Muzikë

Verë '15 (17)

Një miks veror

“Mirë se vini në Gjirokastrën e Festivalit, të legjendave, të personazheve historike e mitike, të skenave natyrale, të letrave të shquara shqipe, të artit të gurit dhe të drurit, të mjegullave të krisura nga kalatë e të diellit që vezullon shkëmbin, por sidomos të njerëzve me një shpirt të kthyer në monument kulture”, këto ishin fjalët e mirëseardhjes të zonjës Mirela Kumbaro, ministre e Kulturës, në çelje të Festivalit Folklorik Kombëtar 2-15 në zemër të qytetit, që për 7 ditë e 7 net rilind dhe ripërtërinë vlerat më të çmuara të trashëgimisë shqiptare.

Go! (16)

2014

Znj. Pecollari e kisha parë krejt rastësisht në disa këngë të mrekulleshme të Përmetit si kjo perla në duet me Luljeta Ilian Goca e berberit - vetëm dy vargje, të cilëve u shkojne anash gjithë shkrimtarët e etabluar (Shekspiri përfshirë) - ose Rrumbullakja si karpuzi. Ishte një zbulim i bukur, përzier me pak kanellë nostalgjie, dhe aq.

2014

Minipops (3)

Pak muzikë e re

Pija alkoolike, jo stina.

“Elita 5” pas një dekade, rikthehet me albumin “Mohikani i fundit”. Arif Ziberi, solisti i grupit tregon edhe për koncertet që përfshijnë territoret shqipfolëse

Faqet