Arsim

Ministria e Arsimit propozon heqjen e altertekstit dhe ndryshimin e procedurave për emërimin dhe largimin e mësuesve, por amendamentet kundërshtohen si një kthim prapa nga sindikatat, shoqëria civile dhe botuesit.

Dy mijë maturantë, mbetës në provim

Qindra studentë nga Tirana, Durrësi, Elbasani dhe Prishtina marshuan nga Korpusi drejt Kryeministrisë, duke kundërshtuar reformën që sipas tyre është klienteliste dhe jo-transparente.

Shkollat publike në Tiranë janë bërë gjithnjë e më shumë të varura në “kontributet” e vazhdueshme të mbledhura nga prindërit, të cilat familjet kanë frikë të mos i paguajnë.

shume zhurme per asgje

Nese prinderit tane ishin rinia e zboreve dhe aksioneve vullnetare, ne pa frike mund te quhemi brezi i call centerave.

Numri i te rinve te punesuar ne call centerat te dislokuara tashme kudo ne vendin tone, por me se shumti ne Kryeqytet eshte marramendes dhe shpesh i papercaktueshem.

Nje pjese e mire funksionojne ne baze te rregullave te kodit te punes e shume te tjere ne informalitet total.

Gjithsesi mijera te rinj jane te punesuar dhe kjo eshte nje nga menyrat qe studente, dhe jo vetem, te sigurojne nje page te kenaqeshme ne fund te muajit. 

 

Shkumësi magjik, është një tregim në librin e Gjuhës së klasës së dytë. Tregon sesi disa fëmijë që mësojnë si të tresin shkumës në ujë dhe ta pijnë në mënyrë që tu ngrihet temperatura e të mos shkojnë në shkollë. Kjo dhe shumë histori të tjera, si ushtrimet me djaj e studentë që hidhen në humnera duke ulëritur, kanë habitur shumë prindër e të tjerë në Facebook. Nisi me ndjekësit e Revistës Anabel, e mandej u përhap si virus.

Faqet