Ky eshte paralajmerimi qe kryeministri ka dhene ne nje bisede me Andrew Macdowall qe shkruan per Politicon. Ballkani dhe Europa kane nevoje per njeri tjetrin dhe moskuptimi i kesaj eshte i pakuptueshem per Ramen. Ai u shpreh se ne rast te humbjes se perspektives Europiane, bashkime me te vogla do te ishin nje mundesi, ndaj nuk e perjashton mundesine e nje bashkimi te Shqiperise me Kosoven. Megjithate BE, ka ende “magji” terheqese per Ballkanin perendimor, sipas tij.
Me tutje kryeministri Rama eshte shprehur se nuk ka qellim te nderhyje ne punet e brendshme te Maqedonise dhe e ka quajtur “nje genjeshter, nje mit” akuzen se ka nje platforme shqiptare te shkruar ne Tirane. “Eshte politike pa shije”, - ka thene Rama per kete. Ne lidhje me bojkotin e Partise Demokratike Rama eshte shprehur se nuk eshte e pranueshme te merret peng procesi demokratik dhe kushtetuta. Ne fund kryeministi nuk e ka fshehur admirimin e thelle per Tony Blair, figure qe e ka humbur shkelqimin e dikurshem ne Britani, per shkak te rolit qe luajti ne pushtimin e Irakut.
Alba2265@Alba2265
Nuk ta ka fajin Europa se establishmenti shqiptar eshte I korruptuar.
Fikret@Fikret
Mvaret.
NMN-ja e futi Shqipnien ne NATO me ushtri me atlete e nallane
Ki spo e shtin dot ne Evrope me deputete qi blejne Banken
bradland@bradland
Paska fol lideri i modh i Rilindjes ,mbylleni mer me noj kasolle qensh se la nom me kto qe thote.
Rames ai kusur i ka rene mbi supe dhe prandaj e kemi ulur ne ate karrige, te flase sic flet dhe ta degjosh mire cfare thote, te pelqen s’te pelqen ty.
Ne kasolle qeni mbajme ate tuajin qe leh pa pushim, a thua s’i kane dhene te haje
Ramen e mbajme ne Pallatin e Kryeministrise
Edhe pak dite , ne kemi durim , kohe , leke po se po , pra , po e leme qe te katandiset ne ku therret qameti se ka fillu me e humb , kishte pyet ate Kinezin se si i kishte punet shoku Mao
Qe Ambulanca do vije , do vije se per ke do ta shohim shume shpejt , ky i juaji ka lujt nga fiqiri
Kishte pyet ate kinezin si i ka punet shoku Mao , s’tallem , ja do e lexosh enser gjithanej
TironciLebetit@TironciLebetit
NTirone thone qe Lulthimi ka ik per lesh…eshte currufjepsur si nuk e imagjinonte njeri qe do u katandiste ne ket derexhe, nuk di ku te fusi koken apo Meneren.
Valle Uji i Tirones apo kafshimi i Doktor Mortjes se Vicidolit…se kush ka ndejt afer atij per lesh a nShishtufin ka shku.
I modhi Edvin ka detyren historike i perkrahur nga Kancelarite e Evropit te ndihmoje shqypnine drejt nje hapi cilesor drejt Evropit e larg Talibaneve te Shqupit.
bradland@bradland
Po edhe Blendi finok i modh , ca foto ka vone , i shkaterrum nga nervat ,i ka ik petlla , ska faj Likja duke tall trapin perdite.
korriku@korriku
blendi finok i madh do jete, po ate ne foto e ke ne gjume, gjumin e dyte
Bosi Prof. Doc. berisha eshte ca i roitur tani, jo vetem kshu nga natyra (nevoje te thelle per terapi) por dhe nga mosha i ziu
Lereni te flase se pleqeri hesapi
Po sigurisht do perballet BE me Makth kur Parti si Parti e Leshit PeDi, nje parti Talibane e Islamike kerkon te frymezoje nje pjese te popullsise Shqiptare me fryme Anti-Shtet dhe ndjenja Anti-Europiane e Anti-Amerikane.
I keni degjuar lebetitjet e Shqupistave se si Europa nuk eshte e informuar per situaten ne Shqypni, nuk eshte kompetente apo eshte Naziste, Soroiste e Komuniste? Cer kishte me pak Merhumi se Lulthimi apo Doktor Mortja??? Kishte me shume them une se te pakten Merhumi nuk i analizonte urinen Hysniut si ProDok Mortja.
squarepusher@squarepusher
squarepusher@squarepusher
anon63896856@anon63896856
Partite ndryshojne pak nga njera tjetra, po ashtu edhe politikanet. Nese nje parti e madhe si PD funksionon nepermjet korrupsionit, mafiozllekut, e te tjere, e te tjere, gjasat jane qe edhe partite e tjera te funksionojne njesoj. Do te ishte interesante qe ne kete interviste Rama te shprehej jo vetem si mendimtar a largpames a kritik par excellence, por edhe ne kontekstin e postit te tij dhe rolit te tij ne kaq vite qe ka ne politike. Qe ka gisht edhe ai qe Shqiperia s’ka ecur me shume, ka. Cfare eshte bere ne kater vite nen qeverisjen e tij? (pyetje retorike)
po c’faj ka Rama se njerez te inkriminum jane zgjedhur si deputete ose qeveritare lokale nen siglen e PS? dihet boterisht se ai nuk ka gisht ne emerimin e tyre dhe se kete emerim e ben baza poshte. Ja qe gaboi baza. Po kurrsesi leaderi! kjo nuk ndodh dhe nuk ka per te ndodhur kurre!
Nuk ka faj fare ore zoteri! I ka kembet me pranga dhe gjyle hekuri nga shqupi. Ishte shqupi qe i vuri njerezit ne listat e PS. Cfare nuk kupton ketu?
Fikret@Fikret
I rafte pika i rafte. Makut. I ka bo robt vegla te etjes se degjenerume per pushtet. Nuk njef limit Satrapi
del-ta@del-ta
tani e kuptove që be-ja është jugosllavia e radhës! futju shqipërisë së madhe që të bësh një punë të hairit o ramë! vari bidonat edhe be-se edhe lul berishës! shqipëria 70% me popull jeniçer është! mbështetu tek 30% që ka duar,këmbë dhe mëndje që të vejë përpara ky vend. delet vijnë vetë nga pas
Gjembi, ky artikull, duhej te dilte menjane nga adminet, pasi tregon mjerimin e liderve drejtues te partive e shtetit shqiptar. Nese PS kerkon nje gje, mirpo edhe PD kerkon nje gje tjeter ne kundershtim me interesat e PS, athere nuk eshte arritur gje, se keta shtyjne njeri-tjetrin.
Eshte si puna e asaj anaktodes, ku Zoti i pyeti dy shqiptare se ç’donin. I pari kerkoi nje vile madheshtore, ndersa i dyti kerkoi qe Zoti t’ia prishte vilen atij tjetrit. Dhe te dy ngelen pa gje
Pjero mua Edvini me duket i goxha pergatitur si Lider Ballkani por jo me gjere… dhe kam pershtypjen se eshte brumosur nga tezat e tua…ndoshta Librin tat se ka ne zoterim po ai Fuga si skuth qe eshte i ka konspektu idete e tua dhe ja ka shit Edvin Kristaqit si tezat e veta.
Ca nuk bohet ne ate ven dhe vjedhja intelektuale e tezave te tua as konsiderohet mekat ne nje kohe qe vjedhin edhe korrentin. Nejse ty qefi mund te bohet se e ke kthy Evininin nga piktor ne vizionar.
I nderuar, tezat e mia filluan ti zbatojne qysh para 10-15 vjetesh, Buall Mavria e filloi me formalizimin e dyqaneve te vogla, te lagjeve, me rruget, autostradat, etj. Ky i dyti (Palloshi) heci nje hap me tej, po zbaton diç me teper se ç’zbatoi Buall Mavria. Por jane akoma tek 40% e realizimit te tezave te VQ, dhe keto jo dhe aq mire saç do i deshiroja une.
Edhe mua Palloshi si vazhdues i politikave te Buall Mavrise, me fal politikave te frymezuara nga ju me duket, por pak me i djathte se ti nga natyra je me shpirtemire… sa per realizimin e tezave te VQ qe ju jeni i pakenaqur ka vetem nje menyre per ta provuar…ne se Ju do ishit ne vend te Palloshit a do rezultonit me efektiv apo edhe ju do ngaterroheshit me kembet tuaja ne ate labirinth problemesh qe tezat tuaja do te doni 6 dekada per ta ckokolepsur
Une kam dyshimet e mia qe ne se ju do ishit ne kepucet e Palloshit do zhgenjenit jo pak prej Peshqve me Pasigurine, Luhatjet dhe Erresimin e vizioneve tuaja te Qarta. Tjeter gje te diskutosh me Gjembin dhe Alben me Zamete, dhe tjeter gje te ajrosesh vizionet e tua para Shaban Memise apo Nard Ndokes
Ku-kuu, te shpalon une vizionet e mia para Shabonit dhe Nardit, ku-kuu, une me mire e djeq VQ. Po pse kaq poshte me ule Tironco, po ç’a t’kam bo, ç’a i kam bo Palloshit, apo se e kritikoj kur duhet, se une per vehte, kritiken e kuptoj ndihme, medikament.
Une jam me i nderum te shpalos vizionet e mia para studenteve, para Gjembit, Albes, etj, ketu, se sa para dy nallbanve te politikes shqiptare.
Nuk dun me i ble librat Pjer atje…edhe kur i blejne si lexojne por i vene tek xhami i makines per pordhe me kap ndonje pjeshke blloku.
I bin shkurt i futin nje te vjedhme ideve ashtu ne menyre siperfaqesore dhe pastaj ja shesin Shefit ne Kryeministri si te tyret.
Problemi eshte qe ne proces tezat tuaja pandershmerisht te hulumtuara …humbasin ate qe quhet mprehtesi zbatuese si edhe plotesine logjike. Prandaj Palloshi ka shku me djathtas nga ty se ai skuthi Fuga sdi as me kopju vizionet si duhet.
zeqo@zeqo
Ja Pjer ku e katandisi palloshi popullin, dun te hyn ne burg se s’kane te hane, qe kur erdhi rilindja ja pren edhe ndihmen ekonomike.
i vene tek xhami i makines per pordhe me kap ndonje pjeshke blloku.
Ti po thua qe ka ardhur dita qe vajzat e bllokut te terhiqen nga ata qe lexojne? Nuk e kishte keq shkaba kur pyeste sa vite ke qe s’ke shkuar ne Shqiperi.
Dhe turp te te vije qe vajzat i quan “pjeshka”. Keni kaq kohe jashte shqiperise por vazhdoni me mentalitetin fshatar.
Sorry, ke te drejte, duhet me i qujt FYRE. Vajzat terhiqen nga Pronesia e nje Makine, Libri e apartamenti pa qene te sigurta nese Libri i Pjerit i conceptualizuar me aq mundim eshte lecitur apo jo. Te kesh liber eshte status ndryshe pse Deputetet me 4 klase shkolle pas pervojes se burgjeve ne disa shtete vendosi te blejne nje Diplome universitare pa kryer tetevjecaren e te mesmen perpara? Pse nuk kane cti bejne meleonat ata me gjithe kete kanabis e apartamente te pashitura? Eshte statusi…djal me diplome pavaresisht se ka bo bugr apo burgje. Statusi shitet si me qen titulli Lord ne Britani
Cudi juve te krahut te ekstremit te djathte t’u vije kaq keq per shtresat e varfra, se ne mos gaboj juve me mentalitetin e kapitalizmit amerikon, secili per vete dhe jo qeveria per te gjithe. Per taksat progresive qanit si buce … po me se me i mbajt keta parazita te pashkolle mer zeqo? Fute doren ne xhep ti dhe jepi mish ketij carit.
Ato diploma nuk bliheshin, ato u jepeshin kandidateve vetem pasi keta te fundit kishin ndjekur studimet ne oret e vona te nates ne cerdhet e njohurise dhe diturise se universiteteve te shumta. Ah c’fare kohesh qe ishin, nje universitet per dy veta kishte shqiperia. Edhe amerika do e kishte zili kete “ratio” midis studenteve dhe mesuesve. Po ca ti bosh palloshit i mbylli qeni.
Gjermani mer Gjermani e boni Cuni i Sheqeres, erdhi edhe Cuni Umberto Bosit bashke me sekretaren e Partise Lega Nord i futen nje espreso ne Valone dhe u kthyen ne Talie me diplome ne xhep. Po ti pse u bi nqafe te djathtve Shqiptar kur Umberto Bosi na begenisi me te birin e tij Retard pavaresisht polemikave anti-Shqiptare…e boni mer e boni por cer ti bosh Palloshit qe si rrine duart rehat e do me rregullu gjasme gjonat
kapo@kapo
Shif mor ku i katandisi njerzit ky KM drogaxhi dhe i pa pergjegjshem kur njerzit kerkojne te rine me mire ne burge se sa te ne liri.Ky duhet denuar per genocid ndaj njerzeve ne nevoje dhe te pambrojtur.
jps; "…Pjer boll se je bo per gjynaf…"
Une apo politikanet shqiptare jane bo per gjynof, nuk i ke pare keto 25 vite tranziscioni se si jane vet-diskretituar. Mu vjen keq per ate popull, qe e lane troke, qe e vodhen dhe po abuzojne me çdo gje.
Pjer Thomas@Pjer
Per kete problem, jps, ndermjet qindra problemeve te tjera, ka folur VQ para 15-20 vjetesh.
Po kush te tha ta blesh, pse detyroj njerzit me zor une, te blejne VQ. Une permend tezat e VQ, diskutoj tezat, e kam mire apo keq, ketu hidhu e diskuto. Kush po te detyron ta blesh VQ.
jps@jps
Po ti pra qe e fut me vend e pa vend jo bo si nastradini … te tjeret tallin bothen me ty … ti prape vazhdon.
Te njejten gje mund te them edhe une per te tjeret apo per ty, por ky nuk eshte argument, per te mos thene qe eshte edhe e pahishme t’ja thuash tjetrit.
46and2@46and2
7 vjet burk…
po bien te gjithe ne burk, do mbipopullohen burqet.
qenka e pahijshme ti thuash tjetrit qe po na lodh duke permendur me vite me rradhe librin e tij medioker?
a eshte me hijshme te lavderosh e ti krefesh bishtin vetes?
lere more ate po shiko kete tjetren… bombe fare u pu pu pu pu… nga zedhenesi i departatmentit te shtetit u pu pu pu pu pu mu ne çaçkë te kokës na ra u pu pu pu pu pu pu
Nuk qenka Gjerman por kopil i adoptum nga nje infermiere e cila pasi e adoptoi u nda nga burri dhe ky i fundit e coi perseri ne shpine e femijes ku e " ema " pas shume proceseve gjyqesore me vone e rimori .
Bo, bo cfare njerezish e drejtojne Gjermanine. E megjithate eshte e para e Europes! Pale te kishin ne krye njerez brilant si saliu me lulera do te ishin mesiguri yll i botes.
Flet KryeDiplomati Gjermon, Gabriel…Shqupistat citojne nje ish ambasador te Bahreinit per bazarazpeshe…Rama e Thaci deklarojne se nese nuk na fusni ne BE ne do krijojme nje hapesire mbareshqiptare per Shqiptaret per te mbijetuar…por Shqupistat prape jargaviten. Ore po Dushani me Milladinin kurre se paskan braktis Shqypnine, jetojne ne zemrat e pushtetin e Vicidolisteve.
kapo@kapo
Nje nga kushtet e opozites u arrit zgjedhjet u shtyne
tani ka mbet vetem te hekim gjysmakun
shpresa e fundit e lulit,arixhinjtë:disappointed_relieved: po ka edhe më! shikoni ndonjë shoqatë kurrizdalësh,qosesh,qorrash,lgbt,çalamanësh,alchaimeristash! ka potencial të mjaftueshëm
Po si mund te flasesh per nje liber, per nje krijese, pa e pare.
Edhe njeri si puna jote, kur me tha para ca vitesh per VQ qe s’eshte gjo, liber i dobet, e pyeta;
A e ke lexuar VQ.
Jo - me tha, - por kam ndigjuar nga njoni.
VQ, vertet permban kritika te renda per politiken shqiptare, per lidhjerat shqiptare, e natyrisht qe do kete nenvleresime, kritika.
Po pyet te tjeret, qe jane apolitike, qe iu dhimbset me shume Shqiperia se partite.
jps@jps
Po mund te flas pra se na ke lodh ti vet, prandaj mund te flas. Po ti si ske turp fare njehere qe e cave gojen tu lavderu librin tat.
Po te ishte nje krijese e hajrit ti s’do ishe fare ketu ne blog me ne. Keta adminat duhet te te kishin bllokuar me kohe per reklamimin qe mundohesh ti besh librit me vite duke i bezdisur te gjithe.
Mvje shum gjynof per Pjerin qe la breket duke shku ne Albanie e i ulet shitesve tja vene librin ne vitrine me shprese se do i shitet kurse ai skuthi Fuga i fut nje te lexume shtra-patra VQ dhe ja jep te gjitha idete e vyera Palloshit sikur me qene te vetat. Pjeri duhet te takoje Palloshin ne zyre dhe ta demaskoj vjedhjen e trashegimerise se tij intelektuale.
Tironso, e kam thone edhe ne nje koment kur ishte Buall Mavria kryeminister, se; le ti vjedhin, ua kam bere kabull, veç aty ku nuk i kuptojne, te pyesin autorin, pra mua. Jo te gjitha do kuptohen, dhe jo te gjithe do i kuptojne.
Pjer te isha ne vend tat i dergoja nje kopje te VQ falas Avokat Ngjeles dhe ai te pakten do ti reklamonte tezat e tua televizioneve ku ftohet shpesh. E ben ai se i ka qejf tezat anglo-saksone si kto te tuat.
Avokati, kur u takuam athere se bashku me Graven (e ke tek nje nga tregimet e mia) u njoh edhe me librin nepermjet Graves, por nuk e di a e ka lexuar apo jo, dhe mendoj se e ka nje kopje.
Te duhet njeri me akses mediatik. Grida Duma para ca vjetesh sec tundte nje liber pacavure me ca teza liberalizimi qe ishin nivel nxenesi kolegji, por e reklamoji ne cdo ekran dhe shiti nje bajge qe nuk i afrohet VQse.
Nese ti aspiron per Kryeminister duhet te ndertosh grupin tend te punes dhe te jesh me tolerant me kritiket si JPS se diten qe hyn Kryeministri te gjithe do jene JPS. Ja psh, nje pyetje…Kush eshte Endri Fuga jot? Nuk e ke ? Atehere nuk je gati akoma dhe aspiratat e tua mbeten te papjekura.
Siç e the dhe vete, Grida ka akses mediatik, gje qe une nuk e kam. Ndersa per Fugen, dikur ne kohen e socializmit, kisha i shok tek puna, Fiqiri Fuga, nuk e di nga bohet tani, a jeton apo ka vdekur, s’di gjo.
kapo@kapo
Opozita intensifikon protestat, Lulzim Basha: Të hënën bllokojmë gjithë rrugët kombëtare të Shqipërisë
“Në funksion të arritjes së këtij qëllimi madhor se opozita ka vendosur intensifikimin e protestës qytetare në të gjithë Shqipërinë. Duke ruajtur si pishtar të kësaj lëvizje çadrën e lirisë 24 orë në ditë por duke e shtrirë në mbarë vendin.
Të hënën të gjithë qytetarët të majtë e të djathtë, bashkohemi midis orës 11:00 dhe 12:00 në bllokimin fatal të trafikut kombëtar në të gjithë Shqipërinë”, tha Lulzim Basha nga çadra e protestës.
del-ta@del-ta
epo më në fund dashka të fillojë revolucioni arab i saliut! të shohim ç’fat do të ketë luli i vocër! si kadafi apo si sadami!
jps@jps
Ja qameti aksi Tirane - Elbasan
jps@jps
Poplli i shkret akoma se di tamam cili eshte “qellimi madhor”
Media franceze: Shqipëria, prodhues i madh i kanabisit në Europë
“Këto lidhje mes grupeve kriminale dhe autoriteteve politike si dhe shumat kolosale të krijuara nga trafiku janë shqetësuese. Pak javë përpara zgjedhjeve kombëtare në qershor, partia kryesore e opozitës, Partia Demokratike e Shqipërisë, kërcënoi të mos merrte pjesë në to dhe të bojkotonte punën parlamentare për gati dy muaj. Duke denoncuar ‘korrupsionin e një qeverie që e ka transformuar Shqipërinë në Kolumbi të Evropës’, kërkon ‘formimin e një qeverie teknike për të garantuar transparencën e zgjedhjeve’, shkruan “Reporterre”.
E mbaj mend gabim une apo para 4 vjetesh a dicka te thirren ne nje TV shqiptar dhe bere interviste ne ballkon me pantallona te shkurtra? Nuk bere interviste dhe ne emisionin e Blendit?
Po gjembi po, interviste me tv dhe orar ku vetem 100 veta mund ta kene pare.
Intervista quhen ato te ores 20,30-21,00 tek Top-Channel e Klani, apo noi tv tjeter, ku me mijra sy nguliten.
Besoj se e mban men ate tregimin ku tregoj se si Cani futej nga dera e mrapshme ne tv Vizion, per t’ju shmangur takimeve. Vetem minjt futen nga mbrapa apo nen toke.