me te shpejte per t’ia mbathur prej andej .Ndoshta amerikanet duan tia rrasin kines kete problem.
Ja dhe alba,ka gjetur veten me afganët,iranianët, dhe me çdokënd,mjafton të mos jetë shqiptar.
Nuk besoj se e ka thjesht si e majtë ndërkombëtaristë,pa atdhe që është.
…besoj se gjaku i jevgut e thërret🐵
Gjaku pellazg te therret per te bere sufllaqe apo per te lare halete e grekeve.
Nje lesh, te gjitha keto teori komploti jane per te fshehur turpin e humbjes. Ne Afganistan kane thyer turijte edhe ruset, bile edhe anglezet. Ka pas qene perkthyer nje roman i Drajzerit me duket, ne mos ai, nje tjeter shkrimtar i degjuar amerikan, qe tregonte historine e kolonizimit te Afganistanit nga Anglia. Kocke e forte, nuk meson njeri nga historia.
erdhi dita … (se mjafte mbrenda sojit u coptuam …)
p.s.
e dhimbeshme dhe e frigshme situata …
Problemi eshte se keta nuk humben.kishin 18 muaj pa asnje casualty .vetem 3500 ushtare qe jepnin mbeshtetje ajrore.Taliban kishte katundet keta qytetet.ne behar fillonin luftimet amerikanet bombardonin e I zbrapsnin .ne dimer ata shperndaheshin deri ne pranveren tjeter e keshtu mbahej situata nen kontroll.
kam pershtypjen se eshte nje loje e madhe, amerikanet do kthehen kur vete populli afgan te jete merzitur nga kalifati afgan, dhe te fillojne vete te paret kryengritjen,
kush jane “keta” qe nuk humben?
Per c’fare do kthehen?
Amerikanet pra.Nuk eshte se po pesonin humbje ne ushtare si ne Vietnam.Situata ishte e brishte por nen kontroll .
Kush I ka thene ketij lulushit se eshte analist e ti jape mend dynjase?
Military industrial complex fitoi ne kete mes por dicka pikoi edhe per afganet .Kabuli ne 20 vjet u be qytet modern .Ata qe thone se demokracia nuku eksportohet ia mbysin kot .eksportohet them una por nuku behet per 20 vjet qe ne jeten e nje kombi sidomos kur eshte 90% analfabet e hala ne mesjete nuk jane asgje.mos valle amerikanet ,gjermanet ,francezet etj e ndertuan demokracine e tyre per 20 vjet qe prisnin afganet te benin nje demokraci funksionale ne kete interval kohe?
edhe ti do me justifiku turpin e faqen e zeze duke u kap mbas degesh. S’do mend qe historia kur perseritet, nuk rezulton kurre e njejte duke u hedhur dege me dege. Shifet trungu nese do me kuptu ndonje gje, e nese do me kuptu tamom-tamom, shifen rrenjet. Por mos u merzit, je ne sintoni me kohen dhe moden e hedhjes dege me dege per te mos pa problemin, se ndryshe na prishet terezia e demokracise.
Motoja e kohes moderne: beji mutin Tekstit, dhe haje ne formen e Kontekstit.
Absolutisht e vertete (e dike mire situaten). Ka pas zona te tera te menaxhuara nga talebanet, bile qeveria qendrore paguante mesuesit, ndersa mesimi behej sipas menyrave te talebaneve.
Ambasadat e vendeve perndimore nuk kishin pse te iknin nga Afganistani: nuk zgjidhet kjo pune duke konsideruar tjetrin si moster dhe barbar, koha do provoje te kunderten (per me teper qe, Perendimi, ka qe prej 2014 qe nuk lufton më kunder talebanëve dhe OJQ-te kane qene fort te ngulitura ne ate vend; pse duhej ikur sikur rà kolera ??).
U beme 20 vjet atje thone .Dakord po ne gjermani e japoni qe jane qysh prej WWII?
vallaj ju jeni ftof n’mythe megjith amerikan e taleban! Po pse iken atehere? Pashe nje video qe njerezit (e braktisur nga amerikanet), nga deshperimi dhe frika e talebaneve, kishin hipur siper mbi nje areoplan dhe kur aeroplani u ngrit ne ajer, njerezit binin pelltauuu! ne toke. Nuk me shkonte poshte buka sot, e pabesueshme, uroj te jete fake.
Ti e mban mend 97 ne Shqiperi.njerezve iu hyri frika ne palce nga disa halabake me benza qe shtinin ne ajer.Keta jane battle hardened combatants babam qe te presin kuken pa u menduar dy here .ne Vietnam kishin arsye amerikanet te iknin se jetegjatesia e nje ushtari ishte 1 dite ajo e nje oficeri 3 dite e vinin avionet cdo dite mbushur me arkivole djemsh te rinj .Ky nuk ishte rasti ketu .
te thash qe ka ndryshy kontesti, po ti e kem menjen me diskutu me Stalker koqepordhen qe ben komente filmash moderne qe as vete nuk i kupton. Vietnami ishte vendi simbolik ku ndeshej komunizmi me demokracine ja vdekje ja liri, planeti ishte ndare pastert ne dy bolet e Marlonit, ndersa konflikti islam-oksident kishte dimensione me te vogla dhe ishte surrogato ne vazhdimsi te konfliktit te meparshem, ishte me teper i llojit anarkik se ideologjik. Pastaj ka ndryshu sensibiliteti ne lidhje me sakrificen njerzore, “Njerzimi nuk do te vdese” - ka thene Stalker Pelltauu! Koqepordha.
Sot qe te mos vdesin disa pensioniste kane shpikur nje strategji te tere lufte antiCovid qe kushton miliarda e qe mund te kushtoje vertet rende ne te ardhmen, ka rrezik te vdesin vertet edhe te rinjte si ushtare ne konflikte per arsye ekonomike me permasa te paimagjinueshme. Konceptet per sakrificen njerzore ne kohen e Vietnamit, krahasuar me sot, jane te kohes Neandertalit.
Sot ne radio ne makine degjova nje deklarate te Merkel qe thoshte: “Ne kemi deshtuar ne Afganistan”.
Cuditerisht paskemi patur te njejten ndjesi me ate video e avionit. Nuk eshte fake madje pash edhe disa imazhe qe ishin filmuar nga brenda avionit qe tregonin ato qe ishin jasht gjate ngritjes… Nuk besoj se do shoh pamje me te shemtuara se kaq ne jeten time me
Më shume se rrasje, eshe ndarje zonash influence, shto qe Afganistani fle nen pasuri mineralesh të rralla, per te cilat Kines i bejne syte xixa :
Eshte me kollaj te veprosh ne ilegalitet duke sabotuar ate qe qeveris se sa te jesh qeverisesi.Ate qe keta I kane te tjereve te tjeret do ua bejne ketyre nashi qe dihet se kush jane e ku jane .
kete e ka thene Lenini
sapo sovietet moren pushtetin.
Kina kshu :
![]()
r.v.,
edhe un kam ndjenja si ty, sepse edhe maskilistet fondamentaliste kane ndjenja njerzore si femen. Kete e ka kuptu edhe Biden, prandaj iku nga Afganistani ![]()
Edhe una arrita ne te njejtin konkluzion si Lenini apo Lenini si une ![]()
Ne Kore te Jugut kane 29000 trupa qysh nga 1953 ?!!
japonezet kane frike nga kinezet.
Dmth ndjehesh gjysem femen me raste?
“The New Zealand dollar tumbled on the announcement, falling 1.5% to $0.6926 after the lockdown was announced”.
No, really ? ![]()
Per me teper qe kjo histerikja gënjen kur thote se ka vetem nje rast Covidi, sepse vendi i saj as bën testim masiv (money money), as vaksinon masivisht (money, money, money)
Kokën !!
kjo eshte normale nga çdo pikpamje moj vajze, edhe genetikisht njeriu, si çdo gje e krijuar, eshte qenie bipolare femer-mashkull, i ka te dyja, por ka me te zhvilluar njeren ndaj tjetres, njeren e ka me teprice dhe tjetren me mangesi, dhe per kete arsye kerkon me çdo kusht seksin perkundruall, qe te plotesoje mangesine e tij e te behet krijese e kompletuar. Anormale eshte ajo qe ben ti moj vajze, qe rri me mamin tend ne lulishte dhe “beni ashtuna”.
Te pakten amerikanet u perpoqen .Nese do ndiqej parimi I Kines beni c’te doni ne punet tuaja te brendshme kosovaret psh do ishin ende nen serbet .mire do te ishte te kishin ndenjur se nuk ndertohet per 20 vjet shtet stabel e demokrat ne nje vend te ngecur ne mesjete por ne fund te dites eshte pergjegjesi e afganeve te cilet i pajisen me se miri por s’donin te luftonin per veten e tyre .
eshte faji i afganeve qe nuk duan te perdorin kontraçetivë, megjithse Amerika kishte vene ne sherbim te tyre te gjithe industrine e gomes, dhe prezervativet i kishin te cilesise se larte, nuk ishin si prezervativat ruse, qe ishin te skaduar dhe çaheshin si tullumbac gjate perdorimit.
Te ngecur ne mesjete, por tashme me iphone, laptop e samsung neper duar. Te shohim, por une kam bindje se ska rrethana me te jete si perpara. Jo vetem per popullin por as per vet talebanet.
Progress eshte bere atje …Paskan edhe skuadra robotike…
Afghanistan’s all-girls robotics team frantically trying to flee Taliban (msn.com)
po ku je mi Alba? O miss propaganda ![]()
Degjova se kur mesuan se do te vinin ne Shqiperi afganet vendosen te qendronin ne Kabul ![]()
Dhe ty keto lloj komentesh raciste te shqipove te pelqejne ?
![]()
Safigje Kaso
Shqiptaret I perzut neper bote tani merni rracat e ndyra te jetojn ne shqiperi.
3
Erion Ska
Thirrje te gjitha grave vajzave studenteve e kudo qe do strehone keta njers te bejen kujdes se keta skan par ndonje her gra me fustan me xhinkese me minufunde dhe keta e kan mendjen vec me perdhunuar femra ju lutem kujdesuni se keta sjan per te jetuar ne nje bote civili ndersa pushtetaret tan na i cuan ne qytet studenti e ne durres ne ved qe te Benin ndonje kamp pervisor ne ndonje mal turp tju vije qe po na rrezikojen nena motra e femij turpppp
Read more
11
Lummboo Zzer
Rregullojeni mire ju lutem. Edhe banja kthehini alla turka se nuk dine te dhjesin ne alla franga ata. Jam shume ne merak per ta ,
2
Afrim Imeri
Perse nuk i dergojne te gjiri lalzit klysht e komunizmit?
2
Bardyli King of Illyria
Po studentet apo nuk do prodhojm me studenta sepse ka frike Rama mos i marrin pushtetin. Çdo popull qe voton trradhetar e mafioza e meriton Qeverin e tij. Luftoni ose paçi fat shqipetaret e mi se dite me te kqija do ju vijn per ju dhe femijet e nipat e mbesat tuaja.![]()
![]()
![]()
2
sami udsan
o popul i kane vene aty se kane ambasadem afer bejne letrat dhe ikin.
GJINI TEREZINE
Vetem tapeti i kuq mungonte qe ti mirpriste afganet:sleepy:![]()
![]()
Liljana Myrtaj
“Personat” quhen studentett okkkk, media fallsoooo:face_vomiting:![]()
![]()
![]()
Konor L A
Demiraj paralajmeroi se vendosja e afganve ne Qytetin studenti eshte gabim I madh,si nje shoqeri me kulture te ndryshme nga ne perbejne rrezik per krime,sulme terroriste dhe perdhunime sic kane ndodhur ne gjermani,dhe per fat te keq ne jemi shume dobet me rendin.
11
Ivan Ivan
Ata godina u restauruan per studentet shqiptar tani fusni Afganet !!! Jam dakort qe te vijn ne shqiperi por jo ne qytet studenti,edhe neve ishim ne veshtersi ne vitet 90 por na futen ne stadiumin e Barit si dele. Edhe sot e sot ne 2021 shiheni si i pret Gjermania azilantet neper salla e neper çadra dhe me contenjer dhe jo me godinat e universiteteve…turp tju vij studentet duhen te ngrihen ne kembe te parit bashk me popullin.
Read more
3
Amadeus Kabala
I gjithë qyteti studenti?! Dmth qindra mijëra afganë po mësyjnë në Shqipëri. Çfarë dëmi po i bën Amerika dhe qeveria leckë këtij vëndi nuk mund të llogaritet. Shumë shpejt do kemi luftë ndëretnike.
10
Ivan Ivan
Ti presin Afganet por jo ne godinat e qytet studentetit,ne periferi dhe te rrijn neper cadra ose kontenjere ose godina provizore,ashtu sic nejten edhe popullli jon ne kohen e termetit,ashtu sic ben italia ne Lampedusa me emigrantet… Ne jemi te miret e te hujve e te keqet e vetes. Studentet duhet te ngrihen ne kembe e te thon jo para se te jet von…Po deshti me ber bamiresin me te mire ne bot Rama ti marri ti coj ne Surrel. Thoni jo para se te jet vone…
Show less
4
Hide reply
Franc Xhaferi
Kujt I ben thirrje o vlla ky popull ka vdekur
3
Titanic Titan
po studentet ku i verviti rama? apo vari trapin perderisa rrine si dele…
8
Zela
Qa I qoni nee mes te studenteve ati?..ore jan nee vete kta politikan…
7
ARBER ILIR
Lumsi ne po na vjen nje kultur e re
3
kachingwe
Duajeni Ameriken edhe kur ju ben keq! Jemi popull servil
11
View 3 replies
mat topia
qn
Po pse mi zemra te gjithe ata si puna ime dhe e jotja bashke qe pjerdhim gjithe diten siper kolltukut me laptop ne dore; perdoren si justifikim per te hedhur ne mes te rrugeve studentet e shkrete.
Po e di, ka dhe nga ata lloj eluokentash qe specializohen ne artin e te te pjerdhurit ne vesh.
Tua çojnë talebanët atyre që i duan. Psh,albës,meqë vdes për ta,ti çojnë 2 copë.
Po ti kishte bërë këto karagjozllëqe rama para zgjedhjeve, edhe lul loqja do e kishte mundur.
hajde loqe, hajde, duket sikur ne Afganistan kane humbur talebanet, dhe Biden i ka ngarkuar me aeropllane B52, dhe do zbresin ne Rinas per te blere prezervativa shqiptare NISH Goma Durres.
Tani e kuptova qe fushata paska mbaruar me verte edhe drejtorite jane ndare, ky shoku jone paska marr lloqet
po o Stalker, pirdh se lirohesh, kurani eshte papirus kinez i kopjuar nga arabet ![]()
Kinezet paskan nxjerre Arban pederastin nga burgu ![]()
Ngambrapa virusit, talebaneve dhe Arbanit eshte Kina - Stalker
Ndoshta, ndoshta edhe per afganet ka icik drite ne fund te tunelit. Importimi i liri-demokracise (me pak superioritet kristian te bardhe) nuk ka ecur mire hic me afganet. Ndoshta tregtia mund te beje mrekulli.
Nuk mund te behesh partner me USA dhe te mos pranosh refugjate qe USA te kerkon te pranosh. Kot ankohen ca.
Hidhi nje sy profilit te zv. presidentit te fundit afgan. Eshte e gjithe historia e 20 viteve te fundit te atij vendi në nje faqe te vetme wiki :
bolet e marlonit

Ish presidenti Hamid Karzaï (i treti nga e majta), në bisedime me Anas Haqqanishefin ushtarak taleban (i treti nga e djathta, ai me çallmë) dhe Abdullah Abdullah (i dyti djathtas), ish-kryeministri afgan, dje, më 18 gusht, në Kabul.
Foto e lëshuar nga talebanët.
ps: pse nuk iku Karzai dhe Abdullah nga Afganistani, ndersa diplomatet moren arratinë ? ![]()
pse nuk iku Berisha ne 97-ten nderkohe qe trupi diplomatik i jashtem morri arratine? (iku edhe Stalker kap ne patinat e helikopterit me rrezik te bjere pelltauuu! n’toke)
Më ngaterron me veten: asokohe, kisha 6 vjet qe i kisha thene arrivederci Shqiperise
Pavaresisht nga kritikat qe mund te kemi bere Palloshi duhet pergezuar per qendrimin qe po mban ne ceshtjen e refugjateve .Uroj qe lulushet raciste si Arban pederasti e Delta pellazgu te cilet na bejne te skuqemi nga turpi me injorancen e tyre te jene fare te paket e shumica e shqipove ta mbeshtesin e te ngrihen ne larttesine e momentit duke I lene brezave nje distinktive nderi ashtu si la brezi qe shpetoi dikur cifutet .that’s all I have to say on the matter.
We see war and try to stop it,we see suffering and try to heal it ,we see wrong and try to right it
STALKER, kape kete:
Ne nuk i shohim gjërat siç janë, ne i shohim ato siç jemi - Talmudi babilonas
Për delikatesë Talmudi nuk e thotë të vërtetën deri në fund, e cila është shumë më e rëndë:
Ne i deformojmë gjërat ashtu si ne vetë jemi të deformuar.
![]()
Stalker, sapo me thane qe talebane kane vra 35 protestues ne shesh pelltauuu! me kallaçnikov te mbushur me virus Covid19 pam-pam-pam, me urdher te Kines ![]()
Alba2265 please, je shume e artikuluar per te qene kaq naive edhe ne mendim.
Fakti qe nuk mundemi te ndihmojme gjithekend nuk do te thote te mos ndihmojme askend aty ku kemi mundesi te bejme dicka .3000 afgane qe do te qendrojne ne hotele gjate off season kur ato qendrojne bosh nuk i ben asnje dem Shqiperise.
Po të tjerëve madam,u mungon ndjeshmëria demokratike,njërëzizmi, apo servilizmi??
Ta mbylli të paktën gojën ,nqs ja dhanë amerikanët,jo të shesë dëngla për publikun e shkombëtarizuar,demode dhe inferior që e mbështet këtë pisllëk.
Nuk ka kokërr humanizmi as solidariteti as sinceriteti ne kete punen e pranimit te afganeve, as nga Shqiperia as nga Kosova.
A ka dale ndonjehere edi rama me shite pordhe humaniste me pranu ne menyre te organizuar si shtet ndonje sirian, libian, irakian etj, qe mbyten mesdheut e perfundojne ne bark te peshkaqeneve femije e gra? Kurre. As Kosova, kurre.
Perkundrazi, edi rama i ka pranu helmet kimike te asadit, por jo njerezit ne fatkeqesi te ikur prej regjimit te asadit.
Thjesht i ka premtu amerika dore te lire me rruget e hashashit e te anijeve me cocaine nga kolumbia, hajduteri e korrupsion te qete neper shqiperi.
Sevapi mbetet sevap pavaresisht nga motivet.
Te tjereve pellazg efendi u mungon ndjeshmeria sepse nuku jane race e fisme e krenare si pellazget te cilet jane superiore ![]()
Mirë që jeni ju jevgit të ndjeshëm se, në shqiptarët ,aha,jemi bërë si evropianët
Cilet evropiane ,de evropa eshte e mbushur me refugjate .Ti vete je nje nga ata😂
Po bibla ç’thot?
Te krahasosh shpetimin e izraeliteve gjate LII Boterore me situatat e sotme eshte ofendimi me i madh qe mund ti behet familjeve qe kane rrezikuar koken per te shpetuar hebrenj por edhe per vete ata hebrenj qe kane kerkuar ndihme.
Nderkohe qe vendet e aleances po perpiqen te nxjerrin qimen nga qulli per ti dhene drejtim situates, KM i Shqiperise nga rehatia e kolltukut kerkon te perfitoj nga situata per ti rrasur ne surrat flamurin e humanizmit dhe te moralit vendeve te tjera ne EU, a thu se do i jap perparesi vendit dhe do preken ne seder ata ne Bruksel per ta bere pjese te EU.
“We see war and try to stop it,we see suffering and try to heal it ,we see wrong and try to right it.”
That is a very nice sentence as long as you do not pick and chose which wars to stop, which suffering to heal , and which wrong to change it to right.
All wars kill are same, all suffering hurts the same, and all wrongs are not rights.
E pranoj faktin qe eshte xhest human, por mund t ja kursejm njeri tjetrit pershtjellilzmat me hiperbolizme te panevojshme. We know the truth Alba…no need to sugercoat it. Cheers.
Pse eshte ofendim?
Sepse po glorifikon nje sakrifice per te mire te humanizmit nga rehatia e apartamentit. I atribon vetes karakteristikat e shpetimtarit/es nderkohe qe maksimumi qe ben eshte te shkruash hartime qe kerkon te na mbushesh mendjen se sa madheshtore eshte kjo qe eshte planifikuar te ndodhi.
Mendon ti se personat qe shpetuan hebrenjte e bene se e dinin qe pas 50 vjetesh sjellja e tyre do glorifikohej?
Apo kur e ben aktin e shpetimit a filluan te llapnin per mungese pergjegjesie apo per humanzimin qe mungonte ne shoqerite e asaj kohe?
They just did it.
Nuk i detyroi njeri, dhe nuk e ben per perfitime ekonomike. Nuk i ndihmuan se shpresonin se faturat do ja u hiqte nje pale e 3 po e bene duke ndare nga rracioni i tyre.
Nuk ju servilosen njeriu, nuk moren as aprovimin dhe as lejen e askujt; dhe nuk prisnin te ndryshonin statusin e tyre fale asaj qe ben.
Keto jane disa ndryshimet e dashur Alba.
Ju perqendroheni ne motivet dhe ne faktin se strehimi I afganeve forcon Ramen politikisht dhe jo ne faktin se pavaresisht nga arsyet duke u afruar strehim personave ne rrezik Shqiperia po kryen nje akt humanitar.persona ne rrezik cifutet ,persona ne rrezik keta .mos harro se besa e shqiptarit qe iu atribohet shpetimit te cifuteve nuk eshte tamam ashtu ,ka nje shkalle te larte miti prupagande ,te cilit nuk po i hyj ta diskutoj sepse eshte diskutuar ketu me pare .
Alba,
Rama apo kushdo tjeter qe do ishte ne pushtet do e shfrytezonte kete rast politikisht. Madje Luli e pranoj edhe pse eshte ne opozite.
Mua nuk me ben pershtypje nese eshte Rama ose Luli; mua nuk me vjen mire qe perse ky rast duhet te shfrytezohet ne radhe pare.
E dyta situata nuk eshte ajo qe perpiqen ta paraqesin.
Shqipersie nuk i kerkohet te shpetoje jetet e Afganeve; ate po e bejne trupat e aleateve ne aeroportin e Kabulit. Ndoshta do Zoti qe i shpetojne te gjithe.
Trupat amerikane kane baza ne shume lokacione tjera edhe me afer Tiranes se ku po i tranportojne te evakuuarit.
Shqipersie po i kerkohet te behet site, qe te ndaj grurin nga krundet; me synimin qe grurin ta eksportoje per ne perendim ndersa krundet ti treti mes vetit.
Jo per gje, po nese do ta mertinon te iknin te gjithe per ne perendim si mendon do ishte e nevojshme skanimi i personave qe do aplikonin?
Cfare fati do kene ata qe nuk do te mund ta marrin vizen? Po ata qe kane genjyer e as qe nuk jane “eligible” per te aplikuar.? Do ti kthejne mbrapsht?
Shpresoj te jem gabim per te miren e Shqiperise, mgjtht kam frike se kam te drejte.
Sa per besen si nocion ideje, nuk eshte ndryshe nga miti dhe propaganda e feve te tjera ekzistuese. Besen ose besimin ke nese beson ne te.
Alba, ruaju se ka shume mundesi qe A.0 te jete r.v. nga menyra si komentojne. Shum shum, jane motra.
Motra jeni ti edhe Arbani, ti gjenetikisht edhe nga ndrydhja qe te ben komunistat, Arbani se nuk gjeti dot grua per te bere letrat edhe u martua me burre (Mori pak edhe shembullin e kryetarit). Tani me keto konspiracionet u bere fiks si Stalker, fillo futi edhe ja 2 shifra ne menyren se si eshte komentuar nga te 2.
Shyqyr qe te nxorren kinezet nga kampi I riedukimit per pederastet.Jaranin tend Delten e pat marre malli.kendonte si Kus Babaja dikur
Se c’mu nxi pleqeria
Me kthe Arbanin zot
O marrc nga ditet e Mia😂
e ka thene vet ai(nqs mund ti themi ai), “doja tja shpreja dashurine edhe ti flisja shume sinqerisht atij por nuk e bera dot kurre sepse duhet te flisja ne nje menyre qe ishte e ndaluar”
Po talibanet, a i ze COVIDi valle? C’thone sondazhet e te barastundurit i ulur me gju te zyra e Qimit.
Ku eshte pyetja sepse pas c’do fjalie tenden nuk pash asnje “?” ?
Hë mo ç’bëhet? Ç’thonë afgandashësit??
Të gjitha familjet ndërkombëtariste do marrin nga 1 afgan dhuratë, dëgjova.
Po mbaruan afganët,janë në radhë nja 3 mijë ajotallahër!
Më punë arrihet çdo gjë.
Do vejë në qiell çmimi o afganit .
Ti ke dhurate Arban pederastin .mbaje fort mos ta rrembejne afganet ![]()
Ti nga i ke këto informacione madam?? E para,njëherë,pederast do të thotë dashnor fëmijësh,pavarësisht se nënkuptohet bythqiri(mashkull).
E dyta,meqë je e jehovait dhe drejtave me demek të njeriut,ti,duhet të mbështetje çdo lloj pakicë,siç bën më jevgit!
Po ngaqë si përgjigjesh dot,shan si kalamajtë e çermës!
Mbase dhe unë gabimisht,kërkoj shumë nga një njeri pa dinjitet!
Prandaj dhe uns de kuptoj se pse ju pederastet duke qene te paragjykuar per vete paragjykoni te tjeret.
Ai eshte zanati yt si pederast plak.
he bravo te dashur kolege, keshtu bohet diskutimi per s’mari lidhur me problemin fetar midis orientit dhe oksidentit! Per unanimitet edhe r.v. me motren e saj duhet te futen ne loje dhe t’ja marrim neper goje ndonjerit ne Peshk, ne menyre qe muhabeti t’bohet tamom.
Ke te drejte .Sa here betohem se nuk do te ulem ne nivelin e tyre…
Kujt i drejtohet pyetja, se nuk pashe t’i drejtohej ndonjerit? (Jam ne rregull me “?” tani?)
Ja dhe varianti cifut i Ciftit pederast Arban &Delta
Po edhe ky i djathtë është si ty😀
Apo ti s’je??
Ju komunistët " antikomunistë " keni kategoria më qesharake.
Edhe enverin nuk e doni se nuk ishte aq internacio sa duhej. Jo më kot, babai juaj shpirtëror ,kryejevgu lubonja, e akuzon për nacionalist.
Kategoria e jevgut,në të gjitha sistemet ka qenë të argëtojë të tjerët.
Prandaj bjeri defit dhe lëri llafet
eshte njeri qe akoma vazhdon me mentalitetin e luftes se ftohte edhe permend vazhdimisht (Bolet) (qe me shume ngjasa i ka pas qef edhe ne rinine e vet komuniste), edhe pse ne vitin 1993 Samuel Huntington shkruajti librin “Perplasja e Civilizimeve” (qe ndoshta eshte nje nder librat me te bukur qe ekzistojne) edhe e shpjegon qarte qe (Bolet qe ky (nqs mund ti themi ky) i ka shume qef) nuk jane me vetem 2 (opozite-pozite, e majte-e djathte,orient-oksident etj etj), por shume me shume se sa 2.
Jezu krishti ishte refugjat…
A young family from Galilee comes into a small town as strangers, the mother is pregnant, and there is “no room for them in the inn.” (Luke 2:7). When the child is born, the magicians, or “magi,” come looking for him from the East to worship him, after inadvertently telling a wicked king about this newborn with great potential. The king wants to kill him; he believes the child may be a future rival. Angel appears to Joseph, and he is told to run with his young family and to hide in Egypt; Jesus becomes - at once - a refugee, on the run for his life.
The Christmas story appears in the gospels of Matthew and Luke, and in the former it’s very much a tale of horror and flight, the murderous king ordering the immediate slaughter of all children younger than 2 in the vicinity of Bethlehem. (Matthew 2:16-18).
The foreigners residing among you must be treated as native-born. Love them as yourself, for you were foreigners in Egypt. I am the Lord your God.
—Leviticus 19:34
Një familje e re nga Galilea vjen në një qytet të vogël si të huaj, nëna është shtatzënë dhe “nuk ka vend për ta në han”. (Luka 2: 7). Kur fëmija lind, magjistarët, ose “magjistarët” vijnë duke e kërkuar nga Lindja për ta adhuruar, pasi i tregojnë padashje një mbreti të lig për këtë të porsalindur me potencial të madh. Mbreti dëshiron ta vrasë; ai beson se fëmija mund të jetë një rival i ardhshëm. Engjëlli i shfaqet Jozefit dhe atij i thuhet t’ia mbathë me familjen e tij të re dhe të fshihet në Egjipt; Jezusi bëhet - menjëherë - refugjat, në arrati për jetën e tij.
Historia e Krishtlindjeve shfaqet në ungjijtë e Mateut dhe Lukës, dhe në të parën është shumë një përrallë tmerri dhe fluturimi, mbreti vrasës urdhëron therjen e menjëhershme të të gjithë fëmijëve më të vegjël se 2 vjeç në afërsi të Betlehemit. (Mateu 2: 16-18).
Të huajt që banojnë mes jush duhet të trajtohen si të lindur në vendlindje. Duajini ata si veten tuaj, sepse keni qenë vetë të huaj në Egjipt. Unë jam Zoti, Perëndia juaj.
- Levitiku 19:34
Nuk kane të shteruar lajmet e mira për Alben e ftohur dhe të shpuar keq ngambrapa. Po për perfaqësuesin e kombit të përzgjedhur kosovar, çfarë lajmi të jetë vallë (se mos harroj të vë “?”)
- Nuk ishin “magjistare” por “dijetar”. Sipas fjalorit shqip-shqip
dijetár,-i emër i gjinisë mashkullore; numri shumës; -ë(t) shkencëtar. (totalisht ndryshe nga ajo fjala tjeter me pare)
- Nqs lexon biblen, gjate gjithe kohes Egjipti ka qene “vend shpetimi” per shume nga personazhet biblike duke filluar nga Abrahami, Jozefi etj etj.
r.v.
Samuel Huntington nuk i mjaftonin 2 bolet e Luftes se Ftohte, e mbasi Lufta e Ftohte morri fund, per te nxeh 2 felet e sumes vet me lufte te nxehte planetare, nga 2 bole te sistemit kozmik binar, shpiku qenien e shume boleve per te pasur sa me teper variacion trokellimtar ne orkestren postmoderne planetare. Eshte njesoj, nga çiftelia primitive me 2 tela u arrit ne kitarren moderne me shume tela. Rinia e sotme postmoderne nuk ngopet vetem me 2 bole si rinia komuniste, kerkon shume bole ta beje sumen dallap.
per çlirim te popullit afgan, keshtu do shkruhet ne histori, dhe qe do e mesojne brezat e rinj,
Hiqe dashurine, strehimit te refugjateve afgane nuk kane si t’i ikin shqiptaret, te pakten perderisa te gezojne mbrojtjen e USA. Ndoshta nje dite amerikanet do te lene ne balte edhe shqiptaret dhe kosovaret por ajo dite nuk ka ardhur akoma.
Hiqe prape dashurine, njerezit kane detyrim moral te ndihmojne njerez te tjere, te drejtat bazike e te cileve shkelen ne menyre sistematike. Dmth ne nje bote te civilizuar njeriu ndihmon njeriun per te mbajtur ne kembe civilizimin, te jete i zi, i verdhe apo i bardhe ai qe ndihmon. Perndryshe jemi kafshe, kaluar kafshes. Evropianet qe shqetesohen per 10 000 afgane, po e po…
Nese delta dhe co. kane frike nga nje mbipopullim afgan ne Shqiperi, le te kthehen dhe ta populloje Shqiperine, perndryshe afganet e ardhur bejne nje te mire qe eshte popullimi i vendit me te rinj (shqiptaret e rinj po e dezertojne). Cifutet arabe dhe evropiane po ikin ne mase ne Izrael per te zene toke; le ta bejne edhe shqiptaret qe jane te ikur e te shqetesuar per te ardhmen e Shqiperise.
stalker, ç’ne numri dy ai, se te gjithe e dijne per numrin nje ate,
kush eshte numri nje sipas teje,
Stalkner ç’ne numri nje, se te gjithe e dijne per numrin dy? Si eshte e mundur qe 1 bole plus 1 bole jep 0 bole, edhe pse jane 2 bole?

Nuk e kam aspak gajlen qe do te strehohen nje grusht afganesh. E kam me dyfytyresine qe po paraqitemi gjoja popull human, derisa e bejme sepse na urdheron i forti.
Sa per popull human, na i kemi romet ne Kosove me te cilet bashkejetojme ne paqe me shekuj dhe ende i perbuzim e i trajtojme si qenie inferiore te dores se trete a te katert.
Keto dite tash po bombardohen portalet shqip me lajme nga afganistani “talebanet vrasin kuzhinierin pse nuk u pelqeu ushqimi… Vrasin berberin…”, Dmth na populli i kultures siperore po tmerrohemi nga keto lajme, derisa ne vendet tona cdo dite vrasim njeri tjetrin vetem “pse po m’kqyr?!.. Pse ma zure parkingun… Çadren e plazhit…”. Dyfytyresi e poshtersi pa fund.
Popull human, my ass.
ç’ne gjith keto pregatitje per te pritur afganet, qyteti i studentit, kur vete afganet po i marrin shtetet perkatese nepermjet islamabadit,
avionat belgj, francez, italian, etj, shkojne nje here ne islamabad, marrin sigurine se nuk do ju ndodhi gje, dhe nisen per kabul,
ka raste kur veprojne edhe helikopteret, kabul-islamabad,
3000 afganet në Shqiperi, ME RASTIN MË TË PARË do çajne ferren në nje vend ku kane të aferm ose miq te tyre (rregulla nr1 e emigracionit, meqe jemi dhe vetë te tille : nje emigrant shkon ATJE ku ka nje te aferm, nje mik, nje shok) : në Shqiperi ata nuk kane askend !
Meqe më pyet :
Në ASNJE rast te vetëm nuk kam mohuar ekzistencen e kesaj semundje. Te vetmen gje qe kam thene qe në krye te heres dhe vazhdoj te them eshte fakti qe masat anti-covid te natyres lockdown, nuk e zhdukin virusin.
Vaksinim PO PO PO. Mbyllje JO JO JO
Amà ti nuk e mohon dot qe, sapo pe qe ai kish rishkruar perseri ketu, i fute nje te sharë
E di .Por eshte si lenia e duhanit.duhet vullnet I madh😀
Trajtoji te tjeret ashtu si deshiron qe te tjeret te trajtojne ty .Nese nuk duam te perbuzemi nuk duhet te perbuzim te tjeret .
Zyrtarisht, numri nje eshte Haibatullah Akhundzada, udheheqesi suprem (shpirteror) i Talebaneve por Baradar, nje nga dy bashke-themeluesit e talebanëve (tjetri ka qene Mullahu Omar qe ka vdekur në 2013), edhe pse numri 2, eshte praktikisht ai qe do qeverisë Afganistanin (Baradar ka qene, në fillimet e tij, muxhahidin, pra ka lufru kunder sovjetikeve në vitet ‘80; kur në 2001 USA pushtoi Afganistanin dhe talibanët u terhoqen, Baradar ka qene nga te vetmit qe donte te njihte pushtetin e ri në Afganistan por pati reagime të ashpra nga baza dhe u terhoq.
E vetmja shprese eshte deshtimi në qeverisje i talebaneve (te cilet sot, në 2021, kane gjetur nje Afganistan KREJT TJETER nga ai qe gjetën në 1996 - asokohe vendi dilte nga nje periudhe lufte civile 5 vjecare, fill pas largimit te Sovjetikëve në 1991).
Baradar dje ka mberritur në Kabul dhe ka bere thirrje per nje qeveri me bazë të gjere. Normal, sepse FMI ka nje jave tashmë qe ka ndaluar futjen në vend te valutës (dollarit amerikan) dhe Afganistani per pak muaj falimenton ekonomikisht (monedha afgane nuk do te vlejë asnje grosh per shkak të inflacionit monumental qe e pret).
Shkurt, Baradar eshte koshient qe talebanet nuk fituan ndonje lufte (ose sic tha ai vete : nuk e prisnim kurre te fitonim), pra talebanet nuk eshte se fituan, por ishte ushtria afgane qe u terhoq e u shkermoq si keshtjelle rëre (ketu ka 1001 arsye por kryesorja mbetet mungesa e theksuar e ndjesisë kombetare : Afganistani eshte 40% pashtun, 30% daari (varjant i gjuhes iràniane, ose perse sic thuhet shpesh), ke taxhikë (po ashtu persofonë) etj etj.
U be çu bë, tani duhet qeverisur (duhen mbledhur plerat e qytetit, duhet shperndare uji e dritat, duhen cuar kalamojt ne shkolle, duhet furnizuar tregu me çmime te arsyeshme etj etj etj etj)
Diplomatet kane bere gafë te pafalshme qe iken e qe i bene thirrje popullates lokale te ike gjithashtu. G a f ë
Edhe afganet qenkan si shqipot .arme per te vrare njeri tjetrin per sebepe te tipit : pse me shikon “ kane boll .por kur eshte puna per te luftuar per vendin ,pra per dicka me te madhe se vetja ia mbathin e presin qe dikush tjeter ta beje per ta .
Stalkeri sapo ndodh ndonje gje ne bote, hop hidhet dhe shkruan “gafe!, nuk duhet vepruar keshtu”. Pastaj ha, pi dhi, qi, e pret qe te ndodhe gje gje tjeter qe te thote perseri: “gafe!”.
kete gje, qeveri me baze te gjere, e kam marre vesh qysh para 1-2 jave, se me informonin nja dy shok afgant, ku me thonin se situaten nga brenda po e kontrrollon abdullahu, dhe nga katari baradari, dhe se ne loje ishte futur edhe karzai,
te them te drejten i kisha marre me rezerva theniet e tyre, mirpo dolen fjalet e tyre, qe kesaj rradhe ishin koalicion forcash, apo koalicion kokash,
Italia dhe gjermania jane vendet te cilat I kane dhene botes mikelangelon,da vincin,Beethoven e shpikjet e tyre inxhinierike jane ne themeli te botes moderne ,dhe vetem pas WWII harriten te vendosin demokracine liberale qe shohim sot .ata te cilet prisnin afghanistanin qe deri para 20 vjeteve ishte hala ne epoken e gurit te harrinte me nje kohe te shkurter nga pikepamjet e historise te njejtin nivel vetqeverisje jane te ftohur ne tajare .
Në jemi në trojet e vjetra shqiptare shoku ndërkombëtarist . Duhet të popullojnë trojet e pushtuara,dhe të ruajmë ato që kemi nga afganët. Këtë bën edhe izraeli
@del-ta a kendoi ai tipi ne Korce sot? Mos na caj shume trapin me nacionalizma
Duhet kosovare te hapin biznese ne bregdet se kane kulture sherbimi me te larte .
Edhe une nuk po them qe po mohon ekzistencen, por kundershton masat. Pikerisht masat u moren qe te mos kete pamje te tilla. Sic thashe, vetem ne fund mund te behet nje bilanc e te thuhet cila mund te kishte qene rruga me e mire. Problemi me ty eshte ky pozicioni “partizan” qe mban.
Ah progresi, thike me dy presa:fiks kjo ka qene arsyeja pse social-demokratet gjermanë çuan Hitlerin në parlament: sepse kishin frike te ishin kunder progresit.
ah keto bolert e marlonit qe trokellijne ne menyre progresive!
Me ç’po shihet në Azi (Vietnam, Tailande, Australi…), politika e mbylljes se kufijve pergjate 18 muajve rezultoi e pavlefshme : në asnje nga keto vende nuk u zhduk virusi. Pra si te thuash, Vietnami dhe Tailanda jane fiks atje ku ishte Shqiperia (apo Franca, apo vendet e BE) në nentor/dhjetor 2020: pasi u mbyllen “si gjithe bota” gjate pranverës 2020 (ajo qe eshte komike eshte se Macron pat dalë ne qershor te 2020 nëTV dhe tha: e mundem virusin!), Shqiperia dhe vendet e tjera te BE konstatuan në vjeshten e 2020 se virusi nuk ishte zhdukur.
Eshte fiks e njejta situate në Azi, por pas… 18 muajsh! Pra izolimi i tyre ishte i pavlefshem : jane 18 muaj te shkuara kot. Si don ti te mos jem “partizan” kur tashme vete kryeministri australian e pranon me gojen e tij qe e ka gabim?
“Because we have to deal with it. Otherwise we stay in the cave forever. That’s not a sustainable solution”.
o intelektual i shquar, o loqe, ke dy vite qe llap vazhdimisht kunder strategjive kunder epidemise, dhe nuk ke diskutuar nje here, vetem nje here te pakten, se perse, kush eshte shkaku, motivacioni, etj, qe shtyn qeverite e tere planetit te ndermarrin keto strategji? Loqet intelektuale qe tregojne shkaqet dhe motivacionet me Teori Komploti e Iluminati te pakten e justifikojne te qenurit intelektuale dhe te qenurit loqe duke u munduar te bejne logjike shkak-pasoje; ti as loqe nuk je, nuk te merret vesh çfar je!
Quhet “Mutacion”. Nuk i interesojne zanafillat edhe as “perse-te”. I digjet nje lamb ne shtepi? mesohen et shohin ne erresire? i vjedhin makinen? shkojne marrin autobuzin (nuk e denoncojne ne polici), shkatarrojne nje kompani? nuk kerkojne shkaqet thjesht vazhdojne perpara.
Pikeshikim fort interesant. Akoma më shume interes paraqet i njejti artikull në frengjisht, i njejte me ate ne anglisht, por qe vazhdon edhe nje herê PO AQ aty ku ky i mesipermi mbaron (me siguri, autori e ka zhvilluar më tej mendimin e tij per mediat frankofone).
sigurish etimologjia e kesaj fjale prejardhet nga rrenja sanskrite: “mut”
Po këndoi,se është soi juaj prej jevgu që vetë e shikon.
e njejta gje per intelektualet e mdhenj qe nuk pyesin: pse talebanet jane fondamentaliste? Ose: pse fashistet dhe nazistet dhe komunistet jane fondamentaliste, megjithse ata jane kunder religjonit? Intelektualet e mdhenj nuk i interesojne zanafilla dhe perseja e diktatures dhe tiranise, nuk kerkojne shkaqet dhe motivet e veprimeve njerzore, thjeshte vazhdojne perpara ne demaskimin e diktaturave fondamentaliste me sharje “fashit muti”, “komunist muti”, “taleban muti”, dhe per vete ngrefen si demokrate t’mdhenj kake. Kjo quhet “mutacion”, qe prejardhet nga rrenja sanskrite: “mut”, e trashegohet brez mbas brezi si “mut muti”.
Kufiri me serbine pellazg efendi eshte ne banje e jarinje andej nga mitrovica jo ne korce .Po ta mbajti bytha merr difekun e ik e konfrontoji serbet atje .bashkia e korces e zgjedhur nga Poplli I korces e cila vepron ne emer te qytetareve korcare te cilet jane zot ne qytetin e tyre e lejoi ate ahengxhiun te vinte e te jepte koncert ,pra i dha besen sipas kanunit .e po sipas kanunit personi Te cilit I eshte dhene besa nuk preket.ne kete rast evgjiti je ti qe nuk i respekton zakonet e shqiptarit .nese ke problem me ahengun e serbit mbaji pergjegjes ata qe e ftuan jo ate se ai ardhi me ftese.
Prape ai muhabeti i vjeter, shkojme nga shkojme sillemi po aty, si p… neper breke. Masat nuk u moren per te zhdukur virusin, por per te fituar kohe ne thelb. Ky shperthimi i ri eshte nga varianti i ri. Ne Kosoven e pambullur tani kishte 17 vdekje sot, e burime te sigurta me kane thene qe edhe ne Shqiperi “Delta po bo namin”, por nuk e njoftojne, si duket per te mos demtuar turizmin. Meqe na cove aq larg, te rri edhe une aty prane, a me thua dot pse “australioni osht i mençëm mer jahu”, ndërsa neozelandezja osht budalle (si mendon i barastunduri, duhet “?” apo jo ne fund te kesaj fjalie?)
yeriko, na i shpjego me dy llafe kete artikull
dy bole.
(dy llafe)
Jevgu kur ka kos ,lyen dhe bregoviçin.
Po ti moj qyqe,kishe marrë dhe ndonjë afgan për dore e shkojë të bregu,se helbete,ai që të qi,të do(kreu i dytë,paragrafi i parë)
Po, por spitalet jane bosh në Shqiperi ! Biles dhe ne Kosove (ku ka perhapje më te madhe), spitalet jane kryesisht bosh. Nderkohe qe ti thua : “Delta po ben namin”. Per ça nami e ke fjalen ?? Qe njerezit e kalojne pa e kuptuar ? E ça pastaj ? Ka edhe vdekje ? Jane vdekje kolaterale, pra nga komplikacionet qe sjell Covidi (pacienti ka disa semundje te tjera). Pse ti don qe askush mos te vdese nga Covidi ?? Pse numeron vdekjet nga Covidi dhe nuk numeron ato nga kanceri ? Pse e ke kthyer ne sport mbarkombetar numerimin e vdekjeve nga Covidi ? Ky eshte problemi.
Pra, don s’don ta pranosh, ti në mendjen tende don ta zhdukesh virusin, siç po perpiqet neozelandezja, por e kam lene per ne fund atë. Pra ti nuk do te bashkejetosh me të, si me plot viruse e semundje te tjera. Per me teper qe per coronen, tashme ka dhe vaksine).
Ore, qe te flasim haptaz : te gjithe te afermit e mi ne Shqiperi e kane kalu Covidin (une po e po, biles pa e kuptu, por une nuk quhem sepse as jam ne Shqiperi, por edhe gjënë e keqe nuk e gjen gje, e di ti). Asnje nga te moshuarit nuk vdiq (ime më e mesoi javë më vone, kur beri analizen e gjakut. Dhe qe eshte edhe diabetike, dhe 81 vjeç); e vetmja qe vdiq nga ata qe njoh eshte nje person tek të 50-at por… 118kg ! Dhe me probleme te renda shendetesore. Po kush nuk e dinte nga te afermit e saj qe ajo do vdiste nje dite te aferme? Pse, mos u surprizuan njerezit qe vdiq Bashkim Fino ??? Do thuash ti: jooo, vdesin edhe më te rinj. Po le te vdesin ore! Jane perjashtime qe konfirmojne rregullen : rregulla eshte : nga Covidi vdesin njerez mbi 80 vjeç dhe kryesisht me semundje shoqeruese. Perderisa spitalet jane bosh, pse te rri mendja ty qe “Delta po ben namin” në Shqiperi ?! Kë quan nam ti, qe infektohen mileti dhe e kalojne në kembe : 1. ose pa e kuptuar, 2. ose si rrufe te lehte ?
Neozelandezja ben si p… i bukur sepse, në dallim nga Australia (ke bere shume mire qe i krahasove keto dy qasje, sepse jane te dy ishuj), Zelanda e Re nuk ka as 1/10 e trafikut dhe qarkullimit te njerezve ! Pa folur per faktin qe ka 1/5 e popullsise se Australise (5 miljon ne krahasim me 25 miljon !). Por dhe ajo, e di si buka qe ha qe kjo eshte pandemi, pra eshte fenomen nderkombetar dhe, heret a vonë, edhe sikur qeveria te vaksinojë mbi 80% te popullates, askush nuk e garanton qe kombi i saj ishullor 5 miljonësh do te imunizohet : sot, te gjithe mjeket jane pothuaj dakort : zor se do te ndodhe ndonjehere imunizimi boteror, sepse Delta eshte shume here më ngjitese, por dhe shume here me pak vdekjeprurese se virusi origjinal.
Shkurt, ti pret qe edhe neozeladezja te dorezohet dhe vetem atehere te me japesh te drejte ? (në fakt, kjo nuk eshte pune ‘kam une te drejte’/‘ti e ke gabim’, perndryshe nuk do diskutonim bashke).
Ok, e leme keshtu : kur te dorezohet edhe neozelandezja (keshtjella e fundit e Anti-Covidit në bote), flasim. Por sinqerisht, edhe shume shume alarmistja “Le Monde” (gazetë referenciale e vendit ku jetoj) e kish pranu pardje në faqe te parë : “Ideja sipas te ciles epidemia e Covid19 do te ishte teresisht nen kontroll duke filluar nga nje far’ niveli mbulese vaksinale eshte vënë në dyshim nga specialiste te shumte, te cilet kane tashme per objektiv te vetem reduktimin e formave te renda te Covidit”.
ne fakt ne Shqiperi delta po ben namin prej Greqije kundra jevgjeve
Sigurisht gjithmon dikush e ka fajin. Nderkohe ju nacionalistet si Kreshnik Spahiu qe e keni bashkuar ja 3-4 here Kosoven me Shqiperine me statuse ke PPU dhe ne fb jeni duke bere detyren tuaj kombetare… Duke ja ven fajin nje here Saliut, pastaj pakicave kombetare, ndersa ato qe e kan nda Kosoven edhe e kane shit Shqiperine jan nacionalista edhe patriota.
“We must adjust our mindset. Cases will not be the issue … dealing with serious illness, hospitalisation, ICU capabilities, our ability to respond in those circumstances, that will be our goal.”
Une po te them “burim i sigurt”, nga nje zyrtar i larte i shendetesise qe shkoi ne nje media, dhe qe u tha keto qe po te them une tani: “Ruhuni nga Delta (jo i Greqise), se eshte perhapur shume (po bo namin qe thashe une), dhe vaksinat, sidomos ajo kineze, nuk te mbrojne kunder saj”. Mua ne farefisin e gjere me kane vdekur tre veta, diku te te 60-tat. Tani me thuaj ti se nga cila semundje te vdesin tre veta brenda nje viti ne fis? Ti do qe te shuhet gjysma e fisit qe te merren masa?
Sa per dorezimin e neozelandezes, deri tani di vetem nje “dorezim”, ate te Boris Johnsonit, dhe e di shume mire cfare dorezimi ishte.
I barastunduri eshte nderkombetarist tastiere dhe kombetarist terreni, po kush valle jane ata nacionalista dhe patriota qe e kan nda Kosoves dhe e kan shit Shqiperine (a duhet “?” ne fund te kesaj fjalie?)
Po, por ti harron qe nje pjese shume e mire e popullates ne Shqiperi e ka kaluar tashme covidin.
Une nuk kam thene asgjekundi qe Covidi nuk ka rritur mortalitetin; por dhe proporcionalisht me zhurmen qe eshte bere, eshte fenomen i ekzagjeruar. Tre veta (në nje fis te gjere) gjate dimrit edhe ndodh te vdesin. Gripi i rende i 2016-2017 në France ka patur pak a shume po keto statistika sa dhe Covid19. Shto qe, eshte në natyren e njeriut (i cili eshte timid per nga natyra kur vjen puna per shendetin) te mos marre autoparlantin dhe te numeroje semundjet e tjera shoqeruese. Une personin e vetem qe njoh, goxha te ri ne moshe ( +50), di te them qe peshonte 118 kg. Dhe kur i terhiqnim veshin e i thonim “Ku shkon moj me kete peshe?”, na pergjigjej (me ironi dhe mllef) : keshtu më pelqen burri.Si per te na thene : ç’me çani menderen. Qe une derdha lot per te, kjo eshte tjeter pune, por qe asaj perfundimisht ja çau Covidi menderen dhe jo ne “kritikuesit”, edhe ky eshte fakt.
Thene kjo, dhe pertej neozelandezes (e cila sigurisht qe do dorezohet se s’ka ku te shkoje, ne mos tani, ne mars/prill te vitit qe vjen, kur te filloje vjeshta në hemisferen jugore dhe ti rifillojne rastet e kontaminimit dhe do e kete te pamundur te ripropozoje karantine), mbetet Kina.
Por Kina, qe pretendon që, që nga dje nuk ka pas më asnje rast te ri me Covid lokal,
- eshte vend me informacion te centralizuar (ose siç thuhet, pa liri shtypi, por nuk po i hyme semantikes se fjaleve) dhe hajde te besosh ne vertetesine e ketij fakti.
- Eshte 1.3 miljard fryme.
Por per mendimin tim modest, edhe ajo do dorezohet (paçka se shumekush, per shkak te dy pikave te lartpermenduara, mund te thote seajo eshte dorezuar tashme, pra virusi qarkullon), pra do dorezohet edhe zyrtarisht. Dhe mbetet te shihet a do e ulë hunden perpara Amerikes per ti blere vaksinat Pfizer apo Moderna. Irani sapo e uli hunden. (pa folur per turizmin vaksinal në Armeni)
Ik ne mitrovice tek ura e Ibres e si patriot I madh qe je konfrontoji serbet atje .Apo nga qe s’ta mban bytha me serbet kruhesh me evgjitet ,qe s’i kane bere shqipove asnje te keqe .
bej çudi qe Stalker ideologjikisht eshte me jevgu ne Peshk, dhe asnje prej ketyre qe kane shtylle kurrizore kombetare nuk ndihet per t’i thone gje qe eshte pa shtylle kurrizore. Cila te jete arsyeja valle?
Në shqipëri jam,po nuk më ka dalë ndonjë serb përpara. Hë për hë mish keci dhe birra, madam.
Spo na vijnë as afganët dhe na ngelën gazetarët ndërkombëtaristë shqiptarë të gardhi i ajërudhës gati për të qarë.
Edhe Kosova per te cilen ty te qan zemra dite e Nate ne internet Shqiperi eshte .Merr difekun ik e mbroje,mos ki galje se mbeten greket pa ngrene sufllaqe apo halete e tyre pa u pastruar .
Nuk ja vlen te merresh me ty…
Ore leri afganet po shif bangladeshasit qe tashme kane shkelur ne territorin tend. Thjesht nuk po rrijne ne qytete te medha ku bien ne sy, por ne fshatra qe ofrojne sherbime hotelerie kryesisht jo per arsye turizmi ![]()
Mish Keci, Birra, edhe Kerrnaca Korce duke degjuar koncertin ![]()
Katunaria post kooperativiste bllokon autostraden nacionale pa teklif si ne ciflig te babes ![]()
Ne jetuam ne ate pocaqi per mijera vjete e vetem vuajtje e varferi pame .ne se bangladeshasit e duan ,ta gezojne e I pafshin hajrin .ndersa Shqiperia benet Bangladesh ,greqia me 700 mije shqiptare do benet Shqiperi .kjo eshte historia e njerezimit ,iken njeri e vjen tjatri .Selanik e perpjete si ka qene do te jete ![]()
Shqiptarja.com e mban veten si nje gazete progressive kontra raciste liberale dhe boton kete shkrim te Edison Ypit sipas te cilit te jesh sternip turku,greku e serbi qenka dicka e ulet e turp I madh ![]()
Ti që ikën - Shqiptarja
E di, ti merresh vetem me Qimin dhe kryeqytetarin Stresi.
Po te kesh lexuar, disa thone qe Delta eshte gati si nje semundje e re, shto qe edhe ajo “e vjetra” ka kapur jo rralle edhe per here te dyte e trete. Jo me larg se dje degjova po per kete “namin” qe po ben Delta ne Shqiperi, po meqe u tha nga nje infermier qe donte t’i bindte robt te vaksinoheshin, mund edhe ta marresh me dyshim.
Per kete punen e jo “nuk vdesin nga korona”, jo “semundje bashkeshoqeruese”, e ke kot qe kembengul, se eshte logjike qe fut uje. Me ate logjike askush nuk vdes nga semundjet. Ja me thuaj nje semundje nga vdesin robt e te te argumentoj une qe nuk vdesin nga ajo.
Sa per Kinen, nuk e kuptova kete punen e 1.3 miliardeve, duket sikur doje te thoshe jane 1.3 milione, prandaj e vene nen kontroll. Kinezet nuk kane asnje arsye te genjejne, madje jane paranojake. Per nje rast nisin testimin e 15 milioneve, nisin gjurmimin me ke u takua e me ke nuk u takua. Te kesh dashnore, t’i nxjerrin lakrat ne shesh.
Nesje, se harrova. Po deshe te njoh une me nje studente ukrainase qe jeton me hallen e vet se prinderit e vet i vdiqen qe te dy nga COVID. Te dy ne te 40tat, 60-70 kilsha dhe pa ndonje semundje te rende shoqeruese.
Alba me zamete dhe e shpuar keq ngambrapa, progressive kontra raciste liberale, e zhgenjyer nga Yp Xhixhi regresiv, racist e konservator.
Tani ne mund te sillemi verdalle me dite rreth kesaj teme, por fakti qe spitalet jane bosh eshte kryesori. Per shembull, që femijet po infektohen masivisht me Delta-n, ketu në France eshte bere diçka banale, por kryesorja eshte qe spitalet jane relativisht bosh (ketu quhet : tension spitalor, pra sa % jane me Covid : aktualisht eshte tek 30%, ndersa pikun e ka pas arrit 80-90% ne dimer). Në Angli Delta po ashtu qarkullon masivisht, por spitalet jane edhe më bosh se ne France (vetem 10% me Covid).
(vazhdon)
I di te gjitha keto (testimi ishte per 12 meleonë fryme, dhe jo 15, po nejse, ç’beri 3 miljon me shume a me pak per nje vend me 1.3 miljarde fryme).
Kur shkruaja qe Kina eshte 1.3 miljarde fryme, e kisha fjalen : edhe sikur te kete liri shtypi (pra mediat mos te ishin te kontrolluara), prap se prap do ishte e pamundur te verifikoje nese virusi qarkullon apo jo : 1.3 miljarde banore jane një planet më vete!
Në princip, Kina ka SHUME arsye te genjeje (me te gjitha gjasat ka genjyer ne fillim te epidemise : e pamundur te kete patur vetem 4 mije vdekje
dhe vetem 60 mije raste - flas per shkurt/mars/prillin e 2020). Kina genjen, qofte edhe per faktin e thjeshte se i ështe bere nami në 2003-shin per SARS : ti harron qe vjet ne mars/prill maj, te shihje nje kinez neper rruget e nje vendi europian ishte sikur te shihje dikë qe ka murtajë.
A genjejne edhe tani ? Ndofta jo. Por ti e di fort mire qe Kina eshte nje vend i ndare më dysh : Kina perendimore (shkretirore, rurale dhe e varfer) dhe ajo lindore (e pasur dhe urbane). Per ate te parën, pra lindoren, zor qe statistikat te jene te sakta

vazhdon
Edhe kete e di.
Besoj se ka dy arsye:
Se pari, sepse jane 1/6 e planetit (1.3/7.8 miljarde) dhe në nje far’ menyre, perderisa jetojme nje epoke pa ideologji, paranoja dhe hipokondria (frika nga semundjet) kane zevendesuar ideologjite (ose thene ndryshe : pse nuk i ze virusi talebanët mor aman ?? Pergjigje: sepse kane nje ideologji te tyren, dhe nuk u rri mendja “o bo bo më zuri virusi”). Keshtu qe kinezet 1.3 miljardesh, jane në nje far’ menyre perfasuesit idealë te 7.8 miljardë banoreve te planetit Toke (jane arketipi i gjithe njerezimit, thene ndryshe).
Se dyti, sepse jane popull frikacak “per nga natyra”. E di qe ky konkluzion eshte çik delikat per tu nxjerre (popujt nuk etiketohen) por nga disa tekste te mireinformuar, kam krijuar pershtypjen se nuk eshte dhe aq e pavertete nje gje e tille (fundja jane po ai komb te cilit inglizi i imponoi opiumin, jo me larg se 150 vjet më parë - rrjedhoje e te cilit ka qene Hong-Kongu anglez për 99 vite).
Keshtu qe te shohim. Por nuk besoj se Kina do te vazhdoje ad aeternam luften ndaj corones (me mbyllje te herepashershme etj etj). Heret a vone,
- o do shpike vetë nje vaksinë mbrojtese si Pfizer apo Moderna per te arritur nje nivel te kenaqshem imuniteti dhe evituar rastet e renda
- o do ule hunden e do bleje Pfizer-in amerikan
Nuk zgjidhet kjo pune me teste PCR ad aeternam
bukuri, kete kam kohe qe them edhe une, me shkoi goja ngambrapa, virusi komunist qe boni nomin eshte zevendesuar nga virusi delta qe po bo nomin, dmth Godard, qe me pare i rridhnin qyrret nga virusi i komunizmit, tani i rrjedhin qyrret nga varianti delta.
Shko fshi qyrret Stalker!
Filozofi i modh Jean-Luc Nancy dha shpirt te henen.
Sì: il tempo scorre in una maniera diversa. All’inizio sembrava solo che fosse successo qualcosa di inatteso; poi è stato il momento di prendere delle misure. Ed è diventato un tempo di attesa. In seguito è venuto il tempo dell’incertezza: ricomincerà, ci sarà il vaccino, come sarà il futuro? È stato un fenomeno sorprendente, ma adesso le cose si complicano ancora: siamo entrati in una fase di crisi economica. È un imprevisto prolungato, non sappiamo quanto durerà. È il momento dell’incertezza: da un lato il tempo vissuto, quotidiano, è tutto immobile, in casa o fra casa e lavoro; dall’altro, però, questa è un’epoca di disordine. L’altra notte ho fatto un incubo in cui Trump faceva scoppiare la guerra civile.
Il disordine del tempo lo sentiamo in profondità perché abbiamo vissuto a lungo in un tempo continuato, progressivo. In realtà si era già innescata da un pezzo una successione di fenomeni imprevisti: a partire dalla caduta del Muro siamo entrati in una sorta di sconvolgimento dei grandi equilibri mondiali e, in un certo senso, della storia. Mi colpisce il pensiero che ho vissuto più della metà della mia vita in una grande idea di socialismo progressista: andrà meglio, pensavamo. Ma ci siamo dovuti rendere conto che non sempre il nuovo è meglio. Lo svilupparsi della coscienza ecologica ce l’ha provato: i dati ci dicono che la temperatura cresce di anno in anno, che troppe specie animali si estinguono. Io vedo nel virus il rivelarsi di qualcosa che stava già accadendo.
(13 dicembre 2020)
Moj e kozmait, po ti yp xhixhin e kishe si jehovain!.
Kriptokomuniste ,do thoshte komunisti që i ka mësuar greqisht dulja,sali berisha.
Pse keni turp të thoni që jeni majtisto-komuniste??
Edhe enverin e shani për nacionalist ,kështu që kot lodheni!!
Sa për haletë e grekut madam,ka plot ndërkombëtaristë,jevgj, stenipër greku dhe serbi ,jorgaqë,që e bëjnë këtë punë.
Atehere shko e perzuri serbet nga mitrovica e na krijo shqiperine e madhe .merr edhe Arban pederastin me vete .![]()
Nuk ka lidhje me mbylljet (pikerisht ketu qendron diferenca ime me tenden) pra mbylljet nuk kane efekt në numrin e vdekjeve. Ka lidhje me vaksinimin (por une e kuptoj: ti ben pjese tek ata qe quhet ne zhargonin e perditshem: alarmistet: per ty, eshte herezi te infektohesh ndaj e vetmja zgjidhje eshte mbyllja)
Ja qe pra nuk ke kuptuar asgje nga qendrimi im, megjithese nuk e ke per detyre te kuptosh c’mendoj une, po nejse, muhabet po bejme. Une jam “kunder” teje, pikerisht per ate thashe, pozicionin partizan te sigurt qe mban se c’duhet e cfare nuk duhet bere, jo se jam une vete partizan i krahut tjeter. Po te vinte ndonje “shoku” yt i krahut tjeter, doi sillja edhe une ca nga keto argumentet e tua. Si puna e talibaneve, qe siç shkruante njeri ne nje koment, nuk i ze korona, se nuk kane televizor. Une nuk e di kete punen e ideologjive, po nuk besoj se karantina ka lindur kur ka pasur zbrazëti ideologjish. Nejse, ti nuk e di se sa pune me kane prishur mua keto mbylljet e shtrengesat, sa deme jo vetem psikologjike si gjithe te tjeret, po edhe materiale e humbje kohe me ka shkaktuar, e sa pro qendrimit tend maltusian e darvinian jam une, le te mbijetoje “kush a ma i forti”, le te vdesin ca, sidomos pleq, bota ka shume njerez tashme. Por une nuk mund te mos kuptoj edhe ata te “krahut tjeter” e te mos them qe hesapet behen ne fund.
Arban pederasti duhet tu vije ne ndihme komunitetit te tij …
Ti mund te me veshesh ç’te duash, por gjera te tilla une nuk i kam thene askund. Vetem kam argumentuar se karantinat dhe mbylljet nuk kane impaktin qe pretendohet dhe, e dyta, nuk mund te vazhdohet ad aeternam (në pafundesi) me nje mendesi te tille.
Nuk thashe se je ti maltusian e darvinian e do qe te vdesin pleqte, e di qe je majtist humanist, por se ai qendrimi qe ti mbron, laissez faire, aty te con.
Shoku i Arban pederastit ![]()
Dashuria e pare e Arban pederastit .I shkreti gomar ce gjeti .ofendoi gjithe sojin e gomereve😂

Thuhet qe kane efekt, por ajo qe s’thuhet eshte impakti social, fizik dhe psikologjik i sedentarizmit qe ka sjelle mbyllja. Njerez te rinj po vdesin nga probleme kardiovaskulare, te tjere po jetojne me pasojat e tyre. Per te mos harruar semundjet qe jane injoruar nga mjekesia ne kohe covidi, depresionin, etj.
Eshte bere i padurueshem obskurantzmi nga te dyja palet: shkenca qe kerkon te fitoje terren politik duke frikesuar njerezit, nga ana tjeter injorantet qe nuk kujdesen sepse e konsiderojne veten te pamposhtshem apo qe refuzojne vaksina sepse e konsiderojne qe nuk kane nevoje, etj.
perse nuk shikoni anen e mire te gjerave? Faktin qe epidemia eshte nje lufte botrore qe ka mbyll epoken e kaluar, gjera qe para epidemise vazhdonin te kishin kuptim, tani nuk ka kuptim fare, jane acqua passata, lesh me qime. Une e shoh me filma dhe libra qe per 2 vjet jane vjetruar derisa sa jane te pakonsumueshem (me perjashtim te ndonje klasiku, neqoftese tani mund te flitet per klasike). Mu nuk me bohet me pa filma dhe libra si me pare, i filloj dhe i le pergjysem. Mirpo intelektual loqja vazhdon lojen e antikomunizmit dhe sulltan hashures. Merre me mend, deri edhe Stalker koqja e ka kuptu qe boshllekun e ideologjive e mbushi virusi (e ka thene ne nje koment me lart).
![]()
Në raport me ate qe shkruante @Arban kur thosh se nuk besonte se karantina ka lindur kur ka pasur zbrazëti ideologjish, padashur ka prekur piken nevralgjike te problemit sepse kjo puna e karantines si mase shtrenguese me kujtoi nje shkrim te shkelqyer te Radios “France Culture” (radio publike qe sot, duke qene e financuar nga qeveria, eshte nga zedheneset më te flakta te karantinës !), fiks 2 jave perpara se Franca dhe gjithe Europa te inaguronte karantinen e saj te parë në 17/03/2020, shkruante (eshte data e zeze në te bardhe : 04/03/2020) duke intervistuar Patrick Zylberman, profesor i merituar ne Shkollen e Studimeve Superiore te Shendetit Publik : “E vjeter prej 600 vjetesh, karantina nuk ka qene kurre zgjidhja dhe eshte metode tashmë e braktisur prej 100 vitesh : karantinat e fundit datojne te fund shek XIX. Në shekullin e XX, nuk jane bere kurre më te tilla”.
Mu kujtua ajo qe thote Arbani sepse, ne nje far’ menyre, shekulli XX ishte shekulli i ideologjive (des grandes idéologies), i fashizmit, komunizmit, anti-kolonializmit etj etj dhe perkon vertet me ate qe thosha : mungesa serishmi e ideologjive në shek XXI risolli në skene karantinen.
“Qe prej 600 vjetesh karantina nuk ka qene zgjidhja”.
4 mars 2020 !
2 jave para se te benim dhe ne “siç beri Kina”
(e cila, po ta mendosh mirë, beri se “i bertiti Perendimi” para 18 vjetesh.
Dhe ja ku jemi sot pas 18 muajsh…
mire Stalker Lesbiku, mire, aty me rri, ke filluar ta luash sumen si intelektual i shquar, dmth te mendosh nen ndikimin e Radio France te Montpelier. Por akoma nuk na ke thene çfar do ta mbushe boshllekun ideologjik te shek. te kaluar (fashizmit, komunizmit, anti-kolonializmit etj etj), dhe te shek. te sotem (ideologjise se karantines)?
Natyra e ka tmerr boshllëkun.
(edhe intelektuali i shquar e urren boshllekun, prandaj e mbush brimen e sumes me 2 bolet e Marlonit)
Karantinimi nuk esht as mode as tendence.
Nese gjate 100 viteve te shkuar nuk u perdor kjo erdh si rrjedhoje e zhdukjeve ne mase te semundjeve infektive te ndryshme saje avancimit te shkences e teknologjise per kohen.
Shek xx njohu zhdukjen e sa e sa semundjeve parazitare e infektive. Per here te pare ne historine e njeriut. Aq sa vjen dita brezi jone qe pat fatin nuk e njohu realitetin e tyre, arrin sot e perbuz mohon shtremberon ate realitet.
Nje semundje infektive eshte mortje, mos te rente kurre per pjese. Arsyeja qe mjekesia luftoi ti zhduke eshte se s’ka mjekim komod ne kuptimin qe merr nje hape, nje gjilpere dhe pas 1 jave/muaji je ne kembe.
Karantina eshte e vetmja rrugezgjidhje e sakte kur s’ka tjeter zgjidhje perfundimtare dhe deri sa te dale nje e tille.
Dhe sic e kam thene edhe me pare, nje karantine nuk mjafton ta eradikoje mortjen, do perseritur kushedi sa here.
E keqe eshte si metode se nevojit rigorizitet dhe klasa e i privilegjuar armik me te madh ka disiplinen sesa virusin. Prandaj opsioni i karantines eshte i humbur si metode se u sabotua qe ne krye te heres nga klasa e privilegjuar sidomos perendimi.
E keqja e covidit eshte se e perhap une por semuret tjetri pra spaguaj une asgje per demin. Klasa e privilegjuar mbetet gjithnje e tille.
Covidi ka per te mbet plage sociale per nje kohe te gjate atje ku nuk kane xhep te paguaje vaksinat antikovid qe duan rinovuar periodikisht.
Jo jo, ti ngaterron semundjet e ndryshme infektive me griperat (ku ben pjese dhe covidi). Perkundrazi, shk XX ka njohur nga griperat me te famshem si ai spanjoll, i Hong Kongut etj. dhe asnjeri nuk eshte shoqeruar me karantine.
Karantinat e mars/prill/maj 2020 ishin në rastin më te mire nje keqkuptim i stermadh si rrjedhoje direkte e histerise kolektive te rrjeteve sociale (komunikimi i tepert vret komunikimin e vertete), dhe ne rastin më te keq nje renié ne gracken e hipokondrise dhe hyper-higjienizmit kinez (i cili mori per model hyper-hygjienizmin perendimor). Sot qe ne flasim Rusia (qe nuk’ eshte perendim, ok ?) ka cdo dite 4 fishin e vdekjeve nga ato te mars/prillit 2020
por as qe behet fjale jo më per karantine, por as edhe per ndalim qarkullime apo masa te tjera te tilla. Harroje. U be çu be vjet, tashme u kuptuan qarte permasat e nje gafe te tille.
Se ku te çojne politika te tilla karantinale po e konfirmon ende pas 18 muajsh rasti australian i cili, edhe pse ishullor, edhe pse gjeografikisht fort i larguar nga pjeset dinamike te levizjeve te planetit, eshte i detyruar te pranoje absurditetin e masave te tilla :
Pse ?
Sepse :
historiku thote te kunderten, se masat u implementuan vone e ne menyre te shkoordinuar, vecanerisht ne zonat e shkaterruara nga lufta masat as nuk kishin kuptim ne nje kohe kur levizjet e trupave ushtarake beheshin bartese te shperndarjes se virusit.
the measures were implemented too late and in an uncoordinated manner, especially in war-torn areas where interventions (e.g., travel restrictions, border controls) were impractical, during a time when the movement of troops was facilitating the spread of the virus.
Karantina ishte shprese ne momentin e pare. Ne shkalle te vogel perhapjeje te virusit mund ta kish realizuar fitoren me dy-tre perseritje te tjera, po mos kish sabotuar klasa e privilegjuar boterore me korporaten usa ne krye.
Me nje virus “gripal” tolerant si SARS i 2003shit karantina funksionoi plotesisht:
compared with influenza, SARS had lower infectivity and a longer incubation period, providing time for instituting a series of containment measures that worked well
E megjithe histerine anti-karantine ajo mbetet mjet i fuqishem kontrolli ndaj pandemise. Dhe prisni te perdoret perseri sa here ka potencial per vater te re infektimi ne vende si Kina Vietnam, Zelande e Re e plot te tjera me rezultate te shkelqyera ne ket drejtim. Dhe keto vatra krijohen jo thjesht prej permasave boterore te infeksionit, ajo po se po, por se e tille eshte progresi i ketyre semundjeve ne luften me to, dhe ne pergjigje karantina distancimi izolimi etj perbejne metodologjine mjekesore te shendetit publik! Sill sa te duash linqe me Kinen ku “plasi” prape virusi, ki parasysh se ke sjell shembull me shume i cili verteton perseritshem praktiken e njohur ne luftimin ndaj semundjeve ngjitese ne popullate.
Over the centuries, from the time of the Black Death to the first pandemics of the twenty-first century, public health control measures have been an essential way to reduce contact between persons sick with a disease and persons susceptible to the disease. In the absence of pharmaceutical interventions, such measures helped contain infection, delay the spread of disease, avert terror and death, and maintain the infrastructure of society.
Perkthim: qe nga Mortaja e Zeze deri te pandemite e para te shek xxi, masat e kontrollit te shendetit publik kane qene themelore per te ulur kontaktet me persona te semure ose te dyshuar te semure. Ne mungese te mjeteve farmaceutike masa te tilla ndihmojne te permbajne infektueshmerine, te vonojne perhapjen e infeksionit, shmangin tmerret dhe vdekjet, dhe ruajne infrastruturen e shoqerise.
Perseri trokelliten 2 bolet e Marlonit!
(ne formen e shefit dhe ish-sekretares se tij ne ndermarrjen e distribucionit te filmave porno)
E ku eshte Vietnami sot ? ![]()
(s’the gje as per Rusine)
Ti ben monolog per ti mbushur mendjen vetes (edhe pse kjo nuk ka ndonje dëm) e nuk sjell kunder-argumente. Situata sot ne Azi eshte krejt e kunderta e asaj qe pretendon
asnje bole nuk i mbush mendjen tjetres bole, sepse nuk i ka mbush mendjen vetes dhe kerkon t’i mbushe mendjen tjetres bole. Kjo siguron diskutimin ne infinit dhe jetegjatesine infinite te demokracisise nen tingujt gazmore te trokellimes se dy boleve, triumfatore mbi çdo brime tiranike.
Demokracia eshte dyshimi i boles, pasiguria e boles, venia ne dyshim te vazhdueshem i çdo te vertete qe rrezikon te ngrije pergjithnje situaten.
Sigurisht Stalkerit nuk i intereson te jape ate pjesen e majte te tabeles, ku jepet vendi i pare i renditjes.
Tabele e ndyre. Tamam per perdorim perfituesish shfrytezuesish. Nga klasa e ketyre qe bene presion per hapje boterore te epidemise.
Me ngjan se kam para renditjet e Moody-it apo Standart & Poor
Sipas Arban pederastit keto femije te vegjel duhen lene te vuajne nen Taliban.

Eshte KINA në vend te parë. Por sikur thame dje qe Kina «nuk quhet » per momentin sepse historia nuk ka mbaruar akoma.
Si do ta mbylle Kina kete histori :
- Duke pritur (sa kohe ???) qe gjithe pjesa tjeter e planetit te imunizohet ?
- Duke ulur hunden e duke blere Pfizer-in amerikan ?
Sipas teje ?
Mos u nxito : nuk eshte aq e ndryre si tabele sepse ne vend te pare eshte Kina
![]()
(por ti nuk don te kuptosh se ç’ndodh; don te mbash anë dhe kaq)
Ah, Kina nuk quhet, ndersa te tjeret quhen. Me ne fund e pranove ate qe me ra goja duke thene, qe historia nuk ka mbaruar. Apo edhe ne kete rast, vetem per Kinen nuk ka mbaruar historia.
Une nuk hedh fall se cfare do ndodhe, di vetem qe edhe ndonje ze per “bashkejetese me virusin” Partia e hodhi poshte dhe do vijoje paranoja kineze nje me 15 milione (eshte tip metafore, mos e merr saktesisht e te thuash 13 milione prape, se edhe rastet e zbuluara ishin me shume se nje). Sa per uljen e hundes, jam e sigurt qe nuk do te ndodhe. Do krijojne ndonje vaksine me te forte po.
Përgjegjësia për ta u bie atyre që drejtuan stanin e afganit për 20 vjet.
Nderkohë që ithtarët e përbotizmit bëjnë mirë të marrin ndonjë afgan me vete sa më shpejt se po u vonuan i mori rama të gjithë😋.
Ti mbaj Arban pederastin te keqen se mos te lene afganet pa jaran ![]()
Dikush duhet ti thote Palloshit qe ngeli duke mburrur ne
e dynjase se besa e mikpritja e shqiptarit si ve re E Ypi jane mite te krijuara nga udhetare te huaj eksentrike ,se shqipot e vertete jane lulushe patetike tragji komike .
mikpritja si ambicje (dhe besa, koncepte te lidhura bashke, e ndoshta i njejti koncept) dhe zakon popullor eshte veti e zakonshme e te gjithe “popujve primitive” pa perjashtim qe mundohen te respektojne traditen, ndersa prerja ne bese eshte veti e zakonshme e popujve te zhvilluar qe kujtojne se behen te zhvilluar duke ju kundervene tradites si hipokrite, e prapambetur, obskurantiste mesjetare. Udhetaret e huaj eksentrike e kane provuar realisht mikripritje dhe ne menyre te ekzagjeruar meqe te huaj; pra ata kane krijuar ekzagjerimin e mikpritjes dhe jo mikpritjen si zakon qe zbatohej edhe nje te huaj nga fshati prane.
Ky muhabet eshte jasht kontekstit te kohes se udhetareve te huaj dhe brenda kontekstit te kohes moderne, qe ka thyer te gjitha rregullat dhe ndalesat tradicionale, ku shqiptaret per vete ju duket vetja si udhetare te huaj qe shpikin mitin e mikpritjes se popullit te prapambetur afgan qe nuk perdor prezervative dhe nuk i fut ne bythe 2 bolet demokrate te Marlonit.
Kjo duhet te jete media Alarmiste…
E mo se grip eshte
Dhe nese nuk arrijne ta krijojne ? ![]()
Te pyes se si e shikon punen nese kinezet nuk arrijne te krijojne nje vaksine efikase, sepse e di si eshte puna ?
Franca aktualisht ka keto te dhena :
Pra vaksinimi në vendet e melartme ka kapur nivele ‘te frikshme’ : behet fjale per 63% te gjithe popullsise (pra nga zéro në 99 vjec !!) e vaksinuar teresisht (me dy doza) dhe 73% me nje dozë! (qe do te thote rreth 80% e popullsise mbi 12 vjec teresisht e vaksinuar - shkurt, vetem kalamojt kane ngel pa u vaksinu !!). Pra virusi (te pakten varianti aktual Delta) nuk ka më ku te perhapet: rezervuari i personave të shenjestruar eshte pothuaj zero.
Dakort, në Indi vetem 15% e popullsise eshte vaksinuar, por te pakten indianet inekftohen perdite, dhe jane infektuar masivisht në pranvere (prej nga varianti aktual, Delta, quhej ne fillim indian) keshtu qe imuniteti arrihet me te dyja menyrat (vaksinim + infektim).
Per mendimin tim, Kina do e ule hunden e do bleje vaksina ARN tek perendimi. Perndyshe, varjanti i ri ta don logjika qe do jete… kinez (sikurse ai i origjines - full circle).
Ah, i famshmi shantazh me covidin e gjate (raste më teper se të rralla, dhe nje pjese e mire, kryesisht per arsye psikologjike, pra frike, pra Covidi eshte kryesisht në trurin e pacientit), arma e fundit e alarmisteve, por shantazh tashme i dalë mode (te pakten ketu ku jetoj une) sepse i sterperdorur pergjate gati 18 muajsh. Justifikim shume i lodhur… .
Je shume shume e vonuar, sinqerisht
ore ia hodhe zotrote ti dhe te tute… te lumte.
ia hudhet si asimptomatike. nuk te vret ndergjegja per ata qe ke infektuar dhe s’paten shendetin tend ta perballonin njelloj… Ti mund te kesh qene shkaktar per vdekjen e dikujt…
:
logjika e ksaj quhet endrra sy hap ![]()
Delta nuk besoj se nuk ka ku te perhapet, derisa sic thone vaksinat e tanishme nuk jane aq efikase ndaj tij. Shto nje tjeter gje qe kam degjuar, quaje konspiracion po deshe, po do dalka nje variant i ri nga shtatori, lamba a omega a ku di une, do ta marrin alfabetin grek me radhe. Keshtu qe, ku ishe,asgjekundi.
Sa per uljen e hundes se Kines, mund ta veme me bast. Mos ki frike, se nuk ta marr bastin. Nuk jam ekspert, po nuk shoh ndonje arsye pse mos krijohet nje vaksine me efektive. Shto edhe qe nuk ka kala qe nuk merr Partia. Shto edhe ato vargjet popullore: “Në mos keni armë, i gjeni, ia rrëmbeni atij qeni.”
Kush te tha ty qe e kalova? Dhe si e kalova. Pse e merr per te mireqene ate qe mund te thote cilidoqofte në forumet ne internet ? Kjo nuk eshte pune “une ti ai ajo”. Eshte pune argumentesh.
Po ti vëre nganjehere logjiken në pune : ne cilen hapsire te stermadhe gjeografike dhe te sterpopulluar varjanti aktual pothuaj nuk ka qarkulluar (te pakten’ zyrtarisht) e në te cilen popullsia eshte pothuaj e pavaksinuar pervec se në
Kine ?
Ti mendon se varjanti aktual eshte rastesi qe quhet indian ?
Jo per gjithcka me paragjykime e emocione, thom unë. Nuk nxore noi (do thosh Pieri) mesim nga lista qe shave si te ndyrë ? (e qe në fakt e kish vene Kinen ne vend te pare, gjithe duke vene Vietnamin në vend te fundit)
![]()
Jo, nuk eshte pune konspiracioni. Une kam lexuar ne ‘Lancet’ apo ‘Nature’ qe shancet per nje tjeter variant tjeter jane kryesisht të zbehta. Amà dalja e nje tjetri variant, në princip, çon uje në idene time (e sigurisht qe jo vetem timen) qe nese nuk do kish lockdown planetar ne pranveren e 2020 (por vetem masa te logjikshme profilaktike), virusi do kish bere xhiron qe do ‘i duhej te bente’ dhe sot do ishte kapitull i mbyllur.
Une po. Sepse eshe ceshtje investimi. Nuk ka ate fuqi ekonomike, shkencore etj Kina në raport me Perendimin. Prova e kesaj qe them eshte diferenca e madhe midis vaksinave te deritanishme (Kine/USA).
![]()
E kam menduar, por me sa kam lexuar, shancet per vjedhje/rrjedhje te teknologjise ARN eshte pothuaj zero. Perndyshe, lufte e 4 boterore (se e 3a ishte e ftofta pra mo)
te drejte ke,
mundet qe ose n/kupton te tjere, ose perdor veten e trete, kur ju referohesh detajeve te vetes se pare dhe per te tute,ne forume interneti.
kam qene jo keq ne matematike dhe sikur ke lene jashte ekuacionit tend nje variable aspak minor. Po ta le ta gjesh dhe te pergjigjesh.
sikur ta shpjegova por e dashke ndryshe: une renditjet e Nikkei, Moody, Standard & Poor nuk i perdor / marr per baze. Nuk perdor llogjiken e korporatave sa i takon gjendjes se pandemise.
Ka Kinen ne vend te pare… ? Rendesi ka renditja ne gjykimin e komunitetit mjekesor… Pa vene poshte pandemine harrojeni te keni ekonomi.
konfirmoj per Lambden kam lexu dhe une.
Palloshi duhet te nxjerre ligj per sekuestrimin e mjetit nese shoferet ecin me shpejtesi sketerre.kemi me shume viktima nga aksidentet rrugore se vendet ne konflikt kane nga lufta .
me fal nuk e mendon najher se shkenca s’eshte gjithnje ceshtje paraje. mund te jete edhe ceshtje idesh?
BE goxha pasanike por nje gjysem vaksine mezi e nxori (BionTech-Pfizzer). Kina ka nxjerre nja 5-6. Kuba e Irani kane vaksine te tyren. BE katandisi veten per ibret vjeshten qe shkoi, ju shiten tregtaret farmaceutike medikamente anti-kovid te zakonshem, sa frengu pulen vetem pse e perdori Trump. Ose kur ngeci per gjynaf nen varesine e Biden i cili ngriu kontratat e BE me Pfizzer ket pranvere.
Pfizzer esht vaksine me plot efekte anesore qe s’u studjuan ndonjehere dhe rastet po dalin si kerpudhat pas shiut njeri me i ndryshem se tjeteri.
Prandaj ta permenda Xhonsonin, donte te ndiqte ate idene tende te lënies së virusit azat dhe nuk i dolën mire hesapet, desh iku për lesh edhe vetë. Me kujtohet historia qe tregonte nje virolog a dicka e tille. Benin minjte kerdine ne Australi dhe i infektuan me nje virus. Gati u zhduken minjte, por mbijetuan ca dhe filluan te shumohen. Bene te njejten gje njerezit, i infektuan me virus prape, po aha, kete here minjte nuk donin t’ia dinin, kishin arritur “imunitetin e tufes”. Edhe me idene tende, do kishim arritur imunitetin e tufes tani, po problemi eshte se me cfare kostoje.
As une nuk e kuptoj pse e nenvlereson Kinen, per te mos thene qe e ke inat. Nganjehere me duket se ky qendrimi yt “djathtist”, aq sa po te mos kishin emer komentet e tua, do te dukeshin sikur i ka shkruar ACDC-ja, vjen “per inat te sime vjehrre” Kines. Edhe dje lexova ne Yahoo lajmin per nje vaksine te re kineze nja 80 e ca per qind efektive.
Ne me degjofsh mua mos u merr me plehra te tilla si ata te “The Lancet”, Fauci etj, shembulli me i mire qe shkenca eshte bere politike, qofte edhe pse jo biopolitike ne kuptimin e intelektualit te moth francez. Nejse, ajo qe me thane mua eshte qe andej nga shtatori ky lambda (per te cilin kam degjuar edhe une para ca kohe, gjendej diku ne Amerike Latine, mbase ne Peru a Uruguai) do perhapet ne Shqiperi dhe do kete prape mbyllje. Kjo thene nga dikush (jo Cako) qe i kane dale edhe nja dy “parashikime” qe me ka thene perpara. Por edhe per kete une jam “asnjanes” e jo partizan si ti e nuk di te them eshte vertet pandemi apo eshte “plandemi”.
Sa per vjedhjet teknologjike, behen perdite e prej dhjetera vjetesh, e nuk ka nisur ndonje lufte, te pakten jo e nxehte, po shume-shume lufte tregtare.
mire Peshku mire, permes trokellimes se zakonshme te boleve te Marlonit, ka filluar te ndihet nje tingellime speciale. Po ndoshta me bejne veshet, s’ka se si.
Covidi i gjate, edhe ne tru te pacientit po te jete, le reperkusione handikapante te gjata. Te mos shkosh ne pune e te mos arrish te kujdesesh per veten apo per femijet e tu nuk eshte ceshtje bullshit e trurit. Ka shume pak literature per kete sepse (per mua) mjekesia cdo dite e me shume private eshte cdo dite e me pak holistike: mireqenia e trupit eshte lene pas dore sepse te gjitha fondet shkojne ne evitimin e vdekjes. Fibromialgjia konsiderohej deri pak vite me pare si depresion. Tani konsiderohet si pasoje infeksioni. Po ashtu edhe sindroma e lodhjes.
Nuk di per ty, por ne rastin tim psh covidi ka prekur shume te aferm, te rinj edhe te vjeter, ca te vdekur e ndonje me infrakt, ndonje me iskemi cerebrale, probleme veshkash, pervecse covid te gjate.
Jam me ty, mbyllja strikte ka qene shkaterruese ne shume nivele qe ndoshta nuk jane llogaritur aq sa duhet. Ne ca vende si UK post mbylljes politika lejonte mbledhjen e mijerave njerezve neper stadiume (gje qe nxiti Delta-n te perhapej edhe me shume), por akoma jo eskursionet e femijeve. Pra cmenduri totale. Nje dite fajesohen per egoizem te rinjte qe mblidhen ne park apo konsumatoret qe duan te te blejne rroba per veten dhe femijet psh, por lejohen me mijera njerez ne stadiume.
Si perfundim, politika mbyll njerezit, por mjekesine ne asnje menyre nuk e riformon qe te kujdeset per mireqenien e njeriut dhe jo vetem te atij qe eshte ne prag te vdekjes. Edhe kjo cmenduria me vaksinen, vaksina eshte vetem nje pjese e luftes, pjesa tjeter me e madhe eshte rritja e fondeve publike per mjekesine.
Kur shohim një person që vrapon nuk mund të themi dot kurrë me siguri nëse ai po shkon drejt një synimi, apo po i ikën një problemi.
Kur shohim njerzimin që vrapon me dihatje drejt progresit me llapën jasht, nuk mund të themi dot kurrë me siguri nëse ai po shkon drejt një finaliteti historik, apo po i ikën një problemi, gjithashtu historik.
Nese sheh ne Peshk ndonje intelektuali t’modh duke diskutu me pasion dhe vrull - dmth duke trokellit 2 bolet e Marlonit - nuk mund ta thuash kurre se po shkon drejt Marlonit, apo po iken nga Marloni qe po e ndjek ngambrapa.
Nuk e di pse amerikanet kane mijera trupa qe bejne tebdil hava ne europe prej 75 vitesh por ne afghanistan nje vend i prapambetur qe duhej ndertuar nga e para e quajten 20 vjet nje kohe te gjate?!!Rreth 90% e 1 $trilion qe harxhuan ne afghanistan erdhi prape ne SHBA.Njoh nje kaur qe fitonte rreth gjysem milion $$ ne vit duke mbajtur matrallozin ne maje te kamionit si sejmen i dignitaries qe vizitonin afghanistanin.Ky ishte cironke e vogel , punonjes i nje defense contractor qe ofronte sherbime sigurie .Zoti e di sa fitonin pronaret e kompanise …
Në fund te fundit, ky eshte edhe thelbi i problemit. Te gjithe parashikimet e Imperial College (zoti Ferguson, shkurt) qe mori së pari per baze Italia (vendi qe u prek i pari e qe u mbyll i pari, dhe qe imituan pastaj Spanja, Franca, e pak më vone vete Anglia) dolen 4-5 here mbi realitetin. Flas per Perendimin (sa per Kinen, ti e ke shpjeguar pikerisht ketu, nëmenyre magjistrale qe ajo nuk ishte mbyllje, por izolim i nje province te Kines, meqe ishte Viti i Ri kinez).
Mor po qofte edhe po ta krahasojme Delten aktuale me virusin origjinal. Sot, me te drejte themi se Delta eshte shume ngjitese. Por po keshtu u tha edhe per virusin origjinal ! Pra, a nuk u ekzagjerua vjet kur thuhej se Corona ishte shume shume ngjitese ?? Shume shume ngjitese eshte Delta, varjanti i saj aktual (e prap se prap, ka viruse si Ebola qe ngjiten brenda 3-4 sekondash por nejse, nuk po dalim tek Ebola) dhe jo Corona e 2020 !
Une per kaq “pakogjë” e kam muhabetin (por qe kjo “pakogje” solli pasoja te tilla si ato te atyre femijeve ne Australi, te cilet, 18 muaj pas epidemise, pyesin ende : do vdesim nga vuirusi ?).
Ty te ngrente goja mjalte, por nuk i rrisin fondet publike per mjeksine, harroje.
Me sa kuptoj, i kane bere mire llogarite bankierët (bota sot qeveriset nga bankierët, per kaq besoj jemi unanimisht dakort). Per shembull, Franca e ka çuar borxhin e saj publik nga 90% te GDP (ne mars te 2020) në… 120% te GDP, fiks po aq sa e kish Greqia në 2013 kur ju bë nami nga BE-ja (sot Greqia e ka çuar në 200% te GDP borxhin e saj, por as qe behet fjale ti bertase njeri!).
Pse?
Sepse ti e di fort mire po aq sa une qe llogarite jane bere te tilla qe do te jene gjeneratat e ardhshme qe do paguajne faturen (borxhin publik). Gabimi im kryesor imi vjet ka qene pikerisht ky: nisur nga fakti qe papunesia eshte endemike në France, mendoja qe mbyllja do sillte shperthimin e papunesise si kurre me parë (sepse mendoja qe BE-ja nuk do lejonte nje shperthim te tille te borxhit publik). Gabim fantastik imi: perkundrazi, duke qene se shteti subvencionoi plot biznese (rri ne shpi qe te paguhesh: parà e rene nga qielli), mbyllja e tyre per arsye ekonomike gjate periudhes mars 2020 - mars 2021 ka qene më e ulta se e çdo periudhe tjeter, ever ! Sepse subvenciononte shteti ! O ho ho !!
Gjithe problemi eshte se kush do e paguaje faturen. Sigurisht, gjeneratat e ardhshme sepse, ok, vende si Japonia kane borxh fenomenal publik, por japonezet jane milingona (ne kuptimin ekonomik te fjales : punojne deri në moshen 80 vjeç !!), ndersa amerikanët, po ashtu me borxh publik te sterlarte, kane nje ekonomi te tille ultra-liberale dhe te paskrupullt qe nuk i behet shumevone per borxhin. Po me Europen ‘sociale’ si i behet halli?
Ndaj dhe nuk financon njeri per mjeksine ketu, sepse “eshte derdhur paraja” (e marre borxh tek investitorët, me % interesi ZERO !) lumë per bizneset e mbyllura, Sigurimin Shendetesor etj etj. Borxh te cilin gjeneratat e ardhshme do e paguajne sa frengu pulën (ka nje detaj qe nuk te lë te genjehesh: në Madrid, u ndertua nje spital infektiv Covid vjet, per te cilin Franca (dhe BE) rrudhi turinjt. Spitali kushtoi “veçse” 50 miljone euro, amà BE rrudhi turinjt me pretekstin:“po kur te iki Covidi, per çfare do sherbeje ai spital?”
, nderkohe qe, nga ana tjeter, kujt i plasi qe hidhen (dhe do hidhen akoma!) miljarda euro veresie, sepse eshte borxh publik qe do e paguajne brezat qe do vijne. Dhe si do e paguajne ? Me papunesi, u mor vesh !! (psh, shkurtim te buxhetit te shtetit etj).
Ka ardhur dite e keqe ne fakt: ajo qe ne dukje eshte politike e majte (e veshur me terma si “mbyllje per te miren e shendetit publik” etj etj), eshte puro politike e papergjegjshme, dmth e djathte (pas meje u befte nami: do jene te tjeret qo do paguajne borxhin) dhe aspak e majte (e majte do ishte sikur, siç the ti, te investonin per spitalet).
Do perserisim gjera qe i kemi thene e sterthene, si kjo qe po them edhe une tani qe keto masat drastike me jane dukur edhe mua cmenduri e jo te zbatueshme (te zevendesoj fjalen barbare feasible). Po ja per shembull, a e degjove qe ne Kosove ka pasur 36 te vdekur ne nje dite nga Delta. Cfare do thuash, prape ate punen vaksine/ jo vaksine (qe cudi si e ke futur si faktor, se nuk di te kesh qene ithtar i vaksinave, aq me teper qe vaksinat jane pjese e asaj strategjise qe thashe, ta kufizojme sa mundim derisa te dalin vaksinat)
Jo jo, kam qene dhe do jem gjithmone per vaksinat. E kam thene edhe ketu, une vaksionohem pervit nga ajo kundra gripit, pse te jem kunder kesaj te ‘gripit te keq’ ??!
Patjeter qe ate do them, se ajo eshte e verteta. Vdesin njerez te moshave te larta ose me disa semundje shoqeruese, por qe nuk jane vaksinuar (kujto qe Albini nuk pranonte te merrte vaksina nga Shqiperia sepse “ishin te Edit”). Tani po paguan faturen e kaptinderrllikut te tij.
Dhe ça ben tani Albini ? Vazhdon po me te njejten qasje (në Kosove tashme hyet me tampon ose vaksine). Në vend qe te vaksinonte masivisht pleqt dhe njerezit me semundje
Qe te behet nje vaksine normale, do te pakten nje vit e gjysme, dhe po te ishte mbajtur ai qendrimi qe propozon ti, ata njerez te moshave te larta ose me disa semundje shoqeruese, por te pavaksinuar, sepse nuk kishte si te vaksinoheshin, do te kishin vdekur. Per cfare u dashkan vaksinat, kur sic thone edhe mjeket, mbrojtja natyrore edhe me e mire se vaksinat, dhe me ate qendrimin qe propozon ti, te “infektimit te te gjitheve”, tashme te gjithe do ta kishin kete mbrojtje natyrore. Kesaj i thone, edhe akullore, edhe çokollatë.
S’ka ku te shkoje me sakte. Por meqe nje ‘varjant’ i tille nuk u pranua që ne fillim, e meqe tani ka dale nje vaksine (per te cilen prap jam dakort me ty: ajo nuk eshte tamam vaksine ne sensin klasik te termit, pra siç eshte vaksina kunder poliomielitit qe te mbron pothuaj 100% nga virusi i polios) por hajt mo, rastet e renda i eleminon. Kshu qe eshte normale te jem dakort me kete vaksine, sado çalamane qe ajo te jete
Nje shembull nuk ka ku te shkoje më i fresket : del sot Ministri i Ekonomise se Frances dhe thote: në 30 shtator perfundon perfundimisht robineti i ‘Open bar’, dmth mbyllet pas gati 18 muajsh Fondi i Solidaritetit (“rri ne shpi qe te paguhesh”) : 240 miljarde € (nga marsi 2020 në gusht 2021), nga te cilat 80 miljarde subvencione (dhuratë ndermarrjeve qe u mbyllen, per ti rene shkurt), dhe 160 miljarde borxh, qe ndermarrjet duhet ti shlyejne heret a vonë.
Ate qe nuk tha minstri eshte plani i rimbursimit ! Shkurtime në buxhetet e ardhshme vjetore te shtetit ? Nese po, ne cilat fusha: në sherbimet publike ? Tek shendetesia?? tek arsimi ??
Jo, kete nuk e thote ai, se “o huuu deri atehere une nuk do jem më minister” !
Si tha Macron në mars 2020 ? “Whatever it costs” ! Vetem se harroi : whatever it costs…
to our childen !
Sipas Testamentit te Vjeter faji i baballarëve bie mbi fëmijët. (Es 20.5, Lv 26.39 dhe Is 14.21)
Dmth e ka fajin baba nese çuni behet lesbik rebel kunder marrjes se masava te qeverise per mbyllje.
Kjo ushtarja amerikane qe u vra ne Kabul na kujton se ka njerez te mire ne kete dynja e jo te gjithe jane vemje raciste si Arban pederasti.
Albin Kurti kurre nuk e refuzoi oferten e rames per vaksinim. Keto jane shpifje te rilindasve.
Ishte nje oferte per personelin mjekesor dhe Min. Shend. Kosove tha se s’kemi listat e personelit gati. Kur i bene gati pas pak javesh i cuan ne Kukes (mos gaboj) ti vaksinojne
Sa per ‘Edin’ ky shpalli se kurre sdo shtrinte doren Kines per vaksina, nga ana tjeter lypi vaksina kineze ne pale te trete.
Me afganet ne Durres

Nje dite e re edhe per ty. Si je me nofullat sot, te jane lodhur gje. Brothersat jane te merzitur poshte ures, apo ua ke bere yzmentin me kujdes si gjithmone?
Nga e gjete qe mbyllja eshte populiste? Mund te quhet ne njefare menyre “politikisht korrekte”. Mjafton te shohesh qe te gjithe ata qe mbahen si udheheqes populiste, duke filluar nga Trapi e te ai i Hungarise kane qene kunder. Me duket se e kam thene (nuk besoj se kemi lene gje pa thene), qe mua me kane befasuar politikanet me nje veprim “humanist” te tille si mbyllja. Se normalisht qe do t’u interesonte qe sklleverit te punonin, se me cfare do te ushqeheshin.
Dashnorët e Albës së ftohur e të shpuar keq ngambrapa, të pangopur me shërbimet e saj gojore, sado magjike që janë, kanë dashur të kapin gjermankat me zor. Duke të kapnin një tjetër bushtër plakë si Alba e ftohur e të shpuar keq ngambrapa, Merkelin, megjithëse nuk besoj se ka ato aftësi gojore që ka Alba me zamete dhe e ftohur keq ngambrapa.
Edhe njëherë vërtetohet vonesa e " fazës" së politikës shqiptare. Tashmë që evropa e ka hedhur poshtë shumkulturalizmin, përbotizmin, dhe tufëzimin, del rama dhe basha me qasje të 89-s. Kur i leverdis i referohet evropës, ndërsa tani që evropa është kundër ,i është kthyer përsëri kombit ,mbas eksperimenteve me jugosllavira ,del del shqiptari ndërkombëtarist dhe u jep mëndje,ndërkohë që e la kasollen e tij pa dyer e dritare.
Kjo vjen edhe për shkak se shqipëria nuk ka parti të djathta. Kështu që rama bën lloj lloj broçkullash sepse nuk ka kundërshtarë.opozita është " made in ljubo".
evropa eshte hitleriane
futja pordhes, e futja bolet kujt dali para
Vizion miop neoliberalist; ekziston edhe nje e djathte sociale apo edhe klasike kapitaliste. Fryma ekonomike dominuese tani, “le te ndjekim rrjedhen dhe te bejme pare te shpejte”, fatkeqesisht po shkaterron struktura solide sociale si sherbimi publik shendetesor. Do te pyesin ca, pse cfare ka sistemi privat? Asgje, USA edhe me miliona njerez te pasiguruar dhe me nivele te larta obeziteti dhe semundjesh kardiovaskulare, vend i pasur eshte.
Persa kohe nje vend eshte i pasur, gjithcka kalon…
pak nga pak intelektualet e mdhenj po e kuptojne qe nese bejne loqen e majte, e shohin veten duke bere loqen e djathte; dhe persa nje loqe eshte i majte, po aq eshte edhe i djathte, e ne momentin qe loqja eshte djathte, automatikisht behet edhe i majte.
por neqoftese mendja intelektuale eshte e pasur, gjithçka kalon me pak dhimje bythe nga veprimtaria ngambrapa e Marlonit … . Pagu bytha per trurin … kan ardhe kohe te keqija … por edhe te mira, varet si i shef, bo qef t’modh vallaj … qyl s’ka asgjo …
Dikush duhet ti tregoja ketij pederastit plak ,Arbanit se keto video jane fake dhe se akuzat qe refugjatet sjellin krim etj jane te vjetra sa dynjaja.
Dikush duhet t’i thote Albes se ftohur e te shpuar keq ngambrapa, megjithese ajo duhet te jete shume e zene duke u ofruar sherbimet e saj gojore brothersave poshte ures e afganeve ne Qytet Studenti se mohimi i se vertetes si e rreme eshte edhe me e vjeter se profesioni i saj.
Une medoj qe te lypesh (provizorisht, sepse tani ne Shqiperi ka vetem Pfizer) vaksina tek Kina (dhe te lepish ate qe peshtyve) nuk eshte njesoj sikur te marresh dhe japesh mes shqiptaresh (Kosove/Shqiperi e anasjelltas). Albin Kurti i ka hypur kalit mbrapsh, eshte populist në qasje. Me Ed pa Ed (kujt i plasi per Ramen, sot eshte neser nuk eshte), Kurti ka bere pothuaj vetem gafa deri tani. Ja pafshin hajrin ata qe e zgjodhen.
E njejta gje eshte ne fakt, ne kete rast. I pari qe e aplikoi ishte Giuseppe Conte, kryeministri italian, i zgjedhur asokohe ‘by default’ nga kriza e ikjes se Liges se veriut nga qeveria. Pra nje kryeminster ka kqe. Ose këllqe. Sot, 18 muaj më pas, Conte nuk eshte askush ne politiken italane, nuk ka asnje post.
U ndoq pastaj nga spanjolli socialist, qe qeveriste asokohe me nje qeveri minoritare (pa 50.1% ne parlament, pra pa shumice absolute ne parlament, sepse ne nje vit, spanjollet bene 3 here zgjedhje dhe nuk arriten te nxirnin nje mazhorance qeverisese). Në kesi rastesh njeriu vepron “larg b*thes sime”, sepse elektoralisht eshte i zgjedhur dobët, pra pa mbeshtetje reale elektorale.Pastaj e ndoqi Macron, “kalamani në Elizé” (ne presidence) do thosh nje filozof francez. Por jo Merkel (e cila kurre nuk dekretoi lockdown). As Zvicera demokratike.
Në fakt, nuk eshte pune ngjyre politike, se sa marrje pergjegjesie. Ndaj dhe amalgama mepopulistet si Trump dhe humngarezin Orban.
E the vetë : djalli fshihet tek thonjezat. Nuk ka qene humanizem mbyllja, ka qene “larg b*thes sime”. Dmth, mos-marrje pergjegjesie.
ps: besoj e mban mend Sarkozy. I djathte (fundja, ekonomikisht edhe Macron i djathte eshte po nejse). E pra, sipas te gjitha gjasave, kurre Sarkozy nuk do bente lockdown ne France. Jamais. Never.
Dua te them: ishte nje ‘combination of circumstances’ politike kjo histori, por per mendimin tim, në bazë te tyre qendronte mos-marrja e pergjegjesise politikisht (dhe sigurisht, juridikisht : kujt ja kish qejfi te ndodhej para gjykatave pas nje a dy vitesh??).
Kosova ka nje ligj strikt qe lejon vetem hyrjen e barerave te aprovuara nga FDA dhe EMA.
Ligj, qe nuk e ka bere Kurti.
E di; kshu e mbrojten çunat e Albinit kete te fundit neper rrjetet sociale (“s’kemi ç’ti bejme ligjit” - a thua se ligji nuk ndryshohet). Ok, ja pa hajrin ligjit strikt (me 30 te vdekur ne dite, now)
Pse, çfare ka Alexander Soros ? Ka morra ?
Prej fundit te Marsit deri ne fund te Korrikut (perfshire edhe vendimin per vaksinim masiv, pa kufizime moshash), kishim mes 2000 deri 5000 te vaksinuar ne dite, duke pasur kapacitete per deri 30000 ne dite.
Plazhe, dasma, party… Ska kohe per “kotesira” dmth. Pastaj u rriten infektimet, sot pernjehere 1 milion duan te vaksinohen brenda nje ore.
Kush tha?!
Po qeveriu, nuk beri çik propagande per vaksinim ? Apo çe do…
Si mund te mos jem dakort! Ja sot, Sri-Lanka ka shpallur gjendjen e emergjences per produktet bazë ushqimore ! Çi duhej lockdown vjet Sri-Lankes, apo “se e bene te gjithe ta bejme dhe ne”. Edhe ate kish mangut Sri-Lanka !
Ne fakt, JO, qeveria dhe vet kryeministri Kurti demaskuan imperialistet amerikane duke thene ne vaksina ka chip, te bejne steril dhe te vrasin.
Ketu une e pranoj se ka vepruar gabim.
ku ta gjejme t’ju beje Iluminati nje cip te tereve, shqiptare e kosovare bashke, se jeni te tere koqe fare, po nji muhabet beni, nuk dini gje tjeter.
Qudi, se homologut te tij nga ana tjeter e “kufirit” i eci jo pak propaganda provaksinale, ketu ta kisha
naivitet mos fillimi i vaksinimit ne kohe, sikur 10 vete do shpetonjn nga vaksinat kineze. ua thame po nuk na degjuan. Do presim pfizerin thane. mungese eksperience.
Unë e kam bërë vaksinë familjarisht,po sa për të mos patur pengesa në kufi dhe nëpër ishuj.
Është debat i kotë. Në jemi shqepur me vaksina që në shkollë ,në kohë të enverit.
Jam kundra mbylljeve. Nuk sjellin asgjë. Shqipëria veproi mirë që nuk u mbyll.
Virusi është dobësuar dhe ka ndikim të vogël.
Problem për shqipërinë janë aziatikët. Rama i zhgënjeu të gjithë,veç ndërkombëtaristëve.
Edhe kurti me sa duket ,ka rënë nën ndikimin e jugosvistëve,tip boro-ramiz. Raporti me shtetin amë nuk mund të ndryshojë për të mosmarrëveshjeve me ramën.
Isha në shqipëri dhe pash pakënaqësi të madhe ndaj ramës për bregoviçin dhe afganët. Por edhe kritikët theksonin që nuk k alternativë tjetër. Opozita është 100 herë më keq.
Këtë e kupton edhe rama prandaj nuk pjedh njeri.
Me ne fund erdhe te mendimi im, qe Albini diku e ka ngrene nje luge corbe te prishur. Shikoji punen e jo gunen dhe do kuptosh qe gjithmone ka punuar kunder Kosoves e ceshtjes shqiptare. Jo me kot edhe perfaqesuesi i kombit kosovar “rri gjithe ditën me të”. Më bën çudi si i ka dalë Berat Bubazheli kundër.
Eshte fundit i marsit, fillimi i muajit prill. Numri i te infektuarve ditore eshte rreth 15 ne dite, numri i te vdekurve eshte 0.5 ne dite.
Edhe njehere, prej marsit deri ne fund te korrikut kemi as 10 te vdekur nga covid. Mesatarisht 10 te infektuar.
Po flas per 4 muaj te plote, TE PLOTE, kur kemi pothuajse zero vdekje… 4 muaj ne te cilet kemi vaksina pfizer e asz, mjaftueshem aq sa per te vaksinuar 25-30000 ne dite (25k x 120dite, llogarine beje vet dmth).
Nuk eshte mungesa e vaksines, edhepse erdhen me vonese, periudha prill-korrik ishte pa vdekje, me vaksina te mjaftueshme.
Nese don, ta perseris edhe 8000000 here: 4 muaj me pothuajse zero vdekje, me vaksina te mjaftueshme ne dispozicion, me kapacitet ditore deri 30k.
Kryeministri, qysh ne fillim, i pari, shfaqet publikisht para kamerave duke marre vaksinen astrazeneca e duke bere thirrje per vaksinim. Pastaj njejte presidentja, kryeparlamentari, ministrat, fushate cdo gjysme ore neper te gjitha tv kombetare e lokale, rrjete sociale.
Apo, ce do…
Meqe nuk u shkerdhy me vuqiqin e bregoviqin, ce do…
Duhet me u shkerdhy me çetnike per te qene ok per gabelet.
Unë mendoj se është çështje inati me ramën. Punë shqipish. Nga inati sime vjerre,vetë fle me mullixhinë.
Nuk mendoj se i mungon fryma kombëtare,por inati me ramën + presidentja ldk-jugosllaviste,japin këtë rezultat. Megjithatë,fajtori kryesor është rama, sepse kjo në fund të fundit ështe përplasje midis frymës kombëtare,dje shumkulturalizmit rilirimtar( neolibera)
Doemos ka tani Pfizer se u be kontrata ne Shkurt. Kushtoi nje djall e gjys dhe ska per tpas ndonjehere transparence.
Ama per 25 Prill e ngushtoi menedren vaksinoi me turli vaksinash. Vec nga Kina jo.
Politikanet e zote si Edvin R. aty e kane zotesine lezetin dhe kripen. Te jesh qelbesire oportuniste eshte virtut per ju sorroistet.
Rilindaxhi i qut zotrote, shih pak a kam naj klecke ke syri
Pershesh po ha si gjith te tjeret ![]()
Aq propagand e forte sa vajti u shpua vet i pari. Madje si i plotfuqishem akreditoi cilat grupe te privilegjuara do kishin fatn e vecante te merrnin dhuraten e vaksines te paret.
Njerzia ju qante hallin, mjere keta qe shpohen ne kulmin e vdekjeve nga kovid
Jo dhe aq them une
Ky juaji i la pas nje Evrope te tere, sa ju hakerrua gjermanit pse svaksinoni. Jo me nji cop Kosove qe as shtet tamam s’e ke.
Dikush duhet ti thote palloshit kadale se ngeli duke u mburrur me bujarine e tij .Ne vend qe ti beje leksione dynjase Gjithe Ajo qe duhet te thote eshte :jane njerez qe kane rene ne dite veshtira dhe ne po i ndihmojme .kaq.nothing more nothing less and nothing else .
he mo e zgjidhet punen e Covid-19 ? Bota tek ju i ka syte
mungon nje lojtar (ne skuadren e marlonit)
i qajne hallin Kosoves
The last one , bring the flag…

Lum si ti qe u beson “socialistave” izolacioniste (me demek mbrojne klasen punetore keta: kur plas papunesia dhe varferia pastaj, thone: “E po do bejme revolucion”. Po po, revolucion nga shtepia, në lockdown
).
Degjo tani lajmet e fundit nga Franca: shkollat hapen neser ne 2 shtator dhe 100% e klasave në banga, pa distance bangash, fut aty edhe universitetet. 100% te kohes dhe 100% te nxenesve.
Do rrojme me virusin, nuk do çojme per lesh edhe nje vit te trete shkollor (apo kujt i plasi per gjeneraten e re…). 80% e popullates adulte ne France eshte tashme vaksinuar; vala e 4t kaloi, vdekjet jane mesatarisht 70 vetë në dite per 70 miljon banore dmth 1 vdekje per 10 mije banore; Kosova, me 13% vaksinim, ka mesatarisht 20 vdekje ne dite, per 2 miljon banore domethene 1 vdekje per 1 mije banore. 10 here te vdekur më shume se Franca. Pse? Sepse eshte e vaksinuar 10 here me pak, ok ? (degjoji njeçik edhe ata qe te shkruajne nga terreni, dmth nga Shqiperia, se jane te zanatit : Albin-kalamani beri kapriço para ca muajsh me “vaksinat e Rames”, tani po paguan faturen).
Qasja e “socialisiteve” te tu eshte kryekeput e gabuar. Ata:
- Ose e bejne sepse s’dine ç’bejne (fali zot ata qe nuk dine ç’bejne) dhe e marrin presidentin Xi per presidentin Mao
Maoooo ngrihu nga varriiii) - Ose bejne në menyre koshiente lojen e Kines (qe enderron qe Perendimi te beje prap broçkullat e vjetshme me izolim : po ti kaq nuk ke kuptuar qe kjo eshte edhe loje imperialiste per hegjemoni ekonomike, sociale, politike… midis te fortesh ?? USA/Kine/BE… ).
hello Zelanda e Re ![]()
11:50 a.m. New Zealand reports 75 new cases, up from 49 a day earlier. Of the cases, 74 were confirmed in Auckland, which is still under a strict lockdown, and one was in Wellington. The daily tally rose again after having fallen for two days in a row, driven by the highly infectious delta variant. The total cases from the current outbreak rose to 687, nearly all in Auckland.
Hello England
Problemi eshte se ka studime (psh danezi) qe provojne se me/pa lockdown, numri i te vdekurve do te ishte pak a shume i njejte (virusi realizon një valë te tij dhe pastaj rivjen prap pas x mujsh, si dhe ndodhi xhanem).
Ose : ata 20 mije suplementarë, do vdisnin në nje menyre apo tjeter gjate vitit apo pas nje a dy vitesh (meq 90% e mortaliteteve ishin njerez: a.mbi 80 vjeç; b. me semundje shoqeruese te renda)
Ndersa per kete, nuk besoj se eshte e nevojshme per tu parë: e kush nuk e di qe vaksina sigurisht qe nuk e zhduk (stopon) virusin.
por ama :
Problemi eshte se ka artikuj te tille
Problemi eshte se ka edhe artikuj te tille
Dhe mos harro qe jetojme ne kohen e liberalfashizmit, ku te flasesh kunder vaksinave dhe pro teorise se daljes nga laboratori censurohesh.
On more time : sigurisht qe “lockdowns shpetojne jete”, por : cilet jetë (jetet e kujt: te cilave grupmosha? kategorive mjeksore?) Me çfare çmimi per shoqerine ? (apo çe do : kujt po i behet vone per gjeneraten e re, koken hengshin, ne ja hodhem jetes sone)
po pra po, infektohen edhe te vaksinuarit; por vetem 5% perfundojne ne spitale
ps: “çudi” e madhe me ty: pro lockdown dhe kondra vaksines !
Mister…
Harrova qe ca jete jane me te vlefshme se te tjeret ( kujt po i behet vone per pleqte dhe te semuret, e kane ngrene te tyren, ose do ta hane edhe pa COVID-in, le ta lëmë COVID-in t’u japë një dorë drejt fundit të shpejtë )
Po pra, siç e thashë, në planin tënd vaksinat nuk hynin në punë hiç, po u mëshon tani se të intereson. Dhe ti besoj e shpresoj je i ri e pa semundje “shoqeruese”, per cfare te duhet vaksina. Apo si tha ai: A trembet ujku nga zjarri? - Po, po mirë do ishte të kesh edhe këmbë të shpejta.
Jo keshtu nuk mund te bisedojme. Une nuk thashe gjekundi se “pleqte e kane ngrene te tyren”, por:
- dhe 80 vjeç nuk eshte pak;
- raporti pasoja-nga-shtrengesat-e-lockdown / numri-i-te-vdekurve-mbi-80-vjeç, personalisht nuk me duket se shkon per nga keta te dytet (arsyet e mbylljes i kam shpjegu ne nje mesazh dje apo pardje : mos pasja e kellqeve politike (mos marrje-pergjegjesie)
I pata thene te njejten gje edhe Korrikut : nuk zgjidhet kjo pune me “une(ti) jam(je) i ri”, “une (ti) jam(je) i vjeter”. Pra me raste perosonale. Sepse une mund ta kaloj shume keq Covidin, dhe ti shume kollaj. Dhe anasjelltas. E ça pastaj ?
Jo, une kam qene qe ne fillim per vaksinat, eshte ne logjiken e gjerave (kjo eshte semundje infektive dhe vaksina dihet tashme prej dekadash qe eshte nje mjet i shkeqyer kunder tyre). Diçka per te cilen nuk kam qene kurre kunder nuk kam si ta marr persiper. Per lockdown po.
Kjo provon se qasja jote eshte vetem personale. E drejta jote absolute. por ne rrafshin e debatit te argumenteve, une mendoj se nuk shkohet nga halli personal.
Çuni i sorrosit, aktualisht kryetar i bashkisë së tiranës, u takua përzemërsisht me talebanët.
Më thoni ça doni dhe unë do jua plotësoj- tha.
Ka zëra,që thonë nën zë,se afganët e ngritën zërin për një gjë!
Duam dashnore-thanë!
Të shohim çfarë këshillë do ti japë sandri,djali i sorrosit,erjon protestantit për këtë temë. Me sa diket do bëjë ftesë publike për këtë muhabet.
" jepe për afganin" mund të jetë sllogani.
Dëgjoveeee albaaaa😋
“broadcasting nga kanali i pehlivaneve te rilindjes e sorosit” ![]()
Sic e thote sakte artikulli mbi ju (per dijeni eshte gazete trockiste, guess what… shume me LIBERALE sesa i pandeh) po zbatoni politiken e imunitetit te tufes !!!
Turp turp
Makron mund te kish rritur kapacitetet per mesim online. Shkon e ben te kunderten.
76% e popullsise 12+ eshte e vaksinuar. Nuk mund te izolohen femijet pafundesisht!
Te degjova delta pellazg efendi .Ti me Arban pederastin lubrikoni vrimen e bithes e vijeni me dispozicion te afganeve meqenese nuk te ze gjumi naten nga maraku per nevojat seksuale te tyre .
Duan ■■■■,alba,pith jevge!
Le që edhe jehovai e thotë . Mos e mba për vete. Ndihmoje atë që ska.Edhe erjon ndërplanetari,do bënte mirë që të linte gruan ndonjë javë të afganët, se helbete ,duhet dhënë shembulli i mirë.
Ti u ofrove bythen dhe ata ta refuzuan qe i di keto gjera me hollesi?dashni e refuzuar ,Prandaj I paske kaq inat ![]()
Sta kuptova kete atehere dhe po aq sta marr vesh as tsni. Ishe ti qe solle shembull ne vete te pare ne favor te minimizimit te efektit kovid, ne ket debat.
Ti thua 76, ky tjetri mbi 80 %
Gazeta e ka Francen 59.
![]()
Po c’do thoni tjeter ju qe prisni zgjidhje me truke magjike… ju shyqyr qe doli vaksina thuaj
Vaksina, qellim i mire kshu por sben kabull
Ja dolen mutantet njeri pas tjetrit
Se harrova: po patjeter, ai me jep çmimet per librat qe shkruaj
![]()
Kur mora shembuj nga te afermit, permenda po aq ata qe e kaluan më pak se nje grip sa edhe ata qe e kaluan shume më teper se nje grip. Si dhe ndonje qe nuk mundi ta kaloje.
Ti u pergjigje ironiksiht dhe the qe duhet te kem turp qe e kalova pa simptoma (nga e nxore kete konkluzion po e lemë menjanë) sepse mund te kem infektuar te tjere qe mund te kene vdekur. Që i bie: po ta kisha kaluar rende, do më kishe thene : mire te behet (po te kisha ngordhur do kisha hapur shampanje po nejse).
Dhe une te them : nuk zgjidhet kjo pune me ‘ishalla vdes’ e me ‘mirë te te behet’ (une nuk jam Edison Ypi). Nuk zgjidhet me pesime/mesime. Pikerisht keto quaja edhe raste personale (e qe kthehen në gjuajtje personale per te cilat nuk i behet vone askujt ne fakt). Domethene nuk avancojne debatin.
avancon debati me top perpara dhe topet e Marlonit ngambrapa
Une nuk po flas per hall personal, por po argumentoj mbi bazen e asaj qe thua, qe rrezikohen vetem te semuret dhe pleqte. Arsyeja e vaksinimit te atyre qe nuk jane ne keto kushte mund te jete vetem qe te mos infektohen te tjeret qe kane keto kushte, ate e pranoj.
Ahahaha, eshte e kote ne fakt me ty. Ti don qe edhe kete vit nxenesit dhe studentet te bejne «shkolle» online ! (nuk e kisha hasur nje deshire të tille as tek njerezit më ekstremiste qe mund te kem lexuar e degjuar keto ditë).
Bravo
![]()
76% per mbi 12-vjecaret sepse vetem nga kjo moshe mund te vaksinohesh. Shtojme qe femijet nuk kane forme agresive te covidit.
Nuk mund te ndrydhesh femijet ne shtepi me friken se vdesin gjyshja dhe gjyshi 70 vjecare. Ndoshta vetem para festave do te kishte kuptim.
Pra, Shqiperia zyrtarisht duhet te njihet si ish-republike e jugosllavise.
Bullgari i thote sllavo-maqedonit “ti je kopil i imi”, del shqiperia i thote bullgarit “c’ke me neve ti?!” ![]()

Ky ishte perceptimi im, sepse krijova pershtypjen qe ti don qe edhe mos te infektohesh (normal, askush nuk do), por edhe mos vaksinohesh (se ku i dihet si dalin vaksinat neser/pasneser - sigurisht qe askush nuk ka garanci 100% per to), po si t’ja bejme ?? Mos dalim ngz shpia ? Femijet mos shkojne me në shkolle ?? Kjo me duket qasje metafizike (edhe ashtu, por edhe te…), nderkohe qe jeta ka dialektiken e saj. Tashme qe vaksina ekziston, do te ishte marrezi te refuzohej (biles, edhe pse e di qe po bie ne personalizim por, te kish qene në doren time, dozen time, meqe une’ e kam kaluar tashme Covidin, do ja kisha dhuruar me plot deshire nje personi te moshuar te nje vend te vobekte e qe vuan’ nga mungesa e vaksinave
Sinqerisht nuk pres por jam gezuar qe dolen vaksinat. Jemi vertet me fat qe ka njerez aq te talentuar ne kete bote. Per veten time (megjithese bera vaksinen) kujdesem dhe as kam marre avionin kete vit meqe doli delta. Bera city breaks ( ne qytete me nivele te ulta covidi) ne vend te pushimit ne plazh. Edhe dasmat i kam evituar.
Fillon nga veprimet individuale dhe perfundon tek mbledhjet masive te njerezve.
Disa vende si UK kane qene krejt gabim ne masa krejt paradoksale, te tjere kane arritur te ruajne nje lloj balance. Ne vendet evropiane nordike psh gjate covidit camping ka qene shume i perhapur.
Sigurisht qe kete dua, e cdo njeri me mend ne koke kete do te donte, te mos infektohej e te mos vaksinohej. Te them te drejten, edhe une per te njejten arsye si Delta u vaksinova, se e dija qe do na canin trapin po te mos e kisha bere e nuk do te levizja dot. Po deshe te te sjell linke me lajme mjekesh qe nuk kane dashur te vaksinohen, megjithese ndodheshin “ne vijen e pare te frontit”. Po une nuk jam “no vax”. Une mendoj qe ne plan “mikro” vaksinat mund te jene te demshme per individin, po ne plan “makro” mund ta ulin infektimin. Domethene, le ta bejne te tjeret, po larg b… sime.
Ok, te pakten e paskam kuptuar mirë.
Une kete e quaj qasje alarmiste (‘frikacake’), ose metafizike (jo per te fol me fjale të medha, por nuk di si ta them ndryshe). E respektoj si zgjedhje, por per mendimin tim eshte qasje teresisht e gabuar.
Per mua ruajtja e kujdesi dhe forcimi i sistemit imunitar jane mbrojtja me e mire.
Sinqerisht, muhabet i ngaterruar edhe kjo puna e kujdesit. Perndryshe, si ti shpjegosh keto pamje nga e shtuna e fundit ne nje supermarket në Suedi ? Pa maska e pa çertifikate vaksinimi. Te ‘disipliniar’ Suedezet ?? Shih videon
Djalli fshihet tek detajet :
- Nuk eshte percaktuar me nje apo 2 doza - thote Ministri
- Te gjithe me semundje shoqeruese, perfundon ministri
Qe te 6 me semundje shoqeruese, thote. Per korrektesi.
Nese duam te mos u hyjme ne hak vaksinave, jam i prirur te besoj se pa vaksina ne vend te 26 do te ishin 100 te vdekur.
Sepse, pa vaksinim, me 600 te infektuar, kishim 15 te vdekur ditore. Tash, me vaksine, kemi 2300 te infektuar ditore, por raporti me vdekjet eshte dukshem me i ulet.
Ideja ime nuk eshte per te thene qe “duhet te disiplinohemi” si nordiket por e kisha ne sensin qe te ndryshojme rutinen. Jugoret kane qejf restorantet dhe kafet ( dhe qejfin ne pergjithesi lol) por duke qene vende pritese te turisteve, jane me ne rrezik te kapin semundje infektive.
Ka edhe menyra te tjera per te bere qejf, kete po dua te them.
Po, por dhe une e kisha ironikisht kur flisja per «disipline » te suedezeve: vidéo tregon se ata nuk jane as me shume e as me pak te disiplinuar se jugoret.
Besoj se eshte punë qasjeje: kete qasje ‘normale’ (jo histerike) ata kane patur qe ne fillim. Edhe pse paten më teper te vdekur se te tjeret.
Kjo puna e qasjes : kam qene ne qershor ne Itali. ishte momenti kur qeveria e tyre hoqi obligimin e mbajtjes se maskes ne rruge (në rruge !! Suedezet jane pa maske brenda në supermarket !!). E pra edhe pse u hoq ai obligim, shikoja se 2 në 3 italiane vazhdonin ta mbanin masken në rruge.
![]()
ps: kjo puna e udhetimeve: ato me të bukurat në jeten time i kam bere vjet dhe kete vit : Roma apo Venecia pa pothuaj këmbe turisti, NUK KISHIN TE PAGUAR !!
Bravo! Paske perfituar mire!
Une isha andej nga Gjermania (e di…) dhe megjithese brenda dyqaneve, muzeumeve, etj, te gjithe mbanin maska, ne qendra me shume njerez askush nuk mbante. Sinqerisht, jam ndjere ne siklet sepse me dukeshin te gjthe lakuriq
por edhe pesova ndonje shikim talles nga te tjeret meqe vete e mbaja ne menyre fidele.
Nuk bera ironi, tu ktheva seriozisht ne te vrau ndergjegja
Habitesh nga “e nxora” qe kalove ti kovidin pa simptoma?
E ke te shkruar te zeze mbi te bardhe aty lart:
Ore, qe te flasim haptaz : te gjithe te afermit e mi ne Shqiperi e kane kalu Covidin (une po e po, biles pa e kuptu, por une nuk quhem sepse as jam ne Shqiperi, por edhe gjënë e keqe nuk e gjen gje, e di ti).
sic e the vete gjene e keqe nuk e gjen gje. E zuri Trump ia hudhi, e zuri Johnson ia hudhi. Te zuri ty, edhe me kollaj ti.
Eshte banale spiralja e vdekur e ketij muhabeti por jam e detyruar
Ky me poshte ishte kontekst i replikes sime.
Pra kam fol ne kunderargument te minimizimit qe i bere Covidit. Asimptomatiket jane fatlume por Covidi sfidon pergjegjesine tone per kolektiven, pervecse eshte i paparashikueshem. Nuk ishte qellimi im te zgjidh problem me gjuajtje personale. Ishe ti qe i solle eksperiencat personale per argument.
Ti vete i solle situaten me femijet Australiane …Nuk e ben dot lidhjen…?
C’po ndodh ne Izrael, vendi me i vaksinuar ne bote, qe gjendet ne valen me te pabesuesheme Covid keto dite, me shkaktare femijet, a keni dijeni…
Mos me thuaj se vjen ketu per “debat”…
Te tuat s’kane lidhje me debate por me teknika te lojes se debatit, mbi manovrimin e kundershtarit. Rralle lexon dicka me vlere argumentative nga ty.
Gjeja me e keqe eshte perdorimi i shkolles si cover nga neoliberalet, per te lejuar hapjen e biznesberjes. Permes hapjes se shkolles, ngrihet fasada e kovidit te bashkejetueshem, te imunitetit te tufes, te moskufizimeve ndaj biznesberjes. Keto jane edhe idete e tua.
Ja dhe Sri-Lanka
siç e kam thene edhe here tjeter: edhe gjeja me e keqe ne bote, mund ta perdoresh per miren nese di dhe je ne gjendje ta besh. I lexova te gjitha komente, gje qe kisha kohe pa e bere, me ide pa kuptim nuk gjen, me trapllik nuk bohet, nga menyra si jane ekspozuar idete duket si muhabet pijanecesh mbas dopjes se peste me bark zbazur, pa meze. E megjithate gjith ky qelbsinllik pervers pa kuptin si kulture vdekjeje dhe qefi nga veriu ne jug, reflekton dhe eshte pasoje e nje qelbsinlliku vdeketar dhe perves ne rang planetar. Nga Peshku mund te kuptosh çfar ndodh ne bote.
Jua ka mballos Marloni sa jua ka bo dallap fare! Vazhdoni se mire e keni!
Ata gjashte te gjoret mund te kene qene me semundje shoqeruese ose edhe te moshuar, po c’rendesi ka kjo. Vaksina supozohet t’i mbroje te tere, madje mbi te gjitha ata qe jane me te dobet. Nuk besoj se quhet i vaksinuar ai qe ka bere vetem nje doze nese vaksina eshte dy dozeshe.
Keshilla mjekesore nga Arban pederasti.![]()
Domethene ti thua qe, nese nje personi me kancer (supozojme) i kane mbetur dhe 6 muaj jete, eshte e papranueshme që, meqe eshte i vaksinuar (po supozojme qe ka marre te dyja dozat), nese infektohet, të vdesë ?
Nuk e kuptova kete qe thua ti qe po them une, po une po them qe cfare kuptimi paska qe vaksina mbron ata qe jane te mbrojtur edhe pa vaksine. A nuk ngele duke thene qe nga COVID vdesin vetem te moshuarit dhe te semuret? Atehere c’me duhet nje vaksine qe nuk mbron keto dy shtresa.
Jo jo, nuk do bejme loje fjalesh.
Po them qe Covidi duhet perceptuar si gjithe semundjet e tjera. Dhe, nese nje njeri vuan nga nje kancer dhe i kane mbetur veçse pak muaj jete, nuk mund te fajesojme vaksinen qe “nuk ja shpetoi jeten”, pra qe nuk mundi t’ja mundesojë edhe 5-6 muajt jete qe i kishin mbetur. Ti behesh maksimalist dhe pret nga nje vaksine qe u shpik ne 10 muaj te njejtin rezultat qe jep, psh, ajo kunder poliomielitit. Dhe po them: qofte dhe vaksina kunder poliomielitit, dakort, eviton qe i semuri me kancer mos vdese nga polio, por prap se prap, ai person do vdese (pas 5-6 muajsh).
Une kete nuk kuptoj me qasjen tende : pse Covidin e merr si diçka “te veçante”, si “më vete”, si “semundjen e te gjitha semundjeve”. Nga efekti mediatik ? me siguri, se nuk shoh arsye tjeter.
Ahahaha, ti je bere si arixhiu qe fshihet pas gaxhoit dhe pret fundin e botes (mutantet siç i quan ti gjithe pasion etj etj).
Izraeli ka rritje infektimesh, por numri mesatar ditor i vdekjeve (20) eshte nata me diten me ate te vales se tyre te trete (100) pra janar/mars 2021. Mjafton tabela më poshte.
Pastaj, ka shpejgime pse ka rritje infektimesh. Izaeli nuk vaksionoi “me karar” (pjese-pjese), por mori kot dhe vaksinoi “me goditje te perqendruar” në kulmin e epidemise , pra te vales se tyre te trete (e ke pyetur veten pse nuk ndodh keshtu ne Angli ?) Ose në Jordanine fqinje ??
)
Ndersa une ka shume gjera qe nuk kuptoj prej teje, sepse dukesh shume partizan, i indoktrinuar ose le te themi i pasionuar, dhe kjo ta demton disi gjykimin. Nuk e kam kuptuar kurre kete logjiken “edhe 6 muaj jete”. Ndersa tani nuk po kuptoj kete “qe nuk ia shpetoi jeten”. Duket sikur une po them qe vaksina duhet te jete magjiberese dhe jo vetem ta mbroje robin nga korona, por edhe t’ia heqe kancerin, t’i sheroje diabetin e keshtu me radhe. Po ta pret mendja qe une pres qe edhe ai, qe pa COVID kishte gjashte muaj jete, te mos ia heqe COVID ato gjashte muaj jete. Po me ne fund e the nje gje me mend, ate qe ta thashe dy dite me pare, qe jane vaksina te bera shpejt e shpejt, te paprovuara, ende nuk dihen mire efektet anesore. Ti flet kur te intereson per shembull per ndikimet afatgjata te mbylljes te te rinjte, po nuk flet per ndikimet qe mund te kete vaksina te te rinjte, ose jo vetem tek ata.
Nuk ehste shpikje imja. Eshte procedure e njohur mjeksore :
Une e quaj kete dialektikë jete. Ashtu sikurse u kenaqa me nje Venecie pothuaj te zbrazur nga turistet (une kisha qene dhe dy here te tjera,por une nuk paskam shijuar gje asokohe: hordhite me nxenesa në udhetim shkollor dhe anije me turiste si ne Venecia nuk shikon askund!), ashtu edhe e “pesova” kur shkova vjet në dhjetor ne nje vend pertej oqeanit (kur kalova Covidin). So what ? Une e kalova kollaj; por dhe po ta kisha kaluar keq, do kisha te njejten qasje.
Ne thelb, mendoj, se ky eshte nje keqkuptim i stermadh. Ne shqiptaret, per me teper, kemi eksperiencen e “kalasë në brigjet e Adriatikut” : si donim ne te ndertonim socializmin (e per rrjedhoje, edhe komunizmin) te bazuar në nje matrice (tek ajo marksiste), nje nga 3 kushtet e panegociueshme te te ciles eshte internacionalizmi (dy te tjerat ishin : lufta e klasave dhe prona private). Ne ishim qorrë apo si eshte puna ?? Si nuk e shihnim ne qe, pa internacionalizem, pa nje ‘bllok’ socialist (komunist), nje gje e tille, pra socializmi (e per rrjedhoje, komunizmi) eshte i parealizueshem ne nje vend te vetem ? (perderisa, sipas marksit, keto 3 principe nuk negociohen).
Eshte fiks e njejta gje qasja izolacioniste ndaj coronavirusit : si u zgjidhka kjo pune duke mos çu kalamjajt ne shkolle per vite e vite ?? Duke mbyllur aktivitetin ekonomik e social per vite e vite ? Nje qasje e tille eshte vetevrasese (depresive, ne fakt), njesoj si “kalaja jone buze brigjeve te Adriatikut” ( e paskam pas mire une kur vite e vite me pare, thoja ketu në peshk: po pse nuk vrane veten B yroja Politike në '90, kur panê se në ç’menyre lapidare deshtuan?!).
Ndaj them: ne rastin me te mire, ky eshte nje keqkuptim i madh (nje shakà e hidhur e njerezimit me veten), ne rastin më te keq, deshire dashakeqe e nje tufe manjako-depresivesh (eshte interesante se si emri i vertete i bipolaritetit mban brenda fjalen manjak: manic depression) te cilet ngazellohen qe gjeten nje pretekst (paranojë) per tu flourish (realizuar ?) në paranojen e tyre.
Nuk eshte pune qasje, stil jete, etj, por menyra sjelljesh per te frenuar epidemine. Ti e paske kaluar pa shume probleme. Une kam nje nder njerezit me te aferm, e re dhe me te njejten qasje qe e pesoi shume keq. Shkoi familjarisht (me femije te vegjel) nga nje destinacion pushimi (meqe ra fjala ne ate kohe fole covidi), ne nje tjeter. Ne koncert po, ne stadium po. U hap vendi dhe donin te perfitonin. U infektuan me covid pa simptoma te rendesishme pervec lodhjes dhe u godit nga nje iskemi cerebrale. 38 vjec pa probleme deri atehere. Me femije rrugeve, qejf, o qejf.
Ok. Nje tjeter i aferm, arrest kardiak. Nje tjeter prape, 50 vjec(jo plak, eh?!) iskemi cerebrale…prape. Lista vazhdon me te gjalle. Ka sa te duash edhe te vdekur.
Kjo per te thene qe secili prej nesh ka nje person ose disa persona te aferm qe iu eshte transformuar jeta per keq, qe nuk arrijne te shkojne ne pune dhe per te cilet duhet mobilizuar i gjithe rrjeti social per t’u kujdesur. Bon sensi do te ishte qe te gjithe te bejne minimumin e asaj qe mund te bejme per te ruajtur veten dhe familjen. Ai qe s’ka frike nga covidi nuk do te thote qe te beje gjithcka si perpara. Kjo eshte edhe jeta me sfida te reja. Nuk mund te jetojme pafundesisht ne te njejten menyre.
Ky eshte plani personal, gjithmone. Nuk di sa parandalon ngjitjen e virusit, por dicka edhe duhet ta kemi ne dore perderisa ngjitet nga personi ne person.
nga personi ne person perhapet edhe lesbizmi. Shef njoni nje film me lesbike dhe esperimenton edhe ai lezbizmin (e ze lesbizmi), knoqet dhe i ben nje reçension filmit, dhe e boton ne blog. Te tjere e lexojne reçensionin dhe i ze edhe ata lezmbizmi, sepse shofin filmin, knoqen edhe ata, e keshtu perhapet epidemia e kenaqsise lezbike ne planet.
“dicka edhe duhet ta kemi ne dore perderisa (lezbizmi) ngjitet nga personi ne person” - thote nje intelektual i shquar ngambrapa
Kur fola per qasje, nuk e kisha per ‘stil jetese’, por per perceprim të nje fenomeni.
Me shembuj nuk ja dilet (ndaj kur fola per veten, permenda te dy rastet: edhe kur perfitova, edhe kur e pesova). Te dyja ishin udhetime.
Mund te jete qe iskemia dhe arresti kardiak te kene qene pa lidhje me Covidin. Nje person qe une njoh, pasi per muaj e muaj e tere pretendonte cdo 2-3 jave se «jam me Covid» (nderkohe qe nuk ishte), nje dite të bukur mesoi qe kish kancer gjiri : me beso, e harroi brenda minutit Covidin
Nuk shkohet larg me rastet ‘qe njohim’
Pak rendesi ka covidi apo jo covidi. Asnje nuk eshte 100% ne forme. Te gjithe kemi nje problem ose nje tjeter. Njerezit dikur jetonin shume me pak pikerisht se semundje si covidi qarkullonin ne popullsi lirshem.
80-vjecaret qe vdesin nuk perben problem. Te rinjte qe jetojne keq po.
Ne fakt, ka rendesi, se per te po flisnim…
ne fakt kane rendesi vetem bolet e Marlonit, per te cilat flasim edhe kur nuk flasim, sepse 2 bolet e Marlonit jane ne plan te pare, jane edhe ngambrapa, gje qe ka me rendesi.
Lol. Ti po thua qe mund te jesh i semure me covidin jo vetem nga covidi. Jam dakord. Por ideja ime eshte kjo: nuk ka rendesi sepse te rinjte po perfundojne ne spital si asnje here me pare me variante te tjera. Besoj se je ne dijeni qe delta po afekton te rinjte me shume.
Nuk di qe te rinjte te qenkan neper spitale per shkak te Deltes: ketu ku une jetoj, jo
Mosha mesatare eshte tek 40 vjec aty ku jeton ti, ne US, Uk, etj. Njerez te pavaksinuar sic e ke thene diku me siper.
59 vjeç thuhet ketu.
64 në Korsike
Nikolla faqen nderron
Dje shante sot levdon
Ky duhet te jete shok me Arban pederastin
Ka shume shifra qe jane nxjerre ne studime dhe ne momente te ndryshme. Tek ky qe thua ti flitet per ne reanimacion! Por ne pergjithesi njihet qe prek te rinjte sepse jane ne pergjithesi me te pavaksinuarit, ose me vaksinim jo komplet:
Ca perfundojne shume vone ne spital dhe as nuk nuk numerohen si paciente covidi sepse dalin negative pas dy-tre jave semundjeje.
Procedura ne fjale
- eshte ne debat e siper, debat te nxehte madje. Pra eshte e kunderta e cka pretendon ti, medenek procedure e njohur. Ne kuptimin e stabilizuar.
- Ben fjale per paciente ne gjendje terminale nga semundja EGZITUESE, gjendje kome ose vdekje klinike.
Eshte flagrante flarante grada e sperdredhjeve qe pesojne faktet kur i merr per ti perdorur personaliteti yt problematik.
C’tu desh… c’i bere vetes…
Jam ulur ne bregun e detit ne Busan ketr mbasdite edhe po mendoja me vete : Per ç’fare do kishte folur stalkeri ketu ne PPU 2 vitet e fundit nqs nuk do kishte ngjare pandemia??
per intelektualin nuk ka rendesi se çfar flet, ka rendesi qe luan muskulin e llapes, e vetem me pas muskujt e feleve. Dhe intelektuali gjithnje e gjen nje pretekst per t’i bere gjimnastike muskulit te llapes, dhe me pas muskujve te feleve.
Kjo eshte e kunderta e asaj qe thua ti. Ajo qe po them une eshte qe se pari duhen mbrojtur edhe ata qe kane 6 ose qofte edhe nje muaj jete, sepse per ata keta 6 muaj jane edhe me te cmuar.
Arban pederastin e paskan ashtusur keq mbreme se qenka gjithe mllef…
Blogu ka mbetur pa moderator e eshte bere vend ku ky tipi shfryn helmin e jetes se tij te mjere…
Nje fakt qe mund ta vertetoj vete, ne gjithe rastet e hasura ne kete vale te trete, nuk gjen asnje rinfektim, mund te gjesh nder to te vaksinuar qe e kalojne me lehte, por asnje riinfektim. inuniteti natyral eshte me i forte.
Ri-infektim, e ke fjalen per se dyti ?
Nese e ke fjalen per infektim per se dyti, sigurisht qe eshte e pamundur (asnje rast i regjistruar ne France, gjithashtu). Dhe eshte e logjikshme, sepse eshte abc-ja e imunologjise.
Eshte nje web-site biles, amerikan (më duket se ta kam treguar nje herë) qe regjistron të gjithe në ri-infektimet e konstatuara vetem permes testit PCR. Jane rreth 700-800 raste ne gjithe boten (ne nje planèt më 7-8 miljarde banore). Nje pjese duhet te jene si rezultat i gabimit te testit PCR (pozitivë fallco), nje pjese njerez me probleme shume’ te renda imuniteti.
Sigurisht qe imuniteti natyral eshte me i miri, eshte alfa e biologjise
Po dhe per infektimet per se dyti e kisha fjalen, nuk ka, mjaft te rralla.
une jam per vaksinim masiv, po nuk e ke idene
ketu skepticizmi dhe injoranca ndaj vaksines kap nivele te frikshme. Nje popull i perballur me lloj lloj vuajtjesh e torturash ka frike nga nje shpim ne muskul.
Xhanem para disa kohesh ishte nje basketbollist ne Usa qe nga youtube kish pare argumente qe tregonin se toka ishte e sheshte dhe ne fund e kish besuar.
Mua me teper se covidi sot me tremb histeria e injoranca kolektive ne epoken e social networks.
Perkundrazi, kam pas pershtypjen qe mileti në Shqiperi ka dash te vaksinohet, por nuk ka pas Pfizer. Por ti e di më mire SIGURISHT.
(Eshte çik semundje e ish-vendeve te Lindjes kjo : shih ne Rusi : 800 te vdekur në ditë dhe vaksinimi tek 30%)
Shqipot I rrahin grate si talibanet e marakosen se do vijne afganet e do u dhjesin racen e tyre te shkelqyer pellazgo ilire.
ndoshta, po me nje virus si ai delta, qe perhapet ne 40 grade te veres, nuk mund te zgjedhesh vaksinen. Per pfizerin ka shtim te besimit edhe me shume me miratimin qe i beri FDA tani se fundmi.
Nejse, shqipua edhe ne mes te zjarrit ka tangerllek.
Se kam harru te pyes : aktualisht ne Shqiperi perdoret vetem Pfizer, kshu ? (apo eshte ende në qarkullim edhe vaksina kineze ?)
Arban pederasti ofron sherbime bythore .
jane ne perdorim te treja, po kerkesa eshte se shumti pfizer, per te cilen thone do kete doza po jo aq sa per te permbushur gjitha kerkesat.
kerkesa per bythe eshte e madhe, megjithkete oferta e sumes thone se eshte jo aq sa duhet per te permbush kerkesat e bythes.
nuk thone kot, njeriu kur plaket kthehet kalama
sakte, njerzimi eshte plak, prandaj eshte kthyer ne kalama.
Kjo duket qarte nga regjizoret moderne qe kane mendje kalamoni dhe bejne filma per pedofile dhe kinofile lesbike qe jane kundra mbylljes nga virusi qe na mbylli kinemate dhe na la pa filma me Marlon.
Deklarate në fejsbuk e një virgjëreshe kinofile që akoma nuk i kanë rënë dhëmbët e qumështit:
-Unë jam 65 vjeç, ai është 69 vjeç, u njohë dhe u dashuruam, tani jemi shumë të lumtur!
Midis 700 e kusur komente me urime per lumturi:
-Vetëm kini kujdes mos ngatërroni ilaçet dhe protezat në komodinën personale në krye të krevatit - i Modhi
Njerzimi eshte plakur, prandaj nuk do te vdese - Stalker Lesbiku
“Taulant Balla, Elbasani te do”… Shoferi i dronit Arbani ose Delta
Moj ti,nuk mbushke farë!
Taulanti,fare mirë mund të ishte deputet i lulit,ashtu siç tritan shehu mund të ishte i ramës.
Në jemi kategori tjetër. Ju jeni njësoj.
Apo e kam gabim:nerd_face:![]()
Nga e zbulove kete, nga sondazhet qe ben i ulur me gju te zyra e Qimit apo duke soditur ndonje liqen gjate turizmit me kryeqytetarin Stresi?
tek dashuria jote per nenen parti
Interesant Bruceloza - semundje infektive e bagetise, por prek dhe njerezit. Rastisa ne material dje.
Megjithe masat radikale (per te perdor nje gjuhe te kohes se sotshme) pas Clirimit, nje vendim te posacem qeveriea ne 1956 per ta luftuar ate, rezultonte se ne 1975 me shifrat gjithsesi te uleta (0.01%, 0.03%) ajo nuk qe e mundur te eradikohej, vetem te eliminohej.
Nje dekade me vone, ne vendin tone kjo semundje infektive vazhdonte te ish nen kontroll vetem pernes gjurmimit metodik te rasteve, profilaksise se rrepte dhe vaksinimit te pervitshem te bagetise.
Ndonese shkaktaret e infeksioneve te Brucelozes dhe Sars-covid skane paralel, ky skenar kontrolli i tyre mund te perfundoje te jete i njejte per te dy. Pra vaksinim i pervitshem (per shkak te mutacioneve virusale), social distancing, profilaksi, reparte te vecanta spitalore per covid me ICU etj)
3600 : 12 muaj = 300 vdekje ne muaj ![]()
Jo jo Vdekshmeria e larte nga tumoret ne vend eshte turp i shendetsise. Sistemi eshte inegzistent sidomos mandatin e dyte te ketij. Rastet kapen ne stad te vone.
Statistikat tona pastaj jane fasade mediatike. Pervecse te mangeta se fundmi eshte norme politizimi i stats ne Shq.
Sigurisht qe kapen ne stad te vone, ne Shqiperi e gjetiu. Te mbyllesh miletin ne shtepi si bagetia, e ka nje çmim
Cheers
![]()
we have to take the strongest actions possible and the most important reason is because it reduces the amount of time we have to engage in it.
the cost that we pay, the consequences that we bare, are the shortest if we go for the maximum effort.

A mundemi qe edhe te perbuzim evgjitet edhe te mburremi me nene terezen e cila u be shenjt duke iu sherbyer evgjiteve?
a mund t’i jepet “me keq se jevgut” atributi i te menduarit logjik?
“me keq se jevgu” nuk e shef jevgllikun e vet!

Ne kuptimin?
- Nuk ka per te vdekur.
- Nuk deshiron te vdese.
Ne kuptimin “nuk deshiron te vdese”. Lesbiku e ka thene ne kuptimin e mbylljes koronavirus, por nuk i leverdis qe shprehja eshte shum e vertete ne te gjitha kuptimet. Sigurisht nuk i leverdis ta thote per artin e filmit dhe regjizoret e tij te dashur lesbike.
Ne kuptimin qe nuk deshiron qe arti te vdese. Koncepti i Vdekjes se Artit, ftilluar qe heret prej Hegelit.
Per Nenen Parti te Stresit dhe Qimit?
Demek Basha qenka te dhjefsha James Bond ![]()
![]()
Po i barastunduri ke do zgjidhte valle, Ameriken apo udheheqesin legjendar? Apo do tundej andej-ketej? Qimi e kishte bere zgjedhjen e vet.
Nqs do zgjidhja Ameriken do isha si rraca jote ![]()
Shumë njerëz besojnë që humbja e peshës dhe shtimi ne peshë qëndron e gjitha te kaloritë dhe mungesa e vullnetit.
Megjithatë, kërkimet mbi obezitetin kanë vërtetuar të kundërten. Shkencëtarët thonë që hormoni i quajtur leptinë është i përfshirë. Rezistenca e leptinës, në të cilën trupi ynë i përgjigjet këtij hormoni, besohet që është shkaktari për shtimin në peshë. Ky artikull shpjegon cdo gjë që duhet të dini për leptinën dhe se si përfshihet në obezitet.
Leptina-Një hormon që rregullon peshën trupore
Leptina është hormoni që prodhohet nga qelizat yndyrore të trupit. Shpesh referohet si “hormoni i mbijetesës”. Targeti primar i leptinës është truri vecanërisht zona e quajtur hipotalamus. Leptina supozohet t’i thotë trupit tuaj që kur keni mjaftueshëm yndyrë të depozituar nuk keni nevojë të hani më dhe mund të digjni kalori në ritëm normal. Gjthashtu ka dhe shumë funksione të tjera që lidhen me fertilitetin, imunitetin dhe funksionin e trurit. Megjithatë, roli kryesor i leptinës është rregullimi afatgjatë i energjisë, përfshirë dhe numrin e kalorive që konsumoni dhe harxhoni, si dhe sa shumë yndyrë është depozituar në trupin tuaj. Sistemi i leptinës është i përfshirë nga ngopja e deri te mbi-ngopja. Sot, leptina është mjaft efektive që t’na drejtojë drejt ngopjes. Por nëse diçka nuk funksion në mekanizimin që supozohet të na ndalojë, ne mund mos konsumojmë më tepër seç duhet.
Ndikimi në tru
Leptina prodhohet nga qelizat yndyrore të trupit tuaj. Sa më shumë yndyrë trupore ato mbajnë, aq më shumë leptinë ato prodhojnë. Leptina transportohet nga rrjedha e gjakut në tru, ku dërgon sinjal në hipotalamus-pjesa që kontrollon kur dhe sa shumë ne hamë.
Qelizat yndyrore përdorin leptinën për t’i thënë trurit sa shumë yndyrë trupore ato transportojnë. Nivelet e larta të leptinës i thonë trurit që ju keni shumë yndyrë të depozituar, ndërkohë që nivelet e ulëta i thonë trurit tuaj që yndyrnat e depozituara janë të ulëta dhe ju duhet të hani.
Kur ju hani, yndyra trupore rritet, duke ndikuar në rritjen e niveleve të leptinës. Pra, ju hani më pak e digjni më shumë. Ndryshe, kur ju nuk hani, yndyra trupore bie, duke ndikuar që të bien edhe nivelet e leptinës. Në këtë pikë, ju hani më shumë dhe digjni më pak.
Ky sistem njihet si feedback negativ dhe e ngjashme me kontrollin e mekanizmave për funksione të ndryshme psikologjike, si frymëmarrja, temperatura e trupit dhe presioni i gjakut.
Cfarë është rezistenca e leptinës?
Njerëzit të cilët janë obezë kanë shumë yndyrë trupore. Për shkak se qelizat yndyrore prodhojnë leptinë në proporcion me masën e tyre, njerëzit të cilët janë obezë kanë nivele shumë të larta leptine. Duke marrë parasysh mënyrën si leptina supozohet të punojë, shumë njerëz obezë duhet të limitojnë konsumin e ushqimit. Pra me fjalë të tjera, truri i tyre duhet të dijë se kur ata kanë mjaftueshëm energji të ruajtur. Megjithatë, sinjalizimi i leptinës mund të mos funksionojë në këtë rast. Edhe pse leptina mund të jetë e pranishme, truri “nuk e sheh”. Kjo gjendje-e njohur si rezistenca e leptinës-besohet që është një nga kontribuesit më të mëdhenj biologjikë ndaj obezitetit. Kur truri juaj nuk e merr sinjalin e leptinës, mendon gabimisht që “ju po ngordhni urie”-edhe pse keni mjaftueshëm energji të ruajtur. Kjo e bën trurin të ndryshojë sjellje në mënyrë që të rikuperojë yndyrën trupore. Truri juaj më pas inkurajon:
-Të hani më shumë: Truri juaj mendon që ju duhet të hani në mënyrë që të mbijetoni.
Reduktim i harxhimit të energjisë: Në përpjekje për të ruajtur energji, truri juaj redukton nivelet e energjisë dhe bën që ju të digjni më pak kalori gjatë kohës që pushoni.
Konsumi i ushqimeve më shumë dhe më pak ushtrime fizike nuk është shkaku që fshihet pas shtimit në peshë, por më shumë një pasojë e mundshme e rezistencës së leptinës, një defekt hormonal. Për shumë njerëz që përballen me rezistencën e leptinës, është e vështirë.
Impakti në dietë
Rezistenca e leptinës mund të jetë një nga arsyet që shumë dieta dështojnë për të siguruar humbje peshe afatgjatë. Nëse ju jeni rezistent ndaj leptinës, humbja e peshës sërish redukton masën yndyrore dhe një reduktim të dukshëm në nivelet e leptinës-por truri juaj sërish do të ketë probleme me rezistencën e leptinës.
Kur niveli i leptinës reduktohet, kjo çon në uri, rritje të oreksit, reduktim të motivimit për t’u ushtruar dhe një reduktim të numrit të kalorive që digjen gjatë pushimit.
Truri juaj më pas mendon që ju po ngordhni urie dhe inicion mekanizma të fuqishëm për të rikuperuar atë yndyrë trupore të humbur. Kjo mund të jetë arsyeja kryesore pse kaq shumë njerëz e humbin peshën për një kohë të shkurtër, më pas e rifitojnë sërish.
Cfarë e shkakton rezistencën e leptinës?
Disa mekanizma potenciale që fshihen pas rezistencës së leptinës janë identifikuar.
Këto përfshijnë:
-Inflamacion: Sinjalizimi inflamator në hipotalamus është një nga shkaqet kryesore të rezistencës së leptinës te njerëzit dhe te kafshët.
-Acidet e lira yndyrore: Nivelet e larta të acideve yndyrore të lira në qarkullimin e gjakut mund të rrisë metabolitet e yndyrës në trurin tuaj dhe të ndërhyjë në sinjalizimin e yndyrës.
-Nivelet e larta të leptinës: Të keni nivele të larta të leptinës ndikon në shfaqjen e rezistencës së insulinës.
Shumë nga këto faktorë janë amplifikuar nga obeziteti, që do të thotë që ju mund të ziheni ngushtë në një rreth viskoz të shtimit të peshës dhe të bëheni rezistent ndaj leptinës me kalimin e kohës.
A mund të kurohet rezistenca e leptinës?
Mënyra më e mirë për të ditur nëse jeni rezistent ndaj leptinës, është të shiheni në pasqyrë. Nëse keni shumë yndyrë trupore, veçanërisht në zonën abdominale, atëherë mund të jeni pothuajse të sigurtë që jeni rezistentë ndaj leptinës. Nuk është e qartë se si rezistenca ndaj leptinës mund të luftohet, por qarkullojnë disa teori. Disa shkencëtarë besojnë që një dietë që redukton inflamacionin, ,mund të ndikojë në përmirësimin e situatës. Nëse fokusoheni në një stil jetese të shëndetshëm, atëherë kjo mund të ishte një strategji efektive.
Janë disa gjëra që mund të bëni:
-Shmangni ushqimet e përpunuara: Ushqimet e përpunuara mund të ndikojnë në shëndetin tua si dhe të rrisin inflamacionin.
-Konsumoni fibra të tretshme: Konsumoni fibra të tretshme që të përmirësoni shëndetin e zorrës së trashë si dhe të mbroheni nga shfaqja e obezitetit.
-Ushtrimet fizike: Ushtrimet fizike mund t’ju ndihmojnë të trajtoni rezistencën ndaj leptinës.
-Gjumi: Problemet me gjumin lidhen me problemet me leptinën.
-Reduktimi i triglicerideve: Të keni trigliceride të larta mund të parandalojë transportin e leptinës nga gjaku te truri juaj. Mënyra më e mirë për të ulur trigliceridet, është reduktimi i konsumit të karbohidrateve.
-Konsumoni proteina: Të konsumoni shumë proteina mund të shkaktojë humbje automatike peshe, e cila mund të rezultojë në përmirësimin e ndjeshmërisë ndaj leptinës.
Megjithëse nuk ka një mënyrë të thjeshtë për të eliminuar rezistencën ndaj leptinës, ju mund të bëni ndryshime afatgjatë në stilin e jetesës për të përmirësuar jetën tuaj.
Përmbledhje
Rezistenca e insulinës mund të jetë një nga arsyet kryesore përse njerëzit fitojnë peshë dhe e kanë kaq të vështirë ta humbasin atë. Pra në këtë rast, obeziteti nuk shkaktohet nga përtacia ose mungesa e vullnetit. Gjithashtu ndikojnë forca sociale dhe biokimike. Dieta perëndimore mund të jetë një nga shkaqet kryesore që çon në shfaqjen e obezitetit. Nëse jeni të shqetësuar që mund të jeni rezistent ndaj leptinës, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për një stil jetese më të shëndetshëm, që i përmendëm më lart.
dhe me qi ra llafi: o admina, iku gushti
iku gushti, por akoma s’ka ardhe Pjerdh Thomasi te na thote se iku gushti.
Gushti nuk iken pa e thone qe iku Pjerdh Thomasi.
Luftes me mullinjt e eres (hello Don Kishot !!
) po i vjen fundi edhe në “parajsat” e fundit ishullore fashisto-higjeniste :
iku gushti,
Pjerdhi s’po na vjen,
s’po na vjen,
s’po na vjen,
bota zjen,
bota zjen,
Stalker shkon e vjen,
shkon e vjen,
te gjitha lesbiket po na i rremben
(me perjashtim te Albanoidit qe nuk ka mush moshen per te pare filma te ndaluar per te vegjelit)

fashistet e lajne bythen me sapllake, komunistet e fshijne me gjethe shkurresh (ose e lene pa fshi fare kur jane partizane ekologjiste qe kane dale malit kunder fashisteve)
11 kura në kushte shtëpie për shërimin e kapsllëkut
Kura për kapsllëkun mund të jetë aq afër sa është kuzhina juaj!
Provoni këto kura natyrale për lehtësim më të shpejtë.
Fara susami
Përbërja vajore e farave të susamit punon që të zbusë sipërfaqen e zorrëve e cila ndihmon nëse keni probleme me jashtëqitjen. Shtoni farat në drithëra apo sallatë, ose hidhini në një Mullins kafeje ku më pas spërkateni në ushqim. Kjo kurë është e preferuara e shëruesve kinezë.
Melasë
Një lugë gjelle e melasës përpara se të flini ju lehtëson kapsllëkun që në mëngjes të ndiheni më mirë. Melasa zihet dhe përqëndrohet rreth 3 herë kështu që përmban vitamina, minerale dhe në veçanti magnez që ju ndihmon në lehtësimin e kapsëllkut.
Fibrat
Fibrat sillen si pastrues, duke pastruar ushqimin (në veçanti mbetjet) nga zona e tretjes dhe duke eliminuar ujin. Në këtë mënyrë i jep muskujve në traktin GI një vend ku të mbahen, kështu që ushqimi mund të kalojë me lehtësi pa pasur pengesa. Synoni 20 dhe 35 gr fibra në ditë që të jeni në rregull. Zakonisht ushqimet që janë të pasura në fibra përfshijnë: drithërat, fasulet, tërshërë, bajame dhe shumë fruta e perime. Nesë jeni në kapsllëk dhe po merrni fibra të mjaftueshme, kini parasysh të pini sa më shumë ujë.
Çaj menteje ose xhinxheri
Menteja dhe xhinxheri janë të provuara shkencërisht si dy mënyra alternative për të ndihmuar në problemet me sistemin tretëss. Mentetja përmban mentol që ka efekt antispazmë që relakson muskujt. Xhinxheri është një barnë paralajmëruese që brenda trupit gjeneron nxehtësinë. Brenda në çaj, uji i nxehtë do të stimulojë procesin e nxjerrjes së ushqimit. Çaji i dandelinos është gjithashtu një laksativ i butë dhe detoks.
Yndyrnat e shëndetshme
Vaji i ullirit, lajthitë dhe avokadot përmbajnë të gjithë yndyrna të shëndetshme që ndihmojnë procesi të vazhdojë lehtësisht dhe që problemi i kapsllëkut të eliminohet. Një sallatë jeshile me vaj ulliri, me pak lajthi, ose fruta janë një opsion i mirë. Edhe nëse vrisni mendjen për peshën, yndyrnat e shëndetshme janë të nevojshme për mbarëvajtjen e funksioneve të trupit.
Uji me limon
Acidi citrik në ujin me limon sillet një stimulant në sistemin tretës dhe ju ndihmon të hiqni toksinat nga trupi. Shtrydhni pak lëng limoni në një gotë me ujë çdo mëngjes ose shtoni limon në çaj. Kjo është një metodë që ju jep freski, shërim të shpejtë dhe afatgjatë mbi kapsllëkun si dhe përmirëson sistemin tretës.
Kafeja
Kafeja mund të stimulojë kolonin e zorrëve dhe mund të shpejtojë udhëtimin tuaj drejt banjës. Dhe pije të tjera të nxehta gjithashtu bëjnë punë me pak lëng limoni ose mjaltë. Kafeja ndihmon në kalimin e shpejtë të urinës kështu që kini parasysh të pini sa më shumë ujë, ndryshe kapsllëku do të përkeqësohet.
Rrush i thatë
I pasur në fibra, rrushi i thatë përmban acid tartarik i cili ka efekt laksativ. Në një studim doktorët këmbëngulën që ata që hanë një kuti të vogël me rrush të thatë në ditë, ndikonte që ushqimi i tyre të kalonte në sistemin tretës sa gjysma e kohës së atyre që nuk i konsumonin. Qershitë dhe kajsitë janë një alternativë shumë efektive.
Kumbullat e thata
Këto fruta të pasura në fibra janë një kurë në kushte shtëpie në normalizimin e sistemit tretës. 3 kumbulla të thata përmbajnë 3 gramë fibra dhe gjithashtu kanë një përbërje që shtyn kontraksionet e vazhdueshme. Një frut tjetër i mrekullueshëm janë fiqtë që mund të mos shkaktojnë aq shumë fryrje sa kumbullat e thata.
Vaji i kastorit
Ky ilaç në kushte shtëpie është përdorur për breza me rradhë. Një nga perdorimet primare të vajit të kastorit është si një laksativ; merrni 1 ose 2 lugë çaji me stomakun bosh dhe shihni rezultatet për 8 orë. Pse? Një përbërës që vaji ka përfshihet në substance dhe stimulon zorrët e holla dhe të trasha.
Ushtrimet fizike
Dhe një shëtitje 15-minutëshe çdo ditë mund t’ju ndihmojë që ushqimi juaj të lëvizë më me shpejtësi. Nëqoftëse flini pas nje vakti të rëndë, mundohuni të lëvzni në vend që të shtriheni. Duke filluar këtë proces mund t’ju ndihmojë të shmangni atë ndjesinë e të ngopurit që shpesh ndiqet nga një vakt i madh.
Fashist me perkufizim ishte një i krishterë, por pa besim në Zot, ndërsa komunist ishte më tepër se një i krishterë pa besim në Zot. Të dy figurat i përkasin një kontesti të caktuar historik që sot nuk ekziston më, dhe ta do mendja që nuk ekzistojnë as figurat në fjalë.
Ekziston vetëm figura e demokratit me të vetmin funksion që të ngrejë prej varrit si lugetër fashistin dhe komunistin. Dmth edhe vetë demokrati është një lugat midis lugetërish, pa të sotme e pa të ardhme.

"Por ndryshe nga imuniteti artificial i vaksinës, imuniteti natyral duket se po dominon edhe mbi “Deltën”. Mjekët pranojnë se deri tani nuk kanë patur asnjë pacient të shtruar të riinfektuar nga COVID-19. Këtë periudhë të shtruar në spital janë pacientë që nuk e kanë kaluar më parë sëmundjen mes tyre dhe të vaksinuar.
Ajo “pranojne”, nuk ka te paguar
: sa duhet te jene merzitur qe kane pranuar nje gje te tille (por qe ne fakt eshte alfa e semundjeve infektive: kur kalon nje here nje virus, si mund ta kalosh te njejtin per se dyti ??!!).
s’na pjerdh njeri me sy .
vertet s’te pjerdh njeri me sy, edhe virusi te takon nje herë, pastaj thote: ku t’kom pa? mos valle ti ishe ngambrapa kur un pordha e bona sikur s’pashe sepse ashtu osht i pun? Osht pune imuniteti?
Jo po.mund te takohesh me kusheririn e tij mutant dhe ben goxha muhabet…
Aman per konfirmimet ngs “mjeksia” e atjeshme e cila analizat per llojin e virusit i nis per pergjigje ne laboratoret e perendimit duke marre nja 10-15 dite kohe
-Çfar mutin je ti?
-Jam mutant!
-Aha, qeke mut muti!
Mire, mund te semuresh me dhjetra here nga covidi ![]()
Gripin njeriu mund ta kaloje me shume se njehere gjate nje sezoni. Vete ke thene kovidi eshte grip. Ne mos Shqiperia perben perjashtim nga bota ( ku fenomeni i kalimit te kovidit per here te dyte eshte i konfirmuar). Te dhena masive per infektim te shumefishte mbase spara ka, ne situaten e tanishme kovidin kush ka mundesi e eviton ne max.
Hi Mirjam_Tirana
Autobuzat per ne pune mbushur me nxenes qe me maska llafosen qeshin levizje. Nuk ju thua dot te qetesohen a te flasin me pak qe te minimizojne shfryrjet e ajrit te tyre neper autobuzin e ngushte. Superluci i hapur mbrapa s’ben pune, kondicioneri ftohes riqarkullon te njejtin ajer.
Bravo Friedman qe na solle perfaqsine e ardheshme te 2 boleve te Marlonit.
He he he NYT media e establishmentit neoliberal, ku kategorizohet dhe kjo qe i referohesh ti, media e shitur ne “premierin” tone neoliberal hajdut votash perbuzes i tradites e historise se vendit qe “qeveris”, maskara qe ja hudh duke shkundur cdo pergjegjesi per publiken ne politiken E br., pervec mbrojtjes pasurimitte oligarkise. I peshtire si artikull. Gjynah qe ju serviret shwiptareve te shkrete pa burime te tjera info. Neoliberal Brainwashing!!
Cdo variant krijon epidemine e vet thone. Disa qe jane infektuar ne vitet 2000 me Sars e paskan kaluar covidin e 2020-2021 si nje ftohje e lehte dhe meqe ra fjala, paskan imunitet me te fuqishem se ata qe kane kapur covidin keto dy vite .

Kush ti thote keto mor aman? Si krijoka epidemine “e vet” çdo varjant, nderkohe qe te gjithe coronaviruset bejne pjese ne te njejten familje ?? Keto jane valë, ok, qe vijne dhe ikin, dhe kaq eshte e gjitha.
Por e kuptoj: ju doni me zor qe te kete riinfektime, frika gje e madhe (nderkohe qe ketu te ka ardh para pak ditesh per te konfirmu te kunderten nje mjek qe ka dhjetra paciente te tij me Covid). Si dhe mjeket shqiptare (linku qe solla) apo mjeket ne vendet respektive ku jetojme (qe thone po ashtu te kunderten e asaj qe “te thone” ty).
S’kam çte them me teper…
Kjo ‘mbase’ ka po aq sharm sa ‘pranojne’ (mjeket pranojne)
![]()
ahahaha ! Përkundrazi, Delta eshte
- shume ngjitese (ti e te tjeret qe pretendonin vjet ne mars qe Corona ishte shume ngjitese ! Kur ju thonim se nuk eshte ngjitese aaaaq sa thuhet, jo thonit
nejse), - evitimi eshte shume me pak i mundshem, sepse nuk praktikohet asnje forme mbylljeje (mesimi on-line etj).
Vaksinat thuaj, rrofshin vaksinat ! Por nuku ta thote goja nje fjale te mire per vaksinat
(se i ka prodhuar armiku ‘liberal’
)

Ti do ishe fort ne rregull me reagimin tend, problemi eshte qe ana tjeter e te njejtes medalje (kapitalizem ja thone emrin) nuk eshte veçse nje llak i peshtire (siç ke qejf ti te thuash shpesh) i te ashtuquajturit socializem:
C’a te thush… , ti luan me fjalet, duke e ditur fort mire qe kovidi nuk eshte “thjesht nje grip” (ne sensin qe e perdorim ne në shqip), sepse ti e din fort mire po ashtu qe grip (Influenza, the flu) eshte tjeter gje.
Coronavirusi nuk ka rene nga qielli : ben pjese tek Sarbecoviruset, ngela duke e perseritur. Perkundrazi biles, sipas studimeve, ata qe kane kaluar Sars e 2003 jane shume here më rezistente :
To test their hypothesis, researchers recruited eight people who recovered from SARS-CoV-1, which was responsible for the 2003 SARS epidemic, as well as ten healthy people and ten COVID-19 survivors. They then compared the immune response of the three groups before and after they were vaccinated with the SARS-CoV-2 vaccine. In particular, they wanted to understand whether the neutralising antibodies developed in SARS-Vaccinated group could wipe out both SARS-CoV-1 and SARS-CoV-2 viruses as well as other sarbecoviruses, including potentially zoonotic sarbecoviruses that have been identified in bats and pangolins.
Prior to vaccination, SARS-CoV-1 survivors had detectable neutralising antibodies against SARS-CoV-1 but no or low-level anti-SARS-CoV-2 neutralising antibodies. After receiving two doses of the mRNA vaccine, all displayed high levels of neutralising antibodies against both SARS-CoV-1 and SARS-CoV-2,” said Dr Wanni Chia, Research Fellow at the Duke-NUS EID’ programme and co-first author of this study. “Most importantly, they are the only group with a broad spectrum of neutralising antibodies against ten sarbecoviruses that were chosen to be examined.
https://www.duke-nus.edu.sg/allnews/media-releases/new-study-boosts-hopes-for-a-broad-vaccine
Mos kerce kaq shpejt, pergjigjet e labs. duan 10-15 dite tu vijne.
Pervecse qe behet fjale vec per “pacientet e shtruar”. Kush i pyeti ata qe s’shkojne hic ne mjek …
Waa po kjo eshte e gjitha, evitohet qe cke me te. Eradikimi (1) dhe Mitigimi (2) jane 2 nga tre strategjite boterore te qasjes ndaj kovid. E treta eshte Herd Immunity, ku hyn ti Trump e Boris Johnson.
Qe kovidi Sars-2 ishte dhe mbetet super ngjites vetem kategoria jote e ve ne dyshim. Superngjitshmeria ishte nje nga avantazhet e tij krahasuar me kovidet Sars parardhes, qe kontribuan ne daljen e tij nga kontrolli dhe pershkallezimin ne Pandemi boterore.
Ne nje video te sjelle me lart, shkencetari pohon se mutacionet e ardhshme te kovid-19 do synojne drejt infektueshmerise, pra shpejtesise me te cilat virusi riprodhohet sepse eshte rikopjimi ai i cili siguon potencial per mutacione, pra potencial per mbijetese te species permes Seleksionit Natyror. Do shohim variante gjithe e me infektues se Delta te cilat po i nxjerrin obsolete gjithe vaksinat (neoliberale apo jo, meqe deshe te permendnim vaksinat)
![]()
Sh e vertete jo vetem te infektuaret me Sars te viteve 2000 por edhe pleq te mbijetuar nga gripi Spanjoll shek shkuar, kjo pandemi jua testoi antitrupat me sukses. Madje dhe antitrupat saje vasksinimit masiv kundra Turbelulozit ne ish vendet socialiste te lindjes (si rrjedhoje e politikave socialiste per popullin) rezultuan nje plus i madh krahasuar me gjendjen shendetsore publike ne shoqerite perendimore
Qe Berisha duhej larguar qe ne 1991 kjo dihet .Por perjashtimi kur ai eshte votuar nga Poplli e deri nashi nuk ka asnje lloj hetimi kondra tij le me Te shpallet fajtor s’ka asnje lloj baze ligjore.
Sala është taleban,i mungon identiteti kombëtar. Solli në shqipëri modelin afgan të fiseve,mungesën e ligjit për të gjithë e shoqëruar me mungesën e të bukurës . Amerikanët e kuptuan më në fund që nuk mund të mbështesin në evropë,atë që luftuan në afganistan.
Pd-ja është e destinuar të dështojë se nuk ka asnjë figurë ose rrymë të djathtë kombëtare brenda saj. Sidomos tani që rama është lubonjizuar komplet.