Shkrim interesant mbi perfitimet shendetesore nga perdorimi i vajit te kanabisit. I bej thirrje te gjithe atyre qe kane gjendje kanabis ne forme gjetheje nese eshte e mundur ta kthejne ne vaj. Nese nuk eshte e mundur, te shfrytezojne prodhimin e ri dhe keshtu edhe do te fitojne, por edhe mire do ti bejne njerezise. Kush nga ju ka vaj kanabisi apo di ndonje burim se ku mundet te bleje, te me beje nje mesazh ne privat. Ose, nese ka ndonje teknike qe kanabisin gjethe te presuar te kthehet ne vaj te na e tregoje, se pastaj lenden e pare e gjej vete batjava.
7 të mirat për shëndetin nga vaji i kanabis
Shkrim interesant mbi perfitimet shendetesore nga perdorimi i vajit te kanabisit. I bej thirrje te gjithe atyre qe kane gjendje kanabis ne forme gjetheje nese eshte e mundur ta kthejne ne vaj. Nese nuk eshte e mundur, te shfrytezojne prodhimin e ri dhe keshtu edhe do te fitojne, por edhe mire do ti bejne njerezise. Kush nga ju ka vaj kanabisi apo di ndonje burim se ku mundet te bleje, te me beje nje mesazh ne privat. Ose, nese ka ndonje teknike qe kanabisin gjethe te presuar te kthehet ne vaj te na e tregoje, se pastaj lenden e pare e gjej vete batjava.
nuk di a ka lidhje po lejohet ne shtetin tone me recete mjeku.
te shkretet farmaciste 
ke kalu nga kerkimi i prostitutave te vaji i kanabisit, berber. Kapercim cilesor ky
Jam gjithmone i mendimit se aty ku ka bollek /teprice duhet gjithmone ide per ti shfrytezuar sa me me efikasitet. Apo jo?
…sic duken bathet e priftit domatet e fushes do na dalin me vonese ket sezon berbero
ka mundesi, se farishtet jane xanun me fare kanabisi, ene lirohen aty nga fundi i prillit.
pashe nje dokumentar me nje te semure me parkinson me duket qe nuk kontrollonte asnje levizje te trupit, aq rende dukej. Mjeku qe demonstronte efektivitetin e vajit, i beri trajtimin dhe e vuri ne gjume. Kur u zgjua, dukej si njeri tjeter. Jo vetem qe sillej normal, po komunikonte normalisht si cdo njeri qe nuk eshte i semure. Dhe sigurisht qe kish oreks
Sa mire, po çfar te mirash, apo futja pordhes kot, se me shume se gjysma nuk kuptojne anglisht.
Nder vite kam lexuar shpesh per efektivitetin e kanabisit (ndonese jo ne formen e vajit) ne trajtimin e çrregullimeve te ankthit, perfshire PTSD-ne, por nuk eshte akoma metode trajtimi e perhapur qe te dihen e te njihen benefitet e tij. Vete kam gati dy muaj qe vuaj nga manifestime te renda fizike te PTSD-se dhe do te ishte mrekulli te gjeja nje metode qe do te me zgjonte nga kjo (mund ta pershkruaj vetem keshtu) enderr e keqe. Problemi eshte se si barnat standarde si ato natyrale mund te jene ose mund te mos jene te efektshem per nje person. Per mua as antidepresuesi as qetesuesi nuk ishin (perkundrazi ma nxisnin ankthin), vetem apo ne kombinim. Kanabisi kam pershtypjen qe funksionon pak a shume njesoj si qetesuesat, por duke qene se ka me mijera barna te ndryshem qetesimi ne treg, nuk eshte kushedi risi. Mbase efekti i tij mund te rezultoje me i madh tek disa entuziaste kanabisi por persa i perket çrregullimeve te ankthit, nuk ka ilaç e as metode trajtimi perfekte. Fatkeqesisht.
jo kanabis per stresin akut dhe ptsd-ne. as medikamente. metoda me efektive eshte nje kombinim i CBT me EMDR dhe Exposure therapy.
Per vete natyren dyfelore te semundjes nervore (depresiv-maniakal) ilaçet e perdorur kane efekt dyfelor mbi semundjen dyfelore te te semundurit dyfelor. Prandaj edhe zhardines i bejne efekt te kundert antidepresivet.
Nga kjo pikpamje ilaçet ne fjale nuk kane dallim nga drograt, te cilat te qetsojne, por njekohesisht te shqetsojne. Eshte njelloj per kanabisin, e keni plot internetin me studime qe eshte shkaktar per fillime te skizofrenise. Perveç se sherben si tramplin per drograt e tjera te fuqishme. Asnje i droguar nuk fillon me krakun, te gjithe e fillojne me kanabisin.
E vetmja vlere e vertete e kanabisit eshte vetia e tij antidolorifike, nje mrekulli e vertete, sidomos per te semuret terminale. Fakti qe vlerat e kanabisit nuk mund te studjohen dhe perdoren per arsye ligjore, eshte nje nyje tjeter gordjane midis konservatoreve dhe liberatoreve, njesoj si çeshtja e pidhi-karit. Ja shikoni edhe ketu te njejtet persona diskutojne nga te njejta pozita, duke thene te njejtat idjotsi dhe maskaralleqe.
Per EMDR kam degjuar qe eshte me i efektshem pak kohe pasi personi ka perjetuar traumen. Kam degjuar fjale te mira nga profesioniste per hipnozen dhe MBSR.
te gjitha terapite jane me te efektshme sa me afer ne kohe me traumen e pesuar, por trauma do qe te kaloje ca kohe qe te quhet traume. kryesorja eshte CBT-ja. konfrontimi i traumes, riperjetimi dhe shmangia e shtypjes se emocioneve dhe mendimeve te shkaktuara nga trauma. Trauma luftohet ne menyre aktive.
Rama e di qe shqipet jane shume te stresuar nga jeta, ndaj mundohet tu rilinde çakrrat me kanabis, po ta di njeri per nder?
Jam ne nje mendje per çfare thua qe duhet luftuar ne menyre aktive. Problemi eshte se njeriu qe vuan nga problemet me ankth pikesepari do vizitoje mjekun per shkak te simtomave te frikshme si takikardia, tensioni i larte, mpirja e gjymtyreve, etj., por ne pergjithesi strategjia qe ofrohet eshte mjekimi me qetesues (perkohesisht) apo antidepresues ( qe mund te rezultoje i demshem), ne raste te rralla me beta-blockers ne rast takikardie te vazhdueshme. Edhe kur kam pyetur, mjeket jane skeptike ndaj formave te buta te trajtimit dhe as qe behet fjale per nje trajtim te personalizuar (se ankthi mund te kete burim biologjik apo edhe te sjelle çrregullime biologjike).
Me gjith ato ça po ndodhin ne France e ne Albanie nga mos jesh ne ankth!
zhardin, po ti mi dreq kushedi sa here me ke rekomandu formulen alkimike magjike te Peshkut: “i ke mare ilaçet?, a ke zene dashnore?”, e vuajtkerke per vete nga depresioni.
Mir qe ilaçet i paske mare, po dashnore pse nuk ke zene?
jardin, ne fakt trajtimi me ilace per traumen nuk ben sens, po aq dhe per crregullimet e ankthit ne pergjithesi. ankthi shkaktohet pergjithesisht nga mendimet po ashtu dhe simptomatologjia fizike e ankthit ben dallim dhe ilacet nuk eshte se mund te bejne shume ne kete aspekt. dmth terapia e fjales nuk eshte varianti me i bute, por medikamentet jane.
Hapja e chakrave me kanabis… sa shprehje gjeniale lol lol lol
Zhardin me vjen shume keq te degjoj qe ke ankth. Kam nje te aferm qe po bej cmos ta nxjerr nga kjo gjendje dhe e kuptoj shume mire. Zanafilla e ankthit ka lidhje me binomin “control-let go”, qe duhet analizuar dhe njohur ne cdo aspekt te jetes. Me fjale qe thjeshta po mundohem to teach this person how to cry.
Aquamarin ku ke hum, na thave syte.
Per çeshtjen e hapjes se çakrave me kanabis, kape kte qe doli me t’paren kerkim:
Nelle società di cacciatori-raccoglitori la droga è strettamente collegata all’esperienza religiosa, che ancora non aveva dogmi scritti e divinità ben definite. In questo caso era utilizzata principalmente come sostanza enteogena per i riti di visione e di comunicazione con il divino: il peyote (“pane degli dei”) in Messico, la ayahuasca (“liana degli spiriti”) in Amazzonia e in America centrale, l’iboga (“pianta miracolosa” o “albero della conoscenza”) in Africa occidentale, la kawa (“bevanda amara, pungente, aspra”) nel Pacifico del Sud, la cannabis sativa in Oriente.
Lo sciamanismo è la più antica e completa forma di fusione della dimensione religiosa con la droga. L’assunzione di droghe da parte dello sciamano serve per abbandonare il corpo e incarnarsi in altri stati (vegetali, animali e anche umani), per “trasportarlo” in un’altra dimensione da cui predire eventi o sentenze, guarire, orientare. Per i seguaci, invece, è una forma comunitaria di partecipazione alle cerimonie religiose. Come riferito, presso le popolazioni amazzoniche e andine, ad esempio, gli sciamani utilizzavano l’ayahuasca (ayac in quechua significa “spirito” e waska “liana”), una bevanda utilizzata contro “mille mali” e prodotta miscelando in un decotto diverse piante, principalmente le liane polverizzate di Banisteriopsis caapi (pianta rampicante) e foglie di Psychotria viridis (arbusto).
Une pash ne treg nga nje prodhues hollandes , izolime termike per fasade me baze bio produkt Kanabis. 100 % pure, pressim i lendes ne fjale !
Mu duk shume interesante dhe ndihmuese per pronaret e shtepive qe do ta perdorin . Sigurisht qe do te ju simuloj endofinen nga qendrimi 24 mbrenda por ende nuk i di rezultatet e tulles dhe suvajes si shtresa rezistente qe do ta pengojne lirimin e …
qellonjani ju!
!?
keshilla ime ,
gjeje ne vetevehte ,mbrenda vetevetes -aty eshte ilaqi , nuk e germon )…
( p.s. aq sa kam lexuar nga Ty dhe krijuar pershtypjen ne baze shkrimi te ekspozuar ketu ) del qe nuk done zgjidhje problemi e jo qe nuk dine …
menyra e shprehjes art modern, bukuri.
hahaha, te faliminderit per cinizmin.
p.s. kush gjene kohe per referat virual mor aman , kur ne realitet u lodha duke folur ,nga nje here e mendoj qe cdo person qe e takoj me asocion ne pacient , aq e hallakatur eshte bere kjo bote moderne e te jetuarit .
e ke gabim, vlersimi nuk ishte cinik, ishte i sinqerte.
Kam vetem nje dyshim, shkruan natyrshem ne kete menyre, apo sforcohesh per te bere art?
Tjeter, nese shkruan natyrshem, ne te njejtin menyre dhe stil flet?
pasi eshte e shtunde dhe une e marr relaxuese , per inat te temave tensionuese qe reflektojne shqetesimet e antarve te Peshkut, temes dua ti jap dialog privat:
Sforcohem totalisht 100 % ne shkalle ,ne cdo segment bile , ne te jetuar , ne te komunikuar , ne te vepruar , ne te menduar bile qe nga koha kur kam filluar te mendoj e gjer me sot,E keqja e gjithe saj eshte qe ndihem rehat ne kete situate , jam vetevetja .
Nje pergjigje me intereson, Inkuzicion nga ju! Perderi sa njeriu si qenje,knonollogjikisht gjate egzistences i kundervyhet ligjeve qe i ofron natyra nuk natyralizohet perjetesishe si qenjet tjera ne toke me te por sforcohet ne max per cdo ndyshim ne te mire te tij ,A nenkupton qe si qenje jemi dhe jetojme ne jete totalikisht nen trusni sforcimi si komunitet njerzor…?
varet se çfare nenkupton me natyre. Neqoftese nenkupton me natyre vetem çfar permban pylli, je sforcuar nje çike si teper si per dite te shtune duke hequr njeriun pertej natyres se pyllit. Nese relaksohesh si per dite te djele dhe i jep nje kuptim me te gjere natyres duke perfshire njeriun me gjithfare tjeter njerzore, atehere shijoje jeten pa sforcim.
me pelqej pergjigja .Aftesi e rafinuar .
p.s. kompliment ! e kalove testin.
Eshte rruge e gjate dhe e veshtire.
Do te sugjeroja qe pikesepari te shkoje tek nje psikolog e te gjeje nje forme terapie te pershtatshme per te. Nuk eshte turp te kerkoje ndihme. Pastaj ka gjera te tjera qe mund te beje per te ndihmuar veten sipas mundesive fizike si MBSR, joga (ndihmon goxha), joga me te qeshur (s’ka gje me te mire se e qeshura), kurse teatri (keto dy te fundit veçanerisht per te zhvilluar aftesine e te shprehurit), etj., qe ndihmojne per te njohur mekanizma menaxhimi dhe relaksimi te trupit. Paksa meditim gjate dites, ecje ne natyre, apo çfaredo aktiviteti qe sjell kenaqesi dhe relaksim. Mua me ndihmojne, pamvaresisht se nuk kurojne problemin. Ankthi eshte nje reagim natyral ndaj situatave te veshtira qe kemi perjetuar, dhe menyra si e shoh une eshte te mesohem te jetoj e te kem durim me te dhe me veten.
Mjeti me i mire per sherim nga ankthi ekzistencjal eshte blogu. Un e kom gjet, futu ne blog e fillo diskuto per politike, veshja kujt te vije permbare:
shkoni mer pallosher qe jeni me keq se maloket, ju jeni shpellare çeçene, ku dini te beni shtet ju, ju jeni vetem per te vjedh, burgun pak e keni, ju duheni gri me mitraloz, hajdute! U bo bytha juj per demokraci, doni te hyje bytha juj ne Evrope. Ju jeni t’gjith enverista, fuksa jeni t’gjith, spijuna qe nuk doni te hapen dosjet jeni. Po nuk keni faj ju jo, e di un se ç’doni ju, ju doni qe t’vije Enveri prap e t’jua rrasi me keq se jua rrasi …
Vazhdo kshu me kte stil per dite, mbas 6 mujesh fillon e te zhduket ankthi, e fillon te duket vetja si luan. Mbas nje viti je komplet i sheruar, s’ke me nevoje as per ilaçe, e as per dashnore.
Ky eshte vaji i kerpit. Pra ekstrakti i CBD dhe jo i THC. Ndryshe e thene lloji i cannabis indica e jo sativa.
Ca te bejme heretik, lodhje, pune, e miza qe s’te lene rehat. Virtualiteti duket kaq relaks dhe i pafajshem when real life gets tough.
Sa i perket ritualeve permes drugs, duhet me dit shume e me qene shume i mprehte per t’i perdorur ato deri ne kufirin e moskrijimit te nje gjendje transi thellesisht false (sic ndodh rendom me perdoruesit e drogerave per qejf, qe nuk e kuptoj se cfare i shijojne atyre gjendjeve deluzionante) dhe te mosdemtimit te sistemit nervor. Une personalisht jam partizane e exercising self control ne mistike, pa nderhyrje te jashtme. Diku kam lexuar se perdorimi i drugs shkakton deme te parikthyeshme ne astral body gje qe mund te coje ne pamundesi per t’u zhvilluar spiritualisht dhe ne rrezik per zhvillim te crregullimeve psiqike. (Jo pak raste kam pare qe kane kaluar ne crregullime psikotike nga drogerat me te cilat kane eksperimentuar, dmth jo thjesht shfaqje e perkohshme nga efekti i substancave psikogjene, por deme permanente ne rregullimin e aktivitetit te neurotransmetuesve). Ajo cfare me intereson te degjoj, meqe po flasim per ankthin eshte si ndikon shoqeria e orientuar rreth adhurimit te nje ideali me programimin e personalitetit dhe jetes (sic ka ndodhur ne komunizem, apo ne shoqerite thellesisht praktikante fetare) ne shfaqjen e fenomeneve kaq te shpeshta ne ditet tona si depresioni dhe ankthi. Per ju peshqit qe keni jetuar ne komunizem, cfare mund te thuhet per perhapjen dhe parandalimin e tyre ne shoqeri?
Sigurisht qe ka vajtur ne psikolog, flm per sugjerimet.
Akua, m’ka ngel hatri nga tyna, s’me dhe nje mendim per tregimin; Kodi E 4092 .
https://peshkupauje.com/
Haha o Pjer je shume i lezecem, do te ta lexoj tregimin me shume kenaqesi, por pak kohe me vone jo tani, na mirkupto se ti mbahesh per i mirkuptueshem. Hatermbetjen e vleresoj si kompliment. 
Nuk ka problem e dashur, me mire vone se kurre 
Kjo qe thua eshte e vertete, por eshte e vertete edhe çfar kam sjelle une si citim. Per te kuptuar vertetsine e te dyjave, duhet me pas parasysh qe ne historine e feve, ose te Fese, ka progres. Citimi im ben fjale per fillesat e fese, dmth kur njeriu ishte rrafsh me balten, si te thush gjendje kafsherie, e vetmja menyre qe te ndjente qe ka bote tjeter ishte nepermjet droges. Fillese e fese korespondon me nivelin me te ulet te botesh shpirterore, dmth ferrin, nivelet e tjera, purgatori dhe me pas parajsa, jane krijuar me vone, dhe per te arritur keto nivele te reja duhen plotsuar kushte te tjera me kualitative, drograt nuk vlejne per ate pune. Perdorimi i drograve par arsye fetare, ose mistike si i quanin militantet e 68-tes qe perbuznin fete tradicjonale, eshte nje regres fetar ne nivelin e feve primitive, primordiale, ose me fjale te tjera ne nivelin e ferrit. Per kete arsye drograt jane te demshme, prandaj arti modern (dhe jo vetem), persa eshte i krijuar nga perdorimi i droges, eshte infernal, dhe prandaj shpesh here i referohet artit primitiv. Gje qe nuk do te thote se nuk eshte art i fuqishem, ose art i moth.
Ndersa per çeshtjen tjeter qe me pyet, nuk e kap mire pyetjen, nuk di çte them. Mos e ke fjalen qe shoqerite me nje ideal per njeriun (komunizmi, shoqerit fetare) i japin me mundesi njeriu te mos te semuret, ose te semuret me pak, nga ankthi dhe depresioni?
Shume interesante kjo qe thua per drogat. Sa i perket pyetjes qe bera, e ke kuptuar drejt. Kete doja te dija, sa ka ndikuar ideali per njeriun ne parandalimin e ankthit e depresionit, ndonje pershtypje nga ata qe e kane jetuar vete ate kohe.
gjysma e visioneve te shenjterve katolike ka qene dyke perdor kerputhat toksike 
une mendoj se rilindja 2.0 me ne koke ramen e kokerdhimen duhet ta legalizojne drogen ( amnisti per kokerdhimen per kete kauze)
Teorikisht i bie qe nje person qe ndjek nje ideal te vertete te mos semuret nga ankthi dhe depresioni. Vetem se ka rrezik te vuaje nga te tjera gjera me konkrete: gjuajtje me tulle, thyerje kockash nga shkelmat, shkulje thonjsh me pinca, veze te zjera poshte sqetullave etj.
Praktikisht: pjesa e kohes te komunizmit qe kam perjetuar une, shumica nuk kishin me ideal komunizmin, kishin ideal kapitalizmin televiziv RAI TV. Dmth kishin per ideal mungesen e idealit te Pirandelos, pra gjendje absurde fare, gjendje traplliku katunaresk kolektiv, nuk di se çfare semundje psikike mund te kanalizohen kjo gjendje, e çfare emri t’i vesh. Edhe ne fuksat 5-leksh shifshim mçeftas televizjon me kanoçe.
Por çfare eshte me e rendesishme pèr kete çeshtje duhet me pas te qarte se nuk mjafton te kesh ideal, duhet ta kesh tamom idealin, dmth te kesh ate te vertetin.
Me kete spekulojne sot demokratet e mdhej, duke i futur te gjithe idealet ne nje thes, dmth meqe historikisht per eksperience te hidhur idealet kane rezultuar te deshtuar (krishterimi, fashizmi, komunizmi) atehere çdo ideal eshte i gabuar si utopi e parealizueshme, dhe me perkufizim nje shoqeri e bazuar ne ideal eshte e semure menderisht. Pra shendeti eshte mungese e idealit, gjendja e kafsherise absolute sot, shif e shkruj.
idealet sjane me te degjume e shikume, kur ideali te vejn si rrufeja atehere ta ben bum. njerez me ideale ka pak e aspak, turmat e deleve shkojne pas ujkut ose qenit, rendesi ka me ec
rendesi ka me llap kot me kot!
Kam ndonje dite qe lexova kete liber mbi ankthin. Eshte shkruar nga nje gazetar i cili ka vuajtur gjithe jeten nga çrregullime ankthi. Ne te jep referenca historike te ankthit ne mjekesi dhe psikiatri si dhe eksperiencen e tij. Meson jo pak, qofte edhe nga perjetimet e tij.
zhardin, kete librin e ke sjelle qe te me denigrosh mu. Shif si fillon:
And no Grand Inquisitor has in readiness such terrible tortures as has anxiety, and no spy knows how to attack more artfully … etj etj
Ah
subkoshienca ne pune 
“The first lesson to learn is to resign oneself to the little difficulties in life, not to hit out at everything one comes up against. If one were able to manage this one would not need to cultivate great power; even one’s presence would be healing.”
― Hazrat Inayat Khan 
“Put down your glass,
it is time to dance.
If you want to get drunk
all you need is to drink love.
Put down your pipe
and do away with these childish toys.
If you want to get high
all you need is to breathe love.
Now,
can I have this dance?” 
Veshtiresite e vogla kam pershtypjen qe i perballojme me keq se veshtiresite e medha. Kemi kapacitet te madh te mbledhim forcat ne rast tragjedie dhe t’i humbim nga pak gje.

Whatever we perceive in the world around us tends to reflect who we are and what we care about most deeply, as in the old saying, “When a thief sees a saint, all he sees are his pockets.”
Hajduti shef njelloj jo vetem xhepat e shenjtorit, por edhe te kolegut: dmth gjendja eshte me keq, shqiperohet keshtu:
- Nese hajduti sheh nje hajdut, gjithçka qe shef jane xhepat e tij!
Vetkuptohet se mund te nxjerresh sa te duash perfundime me fjalimet programatike qe mbajne shenjtoret e diskutimit politik jo vetem ne Peshk: llap a llap a llap gjithe diten “… shtangisti, palloshi, maloku jane hajdute xhepash zotrie …”.
Por hajduti mo i modh eshte ai qe thote:
- Kur nje hajdut shef veten e vet, e vetmja gje qe shef eshte xhepi i tij!
(un shof xhepin tem mer jau, m’plasi mu per tjeret!)
Ti si fuks pes leksh qe ke qene dhe e ke pranuar vete shifje xhepat e te tjerve e jo tendin.
(un shof xhepin tem mer jau, m’plasi mu per tjeret!
zeqo tumi, kape ket:
- Kur nje kokloqe degjon Teorine e Kallomit, gjithçka qe ai kupton eshte trokllima midis loqes dhe kokes se tij!
gjithashtu edhe ket:
- Kur tumi i mer ere komenteve te parfumosura me Teorine e Kallomit, gjithçka qe nuhat eshte era e tij!
Fjale te mençme na the .
Sa shkon vaji i kanabsit e kushe edon nje kile
A esht vertet ku
Eshte bima e “Zotit”: leter, rroba, karburant, ushqim, tulla, fiber, ilace, kozmetike dhe mbi te gjitha eshte pastruesja me e mire e ajrit dhe e tokes.