Gazeta Panorama

Kreu i qeverise, Sali Berisha u kerkon miqve te tij ne Facebook, se cfare mendojne lidhur me vendimin per nje referendum per ceshtjen e tre ligjeve qe kerkohen nga BE per marrjen e statusit kandidat.

Dukuria apo dukuritë për të cilat flitet se na paraqesin të tillë, nuk janë nacionalizëm, janë shfrime zemrash, shpërthime shpirtrash.

Pas hapjes së adresës zyrtare në Facebook të Kryeministrit Sali Berisha dhe kërkesës së tij në datat 4-9 janar të vitit 2013, që ministrat të jenë të pranishëm në këtë rrjet social për t’u kthyer përgjigje qytetarëve, “Panorama” ka parë zbatimin në praktikë të këtij “urdhri”.

Shifrat janë alarmante. Brenda një viti, rreth 3000 persona kanë tentuar t’i japin fund jetës. Rreth 4000 të tjerë janë paraqitur në urgjencë në gjendje mjaft të rënduar shëndetësore. Diagnoza që u vendoset në spital është: helmim akut ose mbidozë. Për specialistët e Qendrës së Toksikologjisë në spitalin “Nënë Tereza”, këto statistika janë vetëm maja e ajsbergut.

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani nderoi sot Policinë e Shtetit me “Urdhrin e Flamurit Kombëtar”, në nderim të 100 vjetorit të krijimit.

Ka diçka më të keqe sesa problemet e sistemit arsimor, dhe kjo nuk vjen dhe aq nga shkolla, sesa nga vetë familja dhe shoqëria në përgjithësi. Është morali i ngordhalaqit.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar vetëm me katër vota pro dhe tri kundër vendimin për blerjen e bojës matrikulluese që do të përdoret gjatë zgjedhjeve të 2013-s. 

Aleanca “Kuqezi” ka dorezuar sot në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve kërkesën zyrtare për referendumin për Bashkimin Kombëtar.

Nga pianoja, te grupi i këngës dhe ai i kërcimit në Pallatin e Pionierit, kampione volejbolli. Ela Tase hap sëndukun e kujtimeve, duke risjellë zhurmën e xhirove tiranase, lokalet me pista vallëzimi e pushimet te gjyshja në Korçë.

Ky pushtet i parasë, që më së shumti është i lidhur edhe me atë politik e mediatik, bën që edhe zhuritë e ngritura “ad hoc” të kryejnë pjesën e mbetur në këtë shkatërrim/shëmtim së bashku me konformizmin e atyre që s’duan t’i hapin telashe vetes.

Rreth 40% e mësuesve të rinj kanë rezultuar mbetës në Provimin e Shteti. Të dhënat vijnë nga Agjencia Kombëtare e Provimeve. Pavarësisht numrit të arsimtarëve që nuk kanë marrë dot as pikët më minimale, kalueshmëria konsiderohet e mirë.

Kur sot të gjithë nxitojnë të botojnë libra historikë mbi shpalljen e pavarësisë dhe ç’pasoi paskëtaj, atë situatë më mirë se askush tjetër e japin gazetarët dhe “analistët” e kohës, pra 100 vjet më parë.

Qysh në fillim të shekullit XVIII Rusia dëshmoi se jo vetëm gjeografikisht ishte pjesë e Europës, por edhe më pas do të ishte një zë i fuqishëm në zhvillimet politike europiane, madje një zë përcaktues edhe për fatin e mëtejshëm të Perandorisë Osmane ...

Fati desh që unë, si demokrat i sahateve të para, ta nxij zhapën (pas të 60-ave, lëkura transformohet në zhapë) dhe të laj “mëkatet” në plazhet e detit Marmara.

Pas 23 vitesh Tirana ka planin e saj të përgjithshëm rregullues. Kryeqyteti do të ndahet, veç njësive vendore, në 463 nënnjësi, ndërsa koeficienti i ndërtimit do të variojë nga 50%-70%.

A nuk tingëllon atëherë lufta vetëm kundër personit Berisha si alibi për të mos u marrë me gjithçka e mban atë në pushtet si frymë?

Artikulli është një variant i shkurtuar i punimit me të njëjtën temë që u prezantua në Konferencën Shkencore të Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit/UT, më 15 nëntor 2012, nga J. Godole dhe S. Danaj.

Faqet