Diskutim i lirë - Qershor 2018

244 postime 9793 shikime 2 qershor 2018 në 03:51 e pasdites
squarepusher

Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.

bradland

Ja ku e katandisi admin sorrist rilindas squpushi kete blog , 8 ore asnje koment , gjynof , te fala gjemit.

squarepusher

po i do te miren ‘ketij blogu’, sill ndonje prurje te hajrit here pas here, komento sa te mundesh sipas normave te diskutimit per ta permiresuar ate. Kam simpati per ty bradland, por nuk e kemi konfidencen virtuale t’i adresohemi njeri-tjetrit me tallje. Te pershendes!

Katror

Kam frike se ti nuk arrin ta kuptosh ironine e pozicionit tend. Ish anetaret nje e nga nje po ta vene ne dukje se jane larguar nga ky blog per shkak te politikave te blogut (qe ketu perfaqesohen nga administratoret) ku eshte mese normale qe nje administratore te shaje nga nena apo gruaja dike qe nuk perputhet me bindjet e saj politike dhe ku administratori tjeter te thote qe po qe se nuk je ne nje mendje me te, me mire mbyll deren pas vehtes dhe dorezo celesin. Pa folur pastaj per kulturen e sharjeve, ofendimeve dhe histerizmave nga ca anetare 'te nderuar" si ai i Modhi qe sjell shkrime filozofike dhe komenton si rrugac frojdist. Kurse ti atij qe te thote “ik”, i thua 'pse nuk rri e na sjell ndonje koment". Mbase eshte koha edhe per ju tani qe pasi i perzute te gjithe, ta mbyllni deren mbrapa vehtes edhe t’ia dorezoni celesin Blendit a kush tjeter e ka kete blog. Dhe te fala Gjembit edhe nga ana ime. :slight_smile:

InkuizitoriMoth

Njerzit jane larguar nga ky blog jo per shkak te politikave te blogut, por per shkak te politizimit kemb e krye te personave, dmth te urrejtes totale midis personave gjasme politike, por qe ne fakt ka shkaqe te tjera sepse njerzit ne pergjithsi kane lindur ne urrejtje, dhe nuk njohin gje tjeter, biles nuk njohin as kur shahen ne menyre frojdiste, sepse urrejtjen e kane buke familjare, si buka qe ha. Ti nuk ke bere nje koment pa urrejtje brenda, dhe futesh ne blog i here ne senet vetem per te thene qe nuk komenton me, qe blogu ka marre fund, vjen vetem qe te shahesh ne menyre frojdiste, kjo eshte kultura jote familjare, inotin tamom e ke me tet ate dhe tet eme.

Njekohesisht je i lumtur per gjendjen e mjere blogut qe do ta rregulloje Trump prej Amerike.

he jepi Yeriko is replying si Katrori dhe ti se te erdhi rasti

Yeriho

Idhtesia e pergjithshme ka bere qe komentuesit te mos kene me deshire te komentojne me njeri-tjetrin se persa iu perket temave, besoj qe koha ka bere qe te bjere interesi. Fjala duhet dhene me mase, perndryshe do te kete inate, ego te vrara, bulizma e me radhe. Me sa shoh toksiciteti ka bere qe shume vete te prapesohen nga te komentuarit. Hap peshkun dhe lexon vetem sharje.

Yeriho

Nuk dallon kontradiktat ne komentin tend/personin tend? Sa here qe te lexoj vetem urrejtje kuptoj.

Edhe pa komentuar, krijon arsye per sherr lol :smiley:

InkuizitoriMoth

Ti kujton se ben paqedashesin e Perandorise Romake, por ne fakt po i hudh benzine zjarrit pa kuptuar se çfare ndodh.

Te jete per mu persona si katrori skartohen per here te pare, sepse Katrori nuk eshte grindur me ndonjerin per historine e Perandorise Romake, siç normal mund te ndodhe dhe ka ndodh, por eshte futur ne blog qe me komentin e pare te tij per te sulmuar komunistet. Po deshe ta sjell temen ta shohesh, dhe kete e ka berte me disa komentues.

Eshte rast i pashprese, siç duket ka te jatin dhe te jemen komuniste te flakte. Mbasi ka skartuar ata, vjen te skartoje komuniste ne blog.

Vlonjat

Ç’kemi? Mire ?
Ore ma keni pare gjokundi ate zeqo malukatin ? Heren e fundit qe fola me tha qe po shkonte ne shqiperi me intinerar ny - bruksel- tirane. Na beri merak dreqi!

Arban

Cunat e PDh-it akoma me Sorosin e kane inatin, edhe te Peshku faji i Sorosit eshte. Ndersa ky trapisti i persekutuar, Xixa ia shpjegoi nja dy here ate punen e mbylljes se deres, po trapistave u pelqejne Fake News.

Arban

Speaking of Soros, shikoni andej nga minuta 17 gruan e ish-kryetarit te PDhit

Ingeborg1

E ka patur ndonjeri prej jush njollen e mongolit kur ka qene femije?:grimacing:

Alba2265

E hengren dhe me Ukrainen.i shkreti panuc prite kur ti qepen shqipot analiste me sfurqe si muzhiket e mesjetes :blush:

InkuizitoriMoth

Ingeborb, ky eshte nje blog filoperendimoresh dhe filokrishteresh, pranej nuk duhet me pyete per semundje orientaliste, duhet te pyesesh per semundje oksidentaliste te llojit:

E ka patur ndonjeri prej jush njollen e Marlonit kur ka qene femije?:grimacing:

Kthupi

Do harrohet shpejt se vjen Rita Ora sot per koncert. Dalldis fukaraja.

machitewa

Harro mushke Valarene…, koqevaret djersijne fanelen e Kosoves tashme.

Alba2265

te kesh dy kombetare eshte gje e mire .krijon mundesi me te medha per te rinjte shqiptare . me ate cfare pashe edhe gjyshja ime 94 vjece do ti kish shenuar ato gola.2-3 ukrainas te pambuluar fare nga mbrojtesit shqiptare qe benin sehir .pastaj kemi dhe shqipot te cilet nga nje pool lojtaresh qe mezi aktivizohen ne ekipe te dores se dyte presin vetem fitore …

Xixa-g

Or ti Katror,

Së pari mirë se na begenise - rishtas, pas kaq e aq përbetimesh sikterrisëse. Dikush do të kish thënë pas “Arraritisjes nga Lindja…”

Së dyti, me që ende s’ke arritur ta honepsësh pas kaq e aq kohe, më bie rradha të ta kujtoj se - vërtet, të kam thënë dikur “hiqe derën nga jashtë”, por për hir të të vërtetës, konteksti ka qenë … nga shkrimi që kisha botuar, dhe aspak nga PPU. Puna jote nëse gjete sebepin dhe hoqe me të vërtetë derën, deri ditën e sotme kur na u rishfaqe! Anipse, meqë t’u mbush mendja të rikthehesh, mirë se erdhe!

Së treti, nuk është hera e parë që ankohesh për “diktaturën” e adminëve që, sipas teje, shkakton arratisjen e talenteve. Edhe sikur 1% të kesh tê drejtë, gjithësesi ke të drejtë! Përfundimisht, për të ndaluar këtë hemorragji vetëvrasëse, unë vetë po kërkoj hapur dhe në mënyrë publike t’i jap fund prerogativës prej administratori që më është akorduar nga ekipi drejtues i PPU.
Veçse dua të të përmend, se nuk është aspak kjo prerogativë që më ka lejuar të them me zë të lartë atë që dua të them - duke përfshirë këtu edhe tërheqjen e derës, atij që me sjelljen apo me mungesën e saj, e meriton plotësisht!

Ftoj të gjithë adminët e tjerë të ndjekin shembullin tim !

Alba2265

Melania s’po behet e gjalle ,I lebetitmi na ka thare site.mos ia ka mbathur me Melania diku ne bora bora :blush:

Alba2265

Fort I ndercm memedhetar Xixa .si studiues historie nuk duhet Te Te cudise fakti se kur ben dicka vullnetare ,falas per bashke memedhetaret e tu eshte e tepert Te presesh ndonje fjale Mirenjohje :blush:

InkuizitoriMoth

alba, nuk eshte pune vetem memedhetaresh qe jane viktime e nje situate katrorizmi nderkombetare qe ka nje shekull qe ka nisur. Kjo pune e degradimit te çdo vlere, ka nis ne menyre te dukeshme qe 1912-ten, qekur Shqiperia u be. Kete as xixa nuk e kupton si viktime frenge, mendo te tjere memedhetare, mendo pastaj Katrori qe eshte rrit ne nje kooperative te Fierit duke i bere lajka operativit te katunit, e tani eshte bere i zgjuar se ka dale jashte shtetit, ka lexuar libra dhe po lufton kunder komunizmit.

Pavarsisht nga medyshjet e meparshme, une edhe sikur i vetem te mbetem ne mejdan te diskutimit, nuk kam per ta braktis Peshkun, vetem per inot te Katrorit dhe drejtkendeshave te tjere, pa llogarit vlerat qe ka Peshku si blog.

Kthupi

Cfare kenaqesie gjejne njerezit duke genjyer per gjera qe jane lehtesisht te verifikueshme?

InkuizitoriMoth

nuk e kuptova, kujt ja ben kete pyetje, dhe lidhur me çfare?

Kthupi

Ishte ne pergjithesi jo per ndonje person apo teme specifikisht ketu. Ndoshta ka ndonje shpjegim psikologjik ose sociologjik a ndonje gjik tjeter qe une s’e di dhe thashe te pyes. Po lexoja 2 “intervista” shqiposh qe gjasme kane fame hollivudiane por qe s’i njeh njeri pertej fshatit te vet dhe me bene pershtypje ekzagjerimet.

InkuizitoriMoth

he shyqyr se jemi bere me hije, na duket se na akuzojne si rrenacake komuniste per çdo gje qe themi.

Kjo sapo thashe mund te shpjegoje diçka per pyetjen tende, qe ne fakt duket si pyetje banale, por eshte pytje e mire. E ka bere edhe Dostojevskij ne nje situate romani shume treguese.

Pa u fut ne te thella, per eksperience personale, instiktivisht ne jemi prirur te genjejne pa menduar fare per konseguencat, a siç thua ti qe mund te dalim apsajt menjehere nga verifikimi i rrenes qe po themi. Pra nuk eshte pune arsyetimi, eshte pune refleksi i pakushtezuar si qeni i Pavllovit: e para eshte rrena, pastaj e dyta vjen e verteta, mbasi e kap veten. Them kete ne menyre normale, per rob normal, se ne shumicen e rasteve nuk vjen e verteta as si e katermbedhjeta. Ngaterrohet tjetri kembe e duar nga rrenat e veta te thena pa asnje arsye e pa ja kerkuar kush, e mazallah se thote ate shkrete te vertete çliruese per vete ne radhe te pare.

Xixa-g

Inkuiz,

Lidhur me komentin tim të mësipërm, në mungesë të reagimit tê Katrorit (krejt e pritshme…) dhe në mungesë të reagimit të adminêve (krejt befasuese…), po të drejtohem ty, thjesht për të sqaruar situatën:

• heq dorë vullnetarisht nga çdo aktivitet admini tek PPU, nga momenti që kjo gjë ndjehet apo përjetohet qoftë edhe nga një antar i PPU, si pengesë apo ledh lidhur me shprehjen e cilësive dhe vetive të tyre personale (të vërteta apo të mirêqena qofshin këto të fundit).

• kjo gjë s’do të thotë aspak se unë tërhiqem nga çdo aktivitet në gjirin e PPU, dhe veçanërisht, atë të antarit që sjell prurje personale apo bën koment mbi prurje të tjera.

• nëpërmjet këtij veprimi, unë rigjej të gjitha shkallët e lirisë personale për të shkruar, debatuar, shkëmbyer apo komentuar mbi të gjitha temat apo nëntemat e PPU - në përputhje të plotë me politikat editoriale të PPU, dhe në mënyrë të veçantë lidhur me respektin e cilitdo antar të tij.

P.S: kjo s’ka të bëje aspak me faktin e të konsideruarit viktimë (qoftë ajo frënge, shqiptare apo eskimeze…)

InkuizitoriMoth

Falemneres per sqarimin, se une e keqkuptova reagimin tend si vendim per te mos u duk me ne Peshk, nisur me teper nga fakti se ke nje teme te lene pergjys, dhe nje pergjigje te pa dhene lidhur me nje pyetje timen se kur do te duket pjesa e dyte.

Pastaj ne jemi katandis 5 vete e gjysem, po hoqet dore ju prej adminllekut, kush do e beje? Katrori qe do pare? Po hoqet dore ju, nuk shoh mundesi tjeter perveç mbylljes se Peshkut.

espana

Ska asnje zhvillim te ri. Pd akoma merret me Sorosin dhe Babalen nderkohe qe duhet te fus votimin elelktronik e nje kod te ri zgjedhor duke eleminuar dhe blerjen e votes. Vetingu qe ecen teper avash. E qeveritaret qe vjedhin dhe bejne qejf me dashoneret me leket pafund qe vjedhin perdite. Dhe njerzit qe mezi presin te ikin nga ky vend

B-O-H-I-C-A

image

B-O-H-I-C-A

… Oh and NO COLLUSION !!!

image

Kthupi

E lexova pardje kete dhe qe ne titull parandjeva qe do ishin familje shqiptare. Ua kish bere dhe gati xha Rustemi, $10,000, $19,000, $19,100 qe te mos lodheshin t’i numeronin. Gjynah se kursimet e jetes, por nga njera ane mire ju behet se nuk donte te paguante banken, le te paguaje avokatin tani.

Edhe keta bucet, gjejne rastin e futja me kete civil forfeiture. Njerit ne Wisconsin i mori policia $92,000 qe I kishte ne makine. Po shkonte te blente nje studio regjistrimi muzikor me cash ne dore, i kishte te fshehura ne nje altoparlant se mos ja vidhnin.

kapo

EDHE EDVERI SI ENVERI!

Fëmijët si në Korenë e Veriut dhe kohën e Enverit!
Rilindi me rastin e 1 Qershorit Tradita e Lavdishme e Parakalimeve të Fëmijëve para Udhëheqjes

Alba2265

Deshira per vemendje ?kam vene re njerez qe si njeh askush fillojne intervistat me fjalet : nuk kam folur me pare se nuk me pelqen publiciteti .nese nuk Te pelqen publiciteti duhej ta mbaje gojen mbyllur se askush nuk e ka vene re mungesen tende :blush:

Arban

Ja nje emigrant deshtak. Nuk ndenji ne Shqiperi, te ishte bere nje Shkabe, pordhe qe gris brekt e veta, po shkoi ne Itali dhe u be njeri.

espana

Shume dobet Kapo te ka ngel ora tek parakalimet. Ne vend qe te shpallni teza si:
1-Vetingu ne politike
2-Ndertimi i nje administrate sa me te depolitizuar dhe te perbere nga njerez te afte.
3-Lufta reale kunder korupisionit.
4-Ndryshimi i sistemit zgjedhor dhe numerimi elektronik

Yeriho

Shume e tmerrshme te festosh femijet.

InkuizitoriMoth

po i rrenqethet mishi Manjoles! puçrra puçrra po i bohet!

Alba2265

Me kete vetting.nese zbatohet tamam do Te thote qe Te pushohen Te gjithe gjykatesit e prokuroret ne shqiperi.

kapo

Edhe ne Itali ne Parlament Ligji AntiSoros

gjembi

Sorrosi e detyroi trampin te vere tarifa per celikun dhe aluminin Kanadez. Ti kapo cfare mendimi ke per keto tarifat?

Alba2265

Soros maskarai ia mbushi mendjen Te perzere Mexicans.bizneset e ndertimit kane ngelur pa punetore cmimi kostos se ndertimit eshte dyfishuar ne disa zona .

gjembi

MAGA.

Edhe resorts te trampit do mbeten pa puntore.

machitewa

Dikur krahu i punes ka qene pa pagese fare. Nje president arrogant u hoqi amerikaneve torten nga goja ne ate kohe te arte.

Alba2265

Ka rreth 2 meleone pune ne ndertim bujqesi sherbime Te cilat amerikanet edhe kur jane duke ngordh urie nuk pranojne ti bejne .departamenti I shtetit aprovon 20 mije viza pune nderkohe qe ekonomia ka nevoje per 2 meleone punetore shtese.

gjembi

Trecereku i atyre shprehjeve perdoren ende.

adria

‘‘Përsërisim këngët në tre interpretime të reja’’
Herë e parë që e dëgjoj. Kjo mund të ketë qenë shprehje festivalesh, jo në fjalorin popullor

Kthupi

“E kam ndergjegjen te paster” - shprehje komuniste qe po te thuhet tani merret me kuptim te kundert. “Popullsia e dobet kishte nevoje dhe per kolesterol “. “Kjo shprehje nuk i ka hije” shpreh befasi dhe nje lloj ironie.

Jallaaa, jalla mor Qafok, nga i nxjerr keto xhevahire.

korriku

As une sbesoj te ishte me tre interpretime, sikur perseriteshin vetem njehere, qe dmth dy interpretime gjithsej.

del-ta

të gjitha përdoren ende! pse psh, nuk duhet të thotë kapua ‘‘për ideal të partisë’’:zipper_mouth_face:

Manjola_Tirana

le koqen e nomit

korriku

Kot me kot
Une vetem prura linkun, nuk shkrojta gje

STALKER

Jepeshin tre kenge të reja. Pastaj po ato tre kenge perseriteshin secila në nje interpretim të ri.

STALKER

Të gjoren grua, e paska shperfytyruar komplet botoksi

korriku

ajo eshte.
e paska dhe teksti

Kështu, pas interpretimit të tre këngëve të para, spikeri dhe drejtuesi i festivalit, thoshte: Përsërisim këngët, në tre interpretime të reja.

aty ne tekst nuk do isha dakord me kete:

Ishte edhe një lloj konkursi, sepse dilnin në pah diferencat.

interpretimi i dyfishte nxirrte ne pah kengen si krijim, si te thuash ajo shihej nga kendveshtrime alternative, realizime vokalesh alternative
Por edhe promovonte kengetarin e ri qe zakonisht perseriste.

korriku

asnje s’gjeten nga lajmet me emoji

Arban

Me ne fund lexova te thuhet “banja e se dieles”. Nuk e di pse te tjeret gjithmone thone te shtunen dhe me dukej vetja si alien.

korriku

Harrojne se e shtuna ka qene dite pune ato kohe.
(Edhe leja per pushime vetem dy jave, si 5 vjet seniority si 20 vjet seniority, saqe quhej leja e zakonshme)

Arban

Po pra. Po jo vetem kaq. Supozohet njerezit laheshin te dielen per te qene te paster per javen e re, qe niste te henen e jo te dielen.

InkuizitoriMoth

Te tjeret ne kete rast kane te drejte, zakoni e donte qe banja te behej te shtunen ne menyre qe e djela te gjente te lare. Me futjen e uikendin ra rendesia e te djeles si dite e vetme pushimi. Dikur e djela ishte dite feste qe shkohej ne Meshe. Ne diten e 7-te te krijimit Zoti pushoi.

Ka shume mundesi qe larja te shtunen trashegohej nga kjo kohe, ne Meshe ne mengjez te djeles duhej te ishe lare.

Arban

Ketu nuk eshte puna e drejte apo e terthorte. Kjo e shtuna sipas kesaj qe thua ti, duhet te kete qene me e vjeter, aq me teper i bie te kete qene jo fort e perhapur, meqe shumica e shqipove jane myslo. Po deri gjithkush ka permendur te shtunen, si ata te moshes sime qe me kapi vetem pak komunizmi, ashtu edhe te tjeret,

InkuizitoriMoth

Kaqe gje e kisha parasysh kur shkrova. E kisha llafne per arketipin e te Djeles qe eshte me i hershem se Mesha e krishterimit, qe i mbivendoset arketipit te lashte te se Djeles, te cilit i jane vendosur shtresa shtresa te gjithe sedimentet e epokave te mevonshme gjeologjike, deri sa arrijme te kllufi ateist mekanik turni qe lante e pastronte biçikleten me lecka per te bere shetitje dyrroteshe diten e Djele nga kisha e shen Perkopit.

Nuk e di nese e ke vene re qe e Djela koiçidon gjithnje dite e bukur dhe Dielli ndrit me qarte se ditet e tjera te javes. Nuk ka arsye tjeter statistike shkencore, perveç se ekziston nje Diell tjeter qe shendrrit brenda nesh.

Arban

Di vetem qe e diel do te thote dita e diellit, etimologji e shfrytezuar me mencuri nga Adi Krasta per emisionin e vet “E diell”.

InkuizitoriMoth

:smile:
E bukur kjo, sido qe ta kesh thene, me ironi apo naivitet. :laughing:

Kthupi

Prandaj edhe Sun-day. E hena eshte per henen, (Moon) Mon-day.

Xixa-g

… dhe në vijim, e marta për Marsin, e mërkura për Merkurin, e enjtja për Jupiterin-Jovis, e premtja për Venusin- Veneris dhe e shtuna për Saturnin.
Troç - duke i bërë besim intuitës iliro-albane, e cila ka kopjuar fqinjët e vet të fuqishëm latinë - përveç faktit botërisht të njohur se enjtej kur i kujtoje Jupiterin dhe premtej kur i përmendje Venerisin, vazhdojmë të ndjekim (me apo pa vetêdije) mençurinë - në mos, budallallekun e të parëve tanë paganë dhe besëtytë!

InkuizitoriMoth

zemrem pelqyese e ke fituar me hak vetem per kete fraze:

Xixa-g

Pikërisht, Inkuiz,

në kto zgafllima leksikale si e enjtja dhe e premtja duhet me u zhyt albanologu, për t’vërtetu origjinën e mirëfilltë të gjuhës shqipe - si edhe birësinë (e mundshme) të saj me të lavdishmen gjuhë ilire!

InkuizitoriMoth

epo dyfish zemer atehere, se un kapa vetem humorin, por paska pas me teper se humor.

Xixa-g

Rrnofshin kto zemrat qi arrijn me mçef marifetin - stilin kominac perzi me tullumin polikums, se besa kisha fryg se mos vazhdojshe tuj i ra fyllit:

squarepusher
Xixa-g

Rrnofsh Square që na rikujtove pikërisht atë që na përbashkon :

shkencën e trurit të traktoristit Inkuiz me përvojën e vreshtarit Xixe

InkuizitoriMoth

Fyllit i ke ra ti pergjys, un prej teje i rashe fyllit (qe e kam lene edhe une pergjys) me shpjegu çfar eshte komunizmi, gje qe per mu eshte teme aqua passata, teme vari hejbet.

Un prita sa prita ty, me kot, kom fillu me e mbaru krejt fyllin tim. Nuk e kam per zakon me i lone gjonat pergjys, edhe kur nuk me interesojne.

Xixa-g

A thu se ndigjon Katrori me at’vesh fylli?
Un me ty rregullohna n’mos sot nesret, çere ti bojm Pjerit qi i bi fyllit belg, stili VQ…

squarepusher

Pranevenia ishte rastesore, nuk e kam idene per cfare po beni fjale :slightly_smiling_face:;

eshte bere zakon i perditshem ketej ne Tirane, nje si lloj paranoje po te duam ta ekzagjerojme pak, qe njerezit t’ia diktojne stilin e jeteses vetes dhe te tjereve ne baze te lajmeve mbi ‘studime shkencore’.

Xixa-g

çere osht ky marifet Tirone or’Square? se ne knejna jasht’ ne kina met’ injoranta t’trash !

Si tha ajo gjyshja jeme m’vaktit?
Sa bukur flinsi ju tironsat, as’i llaf sun e morra vesh!

Arban

Ironi per emisionin? Jo mo, eshte e vertete, ka bere dikur nje emision tip “Domenica In”, sic dine vetem te kopjojne shqipot.

Arban

Po, por sipas te Mothit, e diela ka vertet me shume diell, ose eshte “perceptimi”, gje qe nuk mund te thuhet per te henen, nuk eshte se ka me shume hene. Ose mbase ka dhe nuk e kemi vene re,

InkuizitoriMoth

Ta do mendja qe mbas Diellit te vije Hena, mbas drites te vije erresira, mbas pushimit duke bere xhiro me biçiklete te vije dita e punes per mekanikun e turnit qe fillon javen e punes gjith hunë e buzë. Kam turinin e njonit ne pune qe nga menyra tonale se si shqipton “ciao!” kupton se çfare dite e javes jemi. Kreshedo otimismo nga e hena ne te premte, si procesi i krijimit te botes: nga erresira ne drite. Kur e imitova nje here te gjitha intonacionet e ciao-s se tij per çdo dite te javes se punes, koleget u shtrine ne dysheme nga e qeshmja. Kjo ishte deshmi e pastert per karakterin emocional te kohes, kot eshte lodh Prusti me Bergsonin duke shkrujt vellime te tera per kete teme. Per dy minuta tak-fak ideja ne dore, pa qene nevoja per gje tjeter.

Ne fakt edhe çdo ore e dites ka emocionin e vet, qe varret nga pjerrsia e rrezeve te diellit. Ideja kerkon zhvillim, por he per he merre kallup si ide.

Ti nuk e ke vene re qe populli shqiptar qe nuk e ka shume qef diten e Hene, perdor shprehjen: “njeri me honë”? Qe do te thote i paparashikueshem, sonambul, iracional, onirik, qe shef “endrra ne diell” (shif temen time “Interpretimi onirik i relitetit”). Ose do te thote qe ben pjesen e pare te shkrimit te Djelen, dhe te Henen i teket te mos ta beje me pjesen e dyte. E kur i thu pse kshtu mer vlla? Te thote: “e shtun, e shtun osht”, megjithse eshte e hene dhe duhen ca ciao akoma te vije e shtuna, dmth dita e Saturnit, dmth te vijne saturnalet ku prishet rendi zakonshem i gjerave qe mban ne kembe rregullin shoqeror, dmth te vije revolucioni i Korrikses na rrofsh per dimer ne dysheme te apartamentit te shkrete me Marlonin siper. Dmth prit prit se ka per te ardhe pjesa e dyte e pjerdhjes frenge sa majtas djathtas mbi viktimat shqiptare qe pijne vere vreshte franceze diten e djele duke pare se si punon diten e hone traktoristi i Frosinones.

Alba2265

Si ka qene ajo anekdota e kohes se dulles .Na thuej nje rrene te forte iu luten shkodranit .me gezim po shkoj ne pune tha ai :grinning:

Alba2265

po kur kujtohen te pastrojne kanalet kulluese kur uji ka arritur nje boje kali dhe gjysma e vendit eshte nen uje …

Arban

Nuk eshte vetem populli shqiptar qe e ka zet te henen. Sipas statistikave, dita kur vdesin me shumt robt ne bote eshte e hena. Po shqipot e thone drejt, te ishte puna e mire, punonte edhe mbreti.

InkuizitoriMoth

Shqipot ne kete pike jane koqe fare, se mbreti punon e ç’te punume, dhe ne menyre me rraskapitese se hamalli. Vetem se puna e tij eshte e ndryshme nga e hamallit.
Ndersa per punen e punes: çfar e ben te keqe dhe shtresuese punen nuk eshte puna ne vetvete, qe eshte nder dhe lavdi, por kushtet e saj ku mbizoteron urrejtja midis kolegeve, garizmi frenetik, idjotsia e te pazoteve qe merren me spijunime dhe intriga etj. Shqipot jane kampione per kesi gjerash, siç jane kampione ankimi per turpe qe i krijojne vete, autoviktima.
Un e ve re kete edhe ne Peshk, qe eshte nje vend ku punoj, dhe degjoj ankesa nga Katrore dhe kompania bella qe vetem te pjerdhin dine. Per pune tjeter si ke.

Alba2265

paska vdekur fadil vokrri :frowning:

Arban

Ke te drejte, mbreterit keputen ne bythe duke punuar. Ja shiko mbretereshen e Anglise, se si e perballon ate pune ajo e di, vecanerisht ne ate moshe. Edhe monarket e tjere te Europes qe jane me te rinj, duan te abdikojne, po rrine te shkretet per hir te atmemedhedashurise, se nuk ka kush tjeter ta marre persiper barren e rende. Nje shoku im kishte nje shok nga Luksemburgu, Mbret apo president keni ju, e pyeti. As njerin, as tjetrin, ia ktheu ai. Kemi nje duke qe lodhet shume, gjithe diten duke fjetur.

InkuizitoriMoth

Per popullin mbreti ne kete rast nuk eshte mbreti i Anglise ose i Lishenshtejnit, por eshte kapo trimi qe qendron ne maje e ben si ti teket. Edhe un per kete lloj mbreti e kisha llafin, jo per monarket e Evropes, dhe çfar bejne ata, qe s’kane fare te bejne me kete muhabet.

Kthupi

Sa qenka plakur Goliku.

Alba2265

Me cfare kriteresh e vleresojne bukurine e cjeperve ?

InkuizitoriMoth

Me kriterin e dhise:

ku di dhia, ç’eshte tagjia!?

korriku

Fshati qendren e paska te mire. Beauty peagent per kafshet bujqesore eshte aktivitet i zakonshem ne komunitetet e vogla rurale kudo si dhe tregues i normalitetit te jetes.

Alba2265

Dhite nga pikepamja ekologjike nuk duhen reklamuar se shkaterrojne pyjet thone .

korriku

Me c’kam pare ne fermat e vogla ketej, i preferojne me shume se delet dhe duke ditur cfare thua per to, jam habitur ca me thene te drejten.

urbantelescope

Thirrje Ervinit ambjentalist te marre lopaten si LALI ERI , e te beje ca argjinatura se na piu deti

Xixa-g

Me tri kritere:

• qimet më të gjata dhe më të lëmuara,
  • brinjêt më mëdhenj dhe më të pêrdredhur,
  • bolet më të mëdhaja

(ky i fundit është përcaktuesi - në mos, ç’e dhjet cjapin!)

P.S/ Inkuiz, lenia cjapin me bole Manjolës dhe kthjeju Revolucionit

InkuizitoriMoth

Cjapin me bole Manjoles ja kom lon, por nuk mund te rri pa thon qe kurorzimi i Revolucionit jane bolet e cjapit, dmth kurorzimi i 1789 ishte 1968: “mos beni lufte, por ferkoni bolet e cjapit!”.

Yeriho

Kush nga peshqit ka bojkotuar fb-un pas lajmit te shkeljes se privatesise te miljoneve perdorues?

B-O-H-I-C-A

Speaking of a special place in hell … There’s no menus at Restaurant KARMA. You eat what you deserve, bitch.

korriku

Analize e shkelqyer 5☆ (dhe nga te paktat te qarta e te lidhura - per mua - te zizek)
Ne linje me c’thote ai, do shtoj se me e keqe se vete personi i donald trump, ne amerike, jane mjaft liberale (pseudo) te cilet mund ta kundershtojne ate ne planin e brendshem, por e mbeshtesin dhe fort madje ne politiken e jashtme. I mbeshtesin superioritetin e agresivitetin amerikan mbi boten, qe ai egzekuton. Pseudoliberalet antitrump po ti pyesesh (sic me ka rastisur) i lavderojne levizjet e tij me te fundit, gje qe eshte ne linje me adhurimin amerikan per supremaci.

machitewa

Brenda nje dite.

(Nderkohe libtards po mendohen cilen hale te zgjedhin nese jane pa gjini :slight_smile: )

http://www.balkanweb.com/site/arrihet-marreveshja-me-greqine-nga-sot-maqedonia-do-quhet-republika-e-maqedonise-se-veriut/

machitewa

Nese ende sje percaktuar per halen, zgjidh ate te gomereve.

gjembi

Nuk e di a e ke mesuar kur jetoje ne Republiken e Shqiperise shprehjen “kujdes se ka Cecua bicak”.

Te pershendes me dashuri

machitewa

Mos ban hajgare?!

Ai e do popullin e tij, dhe populli e do ate, pra!
Ku eshte problemi ktu?

Kthupi

So which one is it? Duhet takuar diktatori si burre i mire si Mr. Trump, duhet takuar me gjysme pellembe ose me ndonje weird handshake si Obama apo do lene varur? Edhe pse qau Denis Rodman per kete dite te shenuar si me qene koreanoverior?

Alba2265

Ky ose po luan nje politike Te holle ose I ka hik mendja e krese .

Kthupi

World Cup 2026 - USA-Mexico-Canada. Ishalla shohim kombetaren nga afer.

Arban

Mendo cfare tresheje ka marre ne dore fatet e njerezimit: Trapi, Rodmani dhe ky kokelopa i Kimeve. Megjithese kokelopa nuk duket dhe aq lope, me shume eshte p… dhie. Nejse, nder mend nuk e di pse me sillen vargjet: Ku po shkon kjo bote nuk e di asnjeri, / Mbase e di vetem Karenti.

Alba2265

Nganjehere ky flet plot .

Kthupi

What. The. Fuck

Trump says Russia should be back in the G-7 because over dinner, he could ask Putin: “Would you do me a favor? Would you get out of Syria? Would you do me a favor? Would you get out of Ukraine? Get out of Ukraine, you shouldn’t be there, just c’mon.”

https://twitter.com/maxwelltani/status/1007024160328110082

Yeriho

Jemi tashme tamam evropiane, te pakten persa iu perket te metave te evropianeve. Nuk duam te jetojne ne afersi me hallexhiun, jo me ta ndihmojme.

Megjithate, kampe te tilla perbejne problem sepse sic na ka treguar historia, fondet evropiane qe i financojne mund te vidhen nga politikane opportuniste shqiptare dhe perderisa refugjatet mbahen larg syve dhe vesheve te evropianeve qe i financojne, kush do te ankohet?
Tjetri problem eshte zgjedhja e vendeve te varfra si Shqiperia per te instaluar kampe pritjeje nderkohe qe vendet e pasura ne veri nuk duan te ‘ndyhen’ duke preferuar qe problemin ta menjanojne e jo ta zgjidhin. Kampet ne Shqiperi nuk jane zgjidhje te problemit te refugjateve.

Alba2265

Une jam pro pranimit Te refugjateve e kondra kampeve .ka mijera apartamente e shtepi bosh .le tu jepet me qira refugjateve Te paguara nga avropi sigurisht e le Te qendrojne aty deri sa Te mbaroje lufta .
He defends the cause of the fatherless and the widow, and loves the foreigner residing among you, giving them food and clothing. And you are to love those who are foreigners, for you yourselves were foreigners in Egypt. (Deuteronomy 10:18-19)

kapo

4 hrs ·
Dokumenti, Enver Hoxha ishte një injorant që ngeli katër herë në klasë

image

gjembi

kapo, ka filluar kampjonati boteror i futbollit.

del-ta

duan kampe internacionalistët shqiptarë! u vret syrin fakti që shqiptarët nuk janë shtet shumëkombësh! unë them që shteti shqiuptar ti trajtojë këta refugjatë ,ashtu siç evropa shqiptarët gjithë këto vite. mero bazja i janullës le të marrë ca nga këta në shtëpinë e vet. nuk është se u digjet xhani për siriano-pakistanezët po kujtojnë se luftojnë kombin,që është në shënjestër të ‘‘lubonja line’’ .

Alba2265

Po ty kur ishe i uritur e pa breke ne bythe e Te pranuan greket ne shtepine e tyre .

Alba2265

Per meten paska qene kjo dynja.ne cdo foto eshte duke hequr valle me shami ne dore :blush:

Kthupi

Edhe kur vete te prese trupin e deputetit te vdekur nga Italia kercen me Ardin ne Durres.

del-ta

pa brekë do keshë qenë ti ! çi doje!!:rofl: nuk kam qenë në asnjë shtëpi greku. shqiptarët në 91-n kanë fletur ku të munden… megjithatë,atë po them edhe unë,ti trajtojmë siç na ka trajtuar ne greku. nga 20 autobuza në ditë për kakavijë,birucat plot,pa dokumenta. ku muhabet për 30 vjet. kush të shpëtojë të qëndrojë,por ta këtë bërë emrin ilir,

Kthupi

Ti krahason veten me llumin e Evropes dhe te duket vetja me i mire? Greket nuk jane popull evropian apo i civilizuar ne mendesi, jane cik me lart se kokederrat e memedheut tone. Ishin me fat, ose me sakte Micotaqi ishte largpames qe ja pa te mirat Evropes dhe kur Evropa i shtriu doren ai e beri vendin anetar. Populli nuk donte. As shengenin e donin e as euron me pas, por kane patur fatin te kene udheheqes largpames.

Tani qe po shkruan nga Shqiperia po shkruan apo je atdhetar ne mergim si puna jone?

Alba2265

Jane si jane fakti qe 500-600 mije shqiptare u stabilizuan e hodhen rrenje tregon se ndofta nuk jane edhe aq Te keqinj sa I bejme ne .pati shfaqje racizmi por kur ne shqiptaret e zbritur ne tirane i quajme cecene c’pritet nga greku kur i vijne papritur e paftuar gjysem milione emigrante Te huaj .

Alba2265

Kendon Te Baftjarin duke e prit trupin e atij qe kishte lene 4 kalamaj jetim .

AL88

Kam përshtypjen se e ëma Zeqos do të ketë dëgjuar xhevahire të tilla përpara se të ngjitej në thanë.

Alba2265

Nuk rrojti e varfra te gezonte meten president :blush:

Arban

Edhe une jam dakord qe Alba me zamete te marre ndonje refugjat ne shtepi, per te dhene shembullin personal dhe per te mos u akuzuar nga gojet e liga se ndjek parimin “Beni si them une, po mos beni si bej une”

Alba2265

Edhe ti bashkohesh me korin shqiptar te dhive raciste me bishtin perpjete .

Arban

Ku e be racizmin tim bishtperpjete ti, te ftesa ime bishtunjur per te dhene shembullin tend vetjak prej samaritaneje te mire?

Alba2265

Une thashe ti pranojne ne vendin tone .ju kamunistet sikur jeni dhe internacionaliste .

Arban

Nga me gjete mua komunist ti, apo nga citatet e Bibles. Duhet te pyes une cne ju ballistet e xhaxha Ermenjit kaq internacionaliste sa do ju kishte zili edhe Dulla, Stalini e Mao.

Alba2265

Si mund te shprehet ndonje njeri sagllam nga trute me ironi e percmim per keta .
image
image
image

Arban

Si mund te shprehet ndonje njeri sagllam nga trute qe le t’i nxjerrin te tjeret geshtenjat nga zjarri, pa bythen time ta kem mire une. Hidhu pra thashe, merr ne shtepi, pse nuk merr. Ku e ke ironine dhe percmimin ketu. Ishte ftese per veprim, jo per lloqe, se lloqe dime te bejme te gjithe. Me citate Bible ex catedra nuk ndreqet bota.

Alba2265

ky lloj diskutimi te fut ne nje lige me profilin .nga nje ane te cani bythen me dokrra mbi mikepritjen shqiptare , shpetimin qe iu kemi bere cifuteve gjate WWII , nene terezen etj e kur shikoni njerez qe vuajne thoni:larg nga bytha ime .

Arban

Ndersa ti futesh te liga e atyre qe u cajne bythen te tjereve me dogma, po ama, kur vjen puna per te care bythen tuaj duke bere ndonje gje konkrete, aha, aty ju di bytha se si ta ruani bythen. Per takemin tuaj vlejne pak a shume vargjet e Nolit: S’ka e s’ka si heroizma, edhe si patriotizma, po kur dimer del behari, s’ka si zjarri. Keshtu qe edhe ti rri ngroh bythen ne zjarr duke leshuar sacma citimesh humanizmi nga Bibla.

Alba2265

nuk eshte faji im se ti nuk kupton se nuk behet fjale per ti sjelle refugjatet ne shtepine tende se ata nuk duan te te dhjesin ty ne dere por ne shqiperi ,qe u perket te gjitheve e jo debilave si ty.

Arban

Po kjo eshte e keqja, si Shqiperise i mjaftojne karaidiotet si ti, qe e kane katandisur ata vend aty ku e kane katandisur dhe po ikin nga syte kembet, kjo do tu sjelle mysafire. Gjytyrymja, t’u japin shtepi thote. Jo po t’u japin troje ne Kakome dhe vila ne Lalez qe te kenaqesh ti.

Alba2265

Nuk do Te strehohen me parate e tua o krimb pa tru e pa zemer qe benesh xheloz ndaj refugjateve Te luftes Te cilet kane humbur gjithshka

Adi
del-ta

:zipper_mouth_face:tipat si puna e kësaj e quajnë veten të djathtë në shqipëri,janë komunistë të fshehtë ose kriptokomunistë siç i cilëson sala pasi mësoi greqisht:grin:

korriku
Arban

Po me parate e kujt, me te tuat, o vemje qe vetem lloqe kot ke

Arban

Ky a kjo, ashtu sic nuk merret i vesh se cfare gjinie jane, duken si deledash, ashtu nuk dihet jane te majte a te djathte. E vetmja gje qe u dihet eshte qe nuk kane tru, po tallash ne koke.

vani_vini

qr ca bejne kafshet

Alba2265

Me fondet e UNHCR apo Te europes per refugjatet o idiot prehistoric.

Alba2265

Po ti qe predikon mos pranimin e refugjateve ne shqiperi a nuk je ne Te njejten kategori me ta ?po policet shqiptare Te cilet sipas shume deshmive po sillen shume keq me refugjatet e huaj a nuk jane ne Te njejten life ?

korriku

Asnji vend ne bote sado i avancuar ekonomikisht & kulturalisht nuk ka mundur te zhvilloje nje zgjidhje racionale perfundimtare per dukurine e emigrimit masiv, qofte ky politik a refugjate a ndonje perndjekje tjeter (qe ne fund, le te pranohet se shndrrohet/ transformohet ne emigrim ekonomik).
Ne kushte kur zgjidhjet per popullatat emigruese (se tani emigrojne me popullata jo me individe) jepen te perkoheshme ad-hoc e jo shteruese, pasojat e vendimit pro-imigrim vijne me risk ne kohe e hapesire per hosting countries.

Alba2265

Ti je rrezik potential per vendin ne Te cilin ke emigruar?

korriku

Po, millenials s’para i preferojne emigrantet sado liberale dhe anti-trump shfaqen,

Alba2265

Cfare rreziku i paraqet ti vendit qe Te ka pritur ?

Aquamarine

Nje Feministe shqiptare.

InkuizitoriMoth

nuk di pse me duket zhardin kjo, vetem zhardin mund te kete forma kaq lozonjare.

Adi

Po spekullohet se BE po planifikon të hapë qendra refugjatësh në Shqipëri si pika zbarkimi për refugjatët afrikane që po zbarkojne në Itali. Sipas Politico Gjatë Samitit BE do të dalë me një plan të detajuar në ndihmë të Italisë. Gjithë refugjatët që kapen në brigjet e Mesdheut do të dërgohen në këto kampe masive. Është përmendur Tunizia dhe Shqipëria si pika grumbullimi
https://www.politico.eu/article/regional- disembarkation-platforms-eu-leaders-consider-camps-outside-bloc-to-process-refugees/

InkuizitoriMoth

Adi, blogu me thote se komenti jot me eshte drejtuar mua. Eshte gabim i rastit ky, apo vertet me je drejtuar mua?

korriku

fol per migracion masiv jo individual, eshte njelloj ‘importi’ popullate.

Me standartet e demokracise ke detyrime te larta si shtet nese merret persiper akomodimi definitiv i nje popullate te tere, pasardhesit e tyre (ne te ardhmen), gjithashtu te afermit e tyre (bashkim familje) dhe nderhyrjen e kultures se saj ne vendin prites.

vani_vini

sigurisht qe nuk dua emigrante, por ne ardshin nuk dua t’u marr femijet e t’ua fus ne kafaze sic bejne shtazet e amerikes qe vijne e na japin mend per njrezillek

Arban

Ku e di ti qe une kam emigruar? Dhe ti enkas a nga budallalleku fut ne nje thes emigrantet me refugjatet. Megjthese edhe nuk ke faj, se shpesh jane nje, po per hir te bisedes, nje here flet per qasjen humanitare ndaj refugjate, nje here per te mirat qe na sillkan emigrantet. Problemi me kokrra dogmatike tallashore si ty eshte se i shihni gjerat bardhezi. Emigrimi/imigrimi si shume gjera te tjera nuk eshte bardhezi, ka te mirat dhe te keqijat e veta. Varet si e menaxhon, por jo vetem nga kjo.

Adi

Inkuizitor çështje qëndron se Shqipëria me politikanët e vet karagjoze mund të shndërrohet në kampin e refugjatëve(emigranteve) të BE. Jo se këta emigrantë duan të jetojnë në Shqipëri se nuk ju ofron asnje te ardhe ai vend, plus edhe ata nuk kane c’te ofrojne. Eshte nje reth vicioz i cili prodhon veç tensjone. Nderkohe qe gomonet sa po vijnë dhe po shtohen dhe Salvini po shkumezon i terbuar, BE ne anen tjeter me brekët nëpër kembe ka shume gjasa tja hedhe këtë barre Shqiperise se varfër. Politikanet tane per nje premtim për hapje negociatash anëtarësimi janë gati të firmosin cdo traktat.

InkuizitoriMoth

Adi, tani e shoh qe me qeke drejtuar mua. Çudi se per kete teme (si dhe per nje kategori te caktuar temash) une nuk jam shprehur perveçse indirekt, te tjeret kane bere bere deduksione imagjinare per poziten time. Ose ndoshta edhe te sakta, ja te shofim ty.

Sidoqofte meqe me je drejtuar, dhe siç duket ke ngel keq per muhabet, per te mos u treguar pa respekt, po te pergjigjem duke thene opinionin tim.

Sigurisht una jam per globalizmin, por aksioma ku mbeshtetet globalizmi im nuk eshte politik si e BE me shoke shume, eshte nje deduksion qe ekziston Zoti, dhe kjo implikon liri, vllazeri, barazi, nje bote pa kufij etj atj lloqe si jakobinet dhe zhirondinet. Por ndryshe nga Revolucioni Francez dhe Revolucioni Anglez, ekzistenca e Zotit implikon kryesisht PERGJEGJSI.

“Burokratet e Brukselit”, perdor nje shprehje qe e ke per zemer, te gjitha te mirat i kane, por nuk kane kryesoren: PERGJEGJSINE (ne nje kuptimin qe i jep kesaj fjale te bezdiseshme besimi ne Zot sot).

Ti kerkon qe une te futem ne keto muhabete me emigrante, kampe refugjatesh, Salvini, Kalvini, Stalini, por me keto muhabete nuk del gjekundi, nuk ja vlen as per te kaluar kohen e lire. Dihet se si do perfundoje e gjithe kjo vazhduar me kete stil, te gjitha keto jane levizje fatale drej matit. Nje shahist i zoti e le ndjeshjen 50 levizje para matit fatal, te tjeret dun me “honger mbretin”. Ju befte mire!

Thene te gjitha keto me keqardhje, por nuk di tjeter, dhe jam i sigurte qe nuk ka tjeter shpetim. Nuk jam per formulen cinike “Me keq, me mire!”. Eshte provuar historikisht qe kjo formule nuk funksionon, bile funksionon ne te kundert, kush e ka perdorur, me pas eshte penduar, shpesh here ka ndodh qe e ka honger i pari telin e ndryshk.

Nuk eshte pune te majte apo te djathte, kaosi politik qe perjetojme eshte pasoje direkte, ose me sakte eshte dora vete, i kaosit te brendeshem moral. Nuk mund te vesh rregull kurre jashte, nese mbreteron kaosi brenda vetes.

Arban

Sos ka roitur vetem Alba me zamete. Ne ate vend veshtire te gjesh ndonje te pashkare

Yeriho

Pamvaresisht se motivimi i qeverise mund te mos jete per te ndihmuar refugjatet, pranimi i tyre na ben me nder si popull sic na ka bere me nder ndihma qe iu kemi dhene cifuteve ne l2b (ne nje kohe qe evropianet e tjere i vrisnin, i persekutonin,i vidhnin, etj).

Aquamarine

Jo vetem na ben me.nder por na ben edhe nder se na gjalleron si popull, shume te mefshte jemi kemi nevoje per njerez me deshire per jeten, me deshire per te punuar e qe ia dine vleren 8 orshit te punes dhe 5 minutshit te kafes. Se cdo gje zvarre zvarre ktu ke ne.

Alba2265

Nder do Te ishte por shqipot e sotem jane kthyer ne nje tufe veglash pa pike idealizmi e humanizmi si ai babloku arban me siper.

Yeriho

Nuk dua ta shoh ne nje menyre aq pesimiste por kemi ‘evoluar’ dallueshem ne individualiste me objektivin e vetem per te mbijetuar literalisht apo per te jetuar sipas mentalitetit te mbijeteses.

Arban

Po kemi Alben me zamete qe na nderon me humanizmin e saj po aq sa nene Tereza. Tani, nene Tereza me vepra e Alba me zamete me fjale, po ska gje, si ka thene ai, fjala vret me shume se pushka, domethene fjala ka rendesi me shume se vepra.

Arban

Qe te mos biesh edhe ti pre e tallashizimit dhe e pjerdhezimit te Albave me zamete, keta te ashtuquajtur refugjate vetem nje pjese jane vertet refugjate dhe ata duhen ndihmuar vertet. Pjesa tjeter nuk jane as siriane jo, po afgane, afrikane e ku di une cfare, qe shkojne ne Evrope se e dine qe aty eshte bere deti kos, fiton edhe pa punuar. Prandaj edhe nuk eshte se duan te rrine ne Shqiperi, sic veren edhe Alba me zamete. Se refugjati qe eshte refugjat nuk do salltanete, po nje vend te sigurt, kurse keta duan shume me teper. Shto edhe qe shumica jane edhe myslimane dhe jane pjese e projektit te Eurabise e Europstanit dhe te kalifatit. Mos te duket cudi kjo, eshte projekt i vertete qe po shkon drejt realizimit fale edhe Albave me zamete me ose pa bibel ne dore qe gjen me shumice ne Europe.

kapo

The Runner on the left is completely exhausted. The competitor on the right is Ariana Luterman, who not only helps, but also ensures that the struggling runner ends first.

There are much more important values than being the first!!!

That’s leadership. That’s good. That’s humanity. Leaders don’t need to finish first. They need everyone else to cross the finish line.

Alba2265

C’kuptim ka qe i ngrini permendore nene terezes kur perqeshni gjithshka qe ajo besonte apo punonte .

del-ta

rama do të bëjë gabimin më të madh të jetës nëse pranon arabo-afrikanët. do të jetë vet viktima e parë e këtij akti antikombëtar. besoj se nuk ka për të ndodhur, megjithëse marijonetat e sorrosit janë hedhur në sulm për tu mbushur mëndjen shqiptarëve . kjo është një çështje për të cilën shqiptarët duhet të marrin edhe armët. procesi 25 vjeçar i i shkombëtarizimit e bën më të lehtë këtë plan ogurzi., aktualisht shqiptarët janë populli me i zhveshur nga identiteti kombëtar në evropë. 600 mijë arabë+800 mijë evgjito-internacionalistë=bombë atomike

Alba2265

President Lyndon B. Johnson once said, “If you can convince the lowest white man he’s better than the best colored man, he won’t notice you’re picking his pocket. Hell, give him somebody to look down on, and he’ll empty his pockets for you.”

Vlonjat

Kshu eshte kur behesh zorre dhe i premton popllit sylesh e qafeshkurter “europe europe europe”. Ja dhe mfs e evropes te vene qylafin :frowning:.

Shqipot ( flas per popllin sylesh) te shikojne shtepine e tyre dhe punet e tyre. Nqs kane mundesi le te ndihmojne sipas fuqive te tyre pa qene nevoja te ankohen apo qurraviten. Ne mos, nuk ka pse i rrine mbas dere evropes “kurve”.

Arban

E gjete nje trutallash tjeter si puna jote. Domethene sirianet do vijne ne Shqiperi te punojne, punetore te medhenj, bace me lule e kane bere vendin e tyre, si te gjithe arabet. A ty te paskan lene shendene bletet perfundimisht.

Arban

Kjo Merkeli eshte budallaqe. A e degjon Alben me zamete kjo zonje apo jo? Do t’ua beje kete nder shqiptareve, t’u coje hidraulike e elektriciste siriane, kur fare mire mund t’ua kishte bere gjermaneve te vet.

Arban

Mos, na e zhgenjyet Alben me zamete, na late pa elektriciste siriane

Alba2265

Aq idiote jeni sa as fakiret qe largohen prej lufte nuk duan te jetojne me ju?

Arban

Po pra, na u prish plani. Ketej shqiptaret qe ikin i zevendesojme me siriane, derisa ne Shqiperi te ngelen Shkaba dhe bojaxhinjte e elektricistet siriane. Ishe kthyer edhe ti dhe atehere ishte bere Shqiperia xhenet mor xhenet: ti, Shkaba dhe sirianet. Do realizohej edhe endrra e rilindasve te vjeter, po edhe e ketyre te rinjve. Por ce do, qenka e thene te mbetet vetem enderr.

vani_vini

ishim refugjate?! refugjate ishit dhe jeni juve, jo neve. ne s’kemi emigruar. ju qe keni emigruar andej, mbajini! Sirianet duhet t’i mbajne vendet qe kane hedhur bomba ne vendin e tyre, jo te tjeret.

Ingeborg1

Ky mund te jete edhe kushti per tu futur ne BE. Doni te jeni brenda ne BE? Ne rregull. Merrni ca siriane apo afrikane.

vani_vini

vendet thashe, qeverite e zgjedhura nga populli qe hedhin bomba, Ata e bejne luften dhe shkaterrojne vendin, jo 30 karagjoze te debilosur nga feja.

machitewa

Sido qe te jete une isha pajtu qe Kosova edhe Shqiperia me i nda pergjysme ata 600 mije apo sado qe te jene.

vani_vini

keta nuk po trokasin ne deren e shqiptareve. keta jane aq ne mase tani sa jane kthyer ne nje problem te stermadh per shkak te numrit, problem qe e ka krijuar europa, amerika e rusia nepermjet bombave dhe nepermjet procedurave idiote per azil. Problemin e tyre nuk kemi pse e mbajme ne. Nje here iranianet e MEK, nje here armet kimike, pastaj duan te importohen plehrat, tani keta… Plus qe ndarja qe bejne eshte raciste. Duan t’i cojjne ne egjiptin mysliman, tunizine myslimane dhe shqiperine myslimane. Nuk i degjoj te kerkojnne t’i cojne ne serbi apo ne maqedoni. dhe nderkohe qe bejne kerkesa te tilla, na mbyllin deren per negociata. mire qe s’kemi berishen se ai shiti cezin per nje perparim te vogel me integrimin. nje integrim qe eshte i qarte qe s’ka per te shkuar kurre deri ne fund. Berisha do i kishte futur pastaj do kishte njoftuar popullin e do kishte vrare protestues po te ankohej njeri.

dafne

thene ne rolin e deshmitares okulare , refugjatet e Sirise ( dhe fatkeqesia e tyre ) ka tronditur edhe themelet sociale te Turqise e mos te flasim ato ekonomike te Gjermanise .
prandaj per te miren e perbashket te dy komuniteteve si Siriane si Shqiptare do te refuzonin nje nikoqirellek i tille ,
Rrezik per sirianet ne kete varferi, rrezik per shqiptaret qe kjo politike mediokre po i fundose edhe ne kete instance .

del-ta

çfarë thotë çeta e saliut për këtë ngjarje?? është pro lul hollandezi për arabizimin e shqipërisë?? këta që bëjnë protesta ngaqë mërziten nëpër kafe,pse se hapin gojën ?

Manjola_Tirana

po mos ki frike o burr. ata qe do te vijne nuk jane siriane. jane subsahariane

Vlonjat

Merkeli ia kish bo 8 me 2 Rames! O do pranosh 6 qin mij siriane o 6 qin balena nga ishujt faroe. Jane dy popullsi te kercenuara nga shfarrosja. E para nga bomblat e ameriqenit e te rashias e dyta nga peshkataret viqing dhanez. I ka ngec sharra n’gozhd rams.

korriku

E vërteta është se as teorikisht e jo me praktikisht, nuk ekzistojnë në asnjë pikë të planetit, jo 600 mijë ushtarë të ISIS-it që presin avionët për t’u nisur për në Shqipëri, po as 600 mijë refugjatë të zakonshëm që mund të mblidhen e të spostohen si të ishin robër lufte, drejt një vendi të vetëm, lëre pastaj drejt një vendi të vogël sa Shqipëria! Po pse 600 mijë dhe jo 500 mijë apo fundja pse jo 1 milionë? Sepse në një intervistë për një kanal gjerman, zv.ministri ynë i brendshëm, tha thjesht “Shqipëria ka strehuar 600 mijë refugjatë lufte nga Kosova” dhe hopa(!), ja ku doli shifra e pazarit të madh në këmbim të negociatave!

korriku

nga Ardian Vehbiu

gjembi

Berisha ka disa vite qe s’eshte ne pushtet dhe ende Berishen permendni.

gjembi

Me mire balenat. Te pakten keshtu rihapet fabrika e sapunit ne Rrogozhine.

korriku

sepse njerëzit kudo, por sidomos në Shqipëri jetojnë me idenë se kur qeveris e djathta ka edhe më keq, kur qeveris e majta ka edhe më mirë.
Kur qeveris e djathta, mjafton të mos hanë kokrrën e plumbit në protestë, që të mos gjenden të dhunuar e të abuzuar në të drejtën e tyre dhe janë në rregull.
Kur qeveris e majta ka gjithmonë më mirë.
Kjo është një sdë shumë e madhe, sepse nga ne, njerëzit nuk mund të kënaqen vetëm se nuk i vrasin rrugëve.
Nuk mund të kënaqen që nuk i dhunojnë verbalisht, por edhe fizikisht. Nuk mund të kënaqen që nuk i trajtojmë si lecka, kur vjen puna për të vlerësuar meritat e tyre dhe për të respektuar dinjitetin e tyre

Edi Rama

gjembi
Alba2265

Ne mes te refugjateve te luftes thone keto veglat me zile iliro pellazge duke filluar nga ish presidenti deri tek ai qe eshte refugjat per vete do te kete terroriste te infiltruar. A thua se deri tani terroristet islamike nuk do ishin infiltruar po qe se do t’iu plaste bytha per ate cike shqiperie qe edhe me e fal se do askush.
http://www.panorama.com.al/kamp-refugjatesh-demalia-mine-me-sahat-ne-shqiperi/

Arban

Ky duhet te beje ca seanca terapie me Alben me zamete

gjembi

Ka te beje gje sheshi i ri me kete?

Kthupi

I hapi dyert Evropa!

Kthupi

Edhe nje premtim i mbajtur.

Kotzias si puna e atij japonezit te “Me mire nje mik sesa nje thesar”. Lufta po behet nja 70 e kusur vjet qe ka mbaruar.

gjembi

Duhet te falenderojme familjen Kociu per nderin qe po na ben ministri i greqizuar.

del-ta

kujdes nga premtimet e koçisë! nuk jep gjë greku,aq më pak prona. do jetë ndonjë mashtrim i llogaritur ,që, teorikisht i jep të drejtë shqiptarëve të kërkojnë pronat,por praktikisht është e pamundur. pak a shumë si puna e shkollave shqipe në greqi,qe thanë se mund të hapen,pooooooooooooor kanë venë nja 20 kushte që nuk ka perëndi ti bëjë bashkë! dmth kanë gjithçka duan në këmbim të premtimeve që dihet që nuk realizohen. mendimi im është që lolot tanë edhe një herë tjetër e kanë ngrënë

Alba2265

Nese nuk behet fjale per camet pasurite e kujt shqiptareve do Te kthejne keta ?

gjembi

Rendesi ka mos te permendet emri Cam. Njelloj si Maqedonasit.

Kthupi

Nuk kthehen tokat aq kollaj, sidomos sepse aty jane vendosur te tjere tani. Cfare do bejne, t’ju thone atyre ngrehuni ju tani e ikni se jane tonat? Ky do jete nje proces aq i gjate e I nderlikuar sa jo kjo gjenerate po as tjetra s’kane per t’i pare me sy ato toka.

Arban

Sipas atij Cakos qe merret me teori konspirative (para se ta hidhni poshte, permbahuni pak, se tek e fundit ka vertet gjera qe ne te vdekshmit nuk i dime dhe qe luhen nen rrogoz), Ciprasi i ka marre tashme parata per leshimin e Camerise dhe procesi do filloje me pronat sigurisht, pak e nga pak). Domethene, greket ia kane marre dy here parate Camerise, edhe kur shfrytezuan pronat e shqiptareve qe debuan, edhe tani per ta leshuar.

Kthupi

Nga cili film eshte kjo batuta/kenga:

-Ashtu hyri, ashtu doli, kastravec

machitewa

Ai tregonte se në takimin e mbajtur në fshatin Cërnillë, përfaqësuesit e Partisë Komuniste të Shqipërisë u kishin kërkuar forcave nacionaliste shqiptare në Kosovë që të hiqnin dorë nga lufta për bashkimin e trojeve shqiptare dhe të dorëzoheshin, duke theksuar se, siç i citonte ai, “Tirana ësht Belgrad, e Belgradi ësht Tiranë“.

“Ne, n’at koh kemi luftue per bashkimin me Shqipni, por fatkeqsisht Shqipnija le që sna perkrahi, por na e këtheu pushken e u detyrumë me u vra vlla me vlla. E vazhdumë luften me shpresë se qeverija e Shqipnisë do ta shef gabimin e tradhtinë që po i ben Kombit Shqiptar, por ajo ne nji takim qi patem me perfaqësuesit e Shqypnise në katundin Crnillë, na tha kjartas ‘Tirana ësht Belgrad, e Belgradi ësht Tiranë’ e ju dorzonu se keni ku me shkue”, shkruante Adem Gllavica.

dafne

Edhe …?
se nuk po e kuptoj kosovar ,pse ky postim nga ora e historise paska dal ne oren e sociologjise ? Apo te ju perkujtosh dhe kerkosh llogari viktimave per bemat e xhelatit per nje ndodhi te para 80 viteve ?
komforme kohes dhe kerkesat duhen te shkojne …

machitewa

Kta te sotmit hala i kane duart me kallo tu duartrokite pksh e xhaxh. Gjithsesi ta dijme prej nga vijme e ku jemi. Qe tirana eshte beograd e pata perjetu neper taksite e tiranes me volumin ne max kengeve te ceces e zdravko colicit, fundi i vitit 1999. Nderkohe gjithe bota po tmerrohej nga pamjet e masakrave serbe.

dafne

mire , edhe une e degjoj Zdravkon edhe Bajagen edhe Zhelkon , edhe hiq me larg se mbrem me vukmenat nga telefoni duke punuar kopshin e buzqeshur me miresjelleje komshive safi shqiptar ? Edhe ju tregova cka po degjoj .
A me ben kjo me pak patriot se ty ?
E kryesorja e kryesores , ta lem ate qe kerkon nga-vini , ndalemi tek ajo ku jeni ? Sot e nje dekat u veteformesuat . Ju njohi bota , E cka krijuat , ne vend te nje konfigukracioni shtet une ate nuk e shof , por e ndjej dhe vrej nje moqal te ndertuar nga mikro dhe makro parazitesh e injorantesh qe verviteni ne forme amorfe .
Prandaj me pergjegjesi te plote e them qe ka sot e 10 vjete ju si popull kosovar keni humbur cdo te drejte legjestative ti kerkoni llogari vendit ame per te drejten e juaj te kaluar .
E deshmuat .
p.s.
ah se harrova ta shtroj pyetjen … si shpregohet kjo, qe sa here ndjehem e zhgenjyer nga patriotizmi i vendit tim ,instktivishte degjoj rock muzik serbisht ?

machitewa

Rock serbisht sot zor se degjojne as shkijet, derisa para pak ditesh deputete te tyre bene thirrje te ndalohen dua lipa e era istrefi neper radiot e lokalet serbe.
Po ti s’ki cka ban, kur msohet veshi, msohet :slight_smile:

dafne

nuk eshte qeshtje veshi por truri ,
paramendo dy krahasime , dul Lulia te bunari dhe Ti si mi u krvi …?
e ndjen perceptimin , cka si te asocion , cka si percepton …? kjo eshte esenca dhe thellimi mes dy niveleve qe dukshem kane distance…
dul lulia tek bunari … jepte nje radistacion kengen me famoze dhe ti si femi me nje imagjinat fillestare shef nje kove te vjeter ndryshkur , gjysme te qare dhe nje siluete me floke te shprishur qe mekanikishte e verberishte te nxjerr uje nga nje bunar i mbushur myshqe dhe bretkoca dhe te thot , pi, pi uje te ndejtur nga erresira ,…
perderisa kenga tjeter te intrigonte me shprehjen .ti me je ne gjak … sa sec i duhet gjakut te pershkuaj cdo arterie dhe damare te trupit sa frymarrje ne minute ?
Paramendo pastaj arijet klasike qe po permes veshit kalojne tek truri … E shef sa larg jemi …?
Dhe e keqja e se keqes se gjithe kesaj eshte qe ne ndalemi per Duan , dhe Eren dhe mendojme qe me futboll e muzik jemi dikushi !.. Mundohemi permes nje dhuntie vokale apo fizike ( kualfuqi futbolli ) te pozicionohemi e respektohemi …
thene shkurt , ecni , levizni , se mjaft u qajtet e kerkuat fajtore .

machitewa

Meqe mban serbet per superiore, si e shpjegon histerine e tyre kolektive, kolektive dmth prej kreut te shtetit e deri te gazetari e fshatari, ndaj nje goli ne vitin 2018, 30 000 serbe ne kor ubi ubi shiptari, ne sy te gjithe botes. Kultura madhe, a?

dafne

Une nuk i mbaj ,vertetesishte gjithe dijen qe posedoj e aktivizoj kur eshte qeshtja te jap nje vlersim te drejte .E ndjeje obligim moral e intelektual ta bej . Ashtu siq reagova paraprakishte kur kupova prapavijen e postimit tuaj .

P.S. sipas zhargonit te treves time …
… a qashtu pasken thone ata -a , u te pa ftyrte … A po merr mend pra Ti prej kesaj pune , bonu i madhe , bonu i forte , bonu i dishem e kur te bohesh i meqem si ata, ti mos bon gabim qysh kan bo ata …thene shkurt , arrije nivelin e tyre por mos vepro si ata
… me kete fillozofi jemi rritur treva jone …boll per sonte

Alba2265

Serbet jane histerike po xhakajt ua krodhen prape :blush: ne nuku na kane shume xhan qe na marrshin te ligat e na u befshin kurban :blush:pasi e kemi thene kete ne shteformim e qeverisje jane shume me perpara se ne :frowning:

Alba2265

padyshim qe arapt do te kene me teper common sense se veglat shqiptare me KM ne krie qe bejne sadaka per ata qe fitojne 3 milione euro ne vit e refuzojne fakiret qe iu rrezikohet jeta e kane humbur gjithshka.duhet te kene hedhur serbet ndonje gje ne uje qe shqipot jane debilizuar me kuc e me mac.

gjembi