Gazeta TemA

Po Noli? (28)

"Në një sistem të pastër proporcional kombëtar, humbësit më të mëdhenj nga mandatet e fituara aktuale do të ishin partitë e mëdha politike PS dhe PD, secila me të paktën 4-7 deputetë më pak sesa fituan me 23 qershor".

"Mënyra e mbyllur se si u konceptua kjo garë, fiksimi i Berishës që i beson më shumë vullnetit të vet sesa një loje të hapur e demokratike, ishin goditja e parë për Lulzim Bashën".

"Gabimi më i madh, mëkati kur bëhet me qëllim, është glorifikimi i këtij rezultati [të LSI-së]. Elozhet ndaj bërësit të mbretit. Idolatria ndaj forcës dhe zhdërvjelltësisë së tij. Duartrokitja, pa shqetësim, vetëm për shkak të shifrave."

Letra e mëposhtme është dërguar për botim nga xhaxhai i moderatorit të emisionit “Zonë e Lirë”, Arjan Çani

Byroja Politike përjashton Muho Asllanin: Po i shërben Berishës (përjashtohen dhe dy anëtarë, ishin kundër homoseksualëve)

Dom Gjoni është një fshat i Mirditës që ndodhet vetëm pak kilometra larg “Rrugës së Kombit”, pranë tunelit të Kalimashit. Ka qenë një fshat relativisht i madh, me rreth dy mijë banorë. Tashmë është mpakur në disa dhjetra-qindra banorë.Është një fshat 100% katolik, me njerëz miqësor dhe të afrueshëm. Pak a shumë si gjithë fshatrat shqiptarë. Në qendër të tij, ashtu si thuajse gjithë fshatrat me një farë madhësie, ka një lokal, që është ngjitur me një dyqan ku mund të gjesh nga çorapet, tek çokollatat, coca-cola, orizi e vaji.

Sondazhi në “Ora News” : Koalicioni i majtë në avantazh, PD fiton si parti. Sondazhi i parë për këto zgjedhje është prezantuar nga IPR Marketing në bashkëpunim me Ora News.

Nëse do flisja me një person në botën tjetër zgjedh Sandër Prosin. Do i thoja: ” Ku je mo professor, O Zot sa gjurmë të madhe dhe të bukur e ke lanë në këtë tokë”

Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare prezantoi rezultatet kryesore të studimit: “Demokracia shqiptare në prag të zgjedhjeve të përgjithshme të 2013”, ku janë pyetur 1200 qytetarë në 12 qytete të ndryshme.

Faqet