Influenca negative e Arabise Saudite ne Kosove (1)

Ne nje artikull editorial ne gazeten NY Times diskutohet influenca e Arabeve ne Kosove ne dhjetevjecarin e fundit. Arabet kane financuar rende ne Kosove nepermjet imameve radikale per te indoktrinuar myslimanet e Kosoves me frymen radikale te Wahhabizmit. Kjo eshte nje analize e rendesishme qe kerkon te shpjegoje arsyet se pse Kosova e vogel ka derguar me shume luftetare me Siri e Irak se cdo vend tjeter ne Evrope ne raport me popullsine.

Këngët e vjetra partizane kanë “potencial të ri revolucionar” (1)

Në të gjitha vendet e ish-Jugosllavisë, që nga rënia e Murit të Berlinit dhe e komunizmit në vitin 1989 dhe fillimi i luftës së përgjakshme në Jugosllavi, kujtimet e ish-shtetit socialist janë shtypur, njësoj si edhe trashëgimia e luftëtarëve komunist të Luftës së Dytë Botërore, të njohur si partizanët.

Ideologjia e vjetër e majtë është përcjellë në margjinat sociale ndërsa shtetet pasardhëse të Jugosllavisë marshojnë së bashku drejt një të ardhmeje gjithëpërfshirëse e bazuar tek ekonomia neo-liberale kapitaliste.

Familja shpëton nga flakët duke u hedhur nga ballkoni (5)

Fatmiresisht, te gjithe anetaret e kesaj familjeje ne Rusi kane mbijetuar shendetplote pas hedhjes nga kati i peste. Ka qene thelbesor solidariteti i nje grupi njerezisht qe u grumbullua poshte pallatit ndersa aprtamenti u perfshi nga flaket, te cilet i inkurajuan familjaret te hidhen si menyra e vetme e shpetimit. Qytetaret qe erdhen ne ndihme arriten t'i presin te dy femijet, gruan dhe ne fund burrin.

Gruaja e kokoshkave (169)

Ditën e djeshme, rrjeti shpërtheu me zemërim pasi disa policë bashkiakë i morën karrocën me kokosha një gruaje. Bashkia ka vendosur t’i pezullojë policët. Ndërkohë, gruaja në fjalë ka vendosur të rrëfejë historinë e saj të dhimbshme për Nisma thurrje.
Ja çfarë thotë ajo: “Unë jam Trëndelina Aliko. Kam lindur në Elbasan dhe jam 52 vjeç.Vij nga një familje me tetë fëmijë dhe prindërit tanë kanë punuar gjithë jetën në Metalurgjik. Kam tre fëmijë, dy goca, një çun. I kemi rritur me thërrime kur i thonë llafit.

E drejta e njeriut për ushqim (25)

Sipas Raportuesit Special të Kombeve të Bashkuara, e drejta për ushqim është e drejta për të patur akses të rregullt, të përhershëm dhe të pakufizuar, drejtpërdrejt ose me anë të blerjeve financiare, për ushqim sasior dhe cilësor, adekuat dhe të mjaftueshëm, që korrespondon me traditat kulturore të popullit të cilit konsumatori i përket, dhe që siguron një jetë fizike dhe mendore, individuale dhe kolektive të kënaqëshme, dhe përmbush një jetë dinjitoze pa frikë.

Introspektivë '16 (21)

Si thoni, pak zhurmë nga Suicide, Silver Apples, Dirty Beaches, Pure x, Rome, etj...?

Si thoni, pak diell, pak muzg, pak mesnatë, pak shi?

--

Dëgjoni miksin e plotë këtu.

--

Lista e këngëve:

Dyshime për skemë mashtrimi: Metastazat e“Ponzi” në Shqipëri? (17)

Pas bursave online, kursimet e qytetarëve shqiptarë po kërcënohen nga skemat të mundshme  mashtrimi “Ponzi”. Të joshur nga premtimet për superfitime, shumë të rinj janë përfshirë në blerjen me çmime dhjetëfish më shumë se tregu të shërbimeve IT si domene dhe softe. Çdo blerës duhet të gjejë dy blerës të rinj dhe kështu me radhë. Kompania, që ofron këtë shërbim në Shqipëri, është akuzuar në Turqi nga organet e drejtësisë për mashtrim. Policia, në dijeni, por nuk ka përfunduar hetimin. Institucionet financiare apelojnë për kujdes.

Të tjera nga shtypi

Sajmir Alimehmeti, 22 vjeç kishte tentuar të udhëtonte dy herë nga SHBA drejt Lindjes së Mesme përmes Britanisë, por ishte ndaluar. Ai u arrestua nga një agjent i infiltruar, gjatë tentativës së tretë për t’iu bashkuar ISIS.

Një çift në Libofshë të Fierit përballet prej tetë muajsh me drejtësinë për rindërtimin pa leje të murit të kotecit të pulave, ndërsa bashkëshorti rrezikon 1 vit burg në kuadër të luftës së ashpër kundër informalitetit.

Arqipelagu

Fletore

EKONAL

Shtëpia e Librit

Multimedia Channel

Kinoditari

Rrethana dhe Rrethina

Almost Single

Aliens' Corner

Holy Shqip

Now (0)
Halloween (0)
Halloween (0)

Dude, where's my gomar?

The Lone Blonde

Bashkëbisedim

Tralala-ja që po dëgjon

Pa Censura

Pa censurë 114 (216)
e fundit nga ilir-jani